Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Περί πτώχευσης

Ημερολόγιο:


24/12: Θα μας τρελάνουν Χριστουγεννιάτικα: Προετοιμάζονται λέει οι τράπεζες για δραχμή. Και ο Κωτσαρίκος που ξέρει σας λέει ότι είναι έτοιμες. Γιατί λεφτά υπάρχουν. Γιατί η τελευταία ημερομηνία μετατροπής παλαιών δραχμών σε ευρώ είναι Μάρτιος 2012! Γιατί παλαιές δραχμές υπάρχουν… και αυτοί που ξέρουν καταλαβαίνουν! Που πήγαν οι παλαιές δραχμές που αποσύρθηκαν? Οι τράπεζες τις έχουν! Δεν φτάνουν θα μου πείτε? Γιατί, ποιος σας είπε ότι θα τις κρατήσουμε για πολύ…

16/12: Για να μην χάνουμε την φόρμα μας…μετά από ένα μικρό διάλειμμα ξεκίνησαν πάλι τα όργανα για την επόμενη δόση. Μετά την πατάτα για τον Δεκέμβρη, που έφαγαν πολλοί, μαζί και ο Κωτσαρίκος, που όφειλε να ξέρει γιατί είχε άκρως μυστικές πηγές όπως άλλωστε είχε πει από τις 12/11 – αλλά τότε κανείς δεν τον πίστευε, θα ξεκινήσουν σε λίγο να σερβίρονται οι καινούργιες πατάτες. Για αυτό να είστε προετοιμασμένοι…Μην πάτε φαγωμένοι!

14/12: Κοίτα να δεις… εκεί που περιμέναμε να επιστρέψει η Ελλάδα στην δραχμή, θα επιστρέψουν τελικά, όλες οι χώρες στα τοπικά τους νομίσματα…

6/12: Ο Κωτσαρίκος ξέρει… Πόσο βγάζει?

6/12: Καθ΄όπως φάνηκε χθες εκτός από το να βγει κάποιος από την ευρωζώνη, μπορεί να ”επιλέξει” να μην μπει στην ”νέα ευρωζώνη”.

24/11: Το ότι υπέγραψε ο Σαμαράς δεν σημαίνει ότι αλλάζει κάτι. Το είχε πει ήδη ο Καμμένος, ενώ ο Τράγκας σήμερα συνέχιζε να μιλάει για τις 9/12.

23/11: Πάμε!

22/11: Πάνος Καμμένος: Όταν υπογράψουμε την δανειακή σύμβαση, θα μας διώξουν από το ευρώ, (εδώ, στο 3.59). Μάλιστα ο κ. Καμμένος αναφέρει ότι θα μας διώξουν ‘παράνομα’!

19/11: Η παρατηρούμενη ‘σύγκλιση’ των καταστάσεων στα οικονομικά των Ευρωπαϊκών λαών, θα έβαζε σε υποψίες και τον πιο αθώο άνθρωπο. Ξαφνικά, εκεί που το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η Ελλάδα, βλέπουμε την Ιταλία και την Ισπανία να βρίσκονται επίσης στο χείλος του γκρεμού και να πραγματοποιούν επίσης συζητήσεις για πτώχευση, ενώ σε όχι καλύτερη κατάσταση κινείται η Γαλλία και από χθες και η Γερμανία. Φανταστείτε ότι έχουμε έναν αγώνα δρόμου με 5-6 δρομείς. Όποιος τελειώσει πρώτος, πτωχεύει. Ξαφνικά βλέπουμε – σαν να το έχει κανονίσει κάποιος – ότι πλησιάζουν προς τον τερματισμό όλοι οι δρομείς ταυτόχρονα! Δεν είναι περίεργη αυτή η σύγκλιση?

16/11: Χωρίς σχόλια. Με την ευκαιρία θυμίζω τον δείκτη στις 700 μονάδες που είχαμε προβλέψει από τις 8 Αυγούστου. Στην προηγούμενη τούμπα, έφτασε στις 701 μονάδες. Άραγε τώρα τι θα γίνει?

14/11: Ξεκινάνε οι διαδικασίες ώστε να προβλέπεται η έξοδος μιας χώρας από το ευρώ.

12/11: Σπάμε την σιωπή μας: Πιθανές ημερομηνίες πτώχευσης. Αναφέρω την ημερομηνία της Παρασκευής. Ανακοινώσεις μπορεί να γίνουν από Παρασκευή έως ακόμα και Δευτέρα πρωί. Νοέμβριος 25, Δεκέμβριος 9, και Δεκέμβριος 16. Αξίζει να πούμε ότι όπως και με την επιλογή του νέου Πρωθυπουργού, έτσι και με την πτώχευση, οι αποφάσεις αλλάζουν καθημερινά. Οι ανωτέρω ημερομηνίες είναι από άκρως μυστικές και εμπιστευτικές πηγές που είναι σε άμεση επαφή με τον Κωτσαρίκο και είναι οι ίδιες πηγές που η Αμερική παραδέχεται ότι ίσως να υπάρχουν αν και ακόμα δεν τις έχει επίσημα συναντήσει (τις πηγές…). ;) .

10/11: Φήμες θέλουν τον νέο Πρωθυπουργό να είναι οπαδός της Ευαγγελικής Εκκλησίας. Τι θα γίνει στην ορκωμοσία αύριο? Και κάτι ακόμα. Ο άνθρωπος πήρε εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης. Όπως έχουμε διδαχθεί τις τελευταίες ημέρες, από το να πάρει εντολή σχηματισμού, μέχρι να την σχηματίσει, μπορεί να χρειαστεί καμιά εβδομάδα ακόμα. Για τον Κωτσαρίκο το σήριαλ δεν έχει τελειώσει. Την εβδομάδα που πέρασε, οι αποφάσεις άλλαζαν κάθε 20 λεπτά. Γι’ αυτό και κάποια στιγμή σταματήσαμε να ενημερώνουμε το ημερολόγιο. Δεν είχε νόημα. Το άσχημο είναι ότι από όλα τα σενάρια μάλλον πάντα επαληθεύεται το χειρότερο. Και αυτή τη στιγμή το χειρότερο σενάριο είναι ένας οικονομολόγος στο τιμόνι της Ελλάδας. Μαζί με εμάς, πολλοί άλλοι θεωρούσαν ότι ο ΓΑΠ πρώτα θα εκτελέσει και μετά φύγει. Επιμέναμε βασιζόμενοι στην ιστορία. Αυτό που δεν υπολογίσαμε είναι η ”βελτίωση του συστήματος”. Το σύστημα έμαθε και πλέον αναθέτει στους ειδικούς την βρώμικη δουλειά. Θα το έχουμε υπόψιν, για την επόμενη φορά…αν υπάρξει…

6/11: Μέχρι την επίσημη ανακοίνωση θα ακούσετε πολλές τέτοιες ‘μπούρδες‘. Πρέπει να γίνει η σχετική ψυχολογική προετοιμασία…Καταλαβαίνετε ότι είναι η πρώτη φορά που συζητάμε για πτώχευση ενώ ήδη έχουμε εξασφαλίσει την ‘δόση’ μας. Και μόνο το στοιχεία μαρτυρά την εξέλιξη.

5/11: Όπως γράφαμε εδώ, ο ΓΑΠ πρέπει πρώτα να ‘εκτελέσει’ και μετά να φύγει. Τα σενάρια και τα γλυκόλογα είναι για να χάνουμε τον χρόνο μας. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβετε, τόσο το καλύτερο. Η χρεοκοπία έχει αποφασιστεί και κάποιοι ξέρουν και την ημερομηνία.

4/11: …και τυπώνουν και δραχμές

3/11: Όσο εσείς ασχολείστε με το αν και πότε θα γίνει δημοψήφισμα ή εκλογές , κάποιοι άλλοι ετοιμάζουν την πτώχευση.

2/11: Από τις 21/10 σας είχαμε ενημερώσει ότι οι εξελίξεις θα είναι πολύ διαφορετικές από τις αναμενόμενες. Τώρα βλέπετε τι γίνεται. Πάλι όμως μη μασάτε και μην χάνετε τον χρόνο σας με παιχνίδια πολιτικών και δημοσιογράφων. Μην έχετε καμία αμφιβολία. Το σχέδιο θα εκτελεστεί κατά γράμμα μέχρι και το σημείο που θα αναλάβει ο Ξενοδόχος. Μην περιμένετε εκλογές, αν δεν γίνει η πτώχευση.

31/10: Μετά από ένα μικρό διάλειμμα πνευματικής ενίσχυσης επιστρέφουμε. Όπως λέγαμε αρκετές ημέρες πριν την συμφωνία της 27ης  οι εξελίξεις είναι πολύ διαφορετικές από τις αναμενόμενες. Το κούρεμα 50% ουσιαστικά δεν υφίσταται πρώτων διότι δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί από τους ιδιώτες επενδυτές και δεύτερον διότι ο νέος δανεισμός ουσιαστικά το μηδενίζει. Αυτό που πραγματικά γίνεται είναι μεταφορά του δανεισμού από τους ιδιώτες επενδυτές στους δημόσιους επενδυτές, στα ίδια τα κράτη δηλαδή και στους φορολογούμενούς τους. Αυτό και μόνο αποτελεί ένα σημαντικό αποδεικτικό στοιχείο για τις μελλοντικές εξελίξεις, που δεν είναι άλλες από την επίσημη πτώχευση της χώρας.

27/10: Διαβάστε εδώ τα συμπεράσματα από την χθεσινή συνάντηση.

26/10: GAP: “Now is the time for the European leadership collectively to take decisions to end the uncertainty, end the crisis, turn the page and make sure we make a big step forward for the better future and prosperity and security for our peoples in Europe.” Αυτό το security στο τέλος γιατί το είπες? Μαρτυριάρη!!!!

26/10: Το θέμα δεν είναι απλά, το ύψος του κουρέματος και μην μένετε εκεί. Το θέμα είναι η ενεργοποίηση ή όχι των CDS αλλά και η ίδια η λειτουργία της ευρωζώνης όπως την γνωρίζουμε έως σήμερα. Οι εναλλακτικές τελειώνουν και όλοι θα αποδεχτούν πλέον ότι το πείραμα απέτυχε.

26/10: Μην πιστεύετε και μην ακούτε τίποτα αν δεν ανακοινωθούν επισήμως οι αποφάσεις. Δείτε τι γράφουμε από τις 21/10…Οι εξελίξεις θα είναι πολύ διαφορετικές από τις αναμενόμενες αυτή την φορά.

25/10: Ένα ωραίο Ευρωπαϊκό τετραήμερο εν όψη: Παρασκευή κλειστή η Ελλάδα, Δευτέρα κλειστές Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ελβετία.

25/10: Όπου ακούτε για πολλά κεράσια, να κρατάτε μικρό καλάθι.



21/10: Κούρεμα… Πόσο, σε πόσες δόσεις, και που; Μείνετε συντονισμενοι… Οι εξελίξεις θα είναι πολυ διαφορετικές απο τις αναμενόμενες… Και δυστυχώς καθημερινά επαληθευόμαστε…

20/10: Βλέπετε τελικά, ότι οι εναλλακτικές τελειώνουν? Και μάλιστα φαίνεται ότι οι εξελίξεις θα είναι άσχημες. Όταν ο Γέροντας Παϊσιος έλεγε ότι το αίμα είναι ακόμα ζεστό, κάποιοι τον κατηγόρησαν για εμπλοκή του στα οικονομικά. Σήμερα όμως που φαίνεται ξεκάθαρα ότι μια Οικονομική Συμμαχία δεν μπορεί να τεθεί υπεράνω των Εθνικών διαφορών, πολλοί τον μνημονεύουν. Δυστυχώς οι εξελίξεις δεν θα είναι καλές. Μακάρι ο Θεός να είναι μαζί μας.

19/10: Δυο κόκοροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα. Α, ρε μάχαιρα που θα σας έρθει…

18/10: Στις 11/10 είχαμε αναφερθεί στο θέμα των συμβολισμών (δείτε πιο κάτω). Από ότι φαίνεται συμφωνεί μαζί μας και αυτός ο δημοσιογράφος του Telegraph…και εδώ στα ελληνικά.

18/10: ”Είστε έτοιμοι?” και ”Ισχύει και το αντίστροφο…” αυτά που κρατάμε από την συνάντηση Μπένι με Παπούλια. Για ποιο να είναι έτοιμοι και για ποιο λόγο να αναφέρει ο Μπένι το ”αντίστροφο”?

17/10: Συνάντηση με τον ΠτΔ θα έχει το μεσημέρι ο ΓΑΠ. Επεισόδιο 378….

15/10: http://www.eurogendfor.eu/ τα νέα τα μάθατε…. ήρθαν οι φύλακες των πολυεθνικών και των τραπεζών (ξένων εννοείται…)

14/10: Αν πράγματι πάει Αμερική ο ΓΑΠ, δεν θα έχουμε καλές εξελίξεις όταν γυρίσει…Υπομονή. Όπως έχουμε γράψει οι εναλλακτικές τελειώνουν.

11/10: Όλα αυτά που ακούτε περί αποφάσεων χωρίς την συμμετοχή της Ελλάδας καταλαβαίνετε ότι είναι απλά ψέματα. Ή καλύτερα, μερικώς ψέμματα, διότι ναι μεν γνωρίζουν την συζήτηση και τις όποιες αποφάσεις, από την άλλη όμως, η θέση τους δεν έχει καμία ισχύ πλέον.

11/10: Για τις 23/10 μεταφέρεται η τελική απόφαση για τα οικονομικά της χώρας μας, όπως θα έχετε ακούσει (μετά από 2 αναβολές). Μια και μας έχει συνηθίσει στους συμβολισμούς ο ΓΑΠ, μάλλον φυλάει για το τέλος τον καλύτερο. Θα τολμήσει?

9/10: Η Γερμανία θέλει μεγάλο κούρεμα και πιστωτικό γεγονός. Για τις 17-18/10 η τελική απόφαση.

9/10: Στην Ισλανδία, πρώτα έγινε η πτώχευση και μετά η εκλογές. Ότι και αν σημαίνει αυτό για την Ελλάδα.

9/10: Όταν μιλάει ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων στον κόσμο, καλό είναι να ακούμε.


4/10: Θυμηθείτε αυτό. Θα χρειαστεί.

4/10: Πριν ο Κωτσαρίκος λαλήσει τρις, έκλεισε και το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, για τις προβλέψεις περί του πότε θα γίνει η πτώχευση. Η θέση να κρατηθεί για το Reuters, παρακαλώ…

3/10: Για να μπερδευτούμε ακόμα περισσότερο, αλλά και για να καλύψουμε όλες τις πιθανές ημερομηνίες, να άλλη μια εκτίμηση του πότε θα ανακοινωθεί η χρεοκοπία, αυτή την φορά από την Citi. Πλέον όλες οι ημερομηνίες από 13 Οκτώβρη έως και 16 Δεκέμβρη είναι κλεισμένες, εκτός από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου…όλο και κάποιος θα βρεθεί να καλύψει αυτό το κενό…

2/10: Από το έκτακτο Eurogroup (Πέμπτη 13, έως Δευτέρα 17 Οκτώβρη) θα εξαρτηθεί από όσα γνωρίζουμε έως τώρα το κούρεμα και η παραμονή ή έξοδος από το ευρώ. Ημερολογιακά ταιριάζει απόλυτα με τα υπόλοιπα δεδομένα.

30/9: Το Statfor έβγαλε τον λογαριασμό για την έξοδο από την ευρωζώνη. Υπάρχουν ακόμα αμφιβολίες?

29/9: Σήμερα δεν λήγουν κάτι παλιο-CDS?

29/9: Σόιμπλε: Στις 13/10 Οκτώβρη η απόφαση για την 6η δόση.

29/9: Το θέμα λαμβάνει διαστάσεις….kotsarikos.com (θα έχουμε νέο νόμισμα) vs sofokleous10.gr (γιατί η Ελλάδα δεν θα βγει από το ευρώ). Ευθυμούμε φυσικά…και φιλικά…Άποψη δεν αλλάζουμε πάντως (…και μη μας ρωτήσετε γιατί).

29/9:Να κι άλλος που θεωρεί ότι η πτώχευση θα έρθει γρήγορα.Να διαβάζουν Κωτσαρίκο?

29/9: Συνταγματικά εμπόδια και έλλειψη ρευστού για τις αποζημιώσεις, μπλοκάρουν την εφεδρεία.

28/9: Ευτυχώς δεν είναι μόνο ο Κωτσαρίκος που, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι δεν θα βγούμε από το ευρώ, επιμένει για το αντίθετο.

27/9: Ενώ ο Παπανδρέου πάει Βερολίνο για να τα πει με την Μέρκελ, ο Βενιζέλος και ο Μόσιαλος διαψεύδουν τα σενάρια περί πτώχευσης και κουρέματος 50%. Εντέχνως φυσικά, αφού αναφέρουν ότι τέτοιες συζητήσεις δεν έχουν γίνει σε ‘κυβερνητικό επίπεδο’.

26/9: Η πληροφορία ότι η πτώχευση αναμένεται στα μέσα Δεκέμβρη, σκοπεύει να προετοιμάσει κάποιους και όχι να ενημερώσει για την σωστή ημερομηνία, η οποία και φυσικά θα είναι άλλη.

25/9: Καμμένος: Η μόνη περίπτωση να μην πληρωθούν τα CDS είναι να κηρυχθεί πόλεμος.

25/9:Καμία αλλαγή. Επιπρόσθετες πληροφορίες που έχουμε αλλα δεν μπορούμε ακόμα να αναφέρουμε δημόσια, επιβεβαιώνουν όλα τα πιο κάτω.
Δεδομένα (από 19/9 ):
1. Θεωρείται δεδομένη. Αυτό που γίνεται τώρα είναι η εξεύρεση της μεθοδολογίας. Πως θα γίνει δηλαδή.

2. Όσα χρήματα είναι στις τράπεζες θα μετατραπούν στο νέο νόμισμα. Όσα είναι εκτός θα θεωρούνται συνάλλαγμα.

3. Με απλά λόγια αν έχετε 100 ευρώ και χρωστάτε άλλα 100, μετά την υποτίμηση θα έχετε 50 και θα χρωστάτε 150 (ή άλλως προς το χειρότερο).

4. Θα επικρατήσει αναρχία και μαυραγοριτισμός. Οτιδήποτε θα θεωρηθεί ότι αντιπροσωπεύει το ‘κακό κεφάλαιο’ θα καταστρέφεται. Προσοχή!

5. Οι τράπεζες θα κλείσουν για να αναπροσαρμόσουν τα συστήματά τους καθώς και για άλλους λόγους. Το διάστημα θα είναι αρκετό (λέγεται από 3-4 εβδομάδες και έχουμε ακούσει έως και 5 μήνες!)

6. Μην τρώτε όλο σας τον χρόνο με το πότε και πως θα γίνει. Προετοιμαστείτε! Θα γίνει ξαφνικά. Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν πιστεύει ότι θα αργήσει.


 http://kotsarikos.com
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/01/blog-post_2211.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters