Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ: Δεκτή η πρωτοβουλία της Τουρκίας για τη Λιβύη;

Το Al Jazeera μεταδίδει ότι οι δυο πλευρές αντιμετωπίζουν με θετικό μάτι την τουρκική μεσολαβητική πρωτοβουλία!

Ενδεχομένως να βρισκόμαστε ενώπιον της πρώτης απόπειρας εξεύρεσης πολιτικής λύσης στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί, κάτι το οποίο επισημαίνει από την πρώτη στιγμή το «defencepoint.gr».

Χωρίς να σημαίνει ότι τα προβλήματα έχουν επιλυθεί, οι δυο πλευρές φέρονται να κάνουν ένα μικρό βήμα πίσω, ενδεχομένως επιθυμώντας να αποφύγουν τη νομοτελειακά βέβαιη χερσαία επέμβαση σε περίπτωση συνέχισης της παρούσας κατάστασης. Την εξέλιξη αυτή ουδείς επιθυμεί, η κάθε πλευρά για τους δικούς της λόγους, ενώ δεν αποκλείεται οι θετικές δηλώσεις των αντικαθεστωτικών ανταρτών να έρχονται ως αποτέλεσμα ασφυκτικών αμερικανικών πιέσεων, αλλά και ενδεχόμενης έμμεσης απειλής εγκατάλειψής τους στο έλεος των δυνάμεων του Καντάφι.

Η πλευρά των ανταρτών διαμηνύει ότι βλέπει με θετικό μάτι την πρωτοβουλία εάν είναι να οδηγήσει στην αποχώρηση του Καντάφι από τη χώρα, και ο Καντάφι να προσυπογράφει την ανάγκη δημιουργίας «ανθρωπιστικών ζωνών» για τη διανομή βοήθειας. Όλων αυτών θα προηγηθεί η επίσημη κατάπαυση του πυρός.

Αυτές οι ζώνες πιθανότατα θα αποτελέσουν και το πρόσχημα για την ανάπτυξη κάποιας διεθνούς δύναμης η οποία θα χωρίσει επί της ουσίας τις δυο πλευρές και θα λειτουργήσει κατά τρόπον που θα δώσει την ευκαιρία ανάπτυξης της μεσολαβητικής πρωτοβουλίας.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για σημαντική επιτυχία της τουρκικής διπλωματίας, η οποία λειτούργησε με τρόπο αυτόνομο, εκμεταλλευόμενη τον διχασμό που επικρατούσε στο «στρατόπεδο» της Δύσης, με την προσθήκη συμμάχων στην διαμεσολαβητική προσπάθεια από τον αραβικό κόσμο.

Πλέον, εάν οι πληροφορίες επαληθευτούν, είναι εξαιρετικά πιθανό οι εξελίξεις να είναι ραγδαίες. Επισημαίνουμε, ότι παρά τις αρχικές δηλώσεις, η αποχώρηση του Μουαμάρ Καντάφι από τη Λιβύη δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ακόμη δεδομένη.
 
http://ideopigi.blogspot.com/2011/04/blog-post_1755.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters