Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Θωρακισμένες Mercedes Αδωνι ήθελες πολλές;

Διαβάσαμε και ακούσαμε με ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη στους φίλους στο newpost.gr τις δηλώσεις του κου Αδωνι Γεωργιάδη.

Τι είπε λοιπόν ο Σπυρίδων Αδωνις κατακρίνοντας τις αντιδράσεις για τα αυτοκίνητα των 1400cc; Αυτό:


του Στρατή Μαζίδη

«Είναι εφικό να μετακινείται ο βουλευτής με λεωφορεία και τρένα; Όχι! Δεν μπορεί να ξεφτιλίζεται ο βουλευτής!

Εκτός αν θέλετε να καταργήσουμε τη δημοκρατία, να πάμε σε άλλο καθεστώς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

Εγώ κε Γεωργιάδη έχω μερικές απορίες. Αν μπορείτε μου τις λύνετε:

- Η χρήση των ΜΜΜ καταργεί τη δημοκρατία;Γιατί μέχρι σήμερα πίστευα πως η εναντίωση στη λαϊκή βούληση αποτελεί το μεγαλύτερο είδος κατάργησής της.

- Υπάρχει δημοκρατία;Κι αν ναι, που; (by the way, σε ποιον οφθαλμίατρο πηγαίνετε; )

- Γιατί δεν είναι εφικτό να μετακινείται ο βουλευτής με λεωφορεία και τρένα; Αν εξαιρέσουμε αυτούς που λόγω εκτοπίσματος θα φρακάριζαν τις πόρτες, οι υπόλοιποι δε βλέπω να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα.

- Τα παλιά ταπεινά χρόνια του βιβλιοπωλείου, πώς πραγματοποιούσατε τις μετακινήσεις σας;

Το είχα ξαναγράψει πριν λίγο καιρό στο άρθρο τι ενώνει εσάς με τους κους Βορίδη και Πλεύρη. Γίνατε παιδιά του συστήματος. Μπορεί κάποιοι να σας χλεύαζαν κάποτε για την τσιριχτή φωνή σας ή το “ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ” (επειδή ήταν απίστευτη για αυτό δεν πήρα, γιατί δεν την πίστεψα) αλλά λέγατε αρκετά σωστά πράγματα διατυπώνοντας πατριωτικές θέσεις. Αλλά είπαμε. Μπήκατε στο κοινοβούλιο, βγήκατε στα κανάλια, φτιασιδώσατε το λόγο σας και τελικώς κατακτήσατε επάξια μια θέση εκεί που φτύνατε.

Πάει κι ο Λεωνίδας, κι ο Παυσανίας, κι ο Ξενοφώντας. Δόξα να χει ο Γιούνκερ, ο Τρισέ κι η Μέρκελ.

Εκτός και αν εξαρχής είχατε χαράξει πορεία εκ δεξιών -όπως άλλοι εξ αριστερών- για μια θέση στο ήλιο.
Και να σας λύσω την απορία, ΝΑΙ ο βουλευτής μπορεί να μετακινείται με τα ΜΜΜ αν εκτιμά πως μπορεί να κυκλοφορεί με το κεφάλι ψηλά. Εσείς; Μπορείτε;



 http://freepen.gr/?p=6397

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/07/mercedes.html

Κασιδιάρης σε Καμμένο: Έλα να καταθέσουμε μαζί νομοσχέδιο .

Εντύπωση προκάλεσε η αποβήματος βουλής πρόταση του Ηλία Κασιδιάρη στον Πάνο Καμμένο να καταθέσουν απο κοινού Χρυσή Αυγή και Ανεξάρτητοι Έλληνες νομοσχέδιο για την λαθρομετανάστευση.

 Συγκεκριμένα, ο το στέλεχος του Νίκου Μιχλολιάκου κατα την ομιλία του στη Βουλή κάλεσε το κόμμα του κ. Καμμένου σε συνεννόηση προκειμένου να καταθέσουν τη Δευτέρα σχέδιο νόμου για την κατάργηση του νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια. Σημειώνεται, ότι ο Κασιδιάρης απέφυγε να αναφερθεί στο όνομα του Γιάννη Ραγκούση, τον οποίο περιέγραψε ως... "εκείνον τον υπουργό του Γιώργου Παπανδρέου".



parapolitika

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/07/blog-post_3989.html

Ο γεμάτος με λύματα βόθρος των Τραπεζών στην Ελλάδα !!!


Στο κέρδος χωριστά και στη ζημιά μαζί

Ο γεμάτος με λύματα βόθρος των Τραπεζών στην Ελλάδα !!! 

Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou

Privatdozent an der RWTH Aachen
Bleibergweg 114
D-40885 Ratingen
Tel.+Fax: 02102 32513
  
του Γ.Θ.Χατζηθεοδωρου

Στην αρχαια Ελλαδα, ο Τραπεζιτης ταυτιζονταν συχνα με το επαγγελμα του Τοκογλυφου. Ο Πλατωνας στους Νομους του ηταν υπερ της απαγορευσης των εντοκων δανειων. Τα εντοκα δανεια ειχαν αποκηρυχτει και από τον Αριστοτελη, τον Πλουταρχο, τον Κικερωνα κ.α.

Επειδη στην αρχαια εποχη η κυκλοφορια πολλων και ανομοιων ως προς την αξια τους νομισμάτων (κάθε πολης-κρατος εκοβε το δικο του νομισμα) δυσκολευε τις διαφορες εμπορικες συναλλαγες, αναπτυχθηκε μια αγορα νομισματικων ισοτιμιων. Στην αγορα αυτή συγκρινονταν οι  αξιες των νομισματων μεταξυ τους με αποτελεσμα την δημιουργια του επαγγελματος του «αργυραμοιβου». 

Ο αργυραμοιβος ως γνωστης τις αξιας και του βαρους των νομισματων αλλα και των ελλιποβαρη και κιβδηλων των πολεων-κρατων, ανταλλασε τα διαφορα νομισματα επι αμοιβης. Η αγορα αυτή περασε αποκλειστικα στα χερια των εμπορων του χρηματος και επεκταθεικε με τις καταθεσεις, με τις χορηγησεις δανειων, με την εκτελεση εντολων προς τριτους, με την διαχειριση περιουσιων κ.α. Στα λεγομενα ναυτοδανεια τα επιτοκια εφταναν ακομη και στο 100% ώστε σε περιπτωση απωλειας του εμπορικου πλοιου μαζι με το φορτιο του, ο δανειστης δεν ειχε καμια αξιωση από τον δανειζομενο.

Σε αντιθεση με τους Εβραιους όμως, οι Ελληνες και η Ελλαδα που ηκμασε στο πραγματικο εμποριο, στη ναυτηλια, στον πολιτισμο και στις τεχνες και εγινε κατά καιρους οικονομικη και στρατιωτικη δυναμη, απεχθανονταν το  εμποριο του χρηματος, θεωρωντας το χρημα μονο σαν ανταλλακτικο μεσον, και ποτε σαν εμπορευμα. Το κενο αυτό στην αγορα το καλυψαν οι Εβραιοι. 

Ο Σιωνισμος πρεπει να ελαβε την πρωτη συγκροτημενη μορφη του μετα την καταστροφη του ναου του Σολομωντος (586 π.Χ.) και την εξορια των Εβραιων στην Βαβυλωνια, οπου αναμιχθησαν με τους Χαλδαιους, με αποτελεσμα την γεννηση της αιρεσης των Φαρισαιων. Στα εντοπισθεντα αρχεια του δανειοδοτικου οικου «Murashu» στην αρχαια Βαβυλωνα, βρισκονταν τα ονοματα 70 Εβραιων και Συμβολαια, τα οποια εγιναν από Εβραιους και Βαβυλωνιους. Οι δανειοδοτικοι οικοι της Βαβυλωνιας για χιλιετιες ηταν σαραφια και δανειστηρια με τοκους, που στην αρχη διεθεταν μηδαμινα δικα τους κεφαλαια.

Κατά την διαρκεια της δυτικης ρωμα’ι’κης αυτοκρατοριας και αργοτερα της ανατολικης, οι Εβραιοι επαιζαν στον τομεα της οικονομιας ένα βαρυσημαντο και ληστρικο ρολο. Στην ανατολικη ρωμα’ι’κη αυτοκρατορια περαν της τυπωσης νομισματων από χρυσο ηταν εξουσιοδοτημενοι να εισπρατουν και τους φορους. 

Ετσι επιδωθηκαν ανενοχλητοι στην διαβρωση της  αυτοκρατοριας αυτης, στην δολοφονια του αυτοκρατορα Ιουλιανου το 363 μ.Χ., στην πυρποληση της Βιβλιοθηκης της Αλεξανδρειας το 640 μ.Χ. και σε πολλες άλλες δολοπλοκιες κατά της Ελληνικοτητας και του Ελληνισμου, ενώ η παροικια τους στην Κωνσταντινουπολη με το ονομα «Χαλκινος Αγορα» αυξανεται απο τον 5ον μ.Χ. παταγωδως.

Τον 5 ον μ.Χ. αιωνα εγκαθιστανται οι Εβραιοι σαν Τραπεζιτες στα χωρια της χριστιανικης Ευρωπης και χρηματοδοτουν εντοκα το εμποριο των Μοναστηριων και των Πολεων. Κατά τον 11 ον μ.Χ. αιωνα εγινε παντου στην Ευρωπη γνωστη η δανειοδοτικη δραστηριοτητα αυτων σαν «τοκογλυφια». Τον 14 ον μ.Χ. αιωνα μετακινειται ο κυριος κορμος του εβρα’ι’κου λαου προς την δυση και εγκαθισταται στις πολιτειες Antwerpen, Brügge, Trier, Nürnberg, Venedig και ειδικα σε ολες τις βασιλικες και των ευγενων αυλες. Τους Εβραιους Τραπεζιτες τους συνανταμε σαν προμηθευτες χρηματων για τις πολεμικες δραστηριοτητες των κυριαρχων της Ισπανιας όπως του Alfons III κατά των Αραβων ‘η του Alfons VII και VIII κ.α.

Στον 15 ον μ.Χ. αιωνα οι Εβραιοι γινονται οι πλουσιωτεροι ανθρωποι της Ευρωπης. Στην Γερμανια αναπτυσουν το τραπεζικο συστημα των Fuggern και Welsern, στην Ιταλια το Alberti και Medici, στην Γαλλια το Jacques Coeur, δηλαδη με ονοματα που σκοπημα αποκρυβουν την εβρα’ι’κη τους προελευση. Τα πρωτα εβρα’ι’κα δανειστηρια γινονται στις αρχες του 17 ου μ.Χ. αιωνα Τραπεζες «ντεπο» και κατά τα τελη του 17 ου μ.Χ. αιωνα Τραπεζες δελτιων και χαρτονομισματων. Οι Τραπεζες «ντεπο» για «φυλαξη» μετατρεπονται σιγα σιγα σε «ντεπο» για «διαχειριση» και στο τελος σε «ντεπο» για «χρησιμοποιηση». 

Ενώ στα «ντεπο για διαχειριση» ο Τραπεζιτης ειχε την δικαιοδοσια να τακτοποιη τα χρεη των καταθετων και να μεριμνα ταμειακα για ολες τις οικονομικες δραστηριωτητες αυτων, στα «ντεπο για χρησιμοποιηση» χρησιμοποιουσε τα κατατηθεντα χρηματα για δικες του οικονομικες δραστηριοτητες. Εδώ βρισκεται κρυμενη και καλα καλυμενη η σημερινη οικονομικη κριση. Ο Τραπεζιτης μετατραπηκε σε ιδιoκτητη των καταθεσεων των πελατων του και ηταν και είναι ακομη υποχρεωμενος να επιστρεψη τα χρηματα του καταθετη, όταν αυτος τα ζητουσε και ακομη του ζητα, υπο την προ’υ’ποθεση ότι υπαρχουν ακομη……

Με την εξελιξη αυτή οι Τραπεζες απεκτεισαν αποδοτικωτερες πηγες χρηματων, οι οποιες τις επετρεπαν για τις δραστηριοτητες τους να ξεπερνουν με απροβλεπτα ρισκα για τους καταθετες τους πολλαπλα τα δικα τους κεφαλαια. Αυτό που καποτε ονομαζονταν «ντεπο» εγινε «καταθεσεις ταμιευτηριων» των αποταμιευτων». 

Η συνέχεια εδώ 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/07/blog-post_3642.html

150 δις για όπλα ξοδεύουν οι Τούρκοι!!! Eικόνες από επερχόμενο (;) όλεθρο - Για να μην ισχυριστούν ότι "δεν ήξεραν"...!! Βίντεο!!

Χθες στην Βουλή, ακούστηκαν πολλά από πολλούς, αλλά σχεδόν κανένας δεν έθιξε ουσιαστικά το κορυφαίο πρόβλημα εξωτερικής ασφάλειας που αντιμετωπίζει η χώρα από την Τουρκία... 


(η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχει δηλωμένες αναθεωρητικές βλέψεις ενσωματωμένες στο Σύνταγμά της ή στο νομικό της πλέγμα απέναντι σε γείτονά της) και κυρίως το πρόβλημα ασφάλειας που θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.


Την στιγμή που η παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 στην Ελλάδα μετατράπηκε από μία 100% προδοτική πολιτική ηγεσία σε δημοσιονομική κατοχή το 2010 και για πρώτη φορά τουλάχιστον μετά την πτώχευση επί Τρικούπη οι ξένοι αποφασίζουν αν η Ελλάδα θα εξοπλιστεί και σε ποιο βαθμό, η Τουρκία εφαρμόζει το δεύτερο μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα στην Ευρώπη μετά της Ρωσίας, με δαπάνες ύψους 150 δισ δολ. μέχρι το 2025 και απόκτηση μέχρι και μαχητικού αεροσκάφους εγχώριας σχεδίασης και κατασκευής, μίνι αεροπλανοφόρου, κλπ κλπ. 


Για να καταδειχθεί παραστατικά ο κίνδυνος και το τι θα αντιμετωπίσουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις τα επόμενα χρόνια, αρκεί να δούμε το παρακάτω βίντεο απο το αεροσκάφος πέμπτης γενιάς F-35, 100 μονάδες του οποίου θα παραλάβει η Τουρκία από το 2015 μέχρι το 2021. 


Σημειώνεται ότι το 2017, σε μόλις 60 μηνες από σήμερα, θα έχει την πρώτη Μοίρα F-35 σε υπηρεσία, ενώ το 2015 θα παραλάβει τα πρώτα αεροσκάφη για έναρξη δοκιμών. 


Την ώρα που στο ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας συζητείται το πως θα πειστεί ο ξένος επίτροπος Άμυνας να υπογράψει για την παροχή περισσότερων καυσίμων (!) στην ΠΑ, κοιτάξτε τα απίστευτα πράγματα για αισθητήρες τακτικου μαχητικού που πετυχαίνουν δύο βασικά συστήματα του F-35: Το AN/AAQ-37 DAS (Distributed Aperture System) και το ραντάρ AN/APG-81 AESA του αεροσκάφους. 


Πρόκειται για ένα βίντεο που απελευθερώθηκε πριν μερικές ημέρες για πρώτη φορά και καταδεικνύει τις ικανότητες εντοπισμού, παρακολούθησης και εγκλωβισμού βαλλιστικών πυραύλων (!) από το AN/AAQ-37 DAS (Distributed Aperture System) και το ραντάρ AN/APG-81 AESA, όπου το ηλεκτροπτικό και το ραντάρ, εντόπισαν, παρακολούθησαν και εγκλώβισαν, επιτυχώς πέντε βαλλιστικούς πυραύλους, οι οποίοι εκτοξεύτηκαν με μικρό διαχωρισμό! 


Αν έχουν τέτοιες λειτουργίες κατά βαλλιστικών βλημάτων, φαντασθειτε τι μπορούν να κάνουν απέναντι σε αεροσκάφη και ελικόπτερα: Ούτε "κουνούπι" δεν θα μπορεί να κινηθεί από ελληνικό αεροδρόμιο χωρίς να τεθεί εντός ελάχιστων δευτερολέπτων υπό κατάρριψη. Σε συνδυασμό με τον υπερ-υπερηχητικό πύραυλο Meteor (επίκειται η πιστοποίησή του) με ακτίνα δράσης 120 χλμ, πρακτικά δεν θα χριεάζεται καν να εμφανισεί στο Αιγαίο για να επτύχει εξάρθρωσει της ελληνικής εναέριας αεράμυνας! 


Η επίδειξη που βλέπουμε έγινε σε συνεργασία με τη NASA και την Αμερικανική Αεροπορία, με τα παραπάνω συστήματα να είναι τοποθετημένα στο ειδικά τροποποιημένο BAC-11. 
Δυνατότητες αντίδρασης δεν υπάρχουν από ελληνικής πλευράς; Ας είμαστε ρεαλιστές: Αν συνεχιστεί η υπάρχουσα πολιτική και οι ανεύθυνες βλακείες (από πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, όπου οι δεύτεροι λένε αυτά που θέλουν να ακούμε οι πρώτοι) του επιπέδου "Θέλουμε μόνο πυρομαχικά, καύσιμα και ανταλλακτικα γιατί έχουμε τα καλύτερα όπλα του κόσμου" είμαστε καταδικασμένοι στην καλύτερη περίπτωση να φινλανδοποιηθούμε και να χάσουμε δικαιώματα. Στην χειρότερη θα απωλέσουμε και εδάφη. Ακούει κανείς; 



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 


http://ellinonpaligenesia.blogspot.gr/2012/07/150-e.html

ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΚΕΡΑΜΙΚΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΕΡΟΥ!


Στη Λίμα, την πρωτεύουσα του Περού, στο μουσείο βρίσκονται ευρήματα που βρέθηκαν  σε μια σπηλιά από έναν γεωργό. Ο γεωργός ανακάλυψε μια μούμια και δίπλα της ήταν η μούμια ενός παιδιού.


Η εφημερίδα La Stampa γράφει ότι οι αρχαιολόγοι λένε ότι τα άτομα αυτά ανήκαν στη φυλή με το όνομα - Chachapoyas (Chachapoyya). Τα άτομα της φυλής ήταν ψηλά, ασπρομάλληδες και είχαν ανοιχτόχρωμο δέρμα. Οι Chachapoyas ήταν μία από τις πιο προηγμένες φυλές του Αμαζονίου.


Επεσήμαναν ότι όταν οι Ίνκας περιγράφουν τους θεούς ως ψηλούς, με ανοιχτόχρωμο δέρμα και γενειάδα, θα ήταν οι Chachapoyas .Μέχρι εδώ τίποτα το περίεργο. Ο γεωργός βρήκε στην σπήλια και άλλα αντικείμενα. Μεταξύ αυτών και το πιο πάνω σπασμένο κεραμικό που φέρει γράμματα.


Οι αρχαιολόγοι είπαν ότι η γραφή είναι άγνωστη. Εσείς την βλέπετε για άγνωστη; Δεν είναι αυτά Ελληνικά γράμματα;


Και αν είναι Ελληνικά γράμματα μια που λένε ότι αυτή η φυλή ήταν οι θεοί που περιγράφουν οι Ίνκας τότε δεν οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι οι θεοί ήταν οι Έλληνες;


http://www.eleysis-ellinwn.gr/
Το είδαμε εδώ
 
http://ellinonpaligenesia.blogspot.gr/2012/07/blog-post_6456.html

«Θα συγκροτήσουμε Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας»


«Θα συγκροτήσουμε Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας»Την πρόθεση της κυβέρνησης να συγκροτήσει Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, κατά το πρότυπο ξένων χωρών, με στόχο τη διαχείριση τυχόν κρίσεων στον τομέα της εθνικής ασφάλειας, ανακοίνωσε, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος.
Κατά την τοποθέτησή του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ο Π. Παναγιωτόπουλος, είπε πως παράλληλα, θα διαμορφωθούν, από το υπουργείο, νέα δεδομένα στην επιχειρησιακή και οργανωτική σχεδίαση. Όπως εξήγησε, στόχος είναι με το νέο εθνικό σχεδιασμό να οδηγηθούμε σε λιγότερες δαπάνες, αλλά σε πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα και σε μείωση του λειτουργικού κόστους των Ενόπλων Δυνάμεων.
«Σε κάθε περίπτωση κοινός παρονομαστής είναι να κρατήσουμε ψηλά το φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόσθεσε ότι προχωρά η αναδιοργάνωση των επιτελείων, ο ανασχηματισμός μονάδων, η κατάργηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων που δεν είναι απαραίτητες και αναγκαίες, η ανάπτυξη συστήματος ελέγχου των επιχειρήσεων και η εκπόνηση νέας εγκυκλίου αμυντικού σχεδιασμού.
Όσον αφορά στους εξοπλισμούς και τις δαπάνες, είπε ότι θα συνεχιστεί περαιτέρω ο εξορθολογισμός και εκ νέου ο προσδιορισμός των αναγκών, οι οποίες θα κρίνονται ανάλογα με τον σκοπό και την απειλή. Σύντομα θα πάει στη Βουλή νέος νόμος για τις προμήθειες με στόχο περισσότερη διαφάνεια. «Όλα θα γίνονται στο φως, υπό απόλυτη διαφάνεια και υπό την άμεσο έλεγχο των αρμοδίων επιτροπών της Βουλής», όπως υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στα ειδικά μισθολόγια, περιέγραψε τις προθέσεις να μην υπάρξουν νέες μειώσεις, λέγοντας ότι «οι αμοιβές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων μειώθηκαν σημαντικά και οδήγησαν σε δύσκολη καθημερινότητα τους ίδιους και τις οικογένειές τους».
Τέλος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι η κρίση δεν πρέπει να μετατραπεί σε κρίση εθνικής ασφάλειας και εθνικής κυριαρχίας της χώρας και εξήγγειλε αναβαθμισμένη συμμετοχή της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς και αναβάθμιση στις σχέσεις με χώρες εντός και εκτός της Ευρώπης που έχουμε αμυντικές σχέσεις.
ΠΗΓΗ: 24h.gr
 
http://www.greekznews.com/2012/07/blog-post_8229.html

Παγκόσμια η σύγκρουση στην Συρία; - ΝΑΤΟ και Ρωσία "με το δάκτυλο στην σκανδάλη"


Κλιμάκωση παρά αποκλιμάκωση των συγκρούσεων παρατηρείται στην Συρία με τον συριακό Στρατό πλέον να έχει αναλάβει καθαρά την πρωτοβυλία, αλλά και να επεκτείνει την δραστηριότητά του και στον γειτονικό Λίβανο: Βολές πυροβολικού και όλμων του Συριακού Στρατού έπληξαν καταφύγια Σύρων ανταρτών και ισλαμιστών μισθοφόρων στον Βόρειο Λίβανο. Οι περιοχές που επλήγησαν βρίσκονται πέντε με είκοσι χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Συρία. 


Στα τουρκοσυριακά σύνορα εκτελέστηκαν επιχειρήσεις κατά των ανταρτών και ανακαταλήφθηκε η περιοχή που βρίσκεται η βάση έγκαιρης προειδοποίησης της συριακής αεράμυνας που είχε καταληφθεί πριν καταρριφθεί το τουρκικό μαχητικό/αναγνωριστικό RF-4Ε. Η Ρωσία κρατά στάση αναμονής μέχρι στιγμής και τα αποβατικά της δεμένα στο λιμάνι της Σεβαστούπολης γεμάτα όμως με πεζοναύτες. 
Στις επιχειρήσεις στην πόλη Χομς έχουν εμπλακεί και Ρώσοι σύμβουλοι, πιθανότατα από την GRU, οι οποίοι παρακολουθούν την εκκαθάριση θυλάκων ισλαμιστών ανταρτών από τον συριακό Στρατό. Λέγεται ότι οι Ρώσοι σύμβουλοι είναι υπεύθυνοι της αλλαγής της επιχειρησιακής γραμμής του συριακού Στρατού και ζήτησαν οι επιχειρήσει να υποστηρίζονται από αέρος από επιθετικά ή από οπλισμένα ελικόπτερα.
Κατ'αυτό τον τρόπο ανέβηκε κάθετα η απόδοση και τα εδαφικά κέρδη του συριακού Στρατού και έχουν πολλαπλασιαστεί οι απώλειες των ανταρτών.
Πάντως και ενώ ξεκινούν την Δευτέρα το ταξίδι προς τις ακτές της Συρίας τα δύο πυρηνοκίνητα δυτικά αεροπλανοφόρα, το αμερικανικό "Αϊζενχάουερ" (CVN69) και το γαλλικό "Ντε Γκολ" (R61), μαζί με μία αρμάδα 12 σκαφών επιφανείας και δύο υποβρυχίων, στο διπλωματικό πεδίο είναι σαφές ότι "ζεσταίνεται η μηχανή" για πολεμικές επιχειρήσεις που είναι άγνωστο που κατάληξει θα έχουν καθώς οι αντίπαλοι ένθων κακείθεν είναι πανίσχυροι.
Πληροφορίες από την Μόσχα φέρουν να επισπεύδονται στις ρωσικές ένοπλες δυναμεις αντνιαεροπορικά συστήματα και μαχητικά αεροσκάφη, με τους τελικούς ελέγχους να γίνονται στις βάσεις που αναπτύσσονται εσπευσμένα και όχι στα εργοστάσια!.
Στο Παρίσι την άμεση υιοθέτηση μιας δεσμευτικής απόφασης, «βάσει του κεφαλαίου 7», που να υποστηρίζει το ειρηνευτικό σχέδιο του Κόφι Άναν και τη συμφωνία που επετεύχθη την προηγούμενη εβδομάδα στη Γενεύη για μια πολιτική μετάβαση ζήτησαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ οι «Φίλοι της Συρίας» (συμμετείχε και η Ελλάδα που σύρεται στα σχέδια του ΝΑΤΟ, παρά το γεγονός ότι τα συμφέροντά της είναι 100% αντίθετα από αυτά των ΗΠΑ στην προκειμένη περίπτωση).
Σύμφωνα με το κείμενο των τελικών αποφάσεων, οι συμμετέχοντες ζήτησαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας να «επιβάλει μέτρα» για να διασφαλίσει το σεβασμό αυτής της απόφασης. Το «κεφάλαιο 7» ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για νέες κυρώσεις ή ακόμη και για την προσφυγή στη βία εναντίον όσων δεν εφαρμόζουν την απόφαση.
Πάντως, την ώρα που θα ξεκινήσουν τα ρωσικά αποβατικά από την Σεβαστούπολη θα έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση, ίσως για το πρελούδιο μιας παγκόσμιας αναμέτρησης...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
http://oi-asimvivastoi.blogspot.com/2012/07/blog-post_08.html

Διπλωματική απουσία της Ελλάδος


Αρχιπλοίαρχος (ε.α.) Δημήτριος Ν. Τσαϊλάς ΠΝ 
Γενικός Διευθυντής του Strategy International 


Η Ελλάδα συνεχίζει να τηρεί αιδήμονα και κραυγάζουσα σιωπή ή όπως θα έλεγαν οι σύμμαχοι στη διπλωματική γλώσσα για εμάς, «η Ελλάς, η κυρία απούσα δύναμη», όσον αφορά τη συριακή κρίση και τις ανακατατάξεις στο γεωπολιτικό χώρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Ενός γεωπολιτικού χώρου, όχι μόνο ζωτικής σημασίας αλλά και συμφερόντων επιβίωσης του ελληνικού έθνους, αφού έχει άμεση ταύτιση με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και την εξάντληση των υδρογονανθράκων. Δυστυχώς, η διεθνής παρουσία μας και η συνεχείς υποβάθμιση της επιρροής της, έχουν ως αποτέλεσμα οι εταίροι μας στην ΕΕ και οι σύμμαχοι μας στο ΝΑΤΟ να μην περιμένουν τίποτα από την Αθήνα.

Ο ισχυρισμός αυτός προέρχεται καθώς οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας, της Κίνας, Βρετανίας, Γαλλίας, Τουρκίας, Κατάρ, Κουβέιτ, και Ιράκ, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ο Γενικός Γραμματέας της Αραβικής Ομοσπονδίας, και η Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών επιδεικνύουν σημαντική κινητικότητα σε συναντήσεις όπου αναλώνονται σε συζητήσεις σχετικά με την κατάσταση στη Συρία και τον ευρύτερο γεωπολιτικό χώρο.

Το ότι προσκλήθηκαν το Κουβέιτ και το Κατάρ, ενώ άλλες δυνάμεις που έπρεπε να έχουν ένα σαφή και κύριο ρόλο στη Νοτιανατολική Μεσόγειο, όπως η Ελλάδα ή η Κύπρος, δεν προσκλήθηκαν, πιστεύω ότι είναι πολύ σαφές τι συμβαίνει εδώ. Έχουμε μια κατάσταση όπου δεν υποδηλώνει τίποτα περισσότερο από μια προσπάθεια για να αποσταθεροποιήσει και να επιτύχει την ανατροπή του ισχύοντος καθεστώτος στη Συρία με συνοπτικές διαδικασίες με εντολή των ισχυρών πόλων που έχουν τη δυνατότητα παρέμβασης στην αναζήτηση περιφερειακής ισχύος.

Το γεγονός είναι ότι οι νεο-συντηρητικές δυνάμεις στις Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν ότι ο Άσαντ πρέπει να αποχωρήσει. Για να το επιτύχουν θα χρησιμοποιηθούν η Σαουδική Αραβία, τα κράτη της συνεργασίας του Κόλπου την Τουρκία και δυνάμεις της Βορείου Ατλαντικής συμμαχίας.

Έτσι, αυτό είναι μια τροποποιημένη έκδοση του τι συνέβη στη Λιβύη και σαφώς ανάγεται στις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις που ιστορικά υπάρχουν στην περιοχή εδώ και πολλά χρόνια από την Αμερική τη Βρετανία και τη Γαλλία. Αλλά το μεγαλύτερο παιχνίδι σε όλο αυτό το θέμα βάσει σχεδίου είναι το προοίμιο για ένα πόλεμο με το Ιράν. Πρέπει όμως να συνεκτιμηθεί η σημαντική διάσταση του ρωσικού ρόλου στο θέμα αυτό.

Λοιπόν, νομίζω ότι είναι πια σαφές ότι υπάρχουν δύο πιθανά σενάρια. Είτε οι συνομιλίες θα αποτύχουν ή θα επιτευχθεί μια συμφωνία που τελικά θα εγγυηθεί την απομάκρυνση του Άσαντ από την εξουσία.

Πιθανολογώ ότι αυτό που έχουμε εδώ είναι μια περίπτωση σαφώς όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία, η Γαλλία και το Ισραήλ θέλουν να τελειώσει ο Άσαντ, με κάθε κόστος και είναι σαφές ότι πρόκειται για επιθυμία του προέδρου Νετανιάχου το ξεκαθάρισμα με το Ιράν.

Επίσης, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στους εαυτούς μας το γεγονός ότι, στην ημερήσια διάταξη της Διεθνούς Τραπεζικής Κοινότητας όταν μιλάνε για την κρίση στη Συρία, είτε οι αμερικανοί τραπεζίτες ή βρετανοί τραπεζίτες είναι αυτοί, τελικά τις αποφάσεις τις παίρνουν οι εβραίοι που εξουσιάζουν το τραπεζικό σύστημα σε αυτά τα κράτη. Και σε τελική ανάλυση εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ, η Βρετανία και οι διεθνείς τραπεζίτες που ελέγχουν όλες αυτές οι κυβερνήσεις δεν δώσουν πράσινο φώς, τότε οι συνομιλίες απλώς θα αποτύχουν.

Η Ελλάδα, για να μπορέσει να προασπίσει τα συμφέροντα της χρειάζεται να επιζητεί τη διεθνή παρουσία της. Τη σημασία αυτής, την αντιλαμβανόμαστε στις διακρατικές σχέσεις και τη συναντάμε και στις τρεις διαστάσεις της διπλωματίας και στην αλληλεπίδρασή τους τη στρατιωτική, τη διπλωματική και την οικονομική. Μάλιστα σε μια περίοδο κρίσεως είναι δεδομένο ότι χρειάζεται όραμα για τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν στο τρέχον διεθνές σύστημα για την προώθηση των συμφερόντων μας. Η διεθνής συμπεριφορά μας πρέπει να καθοδηγείται με ρεαλισμό, και να εφαρμόζει εξωτερική πολιτική που να αποσκοπεί στην προώθηση των συμφερόντων μας. Από τη μελέτη της ιστορίας, από τη ναυμαχία της Σαλαμίνος μέχρι τις νικηφόρες ναυμαχίες της Έλλης και της Λήμνου το 1912, μας καταδεικνύεται ότι η ανάπτυξη και χρήση της ναυτικής ισχύος ήταν το απαραίτητο στοιχείο για την αποτελεσματική ανάδειξη της χώρας μας. Η στρατηγική σημασία της Νοτιοανατολικής Μεσογείου τείνει να ενισχύεται και να καταλαμβάνει εξέχουσα θέση στο διεθνές οικονομικό και γεωπολιτικό σύστημα, με τους πόρους που κρύβει στα σπλάχνα της. Ο εντοπισμός των υδρογονανθράκων, αποδίδει τεράστιες ενεργειακές προοπτικές, ανοίγει νέους εμπορευματικούς διαύλους και αποκαλύπτει τα σχέδια των ισχυρών πόλων του πλανήτη για επέμβαση στον γεωπολιτικό χάρτη της περιοχής.

Συγκλονιστική ομιλία Καντάφι -ξεβράκωμα των δυτικών ''ειρηνευτικών'' δυνάμεων!!! Βίντεο!!


Διαβάστε ολόκληρη την ''ενοχλητική'' ομιλία του Καντάφι,η οποία διαγράφηκε απο την ιστοσελίδα του Ο.Η.Ε. και λογοκρίθηκε από σχεδόν όλα τα δυτικά media.


katohika
 
http://oi-asimvivastoi.blogspot.com/2012/07/blog-post_6308.html

ΤΖΑΜΙ «ΚΥΨΕΛΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ» ΕΤΟΙΜΑΖΑΝ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Μία αποκάλυψη της βρετανικής εφημερίδας Τhe Sunday Telegraph αναφορικά με το σχέδιο δημιουργίας τζαμιού στην Ευρώπη, των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας και της Λιβύης επί Καντάφι, προκειμένου να ... παγιδεύουν μουσουλμάνους εξτρεμιστές, φαίνεται ότι ταιριάζει απόλυτα με την προσπάθεια κατασκευής του τζαμιού στον Βοτανικό, η οποία θα χρηματοδοτείτο εν μέρει από κεφάλαια του λιβυκού κράτους, αλλά και της Σαουδικής Αραβίας!

Το τζαμί θα κατασκευαζόταν, όπως γράφει η εφημερίδα σε χώρα του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μεσογείου και θα αποτελούσε πόλο έλξης μουσουλμάνων εξτρεμιστών οι οποίοι θα παρακολουθούντο κατ' αυτό τον τρόπο στενά από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες. Με τη βοήθεια της ESO της μυστικής λιβυκής υπηρεσίας, η MI6 προσέλαβε έναν πράκτορα ο οποίος «συνδέεται στενά» με ανώτερο διοικητή της Αλ Κάιντα στο Ιράκ.
Με την κωδική ονομασία "Ιωσήφ", ο πράκτορας προετοιμάστηκε για να διεισδύσει σε μια ομάδα της Αλ Κάιντα που βρισκόταν σε πόλη της δυτικής Ευρώπης, με σκοπό τη δημιουργία ενός τζαμιού για την προσέλκυση μουσουλμάνων εξτρεμιστών που σχεδίαζαν να ξεκινήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις.
Η Telegraph αναφέρει ότι το όνομα της πόλης, το οποίο βρίσκεται στην ηπειρωτική νότια Ευρώπη, «δεν μπορεί να αποκαλυφθεί, για λόγους ασφαλείας», αλλά όλα δείχνουν ότι επρόκειτο για την Ελλάδα. Η χρονική περίοδος συμπίπτει απόλυτα με την έναρξη των προσπαθειών κατασκευής τζαμιού στην Αττική και το θέμα είχε τεθεί στον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του στην Λιβύη το 2009!
Τον Δεκέμβριο του 2003, ο "Ιωσήφ" πήγε στο Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με έναν αξιωματικό των μυστικών υπηρεσιών της Λιβύης που είχε παλιότερα τοποθετηθεί στο Λονδίνο. Οι δύο άντρες συναντήθηκαν με στελέχη της ΜΙ6 σε ξενοδοχείο, όπου συζητήθηκαν τα σχέδια για τη δημιουργία του τεμένους.
Ίσως η πιο αμφιλεγόμενη πτυχή της όλης επιχείρησης ήταν η απόφαση της MI6 να κρατήσει κρυφές όλες αυτές τις πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας όπου "Ιωσήφ" έζησε και όπου το τζαμί-παγίδα ήταν να συσταθεί, παρά το γεγονός ότι η χώρα που η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε ανήκει στο ΝΑΤΟ.
Το σχέδιο θα μπορούσε να είχε αποτύχει εάν οι εξτρεμιστές μουσουλμάνοι χρησιμοποιούσαν το τζαμί ως επιχειρησιακό κέντρο από το οποίο θα εξαπέλυαν επιθέσεις κατά της χώρας υποδοχής, ή οποιοδήποτε άλλου στόχου, γράφει η Telegraph.
Η υπόθεση είναι κατά παραπάνω από σοβαρή αφού φαίνεται ότι οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες ήθελαν να δημιουργήσουν μια "κυψέλη" τρομοκρατών στην καρδιά της Αθήνας για να τους ... παρακολουθούν πιο εύκολα!



liako.gr
 
http://oi-asimvivastoi.blogspot.com/2012/07/blog-post_9560.html

Αυτά παθαίνει ένας λαός, όταν δεν τιμωρεί όπως πρέπει τους προδότες

Για να καταλάβει ο αναγνώστης το παιχνίδι που έχουν παίξει εις βάρος της πατρίδας μας οι τοκογλύφοι και οι ιμπεριαλιστές, αρκεί να σκεφτεί:

του Παναγιώτη Τραϊανού

Εξευτέλισαν ίσως το πιο διάσημο έθνος στον κόσμο, προσάπτοντάς του την κατηγορία του απατεώνα. Επιχείρησαν να απαξιώσουν έναν από τους πιο φιλόπονους και προκομμένους λαούς στον κόσμο,...
εμφανίζοντάς τον σαν τεμπέλη. Έριξαν στην “πυρά” της δυσφήμισης έναν από τους πιο γενναιόδωρους λαούς της ανθρώπινης ιστορίας, εξαιτίας της απάτης του “μαγειρέματος” των οικονομικών στοιχείων, που οδηγούσαν στη ζώνη του Ευρώ. Μιας απάτης, την οποία τη διέπραξαν διεφθαρμένοι από τους ίδιους πολιτικοί και αξιωματούχοι αυτής της χώρας. Πολιτικοί, οι οποίοι κέρδισαν εκλογές και θέσεις εξουσίας με τα χρήματα τα δικά τους.

Αυτοί οι ψεύτες και οι υποκριτές, οι οποίοι σήμερα παρουσιάζονται σαν θύματα εξαπάτησης, είναι…

Αυτοί που διαλύουν την ελληνική κοινωνία με τα διάφορα Μνημόνια. Για λόγους κερδοσκοπικούς καταστρέφουν συνειδητά έναν λαό, που, όπως είναι φυσικό, δεν μπορούσε να έχει φυσική συμμετοχή σε αυτό το “έγκλημα” και την ίδια ώρα ανταμείβουν όσους συμμετείχαν. Όσους θα μπορούσαν ακόμα και να τους διώξουν ποινικά.

Με την απάνθρωπη μέθοδο των συλλογικών, κατηγορούν τους άσχετους και την ίδια ώρα ανταμείβουν τους ενόχους των αποδειγμένων ατομικών ευθυνών.

Ολόκληρη η συμμορία των “καθηγητών” της Siemens και της Goldman Sachsπροστατεύτηκε από τους “τίμιους” τοκογλύφους και δανειστές μας. Ολόκληρη η συμμορία των “καθηγητών”, που “ξεγέλασε” τους τοκογλύφους, ανταμείφθηκε από αυτούς. Ο Σημίτης ακόμα και σήμερα προστατεύεται σαν ιερή “αγελάδα” της Νέας Τάξης. Όταν δεν βραβεύεται από τους τοκογλύφους, “αποθεώνεται” από τα ΜΜΕ της Διαπλοκής.

Ο Παπανδρέου παρουσιάζεται σαν μέγας “στοχαστής” και του δόθηκε το βραβείο της quadriga. Τα μάτια του δεν ξέρει να βγάλει, σχολή “παραγωγής” ηγετών ονειρεύεται.

Ο “ασκήσεις θάρρους” Γιαννίτσης εμφανίζεται σαν το εθνικό “κεφάλαιο”, που είναι έτοιμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο έθνος.

Ο Παπακωνσταντίνου αναδείχθηκε ο αδιάφθορος Υπουργός ενός “διεφθαρμένου”κράτους.

Ο Παπαδήμος όχι μόνον δεν τιμωρήθηκε από εκείνους που “ξεγέλασε”, αλλά προάχθηκε στη θέση του υποδιοικητή της ΕΚΤ.

Ο Ράπανος “προήχθη” στη χρυσοφόρα θέση του Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας.

Ο Ζάνιας έκανε “μεγάλη” πανεπιστημιακή καριέρα.

Ο Στουρνάρας έβγαλε το “χαρτζηλίκι” από το ξεπούλημα της Εμπορικής Τράπεζας.

Η συμμορία της ΟΝΕ και των Ολυμπιακών Αγώνων είναι αυτή, η οποία μας βύθισε στην αθλιότητα και σήμερα θέλει να κυβερνήσει. Η συμμορία των φυσικών παιδιών των δωσίλογων της κατοχής. Μας παραδίδουν στους Γερμανούς κατακτητές τα παιδιά εκείνων, οι οποίοι κάποτε απέτυχαν να το κάνουν.  Τα παιδιά των Χριστοφοράκων, των Αγγελοπουλαίων, των Λαμπράκηδων, των Πικραμένων, των Παγκάλων, των Μπενάκηδων, των Παπαδήμων, των Μπακατσέλων, των Παπανδρέου και των Μητσοτάκηδων.

Αυτά παθαίνει ένας λαός, όταν δεν τιμωρεί όταν πρέπει τους προδότες. Οι προδότες επιβιώνουν και μετατρέπουν τα παιδιά τους σε γενίτσαρους, οι οποίοι θα επαναλάβουν αυτά, που οι γονείς τους απέτυχαν να φέρουν εις πέρας.

Ζούμε έναν εφιάλτη, τον οποίο κάποιοι μας επέβαλαν με τις πράξεις τους και τις προδοσίες τους….

ΕΑΜ Β΄

http://anti-ntp.blogspot.com


http://oi-asimvivastoi.blogspot.com/2012/07/blog-post_9774.html

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ ΣΚΙΩΔΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ...!!!

Ο Χατζηοσμαν με τον Γκιουλ και τον Μάταντζι

defence-point.gr._ Εντυπωσιακό πολιτικό φάουλ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, συνιστά η επιλογή που έκανε για τη θέση του «σκιώδους» υπουργού Μακεδονίας-Θράκης του κόμματός του. Μια επιλογή που θα μπορούσε να αποκληθεί μόνο ως αυτοκτονική, αν και ευκόλως ερμηνεύεται εάν κανείς αναλογιστεί την πίεση που δέχεται το ΠΑΣΟΚ εξ αριστερών, δηλαδή κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο την τελειωτική λεηλασία της ήδη σοβαρά περιορισμένης εκλογικής του πελατείας…


Όπως πληροφορηθήκαμε λοιπόν, όχι από το ΠΑΣΟΚ, αλλά από τον μειονοτικό βουλευτή του, Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν μπόρεσε να βρει κάποιον καταλληλότερο και ανέθεσε την εποπτεία του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης στον Αχμέτ Χατζηοσμάν! Δηλαδή, δεν μας έφτανε τόσο καιρό που ασχολούμαστε με κάθε λογής ανθελληνική και υπονομευτική της ασφάλειας και της ελληνικής κυριαρχίας στη Θράκη δήλωση, αλλά πλέον, ελληνικό κόμμα αναθέτει σε μειονοτικό βουλευτή με τις δικές του… φιλοτουρκικές περγαμηνές, την εποπτεία ολόκληρης της Μακεδονίας! Ήμαρτον κύριοι…


Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ίδιος ο Χατζηοσάν, «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την σύνοδο της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος στις 5/7/2012 διόρισε το πρόσωπο μου ως ‘σκιώδη υπουργό’ στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Τέτοιο καθήκον για πρώτη φορά αποδίδεται σε βουλευτή της μειονότητας». Η… συγκίνηση του βουλευτή είναι έκδηλη… Ποιος ξέρει πόσες τιμητικές διακρίσεις τον περιμένουν όταν μεταβεί στην «μητέρα-πατρίδα» Τουρκία, αφού τέτοια επιτυχία ούτε ο πιο ευφάνταστος πράκτορας της τουρκικής ΜΙΤ δεν θα μπορούσε να προβλέψει. Και τους την προσφέραμε στο πιάτο. Εύγε μας (ή μάλλον «τους») και πάλι…

Ο εν λόγω κύριος είναι αυτός που διερρήγνυε – και τα διαρρηγνύει ακόμα… – α ιμάτιά του γιατί εμείς οι Έλληνες δεν αφήνουμε τη γνωστή μειονοτική οργάνωση στη Θράκη να ονομάζεται «τουρκική». Όταν η ελληνική Δικαιοσύνη είχε απορρίψει το όνομα, ο Χατζηοσμάν είχε αναφέρει, «είναι θλιβερό, είναι ντροπή για το δικαστήριο που δεν αποδέχεται το όνομα που η οργάνωση χρησιμοποιούσε για χρόνια. Η απόφαση προκαλεί απογοήτευση στην τουρκική μειονότητα. Υπάρχει συνεχής πάλη για τα δικαιώματα της μειονότητας. Κανείς δεν μπορεί να αφαιρέσει την ταυτότητά μας με μια δικαστική απόφαση». Κι εάν αναρωτιέστε για ποια ταυτότητα μιλάει, αν και το λέει, είναι η «τουρκική». Αυτούς έβαλε επόπτες ο Βενιζέλος στη Μακεδονία και τη Θράκη…

Τι άλλο έχει κάνει ο Χατζηοσμάν; Φρόντισε να μας ξεκαθαρίσει ότι δεν θα αποδεχτεί το υπό επεξεργασία – τότε – νομοσχέδιο σχετικά με τους μουφτήδες στη Θράκη, αν καταργεί τις δικαστικές αρμοδιότητες που αυτοί έχουν, βάσει… του ισλαμικού δικαίου! «Σε περίπτωση που το νέο νομοσχέδιο οδηγήσει στην οριστική κατάργηση των δικαστικών αρμοδιοτήτων, εγώ δεν πρόκειται να το αποδεχθώ», είχε δηλώσει με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, απαντώντας σε σχετικές δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Σωκράτη Ξυνίδη, ότι «το νέο νομοσχέδιο για τους μουφτήδες, αποτελεί γέφυρα μέχρι την οριστική κατάργηση των δικαστικών αρμοδιοτήτων».

Αντί το ΠΑΣΟΚ, το πάλαι ποτέ αποκαλούμενο ως «πατριωτικό κόμμα» να στείλει στον διάολο όλους αυτούς που θέλουν να αντικαταστήσουν το ελληνικό δίκαιο που αν μη τι άλλο διαπνέεται από τις αρχές της ευρωπαϊκής κουλτούρας, με το ισλαμικό δίκαιο, τη σαρία, τους χαϊδεύει, μπας και αποτρέψει τη λεηλασία των ψήφων του από τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα! Τέτοια κατάντια. Δηλαδή, αυτό που θέλει ο Χατζηοσμάν είναι οι μουφτήδες να έχουν και δικαστικές αρμοδιότητες. Εν ολίγοις, οι θεσμοί της ελληνικής πολιτείας να μην μπορούν να εφαρμοστούν στη Θράκη! Έλεος κύριοι…

Και αυτοί οι άθλιοι, παρότι αποτελούν ένα ελάχιστο τμήμα του ελληνικού λαού, πηγαίνουν και δυσφημίζουν την Ελλάδα στα πέρατα της οικουμένης λέγοντας ότι τους καταπατώνται τα δικαιώματά τους. Αλήθεια Βαγγέλη Βενιζέλο, τι ακριβώς ισχύει στη Βρετανία και τη Γαλλία για παράδειγμα; Έτσι «φτύνουν» τον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό και εκεί κι εμείς αποτελούμε για μια ακόμη φορά τους… καινοτόμους; Ρωτάμε, απλά…

Εν κατακλείδι, όταν ο Χατζηοσμάν είχε μεταβεί στην Τουρκία με τον… έτερο «Καππαδόκη», τον Μάταντζη, για να συναντήσουν τον Αχμέτ Νταβούτογλου, συνάντηση που έγινε παρουσία του αντιπρόεδρου της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ, η συνάντηση διεξήχθη σε θετική ατμόσφαιρα, διήρκεσε πολύ και οι Χατζηοσμάν και Μάταντζη, περιέγραψαν στον Νταβούτογλου τα προβλήματα της «τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης». Οπότε, για ποιον λόγο να μην πηγαίνουν «χαρτί και καλαμάρι» τα προβλήματα ολόκληρης της Μακεδονίας στον Νταβούτογλου να μας τα επιλύσει;

http://www.stoxos.gr/


http://oi-asimvivastoi.blogspot.com/2012/07/blog-post_9652.html

TO EΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου*

Προ ετών πήρα μια συνέντευξη από έναν πολύ γνωστό ‘Ελληνα πολιτικό, που μιλάει έξοχα αγγλικά. Δώσαμε ραντεβού με έναν συνεργάτη του να ελέγξουμε το απομαγνητοφωνημένο κείμενο, πριν δημοσευτεί.

Ο συνεργάτης δεν καταλάβαινε τι έλεγε ο πολιτικός, παρά την προσπάθεια που κατέβαλε.

Του ζήτησα το κείμενο, του μετέφρασα το σημείο που τον προβλημάτιζε στα αγγλικά και το πρόσωπό του φωτίστηκε.

Επρόκειτο για έναν τεχνικό όρο που είχε βάλει πρόσφατα σε χρήση η αμερικανική διπλωματία και τον οποίο χρησιμοποιούσε ο πολιτικός μας.




Δεν έκανε βέβαια νόημα στα ελληνικά και αμφιβάλλω ότι ο πολιτικός καταλάβαινε τι στα αλήθεια ήθελε να πει.

‘Οπως και ο κ. Χρυσοχοϊδης δεν καταλάβαινε τι πάνε να πούνε οι «ασύμμετρες απειλές» που άρχισε να χρησιμοποιεί μετά μανίας μόλις ανέλαβε Υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Δύσκολο να ακούσεις στη Βέροια τέτοιον όρο κι ακόμα πιο δύσκολο να τον σκεφτείς με το δικό σου μυαλό όταν είσαι Υπουργός σε μια χώρα που δεν αντιμετωπίζει τόσο κάποιες ασύμμετρες, όσο τη «συμμετρικότατη» απειλή της Τουρκίας.

Για τους ίδιους τους Αμερικανούς, όπως και για όλους τους «διεθνείς νταβατζήδες», για να χρησιμοποιήσουμε κι εμείς την έκφραση του Καραμανλή, δεν είναι φυσικά μειονέκτημα να μην καταλαβαίνουν οι ‘Ελληνες πολιτικοί αυτά που λένε ή κάνουν.

Σημασία έχει να τα λένε και να τα κάνουν. Ισχύει και για αυτούς αυτό που είπε ο Λόρδος Κρόμερ, αναφερόμενος στον τρόπο που η Βρετανική Αυτοκρατορία διοικούσε την Αίγυπτο: «Δεν κυβερνάμε την Αίγυπτο, κυβερνάμε τους κυβερνήτες της Αιγύπτου»

Η επιστολή που απηύθυνε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ενεχείρισε ο κ. Παπούλιας, με τη σύμφωνη γνώμη όχι μόνο του κόμματός του, αλλά επίσης των κ.κ. Βενιζέλου και Κουβέλη, προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, την 27η Ιουνίου έχει βαρύνουσες πολιτικές, νομικές και διπλωματικές συνέπειες.

Κατά τη γνώμη μας, δυστυχέστατα, κινδυνεύει να εγκαινιάσει τη φάση της τελικής καταστροφής της Ελλάδας, ολοκληρώνοντας πολύ χειρότερα την πορεία που εγκαινίασε ο Γιώργος Παπανδρέου τον Μάιο 2010 και, πιθανώς, οδηγώντας τη χώρα εκτός ευρώ ή/και ΕΕ.

‘Όταν άλλωστε μια εφημερίδα που υποστήριξε με τόσο φανατισμό, όσο η «Καθημερινή», το Μνημόνιο, τιτλοφορεί το σχετικό πρωτοσέλιδο θέμα της «Κατεβάζει τον πήχυ η Αθήνα», μάλλον περιττεύουν τα δικά μας σχόλια.

Εσείς όμως μπορείτε να έχετε την ακριβώς αντίθετη άποψη, να πιστεύετε ότι καλά τα είπε ο κ. Σαμαράς στους Ευρωπαίους.

Ακόμα και αν έχετε αυτή τη γνώμη, πιστεύετε βέβαια ότι η επιστολή, δεν μπορεί, θα είναι αποτέλεσμα μακρού προβληματισμού, συσκέψεων με τους συνεργάτες, ζυγίσματος των διαπραγματευτικών περιθωρίων, εξέτασης των συνεπειών που θα έχει αυτή ή η άλλη διατύπωση, κλπ. κλπ.

Δεν έχει ασφαλώς κανείς την απαίτηση από τον εκάστοτε Πρωθυπουργό της Ελλάδας να αποδίδει Θουκυδίδη, όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος, έχει όμως την απαίτηση να σκέφτεται πάρα πολύ για λογαριασμό μιας χώρας που απειλείται με ολοσχερή εθνική καταστροφή και της οποίας ένας αυξανόμενος αριθμός πολιτών δίνει καθημερινά τέλος στη ζωή του, μην υποφέροντας την ταπείνωση, την απελπισία και την αθλιότητα στην οποία τον έχει σπρώξει η πιθανώς πιο διεφθαρμένη και άπατρις ηγέτις και πολιτική τάξη της όλης Ευρώπης.

Χειρότερο από την ίδια την επιστολή είναι ότι την υπογράφει μεν ο Πρόεδρος της Κυβερνήσεως, δεν μοιάζει όμως να την έχει γράψει ούτε ο ίδιος, ούτε κάποιος από τους συνεργάτες του, τουλάχιστον κάποιος εκ των δημοσίως γνωστών συνεργατών του.

Για την ακρίβεια, κανείς άνθρωπος που σκέπτεται στα ελληνικά δεν μπορεί να γράψει ότι η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας «αποδέχεται την ιδιοκτησία του προγράμματος σταθεροποίησης», γιατί, απλούστατα, αυτή η φράση δεν κάνει νόημα στα ελληνικά.

Αυτός που έγραψε αυτή την επιστολή σκέπτεται σε άλλη γλώσσα, που δεν είναι τα ελληνικά ή χρησιμοποιεί και μεταφράζει όρους που του έχουν υπαγορεύσει. Νοείται ιδιοκτησία πραγμάτων, αντικειμένων, δεν νοείται ιδιοκτησία προγραμμάτων ή διαδικασιών ή μεταρρυθμίσεων. Τα μόνα προγράμματα των οποίων μπορεί να είναι κανείς ιδιοκτήτης είναι προγράμματα υπολογιστών.

Στην πραγματικότητα ούτε στις ευρωπαϊκές γλώσσες είναι συνηθισμένη μια τέτοια έκφραση, γιατί και εκεί η ιδιοκτησία χρησιμοποιείται για αντικείμενα και όχι για διαδικασίες.

Η έκφραση «ιδιοκτησία προγράμματος» υπάρχει μόνο σε ορισμένα εξειδικευμένα αμερικανικά εγχειρίδια μάνατζμεντ, και σημαίνει να καταστήσουμε υπεύθυνους τους εντεταλμένους με την υλοποίηση των προγραμμάτων, να κάνουν δηλαδή ότι χρειάζεται, αντί να έρχονται να μας πρήζουν ότι δεν γίνονται και να αναλάβουν την ευθύνη του αποτελέσματος.

Κυρίως όμως, η έκφραση χρησιμοποιείται επίσης στην ειδική τεχνική γλώσσα των αξιωματούχων της ΕΕ, του ΔΝΤ και ορισμένων διεθνών οργανισμών που συναλλάσσονται με τις κατ’ ευφημισμό αναπτυσσόμενες, δηλαδή τις χώρες του Τρίτου Κόσμου, σαν τον Νίγηρα της Κυρίας Λαγκάρντ καλή ώρα, ασκώντας τη μεταμοντέρνα μορφή αποικιοκρατίας.

Συνήθως, οι οργανισμοί αυτοί «διαπραγματεύονται» με απολύτως διεφθαρμένες και ελεγχόμενες από τους ίδιους και μεγάλα δυτικά συμφέροντα κυβερνήσεις.

Ακόμα χειρότερα. Ο όρος «ιδιοκτησία» χρησιμοποιήθηκε ακόμα μια φορά για διαδικασία και η περίπτωση αυτή μας ενδιαφέρει.

Στις συνομιλίες Χριστόφια-Ταλάτ για το κυπριακό, «αρχιτέκτονες» των οποίων ήταν οι γνωστοί ‘Αγγλοι «ειδικοί», επίσης τις ονόμασαν «κυπριακής ιδιοκτησίας», όρο που επίσης δεν μπορεί να σκεφτεί κανείς φυσιολογικός άνθρωπος ή διπλωμάτης που να σκέφτεται στα ελληνικά ή στα τουρκικά.

Οι «ειδικοί» αυτοί ήθελαν να επαναφέρουν μια μορφή του απορριφθέντος σχεδίου Ανάν και να πιέσουν τους Ελληνοκυπρίους να βρουν λύση πάση θυσία, ή, πάντως, να μην αποχωρήσουν από αυτές καταγγέλλοντας την άλλη πλευρά.

Για όσους υποπτεύονται ότι οι συντάκτες του Μνημονίου δεν έχουν μόνο οικονομικές, αλλά και γεωπολιτικές επιδιώξεις, ότι το Μνημόνιο είναι δηλαδή μια επίθεση στην κυριαρχία και την ανεξαρτησία του ελληνικού, όπως το σχέδιο Ανάν ήταν μια επίθεση στην κυριαρχία και ανεξαρτησία του κυπριακού κράτους, η «σύμπτωση» αυτή μοιάζει να επιβεβαιώνει τους φόβους τους.

Τι θέλουν τα αφεντικά

Τι θέλουν να κάνουν αυτοί που υπαγόρευσαν στην ελληνική κυβέρνηση τον όρο «ιδιοκτησία»;

Να καταστήσουν προκαταβολικά υπεύθυνη την Ελλάδα και για το ότι το Μνημόνιο τελικά δεν θα μπορέσει να εφαρμοστεί μέχρι τέλους, γιατί απλώς είναι αδύνατο να εφαρμοστεί και για τις καταστροφές που θα συσσωρεύσει.

Απεκδύονται έτσι των δικών τους ευθυνών για την επικείμενη καταστροφή.

Αλλά και προσθέτουν ένα νέο επιχείρημα, αν θελήσουν να πιέσουν την Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ, αφού αυτή και μόνο θα ευθύνεται για την αποτυχία. Δυστυχώς άλλωστε, δεν είναι μόνο μια φράση της επιστολής Σαμαρά.

Ολόκληρη η επιστολή δεν είναι παρά μια ελάχιστα τροποποιημένη παραλλαγή του ανακοινωθέντος του Eurogroup, που εξεδόθη μόλις έγινε γνωστό το αποτέλεσμα της κάλπης, και στο οποίο όμως δεν δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στον απόηχο των εκλογών.

Εκεί ακριβώς αναφέρεται ότι «περιμένουμε το σύντομο σχηματισμό μιας νέας ελληνικής κυβέρνησης, που θα αναλάβει την ιδιοκτησία του προγράμματος προσαρμογής».

Με την επιστολή που έστειλε ο κ. Σαμαράς στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η ελληνική κυβέρνηση, απαλλάσσει την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ όλων των και δικών τους ευθυνών για την τεράστια αποτυχία του προγράμματος και την καταστροφή που επισώρευσε και, επιπλέον, δεσμεύει εκ νέου τη χώρα σε ένα πρόγραμμα που την καταστρέφει μετά βεβαιότητος και το οποίο είναι και αδύνατο να εφαρμοσθεί.

Η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο αναλαμβάνει την ευθύνη να συνεχίσει την πορεία προς τον γκρεμό, αλλά και αθωώνει της εξελισσόμενης καταστροφής τους Ευρωπαίους, αφοπλίζοντας πολιτικά τη χώρα και καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολο το έργο της κυβέρνησης που, αργά ή γρήγορα, θα κληθεί να διακόψει το πρόγραμμα εν μέσω εθνικών ερειπίων.

Οι δανειστές βρίσκονται έτσι, με τούτα και με κείνα, στην πολύ ευχάριστη θέση να έχουν να «επαναδιαπραγματευθούν» μόνο με τον εαυτό τους. Διακόσια χρόνια μετά την επανάσταση του 1821, παραμένει δραματικά επίκαιρο το ερώτημα του Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1963: «ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο;».

Κι αν η ελληνική κοινωνία κατεστράφη επί της κυβερνήσεως των «σοσιαλιστών», τώρα, επί των ημερών μιας νέας εκδοχής της «εθνικόφρονος δεξιάς», είναι το ελληνικό έθνος που απειλείται με καταστροφή.

  ΠΗΓΗ: ”Konstantakopoulos.blogspot.gr”

 

http://national-pride.org

500.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Π.ΚΑΨΗ!!!! ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ!!!!!

athenspress_kapsis.jpeg

Δεν υπάρχουν μόνο κακά νέα για τους Έλληνες εργαζομένους. Ας δούμε και τα καλά.
To θέμα δεν έχει καμμία μεμπτή πτυχή, αφού ο ΔΟΛ είναι μία παρολίγο κερδοφόρος εταιρεία, που δεν έχει μεγάλο (πάνω από 5 δις δηλαδή) δανεισμό από τράπεζες, για τα θαλασσοδάνεια των οποίων γονατίζει ο Ελληνικός λαός και καταστρέφεται η Ελληνική οικογένεια.
Την ώρα που ο ΔΟΛ πένεται και απολύει εργαζόμενους των 800 ευρώ, ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας «τα Νέα» και «Το Βήμα» Π. Καψής, όπως αποκαλύπτει το avantipopolo.gr, πήρε την παχυλότατη αποζημίωση των 504.403,20 ευρώ!!!
Τον Σεπτέμβριο του 2011 ο Στ. Ψυχάρης αποφάσισε να διώξει τον Π. Καψή από τον ΔΟΛ. Την 1η Οκτωβρίου έγινε η καταγγελία της 
σύμβασης εργασίας του, ενώ ως τελευταία μέρα εργασίας του θεωρείται η 30η Σεπτεμβρίου 2011.
Από το έγγραφο που δημοσιεύουμε προκύπτει ότι ο Π. Καψής ως «διευθυντής εντύπου» πληρωνόταν με 18.014,40 ευρώ το μήνα, ενώ η νόμιμη αποζημίωσή του είναι 504.403,20 ευρώ. Ο Π. Καψής εργάσθηκε στον ΔΟΛ επί 33 συναπτά έτη (από την 1η Οκτωβρίου 197Cool
Εννοείται ότι η αποζημίωση αυτή είναι και νόμιμη και ηθική και δεν υπάρχει ψόγος για τον Π. Καψή - ποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι ένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παίρνει 500.000 ευρώ αποζημίωση όταν απολύεται; Όπως αλήθεια είναι ότι λίγους μήνες μετά ο Π. Καψής συμμετείχε και στήριξε μία κυβέρνηση η οποία περιέκοψε τα εργασιακά δικαιώματα, τους μισθούς και τις συντάξεις. 
Πηγή ΑvantiPopoloGR
 
http://oi-asimvivastoi.blogspot.com/2012/07/500000.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/ulWQP+%28%CE%9F%CE%B9+%CE%91%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%AF%CE%B2%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B9%29

Αρχίζουν το ξεπούλημα της περιουσίας ΜΑΣ για να πληρώσουν τα χρέη ΤΟΥΣ!

Ο κ. Στουρνάρας αποφάσισε : ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ
Κατά την συνέχιση της συζήτησης επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβερνήσεως και ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής προς την Κυβέρνηση, ο κ. Στουρνάρας είπε τα εξής :
“…. Το βασικό όμως πυλώνα διαρθρωτικών αλλαγών και κεντρικό μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας μέσα από επενδύσεις, και κατά συνέπεια υψηλοτάτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης, αποτελούν οι αποκρατικοποιήσεις.
……. Πιο συγκεκριμένα:

• Επιτάχυνση και Διεύρυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων κυρίως με την άμεση προώθηση και υλοποίηση σειράς θεσμικών παρεμβάσεων σε πολλούς τομείς, όπως η σύσταση Ρυθμιστικών Αρχών Λιμένων, Αερολιμένων, Αυτοκινητοδρόμων, Διαχείρισης Υδάτων και Αποχέτευσης, αλλά και με την άμεση λήψη των αναγκαίων διοικητικών
Ειδικό βάρος θα δοθεί στην ολοκλήρωση των 6 αποκρατικοποιήσεων, για τις οποίες ήδη εξελίσσονται οι διαγωνιστικές διαδικασίες [Κρατικά Λαχεία, Ελληνικό, ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ, IBC, Κασσιώπη, Αφάντου], και
Στην εκκίνηση 9 ακόμη αποκρατικοποιήσεων [sales leaseback 28 Ακινήτων, ΕΥΑΘ, ΕΛΠΕ, ΕΓΝΑΤΙΑ, ΕΛΤΑ, ΟΠΑΠ, ΛΑΡΚΟ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ], οι οποίες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας, καθώς και 13 ακόμη αποκρατικοποιήσεων, πχ. λιμάνια, αεροδρόμια, μαρίνες, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κ.λπ., οι οποίες διαμορφώνονται τώρα.
• Η Κυβέρνηση θα εξετάσει επίσης τον πλέον πρόσφορο, για το δημόσιο συμφέρον, τρόπο για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ σε συνάρτηση με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και τις κοινοτικές οδηγίες, καθώς και την αξιοποίηση της αργούσας δυναμικότητας περιφερειακών νοσοκομείων του ΕΣΥ, προσβλέποντας τόσο στην ενίσχυση των εσόδων του ΕΣΥ όσο και στην ενίσχυση της ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού.
• Η Κυβέρνηση θα λάβει όλες τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση της ακίνητης δημόσιας περιουσίας από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο δίνοντας έτσι μεγαλύτερες υπεραξίες και στο ίδιο το Ελληνικό. ” http://kartesios.com/?p=89444
Δείτε όμως και αυτά :
 
1) ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ. YΠΟ ΚΑΤΟΧΗ Η ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ;
Οι συμφωνίες – διεθνείς δεσμεύσεις, δεν επιτρέπουν την πρόσβαση, ούτε βέβαια την αυτοτελή διαχείριση των στοιχείων και των ταμειακών αποθεμάτων από την πλευρά του ελληνικού κράτους, και του κατ’ευφημισμόν ελληνικού ΥΠ.ΟΙΚ.
 
2) Απόρρητη έκθεση δείχνει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας
Συντάκτης: Βαγγέλης Τριάντης
«Ο τοίχος έγραφε μοναδική ευκαιρία. Εντός πωλούνται πάσης φύσεως υλικά». Οι στίχοι του Μάνου Λοϊζου περιγράφουν ίσως με τον πλέον παραστατικό τρόπο την επιχείρηση αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.
Η δημόσια περιουσία πουλιέται ή μάλλον ξεπουλιέται και μάλιστα σε τιμές «ευκαιρίας». Έκθεση-φωτιά την οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο υποψήφιος βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κώστας Κιλτίδης αποκαλύπτει το σχέδιο ξεπουλήματος των «ασημικών» του Ελληνικού δημοσίου έναντι πινακίου φακής.
Η έκθεση φέρει την κωδική ονομασία Delos II και έχει εκπονηθεί από την Alpha Bank και τη Rothschild οι οποίοι συγκαταλέγονται ανάμεσα στους συμβούλους του δημοσίου σε μια σειρά από σχέδια ιδιωτικοποιήσεων για τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου που θα εκποιηθούν. Η απόρρητη έκθεση παρουσιάστηκε από την Alpha Bank και τη Rothschild στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και τα όσα περιέχει προκαλούν το λαϊκό αίσθημα.


Τα «ασημικά» του δημοσίου ξεπουλιούνται για ένα κομμάτι ψωμί. Οι τράπεζες αποτιμούν σε ευτελή τιμήματα τις μετοχές δημοσίων εταιρειών που έχουν τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης και αφορούν βασικές υποδομές του κράτους, σχετικές με την ενέργεια, τα λιμάνια, το νερό κτλ.
Να σημειωθεί στις 15 Σεπτεμβρίου 2011 η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων είχε αποφασίσει τους συμβούλους για την αποκρατικοποίηση σειράς περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, έναντι αμοιβών πολλών εκατομμυρίων ευρώ.


Για παράδειγμα, , το 23,27% του ΟΛΘ αποτιμάται στο προκλητικά χαμηλό ποσό των 31,1 εκατ. ευρώ, το 40% της ΕΥΑΘ στο εξίσου ευτελές ποσό των 65,5 εκατ. ευρώ, το 50% της Δημόσιας Επιχείρησης Παροχής Αερίου σε μόλις 250 εκατ. ευρώ και το 31% του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου σε 300 εκατ. ευρώ.
Η Ελλάδα θυμίζει αυτή την στιγμή τον πνιγμένο από τα χρέη που ξεπουλά όσο όσο προκειμένου να καταφέρει να αποπληρώσει τα χρέη του προς τους ξένους δανειστές. Αυτούς που σε μεγάλο βαθμό ευθύνονται για την τραγική οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας, στιγμή εξαιτίας των σκληρών οικονομικών μέτρων που απορρέουν από τις δανειακές συμβάσεις των Μνημονίων.
Όπως επισημαίνει ο κ. Κιλτίδης, «οι ιστορικά χαμηλές χρηματιστηριακές αποτιμήσεις των εισηγμένων δημόσιων εταιρειών, λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης της χώρας, δεν παρέχουν σε κανέναν την παραμικρή νομιμοποίηση να τις ξεπουλήσει σε αυτά τα απαξιωτικά επίπεδα. Άλλωστε είναι σαφές ότι μόλις η χώρα αρχίζει να κάνει τα πρώτα, έστω δειλά, βήματα ανάπτυξης, η αξία των εν λόγω δημοσίων εταιρειών θα πολλαπλασιαστεί».
Το θέμα ωστόσο δεν έχει να κάνει με αυτή καθαυτή την έννοια του ξεπουλήματος της δημοσίας περιουσίας, αλλά και με ενδεχόμενα διαφυγόντα κέρδη. Μία πώληση των ίδιων «ασημικών» σε κάποια χρόνια από τώρα που η ελληνική οικονομία δεν θα βρίσκεται στο ναδίρ, θα σήμαινε πολλαπλάσια έσοδα για τα ταμεία του ελληνικού κράτους.
Επιπλέον, η πώληση περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου στρατηγικής σημασίας, όπως είναι για παράδειγμα η ενέργεια, το νερό, τα λιμάνια το νερό κτλ, θα στερήσει από τη χώρα σημαντικά εργαλεία ανάπτυξης, όταν θα καταλαγιάσει η σκόνη του Μνημονίου και θα έρθει στο προσκήνιο η μαγική λέξη «ανάπτυξη». ( koutipandoras.gr )
 
3) Ιδιωτικοποιήσεις, Αλήθειες και ψέματα
ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !   Χ.Σ
image : freepeoplenow.wordpress.com

http://www.katohika.gr/2012/07/blog-post_9816.html

Καινούργιες αυτοκτονίες και μερικά τραγικά στοιχεία

Δεν είναι πια αυτοκτονίες αλλά δολοφονίες! Μην αυτοκτονείτε. Εκδικηθείτε !

07 Ιουλίου 2012 -  Ογδοντάχρονος  έβαλε τέλος στην ζωή του.

Σήμερα νωρίς το πρωί ένας ογδοντάχρονος συμπολίτης μας έβαλε..
τέλος στην ζωή του. Το τραγικό γεγονός συνέβει στο σπίτι του στην Πλατάνα, ο αυτόχειρας σκότωσε τα δυο του σκυλιά με το κυνηγητικό του όπλο και στην συνέχεια έδωσε τέλος στην ζωή του. Άφησε επιστολή που αναφέρεται στις δυσκολίες της ζωής του. (kimanews.gr)

06 Ιουλίου 2012 – Αυτοκτονία 82χρονου στον Αγ. Δημήτριο

Tις πρώτες πρωινές ώρες χτες στο χωρίο Αγ.Δημήτριος Καρύστου ένας αγρότης 82 χρονών αυτοκτόνησε με κυνηγητική καραμπίνα. Τον άτυχο αυτόχειρα βρήκε φιλος και γειτονάς του μέσα σε μία λίμνη αίματος και δίπλα του μία καραμπίνα .Τα αίτια του αυτόχειρα παραμένουν άγνωστα. Την υπόθεση ερευνά το αστυνομικό τμήμα Καρύστου. (notios-evoikos.blogspot.gr)

06 Ιουλίου 2012 – Αυτοκτόνησε 43χρονος στην Σκιάθο

Tέλος έβαλε στη ζωή του ένας 43χρονος κάτοικος Σκιάθου, εντός αγροτικής αποθήκης που διατηρούσε στην περιοχή Ασέληνο. Ο άντρας όπως όλα δείχνουν αρχικά προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του κόβοντας τις φλέβες τους, δεν τα κατάφερε και αμέσως μετά κρεμάστηκε από ένα καλώδιο. Τον 43χρονο βρήκε το μεσημέρι της Παρασκευής, η αδερφή του, επίσης κάτοικος και επιχειρηματίας της Σκιάθου, η οποία έφτασε μέχρι το σημείο, λόγω ανησυχίας για τον άτυχο άντρα, που είχε να συναντήσει 2 ημέρες. Η γυναίκα ενημέρωσε την Αστυνομία, η οποία έφτασε στο σημείο λίγο μετά τη 13:00 και απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. (e-volos.gr)

Πρόσφατα στοιχεία :

1) 354 απόπειρες αυτοκτονίας σε 30 ημέρες στην Αθήνα! 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, μόνο τον μήνα Ιούνιο, στην Αττική πραγματοποιήθηκαν 354 απόπειρες αυτοκτονίας, εκ των οποίων κατέληξαν…οι 50! Τα αίτια των αυτοκτονιών έιναι κυρίως ψυχολογικά. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα περιστατικά αυξήθηκαν διότι άνθρωποι με ψυχολογικά προβλήματα που λάμβαναν φαρμακευτική αγωγή, δεν μπορούσαν να πάρουν τα φάρμακά τους λόγω των κλειστών φαρμακείων και των προβλημάτων στον τομέα της υγείας. Έστι η κατάστασή τους επιδεινωνόταν. Ωστόσο πολλές από τις απόπειρες έγιναν για οικονομικούς λόγους. Επίσης, στις πλειοψηφία τους οι απόπειρες έγιναν με τη λήψη χαπιών.

Τέλος, αν και διανύουμε τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου, έχουν ήδη αυτοκτονήσει 6 άνθρωποι. Αξίζει να σημειωθεί πως ο σοκαριστικός αριθμός αφορά μόνο την Αττική! (planet-greece.blogspot.com)

2) 1300 αυτοκτονίες στην Ελλάδα από την αρχή του έτους

Από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα έχουν επίσημα καταγραφεί 1300 αυτοκτονίες στην Ελλάδα. Υπάρχουν και αρκετές άλλες που είτε δεν καταγράφηκαν πουθενά είτε τελευταία στιγμή απετράπησαν με την βοήθεια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της αστυνομίας είτε από γιατρούς, είτε από φίλους και συγγενείς. Ένα ολόκληρο χωριό δηλαδή έσβησε από την Ελλάδα, μέσα σε έξι μήνες. Η Ελλάδα, με το τεράστιο πρόβλημα υπογεννητικότητας, σκοτώνει τα παιδιά της και η πολιτεία παρακολουθεί ανάλγητα και αφήνει το φαινόμενο να εξελίσσεται αυξανόμενο.
(medlabnews.gr)
πηγη
 
http://anti-ntp.blogspot.com/2012/07/blog-post_5182.html

Αν το αντέχετε, στείλτε το παντού! Όλοι έχουν δικαίωμα να μάθουν την αλήθεια

Αν το αντέχετε, στείλτε το παντού! Όλοι έχουν δικαίωμα να μάθουν την αλήθεια
Μπορεί στην αρχή να πάθετε μια μικρή κατάθλιψη όπως εγώ αλλά μετά θα σας βγει σε οργή....

Δείτε τι "ποτίζουν" εμάς και τα παιδιά μας, με ποιον τρόπο και ποίος ο σκοπός τους....


Σ'αυτή την ενδιαφέρουσα συνέντευξή του, ο Δρ. Μπλέιλοκ αποκαλύπτει ότι τα προγράμματα αποπληθυσμού που δημιούργησε το Ιδρυμα Ροκφέλερ σε συνεργασία με τους Ναζί, ήταν η βάση των σύγχρονων πρακτικών «ευγονικής», όπως η δηλητηρίαση με το φθόριο και τα εμβόλια.

Ο Μπλέιλοκ εξηγεί πώς ξεκίνησε το κίνημα της ευγονικής στην Αμερική μέσω των χρηματοδοτήσεων Ροκφέλερ, Φορντ και Κάρνεγκι, και ότι αυτό που ξεκίνησε ως πρόγραμμα «Επιστήμη του Ανθρώπου», ήταν μια προσπάθεια κοινωνικής μηχανικής στην ανθρωπότητα για να εξοντωθούν όσοι θεωρούνταν «ανεπιθύμητοι» για την ελίτ.

Οι επιχορηγήσεις των πανεπιστημίων από τον Ροκφέλερ, δίδονταν για προγράμματα ευγονικής. Ανταλλάσσονταν στοιχεία και πληροφορίες με τη Ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ. Όταν προσκολλήθηκαν στον όρο «ευγονική» αρνητικά συναφή περί φυλετικής ανωτερότητας και γενοκτονίας, η ψευδο-επιστήμη ξαναγεννήθηκε κάτω από την ομπρέλα της μοριακής βιολογίας και του DNA.

Στόχος τους είναι να αλλάξει η συμπεριφορά του ανθρώπου και ο τρόπος που σκέφτεται, αλλάζοντας με χημικούς τρόπους τον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος. Μια από τις πρωταρχικές μεθόδους μέσα απ'την οποία επιτυγχάνεται αυτό, είναι η φθορίωση του νερού και των τροφίμων. Ο Μπλέιλοκ εξηγεί πώς άρπαξαν οι καιροσκόποι την ευκαιρία να ισχυριστούν ότι η μείωση των οδοντικών κοιλοτήτων οφείλεται στη φθορίωση του νερού, ενώ αυτή προέκυπτε φυσιολογικά μέσα από την αυξημένη πρόσληψη ασβεστίου, την οδοντική υγιεινή και την καλή διατροφή στη δύση. Ταυτόχρονα «έθαψαν» τις μελέτες που αποδείκνυαν ότι η φθορίωση του νερού δεν μείωνε τις οδοντικές κοιλότητες, απεναντίας, σε αρκετές περιπτώσεις τις αύξανε, όπως αύξανε και τα κρούσματα καρκίνων...

Στη συνέντευξη δεν περιορίζεται μόνο στην ανάλυση για το φθόριο, αλλά προχωράει στις επιδράσεις του λιθίου (που κι αυτό ρίπτεται στην υδροδότηση πολλών πόλεων) των εμβολίων, και άλλων παραγόντων στην καθημερινότητά μας που πλήττουν την υγεία μας.










πηγή

Το ουρλιαχτό


Γράφει ο Θεόδωρος Κουτρούκης
Επικ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου

«Τραβήξτε πίσω τις άκρες των φορεμάτων σας κυρίες μου, περνάμε στην κόλαση», λέει κάπου ο ποιητής William Carlos Williams, και ίσως η φράση αυτή μπορεί να περιγράψει τα τρέχοντα βιώματα των συμπολιτών μας.

Οι εκδηλώσεις βίας και αγανάκτησης τείνουν να γίνουν κανόνας στην τρομαγμένη ελληνική κοινωνία: προπηλακισμοί, γιαουρτοπόλεμος, χειροδικίες, μαχαιρώματα, ενδοκοινωνικη διαμάχη, κονιορτοποίηση άγραφων και γραπτών κοινωνικών συμβολαίων.

Πράγματι, οι Έλληνες είναι στα κάγκελα: κραυγάζουν, βρίζουν, ουρλιάζουν, καταθλίβονται, οργίζονται, κλαίνε, αντιδρούν, μερικές φορές βιαιοπραγούν και κυρίως δεν ακούν.

Η ανελέητη ύφεση ενεργοποίησε τη δυναμική έκρηξη των εισοδηματικά πληγέντων και ευνόησε τις ακραίες αντιδράσεις. Παράλληλα, η ρητορική του ανερυθρίαστου λαϊκισμού, της αχαλίνωτης δημαγωγίας, της ευφάνταστης συνθηματολογίας και της άκριτης παραδοχής οποιουδήποτε νοσηρού σεναρίου συνωμοσίας, αποδυνάμωσαν τις ορθολογικές και ψύχραιμες προσεγγίσεις των πραγμάτων . Το νέο κοινωνικό σκηνικό καλλιέργησε συστηματικά το ιδεολόγημα ότι η βία εμπεριέχει την κρυμμένη δύναμη της αλήθειας των αγανακτισμένων πολιτών.

Πέραν της οικονομικής εξαθλίωσης που αναπόδραστα πυροδοτεί την κοινωνική σύγκρουση, μια από τις αιτίες της βίας εδράζεται στη βεβαιότητα πώς για όλα φταίνε οι «άλλοι» (οι ξένοι, οι πολιτικοί, τα «λαμόγια», οι τράπεζες, οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης, το εβραϊκό λόμπι, το διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η λέσχη Bildenberg και όποιος άλλος μπορείτε να φανταστείτε). Επομένως, εμείς και μόνον εμείς είμαστε οι αναμάρτητοι τιμωροί: στη δική μας Gotham City ήδη έχουμε στρογγυλοκαθήσει στο ρόλο του Batman, ενώ ο Joker είναι όλοι οι υπόλοιποι.

Είναι καιρός να ακούσουμε την αλήθεια και να αναζητήσουμε την αυτογνωσία με μια φευγαλέα -έστω- ματιά στον καθρέπτη. Μια αποτελεσματική απάντηση στην εξαθλίωση και τον παραλογισμό δεν μπορεί παρά να περιέχει την παιδεία ανοικτών οριζόντων, την κοινωνική αλληλεγγύη, την επίγνωση των ταυτόσημων συμφερόντων, την πρόταξη του Ορθού Λόγου.

Κι ενώ ήδη ακούγεται εκκωφαντικό το ουρλιαχτό της απόγνωσης που ξεπηδά από το κοινωνικό έρεβος, ας αναζητήσουμε εκ νέου το ανέσπερο φως της ελπίδας.

http://kostasxan.blogspot.gr/2012/07/blog-post_6992.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters