Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Τάλως Το Πρώτο Αυτόματο Ρομπότ



Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί μιά ιστορική και φιλολογική έρευνα ή οποία, ξεκινώντας από τα επιτεύγματα της αρχαίας Ελληνικής τεχνολογίας, προσπαθεί να διεισδύσει στην καρδιά της Ελληνικής Μυθολογίας και να ανιχνεύσει τις απαρχές αυτής της θαυμαστής επιστημονικής εξέλιξης.

Τα αποτελέσματα είναι ανάλογα του πάθους έρευνας των ερευνητών, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς φέρνουν στο φώς εντυπωσιακά στοιχεία. Το θέμα είχε ήδη παρουσιαστεί απο το 1990, όταν ο συγγραφέας του παρόντος μαζί με το σκηνοθέτη Γιώργο Παπαδογεώργη γύρισαν το ντοκυμαντέρ, " Ο Υπολογιστής των Αντικυθήρων και τα ρομπότ της Αρχαιότητος ", για την Ερτ-1.
Το βασικό ερώτημα που διαφαινόταν από το έργο και στο οποίο προσπαθούσα να απαντήσω, ήταν το κατά πόσο το φανταστικό ή μυθολογικό στοιχείο ανταποκρινόταν ή αν θέλετε, εναρμονιζόταν με τη λαμπρή παρουσία και ανάπτυξη της αρχαίας Ελληνικής τεχνολογίας, της οποίας νομίζω ότι ιδανικότερος εκπρόσωπος είναι ο υπολογιστής των αντικυθήρων.

Επειδή όσο περνά ο καιρός πρόσθετα στοιχεία έρχονται στο φώς και γινόμαστε σοφότεροι, πιστεύω ότι η Ελληνική μυθολογία είναι μιά αστείρευτη πηγή, απο την οποία ο καθένας αντλεί ότι του αρέσει: αυτόματα πλοία που ταξιδεύουν στους διαστημικούς χώρους και επιστρέφουν, αυτόματα πλάσματα, αγάλματα και ρομπότ.

Υπερκατασκευές και μικροκατασκευές υπερήχων, πυρηνικά όπλα και οτιδήποτε άλλο μπορείς να φανταστείς. Και εδώ δικαιολογημένα συμφωνώ, αφού ως μυθολογία αφήνει κάποια περιθώρια σε παρόμοιες απόψεις, άσε δε που συμβάλλει στην έρευνα από οποιαδήποτε πλευρά κι αν τη δεί κανείς.


Κωδικό Όνομα - Τάλως

Δίπλα, όμως, στην παραφιλολογία της έρευνας, ως δίδυμη αδελφούλα της εμφανίζεται και η πραγματική έρευνα, που φιλότιμα ανιχνεύει το παρελθόν και το εμπλουτίζει. Δυστυχώς όμως, τα στοιχεία που διαθέτουμε είναι λίγα, μάλιστα θα έλεγα ότι είναι δραματικά λίγα μπροστά στην εξ αντικειμένου αξία αναφορών. Και ποιός μπορεί να αμφιβάλλει γι'αυτό, αφού ο Τάλως, για παράδειγμα, είναι το μοναδικό στην παγκόσμια βιβλιογραφία αυτόματο που περιγράφεται τόσο παραστατικά, ώστε δεν αμφιβάλλει κανείς ότι εδώ έχουμε την περιγραφή του πρώτου ρομπότ αλλά και του μοναδικού για πολλούς λόγους. Μοναδικό υπό την έννοια ότι είναι:

α } Το πρώτο αυτόματο που η παρουσία του υποστηρίζεται από τεχνολογικές προδιαγραφές.
β } Το μόνο αυτόματο που ξεχωρίζει ανάμεσα στα υπόλοιπα της Ελληνικής μυθολογίας για τις ποικίλες τεχνολογικές προδιαγραφές του, σε αντίθεση με τόσα άλλα που γνωρίζουμε, για τα οποία τα διαθέσιμα στοιχεία είναι πολύ πιο φτωχά.
γ } Σε παγκόσμιο έστω μυθολογικό, επίπεδο ο Τάλως είναι το μοναδικό αυτόματο. Καμιά άλλη μυθολογία δεν εμφανίζει έναν τέτοιο μηχανικό γίγαντα με τεχνολογική υποστήριξη.
δ } Το μοναδικό παράδειγμα τεχνολογικής βαθμίδας που παρουσιάζει το φαινόμενο της αναστροφής. Με αυτό εννοώ ότι αν και τα αυτόματα υποτίθεται ότι είναι, και είναι πράγματι, η κορωνίδα της τεχνολογικής επιστήμης και άρα έπονται όλης της επιστημονικής έρευνας και εξέλιξης, εδώ έχουμε το φαινόμενο να εμφανίζονται στο προσκήνιο κατά την αφετηρία της τεχνολογικής εξέλιξης. Στη μυθολογία δηλαδή, όπου ο Τάλως και πολλά άλλα ηφαιστότευκτα { ήτοι κατασκευές Ηφαίστου } και δαιδαλότευκτα { κατασκευές Δαιδάλου } τα οποία εντυπωσιάζουν αφενός και προβληματίζουν αφετέρου.

Ο σύγχρονος άνθρωπος, ο υποψιασμένος από τους γνωστούς όρους της τεχνολογικής εξέλιξης, σίγουρα αισθάνεται πιο οικεία τη φιγούρα του Τάλω παρά κάποιου άλλου πλάσματος ή ήρωα της Ελληνικής μυθολογίας και τούτο επειδή αντιμετωπίζει στην περίπτωση του γνωστά φαινόμενα. Ένα Όν με μεταλική κατασκευή, υδραυλικό σύστημα λειτουργίας, αυτόματη πυράκτωση, τεράστια δύναμη, μεγάλη ταχύτητα κ.λπ. Να σημειώσω εδώ ότι εμφανίζεται το εξής περίεργο φαινόμενο. Ενώ ο Τάλως διαθέτει υπερφυσικές, υπεράνθρωπες για την εποχή του ικανότητες, τέτοιες που αντίστοιχες τους έχουν οι θεοί και μόνο, ο ίδιος ούτε θεός είναι και κυρίως ΔΕΝ ΠΕΤΑ. Όλοι ή σχεδόν όλοι οι αρχαίοι θεοί, ως γνήσια δημιουργήματα εκπληκτικής φαντασίας και σύλληψης, κατά διαστήματα πετούν, έχοντας ή όχι φτερά. Τη μιά στιγμή είναι εδώ και την άλλη βρίσκονται αλλού, καλύπτοντας τεράστιες έκ διαμέτρου αποστάσεις. Αρκετοί από αυτούς έχουν και φτερά, όπως ο Ερμής, ο Απόλλων, η Ίριδα, ο Έρως κ.λπ. Και τούτο είναι φυσικό και αυτονόητο για όλους τους θεούς, καθώς οι ανθρώποι εμπνευστές τους θέλουν να είναι τέλειοι και παντοδύναμοι. 

Όμως, ο Τάλως με τις εκπληκτικές του ικανότητες και παρά το γεγονός ότι, κατά το μύθο, κατασκευάστηκε από ένα θεό, τον Ήφαιστο, ούτε πετά, ούτε ημίθεος θεωρήθηκε, ούτε καμμιά τιμητική διάκριση έλαβε... γιατί απλούστατα ήταν μιά ανθρώπινη κατασκευή, που δεν είχε την παραμικρή θέση στο θεϊκό πάνθεο.

Είναι πολλές οι σκέψεις που ξεπηδούν όσο ανασκαλεύει κανείς το μύθο του Τάλω, μία από αυτές όμως, πρέπει να μας προβληματίσει. Υπήρξε πραγματικά αυτό το κατασκεύασμα; Όποια απάντηση κι αν δώσουμε στο ερώτημα, θα μπούμε αυτόματα σε ένα φιλολογικό ναρκοπέδιο. Αν δεχτούμε ότι δεν υπήρξε, πως εξηγείται η παρουσία του, τόσο ραφινάτα προσδιορισμένη στο μυθολογικό σκηνικό; Αν υπήρξε, τότε ο κίνδυνος του ναρκωπεδίου αυξάνεται στη νιοστή, αφού κάτι τέτοιο προϋποθέτει πολλά άλλα, τα οποία εώς σήμερα ούτε καν μπορούσαμε να δεχτούμε ότι συνέβησαν. Άν ακολουθήσουμε μιά μεσοβέζικη άποψη και δεχτούμε ότι ναι μεν υπήρξε αλλά ήταν το μυθολογικό υπόδειγμα, τονισμένο στη δεκάτη, μιάς τεχνολογικής ανάπτυξης της τότε εποχής, το χάπι είναι πιο εύκολο για να το καταπιούμε... όμως, δεν έχουμε ξεφύγει από το πρόβλημα, που παραμένει, υπήρξε ο Τάλως;

Πρίν αναφερθώ στα στοιχεία για τον Τάλω, θέλω να παραθέσω ένα απόσπασμα του Πλουτάρχου που με έχει εντυπωσιάσει: " Είη μεν ουν υμίν εκκαθαιρόμενων λόγω το μυθώδες υπακούσαι και λαβείν ιστορίας όψιν όπου δ' αν αυθαδώς του πιθανού περιφρονή και μη δέχηται την προς το εικός μείξιν, ευγνωμόνων ακροατών δεησόμεθα και πράως την αρχαιολογίαν προσδεχομένων | Εύχομαι τα μυθικά στοιχεία που υπάρχουν να τα καθαρίσει ο λόγος και να δεχτούν να λάβουν την όψη της ιστορίας, όπου όμως αυτά θα περιφρονούν αλόγιστα τον ορθολογισμό και δε θα δέχονται το συγκερασμό τους με το πιθανό, θα παρακαλέσω τους ακροατές μου να είναι καλόγνωμοι και να μην αγανακτούν πολύ για τις παλιές αυτές ιστορίες.
Έρευνα του μύθου λοιπόν, αλλά σε ορθολογική βάση.


Οι Φιλολογικές Πηγές Για Τον Τάλω

Αρκετοί αρχαίοι συγγραφείς έχουν αναφερθεί στον Τάλω, ο Πλάτων Μίνως 320, C | ο Παυσανίας Περιήγησις 8, 53, 5, | ο Σοφοκλής Δαίδαλος απόσπ. 160 - 161 | ο Απολλόδωρος Βιβλιοθήκη, 1, 9, 26 | κυρίως δε ο Απολλώνιος ο Ρόδιος Αργοναυτικά, 4, 1638 - 1688.

Ο Απολλόδωρος, μιλώντας για την επιστροφή των Αργοναυτών από την Κολχίδα αναφέρει: " Από κει ξεκινώντας, εμποδίζονται να προσεγγίσουν την Κρήτη από τον Τάλω. Γι' αυτόν άλλοι λένε ότι καταγόταν από το χάλκινο γένος κι άλλοι ότι τον έδωσε στο Μίνωα ο Ήφαιστος. Ο Τάλως ήταν ένας χάλκινος άντρας, μερικοί όμως, έλεγαν πως ήταν ταύρος. Κι είχε μια φλέβα που κατέβαινε από το σβέρκο μέχρι τους αστραγάλους. Στην άκρη της η φλέβα ήταν καρφωμένη με χάλκινο καρφί. Αυτός ο Τάλως τρείς φορές την ημέρα περιτριγύριζε το νησί και το επιτηρούσε. Έτσι, είδε τότε την Αργώ να πλησιάζει και άρχισε να της ρίχνει πέτρες. Τον εξαπάτησε όμως, η Μηδεία και πέθανε. Όπως λένε μερικοί, τρελάθηκε από τα φάρμακα που του έδωσε. Άλλοι πάλι λένε ότι του υποσχέθηκε να τον κάνει αθάνατο, του έβγαλε το καρφί, έτρεξε όλος ο Ιχώρ και πέθανε. Μερικοί τέλος λένε ότι με το τόξο του έριξε ο Ποίας στον αστράγαλο και πέθανε ".

Περίπου τα ίδια μεταφέρει ο Απολλώνιος ο Ρόδιος: " Αυτούς όμως, δεν τους άφηνε ο μπρούτζινος ο Τάλως, άπ' το γερό βράχο, πέτρες ρίχνοντας, να δέσουν παλαμάρια στη στεριά, στον όρμο της Δικταίης σαν ήθελαν ν'αράξουν. Αυτόν που είχε τη ρίζα του στο χάλκινο γένος των ανθρώπων και μόνος από τους ημίθεους έμεινε, ο γιός του Κρόνου στην Ευρώπη τον έδωσε, φύλακας της Κρήτης να'ναι και να γυρίζει το νησί τρείς φορές με τα μπρούτζινα πόδια του. Αλλά το σώμα του όλο και τα μέλη του ήταν απο μπρούντζο χυτό και ήταν άτρωτα. Κάτω από τον τένοντα όμως, στη φτέρνα είχε σωλήνα με αίμα, που τον σκέπαζε λεπτή μεμβράνη. Κι ήταν υπόθεση ζωής και θανάτου γι'αυτόν " 

Απο τις περιγραφές αυτές, καθώς και από πολλές άλλες, δημιουργούνται αρκετά ερωτηματικά, στα οποία καλούμαστε να απαντήσουμε.

1 } Ποιός κατασκεύασε τον Τάλω και ποιός ήταν τελικά;
2 } Απο τι υλικό ήταν κατασκευασμένο; 
3 } Γιατί είχε μόνον μιά φλέβα; 
4 } Τι ήταν το Ιχώρ που τον κινούσε;
5 } Πώς πυρακτωνόταν;
6 } Που βασιζόταν η μεγάλη του ταχύτητα; 
7 } Πώς πέθανε;


Ποιός Ήταν Ο Τάλως Και Ποιός Τον Κατασκεύασε;
Όπως συμβαίνει στις μυθολογικές αναφορές, όπου οι αλληγορίες, τα υπονοούμενα και οι μεταφορικές έννοιες είναι φαινόμενα που οδηγούν από τη μιά υπόθεση στην άλλη, έτσι και με τον Τάλω υπάρχει σύγχιση. Ο Τάλως εμφανίζεται ώς γιός του Δαίδαλου, ώς γιός της αδελφής του Δαίδαλου Πολυκάστης ή Πέρδικας, ώς κατασκεύασμα του Ήφαιστου που τον είχε κατασκευάσει στη Σαρδηνία, στερνός απόγονος του χάλκινου γένους που αναδύθηκε από τις στάκτες των δέντρων, αλλά και ως γιός του Ήφαιστου, ως πατέρας του Ήφαιστου, που τον έκανε με την Ήρα, ή οποία συγχέεται με την Πολυκάστη ή Πέρδικα.

Από τα προηγούμενα λοιπόν, σαφώς διαπιστώνεται ότι δεν γνωρίζουμε, και ίσως δεν θα μάθουμε ποτέ, ποιός ήταν ουσιαστικά ο Τάλως ή μάλλον ποιός τον γέννησε. Άλλοτε εκλαμβάνεται ως ανθρώπινο όν και σε αυτή την εκδοχή, της ανθρώπινης προέλευσης του, θεωρείται γιός του Κρητός, του ομώνυμου ήρωα του νησιού ή του Οινοπίωνος. Και άλλοτε εκλαμβάνεται ως μηχανικό όν, οπότε θεωρείται κατασκεύασμα του Ήφαιστου ή του Δαίδαλου. Ώς άνθρωπος είναι ανηψιός του Δαίδαλου και μαθητευόμενος του, τον οποίο σε σύντομο χρονικό διάστημα τον ξεπέρασε σε εφευρετικότητα.
Όπως σημειώνει ο Ρόμπερτ Γκρέιβς, " Συνέβη μιά μέρα να βρεί μια σιαγόνα φιδιού ή κατά άλλους ένα ψαροκόκαλο και διαπιστώνοντας ότι μπορούσε να το χρησιμοποιήσει για να κόψει ένα μικρό ξυλαράκι στα δυό, το αντέγραψε σε σίδερο. Έτσι, επινόησε το πριόνι. Αυτές και άλλες του εφευρέσεις, όπως ο κεραμικός τροχός και ο διαβήτης για την κατασκευή κύκλων, του εξασφάλισαν πολύ καλή φήμη στην Αθήνα και ο Δαίδαλος, ο οποίος ισχυριζόταν ότι αυτός σφύρηλατησε το πρώτο πριόνι, σύντομα άρχισε να νιώθει αφόρητη ζήλει για τον Τάλω ".

Για τον Τάλω ως μηχανικό κατασκεύασμα υπάρχουν δύο παραλλαγές. Η μία αναφέρει ως κατασκευαστή του τον Δαίδαλο, ο οποίος θέλοντας να εξευμενίσει τον Μίνωα έφτιαξε τον Τάλω για να προστατεύει την Κρήτη από ξένες επιβουλές. Ο χάλκινος γίγαντας ταυτίζεται με τον Μινώταυρο, αφού τον αποκαλούν και ταύρο, και στην περίπτωση αυτή έχουμε μιά διαφορετική προσέγγιση στο μύθο, για την οποία έχω εντελώς διαφορετική άποψη. Κυρίως όμως, θεωρείται ηφαιστότευκτο. Ο Δίας διέταξε τον Ήφαιστο να κατασκευάσει τον Τάλω και τον χάρισε στον Μίνωα για να φυλά την Κρήτη, περιτρέχοντας το νησί τρείς φορές τη μέρα. Μιά φορά κάθε μήνα έπρεπε ο Τάλως να μεταφέρει στις πόλεις και τα χωριά της Κρήτης τους νόμους του Μίνωα, αλλά είχε αναλάβει και κάτι που είναι παράδοξο, να εμποδίζει να φύγουν από το νησί όσους το επιθυμούσαν. Σε καθαρά συμβολικό επίπεδο ο Τάλως θεωρήθηκε θεματοφύλακας του Μινωϊκού πολιτισμού και υποστηρικτής, δια της βίας και της τυρρανίας, του βασιλικού καθεστώτος.


Από Τι Υλικό Ήταν Κατασκευασμένος;
Η ερώτηση αυτή υπονοεί σαφέστατα ότι εκλαμβάνουμε τον Τάλω ως μηχανικό κατασκεύασμα και στην εκδοχή αυτή κατασκευαστής του ήταν ο Ήφαιστος κατ'εντολή του Δία, ο οποίος τον χάρισε στον Μίνωα για να φυλάει την Κρήτη.

Ανήκει λοιπόν στα " ηφαιστότευκτα ", τις αυτόματες κατασκευές του Ήφαιστου. Στην περίπτωση αυτή ήταν σαφέστατα, όπως μαρτυρούν οι πηγές, κατασκευασμένος από χαλκό, τελευταίος απόγονος του χάλκινου γένους. Σύμφωνα με τον Ισίοδο: " κι ο Ζεύς ο πατέρας ένα άλλο τρίτο γένος έπλασε φθαρτών ανθρώπων, χάλκινο, που δεν έμοιαζε καθόλου με το ασημένιο, από ξύλο μελιού, γένος σκληρό και δυνατό. Τούτοι καταγίνονταν με τα πολυστέναχτα έργα του Άρη και σε πράξεις βίας.
Ούτε έτρωγαν καθόλου σιτάρι, παρά είχαν ατσαλένια, αλύγιστη καρδιά και έσπερναν τρόμο. Μεγάλη ήταν η δύναμη τους, και τ' ανίκητα χέρια τους ξεφύτρωναν από τους ώμους πάνω στα στιβαρά κορμιά τους. Τα όπλα τους ήταν χάλκινα και χάλκινα τα σπίτια τους, και με το χαλκό εργαζόταν γιατί δεν υπήρχε μαύρο σίδερο ". { Ησίοδος, Έργα και Ημέραι, στίχ, 144 - 155 }

Στην αναφορά αυτή προσωπικά διαβλέπω την εμφάνιση στο ιστορικό προσκήνιο της μεταλλουργίας, μιάς επιστήμης που αναδύθηκε σε ασαφή και απροσδιόριστη χρονολογική περίοδο και συνέβαλε στην ανθρώπινη εξέλιξη κατά μεγάλο βαθμό.
Η τιθάσσευση της φωτιάς και μέσω αυτής το πλάσιμο των μετάλλων υπήρξε σταθμός στην επιστημονική εξέλιξη της ανθρωπότητος.

Λογικά στην ίδια αυτή περίοδο θα πρέπει να εντάχθηκε και ο Ήφαιστος ως θεός στο Πάνθεον, παρά το γεγονός ότι όταν γεννήθηκε απο την Ήρα, ήταν τόσο κακομούτσουνος και άσχημος. ώστε αυτήν τον πέταξε. Έπεσε στην θάλασσα όπου των έσωσαν η Θέτις και η Ευρυνόμη και στο υποθαλάσσιο βασίλειο τους έστησε το πρώτο μεταλλικό εργαστήρι. Άν λοιπόν, δεχτούμε την άποψη αυτή, ο Τάλως αντιπροσωπεύει την υπέρτατη δύναμη της μεταλλουργίας και τις υπερφυσικές ικανότητες που αυτή διέθετε.

Άν σήμερα όλα αυτά φαντάζουν αφελή, την εποχή εκείνη η μεταλλουργία και οι μεταλλουργοί θεωρήθηκαν δαμαστές της φωτιάς και δημιουργοί με θεία δύναμη. Εξ ου και αντιπρόσωπος τους ενσωματώθηκε στο θεϊκό Πάνθεο, ενώ οι ανθρώποι πολλές φορές τους ταύτισαν με μάγους. Και αυτό είναι φαινόμενο που συναντάμε και σε άλλες μυθολογίες, ενισχυτικό της άποψης που θέλει τον μεταλλουργό να εντάσσεται στα όντα που έδωσαν την γνώση ή μέρος της στον άνθρωπο και γι'αυτό δέχτηκαν τη μήνι, την εκδίκηση των θεών.

Ο Τάλως συνεπώς, μόνο από ένα μεταλλουργό ή μηχανικό μπορούσε να κατασκευαστεί και ιδού η χαραυγή της τεχνολογίας, της σύνθετης και όχι απλοϊκής, που προδιαγράφει τα επιτεύγματα των επόμενων περιόδων, που τόσο χαιρέκακα φθονούσε ο Δίας.


Γιατί Είχε Μόνον Μιά Φλέβα;
H ερώτηση προκύπτει από την αποδοχή ότι ο Τάλως ήταν ένα αυτόματο από χαλκό. Ουσιαστικά δεν μπορεί να απαντηθεί το ερώτημα, εκτός αν δεχτούμε ότι ο κατασκευαστής του θεωρούσε ότι στη φλέβα αυτή, το σωλήνα δηλαδή που διέτρεχε στο σώμα του, δε χρειαζόταν να προστεθεί άλλη, αφού οι διαδικασίες για την παραμονή του Τάλως εν ζωή εξαντλούσαν σε αυτήν. Δεν μπορούμε να δώσουμε τεχνολογική εξήγηση, κατά ποιόν τρόπο άλλωστε, υπάρχει όμως, μιά διευκρίνιση άλλης μορφής. Η μοναδική αυτή φλέβα ήταν η φλέβα, ο σωλήνας μέσω του οποίου είχε γίνει η έκχυση του χαλκού, όταν κατασκευαζόταν ο Τάλως, γεγονός που παραπέμπει στις κατασκευές των αδριάντων ή αγαλμάτων από μέταλλο, διαδικασία στην οποία δεν έχουμε λόγο να επεκταθούμε, αλλά τη γνωρίζουμε ως μέθοδο του " χαμένου κεριού ", όπως αποκαλείται στη χαλκοπλαστική.

Οι " μυθολογικές " περιγραφές του 
Τάλω ανταποκρίνονται σε στοιχεία
που παραπέμπουν στα σύγχρονα 
ρομπότ - ανδροειδή.



Τι Ήταν Το Ιχώρ Που Τον Κινούσε;
O σύγχρονος αναγνώστης θα απαντήσει στην ερώτηση αυτή ότι το " αίμα των αθανάτων ", δεν ήταν παρά υγρά μπαταρίας ή κάτι παρεμφερές που μπορεί να κινεί ένα αυτόματο. Άλλη λύση δεν μπορεί να προταθεί και τα υγρά αυτά πιθανότατα έδιναν κίνηση στο ρομπότ μέσω υδραυλικής πίεσης. Φυσικά άγνωστη παραμένει η φύση των υγρών αυτών, αλλά τελευταία προτάθηκε μιά άποψη που πρέπει να επισημάνω. Την αναφέρει η Ειρήνη Λ. Μπουρδάκου σε πρόσφατα εκδομένη εργασία της, όπου σημειώνει: 

" Σύμφωνα με τα ερμηνευτικά λεξικά, δε χρησιμοποιείτο ο όρος Ιχώρ μόνο για τον αιθέριο χυμό που έρεε στις φλέβες των θεών, αλλά και για τη Νάφθα, η οποία σύμφωνα με το θρύλο οφειλόταν στη σήψη των πτωμάτων των γιγάντων. Η λέξη Νάφθα, περσικής προέλευσης, χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει οποιοδήποτε πτητικό και εξαιρετικά εύφλεκτο μίγμα υδρογονανθράκων, το οποίο είτε χρησιμοποιείται ως διαλύτης ή ως μέσον αραίωσης είτε ως πρώτη ύλη για την παραγωγή βενζίνης ".
Και αφού παραθέτει ένα χωρίο του Πλουτάρχου για τη νάφθα, καταλήγει ότι .... Η φλέβα λοιπόν του Τάλω με το μαγικό υγρό του Ιχώρος θα μπορούσε απλώς να είναι η Νάφθα, μιά άλλη σπουδαία τεχνολογική ανακάλυψη της εποχής.
Θυμίζω ότι στη νάφθα στηριζόταν ή σύνθεση του " υγρού πυρός ", βασικού όπλου του βυζαντινού κράτους,


Πως Πυρακτωνόταν;
Tα στοιχεία που έχουμε αναφέρουν ότι, όταν οι εχθροί της Κρήτης αποβιβαζόταν στις ακτές, έχοντας γλυτώσει από το βομβαρδισμό των πλοίων τους με τις τεράστιες πέτρες που εκσφενδόνιζε ο Τάλως εναντίον τους, ο ίδιος στη συνέχεια ακολουθούσε μιά ανεξήγητη διαδικασία. Έμπαινε στη φωτιά, πυρακτωνόταν, τους αγκάλιαζε και τους κατάκαιγε. Αναρωτιέται κανείς πως είναι δυνατόν να συμβεί τούτο το παράδοξο. Οι εχθροί περίμεναν τον Τάλω να τους σκοτώσει αφού πυρακτωνόταν, ή κάτι άλλο συνέβαινε; Μήπως αγκαλιάζοντας τους έβγαζε τόση φωτιά ή ζέστη από το εσωτερικό του σώματος του, ώστε πέθαιναν από υψηλή θερμοκρασία. Κάτι τέτοιο φυσικά προϋποθέτει κάποιον αντίστοιχο μηχανισμό, ο οποίος θα έμπαινε σε λειτουργία μόλις, για παράδειγμα, ο Τάλως αγκάλιαζε τους εχθρούς του, οπότε αύξανε τη θερμοκρασία της μεταλλικής κατασκευής του και βεβαίως ο εναγκαλιζόμενος πέθαινε.

Αυτό υποδεικνύει η κοινή λογική και όχι ότι ο Τάλως πυρακτωνόταν πρώτα σε κάποια φωτιά και μετά τους έκαιγε. Μιά τέτοια άποψη είναι αφελής για τον απλούστατο λόγο ότι βλέποντας να γίνεται την πρώτη φορά, οι εχθροί θα πήγαιναν να εισβάλλουν σε ένα σημείο μακρύτερα από εκεί που βρισκόταν η φωτιά που πυράκτωνε το γίγαντα. Άρα, αυτός διέθετε εσωτερικό σύστημα πυράκτωσης και τους θανάτωνε όπου τους αιχμαλώτιζε.


Πού Στηριζόταν Η Μεγάλη Του Ταχύτητα;
O Τάλως ως φύλακας και υπερασπιστής της νήσου Κρήτης, του Μινωϊκού πολιτισμού ουσιαστικά, όφειλε τρείς φορές την ημέρα να περιτρέχει το νησί. Η μετοχή που χρησιμοποιείται είναι " περιτροχάζων ", που σημαίνει τρέχοντας γύρω - γύρω, άρα δεν έχουμε φιλολογική σύγχυση, δεδομένου ότι οι περισσότερες πηγές, αυτές που ανέφερα και άλλες δευτερεύουσες, μιλούν για το ίδιο πράγμα. Ο Τάλως είχε εντολή να τρέχει γύρω στην Κρήτη τρείς φορές την ημέρα και να αποκρούει όχι μόνο τους εισβολείς αλλά και να εμποδίζει όσους ήθελαν να εγκαταλείψουν το νησί.

Αν θεωρήσουμε τη διάμετρο της Κρήτης 400 χιλ. περίπου, έχουμε τον εξής αριθμό, 400 χιλ. + 400 χιλ. επιστροφή = 800 χιλ. ο κάθε γύρος επί 3 μας κάνουν 2.400 χιλ. το εικοσιτετράωρο. Όμως από αυτές τις ώρες οι μισές είναι ωφέλιμες, δηλαδή μπορεί κανείς να βλέπει, διότι τις υπόλοιπες είναι νύχτα, άρα ο Τάλως κινιόταν με ταχύτητα 200 χιλ. ανά ώρα στη διάρκεια των περιστροφών του γύρω από την Κρήτη. Ας με συγχωρέσει ο αναγνώστης ή η αναγνώστρια που εξωθώ τις σκέψεις μου στα άκρα, αλλά μόνον έτσι μπορούμε να εξάγουμε κάποια συμπεράσματα. Έχουμε λοιπόν ένα αυτόματο ρομπότ που μέσα σε 1 ημέρα καιρική { καιρικές ονόμαζαν οι αρχαίοι τις ημέρες, διότι ανάλογα με την εποχή είχαν διαφορετική διάρκεια }, έπρεπε αναπτύσσοντας ταχύτητα 200 χιλ. ανα ώρα να διατρέχει την Κρήτη.

Από την πείρα που έχουμε σήμερα γύρω απο τα αυτοκίνητα, θα έπρεπε ο Τάλως να διαθέτει κάποια Φεράρι, Τζάγκουαρ, Μερσέντες ή BMW, ώστε να πετύχει τέτοιες ταχύτητες, χωρίς αυξομειώσεις, και αυτές, το τονίζω ιδιαίτερα, σε πολύ καλούς αυτοκινητόδρομους, δηλαδή αντίστοιχους με την Εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης. Και όχι στη Μινωϊκή Κρήτη, που φυσικά δεν υπήρχαν δρόμοι όπως τους γνωρίζουμε σήμερα, αλλά ασήμαντες δίοδοι και στράτες, αφού κυρίως στηριζόταν στη ναυσιπλοϊα, εξ ου και η παρουσία των σημαντικοτέρων αστικών κέντρων στα παράλια του νησιού ή κοντά σε αυτά.

Σήμερα, όταν βλέπουμε κάποιον να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα, μονολογούμε: " Αεροπλάνο το έκανε το αμάξι του ", μήπως ο Τάλως πετούσε; Πολύ τολμηρή άποψη, που μάλλον δεν ευσταθεί, αφού κάποια αρχαία πηγή θα είχε κάνει σχετική αναφορά έστω και υπονοούμενο. Όλες τονίζουν ότι ο Τάλως περιέτρεχε την Κρήτη και αυτό το " περιτροχάζων ", είναι επίμονες.

Ο χάλκινος γίγαντας έτρεχε σαν αστραπή γύρω από το νησί πάνω από ανύπαρκτους δρόμους, τρείς φορές την ημέρα! τελεία και παύλα. Εξήγηση και επ'αυτού δεν μπορεί να δοθεί, εκτός αν μεταφερθούμε στο χώρο της αλληγορίας και του συμβολισμού.

Πως Πέθανε Ο Τάλως;
Στο ερώτημα αυτό, που δεν είναι λιγότερο σημαντικό απο τα άλλα, υπάρχει σύγχυση. Αποδίδουν το θάνατο του στο Δαίδαλο, στη Μήδεια, στον Ποία τον Αργοναύτη ή αλλού. Για το φόνο του Τάλω από το Δαίδαλο γράφει ο Γκρέιβς, στηριζόμενος στη ζήλεια του μεγάλου μηχανικού Δαίδαλου για τον μαθητευόμενο του, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως: " Τον οδήγησε πάνω στη στέγη του ναού της Αθηνάς στην Ακρόπολη και καθώς του έδειχνε τη θέα, ξαφνικά τον έσπρωξε και τον γκρέμισε.
 Και ακόμη, παρά τη ζήλεια του, δε θα έκανε κακό στον Τάλω, αν δεν είχε υποπτευθεί τις αιμομικτικές του σχέσεις με την Πολυκάστη. Στη συνέχεια, ο Δαίδαλος κατέβηκε γρήγορα στους πρόποδες της Ακρόπολης και έβαλε το πτώμα του Τάλω μέσα σε ένα σακί με σκοπό να το θάψει κρυφά. Στους περαστικούς που τράβηξε την προσοχή, τους εξήγησε ότι σαν καλός πολίτης και σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου, είχε περιμαζέψει ένα ψόφιο φίδι, πράγμα που δεν ήταν εντελώς ψέμα, γιατί ο Τάλως ήταν Ερεχθεύς. Υπήρχαν όμως κηλίδες αίματος πάνω στο σακί και το έγκλημα δεν μπόρεσε παρά να βγεί στην επιφάνεια, οπότε ο Άρειος Πάγος τον καταδίκασε για το φόνο και τον εξόρισε. Σύμφωνα με μιά άλλη εκδοχή, ο Δαίδαλος δραπέτευσε πρίν γίνει δίκη. Τώρα η ψυχή του Τάλω, που οι άλλοι αποκαλούσαν Κάλο, Κιρκίνο ή Τάνταλο, πέταξε μακριά με τη μορφή πέρδικας, αλλά το σώμα του τάφηκε εκεί όπου είχε πέσει. Η Πολυκάστη κρεμάστηκε όταν έμαθε για το θάνατο του και οι Αθηναίοι έκτισαν δίπλα στην Ακρόπολη ένα ιερός πρός τιμήν της ".

Βάσει των πηγών στις οποίες στηρίχθηκε ο Γκρέιβς, αυτός ήταν ο θάνατος του Τάλω, του ανθρώπινου όντος και λαμπρού μηχανικού, τον οποίο μερικοί ταυτίζουν με έναν άλλο, μαθητή και ανιψιό του Δαίδαλου, τον Κάλω, του οποίου το όνομα σημαίνει σχοινί ή καλώδιο. Το όνομα Κάλως απηχεί αλληγορίες και συμβολισμούς του μύθου του Τάλω και ουσιαστικά είναι το ίδιο πρόσωπο.

Για τον χάλκινο, όμως γίγαντα το τέλος ήταν διαφορετικό και σχετίζεται με το πέρασμα της Αργούς από την Κρήτη. Όταν το θρυλικό πλοίο έφτασε στο νησί, ο Τάλως εμπόδιζε τους Αργοναύτες να αποβιβασθούν , πετώντας τους, ώς συνήθως, μεγάλες πέτρες. Οι Αργοναύτες δεν μπορούσαν να αποβιβασθούν, αλλά από το αδιέξοδο, τους έβγαλε η Μήδεια, η οποία τους πρότεινε να την αφήσουν να ενεργήσει όπως ήξερε.

Τους είπε να τραβήξουν το πλοίο σε απόσταση τέτοια, ώστε να μην τους φτάνουν οι βολές του Τάλω και άρχισε τα μαγικά της. Άρχισε να επικαλείται τις Κήρες: " Ζωοβόρα πνεύματα του θανάτου, γρήγορα σκυλιά του Άδη, που στους αιθέρες πλανιώνται και στους ζωντανούς ορμάνε. Τρείς φορές γονατιστή με τραγούδια τις ικέτευσε και τρείς με προσευχές. Και βάζοντας κακό στο νού της με φθονερό βλέμμα κατάματα τον μπρούτζινο Τάλω κοίταξε. Τα δόντια τρίζοντας του έδειξε τον πικρόχολο θυμό της και του έστειλε σφαδάζοντας αόρατες μορφές φρικτές ".
Σαφέστατα στην περιγραφή του Απολλώνιου η δεισιδαιμονία και η μαγεία εμπλέκονται με την τεχνολογία και την νικούν. Πίσω από αυτό το σκηνικό, τις δήθεν φοβερές επικλήσεις της Μήδειας, που ουσιαστικά κανένα αποτέλεσμα δεν μπορούν να έχουν πάνω σε κάποιο μηχανικό κατασκεύασμα, είναι φανερή η επέμβαση της Ειμαρμένης, του πεπρωμένου που θέλει καθετί ανθρώπινο ή ανθρώπινο κατασκεύασμα να έχει αρχή και τέλος.

Έτσι ο Τάλως παθαίνει μηχανική βλάβη και είναι χαρακτηριστικό έν προκειμένω ότι η όλη του υποδομή δεν έπαθε τίποτα, εκτός από τα " υγρά μπαταρίας ", δηλαδή ο Ιχώρ. Η βαλβίδα που έκλεινε την άκρη της " φλέβας " του άνοιξε, χύθηκαν τα υγρά και το μηχάνημα σωριάστηκε " άψυχο ". 

Γλαφυρή περιγραφή του θανάτου του χάλκινου γίγαντα μας χαρίζει ο Απολλώνιος:
" Έτσι, αν και χάλκινος, υπέκυψε κι αυτός, κάτω απ' την οργή της Μήδειας της μάγισσας. Και καθώς πέτρες βαριές εσήκωνε, στον όρμο οι Αργοναύτες να μη φτάσουν, με πέτρα μυτερή τη φτέρνα του έσκισε, και τότε έτρεξε ο ιχώρ όμοιος με λιωμένο μολύβι.
Κι άλλο στο βράχο να σταθεί ορθός δεν μπόραγε. Σαν πεύκο πελώριο, μόνο πάνω στα ψηλά βουνά, μισοκομμένο απ' τα κοφτερά πελέκια ξυλοκόπων, που το παράτησαν εκεί γυρνώντας πίσω, και που οι άνεμοι της νύχτας πρώτα το τράνταξαν, κι έπειτα το ξερίζωσαν και το ρίξαν. Έτσι, για λίγο κρατήθηκε αυτός, ακόμα αιωρούμενος στ' αδύνατα του πόδια κι ύστερα σωριάστηκε αδύναμος με φοβερό γδούπο ". 

Ο Απολλώνιος μιλά για μεμβράνη που έφραζε την έξοδο του Ιχώρ, η οποία σκίστηκε. Ο Απολλόδωρος μιλά για χάλκινο καρφί, που έκλεινε την 'εξοδο των υγρών. Το ίδιο και ο Σοφοκλής. Άλλη εκδοχή για το θάνατο του Τάλω είναι ότι πείστηκε από τη Μήδεια πως μπορεί να τον κάνει αθάντο, την άφησε να του βγάλει το καρφί ή τη βίδα απο τη φτέρνα και χύθηκε ο Ιχώρ. Άλλη εκδοχή αναφέρει ότι ο Αργοναύτης Ποίας, που ήταν ο καλύτερος τοξότης, σημάδεψε τον πύρο και τον έβγαλε με σαϊτιά, οπότε χύθηκε ο Ιχώρ. Πάντως όλες οι εκδοχές τονίζουν και εστιάζονται στο γεγονός ότι με κάποιον τρόπο καταστράφηκε η μεμβράνη, βαλβίδα ή καρφί που εμπόδιζε τον Ιχώρ να κυλήσει και όταν τελικά αυτό συνέβη, τότε ο Τάλως κατέρρευσε. Μία καθαρή μηχανική βλάβη ενός οργάνου που κινείται με υδραυλικό σύστημα ή υγρά " μπαταρίας ". Ούτε στο κεφάλι χτύπησε, ούτε έλιωσε, ούτε παραπάτησε, τίποτε άλλο παρά μόνο μηχανική βλάβη στη φτέρνα του, γεγονός που τον συνδέει με τον Αχιλλέα και την " αχίλλειο φτέρνα " του, φράση που εώς σήμερα έχει διασωθεί αναφερόμενη στην προσωπική αδυναμία του καθενός. 

Που καταλήγουμε μετά από όλα όσα αναφέρθηκαν; Προσωπικά πιστεύω ότι πέρα από το τι θέλουμε εμείς, να είναι ο Τάλως, διακρίνουμε τρείς εκδοχές:
Α } Η ύπαρξη ενός μηχανικού και εφευρέτη με το όνομα Τάλως, μαθητή του Δαίδαλου, που τον σκότωσε ο τελευταίος απο ζήλεια. Πιθανότατα να μην ήταν ζήλεια η αιτία θανάτου του Τάλω, αλλά κάτι άλλο. Πάντως τονίζεται η ύπαρξη ενός ανθρωπίνου όντος.
Β } Η ύπαρξη ενός μηχανικού κατασκευάσματος από χαλκό, ενός αυτόματου με υπερφυσικές δυνάμεις, που δρούσε ως τέτοιο και καταστράφηκε από μηχανική βλάβη τυχαία ή κατόπιν ανθρώπινης επέμβασης.
Γ } Η παρουσία μιάς συμβολικής ή αλληγορικής ερμηνείας. Για παράδειγμα, ότι η πτώση του Τάλω υπονοεί την καταστροφή του Μινωϊκού πολιτισμού από τους Μυκηναίους { Αργοναύτες } ή ότι ο Τάλως ήταν ηφαίστειο της Θήρας, { υπάρχει και αυτή η άποψη } του οποίου η έκρηξη κατέστρεψε τη Μινωϊκή Κρήτη. 

Σύμφωνα με τον J. Schoo: " ... ο Τάλως θα μπορούσε να είναι προσωποποίηση του ηφαιστείου της Θήρας. Η μπρούτζινη κατασκευή του εκφράζει τα τοιχώματα του κρατήρα που ακόμη και σήμερα είναι γεμάτα με το μέταλλο αυτό. Η επιτήρηση μέσω λιθοβολισμών των ακτών της Κρήτης και των νησιών του Αιγαίου που ήταν αποικίες της, δεν μπορεί παρά να ήταν κομμάτια από βράχους και λάβα που κατέστρεψαν τα πλοία. Ο αστράγαλος ήταν ένα δεύτερο ηφαίστειο που ενεργοποιήθηκε γρηγορότερα. Οι συνεχείς εκρήξεις του το έκαναν να χάνει τη ζωτική του δύναμη και μετά την τελική έκρηξη, αφού έφυγε όλη η λάβα του, νεκρώθηκε ". { J. Schoo - MNEMOSYNE }

Αυτά είναι τα στοιχεία που διαθέτουμε για το μηχανικό πλάσμα, το σημαντικότερο από τα αυτόματα του Ήφαιστου. Η Ελληνική μυθολογία έχει να επιδείξει αρκετά από αυτά, κατασκευές το ίδιο εντυπωσιακές και το ίδιο ενδιαφέρουσες. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Ελληνικοί αυτοματισμοί ως επιστημονικές κατασκευές, εμφανίζονται κατά την κλασική εποχή και μετά, κυρίως στους Ελληνιστικού χρόνους και απο τότε αποτελούν την κορύφωση της αρχαίας Ελληνικής τεχνολογίας.


ΠΗΓΗ

Πηγή: http://diadrastiko.blogspot.com/2013/09/blog-post_5086.html#ixzz2eWORZD36

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΣΕΠΤΕΒΡΙΟΥ 2013 ΩΡΑ 7.30 Μ.Μ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ



ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΤΗΝ ΓΗ ΚΟΥΒΑΛΑΣ

Σκληροί καιροί μες στη φωτιά
εφτά καημοί, πληγές εφτά.
Κι εγώ κρατώ κλαδί ελιάς
κι εσύ να κλαις σαν με κοιτάς.

Ελλάδα, στους ώμους 
τη γη κουβαλάς, 
εσύ που χάραξες τους δρόμους
τη φωνή σου να βρεις, ζητάς.

Σαν μια γιορτή απ’ τα παλιά χρυσή εποχή θα `ρθεί ξανά. 



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΣΕΠΤΕΒΡΙΟΥ 2013 ΩΡΑ 7.30 Μ.Μ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ



ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ.pdf

ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ 600 ΔΙΣ.doc

ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ
ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΥΨΟΥΣ 600 ΔΙΣ $
ΟΣΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ Η ΠΙΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Η ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!!
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ!!! ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ!!!
Συμπληρώνουμε τήν αίτηση, τήν υπογράφουμε καί κάτω πού γράφει βεβαίωση γιά τό γνήσιο τής υπογραφής, υπογράφουν δύο γνωστοί μας (ονοματεπώνυμο-υπογραφή-αρ. ταυτότητας)
ΣΚΑΝΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ THN ΣΤΕΛΝΕΤΕ σε οποιοδήποτε από τα εξής 2 και μόνον emails : ellas600dis@yahoo.gr, ellhnes600@yahoo.gr ή για όσους δεν έχουν την δυνατότητα αποστολής email στο φαξ : 2752045080 H' ΣTO 2103470884
ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΛΘΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΩΡΡΑ, ΑΘΗΝΑ, ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΕΝΟ ΦΑΚΕΛΟ, Ή ΜΕ ΚΟΥΡΙΕΡ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ:
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ,
ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜ 19, 3ος όρ,
10675 ΚΟΛΩΝΑΚΙ
ΑΘΗΝΑ.
TΗΛ 2107254694
Για πληροφορίες και διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με τα εξής τηλέφωνα :
6947260144 ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ,
6973823945 ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ,
6984989582 ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ,
6932335821 ΜΠΑΛΑΝΤΙΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ,
6972718830 ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ




http://end-artemi-sorra-cyprus.blogspot.com/2013/09/600.html
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10202124043442773&set=a.1356327588429.53734.1238646140&type=1&theater
 
 
http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2013/09/18-2013-730.html

Ο Μπρεζίνσκι εκφέρει φόβους για παγκόσμια αφύπνιση...(Βίντεο)

Φοβάται οτι ο κόσμος αρχίζει και καταλαβαίνει τη συμβαίνει γύρω του για πρώτη φορά στην Ιστορία της ανθρωπότητας.

Για αυτούς τους σχιζοφρενείς σατανιστές που έχουν τα ινία και όλες τις εξουσίες και αξιώματα είναι ότι χειρότερο μπορεί να τους συμβεί (Βασιλιάδες, βασίλισσες, πρίγκιπες, πριγκίπισσες, μεγαλοτραπεζιτες, μεγαλοεπιχειρηματίες και άλλοι.)

Ξυπνάτε αυτά είναι τα λαμόγια...Αυτή είναι η ελίτ...

Ποιος νομίζετε θα 'ηταν ο τρόπος για την καταστολή της μαζικής πολιτικής αφύπνισης του κόσμου για να μην μεταφερθούν οι εξουσίες και τα ινία στον απλό κοσμάκη (δηλαδή για να μην πάρει ο κόσμος την τύχη του στα χέρια του) αν ήσασταν εσείς στην θέση τους..;;

Να σας την κάνω αλλιώς την ερώτηση...

Αν δεν μπορούσατε να σταματήσετε αυτήν την πολιτική αφύπνιση που συμβαίνει σε όλων τον κόσμο(που δεν μπορούν να την σταματήσουν με τίποτα) με πιο τρόπο θα κρατάγατε τις εξουσίες στον πλανήτη που έχετε για εκατοντάδες χρόνια.;;

Εγώ πάντως αν άνηκα στην ελίτ με 2 τρόπους...

Μείωση του πληθυσμού και καλύτερη αστυνόμευση για να ξαναέχω τον έλεγχο για πολλά χρόνια
ακόμα...
 

H πρώτη «έντιμη υποχώρηση» των ΗΠΑ αλλά όχι και η τελευταία - Αλλάζουν τα δεδομένα

Ομπάμα barak Obama
ΓΙΑΤΙ Ο Μ.ΟΜΠΑΜΑ ΔΕΧΘΗΚΕ "ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ"
"Δεν του έβγαινε ούτε η πολεμική ούτε η πολιτική εξίσωση" του προέδρου του ΗΠΑ Μ.Ομπάμα.
Αυτή είναι η βασική αιτία που αποδέχθηκε στις μυστικές συνομιλίες που είχε με τον Β.Πούτιν στην Μόσχα κατά την διάρκεια της συνόδου των G-20 στην Μόσχα να πάει σε πολιτική λύση και να αποδεχθεί "τον διεθνή έλεγχο του χημικού οπλοστασίου της Συρίας".
Μια πρόταση η οποία πρακτικα τον έβγαλε από την δύσολη θέση που τον είχε φέρει η περίφημη"κόκκινη γραμμή" περί χρήσης χημικών. Μια "κόκκινη γραμμή" που απλά θα έσερνε τις ΗΠΑ σε έναν πόλεμο πολύ χειρότερο από αυτόν του Ιράκ από τον οποίο απλά δεν θα μπορούσαν να εξέλθουν νικητές.
Το ισοζύγιο ισχύος και πολιτικής αντοχής "δεν έβγαινε" στις ΗΠΑ: Οι αντίπαλοι ήταν πολλοί και ισχυροί σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο έστω και αν στο δεύτερο δεν θα εμπλέκοντο άμεσα όλοι: Ρωσία, Ιράν, νόμιμη κυβέρνηση Συρίας, Χεζμπολάχ, Κίνα, ουσιαστικά το σιιτικό Ιράκ κλπ κλπ.
Και μια πολύ σημαντική νεότευκτη σύμμαχος της Δαμασκού: Η Αίγυπτος. Κανείς δεν μπορεί να αδιαφορήσει για το τι λέει η Αίγυπτος, η ηγέτιδα δύναμη του αραβικού κόσμου.
Από την άλλη η Χεζμπολάχ μπορεί να είναι μια ελαφρά για τα στρατιωτικά δεδομένα, οπλισμένη οργάνωση, αλλά έχει άφθονο "κρέας για τα κανόνια" για να το πούμε ωμά. φοβερό φανατισμό, καλή, για τα αραβικά δεδομένα εκπαίδευση και πάνω απ'όλα "είναι εκεί".
Όταν θα ξεκινούσε η σύγκρουση στην Συρία, απλά δεν θα σταματούσε στην Συρία. Και δίπλα ήταν η Ιορδανία όπου το χασεμιτικό βασίλειο επίσης αντιμετωπίζει πρόβλημα με τους ισλαμιστές.
Και άνω απ΄'όλα το Ισραήλ: Το Τελ Αβίβ, ανεξάρτητα από την ρητορητική του δεν ήθελε και δεν θέλει να "κουνηθεί" το μπααθικό καθεστώς της Δαμασκού, με το οποίο έχει μια "έντιμη ειρήνη" από το 2003.
Το ίδιο το Γενικό Επιτελείο των ΗΠΑ δεν ήθελε σε καμία περίπτωση εμπλοκή. Η στρατιωτική ισχύς των ΗΠΑ εξακολουθεί να είναι μεγάλη, αλλά το Ιράκ απέδειξε ότι δεν είναι "απόλυτη" και πλέον σήμερα ένας πόλεμος είναι ακριβός. Πολύ ακριβός.
Γράφαμε για το αν θα συνομιλήσουν ή όχι: "Το θέμα είναι ότι δεν έχει κανονιστεί επίσημη επαφή των δύο πλευρών, αλλά αποκλείεται να μην συμβεί κάτι τέτοιο "πίσω από τις κάμερες". Άλλωστε έχουν τόσα να πουν...".
Από εκεί και πέρα, σίγουρα το θέμα δεν τελείωσε. Έχουμε να δούμε ακόμα πολλά επεισόδια. Το αμυντικό-βιομηχανικό λόμπι των ΗΠΑ που σπρώχνει σε πόλεμο είναι πανίσχυρο και θα επανέλθει.
Η Ρωσία αναδεικνύεται σε κρίσμο παράγοντα σε μια περιοχή που απλά δεν υπήρχε όχι μόνο τα τελευταία 20 χρόνια, αλλά από τον πόλεμο του 1973 και μετά. Τώρα είναι κρίσιμος παράοντας εξελίξεων.
Πάντως είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ "κάνουν πίσω". Και μάλλον δεν θα είναι η τελευταία. Οι "κόκκινες γραμμές" πλέον ξεθωριάζουν...
defencenet.gr

ΤΕΛΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ - END NATIONAL DEBT



Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ και ο οργανισμός E.N.D. (END NATIONAL DEBT) με τον πιο επίσημο τρόπο προσφέρουν $600 Δις για την Ελληνική Δημοκρατία και $50 Δις για την Κυπριακή Δημοκρατία.
Επειδή, υποθέτουμε ότι δεν έχετε πληροφορηθεί όσα πρέπει για αυτή την τεράστιας σημασίας προσφορά, θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση μας να φέρουμε σε γνώση σας την πάσα αλήθεια για αυτό το ζήτημα.



Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος επιζητεί το απόλυτο ξεκαθάρισμα από τις ελληνικές αρχές και το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών για την υπόθεση των 600 δις δολαρίων ΗΠΑ του κ. Αρτέμη ΣώρραΝίκος Νικολόπουλος για την μήνυση του Αρτέμη Σώρρα στους 300 βουλευτές
Τον Αρτέμη Σώρρα τον υποστηρίζουν και τον στηρίζουν επώνυμοι και απλοί πολίτες. Όλοι εμείς γνωρίζουμε την πραγματική αλήθεια και την παρουσιάζουμε μπροστά σας ανάγλυφη και αυθεντική.
Είναι απογοητευτικό γιατί αναγκαζόμαστε εμείς να το πράξουμε στη θέση άλλων, που είναι τα ΜΜΕ και τα αρμοδία οργάνα του κράτους.

Θα παρατηρήσετε ότι έχει επιβληθεί, έξωθεν, γενική και αυστηρή σιωπή σε οτιδήποτε αφορά το πιο πάνω ζήτημα.
Για παράδειγμα, διάφοροι “εγκεκριμένοι” “δημοσιογράφοι” καταφέρθηκαν με καυστικά σχόλια ενάντια στον κ. Σώρρα και την πρόταση του. Στην συνέχεια παρασιώπησαν την Απόφαση του Δικαστηρίου της 28ης Ιουνίου 2013 σύμφωνα με την οποία όλες οι κατηγορίες εναντίον του κ. Αρτέμη Σώρρα και του Προέδρου της END Δρ. Μανώλη Λαμπράκη κατέπεσαν και αθωώθηκαν πανηγυρικά. Δηλαδή όσα οι ”εγκεκριμένοι” “δημοσιογράφοι” ισχυρίστηκαν και με αρθρογραφία τους κατηγότησαν τον κ. Σώρρα ως απατεώνα, το δικαστήριο αποφάσισε ακριβώς το αντίθετο.
Με δύο λόγια, τα χρεόγραφα είναι κατατεθειμένα σε Τράπεζα του εξωτερικού σε λογαριασμό με υπεύθυνο θεματοφύλακα (custodial) έτοιμα να πιστωθούν και να ρευστοποιηθούν σε λογαριασμό της Κυπριακής Κυβέρνησης. Εξυπακούεται ότι η Κυβέρνηση της Κύπρου θα συναινέσει και θα συμφωνήσει την όλη διαδικασία.
Προσέξτε, γράφτηκαν άρθρα συκοφαντικά εναντίον του κ. Σώρρα, άφησαν εντυπώσεις, και στη συνέχεια η απόφαση του δικαστηρίου παρασιωποιήθηκε παντελώς, όχι τυχαίως βεβαίως.
Αποδεικνύεται ακόμα μια φορά ότι κάποιοι “δημοσιογράφοι” παίρνουν εντολές από ισχυρά τραπεζικά ιδρύματα και η προσφορά του κ. Αρτέμη Σώρρα είναι μια κλασσική περίπτωση παραπληροφόρησης από “δημοσιογράφους” οι οποίοι έχουν εξευτελίσει πρωτόγνωρα την δημοσιογραφία.

Επιπλέον είδαμε από τηλεοράσεως τον Άδωνη Γεωργιάδη να απειλεί με μηνύσεις και φυλάκιση τον Αρτέμη Σώρρα και να τον αποκαλεί απατεώνα, να μην εμφανίζεται καν στην ακρόαση ο ίδιος, αλλά στην συνέχεια, μετά την απόφαση του δικαστηρίου, κανένα μέσω επικοινωνίας δεν έχει μπει στον κόπο να αποκαταστήσει την αλήθεια.
Όπως αντιλαμβάνεστε τα ΜΜΕ που ποδηγετούνται από τα κέντρα εξουσίας και μας ενημερώνουν όπως σε αυτούς έδωξε.

Είναι φανερό ότι επαφίεται στον κάθε πολίτη να ερευνήσει και να ψάξει σε βάθος για να αποκρυπτογραφήσει την αλήθεια.
Υπάρχουν κατατεθημένα πραγματικά έγκυρα έγγραφα τα οποία αποκαθιστούν και εδραιώνουν την πάσα αλήθεια.

Η συμβολή του κάθε ενός από εσάς είναι καθοριστικής και υψίστης σημασίας. Ο καθένας μας έχει να παίξει ένα ρόλο μικρό ή μεγάλο στην επίτευξη του στόχου που είναι ένας και μοναδικός.
Η αποδοχή και αξιοποίηση της σωτήριας πρότασης του Αρτέμη Σώρρα.
Είναι φανερό ότι χρειάζεται τεράστια λαϊκή πίεση προς τους αρμοδίους για να εξαναγκαστούν να έρθουν σε συμφωνία και να αποδεχτούν την προσφορά Αρτέμη Σώρρα. Σας είναι κατανοητό ότι έχουμε ως κράτος παραδοθεί στην Τρόικα και αντιλαμβάνεστε ότι αυτός ο δρόμος του μνημονίου είναι εντελώς αδιέξοδος.

Η Κυβέρνηση είναι γνώστης με κάθε λεπτομέρεια της πρότασης Σώρρα, και πρέπει να απαντήσουν γιατί προτιμούν την Τρόικα.
Έχουμε κάθε δικαίωμα να ξέρουμε!
Μην περιμένουμε από τους άλλους και μόνο, για να λύσουμε αυτό το τεράστιο πρόβλημα.
Υπεύθυνος είναι ο κάθε ένας από εμάς.
ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Ο κος Σώρρας, είναι νόμιμος δικαιούχος χρεογράφου της Αμερικάνικης Κυβέρνησης και έχει κάθε δικαίωμα να το χρησιμοποιήσει ως αντασφάλεια για παροχή δανείου σε κράτη όπως αυτός αποφασίσει με την προϋπόθεση να ενημερώσει το Αμερικανικό Δημόσιο από πριν και δίδοντας τον απαιτούμενο χρόνο για τυχών ενστάσεις έναντι της οποιασδήποτε πράξης δανεισμού που προτίθεται ο ίδιος να προχωρήσει.


Απόσπασμα από την ομιλία του Δρ. Λαμπράκη στα Χανιά



(μετά το 5 λεπτό, αναφορά στις προτάσεις που έγιναν στην Κυπριακή Δημοκρατία)

Στις 26/ 06/ 2012 παραδόθηκε πρόταση χρηματοδότησης για την Κύπρο, από τον οργανισμό με την ονομασία «END» (End National Debt) – Μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα δια λογαριασμό του κου Αρτέμιου Σώρρα, μέσω του Κυπριακού Προξενείου στην Νέα Υόρκη στην Αμερική.
Η βασική πρόταση χρηματοδότησης αφορούσε και αφορά:
Εξαγορά του εξωτερικού δανεισμού, επιτόκιο 0 %
Χρηματοδότηση των νέων αναγκών, επιτόκιο 0 %
Χρηματοδότηση των τραπεζών με αυστηρότερους όρους και επιτόκιο που θα συμφωνηθεί
Σε περιπτώσεις και σε συνδυασμό αν ζητηθεί με τις τράπεζες η Αναχρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα, με χαμηλό επιτόκιο (θα κυμαίνεται από 0 – 0.5 % εξαρτάται από τις περιστάσεις και το πλάνο βιωσιμότητας),
Η πρόταση που κατατέθηκε αφορούσε τη χορήγηση δανείου ποσού $ 48.926.500.000 δολάρια – USD με επιτόκιο 0 % και αποπληρωμή από 50 μέχρι και 100 χρόνια (όσα αποφραστούν) με σκοπό την εξαγορά του υφιστάμενου δημοσίου χρέους και τη χρηματοδότηση των νέων αναγκών. Την πρόταση συνόδευαν όλα τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα.
Παρήλθαν ήδη πολλοί μήνες από την τότε ημερομηνία και καμία σοβαρή ενέργεια δεν έγινε από την κυβέρνηση για τον έλεγχο αυτής της πρότασης.
Έκτοτε, παραδόθηκαν πρόσθετες άλλες πέντε (5) υποστηρικτικές προτάσεις για την κάλυψη των άμεσων αναγκών χρηματοδότησης, ανεξάρτητα με τη ρευστοποίηση του χρεογράφου δηλαδή με ρευστό που βρίσκεται ήδη σε τράπεζες με παράλληλη εξασφάλιση Κυπριακών ομολόγων, μεταφορά έναντι πληρωμής (DVP) αλλά και επίσης δόθηκε λύση που θα μπορεί να ενεργοποιηθεί σε περίπτωση που το εν λόγω χρεόγραφο για οποιοδήποτε άγνωστο λόγο δεν καταστεί εφικτό να ρευστοποιηθεί.
Από την τότε ημερομηνία μέχρι και σήμερα και παρόλες τις συνεχείς οχλήσεις μας, ουδείς από τους αρμόδιους φορείς, Υπουργείο Οικονομικών και Κεντρική Τράπεζα, δεν αντιμετώπισε με σοβαρότητα την πρόταση αυτή, καθώς και ΟΥΔΕΙΣ δεν προέβη σε ΚΑΝΕΝΑ είδος ελέγχου αλλά αντιθέτως με διάφορες αστοιχείωτες και άτοπες δικαιολογίες και υπεκφυγές εσκεμμένα ή μη, αποφεύχθηκε η υλοποίηση της χρηματοδότησης.

H ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ 26/6/2012
Χρηματοδότηση με κάλυψη Διεθνούς Συναλλαγματικής (IBOE) του Αμερικανικού Δημοσίου η οποία θα ρευστοποιηθεί αμέσως μετά την μεταφορά. Η ρευστοποίηση είναι έτοιμη να γίνει αυτόματα μόλις το χρεόγραφο μεταφερθεί στο όνομα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Αξία : $48.926.500.000 (Σαράντα οκτώ δισεκατομμύρια εννιακόσια είκοσιέξι εκατομμύρια πεντακόσιες χιλιάδες δολάρια)Επιτόκιο : 0 %
Αποπληρωμή : από 50 – 100 έτη (όσο αποφασιστεί)

Πρόσθετες πέντε (5) υποστηρικτικές προτάσεις ΣΕ ΜΕΤΡΗΤΑ:

Για την κάλυψη των άμεσων αναγκών χρηματοδότησης, ανεξάρτητα με τη ρευστοποίηση του χρεογράφου δηλαδή με ρευστό που βρίσκεται ήδη σε τράπεζες με παράλληλη εξασφάλιση Κυπριακών ομολόγων, μεταφορά έναντι πληρωμής (DVP) αλλά και επίσης δόθηκε λύση που θα μπορεί να ενεργοποιηθεί σε περίπτωση που το εν λόγω χρεόγραφο για οποιοδήποτε άγνωστο λόγο δεν καταστεί εφικτό να ρευστοποιηθεί,
Πρόταση Α: Χρηματοδότησης έναντι αγοράς Συναλλαγματικής Κυπριακού Δημοσίου (Χρεόγραφο), και με χαμηλό επιτόκιο που θα συμφωνηθεί. Παράδοση (DVP) των ομολόγων έναντι πληρωμής, μέχρι ύψους Τριακοσίων Πενήντα Εκατομμυρίων (350 εκ) Ευρώ, τρίμηνης διάρκειας. (Όρος: Αμέσως μετά την επιτυχή υλοποίηση των κυπριακών ομολόγων θα συζητηθούν οι όροι της συνολικής πρότασής χρηματοδότησης με σοβαρότητα και με απώτερο σκοπό την επιτυχή υλοποίηση της).
Πρόταση Β: Σε περίπτωση που, αντί για την Λύση «Α», χρειάζονται περισσότερα χρήματα, έχει προταθεί Ένα (1.000.000.000) δισ. Eυρώ ως χρηματοδότηση (Bridge Funding) για ικανοποίηση των βραχυπρόθεσμων αναγκών, έως ότου η τελική συμφωνία μεταξύ του χρηματοδότη και της Κυπριακής Δημοκρατίας οριστικοποιηθεί.
Επιτόκιο : (χαμηλό) Θα συμφωνηθεί
Αποπληρωμή : 1 έτος
Πρόταση Γ: Ως σχέδιο «Ανάγκης» σε περίπτωση που το χρεόγραφο, για άγνωστους λόγους δεν μπορεί να ρευστοποιηθεί, κατατέθηκε πρόταση αύξησης της πιστωτικής διευκόλυνσης της Κυπριακής Δημοκρατίας για Είκοσι Δισεκατομμύρια (20.000.000.000) Ευρώ ή και περισσότερο, με τους ιδίους όρους και προϋποθέσεις όπως και για το προσωρινό δάνειο του ενός Δισ. ευρώ (ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ) έτσι ώστε να καλυφθούν οι βραχυπρόθεσμες ανάγκες του παρόντος έτους. Οι όροι θα συζητηθούν.
Πρόταση Δ: Ως άμεση εξυπηρέτηση και ως εναλλακτική πρόταση έναντι των λύσεων «Α, Β & Γ» , προτάθηκε ο Χρηματοδότης και η ομάδα του, να αναλάβουν την κεφαλαιοποίηση τηςΛαϊκής Τραπέζης και να γίνει προσωρινή μεταφορά του ρίσκου από την Κυπριακή Δημοκρατία προς τον κο Σώρρα, μέχρι να ολοκληρωθεί η τελική συμφωνία δανεισμού βάσει της λύσης «ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ».
Ποσό : Ένα δισεκατομμύριο οκτακόσια εκατομμύρια (1.800.000.000) Ευρώ με επιτόκιο και προϋποθέσεις που θα συμφωνηθούν.
Πρόταση Ε: Η πρόταση προσωρινή πρόταση δανείου για 1 δις, προτάθηκε ξανά πριν τα Χριστούγεννα. Αγορά ομολόγων λήξης 3 μηνών. Μόνο προϋπόθεση ότι τα ομόλογα, θα ασφαλίζοντο έναντι πιθανού «κουρέματος» εάν η Κυβέρνηση προχωρούσε σύναψη δανειακής σχέσης τελικά με το ΔΝΤ. Και αυτό, γιατί δίδεται ως δάνειο και όχι ως επένδυση και μόνο για να μπορέσουν να δει η Κυπριακή Κυβέρνηση ότι υλοποιείται με επιτυχία η δική μας παρέμβαση και να μην πιέζονται και στη βιασύνη να πιεστεί για υπογραφές. Που τελικώς δεν θα είναι προς όφελος της Κύπρου.
Ο λόγος που δεν υλοποιήθηκε ούτε και αυτή η λύση είναι το γεγονός ότι το Κράτος ζήτησε να αυτοασφαλιστούν! Δηλαδή, δίδεται δάνειο και ο δανειολήπτης ζητά στον δανειοδότη να ασφαλίσει την επισφάλεια του δανειολήπτη!
Σημείωση: Μόνο «Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ» αφορά τη χρηματοδότηση έναντι ρευστοποίησης της συναλλαγματικής που αφορά το Αμερικάνικο Δημόσιο (ΙΒΟΕ). Όλες οι άλλες προτάσεις βασίζονται στο συμβατικό τρόπο χρηματοδότησης (ΜΕΤΡΗΤΑ).

END: Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου – 29/4/2013



ΝΕΑ Πρόταση ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Κατατέθηκε επίσημα 15/04/2013

Το Έθνος των «MAORI» και οι συνεργάτες τους από τη Νέα Ζηλανδία προσέφεραν προς την Κυπριακή Κυβέρνηση, να δεσμεύσουν δική τους περιουσία
Ποσό : € 31.000.000.000 – Ευρώ
Επιτόκιο : Δεν υπερβαίνει το 3 % (όπως αποφασιστεί)
Αποπληρωμή : 10 έτη (ή όπως αποφασιστεί)
Για την υλοποίηση της πρότασης αυτής θα συνεργαστούν δύο (2) ανεξάρτητοι φορείς:
Το Ταμείο «Α» το οποίο θα παρέχει την ανάλογη ρευστοποιήσιμη περιουσία συνολικού ποσού από 31 Δις Ευρώ (Περιουσία που τώρα η Κύπρος δεν έχει και άρα θα μπορέσει να δημιουργηθεί πιστοληπτική ικανότητα),
Δεύτερο ταμείο «Β» όπου, αφού υπάρξει η τυπική συμφωνία μεταξύ του πρώτου ταμείου «Α» και της κυβέρνησης, το 2ο ταμείο θα υλοποιησει τη ρευστοποίηση της περιουσίας του πρώτου.ΓΙΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΑΞΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.
Προτάσεις Χρηματοδότησεις


Πρωτόκολλα
Άρθρα


Σταμάτα να κοιμάσαι 24 ώρες την ημέρα
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ
ΠΡΟΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΝΕΝΑΣ!
Συνέλληνες, μέχρι τώρα πολλά έχουν ειπωθεί, πολλά έχουν ακουστεί…
29 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΠΕΡΙ ΠΛΑΣΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ…


Επιστολές


Επιστολή προς Επιστολή προς Παύλο Μυλωνά
Επιστολή προς Διευθυντή ειδήσεων ΡΙΚ κ. Γ. Καρεκλά
Επιστολή προς Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο Β’
Επιστολή προς εφ. “Φιλελεύθερος” 24-5-2013
Επιστολή προς κύριο Νικόλα Παπαδόπουλο
Επιστολή προς κ. Ιγνατίου – 12/5/2013
Επιστολή προς κ. Ιγνατίου 9/7/2013
Επιστολή στον Μάριο Δημητρίου 30/5/2013
Επιστολή στον Άριστο Μιχαηλίδη 28/7/2013
Επιστολή στον Σάββα Ιακωβίδη 29/7/2013
Επιστολή προς κ. Ευθύμιο Φλουρέντζο


Ενημερωτικό Φυλλάδιο



Ξέρεις ότι ο κ. Αρτέμης Σώρρας και o οργανισμός E.N.D.
(End National Debt) έχουν καταθέσει στο όνομα της
Κυπριακής Δημοκρατίας 48,9 δισεκατομμύρια δολάρια με σκοπό την εξαγορά όλου του χρέους και ως αποτέλεσμα την απαλλαγή της Κύπρου από τα δεσμά της Τρόικας;



Ξέρεις ότι η κα Βίκυ Χαραλάμπους, εκπρόσωπος και
πληρεξούσιος του κ. Αρτέμη Σώρρα στην Κύπρο έχει
παραδώσει την πρόταση εγγράφως και με πρωτόκολλα
στον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας
κ. Δ. Χριστόφια και στον νυν Πρόεδρο κ. Ν. Αναστασιάδη, με γνωστοποίηση στο Υπουργείο Οικονομικών, Πρόεδρο Βουλής κ. Ομήρου, σε όλους τους Βουλευτές και στον διοικητή της Κ.Τράπεζας για εξαγορά – εξόφληση όλου του χρέους της Κυπριακής Δημοκρατίας;
Ξέρεις ότι η Κεντρική Τράπεζα και το Υπ. Οικονομικών αρνήθηκαν 3 φορές να κάνουν έλεγχο της πρότασης αυτής που θα είχε αποτέλεσμα την άμεση ρευστοποίηση του ομολόγου και μεταφορά των χρημάτων στο ταμείο του Κράτους;
Ξέρεις ότι στον Πρόεδρο της Βουλής παραδόθηκαν 2000 υπογραφές που απαιτούν τον πλήρη έλεγχο της πρότασης Σώρρα και δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του έλεγχου;
Πράγμα που δεν έγινε μέχρι σήμερα!
Ξέρεις ότι η ομάδα της E.N.D. ήταν στην Κύπρο το 2012
μετά από πρόσκληση του κ. Δ. Χριστόφια;
Ξέρεις ότι τον Μάϊο του 2013, λίγες μέρες πριν την υπογραφή του μνημονίου με την Τρόικα, η ομάδα της E.N.D.επισκέφτ ηκε τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ομήρου, κατέθεσε και επεξήγησε την πρόταση της, και στη συνέχεια έκανε δημοσιογραφική ενημέρωση σε όλα τα κανάλια της Κύπρου;
ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
Ξέρεις ότι στις 28/6/2013 ημέρα Παρασκευή στο Ελληνικό Δικαστήριο Ευελπίδων στην Αθήνα έγινε δίκη με κατηγορούμενους τον κ. Σώρρα και τον Δρ. Λαμπράκη για διασπορά ψευδών ειδήσεων; (ότι τάχατες τα ομόλογα είναι πλαστά)
Και ξέρεις ότι το ίδιο δικαστήριο αθώωσε πανηγυρικά τον κ. Σώρρα και την E.N.D. και αποφάνθηκε ότι τα ομόλογα βρίσκονται όντως στην Τράπεζα του Μόντρεαλ και είναι έτοιμα για άμεση ρευστοποίηση;
*μάρτυρες στη δίκη διευθυντικά στελέχη της τράπεζας με κατάθεση εγγράφων
Ο ένας και μοναδικός όρος του κ. Αρτέμη Σώρρα και της E.N.D. είναι ο διαφανής έλεγχος του ποσού του χρέους και ό,τι αφορά, την δημιουργία του χρέους αυτού.
Το όλο δάνειο φέρει τόκο 0% με διάρκεια αποπληρωμής 50 ή 100 χρόνια.
Ξέρεις ότι αν αύριο το πρωί το επίσημο Κράτος μας αποφασίσει και δεχτεί την προσφορά Σώρρα, τότε αυτόματα τα χρήματα μπαίνουν στα ταμεία του Κράτους και ξαναγινόμαστε αφέντες του τόπου μας;
Για όλους αυτούς τους λόγους αναγκαζόμαστε να επικοινωνήσουμε μαζί σου σήμερα.
Να ξέρεις ότι ουσιαστικά τα λεφτά είναι και δικά σου,
καθόσον είσαι πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας και συνεπώς,
όχι μόνο θα υπάρξει οικονομικό και κοινωνικό όφελος γενικότερα, αλλά θα είναι και προς το ατομικό και οικογενειακό σου συμφέρον.
Αφού τώρα ξέρεις απαίτησε δυναμικά με επιμονή και αγώνα να γίνει δεκτή η προσφορά Σώρρα και να απολακτίσουμε έτσι την Τρόικα για πάντα.


Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Αρτέμη Σώρρα και στην E.N.D. για την άδολη
πατριωτική στάση τους!



ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ


E.N.D.: Τα γεγονότα από την επίσκεψη στην Κύπρο



 


κ. Τουρκολιά και κ Προβόπουλε οφείλετε μια απάντηση στον Ελληνικό λαό. Γιατί δεν αποδέχεστε την πρόταση Σώρρα, ο οποίος σας κατέθεσε μετρητά €1.175.000.000 για την ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής ή εναλλακτικά σας πρόσφερε €9,750,000,000 για όλο το πακέτο το οποίο διαθέσατε στην αγορά 29/4/2013; Γιατί δεν απαντάτε; Έχετε υποχρέωση στον Ελληνικό λαό.
“Δεν σας αρέσουν ούτε τα μετρητά;
Πες μας τι είναι εκείνο που θέλετε πλέον των μετρητών ..;”
ΠΗΓΗhttp://www.endcyprusdebt.com/
ΤΕΛΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
Για περισσότερα videos και εκπομπές

ENDinfo1 playlist
Στοιχεία και Αποδείξεις


ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΓΙΑ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ END ΑΠΟ ΤΟ - www.artfmradio.com


ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & EI-E.N.D ΕΚΠΟΜΠΕΣ


ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ END


ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!!!

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ - Ε.Ν.D. - ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΩΝ 600 ΔΙΣ -ΝΟΜΟΣ ΝΕΣΑΡΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ ΔΟΚΤΟΡΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ & ΑΝΤΩΝΗ ΒΑΛΣΑΜΑΚΗ - ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ ΕΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ.

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΤΗ Η ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ


ΠΗΓΗhttp://www.endcyprusdebt.com/courtorder/


ΠΗΓΗhttp://end-artemi-sorra-cyprus.blogspot.com/2013/09/blog-post_3498.html


http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2013/09/end-national-debt.html

Σοκ και δέος» 72 ωρών στη Συρία εξετάζουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα

«Σοκ και δέος» 72 ωρών στη Συρία εξετάζουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα
Αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ στη Μεσόγειο   (Φωτογραφία:  EPA pictures )
Λος Αντζελες
Σε αναπροσαρμογή των σχεδίων για την επίθεση στη Συρία έχει προχωρήσει το Πεντάγωνο, σύμφωνα με τους Times του Λος Αντζελες.

Το σχέδιο προβλέπει ένα πρώτο κύμα επιθέσεων τριών ημερών, το οποίο θα ακολουθηθεί και από δεύτερο κύμα στους στόχους που δεν επλήγησαν.

Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων δήλωσαν στην εφημερίδα ότι ο Λευκός Οίκος ζήτησε μια διευρυμένη λίστα στόχων για να συμπεριλάβει «πολύ περισσότερους» από την αρχική λίστα των περίπου 50 στόχων.

Και αυτό διότι οι νέες εκτιμήσεις που διατυπώνονται είναι ότι οι ΗΠΑ θα χρειαστούν μεγαλύτερη δύναμη πυρός για να προκαλέσουν ακόμα και το μίνιμουμ της ζημιάς στο καθεστώς Ασαντ.

«Θα χρειαστούν αρκετές ομοβροντίες, αλλά και εκτίμηση της κατάστασης μετά από κάθε μία επιχείρηση για να δούμε πού βρισκόμαστε. Αλλά όλα αυτά εντός 72 ωρών» ανέφερε ένας από τους αξιωματούχους.

Διπλωματικός μαραθώνιος

Εν τω μεταξύ, κορυφώνονται οι διπλωματικές πρωτοβουλίες των ΗΠΑ, προκειμένου να πετύχουν τη μέγιστη στήριξη της διεθνούς κοινότητας στο συριακό ζήτημα.

Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κέρι, εκτίμησε ότι οι χώρες που είναι υπέρ της επέμβασης «κινούνται σε διψήφιο αριθμό».

Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει ξεκινήσει τη δική του «σταυροφορία» να πείσει το Κογκρέσο με διάγγελμα, αλλά και συνεντεύξεις.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος θα παραχωρήσει συνεντεύξεις τη Δευτέρα σε έξι παρουσιαστές τηλεοπτικών δικτύων, οι οποίες θα προβληθούν στη βραδινή ειδησεογραφική ζώνη των σταθμών. Παράλληλα, την Τρίτη θα απευθύνει διάγγελμα στον αμερικανικό λαό.

Επίσης, η κυβέρνηση δημοσιοποίησε μια σειρά βίντεο που φέρεται να δείχνουν θύματα της επίθεσης με χημικά όπλα στη Δαμασκό στις 21 Αυγούστου.

Συνολικά 13 βίντεο παρουσιάστηκαν από τον Ομπάμα σε μια επιλεγμένη ομάδα γερουσιαστών ως πειστήρια για την ανάγκη ανάληψης στρατιωτικής δράσης.

Στο άτυπο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων που πραγματοποιήθηκε στο Βίλνιους της Λιθουανίας, παρόντος του Τζον Κέρι, οι επικεφαλής διπλωματίας της Ένωσης κάλεσαν την Ουάσινγκτον να περιμένει την έκθεση της αποστολής πραγματογνωμοσύνης.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ επέρριψαν την ευθύνη στο καθεστώς Άσαντ για τη χρήση χημικών όπλων στη Δαμασκό αναφέροντας πως υπάρχουν «ισχυρές ενδείξεις» βάσει των διαθέσιμων πληροφοριών.
Bild: Χημικά εν αγνοία του Ασαντ;
Οι συριακές δυνάμεις ενδέχεται να έκαναν χρήση χημικών χωρίς την προσωπική άδεια του προέδρου Ασαντ, αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής Bild am Sonntag, η οποία επικαλείται τις γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών.
Σύροι στρατιωτικοί διοικητές ζητούν τους τελευταίους 4,5 μήνες την άδεια να κάνουν χρήση χημικών όπλων, σύμφωνα με μηνύματα μέσω ασυρμάτου που εντόπισαν γερμανοί πράκτορες, αλλά πάντα τους το αρνούντο, γράφει η εφημερίδα.
Σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ο πρόεδρος της Συρίας ίσως να μην ενέκρινε ο ίδιος προσωπικά την επίθεση της 21ης Αυγούστου κοντά στη Δαμασκό.
Η Bild αναφέρει ότι τα μηνύματα εντοπίστηκαν από γερμανικό αναγνωριστικό πλοίο, το Oker, το οποίο πλέει κοντά στις συριακές ακτές.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γερμανικό
 
http://amphiktyon.blogspot.gr/2013/09/72.html

ΡΙΓΟΣ! Θα δούμε τον Τρίτο Ναό του Σολομώντα μετά τον πόλεμο στη Συρία;

Μην παραξενευτούμε αν στον πόλεμο με τη Συρία δούμε το τέμενος του Ομάρ να γκρεμίζεται από υποτιθέμενο πύραυλο του Άσαντ ή του Ιράν.
Το καταχθόνιο σχέδιο του σιωνισμού στο φτιαχτό ραντεβού με την ιστορία του.
Ο εν Χριστώ τω Θεώ αδελφός Νικήτας Κορφιάτης μοιράστηκε μαζί μας εμπεριστατωμένες πληροφορίες, που για ευνόητους λόγους δεν μπορεί να αναφερθεί η πηγή.
του Γιώργου Θαλάσση
Μην παραξενευτούμε αν στον πόλεμο με τη Συρία δούμε το τέμενος του Ομάρ να γκρεμίζεται από υποτιθέμενο πύραυλο του Άσαντ ή του Ιράν.
Το καταχθόνιο σχέδιο του σιωνισμού στο φτιαχτό ραντεβού με την ιστορία του.
Το τέμενος του Ομάρ είναι ο δεύτερος ιερότερος τόπος των μουσουλμάνων και βρίσκεται στο χώρο, όπου κάποτε ορθώνονταν ο ναός του Σολομώντα. Ο ναός, τον οποίο ονειρεύονται να ξαναφτιάξουν οι εβραίοι για να στέψουν βασιλιά του κόσμου τον αντίχριστο μεσσία τους.
Όλα τα δομικά υλικά είναι έτοιμα για την κατασκευή του ναού, όπως επίσης το χρυσό, οι κόκκινες αγελάδες και τα μάρμαρα. Το μόνο που απομένει, είναι να φύγει το ενοχλητικό τέμενος, το οποίο οι εβραίοι δεν γκρέμισαν όλα αυτά τα χρόνια, επειδή δεν θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν την παγκόσμια κατακραυγή (τελικά δεν ήταν τόσο κοσμοκράτορες όσο ήθελαν να δείχνουν). Τώρα όμως εφαρμόζοντας το διαβολικό τους σχέδιο θα πετύχουν την πολυπόθητη κατεδάφιση του τεμένους πετυχαίνοντας ταυτόχρονα να πέσει το φταίξιμο και η κατακραυγή σε έναν από τους εχθρούς του Ισραήλ (Ιράν, Συρία, Χεζμπολάχ).
Η σπουδαιότητα της ανέγερσης του τρίτου ναού είναι συνυφασμένη με την εμφάνιση και ύπαρξη του αντίχριστου μεσσία τους, οπότε χωρίς ναό οι σιωνιστές δεν μπορούν να προχωρήσουν.
Για το αν θα αποτολμήσουν να εφαρμόσουν στην πράξη το καταχθόνιο σχέδιό τους, αυτό θα το αποφασίσουν ανάλογα με την έκβαση των γεγονότων της Συρίας.
Οι πληροφορίες που εστάλησαν στο yiorgosthalassis.blogspot.comαναφέρουν, ότι σε περίπτωση που η Ρωσία αποφασίσει να εμπλακεί στρατιωτικά στην υπεράσπιση της Συρίας, οι σιωνιστικές δυνάμεις μέσω τουρκίας θα αποκόψουν τους Ρώσους από ανεφοδιασμό και ενισχύσεις κλείνοντας τα στενά του Βοσπόρου. Για να νομιμοποιήσουν όμως το κλείσιμο των στενών, το σιωνιστικό δίκτυο θα σπρώξει τους τούρκους σε Ελληνοτουρκικό επεισόδιο στο Αιγαίο και σε εμπόλεμη κατάσταση.
Ενδεχομένως η Τουρκία να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που θα της έχουν δώσει οι αμερικανοσιωνιστές και να εφαρμόσει το σχέδιο του 1996 με την κατάληψη δύο νησιών.
Μετά από την κατάσταση αυτή, με την Ρωσία να έχει ουσιαστικά χάσει τον έλεγχο της Συρίας, το μεγάλο ερωτηματικό, που μας επισημάνει ο κύριος Κορφιάτης, είναι το πώς θα αντιδράσει μια εξοργισμένη και ηττημένη Ρωσία απέναντι στην Τουρκία.
Συλλογιστείτε λοιπόν, πώς το γεωστρατηγικό αυτό σενάριο "δένει" πολλά από τα βασικά κομμάτια του πάζλ και συνάδει με τα λόγια του Πατρός Παϊσίου και των άλλων Πατέρων της Ορθοδοξίας.
Για το αν ο αμερικανοσιωνισμός εφαρμόσει το υποχθόνιο σχέδιό του περί καταστροφής του Τεμένους, θα μας το φανερώσουν οι εξελίξεις άμεσα. Πάντως να μην ξεχνάμε ότι χωρίς Ναό τον αντίχριστο μεσσίας τους δεν μπορούν να μας τον εμφανίσουν. Η ιστορική ευκαιρία είναι τώρα... Αν όχι τώρα πότε;
ΠΗΓΗ
 
http://www.katohika.gr/2013/09/tha-doume-ton-trito-nao-tou-solomonta-meta-ton-polemo-sti-syria.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters