Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

World Oil News Center: “Ελλάδα και Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν για το φυσικό αέριο παρακάμπτοντας τη Τουρκία”

Σύμφωνα με το World Oil News Center (ΕΔΩ), η Ελλάδα υπόγραψε συμφωνία προμήθειας 0,7 δις κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ανά έτος. Η συγκεκριμένη συμφωνία παρακάμπτει τη Τουρκία που από το 2008 μεσολαβούσε σαν μεσάζοντας. To Aζερμπαϊτζάν, φιλοδοξεί να εξελιχθεί (έχει τις δυνατότητες) σε σημαντικό προμηθευτή φυσικού αερίου στην Ευρώπη, ενώ σκοπεύει και να διαφοροποιήσει τις..... ενεργειακές του πηγές προκειμένου να απεξαρτηθεί γενικότερα από τους μεσάζοντες, Τουρκία και Ρωσία. Οι δηλώσεις που έκανε ο Αζέρος Πρόεδρος είναι οι ακόλουθες:
«Το Αζερμπαϊτζάν ενδιαφέρεται να αυξήσει τις ποσότητες που προμηθεύει την Ελλάδα και θέλει να χρησιμοποιήσει στο μέλλον τις δυνατότητες διαμετακόμισης αερίου μέσω της Ελλάδας. Η συμφωνία αυτή θα αποτελέσει σοβαρό κίνητρο για να συνεργαστεί το Αζερμπαϊτζάν και με άλλα ευρωπαϊκά κράτη, καθώς το Αζερμπαϊτζάν θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για την ενεργειακή ασφάλεια στην Ευρώπη».

http://greeknation.blogspot.com/2011/04/world-oil-news-center.html

Όταν οι εκλογές οδηγούν σε αδιέξοδο


Όταν οι εκλογές οδηγούν σε αδιέξοδο 'Δεν υπάρχει αδιέξοδο στη δημοκρατία', επαναλαμβάνουν συχνά οι πολιτικοί μας. Σκοπός τους, να μας κάνουν να πιστέψουμε πως μπορεί όλα τα προβλήματα, να λυθούν με προσφυγή στις κάλπες. Ίσως η παραπάνω φράση να είναι αληθινή.

Σε μια κοινωνία όπου το πολίτευμα, είναι δημοκρατία, μπορεί και να ισχύει. Αλλά με κάποιες προϋποθέσεις. Ενδεικτικά και μόνο, αναφέρουμε: ο λαός να αποφασίζει άμεσα για τα πιο σημαντικά ζητήματα. Όλοι οι εκπρόσωποι να είναι άμεσα ανακλητοί. Να υπάρχουν συνέπειες για οποιονδήποτε, που με μια του απόφαση, προξένησε ζημιά στο κοινωνικό σύνολο. Όλοι να έχουν την δυνατότητα να γίνουν μέτοχοι εκπαίδευσης που να αναπτύσσει στο έπακρο τις δυνατότητές τους. Να μην υπάρχουν μεγάλες οικονομικές διαφορές και όλοι να έχουν ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Υπάρχουν και άλλες βέβαια προϋποθέσεις για να ισχύει η αρχική φράση, αλλά ας περιοριστούμε στις παραπάνω.

Ποια από όλες ισχύει στην Ελλάδα του σήμερα; με μεγάλη μας λύπη, διαπιστώνουμε: καμία. Είναι πασιφανές αυτό και δεν νομίζουμε πως χρειάζεται αιτιολόγηση. Στο σημερινό σύστημα, όταν οι ιθύνοντες μιλούν για εκλογές, εννοούν, πως θα θέσουν σε άμεση ψηφοφορία την επιλογή ατόμων, ήδη προκατασκευασμένων από τα ΜΜΕ, που όλα στην πράξη, θα ακολουθήσουν την ίδια πολιτική. Εκείνο που επιλέγει ο λαός, δεν είναι η πολιτική, είναι οι πολιτικοί. Δεν είναι η λύση των προβλημάτων (αυτή έχει προεπιλεγεί), είναι το πώς θα πείσουμε για το ότι αυτή η λύση, είναι η καλύτερη. Δεν είναι η ανεξάρτητη πορεία της χώρας, (δεν υπάρχει ούτε ως ιδεατός στόχος), είναι η υποταγή στα αφεντικά της «μεγάλης Ευρωπαϊκής οικογένειας» ακόμα και αν σε φτύνουν.

Τι σημασία έχει να ψηφίζει ο λαός, και ο,τι και αν ψηφίζει, από την κάλπη να βγαίνει η ίδια τεράστια επιδότηση στις τράπεζες; Ή, η ίδια υποστήριξη προς τους έχοντες και κατέχοντες και το ίδιο ξεζούμισμα των αδυνάτων; Ή, η πολιτική του 'μπάτε σκύλοι αλέστε';

Τι μας καλούν να ψηφίσουμε στις εκλογές; Αν θα πρέπει τον τίτλο του πρωθυπουργού να τον έχει ο Γιωργάκης, ή ο Αντωνάκης; Αν τα δεκανίκια της εξουσίας, θα είναι ο κ. Καρατζαφέρης ή η Δημοκρατική αριστερά  ή η Ντορούλα; Έχει κανένα νόημα; Αφού η πολιτική είναι ίδια και μόνο οι δικαιολογίες και τα πρόσωπα στο γυαλί αλλάζουν, δεν είναι καλύτερα (και σίγουρα πιο οικονομικό) να το ρίξουμε στην κλήρωση; Θυμάστε το παιδικό παιχνίδι Αμπεμπλα μπλομ; Έτσι προτείνουμε να επιλέγονται πια οι πρωθυπουργοί μας (και υπάλληλοι των μεγάλων πολυεθνικών). Ή μπορούν ακόμα καλύτερα να τους επιλέγουν οι πολυεθνικές. Είναι πιο τίμιο, σίγουρα  πιο οικονομικό και μακροπρόθεσμα μας βοηθάει. Πως; Μας βοηθάει να διαλυθούν οι ψευδαισθήσεις μας πως ο λαός αποφασίζει τι πολιτική χαράσσεται. Είναι σημαντικό να έχουμε λιγότερες ψευδαισθήσεις. Ακόμα και στο διαδίκτυο, κυκλοφορούν την εποχή των εκλογών μηνύματα του τύπου, «παιδιά άμα ξέρετε πως κάποιος είναι καλός, πείτε μας να ψηφίσουμε» ή « υποστηρίξτε τον κ. ... είναι άνθρωπος των blogs. Τις ημέρες των εκλογών, τείνουμε να ξεχνάμε τη σημασία τους (που φυσικά δεν είναι πως θα σωθεί η χώρα, η χώρα αυτή μόνο να καταστραφεί περισσότερο από τους πολιτικούς μπορεί) και να θέλουμε να διατηρήσουμε την ελπίδα πως αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικά. Αυτή τη φορά, δεν θα μας γελάσουν. Θα υλοποιήσουν όσα υπόσχονται και θα φερθούν ως Έλληνες. Αλλά, ελπίζουμε οι περισσότεροι από εμάς, έχουμε καταλάβει πως ο μόνος ρόλος των εκλογών, είναι να ρίχνουν στάχτη στα μάτια του λαού πως τάχα αυτός είναι κυρίαρχος. Είναι να αποφασίζουν για το περιτύλιγμα. Είναι για να ζούμε το παραμύθι της «συμμετοχής»

Οι εκλογές στο υπάρχον πολιτικό σύστημα, μη επιλύοντας προβλήματα, βγάζοντας συνέχεια πρόσωπα από τις ίδιες οικογένειες, που ακολουθούν την ίδια πολιτική, οδηγούν σε αδιέξοδο τον Ελληνικό λαό. Τις επιζητούν οι επαγγελματίες πολιτικοί, που θέλουν να βελτιώσουν την θέση τους στον πολιτικό χάρτη της χώρας, τις αποφεύγουν όσοι βλέπουν από τις δημοσκοπήσεις ότι θα χάσουν. Σε καμία όμως περίπτωση, δεν αποτελούν λύση για τα προβλήματα του λαού.

Ποιο είναι το άριστο που μπορούμε να περιμένουμε από τις εκλογές σήμερα; Κατά την άποψή μας, θα πρέπει να αποκλειστεί δια νόμου η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, όλων των συμμετεχόντων σε δημόσιο αξίωμα, από την μεταπολίτευση και μετά. Να αποκλειστεί όλος ο 'παλιός πολιτικός κόσμος'. Ίσως τότε τολμήσουν άνθρωποι που είναι στο περιθώριο της κοινωνίας σήμερα, να θέσουν υποψηφιότητα. Αν λοιπόν οι εκλογές, αναδείξουν το πολύ τα μισά μέλη, ενός ανακλητού ανά πάσα στιγμή κοινοβουλίου, (τα άλλα μισά, να αναδειχτούν με κλήρωση), και αυτό το σώμα, έχει ως μόνο σκοπό να θέσει τις βάσεις για άμεση δημοκρατία, τότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτές οι εκλογές, είναι σημαντικές.

Όσο εξακολουθούν σε εκλογικές διαδικασίες και παίρνουν μέρος, ως εκλόγιμα, άτομα που έχουν αναλάβει έστω και μια φορά δημόσια εξουσία, είναι βέβαιος ο δρόμος για την καταστροφή μας.

Δηιδάμεια


Πηγή...

Άσυλο ρεντίκολο - O οικογενειακός καυγάς της Αποστολάκη τιμώρησε τη Βουλή


Άσυλο ρεντίκολο - O οικογενειακός καυγάς της Αποστολάκη τιμώρησε τη ΒουλήΗ καθαρά Συντεχνιακή Απόφαση των Ελλήνων Βουλευτών να αρνηθούν να αφαιρέσουν τη Βουλευτική Ασυλία της Μιλένας Αποστολάκη, στην προσπάθεια τους να την προστατεύσουν από μια Μήνυση που κατέθεσε εναντίον της ο πρώην σύζυγός της εισαγωγέας αυτοκινήτων, Συγγελίδης... καταδικάστηκε από το Ευρωπαικό Δικαστήριο και η Ελληνική Βουλή, πρέπει να... πληρώσει ... πρόστιμο 12.000 ευρώ στο Συγγελίδη και 7.000 ευρώ τα δικαστικα έξοδα!

Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση που θα γίνει μέγα θέμα, εκτός αν το θάψουν τα ΜΜΕ, όχι μόνον γιατί αποκαλύπτει περίτρανα τον απαράδεκτο Συντεχνιακό τρόπο με τον οποίον σκέπτονται και συμπεριφέρονται οι Έλληνες Βουλευτές, αλλά επιβεβαιώνει την κατάχρηση της Βουλευτικής Ασυλίας και σε θέματα που δεν έχουν καμία σχέση με τις Πολιτικές Ενέργειες των Βουλευτών, και κατ' επέκταση επισφαγίζουν τις κατηγορίες περί Διαφθοράς!

Οι Έλληνες Βουλευτές αρνήθηκαν να αφαιρέσουν τη Βουλευτική Ασυλία από την Μιλένα Αποστολάκη, προκειμένου να δικαστεί γιατί αθέτησε τη συμφωνία να βλέπει ο πρώην συζυγός της τα παιδιά του μετά από το χωρισμό τους, με αποτέλεσμα ο πετυχημένος επιχειρηματίας, να στραφεί στα Ευρωπαικά Δικαστήρια και να δικαιωθεί!

Πηγή...

Αναρωτιέστε μήπως τι άλλα πληρώνουμε? Πάμε παρακάτω.

ΟΙ ΑΝΟΙΧΤΟΧΕΡΗΔΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...

"Ολα ξεκίνησαν με το "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" του ΓΑΠ, περάσαμε στο "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΛΙΟ" του ΛΟΒΕΡΔΟΥ" και καταλήξαμε στο "ΕΜΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ" της ΚΑΤΣΕΛΗ....

ΜΗΠΩΣ Η ΣΩΣΤΗ ΦΡΑΣΗ ΗΤΑΝ
"ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ";;

(Τα παρακάτω είναι ΜΟΝΟ ΛΙΓΑ απο τα ποσά τα οποία έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες κι έχουν αναρτηθεί και στο διαδίκτυο)..

- 200,000 ευρω για ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ στο υπ.παιδείας...

- η «μετακόμιση» σύσσωμου του υπουργικού συμβουλίου στη ΔΕΘ, προκάλεσε έξοδα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ... με εντολή Παπανδρέου τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου έμειναν σε μονόκλινα δωμάτια του Μακεδονία Παλλάς, που κοστίζουν από.... 119 έως 568 ευρώ το βράδυ. Σε αυτά πρέπει να προστεθούν το κόστος των αεροπορικών εισιτηριων, τα γεύματα αλλά και το κόστος της μετακίνησης γραμματέων και φρουρών των υπουργών, το κόστος των περιπτέρων αφού από τους 1041 εκθέτες, οι 177 είναι του δημοσίου...

- 22 εκατ. ευρώ για τρείς ιστοσελίδες στο υπουργείο Υποδομών ...

- Την στιγμή που τα οικονομικά της χώρας μας είναι στην χειρότερη κατάσταση, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επίσημα παρήγγειλε απο την γαλλική DCNS 6 φρεγάτες τύπου Fremm....

- ΛΑΣΤΙΧΑ σε αυτοκίνητο υπουργού: 8.000 ευρώ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ στο Υπουργείο Άμυνας: 2 εκατ. ευρώ, ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ του ΑΣΕΠ: 11.000 ευρώ, ΤΗΛΕΦΩΝΑ (σταθερά και κινητά) 100 εκατ. ευρώ, ΓΟΜΕΣ και ΧΑΡΤΙΑ ΥΓΕΙΑΣ 19 εκατ. ευρώ!!

- Στα 300 εκατ.δρχ. το χρέος του Γ.Νταλάρα.. Η ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ, Η ΑΝΝΑ ΝΤΑΛΑΡΑ;;

- Η υπουργός (πρώην Εθνικής) Παιδείας Ά.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, φροντίζει και εκείνη για τους συνεργάτες της και τους συνεργάτες των συνεργατών της... Με απόφασή της,χορηγεί ποσό ύψους 194.500 ευρώ σε 55 υπαλλήλους στο πολιτικό της γραφείο και στα γραφεία των υφυπουργών, του γενικού γραμματέα και των ειδικών γραμματέων, με αναδρομική ισχύ από 1ης Ιανουαρίου 2010, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του ιδίου έτους....

- Με θωρακισμένη Mercedes 200.000 ευρώ κυκλοφορεί ο ΓΑΠ!!! (ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΓΚΑΡΑΖ....)

- Πληρώνουμε τα μαλλιοκέφαλα μας για τους λαθρομετανάστες. Συνολικά η δωρεάν περίθαλψη των λαθρομεταναστών μας στοιχίζει 150 εκ.  Σύμφωνα με τις προβλέψεις για το 2010 του Υπουργού Υγείας, οι δαπάνες των νοσοκομείων θα φτάσουν τα 2,6 δις. ευρώ, ενώ, εξ αυτών, τα 400 εκ. είναι αγνώστου προελεύσεως....

- 80 δημοσιογράφους που εργάζονται σε μέσα μαζικής ενημέρωσης στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης φιλοξένησε προ μηνών η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης της κυβέρνησης σε ένα από τα πιο ακριβά ξενοδοχεία της πρωτεύουσας... ο εποπτεύων τη φιλοξενούσα αρχή δεν ήταν άλλος από τον υφυπουργό Εσωτερικών και κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ.ΠΕΤΑΛΩΤΗ, που εντελώς συμπτωματικά κατάγεται και πολιτεύεται στη γεωγραφική περιφέρεια στην οποία δραστηριοποιούνται οι 80 δημοσιογράφοι.Το ελληνικό Δημόσιο , κλήθηκε να καταβάλει το ποσό των 7.200 ευρώ και θα πρέπει να προστεθούν τα χρήματα που δαπανήθηκαν για τη μεταφορά από τη Θράκη στην Αθήνα...

- Πόσα χρωστάει το Alter στο δημόσιο;;  12,978 εκατομμύρια ευρώ, το 23,7% των ιδίων κεφαλαίων... Γιατι ΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ οσοι χρωστάνε 300-400 ευρώ;;;

- Το ποσό των 20 εκ. ευρώ δίνει το υπουργείο Οικονομικών εν μέσω οικονομικής κρίσης για να αγοράσει νέο μηχανογραφικό πρόγραμμα το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα στο ΔΝΤ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΕΙ....

- Δύο κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Π.ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ και η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Α.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, στη διάρκεια των πρόσφατων επίσημων επισκέψεών τους στις ΗΠΑ επέλεξαν να διαμείνουν σε πανάκριβες σουίτες γνωστών ξενοδοχείων και να χρησιμοποιήσουν ακόμη και λιμουζίνες για τις μετακινήσεις τους. Πλήρωνε μ@λ@κ@ έλληνα....

- το Γραφείο Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης ενέκρινε το απολύτως προκλητικό ποσό των 2.566,47 ευρώ για τον «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ των κουρτινών και χαλιών του ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ.....»

- για την αγορά ΚΑΦΕΔΩΝ και ΤΣΑΓΙΟΥ,δαπάνη που αφορούσε το πολιτικό γραφείο του υπουργού Επικρατείας Χ.ΠΑΜΠΟΥΚΗ,η γενική γραμματεία της κυβέρνησης δαπάνησε 1.995,78 ευρώ μόνο στο διάστημα Αυγούστου - Σεπτεμβρίου... για υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας του υπουργού Επικρατείας δοθηκαν 2.690,24 ευρώ στην εταιρεία Cosmote....

- Ο υπουργός εξωτερικών πήρε αεροπλάνο από την Ελευσίνα ως το ... Ελευθέριος Βενιζέλος. 17.000 κόστισαν οι τρεις πτήσεις του Θ.ΠΑΓΚΑΛΟΥ μέσα στην ίδια ημέρα... Το... κερί του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο κόστισε κάτι παραπάνω...ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ πέταξε με super puma από την Ελευσίνα ως το εξοχικό του στη Τζιά και από κει στην Τήνο για να εκπροσωπήσει της Κυβέρνηση στους εορτασμούς και ύστερα το ίδιο απόγευμα επέστρεψε με το ίδιο ελικόπτερο στην Ελευσίνα..... (ναι.. το ελικόπτερο άντεξε το βάρος...)

- Ο υπουργός Εξωτερικών Δ.ΔΡΟΥΤΣΑΣ, αντί να πάει με αυτοκίνητο από την Ελευσίνα στο Ελευθέριος Βενιζέλος, πήγε με ένα από τα τρία VIP κυβερνητικά αεροσκάφη. Στη συνέχεια πήρε άλλο αεροπλάνο για Κρήτη και όταν επέστρεψε από το νησί, πήρε και πάλι αεροσκάφος από τα Σπάτα για την Ελευσίνα.... ο κυριος αυτος συνηθίζει να χρησιμοποιεί το κυβερνητικό αεροσκάφος για να πάει σε κάποια χώρα της Ευρώπης και όχι αεροσκάφη της γραμμής ανεβάζοντας το κόστος κάθε πτήσης του από τα 350-400 ευρώ στα 24.000 !!!!
ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ??


- Για τα δύο ταξίδια του υπουργού Οικονομικών Γ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ στις Βρυξέλλες, ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ το ποσό των 110.000 ευρώ, ποσό που περιελάμβανε τα έξοδα του ίδιου και άλλων 3-4 ατόμων. Το ταξίδι του στην Ουάσιγκτον κόστισε πάνω από 200.000 ευρώ....

- ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ...Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ για το κινητό του ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ 2.531,38 ευρώ και άλλα 1.400 για το σταθερό του,Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ ως υπουργός χρέωσε το κινητό της με 4.128,15 ευρώ τα οποία ΦΥΣΙΚΑ πλήρωσε ο ελληνικός λαός.... Χ.ΠΑΜΠΟΥΚΗΣ με λογαριασμούς της τάξης των 2.690 ευρώ...

- Κέρδος 600 εκατ. ευρώ το χρόνο θα βγάλει η Γερμανία από το ΠΑΚΕΤΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...

- Πόσα ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ για να... κάνει αποδελτίωση ΤΥΠΟΥ μία εταιρεία για το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ του ΠΑΓΚΑΛΟΥ; 4099,74 ευρώ!!! ΤΟ ΜΗΝΑ....

- Το μπανάλ μάρμαρο στο πάτωμα του γραφείου της Α. ΝΤΑΛΑΡΑ, αντικαταστάθηκε από ένα σικ και υψηλής αισθητικής laminate δάπεδο... ΜΟΝΟ 7.000 ΕΥΡΩ....

- Συνολικά 40.000 ευρώ κόστισαν τα έπιπλα και τα υπόλοιπα είδη μηχανογράφησης του γραφείου της υφυπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, ΕΛΠΙΔΑΣ ΤΣΟΥΡΗ...

- Πόσα μας κοστίζουν οι ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ μας;;; Το 2010 οι 300 της Βουλής θα μοιραστούν το ποσό των 42,5 εκατ. ευρώ, ο μέσος όρος των μηνιαίων βουλευτικών αποδοχών ανέρχεται σε 10.000 ευρώ,35 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν μέσα στο 2010 οι συνταξιούχοι βουλευτές ή οι σύζυγοι και οι άγαμες θυγατέρες θανόντων βουλευτών, 4,3 εκατ. ευρώ προορίζεται για τις συντάξεις των πρώην πρωθυπουργών... ΘΥΜΗΣΤΕ ΜΟΥ... ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ;;;


Πηγή: email

Η διάσπαση της “4ης Εξουσίας”

http://www.postnews.gr

“Τέσσερις ημέρες απεργία στα Μέσα Ενημέρωσης! Θα ξεσαλώσουν αυτοί εκεί μέσα…”, μού έλεγε χθες φίλη, δείχνοντας το κτίριο της Βουλής. Τί να τής απαντήσεις; Ότι η ελληνική δημοσιογραφία άγεται και φέρεται από τις συνδικαλιστικές ανοησίες της ΕΣΗΕΑ; Ό,τι όλοι είναι έρμαια των αφεντικών; Ότι όλα αυτά τα χρόνια, το ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα των δημοσιογράφων σπρώχνει την ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού προς τα κάτω;
Αυτά δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι τον καιρό αυτόν, οι πολίτες τείνουν να ξεπεράσουν τους δημοσιογράφους. Και 4 ημέρες αποτοξίνωσης από τις ανοησίες της ελληνικής τηλεόρασης και τις φωνασκίες του ραδιοφώνου δεν βλάπτουν κανέναν. Όσο για τις εφημερίδες, εξελίσσονται σε προστατευόμενο “είδος προς εξαφάνιση”, που οι απεργίες αποδομούν ακόμη περισσότερο. Ούτε αυτές θα τούς λείψουν.
Και βέβαια η έλλειψη πληροφόρησης τον καιρό της κρίσης είναι επικίνδυνο φαινόμενο. Αλλά τί περιμένει κανείς; Είναι θέμα κοινής λογικής. Πόσο αντι-συνδικαλιστικό άραγε θα ήταν αν τις ημέρες των απεργιών (αυθεντικών ή λόγω συμπαράστασης), υπήρχε ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος της ΕΣΗΕΑ με προσωπικό ασφαλείας; Ούτε αυτό δεν κάνουν οι “λειτουργοί” των ειδήσεων. Επιμένουν (άγνωστο γιατί) να συμπεριφέρονται ως δημόσιοι υπάλληλοι ενός μονοπωλίου που αποσυντίθεται και να τιμωρούν τους πολίτες, αποστερώντας τους την πληροφόρηση.
Η αλήθεια των πραγμάτων, όμως, βρίσκεται αλλού, σε σοβαρότερα προβλήματα, πιο διαρθρωτικού χαρακτήρα, τα οποία προκειμένου να συζητηθούν θα πρέπει να ξεκαθαριστεί η χρησιμότητα του επαγγέλματος. Η γνώμη μου είναι ότι οι “δημοσιογράφοι”, αν και όχι με τη σημερινή τους μορφή, και ούτε με αυτόν τον τίτλο, δεν θα πάψουν ποτέ να είναι χρήσιμοι στο κοινωνικό σύνολο.
Οι πολίτες χρειάζονται ομάδες ανθρώπων που θα ασχολούνται με την αξιολόγηση των πληροφοριών, που προωθούν οι κατεστημένες πηγές πληροφόρησης. Και οι ενδιάμεσοι αυτοί, θα πρέπει να είναι όσο το δυνατό πιο ανεξάρτητοι, πιο ανθεκτικοί στις πιέσεις, πιο οργανωμένοι, πνευματικά και τεχνολογικά και κυρίως να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν και να επωφελούνται από τις νέες τάσεις.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το νέο πεδίο της ψηφιακής τεχνολογίας, όπου προς το παρόν, στην περίπτωση της αναπτυσσόμενης ελληνικής αγοράς, οι ευκαιρίες είναι όσα και τα προβλήματα. Ο μέσος Έλληνας δημοσιογράφος, στην περίοδο της επαγγελματικής ωρίμανσης, εκεί κάπου στην τέταρτη δεκαετία της ζωής του, δεν έχει ιδιαίτερες ψηφιακές ικανότητες. Αδυνατεί να εκμεταλλευτεί την πλούσια γκάμα των ψηφιακών εργαλείων. Δείχνει να μην αντιλαμβάνεται πλήρως την επίδραση των ψηφιακών επικοινωνιών στους πολίτες, ενώ πιστεύει ότι η επιστροφή του στα θρανία δεν ταιριάζει με έναν επαγγελματία, ο οποίος ήδη καλοβλέπει θέσεις ευθύνης. Από το άλλο μέρος, μικρότεροι σε ηλικία συνάδελφοι, πιο ψηφιακά ικανοί και δραστήριοι δεν παίζουν ακόμη ρόλο στα πράγματα, είναι δε, επηρεασμένοι από τις αυτοκαταστροφικές τάσεις των μεγαλύτερων και τις συνθήκες αποδόμησης του δημόσιου χαρακτήρα του επαγγέλματος.
Γεγονός είναι ότι η λέξη “δημοσιο-γράφος” δεν σημαίνει παρά ελάχιστα πια. Η ψηφιακή τεχνολογία δίνει σε όλους τους ενεργούς πολίτες τη δυνατότητα να εκφράζονται γραπτώς δημοσίως, και σε αρκετές περιπτώσεις με πιο ουσιαστικό τρόπο από τον μέσο επαγγελματία.
Η αμεσότητα της ψηφιακής επικοινωνίας και η αποδιαμεσολάβηση του δημοσιογραφικού κλάδου από τη ροή των πληροφοριών διασπά την παραδοσιακή δύναμη των δημοσιογράφων προς δύο κατευθύνσεις: προς τους πολίτες (με την έκρηξη των social media και του blogging) και προς τις πηγές (υπουργεία, επιχειρήσεις, οργανισμοί, κ.λπ.), μέσω των ιστότοπων που χειρίζονται και παρουσιάζουν – με δημοσιογραφικό τρόπο – το περιεχόμενο που επιθυμούν να προβάλουν.
Η διάσπαση της δύναμης της άλλοτε “4ης Εξουσίας” δεν μπορεί να αποφευχθεί. Άλλωστε η πραγματική εξουσία πηγάζει από τη δύναμη της δημοσιότητας. Αυτό αποτελεί, συγχρόνως, θετική και αρνητική εξέλιξη. Από τη μια ενδυναμώνει τους πολίτες, αλλά από την άλλη αυξάνει την παρεμβατική δυνατότητα των πηγών. Και εδώ ακριβώς, επανέρχεται η χρησιμότητα του ενδιάμεσου.
Υπάρχει, επομένως, απάντηση: να αλλάξει μορφή η δημοσιογραφία και να επανενωθεί με την κοινωνία μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας, της ελευθεριότητας του διαδικτύου, αλλά και αυστηρούς κανόνες αυτοπειθαρχίας και αυτοπροστασίας, που θα διασφαλίσουν την αξιοπιστία του επαγγέλματος και των πληροφοριών-δεδομένων που αυτό διαχειρίζεται.
Τότε, ίσως επιδιορθωθούν και οι στρεβλώσεις, που σχετίζονται περισσότερο με τις προβληματικές επιχειρήσεις των Μέσων Ενημέρωσης και λιγότερο με το ανθρώπινο δυναμικό.
Τότε, ίσως οι πολίτες αποκτήσουν καλύτερη εικόνα των εξελίξεων και απομακρυνθούν από τον κομματικό και κρατικό προστατευτισμό και επιλέξουν να προχωρήσουν μπροστά, εξερευνώντας πιο παραγωγικές πτυχές της ζωής.
Μαζί με τους δημοσιογράφους του μέλλοντος, οι οποίοι δεν θα απαρνιούνται το λειτούργημα της δημοσιοποίησης κάθε φορά που θέλουν αύξηση.
 
http://ideopigi.blogspot.com/2011/04/4_08.html

Πόσοι χωράνε σε ένα ελικόπτερο;

Όσοι και αν είναι, πολλοί θα μείνουν "εκτός πτήσης" και θα γευτούν τις ευχαριστίες των Ελλήνων...
Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε σε κρίση. Είναι περισσότερο προφανές ότι το βάρος θα πρέπει να πέσει στον υπερτροφικό –αντιπαραγωγικό δημόσιο τομέα που.....
χρόνια τώρα ταΐζει έναν κρατικοδίαιτο, υπερτιμημένο ιδιωτικό.

Να πέσει λοιπόν. Να πουλήσουμε ΔΕΚΟ. Να κλείσουμε επιχειρήσεις. Να «αξιοποιήσουμε» περιουσία. Να μειώσουμε μισθούς. Να καταργήσουμε προνόμια και «προνόμια». Να τα κάνουμε όλα αυτά –κι ας πιστεύουμε μερικοί ότι το «ψάρι βρωμάει από το κεφάλι»…

Όμως… όμως να συμφωνήσουμε σε κάτι. Ότι όλα αυτά γίνονται για τη βελτίωση κι όχι για τιμωρία. Δεν τιμωρούμε την ελληνική κοινωνία –το ελληνικό δημόσιο- για την μέχρι σήμερα πορεία του. Προσπαθούμε να το βελτιώσουμε. Όπως ένα υπέρβαρο παιδί, δε το ρίχνουμε στη γυμναστική να κάνει γύρους το σχολείο και να γελάνε οι συμμαθητές του, το βάζουμε με σύστημα και πρόγραμμα σε θεραπεία, «να κάψει λίπος» για να γίνει καλύτερο, πιο υγιές, πιο όμορφο –πιο ανταγωνιστικό όπως είναι της μόδας να λέμε.

Αυτό που ζούμε όμως σήμερα πιο πολύ θυμίζει τιμωρία παρά θεραπεία. Οι κυβερνώντες εδώ και ενάμιση χρόνο μας κουνάνε απειλητικά το δάχτυλο, μας λένε πόσο κακοί ήμασταν και πόσα λάθη έχουμε κάνει και ακολουθώντας το κλασικό σύστημα στο καψώνι, μόλις νομίζουμε ότι φτάνει για σήμερα μας φωνάζουν: «ακόμα ένα γύρο!».

Γιατί στο σύνολό της η σημερινή Διοίκηση έχει επιλέξει για τον εαυτό της το ρόλο του «πεφωτισμένου δεσπότη». Της παραδοσιακής πατρικής φιγούρας που νουθετεί και παιδαγωγεί με τη βέργα και το ζωνάρι.

Όμως αυτό το πρόσωπο έχει ένα μειονέκτημα. Δεν έχει συναίσθημα. Αδυνατεί να αφουγκραστεί την κοινωνία και δεν είναι σε θέση να κάνει διάλογο. Θυμηθείτε τώρα πώς κατέληξαν όλες αυτές οι δεσποτείες. Αν βαριέστε την ιστορία θυμηθείτε την εφηβεία σας. Ίδιο ήταν το αποτέλεσμα: Επανάσταση.

Κι αν ακόμα δεν επαναστατήσουμε πάντως –γιατί εξακολουθώ να πιστεύω ότι η κοινωνία είναι νεκρή- ένα κακό χαμό με γιαούρτια, φάσκελα και πέτρες θα τον κάνουμε.
Πόσοι χωράνε σε ένα ελικόπτερο;

Ανάποδος

http://kostasxan.blogspot.com

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/04/blog-post_5404.html

Ο συμβολισμός της Ελληνικής σημαίας



http://katohika.blogspot.com/2011/04/blog-post_2619.html

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ: Δεκτή η πρωτοβουλία της Τουρκίας για τη Λιβύη;

Το Al Jazeera μεταδίδει ότι οι δυο πλευρές αντιμετωπίζουν με θετικό μάτι την τουρκική μεσολαβητική πρωτοβουλία!

Ενδεχομένως να βρισκόμαστε ενώπιον της πρώτης απόπειρας εξεύρεσης πολιτικής λύσης στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί, κάτι το οποίο επισημαίνει από την πρώτη στιγμή το «defencepoint.gr».

Χωρίς να σημαίνει ότι τα προβλήματα έχουν επιλυθεί, οι δυο πλευρές φέρονται να κάνουν ένα μικρό βήμα πίσω, ενδεχομένως επιθυμώντας να αποφύγουν τη νομοτελειακά βέβαιη χερσαία επέμβαση σε περίπτωση συνέχισης της παρούσας κατάστασης. Την εξέλιξη αυτή ουδείς επιθυμεί, η κάθε πλευρά για τους δικούς της λόγους, ενώ δεν αποκλείεται οι θετικές δηλώσεις των αντικαθεστωτικών ανταρτών να έρχονται ως αποτέλεσμα ασφυκτικών αμερικανικών πιέσεων, αλλά και ενδεχόμενης έμμεσης απειλής εγκατάλειψής τους στο έλεος των δυνάμεων του Καντάφι.

Η πλευρά των ανταρτών διαμηνύει ότι βλέπει με θετικό μάτι την πρωτοβουλία εάν είναι να οδηγήσει στην αποχώρηση του Καντάφι από τη χώρα, και ο Καντάφι να προσυπογράφει την ανάγκη δημιουργίας «ανθρωπιστικών ζωνών» για τη διανομή βοήθειας. Όλων αυτών θα προηγηθεί η επίσημη κατάπαυση του πυρός.

Αυτές οι ζώνες πιθανότατα θα αποτελέσουν και το πρόσχημα για την ανάπτυξη κάποιας διεθνούς δύναμης η οποία θα χωρίσει επί της ουσίας τις δυο πλευρές και θα λειτουργήσει κατά τρόπον που θα δώσει την ευκαιρία ανάπτυξης της μεσολαβητικής πρωτοβουλίας.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για σημαντική επιτυχία της τουρκικής διπλωματίας, η οποία λειτούργησε με τρόπο αυτόνομο, εκμεταλλευόμενη τον διχασμό που επικρατούσε στο «στρατόπεδο» της Δύσης, με την προσθήκη συμμάχων στην διαμεσολαβητική προσπάθεια από τον αραβικό κόσμο.

Πλέον, εάν οι πληροφορίες επαληθευτούν, είναι εξαιρετικά πιθανό οι εξελίξεις να είναι ραγδαίες. Επισημαίνουμε, ότι παρά τις αρχικές δηλώσεις, η αποχώρηση του Μουαμάρ Καντάφι από τη Λιβύη δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ακόμη δεδομένη.
 
http://ideopigi.blogspot.com/2011/04/blog-post_1755.html

Στο στόχαστρο της Τρόικας και το Άγιον Όρος...!

Έντονη ανησυχία στην Κυβέρνηση προκάλεσε η έκτακτη Διπλή Ιερά Σύναξη του Αγίου Όρους, στην οποία εκτός από τους μόνιμους Αντιπροσώπους συμμετέχουν και οι Καθηγούμενοι των Ιερών Μονών.

Η έκτακτη Διπλή Ιερά Σύναξη είναι το ανώτατο διοικητικό όργανο του Αγίου Όρους, το οποίο όταν συνέρχεται εκτάκτως αποφασίζει για τα μείζονα θέματα της Αθωνικής Πολιτείας. Αγιορείτες σχολιάζοντας στην «Romfea.gr» την έκτακτη σύγκληση της Διπλής Σύναξης, ανέφεραν: «Το ανώτατο αυτό όργανο είχε επίσης συγκληθεί εκτάκτως και στο παρελθόν, για να αντιμετωπίσει την Χιτλερική παρουσία στο Άγιον Όρος και όχι μόνο…»
Όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενο δημοσίευμα οι σχέσεις Αγίου Όρους και Πολιτείας, περνούν ίσως την δυσκολότερη περίοδο στην νεότερη ιστορία.
Το Αυτοδιοίκητο του Αγίου Όρους Αγκάθι στις σχέσεις είναι η προσπάθεια παραβίασης του Συντάγματος, καθώς και του Καταστατικού Χάρτη του Αγίου Όρους.
Επίσης καταπατώνται οι Διεθνείς συμβάσεις της εισδοχής της Ελλάδας, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως το θέμα της μη υποχρέωσης προς καταβολή Φ.Π.Α από τα Αγιορείτικα καθιδρύματα.
Η Κυβέρνηση με αντισυνταγματικό νόμο προσπαθεί να παρέμβει στην ρύθμιση Τελωνειακών και Φορολογικών ασυδοσιών, οι οποίες από το 1926 ουδέποτε παραβιάστηκαν παρόλο τις δύσκολες ιστορικές συγκυρίες.
Με έμμεσο τρόπο το Κράτος δεν αναγνωρίζει τις προσπάθειες αναστήλωσης, συντήρησης και προσφοράς του Αγίου Όρους στο σύγχρονο άνθρωπο και τον Ελληνορθόδοξο Πολιτισμό.
Το υποτιθέμενο σκάνδαλο Βατοπαιδίου Αμέτρητες τηλεοπτικές ώρες, τόνοι χαρτιού και πολύ φαιά ουσία καταναλώθηκε τα τελευταία δύο χρόνια, για να πείσουν τον Ελληνικό λαό ότι το Άγιον Όρος νοσεί.
Προκειμένου να χτυπήσουν τους θεσμούς της Αθωνικής Πολιτείας, δημιούργησαν προκάτ σχέδιο σκανδαλολογίας με μαύρο χρήμα, χρηματισμούς και ανταλλαγές. Οι έρευνες των εξεταστικών και προανακριτών επιτροπών ολοκληρώθηκαν, (σ.σ. κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν, από την δημιουργία του Ελληνικού Κράτους) και η έρευνα απέδειξε το ανυπόστατο των συκοφαντιών.
Πουθενά δεν βρέθηκε κακή διαχείριση, αλλά αντιθέτως αυτό που δημιούργησε έκπληξη είναι η χρηστή διαχείριση από πλευρά των Αγιορειτών, που το επιτυγχάνουν από την προσωπική διαρκή θυσία.
Παράδειγμα οι λογαριασμοί της Μονής Βατοπαιδίου μέχρι και τώρα παραμένουν κλειστοί, δίχως να υπάρχει καμία νόμιμη αιτιολογία, θέλοντας έτσι να προκαλέσουν μαρασμό.
Πάντως νομικοί κύκλοι χαρακτηρίζουν παρανοϊκή την παρέμβαση της Αρχής ξεπλύματος μαύρου χρήματος και χρηματοδότησης τρομοκρατίας, στην υπόθεση αυτή.
Να υπενθυμίσουμε, ότι παραπέμφθηκαν υπουργοί με την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, κατηγορία για την οποία τελικά αθωώθηκαν όλοι… Απομένει τώρα να μας πουν, πότε το Άγιον Όρος και η Μονή Βατοπαιδίου χρηματοδότησαν τρομοκράτες! Μάλλον μιλούν για το 1821…
Όσο για τις φωνές εκείνες που θέλουν να περάσουν το μήνυμα, ότι η Εκκλησία και το Άγιον Όρος πληρώνει την υπόθεση Βατοπαιδίου, ας ρωτήσουν καλύτερα την Τρόικα και τους γύρω από αυτήν…

Θα επανέλθουμε..
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/04/blog-post_6149.html

Εκπαιδευτικός εν οράματι..

Δημόδια Δωρεάν Παιδεία:
Έχουμε τίποτα από τα τρία;;
Οι ήρωες της ερημιάς, ήταν ο τίτλος έρευνας του περιοδικού «Ταχυδρόμος» στα μέσα της δεκαετίας του ’70. Η αποθέωση του έργου του δασκάλου. Σπονδή στα ολιγοθέσια απομακρυσμένα σχολεία της Ελλάδας…

…Ελλάδα, Κεντρική Πίνδος,1980
Έργο αξιολογημένο «μακρόθεν» από τους τότε κ.κ. Επιθεωρητή και Προϊστάμενο αφού ποτέ δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο σχολείο, διότι «εφοβούντο να ιππεύσωσι ίππον ή ημίονον ίνα μεταβώσι εις το απομεμακρυσμένο χωρίον, απέχον περί τας τρείς και ημισίας και αντιστοίχως μιας ώρας…» ποδαρόδρομο ή καβαλαρία και κανείς εκ των χωρικών δεν διετέθει αρωγός (σε αίτημα μεταφοράς τους) στηρίζοντας το έργο ενός δασκάλου («παντογνώστη» τον ήθελε το σύστημα), που όλοι τους εκτιμούσαν ως παιδαγωγό, γραμματέα διεκπεραιωτή εγγράφων, έμπιστου επιστολογράφου, κ.ά

Χωρίς δρόμο, ρεύμα, τηλέφωνο, γιατρό, παπά...
Με λάσπες, χιόνια, και πόσιμο νερό απ’ το παράπλευρο ρέμα… Κτίριο με τσίγκια που τρέχαν, σόμπα με ξύλα και στο βασικό εξοπλισμό (της Σχολικής Εφορίας τότε) το τσεκούρι...
Εποπτικό υλικό που εξαντλούνταν σε μια παλιοκαιρισμένη σειρά Ηρώων της Επανάστασης του ’21 καρφωμένων εν τάξει στην τάξη...
Μαθητές, που το ωράριο προσέλευσης περιελάμβανε και το κοπαδάκι με τα «μανάρια» του καθενός που βοσκούσαν γύρω απ’ το σχολειό μέχρι την ώρα αποχώρησης του μαθητή-τσομπανάκου- χαμένη κάπου στο δειλινό...
Μακρινό τους όνειρο: να δουν κάποτε πως είναι η θάλασσα...

Σημερινοί επιστήμονες οι περισσότεροι που διαπρέπουν σε ευρωπαϊκά και αμερικάνικα ιατρικά και άλλα ερευνητικά κέντρα, διευθυντικά στελέχη και ανώτεροι υπάλληλοι σε μεγάλες και μικρές εταιρείες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό (περίεργο: δυο-τρεις μόνο ασχολήθηκαν με την εκπαίδευση, ίσως να έφταιξε η εικόνα του δασκάλου, ίσως... ).
Και κείνοι που έμειναν στο χωριό, επιδέξιοι υλοτόμοι, οικοδόμοι και οδηγοί με χόμπι το κυνήγι και το ψάρεμα...

Απόφοιτοι όλοι Μονοθέσιου Δημοτικού Σχολείου.

-Α! ναι! μετά τρία χρόνια, το 1985 έφτασαν κι εκεί τα νέα βιβλία με κανονικό υπερπλήρες φόρτωμα μουλαριού (και κάποια «πανωσάμαρα» για να χωρέσουν) και το 2003 να και το ρεύμα… [...]


Στις μέρες μας, για το «μέγα» θέμα της συγχώνευσης σχολικών μονάδων, ακούσαμε, διαβάσαμε, παρακολουθήσαμε, συζητήσαμε, σαν ενεργοί πολίτες λάβαμε θέση, προτείναμε με διαβούλευση (open.gov), δια των Αιρετών Συλλογικών Οργάνων, δια των Ο.Τ.Α. και δια των αρμοδίων Διοικητικών οργάνων της Πολιτείας.
Κάποιοι χάρηκαν την όλη διαδικασία επιμένοντας:
-Επιτέλους θα μπει σειρά! Άλλοι οργίστηκαν, πιέστηκαν και έτεροι πίεσαν αρμοδίως ή πλαγίως και αθορύβως.

Όλοι κάναμε λάθος κύριοι!

Αντί να ευγνωμονούμε την Πολιτεία, την αρμόδια ηγεσία του υπουργείου Παιδείας (όχι «Εθνικής» πια, άρα «περιορισμένης» αρμοδιότητας) και να στηρίζουμε ανάλογα προγράμματα «εξυγίανσης» και «αναμόρφωσης», που επιτέλους οδηγούν την Παιδεία του τόπου μας στον εξευρωπαϊσμό της, οι περισσότεροι μικροκομματικά ενεργούντες ή από ταπεινά-λαϊκά συμφέροντα ορμώμενοι, δυσανασχετούμε.

Φοβόμαστε το νέο σχεδιασμό του εκπαιδευτικού Χάρτη που τελικά είναι προς όφελος μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών και κύρια των μικρών περιφερειακών «Καλλικρατικών» κοινωνιών.

Το λάθος που κάναμε όλοι μας κύριοι, χρόνια τώρα, πηγάζει από την άγνοια. Η Εκπαιδευτική νομοθεσία υπήρχε και υπάρχει. Είναι δομημένη σωστά, αποτελεσματικά και την τελευταία εικοσαετία οραματίζεται και οδηγεί στο «πολυπολιτισμικό» ευρωπαϊκό μοντέλο πολλών «προηγμένων» Χωρών που μέχρι σήμερα κάποιοι «αδυνατούσαμε» να δούμε.

Με γνώμονα λοιπόν το γράμμα της υπάρχουσας εκπαιδευτικής νομοθεσίας:
Την αναλογία μαθητών εκπαιδευτικών ανά τάξη.
Τον σχεδιασμό παιδαγωγικά - μορφωτικά ολοκληρωμένων σχολικών μονάδων.
Την απαραιτήτως και νομοθετικά ικανή στελέχωση με εκπαιδευτικούς, των σχολικών μονάδων.
Το αρχιτεκτονικό σχέδιο του Ο.Σ.Κ. περί ανέγερσης του κάθε σχολικού κτιρίου (λαμβανομένης υπ’ όψη της σεισμικότητας της χώρα μας).
Του εν εξελίξει σχεδίου των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων στη χώρα μας, οδηγούμαστε (τηρουμένων των αναλογιών), στην επιτέλους λύση του ζητήματος της Παιδείας στην χώρα μας, αρκεί να εφαρμόσουμε σήμερα τα δίκαια που απορρέουν από τη νομοθεσία «υπακούοντας τυφλά» στα κελεύσματα της αρμόδιας υπουργού και των παγκοσμίου κύρους Συμβούλων της Πολιτείας.

Ένα παράδειγμα:
Μεγάλες κεντρικές Σχολικές μονάδες των πολεοδομικών συγκροτημάτων, που τούτη τη στιγμή συστεγάζονται ή από μόνες τους είναι υπερπλήρεις μαθητικού δυναμικού, αναπροσαρμόζουν την λειτουργία τους και συμμορφούμενες με τα προαναφερόμενα, προκύπτει ένα σχολείο:
Με αριθμό αιθουσών διδασκαλίας όπως ορίζονται από το σχεδιασμό τους (εξαιρώ αίθουσες Υποδοχής, Φροντιστηριακού τμήματος και Επανένταξης μαθητών).
Με εργαστήρια Η/Υ, Φυσικών, Εικαστικών, αίθουσα βιβλιοθήκης, Γυμναστήριο, αίθουσα Μουσικής, Γραφεία Διδασκόντων Εκπαιδευτικών, Γραφεία Διευθυντή – Υποδιευθυντή, Γραφείο συνεδριάσεων Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων, Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (Εκδηλώσεων), χώρο Κυλικείου (αν έχει προβλεφτεί), Αύλειο χώρο που αναλογεί σε κάθε μαθητή (για τα παραπάνω, απλά βλ. τα αρχιτεκτονικά σχέδια του Ο.Σ.Κ. για την ανέγερση κάθε σχολικής μονάδας).

Με ράμπες και τουαλέτες που να υπηρετούν όλους τους μαθητές αλλά και κείνους με ειδικές ικανότητες, (να δημιουργηθούν όπου δεν έχουν προβλεφθεί εξ αιτίας παλαιών σχεδίων του Ο.Σ.Κ.).

Προσθέτουμε στα παραπάνω και τους χώρους που θεωρούνται απαραίτητοι για τη χρήση των μαθητών που παρακολουθούν Ολοήμερο Σχολείο (μας προέκυψε την τελευταία επταετία μετά από γενναία επιχορήγηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων), όπως:
Αίθουσα σίτισης που να πληρεί τους υγειονομικούς όρους ασφαλείας σιτιζόμενων μαθητών, Χώρος εξοπλισμένος με τα απαραίτητα μέσα διατήρησης των φαγητών των μαθητών, (για τα παραπάνω βλ. σχετική νομοθεσία). Αίθουσα ανάπαυσης (ησυχίας) των μαθητών, (βλ. Εισηγήσεις Σχολικών Συμβούλων για τη λειτουργία Ολοήμερων Σχολείων το 2004). Προσωπικό υπηρεσίας σερβιρίσματος και καθαριότητας για τους παραπάνω χώρους, προσωπικό ασφαλείας για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών. Εξαιρώ την ύπαρξη παιδοψυχολόγου και υγειονομικού υπαλλήλου (γιατρού ή νοσηλεύτριας) με δικό του χώρο στην κάθε σχολική μονάδα, (θεωρώ πως είναι πολυτέλεια στην περίοδο οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα). Κρίνεται απαραίτητη όμως η εκ περιτροπής παρουσία τους επίσκεψη σε κάθε σχολική μονάδα μία φορά την εβδομάδα.

Μετά την αναπροσαρμογή λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας «στα νόμιμα», ένας ικανός αριθμός μαθητών και εκπαιδευτικών θα μείνει χωρίς σχολική στέγη. Εδώ λοιπόν έρχεται «ο της Παιδείας Καλλικράτης» και η σχεδιαζόμενη συγχώνευση σχολικών μονάδων.

Με την μέθοδο του Ντόμινο και αρχή τις κεντρικές σχολικές μονάδες της πόλης, θα πρέπει να τοποθετούνται σε γειτονικές σχολικές μονάδες, με αποτέλεσμα να φτάσουμε σιγά σιγά στις συνοικιακές και αν μέχρι εκεί δεν έχει γίνει τοποθέτηση-απόσβεση του μαθητικού πληθυσμού, να επεκταθεί στα πρώτα περιφερειακά διαμερίσματα (στους Καλλικρατικούς Δήμους πολλά απ’ αυτά έχουν ενταχθεί οικονομικά και διοικητικά στα κύρια πολεοδομικά συγκροτήματα).

Όσο για την πόλη της Λάρισας (όπου ζω και εργάζομαι) υποθέτω πως ένας τέτοιος πληθυσμός μπορεί να φτάσει σε σχολικές μονάδες της Γιάννουλης - Φαλάνης, της Φιλιππούπολης - Τερψιθέας, του Πλατυκάμπου - Χάλκης, της Νίκαιας - Νέων Καρυών, της Κοιλάδας - Αγίων Αναργύρων. Ανάλογα φαινόμενα θα παρατηρηθούν στην Ελασσόνα - Τσαριτσάνη, την Αγιά και τα Φάρσαλα.

Οι υποδομές υπάρχουν κι αν σε κάποια περιφερειακά διαμερίσματα δεν επαρκούν, να αξιοποιηθούν τα σύγχρονα κτίρια των Δημαρχείων που θα ερημώσουν (πρόσφατα με τον «Καποδίστρια» κτίστηκαν μερικά), δημόσια περιουσία είναι κι αυτά, «αξιοποίηση» την ονομάζει η επικαιρότητα και από την Πολιτεία κρίνεται επιτακτική.

Η μεταφορά μαθητών αρχικά θα πραγματοποιείται ως έχει σήμερα, θα είναι αντιστρόφως ανάλογη με την προβλεπόμενη από το σχέδιο συγχώνευσης και σταδιακά θα καταργηθεί εκ του αποτελέσματος που ακολουθεί.

Μέσα από την εκπαιδευτική αυτή μεταρρύθμιση, με «μπροστάρη» άλλη μια φορά το ελληνικό δημόσιο σχολείο, θα βοηθηθούμε όλοι μας μαθητές, γονείς, υπηρεσίες, κ.ά. σε θέματα που η Πολιτεία εξήγγειλε πολλές φορές αλλά παρέμεναν «όραμα» π.χ. Οικιστική και Διοικητική αποκέντρωση με Περιφερειακή οικιστική ανάπτυξη και δημιουργία ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης όσων επιλέξουν να μείνουν στα αστικά κέντρα, με μείωση των ρύπων, σύγχρονες «πράσινες» και ήπιες προτάσεις πολεοδομικής ανάπτυξης.
Μετεγκατάσταση μικρών εμπορικών και βιοτεχνικών επιχειρήσεων στην περιφέρεια.
Περιφερειακή ανάπτυξη συγκοινωνιακών μέσων.
Ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής μέσα από τις ενεργές πια, «γειτονιές». (Παραβλέπω, πως τα προαναφερόμενα είναι προς το «λαϊκό συμφέρον» αλλά όχι του συστήματος, αλλά γιατί όχι τώρα).

Μόνον τότε και αποκλειστικά έτσι:
Τα σχολεία μας θα μεταμορφωθούν σε πολυχώρους μάθησης - δράσεων και θα διαμορφώνουν εκείνα το περιβάλλον και όχι ο περιβάλλον χώρος τα σχολεία. Το ψηφιακό σχολείο, η διαδικτυακή τάξη και οι διαδραστικοί πίνακες θα «χωρέσουν» επιτέλους στην εκπαιδευτική διαδικασία, γιατί οι χώροι θα υπάρχουν.
Οι δάσκαλοι θα αξιολογούνται αξιοκρατικά για το έργο τους.
Οι μαθητές μας θα αμείβονται επίσης αξιοκρατικά - αναλογικά για την πρόοδό τους, με την αναγνώριση πτυχίου ξένων γλωσσών και Η/Υ, βεβαίωση ωρών συμμετοχής σε εργαστήρια, κοινωνικά και περιβαλλοντικά προγράμματα, δράσεις εθελοντισμού και προγράμματα αγωγής υγείας με στόχο την κατάρτιση και την επαγγελματική σταδιοδρομία.

Για όλους μας: Θα υπάρξει χώρος για δημιουργία του δικού μας λαχανόκηπου, που όλοι «κρυφά» επιθυμούμε. Θα μπει το κλειδί της εισόδου ξανά κάτω από το χαλάκι, γιατί το μάτι της γειτόνισσας απ’ την κουρτίνα θα «κόβει σαν λεπίδι» τον κάθε επίδοξο εισβολέα. Εν τέλει, τα παιδιά θα μαζευτούν πάλι στις αλάνες και το παιδομάνι ασφαλές θα περιδιαβαίνει πάλι στους δρόμους των χωριών σκορπώντας ήχους που θα μοιάζουν πρωτάκουστοι.

Με οδηγό το σχολείο λοιπόν, θα αναστήσουμε τις μικρές τοπικές κοινωνίες που σιωπηλά προσφέρουν τα μέγιστα. Τις είχαμε λησμονήσει γιατί είχαμε να επιλέξουμε ανάμεσα στο εορτοδάνειο και στο διακοποδάνειο που «σήμερα μας αποδεικνύουν» πως ήταν ναυαγοδάνεια. Όσο για το παιδαγωγικό αποτέλεσμα, είμαι απολύτως βέβαιος, πως οι μαθητές μας θα ξεπεράσουν την ευρωπαϊκή προοπτική και το στόχο που ορίζεται -κάποιες φορές- με την αξιολόγηση της Πίζας (που επιλέχτηκε μάλλον για να δηλώνει το στρεβλό των μετρήσεων).

Χειροκροτείστε λοιπόν την Πολιτεία που σκέφτηκε πριν από μας και επιμένει, να μας δώσει όσα μας αρμόζουν και μας ανήκουν. Κι εκείνους του Δ.Ν.Τ. που πασχίζουν να μας βάλουν «στη σειρά». Τους ευρωπαίους που μας δέχονται ως ισότιμους στις εισφορές αλλά διάφορους στη μοιρασιά, (κάποτε στην Ευρώπη ήμασταν ουραγοί, σήμερα, με πρωτιές στο μεροκάματο και τους μισθούς και αντιστρόφως ανάλογή τιμή στα καύσιμα είμαστε αρωγοί).

Τ’ ακούτε χωριανοί, συνδικαλιστές, δάσκαλοι, μαθητές, γονείς, ιερείς, δήμαρχοι … Όσο είναι καιρός «υπερασπιστείτε» το σχέδιο της συγχώνευσης των σχολείων… Τώρα είναι η ευκαιρία, πριν μας το πάρουν πίσω «ως μη υλοποιήσιμο λόγω αντιδράσεων».

Κι εγώ σαν ενεργεία δάσκαλος (με πλέον εικοσιπεντάχρονη υπηρεσία), δηλώνω:
Δια βίου αποδοχή, υπηρετώντας ένα τέτοιο σχολείο με 1000 ευρώ μισθό ως «ισότιμος» ευρωπαίων συναδέλφων, με σχολικό ανθόκηπο, λαχανόκηπο και πιθανόν σχολικό ορνιθώνα κ.ά., (δια βίου μέχρι να φτάσω τα 67-70 για σύνταξη, επιμορφούμενος δια των επιχορηγούμενων προγραμμάτων ΕΣΠΑ).
Δια βίου στη διάθεση του οποιουδήποτε ιθαγενή ή αλλοδαπού αξιολογητή.
Δια βίου θα διαμένω μόνιμα στην έδρα του σχολείου.
Δια βίου δεν θα αιτούμαι απόσπαση ή μετάθεση.
Δια βίου δεν θα συνεισφέρω με το καύσιμο του οχήματός μου στα έσοδα του κράτους και την αύξηση των κερδών γνωστών εταιρειών καυσίμων.
Δια βίου δεν θα στηρίζω τα έσοδα των Δήμων με πρόστιμα από παράβαση γιατί προσπέρασα στην επαρχιακή οδό σε διπλή γραμμή την «κομπίνα» που πάει για αλώνισμα.
Δια βίου δεν θα αγχώνομαι κοιτώνας το ρολόι και το πορτοκαλί φανάρι, (υπάλληλος στο δρόμο για το σχολείο δουλειά, γονιός-ταξιτζής στο δρόμο για το φροντιστήριο, το κολυμβητήριο, τη σχολή μπαλέτου, χορού, καράτε, γυμναστήριο).
Δια βίου θα μείνω «πράσινος» πολίτης, «πράσινος» υπάλληλος, σε «πράσινο» χωριό, καταναλώνοντας «πράσινη» ενέργεια (αλλά και καβαλάρης σε «πράσινο» άλογο).
Δια βίου θα προστατεύσω τον πλανήτη που ζω, σύμφωνα με όσα όρισαν οι υπογραφές των Ισχυρών της γης (G7,G20) στο Κιότο κι αλλού και θα αποδεχτώ έσοδα του κράτους από αγορά ποσοστών ρύπων που τους ανήκουν (εμείς τότε θα είμαστε «καθαροί»).
Δια βίου θα ανακυκλώνω τα σκουπιδάκια μου, τα κυβερνητικά προγράμματα και τα όσα με δίδαξαν οι γονείς μου, οι δάσκαλοί μου, η Ιστορία μας …

…Ύστερα το τοπικό σύννεφο «πολιτικής ομίχλης» και «δημοκρατικής σκόνης» από την Αφρική, σκόρπισαν δυνατές πνοές «βόρειου» παγωμένου, ευρωπαϊκού, αέρα και το όραμα έσβησε
ή
ξεδιάλυνε;

Υ.Γ. Όπου Πολιτεία = Οιαδήποτε Εξουσία (Νομοθετική και Εκτελεστική)

Προσαρμοσμένο απόσπασμα από γενικότερη εν εξελίξει εργασία.
Για την υπογραφή
Είρων ή Σόφρων
(εν ενεργεία εκπαιδευτικός)
 
http://www.ramnousia.com/2011/04/blog-post_2840.html

Συγκάλυψη "a la Siemens" - Το πόρισμα του ΣΔΟΕ για μίζες 1998-2006

Σε ρυθμούς “Siemens”, δηλαδή προς την κατεύθυνση της πλήρους και ολικής ατιμωρησίας για την λεηλασία του δημόσιου χρήματος και συγκάλυψής του κινείται ήδη το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης, αυτό της προμήθειας των τεσσάρων υποβρυχίων Type 214 και του εκσυγχρονισμού των Type 209/1200:

Ενώ η δικογραφία έχει πάει στην Βουλή και το Μαξίμου διαρρέει ότι θα πάει κατ’ευθείαν σε προανακριτική και όχι σε εξεταστική, οι φερόμενοι ως συνδετικοί «κρίκοι» της αλυσίδας χρηματισμού των Ελλήνων αξιωματούχων, τα δύο στελέχη της εταιρείας ΜΙΕ HELLAS που είναι η εταιρεία που αντιπροσωπεύει την ThyssenKrupp/HDW στην Ελλάδα, οι Αντώνης Χάγιας και Αλέξανδρος Παπαντωνίου, κυκλοφορούν ελεύθεροι!

Όπως ακριβώς συνέβαινε στο σκάνδαλο της Siemens με τους Μιχάλη Χριστοφοράκο και Χρήστο Καραβέλα! Οι οποίοι δραπέτευσαν στο εξωτερικό, βρήκαν καταφύγιο στην Γερμανία, η οποία αρνείται να τους εκδώσει και κατ’αυτό τον τρόπο κόπηκε η αλυσίδα μεταξύ της δωροδοκίας των Γερμανών και της δωροληψίας των Ελλήνων.

Την στιγμή που έχει διακριβωθεί από το σύνολο των ερευνών (γερμανική δικαστική συνδρομή, έρευνες της Εισαγγελίας, έρευνες του ΣΔΟΕ κλπ) οι άνθρωποι οι οποίοι αυταπόδεικτα έχουν διακινήσει τεράστια χρηματικά ποσά κυκλοφορούν ελύθεροι! Μέχρι αυτή την ώρα, δεν τους έχει απαγορευτεί η έξοδος από την χώρα, ούτε φυσικά έχουν κληθεί σε απολογία!

Αλλά υπάρχει και ένα άλλο τεράστιο θέμα: Η MIE HELLAS είναι αντιπρόσωπος της μεγάλης γερμανικής εταιρείας της ΜΑΝ HELLAS. Και έχουν συνυπογράψει μαζί με την άλλη γερμανική εταιρεία Rheinmetall επίσημη προσφορά για την αγορά της … ΕΛΒΟ! H προσφορά βρίσκεται στο υπουργείο Οικονομικών και είναι εντυπωσιακό ότι δεν έχει συγκινηθεί κανείς από τον ορυμαγδό των αποκαλύψεων.

Δηλαδή και κυκλοφορούν ακόμα ανενόχλητοι και δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά με δοσοληψίες με τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, οι Α.Χάγιας και Α.Παπαντωνίου. Διαβάστε στο πόρισμα του ΣΔΟΕ που δημοσιεύουμε, τα όσα εκπληκτικά αναφέρονται για την παράνομη δραστηριότητα της ΜΙΕ HELLAS, αλλά και την διακίνηση παράνομων ποσών τα έτη 2004, 2005, 2006 (3.600.000 ευρώ).

Άλλωστε οι δύο είχαν αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας από τον Μ.Ματαντό, υπό περίεργες συνθήκες το 2003. Δηλαδή οι δύο αυτοί άνθρωποι γνωρίζουν και ελέγχουν όλες τις πληρωμές από την HDW/Ferrostaal από το 1998 μέχρι και το 2006!

Eδώ υπάρχει και κάποιο θέμα για τις τότε κυβερνήσεις της Ν.Δ. αφού όπως αναφέρουν πληροφορίες του defencenet.gr, έχει εντοπιστεί ένα ποσό που κυμαίνεται μεταξύ των 25 και 40 εκατ.ευρώ για την περίοδο μετά το 2004. Το σημαντικό είναι ότι η γραμμή του Αντώνη Σαμαρά είναι "Όλα στο φως".

Πάντως την στιγμή που οι συνδετικοί κρίκοι ανά πάσα στιγμή μπορούν να πάρουν το αεροπλάνο και να εξαφανιστούν, φτάσαμε στο σημείο να απευθύνουμε κατηγορίες για τους πολιτικούς, οι οποίοι αν εξαφανιστούν αυτοί οι δύο, απλώς … αθωώνονται όλοι οι πολιτικοί! Μήπως σας θυμίζει ολίγον «Siemens» η όλη υπόθεση;

Δείτε ολόκληρο το πόρισμα του ΣΔΟΕ για την ΜΙΕ.

ΜΙΕ 1
ΜΙΕ 2

 
http://logioshermes.blogspot.com/2011/04/la-siemens-1998-2006.html

Τι στο καλό ψεκάζουν; 8 ΒΙΝΤΕΟ

















http://katohika.blogspot.com/2011/04/18_08.html

Ο Πρόεδρος έσπευσε να προλάβει τα χειρότερα

Ο Κάρολος Παπούλιας ανήκει σε εκείνη την παλιά και εκλεκτή φουρνιά πολιτικών, που έχοντας ζήσει δύσκολες και πολωτικές καταστάσεις, γαλουχήθηκαν με προχωρημένη αντιληπτική ικανότητα των πραγμάτων, και διορατικότητα ως προς τις συνέπειες μικρών, καθημερινών περιστατικών.
Γνωρίζοντας τη δύναμη μιας φήμης, που......
λόγω της απεργίας των δημοσιογράφων, θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αντικρούσει κανείς, και να προλάβει… το κακό, από τη διασπορά της στην κοινωνία, στόμα με στόμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να προχωρήσουν στην έκδοση επίσημης ανακοίνωσης, για να διαψεύσει τις φήμες που κυκλοφορούσαν από το πρωί στα δημοσιογραφικά γραφεία και σε πολιτικούς κύκλους, και τον εμφάνιζαν να έχει εκτός προγράμματος, κατεπείγουσα συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου, άρτι αφιχθέντα από τη Βαρσοβία.

Με δεδομένο το ομιχλώδες πολιτικό σκηνικό, λόγω και των όσων έλαβαν χώρα χθες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να υποχρεώνουν τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να πάρει πίσω το νομοσχέδιο που προωθούσε για τα «φρουτάκια», ο Κάρολος Παπούλιας έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα διάψευσης. Αποκατέστησε την… ψυχραιμία, και δεν άφησε περιθώρια στη φήμη να πάρει… τερατώδεις διαστάσεις, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που θα μεσολαβούσε, μέχρι τη λήξη της απεργιακής κινητοποίησης των δημοσιογράφων, τη Δευτέρα.

http://www.statesmen.gr
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/04/blog-post_2932.html

TA ΠΑΙΡΝΗ ΠΙΣΩ Ο ΡΕΠΠΑΣ ΓΙΑ ΔΙΟΔΙΑ- ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ Ο ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ Ο ΡΕΠΠΑΣ ( ΛΕΩ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ) ΣΧΕΔΙΑEI ΝΑ ΠΑΡEI ΠΙΣΩ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ (ΒΛΕΠΕ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΝΕWS 247)
ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΦΟΒΕΡΙΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΟΝ Κ.Ο.Κ. ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΜΕ.....
200 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ (ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ 2000 ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΡΙΞ ΤΟΥ ΩΡΩΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΕ 30/35 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΝ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ , ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ ) ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΡΟΥΗ ΑΝΑΠΟΔΑ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗ ΔΥΝΑΜΕΙ.
ΕΙΧΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΗ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ Ο ΡΕΠΠΑΣ ''ΕΔΟΞΑΣΘΗ ΚΡΥΒΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΘΗ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ '' ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ .
ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΘΑΙ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΤΟΝ '' ΥΠΟΥΡΓΟ ΣΑΣ '' ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ???? ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΘΗ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ .
κ. ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΡΕΠΠΑ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΗ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΤΟ ΕΜΑΘΕ ΚΑΛΑ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΕΠΕΝΑΛΑΒΑΜΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΑΘΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΜΑΘΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΘΗΣ ΔΙΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΟΣ ΜΑΘΗΣΕΩΣ .

''ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ''

ΑΜΗΝ

ΣΤΑΥΡΟΣ
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/04/ta_08.html

Ο Στρατιωτικός Σύνδεσμος

Ο Στρατιωτικός Σύνδεσμος, προς τιμήν των μελών του, διαλύθηκε μετά την κοινοβουλευτική λύση και αυτό είναι μο-να-δι-κό φαινόμενο στην Ελλάδα.

Αναστατωμένοι από το επιτυχημένο κίνημα των Νεοτούρκων, «ανησυχούντες» υπαξιωματικοί και κατώτεροι αξιωματικοί του Στρατού μαζεύτηκαν στο Γουδί (αυτό που σήμερα μετονομάσαμε Γουδή, εκ της οικογένειας, πράγμα που δεν τηρήσαμε για τον Κουκάκη στο Κουκάκι και το βυζαντινό Μεσημέρη στο χωριό Μεσημέρι) και ανησύχησαν ομαδικώς. Επικεφαλής, οι γνωστοί άγνωστοι: Πλαστήρας, Κονδύλης, Πάγκαλος, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης εγγονός, ο Χατζημιχάλης, ο Ζυμβρακάκης. Το Γενάρη του 1909, το παράκαναν, ο Θεοτόκης έπεσε επειδή τους φοβήθηκε, ανέβηκε ο Ράλλης στην εξουσία που προσπάθησε να τιμωρήσει τους πρωταιτίους. Το κίνημα, αντικομματικό, αλλά όχι αντιδυναστικό, πέτυχε αμέσως, και μετά από μία απίστευτη σε μεθοδεύσεις περίοδο, ο Σάρρος, παλιός μακεδονομάχος του Βάλτου, ενημέρωσε τον Βενιζέλο που ήρθε Αθήνα τον Οκτώβριο, κι επέστρεψε τέλη του 1909 στην Κρήτη. Εγιναν εκλογές που έφεραν στην εξουσία τον Δραγούμη, με τον Ζορμπά υπουργό Στρατιωτικών. Η επικράτηση του Βενιζέλου, με ακόμη ολίγη «ωρίμανση» ήταν απόλυτη και καταλυτική. Τέλος του 1910 η πρώτη ρηξικέλευθη κυβέρνηση Βενιζέλου ήρθε στην εξουσία.

Το Γουδί ήταν το πρώτο κίνημα που έτυχε τέτοιας λαϊκής επιδοκιμασίας. Οι «καραβανάδες» που «ανησυχούσαν» έκτοτε, βρήκαν μια βάση δικαίωσης. Το Γουδί ως σύμβολο, σήμαινε, ως κυριολεξία ή γελοιογραφία την παρέμβαση του Στρατού που δεν έμοιαζε πραξικοπηματική, αν και ήταν, σε όλες τις περιπτώσεις: στο Γουδί εκτελέστηκαν οι «έξι» το 1922, από το Γουδί ξεκίνησαν τα τεθωρακισμένα της 21ης Απριλίου. Ακόμη και μετά τη μεταπολίτευση, πάντως, άρθρα και απόψεις για ένα «νέο Γουδί» δεν αντιμετωπίζονται καχύποπτα, ως δοκιμές δικτατορίας. Η λαϊκή βάση που θεωρούσε γνήσιους αγωνιστές τους αξιωματικούς του 1908, δικαιώθηκε επειδή οι περισσότεροι έπαιξαν κρίσιμο και σπουδαίο ρόλο στην αιματηρή πολεμική περίοδο 1912-1922.

Ο Ζορμπάς, διοικητής της Σχολής Ευελπίδων και συνταγματάρχης του πυροβολικού (το πυροβολικό ήταν το πιο οργανωμένο όπλο του ελληνικού στρατού), είχε πλήρη επίγνωση των εξελίξεων. Δική του ιδέα ήταν η μετάκληση του Βενιζέλου και η προετοιμασία του στρατού για τους επικείμενους πολέμους.

Το Γουδί του 1908/9 συχνά έχει ταυτιστεί ή συγκριθεί με την πρωτοβουλία της αστικής τάξης στην Ελλάδα να ξεπεράσει μια ατελή δυναστική περίοδο, αλλά αυτή είναι μια ερμηνεία τραβηγμένη από τα μαλλιά (της). Οι πρώτες περιγραφές της συγκέντρωσης των 181 αξιωματικών και το «ψάρεμα» ενός αδέσποτου υπομνήματος από τον Σχινά, όπως την παρουσιάζει ο Σπύρος Μελάς, δείχνουν μάλλον ένα γραφικό σκορποχώρι. Ωστόσο, γρήγορα επικράτησαν μεθοδικοί και τολμηροί χαρακτήρες, όπως ο Πάγκαλος, ο Ζυμβρακάκης, οι θαυμαστές του Βενιζέλου. Χωρίς να ανατραπούν εσκαμμένα, το Γουδί του 1908 μοιάζει περισσότερο με τη νίκη του ΠΑΣΟΚ το 1981: πολλές αλλαγές, όχι πάντα αναμενόμενες. Με μια διαφορά. Ο Στρατιωτικός Σύνδεσμος, προς τιμήν των μελών του, διαλύθηκε μετά την κοινοβουλευτική λύση και αυτό είναι μο-να-δι-κό φαινόμενο στην Ελλάδα.

http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=102&artid=87559
http://katohika.blogspot.com/2011/04/blog-post_8873.html

“Το Χρέος είναι προϊόν διαφθοράς, άρα είναι παράνομο”. (Η Ελληνική δικαιοσύνη γιατί δεν έχει διώξει ακόμα τη Siemens για σύσταση συμμορίας;)

Αυτόπτης μάρτυς. Ενθυμείσθε την «τηλεοπτική εικόνα» του Παπανδρέου να καλεί απ’ το πόντιουμ του Βερολινέζικου Πανεπιστημίου τούς αντιλέγοντες φοιτητές να ανέβουν -ένας εκπρόσωπός τους- στο βήμα να μιλήσουν;
Ε, λοιπόν, αυτή η «δυνατή εικόνα», αυτό το «μάθημα δημοκρατικότητας» ήταν πάλι, όπως συχνά..... συμβαίνει στον εξαρτημένο Τύπο, η «μισή εικόνα», η μισή αλήθεια, δηλαδή ένα ψέμα και μια ακόμα στιγμή ολοκληρωτικής προπαγάνδας.
Διότι, ενώ ο Παπανδρέου καλούσε έναν εκπρόσωπο των φοιτητών να μιλήσει, την ίδια στιγμή οι μπράβοι του απλώς τον εμπόδιζαν να πλησιάσει.
Αυτά από διασταυρωμένες μαρτυρίες αυτοπτών.
Προσέτι, ο δημοκράταρος όπενγκαβ και «διαύγειας» πρωθυπουργός είχε κολλήσει σε ένα «ακούστε!» και όλο το επαναλάμβανε: «ακούστε! ακούστε!» Διότι όντως αυτή είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας (τους): να ακούει ο υπ-ακουος υπ-ήκοος…
Πρώτη φορά άκουσα για την υπόθεση του χρέους του Ισημερινού και τη ρύθμισή του από τον Πρόεδρο της χώρας Ραφαέλ Κορέα στην εκπομπή του εκλεκτού συναδέλφου κ. Παπαστεφάνου στον ΣΚΑΪ και πείσθηκα, για μιαν ακόμη φορά, ότι μονόδρομοι, όπως αυτός του Μνημονίου, δεν υπάρχουν. Παρά μόνον αν παραδεχθείς την ήττα…
Περί τίνος πρόκειται;
Ο Ισημερινός, το Εκουαδόρ, βρέθηκε κι αυτός ένα βήμα πριν από τη χρεωκοπία, λόγω υπερδανεισμού, λόγω υπερπλουτισμού των ολίγων, λόγω καταλήστευσης της χώρας από τις εκεί Ζήμενς και, κυριώτατα, λόγω της συνταγής του ΔΝΤ προς θεραπείαν όλων αυτών -συνταγή θανάτου αλά Αρτζεντίνα…
Πριν από τρία χρόνια ο Πρόεδρος της χώρας κ. Ραφαέλ Κορέα, σοσιαλιστής, αλλά σοσιαλιστής κι όχι ανδρείκελο,συνέστησε μιαν Επιτροπή Ελέγχου του Χρέους της χώρας του με εθνική και διεθνική σύνθεση.
Οπως λοιπόν έγραψε η εκλεκτή συνάδελφος κυρία Βασιλική Σιούτη (Κυριακάτικη, 20.ΙΙ.2011) «μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της επιτροπής η κυβέρνηση του κ. Κορέα ανακοίνωσε ότι βάσει των ευρημάτων ήταν υποχρεωμένη να προβεί στην παύση πληρωμών του δημοσίου χρέους. Αιτιολόγησε την απόφαση αυτή υποστηρίζοντας ότι το χρέος δεν ήταν νόμιμο, αλλά προϊόν διαφθοράς» (σ.σ. οι αγορές λύσσαξαν, οι απειλές οργίασαν, αλλά ο Κορέα έμεινε ατάραχος κι ακίνητος σαν βουνό).
«Λίγο καιρό μετά», συνεχίζει η κυρία Σιούτη, «η κυβέρνηση του Ισημερινού απευθύνθηκε στους πιστωτές της με την πρόταση να αγοράσουν όλα τα ομόλογα του χρέους με έκπτωση 65% την οποίαν δέχθηκε το 91% των κατόχων ομολόγων» – δηλαδή όλοι αυτοί που απειλούσαν με θεούς και δαίμονες τον Ισημερινό και τους «κοπρίτες του», τον λαό του, δέχθηκαν ένα «κούρεμα του χρέους» κατά 65%…
Σήμερα ο Ισημερινός έχει ανακάμψει και τρέχει με ανάπτυξη 4% και τον Πρόεδρό του ισόθεον. Αλλά είπαμε, ο Κορέα είναι αριστερός, ουμανιστής, σοσιαλιστής κι όχι ποκοπίκο.
Την ίδια πρωτοβουλία, για τη δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του δικού μας (τρόπος του λέγειν) χρέους έχει αναλάβει η βουλευτής κυρία Σοφία Σακοράφα.
Σκοπός αυτής της επιτροπής θα είναι ο έλεγχος όλων των συμβάσεων, όπως της Ζήμενς, των Ολυμπιακών αγώνων, των εξοπλισμών, των δανείων από τράπεζες όπως η Γκόλντμαν Σακς, των υποδείξεων τραπεζών και χρηματιστικών εταιρειών για δάνεια, για διευθετήσεις δανείων, τον έλεγχο για υπερτιμολογήσεις, τοκογλυφίες, μίζες κι όλα όσα κατέστησαν τον δανεισμό όχι μόνον επαχθή αλλά ειδεχθή για τον ελληνικό λαό, παράνομο, δόλιο και προδοτικό.
Βεβαίως, θα πουν κάποιοι, οι διαφορές μας με τον Ισημερινό είναι σημαντικές, εμείς ανήκουμε στη ζώνη του Ευρώ και σε μια διακρατική Ενωση, την Ευρωπαϊκή.
Οτι επίσης είμαστε εκτεθειμένοι σε απειλές γειτόνων, γειτόνων που μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναντίον μας.
Και ο Ισημερινός απειλήθηκε ομοίως, μέσω Κολομβίας, από τις ΗΠΑ αλλά η πάνδημη αντίδραση του λαού του, σε συνδυασμό με την ενδυνάμωση των διεθνών συμμαχιών της χώρας, εξαέρωσαν την απειλή.
……………………………..
Οσο για το ευρώ και τη συμμετοχή της χώρας μας στην Ενωση, ένας λόγος περισσότερος για να αντιδράσει ο ελληνικός λαός, αν θέλουμε μια Ενωση των κρατών κι όχι των Τραπεζών, των λαών κι όχι των πληθυσμών, μια Ευρωπαΐκή Ενωση κι όχι ένα Γερμανικό Δ’ Ράιχ.
*****
Αν υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στο Εκουαδόρ και την Ελλάδα είναι αυτή της πολιτικής βούλησης. Και μόνον! Είπαμε, στον Ισημερινό ο Πρόεδρος είναι σοσιαλιστής και πατριώτης, ο Πρόεδρος κινήθηκε, ο λαός βγήκε μπροστά, ο λαός απειλήθηκε, πάνδημος δεν πτοήθηκε – τα στύλωσε
έπαψε να πληρώνει τα χρέη αυτών που τον λήστεψαν, έπεσαν οι τοκογλύφοι στα πόδια του, πήραν ένα 35% και πήγαν στον αγύριστο.
Σήμερα ο Ισημερινός προκόβει και η Ελλάδα χρεωκοπεί…
ΣΤΑΘΗΣ Σ. 25.ΙΙ.2011 stathis@enet.gr
http://anti-ntp.blogspot.com/2011/04/siemens.html

Αντε, πράσινα κοτόπουλα ΞΥΠΝΑΤΕ ! Χάνεται η ΕΛΛΑΔΑ."Διώξε τον Παπακωνσταντίνου, πες την αλήθεια στον λαό", λέει στον πρωθυπουργό ο Γ.Παναγιωτακόπουλος

Με ένα άρθρο - παρέμβαση με τίτλο "Δεν αλλάζουμε και βουλιάζουμε", ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ μιλάει με σκληρά λόγια για πολλούς υπουργούς αποκαλώντας τους πολιτικούς του lifestyle.




"Εδώ και πολλούς μήνες προειδοποιήσαμε για το αδιέξοδο στο οποίο μας οδηγεί η ασκούμενη οικονομική πολιτική. Επισημάναμε επανειλημμένα τις αρνητικές προοπτικές για το μέλλον της χώρας, που διαμορφώνουν οι επιλογές του οικονομικού επιτελείου".

'Ετσι ξεκινά το άρθρο και συνεχίζει:

"Η ελληνική οικονομία συνεχίζει να κινείται ανεξέλεγκτα στο ρυθμό της παρατεταμένης μνημονιακής ασφυξίας και η κυβέρνηση συζητά με τους κερδοσκόπους και τοκογλύφους της για την εξεύρεση λύσης των προβλημάτων της δηλαδή τι ανταλλάγματα-φιλέτα έχουμε να προσφέρουμε μήπως και καθησυχάσουμε την λαιμαργία τους.

Η κυβέρνηση και το οικονομικό της ιερατείο των διακόνων, συνεπικουρούμενη από τα περισσότερα ΜΜΕ, τρομοκρατούν και εκφοβίζουν τον ελληνικό λαό για ακόμα περισσότερα μέτρα με πρόσχημα ότι δεν θα πάρουμε την επόμενη δόση.

Η νέα αφαίμαξη γυρεύει 23,5 δις ευρώ και απαιτεί την αναδιάρθρωση-διάλυση των επικουρικών ταμείων, την οριζόντια περικοπή μισθών των δημοσίων υπαλλήλων με το ενιαίο μισθολόγιο, την περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων, τη μείωση των αποδοχών στους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα, τη μείωση των επενδύσεων στις ΔΕΚΟ, τη συρρίκνωση του δημοσίου με κατάργηση ΑΕΙ, ΤΕΙ, νοσοκομείων, εφοριών και αστυνομικών τμημάτων, την αύξηση ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, κ.λ.π. Όλα αυτά οδηγούν την πατρίδα μας στο μαρασμό και την εξαθλίωση.

Το φως που διαφαίνεται στο τούνελ είναι εκείνο της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της αναξιοπρέπειας και της παρακμής με κύρια υπεύθυνη την κυβέρνηση και τον ερασιτεχνισμό που την διακρίνει. Εικόνα θολούρας, αναβρασμού και ανεξέλεγκτου εκνευρισμού χαρακτηρίζει την κυβέρνηση.

Οι περισσότεροι υπουργοί μοιάζουν να μη νοιάζονται για το σήμερα και προετοιμάζονται για το αύριο ξεχνώντας ότι είναι οι υπουργοί του μνημονίου. Οι διαφωνίες προσωπικές αλλά αντιφατικές και κενές νοήματος των κυβερνητικών παραγόντων έχουν οδηγήσει τους βουλευτές μας σε νευρική κρίση και αισθάνονται πλέον αδύναμοι να υποστηρίξουν την κυβέρνηση. Η έλλειψη συνολικού σχεδιασμού μας κάνει να είμαστε ως κυβερνητική παράταξη όλοι ζαλισμένοι. Δεν μπορούμε πλέον να πείσουμε, ούτε καν να διασκεδάσουμε, τις ανησυχίες των πολιτών για τις φήμες των νέων μέτρων που έρχονται.

Η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑ.ΣΟ.Κ έχει τονίσει πολλές φορές ότι η πορεία που χάραξε η κυβέρνηση και το οικονομικό της επιτελείο σπέρνει ανέμους και σύντομα θα θερίσει θύελλες. Καμιά οικονομία σε καμιά χώρα του κόσμου δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς ανάπτυξη, ούτε μπορεί να πετύχει δημοσιονομική εξυγίανση με την ύφεση, την αύξηση της ανεργίας και την μείωση της κατανάλωσης.

Η μακρόχρονη ύφεση δεν βοηθά ούτε την ανασυγκρότηση του κράτους ούτε την εξυγίανση του κρατικοδίαιτου τραπεζικού συστήματος. Με τα αντιπαραγωγικά μέτρα που συνεχώς επιβάλει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης η επανάκαμψη της Ελλάδας στις αγορές θα είναι προσδοκία και όνειρο μόνο των κυβερνητικών παραγόντων. Γι’ αυτό είναι η ώρα των μεγάλων και θαρραλέων αποφάσεων. Είναι η ώρα της αλήθειας και του σεβασμού των πολιτών. Δεν μπορούμε πλέον να βασιζόμαστε σε ψευδαισθήσεις και απάτες που σερβίρουν άκοπα και ανερυθρίαστα οι ερασιτέχνες κυβερνητικοί παράγοντες.

Χρειαζόμαστε ικανούς πολιτικούς πατριώτες για να υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον. Χρειαζόμαστε δεξιοτέχνες πολιτικούς που θα πείσουν τα γεράκια του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού κατεστημένου ότι μόνο με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του συνολικού χρέους που θα συνοδευτεί με δραματική μείωση των επιτοκίων θα μπορέσουμε να ανασάνουμε. Ταυτόχρονα πρέπει να κάνουμε σαφές στους εταίρους μας ότι πρέπει να υπάρξει πολιτική απόφαση της Ε.Ε, του ΔΝΤ και των G20 για την αναδιάρθρωση του χρέους. Χωρίς την συμβολή των εταίρων μας δύσκολα θα εξισορροπήσουμε τα δημόσια οικονομικά.

Πριν λοιπόν ξεσπάσουν οι θύελλες η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑ.ΣΟ.Κ καλεί τον πρωθυπουργό να αναλογιστεί σοβαρά την κατάσταση της χώρας και να επεξεργαστούν οι αρμόδιοι πολιτικοί και όχι οι παρέες ένα Εθνικό Σχέδιο για την λύση του οικονομικού και κοινωνικού προβλήματος της χώρας. Ο Πρωθυπουργός οφείλει να μιλήσει με τη γλώσσα της αλήθειας στους πολίτες της χώρας. Να πει τα πράγματα με το όνομα τους και να αντιστρέψει άμεσα την πορεία των οικονομικών πραγμάτων της χώρας. Το οικονομικό επιτελείο απέτυχε παταγωδώς στον πιο κρίσιμο τομέα και η χώρα κινδυνεύει να ζήσει πρωτοφανείς καταστάσεις. Είναι ώρα για αλλαγές σε πρόσωπα και πολιτικές.

Αυτές που έπρεπε να είχανε γίνει …χθες.

Οι Έλληνες δεν φοβούνται ούτε τις αλήθειες, ούτε τις θυσίες, αλλά τα κενόδοξα φληναφήματα και τους ρηχούς πολιτικούς απεχθάνονται. Πρέπει επιτέλους να απομακρυνθούν οι ματαιόδοξοι κενολόγοι από την κυβέρνηση. Πρέπει να κατανοήσει ο πρωθυπουργός ότι κανένας δεν είναι αναντικατάστατος. Η διαχείριση του γενικού συμφέροντος δεν είναι παιχνίδι για προσωπικές καριέρες ούτε για να παίζουν πεντόβολα στις κοσμικές παραλίες οι πολιτικοί του life style. Οι εποχές πλέον είναι πολύ απαιτητικές και ας κατανοήσει ο πρωθυπουργός ότι την τελική ευθύνη θα την έχει ο ίδιος όπως ο Χ. Τρικούπης.

Υ.Γ. Η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑ.ΣΟ.Κ θα ήθελε να αποδώσει τα εύσημα στον κ. Ραγκούση όχι τόσο για τον αυταρχισμό του αλλά γιατί άνοιξε το επάγγελμα των συμβασιούχων με μπλοκάκια μήπως και σωθεί η ελληνική οικονομία."


http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/04/blog-post_2697.html

Άγρια επεισόδια στη χωματερή Α. Λιοσίων με δύο νεκρούς και 3 σοβαρά τραυματίες


- Αφορμή για τις συμπλοκές στάθηκε η προσπάθεια να πάρουν αντικείμενα για να τα πουλήσουν
- Από τις συμπλοκές επίσης 3 άνθρωποι τραυματίστηκαν
- Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή υπό το φόβο αντίποινων

Όλα ξεκίνησαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής όταν αλλοδαποί και ΡΟΜΑ συγκρούστηκαν έξω από την χωματερή των Άνω Λιοσίων, με αποτέλεσμα δύο άτομα να πέσουν νεκρά από τις συμπλοκές και τρεις άνθρωποι να τραυματιστούν, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δύο σοβαρά τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Όπως έχει γίνει μέχρι τώρα γνωστό, οι δύο ομάδες άρχισαν να διαπληκτίζονται με αφορμή διάφορα αντικείμενα που ήθελαν να πάρουν από την χωματερή με σκοπό να τα πουλήσουν, όπως γίνεται εδώ και πολλά χρόνια.

Με αφορμή λοιπόν αυτό, ξεκίνησαν τα επεισόδια που είχαν την τραγική αυτή κατάληξη. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πώς προήλθε ο θάνατος των δύο ατόμων.
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/04/3_4102.html

Είναι αδυσώπητη η βρώμα όταν οι βόθροι καταρρέουν


Πολιτικές επιμιξίες και ακραίος αμοραλισμός και καιροσκοπισμός

Όταν ένας κόσμος καταρρέει οι ακαθαρσίες του δεν μπορούν να σκεπαστούν και βγαίνουν στον αφρό.

Σήμερα ζούμε δραματικά τους επιθανάτιους σπασμούς του καθεστώτος της νεοταξικής «δημοκρατικής» εξαχρείωσης. Αυτή η «δημοκρατία» σπαρταρά σαν τον σφαγμένο κόκορα…

Οι ακαθαρσίες που βγαίνουν στην επιφάνεια γίνονται ορμητικοί χείμαρροι που βρωμίζουν και ισοπεδώνουν τα πάντα και πρώτα από όλα τις ιδέες, τη σκέψη και το ήθος: Οι ιδέες μεταμορφώνονται σε λάσπες και το ήθος» σε υβρεολόγιο του παζαριού και χουλιγκανισμό…

Ο μεγάλος κίνδυνος είναι ότι βρισκόμαστε αθωράκιστη (ιδεολογικά, πολιτικά, ηθικά) μπροστά σε αυτούς τους χείμαρρους των καθεστωτικών ρύπων και τοξικών δηλητηρίων.

Οι περισσότεροι αντιδρούμε, έτσι, σπασμωδικά, με αυτό τον ψεύτικο ριζοσπαστισμό της τυφλής διαμαρτυρίας, της αναζήτησης της περιπέτειας για την περιπέτεια, της αγωνίας να πιαστούμε από κάπου πάση θυσία…

Αυτού του είδους, όμως, των αντιδράσεων μας οδηγεί να κυλάμε, όπως το νερό μέσα στο αυλάκι. Δηλαδή μέσα στα ποτάμια της καθεστωτικής ακαθαρσίας, ποτάμια με πολλά και ποικίλα παραπόταμα τα οποία διασχίζουν ορμητικά όλη τη γεωγραφία του καθεστωτικού τοπίου.

Η σήψη της αποσύνθεσης και οι σπασμοί της κατάρρευσης δεν περιορίζονται μόνο στην κατοχική κυβέρνησης των ανδρεικέλων. Αλλά σε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το καθεστώς: Σε όλα τα κόμματα και σε όλες τις απόπειρες δημιουργίας «νέων» πολιτικών κινήσεων και σχημάτων τα οποία ξεκινούν, ΟΧΙ από την προώθηση των όρων συγκρότησης αυθεντικών λαϊκών κινημάτων, ΟΧΙ από τις ανάγκες σφυρηλάτησης της αγωνιστικής ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ και της δημοκρατικής ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ της λαϊκής οργής, ΑΛΛΑ από τα καθεστωτικά, φθαρμένα υλικά, από την ανακύκλωση και τις επιμειξίες των υλικών αυτών, από Μεσσίες και προφήτες αναβάπτισης και αναπαλαίωσης του παλιού σάπιου με ετικέτες νέες...

Δεν θα υπήρχε αυτή η κατοχική κυβέρνηση των δωσίλογων, αν ολόκληρο το καθεστώς με τα κόμματά του και τους νέους Μεσσίες και κήρυκες της «εθνικής σωτηρίας» δεν ήταν εξίσου δωσίλογο και σάπιο...

ΟΛΟΙ συμμετείχαν ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΑ στο καθεστώς και τώρα «λιποτακτούν» δήθεν για να σώσουν την Ελλάδα και το λαό της.

Καμιά Ελλάδα και κανένα λαό δεν θέλουν να σώσουν. Το σύστημα που μας οδήγησε εδώ θέλουν να σώσουν από την κατάρρευση. Το καθεστώς θέλουν να σώσουν.

Τώρα που καταρρέει αυτό το καθεστώς, πυλώνες και γρανάζια του οποίου ήταν μέχρι χθες, θυμήθηκαν το δωσιλογισμό αυτού του καθεστώτος και τη «σωτηρία» της Ελλάδας;

Αυτή η νέα «επιδημία» των ποικίλων και πολύχρωμων «σωτήρων», των «νέων σχημάτων» και Μεσσιών αποτελεί τον τωρινό, σαρωτικό χείμαρρο ακαθαρσίας των επιθανάτιων σπασμών του καθεστώτος: Αναζητείται λύση διάσωσής του μέσα από τις ακαθαρσίες του, μέσα από τη συσκευασία αυτών των ακαθαρσιών σε νέες φόρμες εξαπάτησης των αθωράκιστων λαϊκών μαζών.

Έτσι ζούμε ένα πρωτοφανές πολιτικό «φαινόμενο»:

α). Ιδεολογικές και πολιτικές επιμιξίες αλλόκοτες, παρά φύση: Καιροσκοπικοί ερμαφροδιτισμοί (ισοπεδωτικοί των ιδεών), καθώς και κυνικοί αμοραλισμοί (οι οποίοι αφανίζουν κάθε έννοια ηθικής) χωρίς ιστορικό προηγούμενο: ο πολτός της Νέας Τάξης…

β). Νεροποντή «θεωριών» περί «αρίστων» και «σοφών»:!!!!

γ). Παρέλαση «λαγών» οι οποίοι «δοκιμάζουν» τα ποικίλα σενάρια των «νταβάδων»…

δ). Νέα κόμματα τα οποία βαπτίζουν «κινήματα» από τις «σάρκες» των παλιών (Ντόρας, Κουβέλη, Αλαβάνου, Δημαρά και ΣΙΑ)…

ε). «Κινήματα» Μεσσιών και «εθνοσωτήρων» τα οποία ανακυκλώνουν σε μίξερ όλα τα παλιά καθεστωτικά ρετάλια, τα αναβαπτίζουν και «κατασκευάζουν» νέες «πατριωτικές» εφεδρείες (Μίκης)…

στ). «Ανταρσίες» κυβερνητικών. Πλήθος στελεχών και «καραβανών», του κυβερνώντος κόμματος αρχίζει να αποκτάει, ξαφνικά, όραση και ακοή και να «βάλει» εναντίον της κυβέρνησης και του κόμματός του!!!

Αυτά τα πασοκικά «αυτόμαστιγώματα» θα γίνουν σε λίγο χείμαρρος. Όσο πλησιάζει η ώρα της κατάρρευσης τόσο θα αποκτάει εύρος και ορμή ο χείμαρρος αυτός: Η πασοκική «σχολή» των σαλτιμπάγκων και της πλαστογραφίας είναι η πλέον «επιστημονική»…

ζ). Τέλος να μην παραλείψουμε και τις εναγώνιες προσπάθειες «σωτηρίας» (σωτηρίας του εαυτού τους) των ποικίλων οργανώσεων, υπο-ομάδων και «παραγόντων».

Διαβάσαμε στα (ΤΑΧΑΛΙΑ) μια ενδεικτική τέτοια επιμιξία.

Θα βρεθούν στο ίδιο "πάνελ" για τη «Δημοκρατία και την Πατρίδα»:

Οι Φώτης Κουβέλης (Δημοκρατική Αριστερά), Μανώλης Μηλιαράκης (Χριστιανική Δημοκρατία), Στέλιος Παπαθεμελής (Δημοκρατική Αναγέννηση), Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης (Δημοκρατικοί). Συντονιστής: Ο Γιάννης Τριάντης!!!

Το παράδειγμα αυτό δείχνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα ακραία συμπτώματα των πολιτικών ακαθαρσιών: Τον αυθάδη αμοραλισμό και τις φρενοβλαβείς καιροσκοπικές επιμιξίες…

Αυτό συμβαίνει σε όλο το ύψος, το βάθος και το εύρος του καθεστωτικού οικοδομήματος…

Πηγή
http://kostasxan.blogspot.com/2011/04/blog-post_4084.html

56.000 διελεύσεις σε δύο χρόνια Εν λευκώ άδεια στα αμερικανικά αεροσκάφη από το Eλληνικό Υπουργείο Αμυνας μετά την 11η Σεπτεμβρίου



Ερευνα - Επιμέλεια:Αγγελος Πετροπουλος - 
Μαριαννα Κακαουνακη - Ελενη Βαρβιτσιωτη

Ακρως απαραίτητη θεωρούν την ελληνική συμβολή τόσο στο Ιράκ όσο και στο Αφγανιστάν οι Αμερικανοί διπλωμάτες, ενώ οι περισσότερες ενέργειές τους ακόμη και στο πλαίσιο των ελληνοτουρκικών ζητημάτων είναι ιδωμένες υπό το ανάλογο πρίσμα, όπως αποκαλύπτει σειρά τηλεγραφημάτων της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα ήδη από το 2005 έως και το 2010. «Αν οι Ελληνες θέλουν να τους βλέπουμε σαν σοβαρούς συμμάχους και εταίρους» σημειώνει σε τηλεγράφημά του ο Αμερικανός πρέσβης Τσαρλς Ρις, αναφερόμενος σε αμερικανικά αιτήματα για ελληνική συμβολή στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και επιχειρήσεις στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, «τότε θα πρέπει να φέρουν κάτι σημαντικό στο τραπέζι σε αυτά τα ζητήματα».


Σε κάθε επίσκεψη Αμερικανού αξιωματούχου, όπως αποδεικνύουν τα τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, που διαθέτει η «Κ», το θέμα της αναβάθμισης της στρατιωτικής συνεργασίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ είναι από τα κυριότερα στην ατζέντα, ενώ οι διπλωμάτες της Βασιλίσσης Σοφίας τους εφιστούν πάντα την προσοχή για ευκαιρίες, κατά τις οποίες οι απεσταλμένοι της Ουάσιγκτον θα έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν ακόμη περισσότερες αποδείξεις μιας καλής ελληνοαμερικανικής «συνεργασίας».

Οι Αμερικανοί διπλωμάτες βλέπουν τη σχέση με την Ελλάδα σαν μια «παλιά ιστορία στον τομέα της αμυντικής συνεργασίας, ριζωμένης στην εποχή του Σχεδίου Μάρσαλ και του Ψυχρού Πολέμου, όταν η βοήθειά μας βοήθησε να κρατηθεί η Ελλάδα μακριά από τον κομμουνιστικό ζυγό», γράφει σε απόρρητο τηλεγράφημα που συντάσσει ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ το 2008. Οι Αμερικανοί, που συχνά στα τηλεγραφήματά τους σημειώνουν ότι οι Ελληνες τείνουν να υπερβάλλουν όσον αφορά την προσφορά τους στις συμμαχικές δυνάμεις, προειδοποιούν ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να δεχόμαστε την ελληνική υπερβολή».

Καθ' όλη τη χρονική περίοδο 2005-2010 που καλύπτει μεγάλος αριθμός των τηλεγραφημάτων που έχει στη διάθεσή της η «Κ», η αμερικανική διπλωματική αποστολή στην Αθήνα βλέπει τον ρόλο όσο και τις επαφές της ως ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία ώστε να πειστούν οι Ελληνες πολιτικοί για μεγαλύτερη συμμετοχή και παραχωρήσεις σε αποστολές αμερικανικών αμυντικών συμφερόντων. Φυσικά, όπως και οι ίδιοι οι διπλωμάτες αναγνωρίζουν, η προσπάθειά τους αυτή προσκρούει διαρκώς στα αντιαμερικανικά αισθήματα της ελληνικής κοινής γνώμης - ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της προεδρίας Μπους, αλλά και τους φόβους της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας για πιθανές απώλειες σε στρατιωτικές αποστολές.

«Το να μετακινήσουμε την ελληνική κυβέρνηση πέρα από την αποστροφή της για ενδεχόμενους μεγάλους κινδύνους είναι μία από τις πιο σημαντικές προτεραιότητες αυτής της διπλωματικής αποστολής» γράφει στο εμπιστευτικό τηλεγράφημα 06ATHENS338 τον Φεβρουάριο του 2006 ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τσαρλς Ρις, ενώ προσθέτει τον τίτλο «Οι Ελληνες σκέφτονται να συμμετέχουν στη Διεθνή Δύναμη Ασφάλειας και Βοήθειας στο Αφγανιστάν, αλλά ίσως και να χρειάζονται λίγη βοήθεια για να πουν το «ΝΑΙ»». Μία από τις πλέον σημαντικές προσφορές της Ελλάδας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας θεωρείται από την αμερικανική διπλωματία η βάση της Σούδας στην Κρήτη. «Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι είναι ένας πολύ συνεργάσιμος σύντροφος στη Σούδα, αλλά φυσικά δεν το διαφημίζει για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους» σημειώνει ο πρέσβης. «Δεν γνωρίζουμε απολύτως κανέναν περιορισμό από τους Ελληνες σε σχέση με την πρόσβαση, την εναέρια κυκλοφορία ή την ανάπτυξή μας εκεί ακόμη και στα πιο ευαίσθητα στρατιωτικά σημεία της Σούδας» καταλήγει ο Σπέκχαρντ τον Ιούνιο του 2008.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα θεωρεί ακόμη πιο σημαντική όμως την «εν λευκώ άδεια που παραχωρήθηκε στα αμερικανικά στρατιωτικά αεροπλάνα από το ελληνικό υπουργείο Αμυνας μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001 για πτήσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο». Οπως σημειώνεται στο ίδιο τηλεγράφημα μόνο τη διετία 2007-08 ο αριθμός των αμερικανικών υπερπτήσεων έφτασε τις 28 χιλιάδες διελεύσεις τον χρόνο. Οπως σημειώνεται στο ίδιο τηλεγράφημα, το 2007 η ελληνική κυβέρνηση παραχώρησε σημαντική ποσότητα πυρομαχικών στον Λίβανο που η αξία της έφτανε τα 1,2 εκατ. δολάρια, ενώ είχε προηγηθεί αποστολή δύο πλοίων για τις εκεί επιχειρήσεις της δύναμης του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τα ίδιο τηλεγράφημα 06ATHENS338, η εκτίμηση που κάνουν οι Αμερικανοί για τη μέχρι τότε συμβολή της Ελλάδας στο Αφγανιστάν ανέρχεται το 2008 σε 64 εκατ. δολάρια, ενώ όπως συμπληρώνει ο πρέσβης Σπέκχαρντ, άλλα 7,5 εκατ. δολάρια ελληνικών πόρων είναι δεσμευμένα για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Παρ' όλα αυτά ο Αμερικανός πρέσβης Σπέκχαρντ θεωρεί ότι η Ελλάδα «δεν προσφέρει τα μέγιστα στο Αφγανιστάν». Οπως συμπληρώνει στο σημείωμά του «με κάθε ευκαιρία και σε κάθε επίπεδο πρέπει να ενθαρρύνουμε τους Ελληνες να προσφέρουν περισσότερα». Οι Αμερικανοί διπλωμάτες βλέπουν ως κλειδί που θα ξεκλειδώσει την ελληνική διστακτικότητα όσον αφορά τη στρατιωτική συνεργασία τόσο των δύο χωρών όσο και αυτή Ελλάδας-ΝΑΤΟ, τις προσωπικές σχέσεις με τους Ελληνες πολιτικούς. «Το να κάνεις τους Ελληνες να πουν το ναι», γράφει ο Αμερικανός πρέσβης, «σε γενικές γραμμές απαιτεί ένα καλό γενικό επιχείρημα συνοδευόμενο με κολακείες». Τέλος, ο Σπέκχαρντ διατρανώνει στο ίδιο τηλεγράφημα την πεποίθησή του ότι «ο Ελληνικός Στρατός είναι ο πιο φιλο-αμερικανικός θεσμός στην Ελλάδα».
http://news.kathimerini.gr

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/04/56000-11.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters