Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Σε 7 μέρες πρόλαβαν και εκταμίευσαν τα 380.000.000€ υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς…

Οι συγκυβερνήτες Παπανδρέου – Σαμαράς και Καρατζαφέρης, έστησαν εικονικό «ιδεολογικό» καβγά, για να σηκώσουν σκόνη, ώστε να μη φανούν μέσα στις άφραγκες για τον λαό γιορτές, τα εκατοντάδες εκατομμύρια € που χαρίζουν στις αχόρταγες ιδιωτικές τράπεζες.

Πρώτη και καλύτερη η Πειραιώς της ομάδας Sallas. Στις 23-12-2011, πρόλαβαν και έστησαν έκτακτη γενική συνέλευση οι «άφραγκοι» λεφτάδες και πετρελαιάδες για να εγκρίνουν το προαποφασισμένο, για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, σε βάρος του ….κρατικού προϋπολογισμού!!! ΝΑΙ, το κράτος ήταν ο μοναδικός …χορηγός, έναντι προνομιούχων μετοχών χωρίς προνόμια, χωρίς δικαίωμα συμμετοχής στη διοίκηση, χωρίς δικαίωμα συμμετοχής στις αποφάσεις!!!

Αντέξαμε 4 μήνες καθυστέρηση λήψης της 6ης δόσης του ληστρικού τροϊκάνικου δανείου, και είχαμε και 380.000.000 € έτοιμα για να ταΐσουμε τους κροκόδειλους της Τράπεζας Πειραιώς!!!!!! ΣΥΝΟΛΟ ΥΠΕΡ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 750.000.000 €, ΕΝΑΝΤΙ ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΥ!!!

ΤΟ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΣΟΣ: Ενώ μεσολαβεί το τριήμερο της αργίας των Χριστουγέννων, ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΧΘΕΣ 30-12-2011, ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ 7 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΕΣ ΜΕΡΕΣ, ΚΑΙ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΑΝ ΤΟ ΡΕΥΣΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΑΔΕΙΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ!!! ΤΥΠΙΚΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;;;

Θέλετε να δείτε και τον ….διαβολικό αριθμό των ….προνομιούχων μετοχών χωρίς προνόμια που θα πάρει το Ελληνικό Δημόσιο;; 1.266.666.666 τεμάχια, δηλαδή 0,30€ τη μετοχή, μιας μετοχής που βολοδέρνει τον τελευταίο μήνα, από 0,16€ έως 0,30€!!! Οπότε;; Οπότε ο ΜΠΕΝιζέλος είναι κουβαρντάς απ’ όλες τις μεριές για τους μετόχους της Τράπεζας Πειραιώς.

Πλάκα θα έχει, να ξαναδώσει προσφορά για ΑΤΕ και Ταχ. Ταμιευτήριο…. Και λέω «πλάκα», διότι σας έχω ξαναπεί, ότι η Πειρειώς δεν πάει καλά και δύσκολα θα τη σκαπουλάρει, έστω και με τις ενέσεις αυτών που μας κλέβουν…ΚΑΙ να έχει και απαίτηση να αγοράσει άλλες τράπεζες;;…
 
http://logioshermes.blogspot.com/2012/01/7-380000000.html 

Που πηγαίνουν τα χρήματα των φορολογουμένων...

Αν τα πλήρωναν οι βουλευτές από τις αποδοχές τους, θα είχαμε φτάσει εδώ;
Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει μόνον τις πιέσεις της τρόικας και τις ευθείες απειλές για τη μη εκταμίευση των δόσεων λόγω των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στις μεταρρυθμίσεις που απορρέουν από το Μνημόνιο, αλλά απειλείται πλέον και με την επιβολή υπέρογκων προστίμων εκ μέρους του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης. 

Ήδη, όπως γίνεται γνωστό σε εγκύκλιο του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ.Παντελή Τζωρτζάκη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την επιβολή προστίμου ύψους 51.000 ευρώ ημερησίως και για κάθε ημέρα που καθυστερεί η «απελευθέρωση» των επαγγελμάτων και η ένταξή της αδειοδότησής τους στα Ενιαία Κέντρα Εξυπηρέτησης που έχουν συσταθεί στα ΚΕΠ, όπως προβλέπεται σε σχετική Οδηγία (2006/123/ΕΚ).

«Διαπιστώνουμε την άρνηση ορισμένων φορέων να συμμορφωθούν με τις υποχρεώσεις και δεσμεύσεις της χώρας μας τόσο για την υλοποίηση της Οδηγίας των Υπηρεσιών όσο και των υποχρεώσεων μας που απορρέουν από το Μνημόνιο», επισημαίνεται στην εγκύκλιο του κ.Τζωρτζάκη, «μ΄ αποτέλεσμα να εκτίθεται κατ' επανάληψη η χώρα μας, να αμφισβητείται η αξιοπιστία της στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών της και να έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες επιβολής προστίμων».

Ο κ. Τζωρτζάκης παραθέτει και την τελευταία συγκριτική μελέτη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των χωρών - μελών της 'Ενωσης, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα κατατάσσεται τελευταία (32η) τόσο στη μέτρηση «επιπέδου ηλεκτρονικοποίησης» στο οποίο παρέχονται οι 20 βασικές υπηρεσίες όσο και στη μέτρηση του ποσοστού των υπηρεσιών που παρέχονται ηλεκτρονικά. Η Ελλάδα βαθμολογήθηκε με 70% (έναντι 90% του ευρωπαϊκού μέσου όρου) και με 48% (έναντι 82% του ευρωπαϊκού μέσου όρου) αντιστοίχως, στα συγκεκριμένα σημεία.

Σύμφωνα με τη δέσμευση που έχει αναλάβει η χώρα μας μέσω του Μνημονίου έως το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2011 (30-9-2011) θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί η ένταξη στα Ενιαία Κέντρα Εξυπηρέτησης του συνόλου των διαδικασιών που εμπίπτουν στην Οδηγία 2006/123/ΕΚ, τόσο των διαδικασιών που αφορούν σε μόνιμη εγκατάσταση παρόχων υπηρεσιών στην Ελλάδα (Κεφάλαιο Γ') όσο και των διαδικασιών που αφορούν σε διασυνοριακή (προσωρινή) παροχή υπηρεσιών ήδη εγκατεστημένων σε άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρόχων υπηρεσιών.

«Επειδή η χώρα μας δεν έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της μέχρι σήμερα εντός των προκαθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων», καταλήγει ο κ. Τζωρτζάκης, «έχουν προχωρήσει οι σχετικές διαδικασίες για την επιβολή προστίμων που ανέρχονται σε 51.000 ευρώ ημερησίως για κάθε ημέρα καθυστέρησης.
«Η εφαρμογή της Οδηγίας των Υπηρεσιών (2006/123/ΕΚ) καθώς επίσης και η ηλεκτρονική διεκπεραίωση των 20 βασικών υπηρεσιών όχι μόνο αποτελούν θέματα υψηλής και άμεσης προτεραιότητας για την χώρα μας, αλλά θα συμβάλλουν σημαντικά και στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας κάτι που αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την αντιμετώπιση της παρούσας οικονομικής κρίσης».

 Πηγή
 
http://logioshermes.blogspot.com/2012/01/blog-post_4069.html 

“Τελική λύση” για την πλήρη υποταγή της Ελλάδας προωθεί η Τρόικα


Επειδή πίσω από τις λέξεις τις περισσότερες φορές δεν κρύβεται κανένας… Αλέξης, αν διαβάσει κάποιος το Βήμα της Κυριακής και ένα συγκεκριμένο ρεπορτάζ ίσως καταλάβει ότι κάτι μεγάλο παίζεται.Όχι πως η συγκεκριμένη εφημερίδα, βασικό όπλο της διαπλοκής, δεν παίζει τα δικά της παιχνίδια, ωστόσο, είναι πλέον εμφανές ότι κυοφορούνται σενάρια που αν επιβεβαιωθούν θα τρίβουμε τα μάτια μας.

Το ρεπορτάζ λοιπόν της εφημερίδας έχει τίτλο “Η τρόικα φέρνει τελική λύση“. Δεν είναι αυτή που φανταζόμαστε, δηλαδή το νέο Μνημόνιο, η νέα δανειακή σύμβαση μετά από το κλείσιμο του PSI κατά 50%, όπως όριζε η συμφωνία του Οκτωβρίου.

Το έχουμε ξαναγράψει ότι εκείνη η συμφωνία έχει πεθάνει προ πολλού απλά κάποιοι ξαναζεσταίνουν το φαγητό κατά καιρούς για εσωτερική κατανάλωση.
Αν όμως διαβάσει κανείς τις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ που λέει ότι δεν φτάνει το 50% θα αντιληφθεί ότι υπάρχει άλλο σχέδιο.

Η συμφωνία του Οκτωβρίου και το εθελοντικό κούρεμα 50% έχει ξεπεραστεί προ πολλού, κυρίως γιατί η ελληνική οικονομία ψυχορραγεί. Είναι αδύνατο να επιβιώσει μια χώρα με έλλειμμα πάνω από 10%, με μια απίστευτη ύφεση για τέταρτη χρονιά, με κατάρρευση της αγοράς, δραματική υποχώρηση των εσόδων, διάλυση του κοινωνικού ιστού.

Το πρόβλημα δεν είναι πλέον οι μισθοί και οι συντάξεις (ελάχιστα είναι τα οφέλη από τη μείωσή τους) αλλά η αδυναμία του κράτους να εισπράξει φόρους από τις επιχειρήσεις που κλείνει η μία μετά την άλλη.

Όπως επίσης και η μείωση της βιομηχανικής παραγωγής και το φρενάρισμα των εξαγωγών που μέχρι πρότινος έτρεχαν με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Έχουμε λοιπόν μια οικονομία διαλυμένη που δε μπορεί να αναστηθεί ούτε με κούρεμα 50%, καθώς το πρόβλημα είναι η ανάπτυξη, το έλλειμμα και η ρευστότητα.

Έτσι επανέρχονται τα σενάρια για κούρεμα ακόμη και 80% το οποίο φυσικά θα γίνει υποχρεωτικά, δια νόμου που θα έλθει βέβαια κατ’ εντολήν του Βερολίνου.

Το σενάριο αυτό που αναφέρει και το «Βήμα» μιλά για ενεργοποίηση των CDS τα οποία θα πληρωθούν με τα χρήματα από τα ταμεία σταθερότητας, ωστόσο, το ελληνικό χρέος θα έχει μειωθεί κατά 80%.

Προκειμένου όμως η Ελλάδα να μην χρεοκοπήσει το σενάριο κάνει λόγο για πακτωλό δισεκατομμυρίων που θα πέσουν στην αγορά και θα της δώσουν την απαραίτητη ώθηση.
Καλά όλα αυτά αλλά πιο είναι το τυράκι; Τι θα δώσει η Ελλάδα σε… γη και ύδωρ. Ακριβώς αυτά θα δώσει. Νερό και γη προκειμένου να πάρει τα παραπάνω.

Εδώ δε μιλάμε για ένα νέο Μνημόνιο σαν αυτά που ξέραμε. Μιλάμε για πλήρη εκχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για αναζήτηση από τις Βρυξέλλες τρόπων ώστε να ενισχυθεί η task force του κ. Ράιχενμπαχ ώστε να μην έχει μόνο συμβουλευτικό αλλά και εκτελεστικό ρόλο. Να μπορεί να αποφασίζει δηλαδή για όλα στην Ελλάδα, από τις ιδιωτικοποιήσεις μέχρι τις απολύσεις.

Τέλος, το σενάριο κάνει λόγο για μεταφορά ουσιαστικά μεγάλου μέρους του δημόσιου τομέα στον ιδιωτικό. Δηλαδή πώληση βασικών περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού κράτους και μάλιστα με διαδικασίες fast track. Ούτε καν η Βουλή να μην αποφασίζει. Τι θέλει η Γερμανία π.χ. τη ΔΕΗ; Θα πωλείται η ΔΕΗ και οι υπάλληλοί της (όσοι μείνουν) θα γίνουν ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Μ’ αυτό τον τρόπο θα μειωθεί το δημόσιο και θα αναζωογονηθεί ο ιδιωτικός τομέας, πιστεύουν.
Βεβαίως, για να γίνουν όλα αυτά, είπαμε, χρειάζεται και μια επίφαση δημοκρατικής νομιμοποίησης, ήτοι εκλογές. Ο λαός να πιστεύει ότι κυβερνά αλλά τα υπόλοιπα να γίνουν από τα ευρωπαϊκά κέντρα. Θα το δεχθεί αυτό η Ελλάδα και το πολιτικό σύστημα; Θα δούμε.

Να σημειώσουμε τέλος ότι τέτοια δημοσιεύματα ενισχύουν όλους εκείνους που λένε ότι η εποχή της μεγάλης μοιρασιάς είναι μπροστά μας. Ο Παπαδήμος και η κυβέρνησή του είναι απλά η αρχή. Και το «Βήμα» κινείται στη λογική αυτή. Ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε ότι αρπάξει ο
 
http://logioshermes.blogspot.com/2012/01/blog-post_2726.html 

Ιδιωτικές τράπεζες σπόρων

Αντι να γκρινιάζουμε και να μοιρολογούμε, ας στρέψουμε το βλέμμα μας στους φυτικούς θησαυρούς της ελληνικής γης και ας παραδειγματιστούμε απο τους αγρότες της Μαγιόρκας, που κάνουν δικές τους τράπεζες σπόρων

Αντιγράφω απο την εφημερίδα του Βερολίνου "Der Tagesspiegel", σε δική μου μετάφραση, ένα άρθρο της Stephanie Eichler για τους αγρότες της Μαγιόρκας, που δημιούργησαν την δική τους τράπεζα σπόρων. 

Κάτι το χρήσιμο, απο πολλές πλευρές. Πρώτα σαν παράδειγμα προς μίμησην. Και μετα γιατί βαρέθηκα πια να διαβάζω στα εταιρικά Μαζικά Μέσα Αποβλακώσεως της Ελλάδος τις φασαρίες για το τί είπε κάποιος ηλίθιος πολιτικός και τι απάντησε ο βήτα καραγκίόζης. Και στα μπλόγκς, εν είδει αρχαίας τραγωδίας, την γκρίνια για την κατάντια της πατρίδας μας και τις προτάσεις εξόδου απο το τέλμα με την επαναφορά της αθηναϊκής δημοκρατίας. 

Συμπατριώτες, όλα αυτά είναι μια σκέτη ομφαλοσκόπιση. Απορώ, πως εσεις που ζείτε στην Ελλάδα ανέχεστε να σας κυβερνούν ακόμη προδότες και εγκληματίες, που εδώ και καιρό θα έπρεπε να βρίσκονται στη φυλακή. Και να ασχολείστε με κάτι δολώματα που σας ρίχνουν (σκάνδαλο Βατοπεδίου κ.α. τέτοια) έτσι για να θυμώμενετε και να έχετε να κάνετε κάτι άλλο απο το σωστό: Να απαιτήσετε την παραίτηση των απατεώνων που σας σέρνουν απ' τη μύτη. Όχι με διαδηλώσεις, καταλήψεις και καταστροφές, αυτά όλα είναι κόλπα του Σόρος και των ξένων εγκεφάλων που κατευθύνουν την Ελλάδα. Καταλαβετε τέλος πάντων, ότι έτσι σας δουλεύουν. Χρειάζεται γνώση των πραγμάτων, ευρύτερο, πιο σφαιρικό συνειδητό. Αν το καταλάβετε αυτό, τα προβλήματα θα λυθούν πιο εύκολα.
    
Εμμανουήλ Σαρίδης

Και τώρα το άρθρο της Stephanie Eichler 

Ο γεωργός Toni Sureda μπουρλιάζει ντομάτες (όπως εμείς μπουρλιάζαμε τα καπνά στη Σταυρούπολη της Ξάνθης, Ε.Σ.). Τις μπουρλιασμένες ντομάτες τις κρεμνά στο ταβάνι του πάνω πατώματοος του σπιτιού του, γιατί έτσι διατηρούνται σχεδόν ένα ολόκληρο χρόνο. Πρόκειται για τις "τομάτες Ramallet" που καλλιεργούνται στην Μαγιόρκα εδω και αιώνες,. Τον Ιανουάριο ο Τoni Sureda βγάζει τους σπόρους από τις ντομάτες και τους αφήνει να στεγνώσουν πάνω σε ένα κομμάτι χαρτί. «Αυτός ο σπόρος προέρχεται από ντομάτες που καλλιεργούσαν οι παππούδες μου», λέει ο 85-πεντάρης. Όλο και πιο συχνά δέχεται επισκέψεις απο νέους κηπουρούς και αγρότες, που μάταια προσπαθούν να βρουν αυτά που δεν βρίσκονται στα κέντρα κηπουρικής: τους παραδοσιακούς σπόρους.

Ο μπάρμπα Sureda είναι της γνώμης, ότι τα προϊόντα που προφέρονται απο τα κέντρα φυτών έχουν τα πλεονετήματα τους και γι' αυτό τα αγοράζει και ο ίδιος.

«Έχουν μια υψηλότερη απόδοση από τα δικά μου», λέει. Είναι «υβριδικοί σπόροι", που έγιναν ειδικά για μια βελτίωμένη απόδοση. Οι υβριδικές ντομάτες έχουν καλύτερη εμφάνιση από τις παραδοσιακές, είναι ολοστρόγγυλες και έχουν ένα όμορφο κόκκινο χρώμα. Ευδοκιμούν δε και τον χειμώνα, στο θερμοκήπιο, χάρη στα λιπάσματα και τα φυτοφάρμακα, ενώ οι παραδοσιακές ποικιλίες ντομάτας αναπτύσσονται καλύτερα κάτω από τον ανοικτό ουρανό, που τον έχουμε στη Μαγιόρκα από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο. Οι αγρότες έχουν καλλιεργήσει τις παραδοσιακές ποικιλίες ντομάτας εδώ και πολλές γενιές, και απέκτησαν ανθεκτικές ποικιλίες που είναι προσαρμοσμένες στις συνθήκες ζωής του τόπου. Μια άλλη διαφορά είναι, ότι οι υβρίδικοί σπόροι δεν είναι γόνιμοι και οι αγρότες πρέπει να αγοράζουν κάθε χρόνο νέους σπόρους. Οι παραδοσιακές ποικιλίες είναι γόνιμες και οι αγρότες μπορούν να τις αναπαράγουν οι ίδιοι.

Για τους λόγους αυτούς οι παλιές ποικιλίες έχουν ζήτηση. Που δεν θα ήταν και ένα πρόβλημα, γιατί υπάρχουν τράπεζες σπόρων. Η μεγαλύτερη βρίσκεται στο Spitzbergen της Νορβηγίας, όπου βρίσκονται αποθηκευμένα 4,5 εκατομμύρια δείγματα σπόρων. Στην Γερμανία η σημαντικότερη τράπεζα σπόρων βρίσκεται στο Gatersleben, και στην Ισπανία η εθνική τράπεζα σπόρων είναι στη Μαδρίτη. Οι αποθήκες αυτές κλιματίζονται κατάλληλα και προστατεύονται από εξωτερικές επιρροές, ακόμη και απο φυσικές καταστροφές και πολέμους.

Για τους αγρότες και τους κηπουρούς όμως δεν είναι εύκολο να πάρουν σπόρους. Το θησαυροφυλάκιο σπόρων της Νορβηγίας ανοίγει τους θαλάμους του μόνο μετά από αίτηση μιας χώρας, η τράπεζα σπόρων στη Μαδρίτη είναι προσβάσιμη μόνο στους ερευνητές. Στο Spitzbergen της Γερμανίας όμως μπορεί κανείς να παραγγείλει σπόρους online. Δεν παρέχονται όμως οδηγίες για την φύτευση και την συντήρηση τους.

Για την διαφύλαξη της ποικιλομορφίας των παλαιών ποικιλιών, ιδρύονται σύλλογοι, οι οποίοι δημιουργούν τις δικές τους τράπεζες σπόρων. Η Aina Socies απο έναν τέτοιο σύλλογο της Μαγιόρκας εργάζεται για παράδειγμα στην διατήρηση τέτοιων τοπικών ποικιλιών φυτών. Η 30-χρονη περιβαλλοντολογική επιστήμονας γυρνάει συνήθως στο νησί της Μαγιόρκας κάνοντας στα διάφορα χωριά διαλέξεις. Οι κάτοικοι της Μαγιόρκας ζούσαν μέχρι πριν από λίγες δεκαετίες σχεδόν αποκλειστικά απο την γεωργία, ενώ οι νέοι άνθρωποι σήμερα εργάζονται ως επί το πλείστον στον τουρισμό.

Οι ακροατές της Aina Socies είναι συνήθως ηλικιωμένοι αγρότες, ανάμεσά τους και ο Toni Sureda. Η διάλεξη τους κάνει να συνειδητοποιήσουν, τι θησαυρούς κρύβουν τους κήπους τους: φυτά που αναπτύσσονται από παραδοσιακούς σπόρους. Η ερευνήτρια προσπαθεί να κερδίσει και νέους υποστηρικτές. Ο στόχος της είναι μια τράπεζα σπόρων, η οποία θα έχει πολλά μικρά υποκαταστήματα. Αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει έτσι: Όσοι αγρότες συμμετέχουν, θα εγγραφούν με τη διεύθυνσή τους σε μια λίστα, η οποία θα αναφέρει τις ποικιλίες φυτών που καλλιεργούν απο γενεές. Ήδη υπάρχουν 120 τέτοια υποκαταστήματα. «Πολλοί αγρότες που έψαχναν για μια συγκεκριμένη ποικιλία, την βρήκαν σ' εμάς", λέει η δήλωσε η Aina Socies.

Η Socies έχει κερδίσει και τον Toni Sureda. Το πάνω πάτωμα του σπιτιού του έχει γίνει μια αποθήκη σπόρων παραδοσιακών ποικιλιών. Στον χώρο του επικρατούν συνθήκες που δεν ευνούν την βλάστισή τους, γιατί είναι πολύ ξηρός. Στο πάτωμα, κάτω απο τις βελονιασμένες ντομάτες, βρίσκονται σε μια γωνιά σπόροι απο μια ποικιλία πεπονιού, που δεν μπορεί κανείς να αγοράσει σε ένα σούπερ μάρκετ. Ίσως του χρόνου βλαστίσουν απ' αυτούς πάλι νεα πεπόνια.  

http://www.tagesspiegel.de/wissen/privatanleger/6001560.html 
http://www.berlin-athen.eu
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/01/blog-post_4028.html

Απαγόρευση καλλιέργειας τροφίμων στις ΗΠΑ - Η Monsanto και νόμος S510



Οι πολυεθνικές, με τις ευλογίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ, περνούν νόμο  απαγόρευσης  και ωθούν στην πείνα μικροκαλλιεργητές και ιδιώτες, απαγορεύοντας τη διατήρηση και φύτευση σπόρων σε λαχανόκηπους στα σπίτια...

Αν κρίνουμε από τη στροφή που έκαναν χιλιάδες νοικοκυριά και εδώ στην Ελλάδα, που λόγω της κρίσης άρχισαν να φυτεύουν είδη πρώτης ανάγκης και λαχανικά ώστε να μπορούν να επιβιώσουν, κατανοούμε και το μέγεθος της απανθρωπιάς των πολυεθνικών που προκειμένου να ελέγξουν την ανθρωπότητα μέσω του ελέγχου της τροφής, προωθούν τέτοιες απαγορευτικές νομοθεσίες...

Ο νόμος S510 είναι μόνο ένα μέρος από την προώθηση του λεγόμενου κώδικα αλιμεντάριους...

Σχετικά κείμενα:
(1) Υπερψηφίστηκε ο αμφιλεγόμενος νόμος S510 για τα τρόφιμα στις ΗΠΑ

Ύστερα από καθυστέρηση ενός έτους η γερουσία ψήφισε σήμερα το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο «S 510» για την προστασία του καταναλωτικού κοινού και που αφορά στη βιομηχανία τροφίμων στις ΗΠΑ. Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε με ψήφους 73 ψήφους έναντι 25 και συγκέντρωσε τις θετικές ψήφους τόσο των δημοκρατικών όσο και των ρεπουμπλικάνων.

Αν και το νομοσχέδιο πρέπει να συνδιαμορφωθεί με το αντίστοιχο που ψηφίστηκε από τη βουλή των αντιπροσώπων τον Ιούλιο του 2009 –καθώς στο τελευταίο περιλαμβάνονται αρκετές τελικές διαφοροποιήσεις- εντούτοις η βουλή των αντιπροσώπων πρόκειται μάλλον να δεχθεί το κείμενο του Κογκρέσου. Ο νέος νόμος ουσιαστικά παρέχει πλήρη εξουσία στην αμερικανική υπηρεσία φαρμάκων και τροφίμων (FDA) στις διαδικασίες παραγωγής και διάθεσης τροφίμων στις ΗΠΑ στο περίπου 80% της παραγωγής. Ο νέος νόμος πρόκειται να εστιάσει στην πρόληψη πάσης φύσεως επιδημιών που μπορεί να προκύπτουν στην διαδικασία παραγωγής τροφίμων, στον εντοπισμό τους και την αντιμετώπισή τους.

Κάτω από τις ίδιες προδιαγραφές πρόκειται να ελέγχονται και τα εισαγόμενα τρόφιμα και η FDA θα αποφασίζει εάν αυτά ανταποκρίνονται στις διαδικασίες ασφαλείας παραγωγής που υπόκεινται και τα τρόφιμα που παράγονται στις ΗΠΑ αναγκάζοντας τον οποιοδήποτε προμηθευτή εξωτερικού να υιοθετεί τις ίδιες αυτές προδιαγραφές ασφαλείας. Ο προϋπολογισμός του νέου νόμου πρόκειται να ανέλθει στα 1,4 δις. $.

Οι αντιδράσεις που προκάλεσε το νομοσχέδιο αφορούσαν στα τρόφιμα που παράγονται από μικρούς παραγωγούς τόσο για εμπόριο όσο και για ιδία κατανάλωση, μιλώντας για σενάρια όπου αποσπάσματα της FDA θα συλλάμβαναν τον οποιοδήποτε επιχειρούσε να καλλιεργήσει τα δικά του λαχανικά στον κήπό του. Στο τροποποιημένο κείμενο που ψηφίστηκε από το Κογκρέσο εξαιρέθηκαν από τους νέους κανονισμούς οι παραγωγοί που παράγουν προϊόντα τα οποία τους αποφέρουν μέχρι 500.000 $ ετησίως και τα διαθέτουν σε αποστάσεις όχι μεγαλύτερες των 275 μιλίων από τον τόπο παραγωγής τους.

Παρόλα αυτά στο νόμο περιέχονται συγκεκριμένες δικλείδες ασφαλείας ακόμη και για τους μικρούς παραγωγούς κάτι που ουσιαστικά οδηγεί σε αναίρεση της εξαίρεσης...Αυτό γιατί όσοι θέλουν να εξαιρεθούν πρέπει να εγγραφούν στα μητρώα της FDA, -αλλιώς θα υποστούν νομικές κυρώσεις- ενώ –και κυριότερα- οι μικροί παραγωγοί θα πρέπει ανά πάσα στιγμή να δέχονται τον έλεγχο της FDA εάν η υπηρεσία διαπιστώσει πως κατά τη διάρκεια παραγωγής των τροφίμων δεν τηρούνται οι διατάξεις του S-510 από τον οποίο υποτίθεται έχουν εξαιρεθεί!

Η FDA έτσι εκτός του ότι καθίσταται το κύριο όργανο στην παραγωγή τροφίμων μπορεί να υπαγορεύει οποιαδήποτε στιγμή το πως παράγονται τα τρόφιμα με ποιες διαδικασίες και με ποια φάρμακα πιθανόν κρίνει ότι πρέπει να εντάσσονται στην διαδικασία της παραγωγής. Ένας νόμος αναμφισβήτητα που αξίζει ιδιαίτερης προσοχής, καθώς είναι πολύ πιθανό να δούμε σύντομα και την ευρωπαϊκή εκδοχή του.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

(2) Παγκόσμια Διατροφική Συνωμοσία: Σχέδιο Monsanto - Νόμος S510 (Βίντεο)

Πρόκειται για μία Παγκόσμια Διατροφική Συνωμοσία που έχει βαθειά τις ρίζες της μέσα στην ιστορία δημιουργώντας -με πρόσχημα την καλύτερη υγεία και τη μείωση του κόστους γεωργικής παραγωγής- ένα αποκύημα οικονομικών συμφερόντων με απώτερο σκοπό τον αποδεκατισμό του παγκόσμιου πληθυσμού.
Η πολυεθνική εταιρία γεωργικής βιοτεχνολογίας Mosanto με έδρα στο Creve Coeur στο Missouri της Αμερικής είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός του ζιζανιοκτόνου "glyphosate" γνωστό κι ως "Roundup" και ο μεγαλύτερος παραγωγός γενετικά τροποποιημένων σπόρων στον κόσμο. Η συγκεκριμένη εταιρία παρέχει στο 90% του παγκόσμιου χάρτη την τεχνολογία των γενετικά τροποποιημένων σπόρων προς σπορά δηλαδή των μεταλλαγμένων μετέπειτα τροφών που καταλήγουν στο τραπέζι μας.
Μέχρι το 1999 η περί ου ο λόγος εταιρία χρησιμοποιούσε την ονομαζόμενη "Τεχνολογία Εξολοθρευτής" (δηλαδή φυτά που τροποποιούνται γενετικά για να παράγουν στείρους σπόρους) όπου και... υποσχέθηκε δημόσια να μην την ξαναχρησιμοποιήσει για εμπορικούς σκοπούς. Μετά από αυτό όμως η Mosanto προώθησε ένα νέο ισχυρισμό όπου τώρα πλέον υποστηρίζει πως μπορεί να αναπτύξει με σκοπό να χρησιμοποιήσει τους ονομαζόμενους "αυτοκαταστροφικούς σπόρους".
Τώρα όποιος συνεχίζει να λέει... "ε, και τι μας ενδιαφέρει εμάς αυτό;" ίσως με τα παρακάτω βίντεο καταλάβει έστω και λίγα πράγματα για τον ρόλο της Mosanto στον Παγκόσμιο Διατροφικό Χάρτη με τον οποίο θα ξανα-ασχοληθούμε σίγουρα στο μέλλον...

 




Πηγή: http://www.releasegreece.com/

H καταστροφή της βιομηχανίας ζάχαρης στην Ελλάδα από την Ε.Ε

Με την αναθεώρηση της ΚΑΠ το 2005 η καλλιέργεια της περιορίζεται ουσιαστικά στην λωρίδα Λονδίνου- Πράγας. Τότε έγινε συμφωνία να μειωθεί η παραγωγή στην Ελλάδα από 320.000 τόνους σε 158.000 τόνους τον χρόνο. Παράλληλα με αντάλλαγμα 87 εκ ευρώ η χώρα μας έκλεισε 2 (Λάρισα και Ξάνθη) από τα 5 εργοστάσια ζάχαρης με σκοπό τα δύο εργοστάσια που έκλεισαν να γίνουν εργοστάσια παραγωγής βιοαιθανόλης.

Συνέπεια όλων αυτών ήταν 30. 000 άνθρωποι στην βόρεια Ελλάδα να πεταχτούν στον δρόμο (αγρότες, εργαζόμενοι, κ.λ.π) αφού η καλλιέργεια από 400. 000 στρέμματα το 2006 έπεσε το 2010 στα 55.000. Παράλληλα η ΑΤΕ έχει βγάλει στο σφυρί για πώληση συνολικά την Ελληνική βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) η οποία είναι θυγατρική της.

Να υπενθυμίσουμε ότι την ίδια περίοδο μπαίνουν στην ημερήσια διάταξη και οι πωλήσεις των θυγατρικών κρατικοσυνεταιριστικών, ΣΕΚΑΠ, ΕΛΒΙΖ (Ζωοτροφές ), η ΔΩΔΩΝΗ κ.λ.π. Μνηστήρες της αγοράς της ΕΒΖ είναι μία γερμανική, μία αγγλική εταιρεία, ο Κοπελούζος με Ρώσους επενδυτές και μία γαλλική εταιρεία ενέργειας (ΒΗΜΑ 18/9/11).

Την περίοδο που ετοιμάζονται να πωλήσουν την ΕΒΖ σταμάτησαν κάθε επιδότηση στην παραγωγή ζαχαροτεύτλων με αποτέλεσμα φέτος να μην πιάσει η χώρα μας ούτε καν την μειωμένη τιμή ποσόστωσης (158.000 τόνοι) αφού καλλιεργήθηκαν λίγα στρέμματα.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να σταματήσουν την ουσιαστική παραγωγή τα εργοστάσια και να υπολειτουργούν.

Έτσι, για την κάλυψη των αναγκών σε ζάχαρη έγινε συμφωνία ανάμεσα στην γερμανική εταιρεία (υποψήφιος αγοραστής) και την ΕΒΖ!

Επίσης να αναφερθεί ότι παρόλο ότι η ΕΒΖ ήταν θυγατρική της ΑΤΕ η υποχρεωτική δανειοδότησή της από αυτήν γινόταν με το αστρονομικό επιτόκιο 12%. Το τίμημα της πώλησης επίσης είναι εξευτελιστικό για το μέγεθος της εταιρείας (5 εργοστάσια στην Ελλάδα και δύο στην Σερβία).
Όλα αυτά συμβαίνουν φέτος (2011) που η τιμή της ζάχαρης έχει πιάσει ιστορικό ρεκόρ ανόδου. Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι η ανακοίνωση της πώλησης της ΕΒΖ έγινε τον Φεβρουάριο του 2011 όταν οι εξεγερμένοι στην Αλγερία φώναζαν φέρτε μας ζάχαρη γιατί η τιμή της είχε αυξηθεί κατά 25%.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων μόνο το 2010 οι τιμές των σιτηρών αυξήθηκαν κατά 47%, του καλαμποκιού κατά 50% και της σόγιας κατά 35%.

Ίσως ωριμάζουν οι συνθήκες και στην χώρα μας για την εκδήλωση διατροφικής κρίσης…… Η εξυγίανση της Αγροτικής τράπεζας οδηγεί σε πώληση θυγατρικών της όπως η ΣΕΚΑΠ, ΕΛΒΙΖ (Ζωοτροφές ), η ΔΩΔΩΝΗ κ.λ.π. Είναι προφανές από τα παραπάνω, ότι έχουμε να κάνουμε με ένα παιχνίδι με στόχο να μεταφερθεί στα χέρια του κεφαλαίου με εξευτελιστικό τίμημα ένας βασικός τομέας διατροφής του λαού.
 
http://logioshermes.blogspot.com/2012/01/h.html 

Ο εργολάβος Παπαδήμος απέναντι στην ιστορία

Γράφει ο Αντώνης Γρυπαίος, Διεθνολόγος

Συγκρίνοντας «Εφιάλτες» πολιτικούς με Ιωάννη Μεταξά.
Aνοιχτή επιστολή προς κ. Πρωθυπουργό.
Κύριε Πρόεδρε,
Θέμα: Λύση Οικονομικού Προβλήματος:
Η Λύση του οικονομικού προβλήματος της Ελλάδος, είναι

1.-Ο ορυκτός πλούτος.

2.-Οι Γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις ύψους πολλών δις.ευρώ.

3.-Η μονομερής εκ μέρους της Ελλάδος διαγραφή του χρέους,- κίνηση που φοβούνται οι εφιάλτες πολιτικοί.

4.-Ο περιορισμός του σπάταλου Κράτους.

5.-Η πάταξη της διαφθοράς.

6.-Η αγροτική ανάπτυξη, και

7.-Η εκβιομηχάνιση της χώρας, όπως ήταν παλιά, και τη κατάστρεψαν οι προδότες πολιτικοί.

Η Πατρίδα μας σύμφωνα με όλα τα ΜΜΕ, και ΙΓΜΕ, κάθεται επάνω στα πετρέλαια, στο φυσικό αέριο, στο χρυσό, και στο ουράνιο, πλούτο που οι εφιάλτες πολιτικοί φοβούνται να αγγίξουν.

Εκμεταλλευθείτε αυτό το πλούτο με επωφελείς για το δημόσιο συμβάσεις, π.χ. 50%-50% ώστε να έλθει η ανάπτυξη της οικονομίας.

Πρόσφατα δώσατε προς εκμετάλλευση τα κοιτάσματα χρυσού της Βορείου Ελλάδος, σε μια Καναδική εταιρεία, και στον Εμίρη του Κατάρ, (όπως ανέφεραν τα ΜΜΕ), δηλαδή στη παγκόσμια Σιωνιστική διακυβέρνηση και Δικτατορία, όμως δεν μας είπατε τι ποσοστά εξασφαλίσατε για τον Ελληνικό Λαό.

Ευρισκόμενοι εν όψει κακής συμπεριφοράς της Γερμανίας, να προσφύγετε στη διεθνή Δικαιοσύνη, να ζητήσετε τις πολεμικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις. Έτσι φέρονται οι εθνικοί ηγέτες. Μόνον έτσι θα συνετιστεί η Γερμανία.

Αφήνοντας τους Γερμανούς ατιμώρητους για τη συμφορά και καταστροφή του 1940-45 ενθαρρύνετε τους Τούρκους να μας επιτεθούν, αφού γνωρίζουν ότι θα μείνουν ατιμώρητοι, ήδη δήλωσαν αναίσχυντα ότι αυτοί καίγανε τα δάση μας, δηλαδή προκαλούσαν καταστροφή του πρασίνου της Γης, και του περιβάλλοντος, και παραμένουν ατιμώρητοι. Πράξεις βαρβάρων που δεν σέβονται τίποτα.

Οι ξενόδουλοι πολιτικοί μας επιδίδονται σε πράξεις Τουρκολαγνείας.

Τώρα χρειάζονται οι οικολόγοι-πράσινοι όλων των κρατών της Γης, να κυνηγήσουν με δικαστικά μέσα τους εγκληματίες της καταστροφής του πρασίνου, και όχι να επιδίδονται σε πολιτικές και μόνο δραστηριότητες.

Οι Τούρκοι έκαναν γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, και ουδείς ανακινεί το θέμα, ενώ οι Αρμένιοι το πέτυχαν.

Εν όψει αυτών των δεδομένων, εσείς προβαίνετε σε «μπαλώματα» επιεικώς, για να λύσετε το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδος.

Ούτε το σπάταλο κράτος δεν μπορείτε να περιορίσετε.



Η πατρίδα μας κάθεται επάνω στα πετρέλαια και εσείς κόβετε τις συντάξεις του Παππού και της Γιαγιάς, και δεν αισχύνεσθε…

Κρίμα τις σπουδές που κάνατε όλοι εσείς οι οικονομολόγοι.

Τα μέτρα που παίρνετε θα μπορούσε και ο ψιλικατζής της γειτονιάς να τα πάρει, δεν χρειάζονταν πτυχία και βραβεία Νόμπελ οικονομικών.

Δεν χρειάζονταν πολιτικοί φανφαρόνοι, που εκτοξεύουν πομφόλυγες…

Χρειάζονται πολιτικοί πατριώτες, και όχι εφιάλτες του Ελληνισμού.

Βρήκατε την εύκολη λύση, αμέσως μαχαίρι στις συντάξεις.

Όλα τα έσοδα του κράτους πηγαίνουν στις τράπεζες της παγκόσμιας Σιωνιστικής δικτατορίας, γιαυτό κάθε τρίμηνο έχουμε «μαύρη τρύπα» στα δημοσιονομικά, ενώ ο Λαός πληρώνει χαράτσια…



Πέστε μας που πηγαίνουν όλα αυτά τα χρήματα που εισπράττετε από τα υποζύγια σε φόρους, τέλη και δασμούς.

Πληρώνουμε χαράτσια, για να τα καρπωθούν οι τράπεζες του Ρότσιλντ.

Οι Έλληνες πολίτες διαπιστώνουν με το χειρότερο τρόπο, ότι οι θυσίες τους δεν πιάνουν τόπο. Παρά τα αλλεπάλληλα μέτρα, το έλλειμμα χειροτερεύει. Οι Έλληνες βροντοφωνάζουν, ΟΧΙ στο ξεπούλημα της πατρίδας μας, ΟΧΙ στα μνημόνια της υποταγής στους δανειστές τοκογλύφους της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.

Καλά δεν βλέπετε τις Αραβικές χώρες του Περσικού/Αραβικού Κόλπου πως εκμεταλλεύονται τα πετρέλαιά τους; και ο λαός τους ζεί από τα έσοδα του πετρελαίου!!! Δεν βλέπετε τη Νορβηγία; που ο κάθε Νορβηγός έχει μέρισμα από τα έσοδα του κράτους από τις πωλήσεις υδρογονανθράκων!!! Γιατί δεν κάνετε και εσείς το ίδιο;

Εσείς μας καταντήσατε Νιγηρία…

Ο πρωθυπουργός εκείνος που λέει όχι στον ορυκτό μας πλούτο, είναι εχθρός του Λαού, και ως τοιούτος θα αντιμετωπισθεί από το Λαό. Δυστυχώς έχουμε πολιτικούς αχυράνθρωπους της Ν.Τ.Π.

Η Ελλάς κάθεται επάνω στα πετρέλαια, και ο λαός της είναι δυστυχισμένος, πεινάει, και εσείς ασχολείστε με το PSI , και άλλες κομπίνες……της Τρό’ι’κα. Τόσο άχρηστοι είναι οι υπουργοί σας.

Υπουργοί επιπέδου ψιλικατζίδικου. Έφεραν φτώχεια και δυστυχία στον Ελληνικό λαό. Δημιούργησαν μια οικονομία επιπέδου Σκοπίων!!

Μας λένε ότι κάνουν σοβαρή δουλειά διαπραγματευόμενοι το PSI, (τις συμφωνίες της 26ης Οκτωβρίου), δηλαδή υπογράφουν όλο και χειρότερες συμβάσεις, με τις οποίες αλυσοδένουν τον Ελληνικό λαό.

Το σύνταγμα λέει, «όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο», σήμερα ισχύει το «πλην πολιτικών», αυτών που δημιούργησαν τη διαφθορά, και τίναξαν την Ελληνική οικονομία στον αέρα.

Φυλακίζετε το Καλόγερο και αφήνετε έξω τους πολιτικούς κλέφτες και λωποδύτες, που ρήμαξαν τα δημόσια ταμεία, ρήμαξαν όλο το πλούτο του Λαού. Φοβάμαι ότι δεν είσθε ικανοί ούτε συντεταγμένη χρεοκοπία προς όφελος του Λαού να κάνετε, αλλά θα μας οδηγήσετε ατάκτως στη κατάρρευση. Η χρεοκοπία πρέπει να γίνει εις βάρος των δανειστών, και ΟΧΙ σε βάρος του Ελληνικού Λαού, εάν βεβαίως είσθε ικανοί!!!

Η Γερμανία με το ΔΝΤ επέβαλλαν τα μνημόνια για να εξασφαλίσουν τα τοκοχρεολύσια στους δανειστές!

Στη σημερινή κατάσταση οδηγηθήκαμε βάσει σχεδίου της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας , για να μας πάρουν όλο το πλούτο του πλούσιου Ελληνικού υπεδάφους.

Ζούμε στη χειρότερη Παγκόσμια Δικτατορία που γνώρισε ποτέ ο κόσμος. Βρέθηκε εφιάλτης πρωθυπουργός και υπουργοί, που έπαιξαν το παιχνίδι των εχθρών εις βάρος της Ελλάδος και του Ελληνικού λαού.

Ο Λαός τους γνωρίζει, και τους περιμένει στη γωνία…

Να περιμένουν τη καταιγίδα…

Σήμερα η Ελλάδα εκτός από οικονομική κρίση, αντιμετωπίζει και ανθρωπιστική κρίση.

Οι πολιτικοί των μνημονίων φέρνουν μαύρες ημέρες για τους Έλληνες. Οι πολιτικοί των μνημονίων γράφουν μαύρες σελίδες στην ιστορία της Ελλάδος.

Αφού δεν τολμάτε να βγάλετε τα πετρέλαια, τα οποία έχετε υποσχεθεί στους ηγέτες της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, τουλάχιστον περιορίστε το σπάταλο κράτος!!! Τι χρειάζονται τόσες εκατοντάδες ΜΚΟ και γιατί τόσα εκατομμύρια ευρώ στους τεμπέληδες των ΜΚΟ;

Δηλαδή πληρώνουμε το χαράτσι της ΔΕΗ για να δίνετε τα χρήματα αυτά στα στελέχη των ΜΚΟ που δρούν σαν πράκτορες ξένων δυνάμεων, και κυνηγούν δικαστικά τους Έλληνες πατριώτες…

Το χαράτσι στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ έπρεπε να τεθεί ανάλογα με τη δήλωση εισοδημάτων, και όχι «όποιον πάρει ο χάρος», αφού το 50% του Λαού δεν έχει αποταμιεύσεις και καταθέσεις, αλλά περιμένει τη σύνταξη ή το μισθό για να ζήσει. Δεν είσθε ικανοί ούτε για αυτό.

Οι πολιτικοί μας γίνανε υπηρέτες των τραπεζών της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, και εχθροί του Ελληνικού λαού.

Ο γραφειοκράτης τραπεζίτης, ο άνθρωπος της ρουτίνας, δεν γίνεται ποτέ ηγέτης!!! Οι πολιτικοί μας, σερβίρουνε καφέ στην εδώ Μεγάλη Πρεσβεία των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων. Ικετεύουν την εύνοια, και τη βοήθεια των εχθρών της πατρίδος, για να καταλάβουν την εξουσία.

Μας πρόσφεραν οικονομική βοήθεια οι Ρώσοι, αλλά ο τότε εφιάλτης πρωθυπουργός αρνήθηκε, για να μας βάλλει στο Σιωνιστικό ΔΝΤ, το οποίο άλλοι λαοί απετίναξαν.

Τόσο υπηρέτες και αχυράνθρωποι της παγκόσμιας Δικτατορίας είναι. Το 80% της κυβέρνησής σας παραμένει το ίδιο αποτυχημένο και εφιαλτικό για τους Έλληνες, στελεχιακό πολιτικό δυναμικό.

Έτσι θα χρονοτριβούμε μέχρι να καταρρεύσουμε λόγω ατολμίας, γραφειοκρατικού και διοικητικού φόβου του εκάστοτε πρωθυπουργού, και των αρμοδίων αποτυχημένων εδώ και δυό χρόνια υπουργών.

«Τρείς καθηγητές και χάθηκεν η χώρα» είπε ένας μεγάλος ηγέτης.

Επισυνάπτω ανάλυση-έκθεση του τι έκανε ο Δικτάτορας Μεταξάς το 1938 όταν βρέθηκε σε παρόμοια θέση.

Στη θέση σας το ίδιο θα έκανε κάθε πατριώτης Έλληνας, και ας τον «τρώγανε», οι Κοσμοκράτορες τοκογλύφοι δανειστές μας, φτάνει να έσωζε το λαό. ΕΘΝΙΚΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΑΠΑΙΤΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

και όχι ένα φοβισμένο γραφειοκράτη τραπεζίτη δημόσιο υπάλληλο.

Η έξοδος από την Ευρωζώνη συμφέρει ΜΟΝΟΝ όταν σταματήσουμε να πληρώνουμε τοκοχρεολύσια, και μάλιστα σε σκληρό συνάλλαγμα.

Το παρόν σκοπό έχει, να συγκρίνετε το μεγάλο ηγέτη , με τους άχρηστους, κλέφτες και προδότες (όπως τους αποκαλεί ο λαός), «Δημοκράτες» επαγγελματίες πολιτικούς της ρουτίνας.
Εδώ φαίνεται η πατριωτική διαφορά του Δικτάτορα, από τους προδότες, κλέφτες, και λωποδύτες «Δημοκράτες» επαγγελματίες πολιτικούς.

Έλεος πιά!!!! Χορτάσαμε από εθνικές προδοσίες!!!

Ακολουθεί ντοκουμέντο πεπραγμένων Ι. ΜΕΤΑΞΑ

Η ιστορία έχει ως εξής:

Το 1936 η Ελλάδα του Ιωάννη Μεταξά, αρνήθηκε να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δανείου που είχε συνάψει με τη Βελγική τράπεζα Societe Commerciale de Belgique.

Η κυβέρνηση του Βελγίου προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο του διεθνούς δικαίου, που είχε ιδρύσει η Κοινωνία των Εθνών, (τότε Ο.Η.Ε.), κατηγορώντας την Ελλάδα ότι αθετεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις. Η Ελλάδα απάντησε ότι αδυνατεί να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, διότι δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη κατάσταση του Λαού και της χώρας!

Στο υπόμνημά της η Ελληνική κυβέρνηση έλεγε:

«Η Κυβέρνηση της Ελλάδος, ανήσυχη για τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού, και για τη διοίκηση,την οικονομική ζωή, τη κατάσταση της υγείας, και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας, δεν θα μπορούσε να προβεί σε άλλη επιλογή. Όποια κυβέρνηση και αν ήταν στη θέση της, θα έκανε το ίδιο».

(Yearbook of the International Law Commission, 1980 v.1 sel.25). Το επιστέγασμα ήρθε με το υπόμνημα που κατέθεσε στο Διεθνές Δικαστήριο ο νομικός εκπρόσωπος της Ελληνικής κυβέρνησης το 1938, όπου τόνισε τα αυτονόητα. Συμπλήρωσε δε, Ενίοτε μπορεί να υπάρξει μια έκτακτη κατάσταση η οποία κάνει αδύνατο για τις Κυβερνήσεις να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους δανειστές και προς το Λαό τους.

Οι πόροι της χώρας είναι ανεπαρκείς για να εκπληρώσουν και τις δύο υποχρεώσεις ταυτόχρονα. Είναι αδύνατον να πληρώσει μια Κυβέρνηση το χρέος και την ίδια στιγμή να παρασχεθεί στο λαό η κατάλληλη διοίκηση και οι εγγυημένες συνθήκες για την ηθική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη.



Πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στα δύο. Και φυσικά το καθήκον του Κράτους να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των βασικών δημοσίων υπηρεσιών, ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ έναντι της πληρωμής των χρεών του.



Από κανένα κράτος δεν απαιτείται να εκπληρώσει, μερικά ή ολικά, τις χρηματικές του υποχρεώσεις, αν αυτό ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών του και έχει σαν αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση της διοίκησης της χώρας. (Σας θυμίζει κάτι;)

Στη περίπτωση που η αποπληρωμή των χρεών θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ζωή και τη διοίκηση, η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διακόψει ή και να μειώσει την εξυπηρέτηση του χρέους!!

Με αυτά τα επιχειρήματα λοιπόν, το Διεθνές Δικαστήριο δικαίωσε την Ελλάδα, δημιουργώντας νομικό προηγούμενο, στο οποίο μάλιστα το 2003 στηρίχθηκε η Αργεντινή και ο αείμνηστος πρόεδρος της, Νέστωρ Κίρτσνερ, ο οποίος επέλεξε να διαγράψει μονομερώς το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου χρέους της χώρας του, αντί να την υποδουλώσει στο ΔΝΤ και στους διεθνείς τοκογλύφους δανειστές, οι οποίοι τεχνηέντως δημιούργησαν το χρέος των κρατών, για να κρατούν τους λαούς σκλαβωμένους.

Πολλές άλλες χώρες χρησιμοποίησαν αυτό ΤΟ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ, πλην Ελλάδος, και δικαιώθηκαν.

Τώρα χρειάζεται ο Εθνικός Ηγέτης, για πατριωτικές εξελίξεις, για να σώσει την Ελλάδα και το Λαό της.

http://kostasxan.blogspot.com/

1 εκ. ευρώ (συν τους τόκους) ζητά από τον Λιάτσο ο ανεκδιήγητος Πάγκαλος!

ΓΙΑ ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ "Π&13"

Γνωστός και μη εξαιρετέος ο Θ. Πάγκαλος, έδειξε για μια ακόμη φορά την αδυναμία του να ανεχθεί τη δημοσιογραφική κριτική και την σάτιρα. 

Όπως ενημερώθηκε συνεργάτης του Fimotro, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατέθεσε αγωγή σε βάρος της εφημερίδας... Παρασκευή και 13 για το πρωτοσέλιδο που βλέπετε δίπλα. Πόσα ζητάει ο Θ. Πάγκαλος; Μόνο...
1 εκ ευρώ από τον Αιμίλιο Λιάτσο!

Πόσοι από αυτούς που έχει εξυβρίσει χυδαία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα έπρεπε να του ζητήσουν τα διπλάσια; 


Από το fimotro
 
http://greki-gr.blogspot.com/2012/01/1.html 

Προς τους Έλληνες που είναι και θέλουν να παραμείνουν ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Μας εμποδίζουν να συναντηθούμε σε μια μεγάλη ενότητα και να γίνουμε μια πρωτοφανής δύναμη , όλες οι διαιρέσεις, σε κόμματα, τάξεις, επαγγελματικές ομάδες, συντεχνίες, έθνη, φυλές, θρησκείες και ιδεολογίες. Παραμερίζουμε ό,τι μας χωρίζει. Λέμε όχι στο καταστροφικό και ψεύτικο «διαίρει και βασίλευε» της ολιγαρχίας , έτσι όπως το έχει στήσει στα 300 χρόνια της νεωτερικότητας της.

Σμίγουμε, με το μόνο κριτήριο που μας ενώνει και μας χαρακτηρίζει: Είμαστε άνθρωποι του κόσμου και πολίτες μιας πατρίδας. Χρειαζόμαστε ιδέες, πίστη, θέληση και μια μεγάλη απόφαση, για να δημιουργήσουμε τη δική μας δημοκρατική έξοδο, από τα αδιέξοδα που δημιούργησε μια ασήμαντη και ανίκανη τοπική και διεθνής ελίτ, με τις απάνθρωπες αξίες της, τις προτεραιότητες και τον τρόπο της.

Δεν χρειάζεται να ξέρουμε που και πώς ΘΑ ΠΑΜΕ. Ο τρόπος τους είναι λάθος, αδιέξοδος και τραγικός και μένει στον καθένα και σε όλους μας η ευθύνη να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε και πού ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ. Να δώσουμε νόημα στο τι είδους πατρίδες, τι είδους κοινωνίες, τι είδους ανθρώπους, επιθυμούμε.

Θέλουμε έναν άλλο κόσμο και μια όμορφη πατρίδα: ένα κοινό όνειρο δημοκρατίας.

Το ερώτημα, πια, δεν είναι το «αν μπορούμε» . Το ερώτημα είναι: ΘΕΛΟΥΜΕ;

Όταν θέλουμε και ξέρουμε, ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

- Θέλουμε τη χώρα μας πίσω.

- Θέλουμε στάση πληρωμών του δημόσιου χρέους, όχι γιατί δεν μπορούμε να το πληρώσουμε, αλλά γιατί είναι το προϊόν μιας απάτης και μιας συναλλαγής, ερήμην των λαών, μεταξύ πολιτικών και τραπεζιτών: Με ποιο ηθικό, κοινωνικό, πολιτικό δικαίωμα έδωσαν το ευρώ και όλα τα νομίσματα του κόσμου στην ιδιοκτησία των τραπεζιτών; ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.

- Θέλουμε το χρήμα και τα νομίσματα όλου του κόσμου να γίνουν ξανά δημόσια εργαλεία, δημοκρατικά διαχειριζόμενα. Να τεθούν υπό δημοκρατική μετοχική σύνθεση και διαχείριση τα τραπεζικά ιδρύματα που τυπώνουν το χρήμα. Οι βουλιαγμένες, σήμερα, τράπεζες να γίνουν αυτοδιοικούμενα εργαλεία δημοκρατικής διακίνησης του χρήματος. (Ξέρουμε από συνεταιρισμούς, ξέρουμε από ζωή και αριθμούς).

- Θέλουμε πολιτικό και διαχειριστικό έλεγχο, ώστε να ξέρουμε όλοι πως φτάσαμε σε αυτό το σημείο και να τιμωρηθούν, για Εθνική Προδοσία και κλοπή, όσοι κακοδιαχειρίστηκαν, λεηλάτησαν εθνικούς λογαριασμούς ή ξεπούλησαν δημόσια περιουσία. Όλα αυτά, αρνούμενοι πάντα το σύνολο του χρέους, ως επαχθές για τους λαούς και προϊόν απάτης κι όχι για να δούμε ποιο τμήμα του θα πληρώσουμε.

- Θέλουμε πάγωμα χρεών όλων των επιχειρήσεων, νοικοκυριών και πολιτών, ως ότου έλθει η δημοκρατία και να εξετάσει κάθε περίπτωση χωριστά.

- Θέλουμε δημοκρατία. Δεν μας εκπροσωπεί το σημερινό πολιτικό και κομματικό σύστημα και η αντιπροσωπευτικότητα του κοινοβουλευτισμού.

- Θέλουμε συντακτική εθνοσυνέλευση, για αλλαγή του συντάγματος, για μια δημοκρατία των λαϊκών συνελεύσεων και για ένα πολίτευμα, όπου οι πολίτες θα φτιάχνουν και θα ψηφίζουν τους νόμους, με δημοψηφίσματα και οι όποιοι εκπρόσωποι θα είναι ελάχιστοι και πάντα ανακλητοί.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

- Θέλουμε πίσω τη δημόσια περιουσία που πούλησαν. Η δημόσια περιουσία ανήκει στο λαό και όχι στα κόμματα, τους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις. Κανένα κόμμα και καμία κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να συναινεί ή να υλοποιεί την εκχώρηση δημόσιας περιουσίας. Είναι απλοί διαχειριστές και όχι ιδιοκτήτες της. Κάθε παραχώρηση της, χωρίς δημοψήφισμα, είναι άκυρη και το αντικείμενο της συναλλαγής επιστρεπτέο, χωρίς ιδιαίτερα ανταλλάγματα.

Πάμε, λοιπόν, όσο γίνεται περισσότεροι, για τα μεγάλα θέλω μας. Τίποτα λιγότερο από τη ζωή μας και την πατρίδα μας. Τίποτα λιγότερο από την αξιοπρέπεια του καθένα μας, των παιδιών μας και των γενιών που έρχονται.

Ας δημιουργήσουμε μια διαρκή ανοιχτή συνέλευση, ας προχωρήσουμε σε μια μεγάλη δημοκρατική επανάσταση, από την οποία δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να λείψει κανείς:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ή ΟΛΙΓΑΡΧΊΑ;
Δεν υπάρχει άλλο δίλημμα, που να μας χωρίζει. Και με βάση αυτό, καλείται ο καθένας και όλοι να επιλέξουμε πλευρά και να αποφασίσουμε


Isidor Alegro


 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/01/blog-post_4731.html

Το σχέδιο αρπαγής της Ελλάδας

Το σχέδιο αρπαγής της Ελλάδαςτου Κώστα Χαρδαβέλλα
Το σχέδιο αρπαγής της Ελλάδας για ένα κομμάτι ψωμί από διάφορους «επενδυτές» και «οίκους» (από την Κίνα μέχρι τη Γερμανία και από την Αμερική μέχρι την Ουκρανία) είναι πλέον σε πλήρη εξέλιξη.

Γι' αυτό και δεν βγάζουν τις ελληνικές τράπεζες από την ασφυξία που τις έχουν καταδικάσει διεθνώς, καθώς δεν μπορούν να δανειστούν πλέον ούτε από τις περίφημες «Αγορές» ούτε από άλλα τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού.
Και πεθαμένες τράπεζες σημαίνει πεθαμένη αγορά και παραγωγή. Και πεθαμένη αγορά σημαίνει πεθαμένη χώρα.


Όταν οι τράπεζες δεν δίνουν -γιατί δεν έχουν να ρίξουν ζεστό χρήμα στο εμπόριο και στην παραγωγή για να κινηθεί η μηχανή της ανάπτυξης- επέρχεται ο δια της ασφυξίας θάνατος, όπως λένε οι γιατροί.
Λίγο πριν αφήσει η χώρα την τελευταία της πνοή -να μου το θυμηθείτε- θα κατέβουν ξαφνικά από τον ουρανό διάφορα σεραφείμ και χερουβίμ με τα δολάρια, τα ευρώ, τα κινέζικα γιουάν  ή τα γιαπωνέζικα γεν και θα μας σώσουν.
Πώς;
Αγοράζοντας τα πάντα σε αυτή την πανέμορφη χώρα, από παραλίες, λιμάνια και αεροδρόμια, μέχρι τράπεζες, ενέργεια και ακίνητα.


Και φυσικά θα αγοράσουν και εμάς σαν ένα φθηνό, πεινασμένο εργατικό δυναμικό.
Και τώρα αποκαλύπτεται γιατί ο μοιραίος Γιώργος -ο γνωστός Γιώργος- είπε όχι στον Πούτιν και στους Κινέζους που πριν ενάμιση χρόνο πρότειναν δάνεια στην Ελλάδα με πολύ χαμηλότερα επιτόκια από αυτά των ληστών της τρόικας.
Μας έδιναν 25 δισ. ευρώ οι Ρώσοι και άλλα 25 δισ. οι Κινέζοι -πριν ενάμιση χρόνο αυτά- με διακρατικές συμφωνίες που θα έβαζαν σαν εγγύηση εξόφλησης των δανείων μέρος του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας (φυσικό αέριο και πετρέλαια που αποδεδειγμένα πλέον υπάρχουν στο ελληνικό υπέδαφος).

Έπρεπε να μας ρίξουν στο "στόμα του λύκου" για να μας κατασπαράξει.
Και το κατάφεραν.
Αντισταθείτε.
Είναι η μόνη λέξη που μπορώ να σας πω τώρα που μπήκαμε στο 2012.
Ο δρόμος θα είναι μακρύς και οδυνηρός.
Αντισταθείτε με κάθε νόμιμο τρόπο και κυρίως πετάξτε στα σκουπίδια τους δούλους πολιτικούς που κοιτάζουν  μόνο πως θα διατηρήσουν τις καρέκλες τους στη Βουλή.
Αντισταθείτε με κάθε τρόπο γιατί θέλουν να μας αρπάξουν την ωραία μας Ελλάδα.


newsbomb
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/01/blog-post_4365.html 

Τα σενάρια της δραχμής διά χειρός Προβόπουλου

Σχόλιο Ε.Σ:Εδώ θα μπορούσαμε να πούμε πως δένει αρκετά με την προηγούμενη ανάρτηση περί πτώχευσης,η δική μας γνώμη είναι πως μετά τις υπογραφές και την μεταφορά του ενυπόθηκου δανείου πλέον στο Αγγλικό δίκαιο με εγγυήσεις την Δημόσια και Ιδιωτική περιουσία δεν θα υφίσταται πλέον λόγος παραμονής στο ευρώ,μακάρι να διαψευστούμε. 

Αίσθηση για τη σκοτεινότητα των περιγραφών αλλά και την αναλυτική αποτύπωση ενός θεωρητικού σχεδίου επί χάρτου επιστροφής στη δραχμή έκανε η προδημοσίευση προχθές της συνέντευξης του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου στην «Καθημερινή». Η συνέντευξη θα μεταδοθεί από τον τηλεοπτικό σταθμό του συγκροτήματος Αλαφούζου.

Οι ιδιοκτήτες του συγκροτήματος έχουν πάρει θέση κατά της επιστροφής στη δραχμή, κάτι που επιθυμούν όμως να γίνει διακαώς άλλοι ανταγωνιστές τους στον χώρο των ΜΜΕ, όπως για παράδειγμα οι ιδιοκτήτες του τηλεοπτικού καναλιού ALTER αλλά και άλλοι επιχειρηματίες, ευνοημένοι του παρελθόντος.

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας τάχθηκε κατά της δραχμής, αλλά ταυτόχρονα περιέγραψε με εντυπωσιακή ευκρίνεια τα πολλά ενδιάμεσα στάδια που θα είχε η επαναφορά σε ένα εθνικό νόμισμα. Ηταν σαν να εξηγούσε ο κεντρικός τραπεζίτης ένα απευκταίο σενάριο, που μάλλον υπάρχει κι αυτό, στα συρτάρια του νεοκλασικού της οδού Σταδίου.

Για το μεταβατικό στάδιο προτού πάμε στη δραχμή έλεγε: «Επιστροφή στη δραχμή σημαίνει ότι στη μεταβατική περίοδο, ώσπου δηλαδή να κυκλοφορήσουν σε φυσική μορφή τα νέα χαρτονομίσματα, δεν θα υπάρχουν πρακτικώς δραχμές παρά μόνο σε λογιστική μορφή. Δηλαδή, μόνο οι συναλλαγές μέσω τραπεζικών λογαριασμών θα μπορούν να γίνουν σε δραχμές. Θα υπάρχει, πάντως, ακόμη το παλαιό νόμισμα, το ευρώ».

Για το ευρώ και πώς αυτό θα χρησιμοποιηθεί στο μεταβατικό στάδιο:

«Το ευρώ, όμως, στο νέο περιβάλλον θα είναι το σκληρό νόμισμα και γι’ αυτό σύντομα θα αποτραβηχτεί. Διότι όποιος έχει χαρτονομίσματα ευρώ θα θέλει να τα κρατήσει στην άκρη ως μέσον αποθησαυρισμού και διαφύλαξης της αξίας της περιουσίας του».

Για τις ανταλλαγές είδος με είδος: «Ετσι λοιπόν θα φτάσουμε μοιραία σε καθεστώς αντιπραγματισμού. Δίνει π.χ. κάποιος ένα κιλό λάδι για να πάρει τρία κιλά αλεύρι».

Για τις ελλείψεις που θα προκύψουν λόγω μη ύπαρξης χρημάτων: «Δεδομένου ότι η χώρα μας στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στις εισαγωγές, για την πραγματοποίηση των οποίων θα απαιτείται, βεβαίως, συνάλλαγμα και όχι δραχμές, θα παρουσιαστούν σημαντικές ελλείψεις. Ελλείψεις σε καύσιμα, σε πρώτες ύλες, ακόμη και σε αγροτικά προϊόντα, διότι εξαιτίας της αδύναμης ανταγωνιστικότητας της χώρας ακόμη και τα τρόφιμα είναι σε μεγάλο βαθμό εισαγόμενα. Θα υπάρξουν, επομένως, σοβαρές ελλείψεις σε αρκετά βασικά είδη. Τα σχολεία, τα νοσοκομεία και γενικά οι δημόσιες υπηρεσίες θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες στη λειτουργία τους. Ελλείψει καυσίμων, ο Στρατός και η Αστυνομία δεν θα μπορούν να κινούν τα οχήματα».

Για την υποτίμηση της δραχμής: «Το βιοτικό επίπεδο θα κάνει βουτιά. Το νέο νόμισμα θα υποτιμηθεί σημαντικά, ενδεχομένως έως και 60%-70%. Στη συνέχεια θα υπάρξει, βεβαίως, κάποια εξισορρόπηση, όμως το οικονομικό και κοινωνικό κόστος της μεταβατικής περιόδου θα είναι τεράστιο. Αλλά και αυτό που αποκάλεσα εξισορρόπηση θα έρθει ύστερα από απανωτές υποτιμήσεις, υπερπληθωρισμό, υψηλά δανειστικά επιτόκια και μεγάλες δυσκολίες προσαρμογής. Πρόοδος δεκαετιών θα πάει άσκοπα χαμένη».

Για το ποιοι θα ζημιωθούν: «Σε τέτοιες ανώμαλες καταστάσεις αυτοί που κυρίως χάνουν είναι οι πολλοί και οι αδύνατοι. Αυτοί που θα επωφεληθούν, όπως άλλωστε συνέβη και στο παρελθόν σε έκτακτες καταστάσεις, θα είναι οι λίγοι επιτήδειοι. Σίγουρα στο σύνολό της η χώρα θα ζημιωθεί και μάλιστα βαριά».


Δ. Γ. Παπαδοκωστόπουλος

efimerida dimokratia

 http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/01/blog-post_5300.html

Περί πτώχευσης

Ημερολόγιο:


24/12: Θα μας τρελάνουν Χριστουγεννιάτικα: Προετοιμάζονται λέει οι τράπεζες για δραχμή. Και ο Κωτσαρίκος που ξέρει σας λέει ότι είναι έτοιμες. Γιατί λεφτά υπάρχουν. Γιατί η τελευταία ημερομηνία μετατροπής παλαιών δραχμών σε ευρώ είναι Μάρτιος 2012! Γιατί παλαιές δραχμές υπάρχουν… και αυτοί που ξέρουν καταλαβαίνουν! Που πήγαν οι παλαιές δραχμές που αποσύρθηκαν? Οι τράπεζες τις έχουν! Δεν φτάνουν θα μου πείτε? Γιατί, ποιος σας είπε ότι θα τις κρατήσουμε για πολύ…

16/12: Για να μην χάνουμε την φόρμα μας…μετά από ένα μικρό διάλειμμα ξεκίνησαν πάλι τα όργανα για την επόμενη δόση. Μετά την πατάτα για τον Δεκέμβρη, που έφαγαν πολλοί, μαζί και ο Κωτσαρίκος, που όφειλε να ξέρει γιατί είχε άκρως μυστικές πηγές όπως άλλωστε είχε πει από τις 12/11 – αλλά τότε κανείς δεν τον πίστευε, θα ξεκινήσουν σε λίγο να σερβίρονται οι καινούργιες πατάτες. Για αυτό να είστε προετοιμασμένοι…Μην πάτε φαγωμένοι!

14/12: Κοίτα να δεις… εκεί που περιμέναμε να επιστρέψει η Ελλάδα στην δραχμή, θα επιστρέψουν τελικά, όλες οι χώρες στα τοπικά τους νομίσματα…

6/12: Ο Κωτσαρίκος ξέρει… Πόσο βγάζει?

6/12: Καθ΄όπως φάνηκε χθες εκτός από το να βγει κάποιος από την ευρωζώνη, μπορεί να ”επιλέξει” να μην μπει στην ”νέα ευρωζώνη”.

24/11: Το ότι υπέγραψε ο Σαμαράς δεν σημαίνει ότι αλλάζει κάτι. Το είχε πει ήδη ο Καμμένος, ενώ ο Τράγκας σήμερα συνέχιζε να μιλάει για τις 9/12.

23/11: Πάμε!

22/11: Πάνος Καμμένος: Όταν υπογράψουμε την δανειακή σύμβαση, θα μας διώξουν από το ευρώ, (εδώ, στο 3.59). Μάλιστα ο κ. Καμμένος αναφέρει ότι θα μας διώξουν ‘παράνομα’!

19/11: Η παρατηρούμενη ‘σύγκλιση’ των καταστάσεων στα οικονομικά των Ευρωπαϊκών λαών, θα έβαζε σε υποψίες και τον πιο αθώο άνθρωπο. Ξαφνικά, εκεί που το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η Ελλάδα, βλέπουμε την Ιταλία και την Ισπανία να βρίσκονται επίσης στο χείλος του γκρεμού και να πραγματοποιούν επίσης συζητήσεις για πτώχευση, ενώ σε όχι καλύτερη κατάσταση κινείται η Γαλλία και από χθες και η Γερμανία. Φανταστείτε ότι έχουμε έναν αγώνα δρόμου με 5-6 δρομείς. Όποιος τελειώσει πρώτος, πτωχεύει. Ξαφνικά βλέπουμε – σαν να το έχει κανονίσει κάποιος – ότι πλησιάζουν προς τον τερματισμό όλοι οι δρομείς ταυτόχρονα! Δεν είναι περίεργη αυτή η σύγκλιση?

16/11: Χωρίς σχόλια. Με την ευκαιρία θυμίζω τον δείκτη στις 700 μονάδες που είχαμε προβλέψει από τις 8 Αυγούστου. Στην προηγούμενη τούμπα, έφτασε στις 701 μονάδες. Άραγε τώρα τι θα γίνει?

14/11: Ξεκινάνε οι διαδικασίες ώστε να προβλέπεται η έξοδος μιας χώρας από το ευρώ.

12/11: Σπάμε την σιωπή μας: Πιθανές ημερομηνίες πτώχευσης. Αναφέρω την ημερομηνία της Παρασκευής. Ανακοινώσεις μπορεί να γίνουν από Παρασκευή έως ακόμα και Δευτέρα πρωί. Νοέμβριος 25, Δεκέμβριος 9, και Δεκέμβριος 16. Αξίζει να πούμε ότι όπως και με την επιλογή του νέου Πρωθυπουργού, έτσι και με την πτώχευση, οι αποφάσεις αλλάζουν καθημερινά. Οι ανωτέρω ημερομηνίες είναι από άκρως μυστικές και εμπιστευτικές πηγές που είναι σε άμεση επαφή με τον Κωτσαρίκο και είναι οι ίδιες πηγές που η Αμερική παραδέχεται ότι ίσως να υπάρχουν αν και ακόμα δεν τις έχει επίσημα συναντήσει (τις πηγές…). ;) .

10/11: Φήμες θέλουν τον νέο Πρωθυπουργό να είναι οπαδός της Ευαγγελικής Εκκλησίας. Τι θα γίνει στην ορκωμοσία αύριο? Και κάτι ακόμα. Ο άνθρωπος πήρε εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης. Όπως έχουμε διδαχθεί τις τελευταίες ημέρες, από το να πάρει εντολή σχηματισμού, μέχρι να την σχηματίσει, μπορεί να χρειαστεί καμιά εβδομάδα ακόμα. Για τον Κωτσαρίκο το σήριαλ δεν έχει τελειώσει. Την εβδομάδα που πέρασε, οι αποφάσεις άλλαζαν κάθε 20 λεπτά. Γι’ αυτό και κάποια στιγμή σταματήσαμε να ενημερώνουμε το ημερολόγιο. Δεν είχε νόημα. Το άσχημο είναι ότι από όλα τα σενάρια μάλλον πάντα επαληθεύεται το χειρότερο. Και αυτή τη στιγμή το χειρότερο σενάριο είναι ένας οικονομολόγος στο τιμόνι της Ελλάδας. Μαζί με εμάς, πολλοί άλλοι θεωρούσαν ότι ο ΓΑΠ πρώτα θα εκτελέσει και μετά φύγει. Επιμέναμε βασιζόμενοι στην ιστορία. Αυτό που δεν υπολογίσαμε είναι η ”βελτίωση του συστήματος”. Το σύστημα έμαθε και πλέον αναθέτει στους ειδικούς την βρώμικη δουλειά. Θα το έχουμε υπόψιν, για την επόμενη φορά…αν υπάρξει…

6/11: Μέχρι την επίσημη ανακοίνωση θα ακούσετε πολλές τέτοιες ‘μπούρδες‘. Πρέπει να γίνει η σχετική ψυχολογική προετοιμασία…Καταλαβαίνετε ότι είναι η πρώτη φορά που συζητάμε για πτώχευση ενώ ήδη έχουμε εξασφαλίσει την ‘δόση’ μας. Και μόνο το στοιχεία μαρτυρά την εξέλιξη.

5/11: Όπως γράφαμε εδώ, ο ΓΑΠ πρέπει πρώτα να ‘εκτελέσει’ και μετά να φύγει. Τα σενάρια και τα γλυκόλογα είναι για να χάνουμε τον χρόνο μας. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβετε, τόσο το καλύτερο. Η χρεοκοπία έχει αποφασιστεί και κάποιοι ξέρουν και την ημερομηνία.

4/11: …και τυπώνουν και δραχμές

3/11: Όσο εσείς ασχολείστε με το αν και πότε θα γίνει δημοψήφισμα ή εκλογές , κάποιοι άλλοι ετοιμάζουν την πτώχευση.

2/11: Από τις 21/10 σας είχαμε ενημερώσει ότι οι εξελίξεις θα είναι πολύ διαφορετικές από τις αναμενόμενες. Τώρα βλέπετε τι γίνεται. Πάλι όμως μη μασάτε και μην χάνετε τον χρόνο σας με παιχνίδια πολιτικών και δημοσιογράφων. Μην έχετε καμία αμφιβολία. Το σχέδιο θα εκτελεστεί κατά γράμμα μέχρι και το σημείο που θα αναλάβει ο Ξενοδόχος. Μην περιμένετε εκλογές, αν δεν γίνει η πτώχευση.

31/10: Μετά από ένα μικρό διάλειμμα πνευματικής ενίσχυσης επιστρέφουμε. Όπως λέγαμε αρκετές ημέρες πριν την συμφωνία της 27ης  οι εξελίξεις είναι πολύ διαφορετικές από τις αναμενόμενες. Το κούρεμα 50% ουσιαστικά δεν υφίσταται πρώτων διότι δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί από τους ιδιώτες επενδυτές και δεύτερον διότι ο νέος δανεισμός ουσιαστικά το μηδενίζει. Αυτό που πραγματικά γίνεται είναι μεταφορά του δανεισμού από τους ιδιώτες επενδυτές στους δημόσιους επενδυτές, στα ίδια τα κράτη δηλαδή και στους φορολογούμενούς τους. Αυτό και μόνο αποτελεί ένα σημαντικό αποδεικτικό στοιχείο για τις μελλοντικές εξελίξεις, που δεν είναι άλλες από την επίσημη πτώχευση της χώρας.

27/10: Διαβάστε εδώ τα συμπεράσματα από την χθεσινή συνάντηση.

26/10: GAP: “Now is the time for the European leadership collectively to take decisions to end the uncertainty, end the crisis, turn the page and make sure we make a big step forward for the better future and prosperity and security for our peoples in Europe.” Αυτό το security στο τέλος γιατί το είπες? Μαρτυριάρη!!!!

26/10: Το θέμα δεν είναι απλά, το ύψος του κουρέματος και μην μένετε εκεί. Το θέμα είναι η ενεργοποίηση ή όχι των CDS αλλά και η ίδια η λειτουργία της ευρωζώνης όπως την γνωρίζουμε έως σήμερα. Οι εναλλακτικές τελειώνουν και όλοι θα αποδεχτούν πλέον ότι το πείραμα απέτυχε.

26/10: Μην πιστεύετε και μην ακούτε τίποτα αν δεν ανακοινωθούν επισήμως οι αποφάσεις. Δείτε τι γράφουμε από τις 21/10…Οι εξελίξεις θα είναι πολύ διαφορετικές από τις αναμενόμενες αυτή την φορά.

25/10: Ένα ωραίο Ευρωπαϊκό τετραήμερο εν όψη: Παρασκευή κλειστή η Ελλάδα, Δευτέρα κλειστές Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ελβετία.

25/10: Όπου ακούτε για πολλά κεράσια, να κρατάτε μικρό καλάθι.



21/10: Κούρεμα… Πόσο, σε πόσες δόσεις, και που; Μείνετε συντονισμενοι… Οι εξελίξεις θα είναι πολυ διαφορετικές απο τις αναμενόμενες… Και δυστυχώς καθημερινά επαληθευόμαστε…

20/10: Βλέπετε τελικά, ότι οι εναλλακτικές τελειώνουν? Και μάλιστα φαίνεται ότι οι εξελίξεις θα είναι άσχημες. Όταν ο Γέροντας Παϊσιος έλεγε ότι το αίμα είναι ακόμα ζεστό, κάποιοι τον κατηγόρησαν για εμπλοκή του στα οικονομικά. Σήμερα όμως που φαίνεται ξεκάθαρα ότι μια Οικονομική Συμμαχία δεν μπορεί να τεθεί υπεράνω των Εθνικών διαφορών, πολλοί τον μνημονεύουν. Δυστυχώς οι εξελίξεις δεν θα είναι καλές. Μακάρι ο Θεός να είναι μαζί μας.

19/10: Δυο κόκοροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα. Α, ρε μάχαιρα που θα σας έρθει…

18/10: Στις 11/10 είχαμε αναφερθεί στο θέμα των συμβολισμών (δείτε πιο κάτω). Από ότι φαίνεται συμφωνεί μαζί μας και αυτός ο δημοσιογράφος του Telegraph…και εδώ στα ελληνικά.

18/10: ”Είστε έτοιμοι?” και ”Ισχύει και το αντίστροφο…” αυτά που κρατάμε από την συνάντηση Μπένι με Παπούλια. Για ποιο να είναι έτοιμοι και για ποιο λόγο να αναφέρει ο Μπένι το ”αντίστροφο”?

17/10: Συνάντηση με τον ΠτΔ θα έχει το μεσημέρι ο ΓΑΠ. Επεισόδιο 378….

15/10: http://www.eurogendfor.eu/ τα νέα τα μάθατε…. ήρθαν οι φύλακες των πολυεθνικών και των τραπεζών (ξένων εννοείται…)

14/10: Αν πράγματι πάει Αμερική ο ΓΑΠ, δεν θα έχουμε καλές εξελίξεις όταν γυρίσει…Υπομονή. Όπως έχουμε γράψει οι εναλλακτικές τελειώνουν.

11/10: Όλα αυτά που ακούτε περί αποφάσεων χωρίς την συμμετοχή της Ελλάδας καταλαβαίνετε ότι είναι απλά ψέματα. Ή καλύτερα, μερικώς ψέμματα, διότι ναι μεν γνωρίζουν την συζήτηση και τις όποιες αποφάσεις, από την άλλη όμως, η θέση τους δεν έχει καμία ισχύ πλέον.

11/10: Για τις 23/10 μεταφέρεται η τελική απόφαση για τα οικονομικά της χώρας μας, όπως θα έχετε ακούσει (μετά από 2 αναβολές). Μια και μας έχει συνηθίσει στους συμβολισμούς ο ΓΑΠ, μάλλον φυλάει για το τέλος τον καλύτερο. Θα τολμήσει?

9/10: Η Γερμανία θέλει μεγάλο κούρεμα και πιστωτικό γεγονός. Για τις 17-18/10 η τελική απόφαση.

9/10: Στην Ισλανδία, πρώτα έγινε η πτώχευση και μετά η εκλογές. Ότι και αν σημαίνει αυτό για την Ελλάδα.

9/10: Όταν μιλάει ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων στον κόσμο, καλό είναι να ακούμε.


4/10: Θυμηθείτε αυτό. Θα χρειαστεί.

4/10: Πριν ο Κωτσαρίκος λαλήσει τρις, έκλεισε και το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, για τις προβλέψεις περί του πότε θα γίνει η πτώχευση. Η θέση να κρατηθεί για το Reuters, παρακαλώ…

3/10: Για να μπερδευτούμε ακόμα περισσότερο, αλλά και για να καλύψουμε όλες τις πιθανές ημερομηνίες, να άλλη μια εκτίμηση του πότε θα ανακοινωθεί η χρεοκοπία, αυτή την φορά από την Citi. Πλέον όλες οι ημερομηνίες από 13 Οκτώβρη έως και 16 Δεκέμβρη είναι κλεισμένες, εκτός από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου…όλο και κάποιος θα βρεθεί να καλύψει αυτό το κενό…

2/10: Από το έκτακτο Eurogroup (Πέμπτη 13, έως Δευτέρα 17 Οκτώβρη) θα εξαρτηθεί από όσα γνωρίζουμε έως τώρα το κούρεμα και η παραμονή ή έξοδος από το ευρώ. Ημερολογιακά ταιριάζει απόλυτα με τα υπόλοιπα δεδομένα.

30/9: Το Statfor έβγαλε τον λογαριασμό για την έξοδο από την ευρωζώνη. Υπάρχουν ακόμα αμφιβολίες?

29/9: Σήμερα δεν λήγουν κάτι παλιο-CDS?

29/9: Σόιμπλε: Στις 13/10 Οκτώβρη η απόφαση για την 6η δόση.

29/9: Το θέμα λαμβάνει διαστάσεις….kotsarikos.com (θα έχουμε νέο νόμισμα) vs sofokleous10.gr (γιατί η Ελλάδα δεν θα βγει από το ευρώ). Ευθυμούμε φυσικά…και φιλικά…Άποψη δεν αλλάζουμε πάντως (…και μη μας ρωτήσετε γιατί).

29/9:Να κι άλλος που θεωρεί ότι η πτώχευση θα έρθει γρήγορα.Να διαβάζουν Κωτσαρίκο?

29/9: Συνταγματικά εμπόδια και έλλειψη ρευστού για τις αποζημιώσεις, μπλοκάρουν την εφεδρεία.

28/9: Ευτυχώς δεν είναι μόνο ο Κωτσαρίκος που, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι δεν θα βγούμε από το ευρώ, επιμένει για το αντίθετο.

27/9: Ενώ ο Παπανδρέου πάει Βερολίνο για να τα πει με την Μέρκελ, ο Βενιζέλος και ο Μόσιαλος διαψεύδουν τα σενάρια περί πτώχευσης και κουρέματος 50%. Εντέχνως φυσικά, αφού αναφέρουν ότι τέτοιες συζητήσεις δεν έχουν γίνει σε ‘κυβερνητικό επίπεδο’.

26/9: Η πληροφορία ότι η πτώχευση αναμένεται στα μέσα Δεκέμβρη, σκοπεύει να προετοιμάσει κάποιους και όχι να ενημερώσει για την σωστή ημερομηνία, η οποία και φυσικά θα είναι άλλη.

25/9: Καμμένος: Η μόνη περίπτωση να μην πληρωθούν τα CDS είναι να κηρυχθεί πόλεμος.

25/9:Καμία αλλαγή. Επιπρόσθετες πληροφορίες που έχουμε αλλα δεν μπορούμε ακόμα να αναφέρουμε δημόσια, επιβεβαιώνουν όλα τα πιο κάτω.
Δεδομένα (από 19/9 ):
1. Θεωρείται δεδομένη. Αυτό που γίνεται τώρα είναι η εξεύρεση της μεθοδολογίας. Πως θα γίνει δηλαδή.

2. Όσα χρήματα είναι στις τράπεζες θα μετατραπούν στο νέο νόμισμα. Όσα είναι εκτός θα θεωρούνται συνάλλαγμα.

3. Με απλά λόγια αν έχετε 100 ευρώ και χρωστάτε άλλα 100, μετά την υποτίμηση θα έχετε 50 και θα χρωστάτε 150 (ή άλλως προς το χειρότερο).

4. Θα επικρατήσει αναρχία και μαυραγοριτισμός. Οτιδήποτε θα θεωρηθεί ότι αντιπροσωπεύει το ‘κακό κεφάλαιο’ θα καταστρέφεται. Προσοχή!

5. Οι τράπεζες θα κλείσουν για να αναπροσαρμόσουν τα συστήματά τους καθώς και για άλλους λόγους. Το διάστημα θα είναι αρκετό (λέγεται από 3-4 εβδομάδες και έχουμε ακούσει έως και 5 μήνες!)

6. Μην τρώτε όλο σας τον χρόνο με το πότε και πως θα γίνει. Προετοιμαστείτε! Θα γίνει ξαφνικά. Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν πιστεύει ότι θα αργήσει.


 http://kotsarikos.com
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/01/blog-post_2211.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters