Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Ένα βίντεο Τιμής σε όσους θυσιάστηκαν για την Πατρίδα




Ένας νέος συγκλονιστικός ύμνος από το συγκρότημα «ΕΡΩΣ ΕΛΛΑΣ» , ο οποίος είναι αφιερωμένος στους γνωστούς και άγνωστους  Ήρωες, από όλες τις πτυχές της Ελληνικής Ιστορίας. Με ποιητικό τρόπο οι ΕΡΩΣ ΕΛΛΑΣ αναδεικνύουν την διαχρονική ενότητα του Έθνους μας και εξυμνούν τα ηρωικά χαρακτηριστικά της Φυλής μας, που μένουν αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου. DEITE TO BINTEO>> 



 http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2013/02/blog-post_5104.html

Η λάμπα της Ντεντέρα

Ακόμη παλαιότερα και από τον μηχανισμό των Αντικυθήρων είναι τα γλυπτά του τοίχου στο μνημειακό συγκρότημα της Ντεντέρα στην Αίγυπτο. Για κάποιους, αυτά τα σχέδια φαίνεται να απεικονίζουν παράξενα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται συχνά στην εποχή μας.
Οι παραστάσεις είναι σε μια μυστική κρύπτη, στην οποία μόνο οι υψηλότεροι σε βαθμό ιερείς είχαν πρόσβαση. Η κρύπτη αυτή είναι ένα πολύ στενή, με μια πολύ χαμηλή οροφή και με μία πολύ υψηλή θερμοκρασία. Στους τοίχους της κρύπτης υπάρχουν κάποιες παρατηρήσεις που φαίνεται να μοιάζουν με ένα τεράστιο "φωτεινό νήμα". Κοιτάζοντας τις φωτογραφίες, και λαμβάνοντας υπόψη το σκοτάδι της κρύπτης, τίθεται το ερώτημα: "Οι Αιγύπτιοι, φωτίζαν το εσωτερικό των τάφων τους;"
Σύμφωνα με την παραδοσιακή αρχαιολογία, οι αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν πυρσούς για να φωτίσουν τα δωμάτια των τάφων και ναών. Ωστόσο, στο ταβάνι δεν υπάρχει το παραμικρό ίχνος της αιθάλης ή υπολειμμάτων καπνού. Επιπλέον, στο πλαίσιο αυτών των τάφων, δεν υπάρχει αρκετό οξυγόνο για να τροφοδοτήσει τη φλόγα της δάδας. Αλλά αν δεν χρησιμοποιούν φακούς, πώς κινόντουσαν στα δωμάτια και τους μεγάλους σκοτεινούς διαδρόμους;
Μια άλλη θεωρία ήταν ότι το φως του Ήλιου κατευθύνεται από το εξωτερικό με τη βοήθεια κατόπτρων χαλκού. Κάποιοι αρχαιολόγοι προσπάθησαν να αναπαράγουν την τεχνική που προτείνει η θεωρία αυτή, αλλά δυστυχώς απέτυχε, επειδή μετά από μερικές γωνίες το ηλιακό φως δεν διαχέεται πλήρως, και οι καθρέφτες του χαλκού δεν ήταν σε θέση να αντανακλούν πλήρως το φως του Ήλιου.
Η μόνη λύση που μπορούμε να σκεφτούμε είναι σε κάποια πηγή τεχνητού φωτός, για παράδειγμα, μια λάμπα πυρακτώσεως. Στην κρύπτη της Ντεντέρα, θα βρούμε ανάγλυφα αυτών των λαμπτήρων.
Οι Αιγυπτιολόγοι έπρεπε να βρουν μια εξήγηση με κάθε κόστος, για τις παραστάσεις της Ντεντέρα. Σύμφωνα με την κλασική αρχαιολογία δεν μπορεί να είναι ηλεκτρικές συσκευές. Σύμφωνα με αυτούς τους ειδικούς, οι απεικονίσεις είναι ένα λουλούδι λωτού και οι γραμμές γύρω του που φαίνεται να αποτελούν μια λάμπα, στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύουν το άρωμα του λωτού.
Παραδόξως, η ευκολότερη εξήγηση είναι ότι οι Αιγύπτιοι είχαν ανακαλύψει την ηλεκτρική ενέργεια και είχαν μάθει ένας από τους πιθανούς τρόπους για να τη χρησιμοποιούν, και αυτό γιατί η αρχή της λειτουργίας ενός λαμπτήρα πυρακτώσεως δεν είναι τόσο περίπλοκο όπως πιστεύεται.
Αποκάλυψη

http://www.apocalypsejohn.com/2013/02/lampa-ntentera.html

'Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ : ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ' Texe Marrs





ΠΗΓΗ
 
http://www.triklopodia.gr/2013/02/texe-marrs.html

Μία μικρή τραπεζική ιστορία…


Να που πάνε τα λεφτά σου Έλληνα !
Πλήρωνε Φόρους και Χαράτσια.
Όλα για τις Τράπεζες.



ΠΗΓΗ

http://www.triklopodia.gr/2013/02/blog-post_3497.html

F.E.M.A και Πρόγραμμα REX 84 Η ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ


Τι ετοιμάζουν οι ΗΠΑ?
Δημιουργία 800 στρατοπέδων συγκέντρωσης, παραγγελία εκατοντάδων χιλιάδων φερέτρων και παραγγελίες προμηθειών διαφόρων ειδών, είναι μερικές από τις προετοιμασίες της F.E.M.A εδώ και
αρκετό καιρό. Γιατί άραγε? Τι είναι η F.E.M.A?Τι ειναι το Πρόγραμμα REX 84



See Google Map of Campsby Todd


F.E.M.A. (Federal Emergency Management Agency), είναι η «Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών» και εδρεύει στο Fort Meade τoυ Maryland, στην έδρα της περιβόητης NSA…Επίσημη αποστολή της είναι να διαχειρίζεται έκτακτες ανάγκες, όπως καταστροφές από σεισμούς, τυφώνες, τρομοκρατικές ενέργειες κλπ… Αρχικά υπό την διοίκηση της FEMA εγκρίθηκε η ίδρυση 23 στρατοπέδων κράτησης. Αυτά διεσπάρησαν σε όλη την έκταση των ΗΠΑ.

Επί πλέον, ιδρύθηκαν είκοσι συμπληρωματικά στρατόπεδα. Υπάρχουν επομένως τώρα 43 στρατόπεδα κράτησης που είναι έτοιμα σε όλη την έκταση των ΗΠΑ. Η Επιχείρηση αυτή ονομάστηκε REX-84 και υποτίθεται οτι δημιουργήθηκε με το σκεπτικό οτι, σε περίπτωση μαζικής εξόδου αλλοδαπών μεταναστών από τα σύνορα Μεξικού Αμερικής, αυτοί θα πρέπει γρήγορα να μαζευτούν και να οδηγηθούν σε κέντρα κράτησης της F.E.M.A. Το πρόγραμμα αυτό, επιτρέπει πολλά στρατόπρδα συγκέντρωσης να μετατραπούν σε φυλακές.
Στην πραγματικότητα, το πρόγραμμα REX84, αποτελεί ένα τεράστιο Γκουλάγκ στο οποίο σκοπεύουν να φυλακίσουν όλους τους πολίτες που θα θεωρηθούν “εν δυνάμει ανατρεπτικοί” ( όσοι δηλαδή αντιστέκονται στη Νέα Παγκόσμια Τάξη ). Από την στιγμή που θα κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και επιβληθεί Στρατιωτικός Νόμος σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ, κάθε αντιφρονών θα μετονομασθεί απλούστατα σε “εγκληματία”, “ύποπτο τρομοκράτη” και επικίνδυνο πρόσωπο για την δημόσια “τάξη και ασφάλεια”.
Η κυβέρνηση, έχοντας στα χέρια της έκτακτες εξουσίες θα προσπαθήσει να επιβάλλει το νόμο χρησιμοποιώντας τις πολυάριθμες Ομοσπονδιακές αστυνομικές υπηρεσίες.
To REX84 έχει δύο υπο-προγράμματα: Το Garden Plot, που είναι το υπο-πρόγραμμα για τον έλεγχο του πληθυσμού και, Το Cable Splicer , που είναι το υπο-πρόγραμμα κατά το οποίο, τη διακυβέρνηση των Πολιτειακών και Τοπικών κυβερνήσεων θα αναλάβει η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση.
Τα Στρατόπεδα-Φυλακές Το “American’s Bulletin” το Νοέμβριο του 1992, έγραψε:
«Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε μια Ντιρεκτίβα για την Εθνική Ασφάλεια, Υψηλής Διαβάθμισης (NSDD – National Security Decision Directive). Αυτή η Ντιρεκτίβα έδινε επείγουσες Οδηγίες για την ενεργοποίηση δέκα τεράστιων στρατοπέδων-φυλακών σε καίριες στρατηγικές Θέσεις σε ολόκληρη τη έκταση των ΗΠΑ. Τέσσερις από αυτές τις εγκαταστάσεις κράτησης έχουν σχεδιασθεί για την κράτηση τουλάχιστον 25.000 πολιτικών κρατουμένων. Βρίσκονται στα εξής σημεία: Fort Chaffee, Αλάσκα Fort Drum, Στρατιωτική Περιοχή Νέας Υόρκης Indiantown, Στρατιωτική Περιοχή Πενσυλβάνιας Camp Hill, Πενσυλβάνια. Οι επιπλέον έξη εγκαταστάσεις κράτησης έκτακτης ανάγκης, όπως ονομάζονται κατ’ ευφημισμό, συγκροτήθηκαν σιωπηλά σε υπάρχουσες στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ. Αυτές είναι οι εξής: Fort Benning, Γεωργία Fort Huachua, Αριζόνα Αεροπορική Βάση Elgin, Φλόριδα Oakdale, Καλιφόρνια Fort McCoy, Ουαϊόμινγκ Αεροπορική Βάση Vandenberg, Καλιφόρνια.
Όλα τα στρατόπεδα έχουν σιδηροδρομικές γραμμές και αρκετα από αυτά έχουν κοντά τους και αεροδρόμιο. Πλαστικά Φέρετρα! Η F.E.M.A από ότι φαίνεται, έχει φροντίσει όλες τις λεπτομέρειες για την επίτευξη του σχεδίου της Αμερικανικής Κυβέρνησης όποιο κι αν είναι αυτό. Σε ένα από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στη Georgia, υπάρχουν αποθηκευμένα εκατοντάδες χιλιάδες πλαστικά φέρετρα! Κατασκευάστηκαν από την εταιρία PolyGuard Vaults η οποία περιγράφει το «προϊόν» της ως εξής: Η νεκρική κρύπτη, είναι ένα κιβώτιο, μέσα στο οποίο τοποθετούνται το φέρετρο και τα λείψανα την ώρα της ταφής.



Αυτό, βοηθάει στη διατήρηση της αισθητικής του εδάφους στην τοποθεσία που βρίσκεται ο τάφος. Κατασκευάζεται με τη διαδικασία έκχυσης του καλουπιού από νερό, πολυμερή ανθεκτικά σε χημικά και είναι ΜΗ-βιοδιασπώμενο..

Πληροφορίες κάνουν λόγο για 1.500.00 τέτοια φέρετρα!
Η ερώτηση είναι εύλογη: Γιατί? Ακόμη κι αν σχεδιάζεται μαζική εξόντωση πληθυσμού, ακόμη κι αν προετοιμάζονται για κάποιο είδος φυσικής καταστροφής, γιατί η F.E.M.A έπρεπε να παραγγείλει τα αξίας εκατομυρίων δολλαρίων φέρετρα?
Υπάρχουν πληροφορίες οτι η κατασκευή τους στοίχισε περίπου 110.000.000 δολλάρια. Δεν δίνει κάποιος τόσα χρήματα μόνο και μόνο για περίπτωση που «κάτι συμβεί», τα δίνει όμως όταν ξέρει οτι πρόκειται να συμβεί… Θα ακουστεί κυνικό αλλά, το πιο απλό θα ήταν να χρησιμοποιήσουν μαζικούς τάφους ή πλαστικές σακούλες. Ποιος ο λόγος λοιπόν για τέτοια προληπτική μέριμνα με τόση ‘φροντίδα’ και ‘στοργή’ από την F.E.M.A, τη στιγμή μάλιστα που εκατομύρια αμερικανών είναι άστεγοι και πεινασμένοι?
Εκτός αν, παίζει ρόλο το ότι, τα αεροστεγή αυτά φέρετρα είναι ιδανικά για να μεταφέρουν θύματα πανούκλας ή βιολογικού πολέμου. Η Οργάνωση Συνεχίζεται….
Εκτός των παραπάνω, η F.E.M.A φαίνεται πως προχωράει και σε άλλου είδους λεπτομέρειες, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα οτι, ξέρει πολύ καλά τι είναι αυτό που πρόκειται να συμβεί.
Μόλις στις 24/1/11, δημοσιοποίησε στο σάιτ της διαγωνισμό ανάθεσης παραγγελίας για 140.000.000 συσκευασμένα γεύματα με διάρκεια ζωής 36 μηνών!
Πριν από αυτό, προμηθεύτηκε 14.000.000 κουβέρτες.
Η F.E.M.A, προσομοιωσε τη φύση ενός μεγάλου σεισμού στην κεντρική περιοχή των Ηνωμένων Πολιτειών στην σεισμική ζώνη της Νέας Μαδρίτης τον Μάϊο του 2011.
Το σκηνικό θυμίζει μάλλον false flag operation που προφανώς έγινε για να δικαιολογήσει όλα τα παραπάνω, όμως τα ερωτήματα παραμένουν και είναι πολλά:
Οι τεράστιες φυλακές τι ρόλο παίζουν?
Γιατί σχεδιάστηκαν για ένα τόσο μεγάλο αριθμό κρατουμένων?
Γιατί παραμένουν σε αχρηστία?
Τι περιμένουν η μάλλον, ποιους περιμένουν?
Τα χιλιάδες πλαστικά φέρετρα για ποιους είναι?
Τι ετοιμάζουν?
Τυφώνα?
καταστροφικό σεισμό?
ακραίες κλιματολογικές αλλαγές?
τρομοκρατική επίθεση με χημικά?
Πανδημία?
εξέγερση λόγω “οικονομικού κραχ ή μήπως την “τελική λύση” για τους “μη συμμορφούμενους” στην Νέα Παγκόσμια Τάξη και στον επερχόμενο Παγκόσμιο Ηγέτη?

Ο Αλεξ Τζόουνς και η ομάδα του ερευνούν το θέμα των πλαστικών φέρετρων στις ΗΠΑ,τα οποία ανήκουν στην FEMA και είναι αρκετά εκατομμύρια.Να σημειώσουμε οτι η FEMA είναι μια κυβερνητική οργάνωση που όταν συμβεί μια μεγάλη καταστροφή ή επιδημία αναλαμβάνει την διοίκηση στην Αμερική και βάζει στο περιθώριο τον Πρόεδρο και το Σύνταγμα.
Εγκαθιδρύει με λίγα λόγια δικτατορία....

 
http://www.triklopodia.gr/2013/02/fema-rex-84.html

Ελεύθεροι οι προσαχθέντες για την υπόθεση της επίθεσης στις Σκουριές


Ελεύθεροι αφέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου οι δύο προσαχθέντες στην Ασφάλεια Πολυγύρου για την υπόθεση της εμπρηστικής επίθεσης στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.


Μετά από αυτό διαλύθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούσαν από τις 18.00 το απόγευμα κάτοικοι της Χαλκιδικής μπροστά στο Αστυνομικό Τμήμα Πολυγύρου.

Τα δύο άτομα προσήχθησαν το πρωί στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές και βρίσκονται ακόμη στην Ασφάλεια Πολυγύρου.Ωστόσο ένας από τους δικηγόρους υπερασπιστές των κατοίκων της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, ο Βασίλης Τζιμούρτος, ανέφερε στο ΑΜΠΕ ότι στις 6 το πρωί προσήχθη στην Ασφάλεια Πολυγύρου μία 30χρονη, στις 10 προσήχθη και ο σύζυγός της ενώ το μεσημέρι προσήχθη και μία φίλη του ζεύγους που πήγε να τους αναζητήσει.

Σύμφωνα με τον κ.Τζιμούρτο οι προσαχθέντες βρίσκονται ακόμη στην Ασφάλεια Πολυγύρου και δεν επιτρέπεται στους δικηγόρους να επικοινωνήσουν μαζί τους.Να σημειωθεί ότι χτες οι δικηγόροι που υπερασπίζονται τους κατοίκους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, προέβησαν σε καταγγελίες περί «αστυνομικής αυθαιρεσίας» και «βίας» στην περιοχή στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης στις Σκουριές.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης όμως, η οποία διεξάγει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, με ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί διέψευσε τις κατηγορίες αυτές αναφέροντας: «Οι έρευνες και οι προανακριτικές ενέργειες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στην ευρύτερη περιοχή για την εξιχνίαση της εμπρηστικής επίθεσης από άγνωστους δράστες σε εταιρεία εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, την 17-02-2013, γίνονται στο πλαίσιο της νομιμότητας, με πιστή εφαρμογή των διατάξεων της ποινικής δικονομίας και με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα».

 
 
http://www.triklopodia.gr/2013/02/blog-post_4048.html

Εξέλιξη σοκ αναστατώνει τις διεθνείς αγορές Η Moody’s αφαίρεσε το ΑΑΑ από τη Μεγάλη Βρετανία

Έκπληξη στις διεθνείς χρηματαγορές προκάλεσε η απόφαση της Moody’s να αφαιρέσει την αξιολόγηση ΑΑΑ από την Μεγάλη Βρετανία. Το βράδυ της Παρασκευής ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία σημειωτέον
είναι μια από τις ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη και μέλος του πανίσχυρου G7, από το ΑΑΑ σε Αa1.

Η Moody’s αιτιολογώντας την απόφασή της αναφέρει ότι η αδυναμία της οικονομίας της Γηραιάς Αλβιόνος, θα διαρκέσει για αρκετά χρόνια εξαιτίας της αδύναμης παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας αλλά και της μείωσης της δανειοδότησης, τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Ο George Osborne, επιφανής Άγγλος πολιτικός με μακρά θητεία στην πολιτική σκηνή της χώρας του, μετά την υποβάθμιση από τη Moody’s δήλωσε ότι «το πρόβλημα χρέους που αντιμετωπίζει η χώρα είναι κάτι από το οποίο δεν μπορούμε να ξεφύγουμε και το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

Η υποβάθμιση της Μεγάλης Βρετανίας από την αξιολόγηση ΑΑΑ αναμένεται , σύμφωνα με οικονομικούς παράγοντες, να δημιουργήσει εκτεταμένη αναταραχή στις χρηματιστηριακές αγορές -από τη Δευτέρα το πρωί -αφού εκτός των άλλων το Λονδίνο θεωρείται ως το δεύτερο μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο του πλανήτη μετά τη Νέα Υόρκη.

 
http://www.triklopodia.gr/2013/02/moodys.html

Χαλκιδική...Πολίτες από όλη την Ελλάδα όπου και αν ανήκετε σας στέλνουμε S.O.S.

Τη στιγμή που γράφουμε αυτές τις γραμμές χτυπάνε πάλι οι καμπάνες στην Ιερισσό μας, κάποιοι προσαχθέντες μάλλον έχουν ΄΄χαθεί΄΄ , έχουν ΄΄αργήσει να γυρίσουν΄΄ , ποιος νοιάζεται...

Στην Ελλάδα που ''ακύρωσε'' τον αγωγό Μπουρκάς Αλεξανδρούπολης και τον South Stream που θα
έδιναν πνοή στην Θράκη μας και σε όλη τη χώρα αναβαθμίζοντας μας γεωπολιτικά , αλλά που ταυτόχρονα ''άνοιξε την αγκαλιά της'' στα βαρέα μέταλλα και στο κυάνιο της El Dorado και των υποταχτικών της...

Στην χώρα των θαυμάτων μια ''χρυσή σιωπή'' έχει απλωθεί σε ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ και στα μνημονιακά ΜΜΕ.

Στην Χαλκιδική μας ο... Όργουελ και το 1984 γίνονται πάλι επίκαιροι.

Η επαπειλούμενη καταστροφή μας με βαρέα μέταλλα βαπτίζεται επένδυση.
Οι ανεπανόρθωτες βλάβες που πρόκειται να συμβούν όπως τεκμηριωμένα έχουν αποδείξει δεκάδες πανεπιστημιακοί καθηγητές μαζί με την απώλεια μακροπρόθεσμα χιλιάδων θέσεων εργασίας προσπαθούν να καλυφθούν με το φύλλο συκής των θέσεων εργασίας που για ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ θα δώσει η εταιρεία.
Θέσεις με υποθήκη το μέλλον το δικό μας , των παιδιών μας, των άλλων επαγγελμάτων σε αλιεία, τουρισμό, κτηνοτροφία, μελισσοκομία κτλ των νερών μας, του πανέμορφου περιβάλλοντός μας.

Ο ειρηνικός αγώνας μας αφού δεν μπόρεσε να καταπνίγει βαπτίζεται τρομοκρατία.
Οι δεκάδες ειρηνικές πορείες μας, νέων γέρων , ανδρών γυναικών από όλη τη Χαλκιδική προσπαθούν έντεχνα να τσουβαλιαστούν και να ποινικοποιηθούν ή να τρομοκρατηθούν.

Πολίτες απο την Αμμουλιανή την Ουρανούπολη τα Νέα Ρόδα την Ιερισσό, την Μεγάλη Παναγία Το Γομάτι τον Πολύγυρο την Θεσσαλονίκη, απο κάθε γωνιά της πατρίδας σηκωθήκαμε απο την ασφάλεια και την μακαριότητα του καναπέ και του τελεκοντρολ και ΕΝΩΘΗΚΑΜΕ χωρίς προαπαιτούμενα χωρίς τοπικισμούς χωρίς κομματικές ταμπέλες, (με όλα τα κουσούρια που έχουμε εμείς οι ''χωριατές'') και διεκδικούμε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

Να μην γίνουμε δούλοι του Μπόμπολα και των Καναδών για 500 ευρώ.
Να μην πουλήσουμε την πατρώα γη μας.
Να μην γονατίσουμε μπροστά στα αρπαχτικά που κάποιοι ΦΕΡΑΝΕ ΕΔΩ ΥΠΟΥΛΑ και χωρίς να μας ρωτήσουν.

Ελεύθεροι πολίτες απο όλη την Ελλάδα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές και πιστεύετε πως η αλήθεια και το δίκιο είναι πάνω από κόμματα και ευρώ, ενώστε τη δική σας φωνή με τη δική μας.
Στηρίξτε μας στον αγώνα που κάνουμε.
Ο ειρηνικός αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι όλοι να μάθουν για το έγκλημα που πάει να γίνει εδώ στην πανέμορφη Χαλκιδική μας.
Η Χαλκιδική είναι μόνο η αρχή στο έγκλημα του μνημονίου και της τρόικας.
Πολίτες από όλη την Ελλάδα όπου και αν ανήκετε σας στέλνουμε S.O.S.









 
http://www.triklopodia.gr/2013/02/sos_23.html

Γι’ αυτό βγάλατε από το κάδρο της εξεταστικής τον Γιώργο Παπανδρέου κύριε Τσίπρα;


Αμείλικτα ερωτήματα μετά τις αποκαλύψεις του Παναγιώτη Τζένου στα “Παραπολιτικά”. Ειδικά το δεύτερο σκέλος που αφορά την συνάντηση Τσίπρα στο Σαν Φραντσίσκο με τον κύριο Άγγελο Τσακόπουλο, πεθερό και συνέταιρο του Μάκρου Κουνάλάκη, συνεργάτη του “Ανδρίκου”
Παπανδρέου στην περιβόητη I4Cense! Την I4cense για την οποία έρχονται νέες αποκαλύψεις – πραγματικές βόμβες στα θεμέλια της δημοκρατίας, της κοινωνίας και αποκαλύπτουν τι πραγματικά συνέβει τα δύο χρόνια της κυβέρνησης του “Δεν είμαστε δυναστεία” Παπανδρέου.
Στην φωτό, ο κύριος Κουναλάκης μαζί με το μεγάλο αφεντικό, την σφαγέα των Βαλκανίων και της Μεσογείου, Χίλαρυ Κλίντον.

Θα θυμίσουμε λίγο από i4cense και θα επανέλθουμε με την άλλη, μεγάλη αποκάλυψη που
δεν είναι άλλη από την φωτογραφία στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας. Όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ποζάρει δίπλα στον πολιτικό προϊστάμενο των υποκλοπών, Τόμας Μίλερ και τον υπάλληλο των εμπνευστών του σχεδίου Πυθία, τον ατιμώρητο πρόεδρο της Proton, η οποία όπως φαίνεται ήταν το απόλυτο πασοκικό σκάνδαλο για το οποίο τόσο ο Σπέκχαρντ όσο και κάποιοι άλλοι φίλοι του Παπανδρέου, όπως ο κύριος Ασημακόπουλος, παραμένουν στο απυρόβλητο.
Διαβάστε από το Ionian press τι έγραφε για τον Κουναλάκη: Μια φορά κι έναν καιρό (μην πάει ο νους σας στα παλιά, για πρόσφατα μιλάμε, καλά – καλά δεν έχει κλείσει χρόνος) στις 22 Οκτωβρίου 2010 (ημέρα Παρασκευή) με πρωτοβουλία του Γ. Παπανδρέου, πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος Κορυφής των Χωρών της Μεσογειακής Λεκάνης για την κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο, στην οποία συζητήθηκαν μέτρα, κρατικά και διακρατικά προγράμματα, που αφορούσαν στην προώθηση επενδύσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Στη Σύνοδο αυτή συμμετείχαν ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγιτ Ερντογάν, οι Πρωθυπουργοί της Μάλτας η Παλαιστινιακή Αρχή καθώς και υπουργοί από πολλές μεσογειακές χώρες.

Στις 23 Οκτωβρίου 2010 (ημέρα Σάββατο) πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το πρώτο επενδυτικό φόρουμ για την Πράσινη Ανάπτυξη στη Μεσόγειο, Σε αυτό το φόρουμ συμμετείχαν όλοι όσοι συμμετείχαν στην Σύνοδο της προηγούμενης ημέρας, αλλά στην παρέα προστέθηκαν, μεγάλοι τραπεζίτες και στελέχη πολυεθνικών.

Αυτό που είναι σημαντικό είναι το εξής: Ενώ η συνδιάσκεψη της 22ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου, το φόρουμ της επόμενης ημέρας είχε συνδιοργανωτές την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕΠ) και την Institute for Climate and Energy Security (i4cense), η οποία δραστηριοποιείται στη Μεσόγειο και την Νοτιοανατολική Ευρώπη, με διακηρυγμένο σκοπό της την «προώθηση αποτελεσματικών πρωτοβουλιών για το κλίμα και την ενεργειακή ασφάλεια στην Μεσόγειο». Με άλλα λόγια, ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ το ρόλο του διαμεσολαβητή μεταξύ κυβερνήσεων και πολυεθνικών εταιρειών, με σκοπό την υλοποίηση «πράσινων» επενδυτικών σχεδίων.

Πρόεδρος αυτής της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης είναι ο αδερφός του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Αντρίκος Παπανδρέου, ο οποίος και στο site της παραπάνω οργάνωσης αλλά και αλλού αναφέρεται ως καθηγητής, (Ανειδίκευτος ίσως, αφού το καθηγητής από μόνο του δεν προσδιορίζει καμία εξειδίκευση. Εύλογο λοιπόν τα δύο πρώτα ερώτηματα: «Τι καθηγητής;», «Που καθηγητής;»).

Αξιοσημείωτο είναι ότι η έδρα της συγκεκριμένης οργάνωσης είναι στην Ελβετία. Δεν υπάρχουν δηλαδή μόνο καταθέσεις Ελλήνων φοροφυγάδων στην Ελβετία, αλλά και εταιρείες (μία απ΄αυτές και της οικογένειας του πρωθυπουργού), που λαμβάνουν χορηγίες από το ελληνικό δημόσιο, όπως θα δείτε και παρακάτω.

Το συγκεκριμένο τριήμερο λοιπόν (το πρόγραμμα της Κυριακής δεν το γνωρίζουμε αλλά μπορούμε να το φανταστούμε: Επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης, φαγητό σε ταβερνάκι στην Πλάκα και άλλα τέτοια τουριστικά) ο Πρωθυπουργός της χώρας Γιώργος Παπανδρέου «έστρωσε», κατά πως λένε στην……..
πιάτσα «τη δουλειά» στον αδερφό του, αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα του κατά τη διάρκεια της συνόδου σκοπός της ήταν «να συμβάλει στην αναγκαία όσμωση (ωραία λέξη) μεταξύ κυβερνήσεων, επιστημόνων, επιχειρηματιών και ΜΚΟ, προκειμένου να διαμορφωθεί το κατάλληλο πολιτικό περιβάλλον, να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα και να αναδειχθούν οι προτεραιότητες των project (χάνεις ποτέ απ΄ τα γράμματα), που θα δώσουν ώθηση στο νέο παραγωγικό μοντέλο, ώστε «να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές μία Μεσόγειο ειρηνική και ευημερούσα, προστατευμένη από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής». (Όλο αυτό πάει να πει σε αγοραία ελληνικά «Τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι και το λαδόξυδο δικό μου – άντε καλά… του αδερφού μου – να το πουλήσω όσο θέλω).

Για την οικογένεια Παπανδρέου βέβαια μέχρι σήμερα έχουν ακουστεί πολλά (για τις επαγγελματικές δραστηριότητές της) και το τι ακριβώς είναι αλήθεια απ’ αυτά και το τι είναι ψέμα μένει να αποδειχθεί.

Εμείς όμως που δεν ξέρουμε πολλά γράμματα κι απ’ όσα διαβάζουμε λίγα καταλαβαίνουμε, ένα έχουμε να πούμε: Μάλλον με μεσίτες έχουμε μπλέξει και όχι με πολιτικούς. Επειδή μάλιστα είχαμε την τύχη να ακούσουμε σε νεαρή ηλικία τον τραγουδοποιό του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος Θωμά Μπακαλάκο να άδει: «Θα ‘ρθουν πάλι τσούρμο οι μεσάζοντες, θα κερδοσκοπήσουν οι μεσάζοντες», αυτά τα πωλητήρια που στήνονται σήμερα και που αφορούν τη δημόσια περιουσία του ελληνικού λαού αντιλαμβανόμαστε ότι κάποιοι τα έχουν πάρει εργολαβία και με επιστημονικό και καθόλου αυτοσχεδιαστικό τρόπο «κάνουν το κομμάτι τους».

Οι χορηγοί της παραπάνω ημερίδας της i4cense ήταν σπουδαίοι και καθόλου ευκαταφρόνητοι:

Το Ιδρυμα Ωνάση (Ιδιωτικό ίδρυμα είναι σ’ όποιον θέλει δίνει).
Ο Όμιλος Μυτιληναίου (Ιδιωτική εταιρεία είναι σ’ όποιον θέλει δίνει, αλλά μπαίνει και ένα μικρό θεματάκι: Τι παίρνει από το ελληνικό δημόσιο και πως;)
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (Αυτό δεν είναι θεματάκι… Είναι θεματάρα),
Η HSBC (Ελβετική τράπεζα είναι, επενδύσεις κάνει, αλλά το θέμα εδώ είναι τι κάνει η χώρα για την HSBC),
Ο ΟΠΑΠ, η ΔΕΠΑ, η ΔΕΗ (Καλώς τα και τα τσουβαλάτα, τα καλά και τ’ αεράτα)
Η SIEMENS !!!!! (Τι μου είπες τώρα; Δράσεις της οικογένειας με χορηγό τη SIEMENS;! Ποτέ),
Η Wind, η CCC, τα ΕΛΠΕ και οι υπόλοιπες πολυεθνικές και θυγατρικές κάτι σαν το υπόλοιπο της Αττικής που βγάζει βουλευτή τον Πάγκαλο.

Να περάσουμε τώρα να ρίξουμε μια ματιά και στα ονόματα και τα βιογραφικά όσων αποτελούν τα μέλη μελών του ΔΣ της Οργάνωσης του Αντρίκου, που εισπράττει τις χορηγίες από τους παραπάνω δημόσιους φορείς του ευρύτερου δημοσίου συμφέροντος.

Τα ονοματάκια που ακολουθούν, όπως λένε αυτοί που ξέρουν καθιστούν σαφές πως η συγκεκριμένη ΜΚΟ εντάσσεται στο γνωστό τόξο της προώθησης των διεθνών επιχειρηματικών και γενικότερα ιμπεριαλιστικών συμφερόντων. Αυτά είναι:

Ipek Nur Cem Taha: Ιδρυτής και επικεφαλής της πολυεθνικής τηλεοπτικής πρωτοβουλίας Global Leaders, η οποία παίρνει συνεντεύξεις από διεθνής εμβέλειας πολιτικά πρόσωπα (πχ Χ. Σολάνα, Κ. Ανάν, Μ. Ωλμπράιτ, Χ. Καρζάι κλπ) αλλά και από στελέχη πολυεθνικών. Είναι παράλληλα μέλος του Διεθνούς Συμβουλευτικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου της Κολούμπια.

Jose Maria Figueres: Πρώην Πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, κατά την περίοδο 1994-98. Εργάζεται έκτοτε ως κορυφαίο στέλεχος πλειάδας πολυεθνικών εταιρειών. Διαθέτει πτυχίο πολιτικού μηχανικού από τη Στρατιωτική Ακαδημία West Point των ΗΠΑ.

Μάρκος Κουναλάκης: Είναι καθηγητής ΜΜΕ και Επικοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κεντρικής Ευρώπης, το οποίο βρίσκεται στην Βουδαπέστη. Πρόκειται για ένα αγγλόφωνο εκπαιδευτικό ίδρυμα, που ιδρύθηκε μετά το 1991, και έχει επικεφαλής τον πρώην Πρόεδρο του Ιδρύματος Κένεντυ John Shattuck. Ο Μ. Κουναλάκης, κάλυψε δημοσιογραφικά την κατάρρευση του υπαρκτού Σοσιαλισμού σε Τσεχοσλοβακία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας. Είναι παντρεμένος με την κόρη του αμερικανού, ελληνικής καταγωγής, πρέσβη στη Βουδαπέστη, κα. Ελένη Τσακοπούλου – Κουναλάκη.

Nick Mabbey: Περιβαλλοντολόγος και συγγραφέας βιβλίων για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Σύμβουλος του Πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας Τ. Μπλερ μέχρι το 2005.

Simon Reddy: Κορυφαίο πρώην στέλεχος της Greenpeace International, νυν εκτελεστικός διευθυντής της γραμματείας της πρωτοβουλίας C40 Climate Leadership Group. Η τελευταία αποτελεί μια χαλαρή δικτύωση 40 μεγάλων πόλεων (μεταξύ των οποίων και η Αθήνα), για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου.

Joseph A. Stanislav: Ιδρυτής της εταιρείας συμβούλων JAStanislaw Group, LLC, η οποία ειδικεύεται σε στρατηγικές μελέτες και περιβαλλοντικές μελέτες.

Dimitri Zenghelis: Στέλεχος της Οικονομικής Διεύθυνσης της πολυεθνικής εταιρείας πληροφοριακών συστημάτων Cisco. Επικεφαλής οικονομικών προβλέψεων και μακροοικονομικής ανάλυσης του Υπουργείου Οικονομικών μεταξύ 1999 – 2007. Εδώ http://www.i4cense.org/ για του λόγου το αληθές μπορείτε να δείτε το site της Μ.Κ.Ο. του Αντρίκου.
 
http://www.triklopodia.gr/2013/02/blog-post_3493.html

Παίρνουν το Αιγαίο χωρίς πόλεμο !


ΠΟΥ ΠΑΜΕ;
Υπηρεσίες υγείας & περίθαλψης στην Λέσβο από Τουρκία! 

Η Τουρκία άνοιξε γραφείο στη Μυτιλήνη που προωθεί άπορους ασθενείς από τη Λέσβο σε

νοσοκομεία στα τουρκικά παράλια με εξαιρετικά χαμηλά νοσήλεια! Σε δεύτερη φάση, μάλιστα, σχεδιάζουν και δωρεάν περίθαλψη σε άπορους και άνεργους! Προσπαθούν να κερδίσουν τις καρδιές και τις ψυχές των νησιωτών (έτσι νομίζουν). Εκμεταλλευόμενοι την ανυπαρξία των υπηρεσιών υγείας και την καταστροφή του ΕΟΠΠΥ, λόγω Μνημονίων.

Ας δούμε την απίστευτη υπόθεση:

Η Άγκυρα εφαρμίζοντας μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, ίδρυσε σην Λέσβο γραφείο προώθησης ασθενών από τη χώρα μας σε Μονάδες Παροχής Υπηρεσιών Υγείας στα τουρκικά παράλια.

Όπως σημειώνει και σε ερώτηση του στην Βουλή ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, «το συγκεκριμένο θέμα, καταγγέλθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα, από το Σύμβουλο και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Παναγιώτη Προβέτζα».

«Αληθεύει ότι η Άγκυρα, προτίθεται να δημιουργήσει γραφείο παραπομπής Ελλήνων ασθενών από τη χώρα μας προς τα τουρκικά παράλια; Εάν ναι, ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε ώστε να μην υλοποιηθεί το εφιαλτικό αυτό «σενάριο»;» ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά να εξασφαλιστεί η υγειονομική θωράκιση των νησιών μας «ώστε να μην υπάρξει η επιδιωκόμενη εξάρτηση και σε θέματα Υγείας από τα απέναντι τουρκικά νοσοκομεία που ήδη διαφημίζονται».

1.Αληθεύει ότι η Άγκυρα, προτίθεται να δημιουργήσει γραφείο παραπομπής Ελλήνων ασθενών από τη χώρα μας προς τα τουρκικά παράλια; Εάν ναι, ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε ώστε να μην υλοποιηθεί το εφιαλτικό αυτό «σενάριο»;

2.Με ποιο τρόπο θα εξασφαλίσετε την υγειονομική θωράκιση των νησιών μας ώστε να μην υπάρξει η επιδιωκόμενη εξάρτηση και σε θέματα Υγείας, από τα απέναντι τουρκικά νοσοκομεία που ήδη διαφημίζονται;

3.Προτίθεστε να καταργήσετε το «χαράτσι» εισαγωγής των Ελλήνων ασθενών στα νοσοκομεία της Επικράτειας;

4. Γνωρίζετε ότι η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό συνταγματικά κατοχυρωμένο; Κατανοείτε ότι παραβιάζεται το άρθρο 21 παρ. 3 του Συντάγματος στο οποίο αναφέρεται ότι «το Κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων»;
 
 
http://www.triklopodia.gr/2013/02/blog-post_5361.html

Βιομήχανοι και κυβέρνηση της Γερμανίας σχεδιάζουν πολέμους για πρώτες ύλες


Μετάφραση: Α. Αλαβάνου

Πριν από δυο χρόνια, κορυφαίες γερμανικές βιομηχανίες συγκρότησαν τη Συμμαχία για τις Πρώτες Ύλες (Rohstoffallianz) με σκοπό να διασφαλίσουν την προμήθεια πρώτων υλών για τους μετόχους και
τις συμμετέχουσες εταιρείες. Για να το πετύχουν, ζητούν να χρησιμοποιηθούν στρατιωτικές δυνάμεις.
Σε μια συνέντευξη στο Ρόιτερς, τη Δευτέρα 18/2, ο επικεφαλής της Συμμαχίας για τις Πρώτες Ύλες , Ντιρκ Πάσκερτ, ζήτησε μια “στρατηγικά προσανατολισμένη εξωτερική πολιτική στον τομέα της οικονομίας και της ασφάλειας”, με σκοπό να εξασφαλίζονται οι πρώτες ύλες για τη γερμανική βιομηχανία.

Παρόλο που αυτή η πολιτική θα έπρεπε να διέπεται από το “σκοπό των ελεύθερων και διαφανών αγορών εμπορευμάτων”, ανέφερε ο Πάσκερτ, “δεν θα πρέπει να είμαστε αφελείς, ώστε να το θεωρήσουμε δεδομένο στο άμεσο μέλλον”. “Δυστυχώς, οι εξελίξεις κινούνται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση”. Συνεπώς, κατέληξε, “εμείς, μαζί με τους εταίρους μας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, πρέπει να αναλάβουμε μεγαλύτερες ευθύνες στην εξωτερική πολιτική στους τομείς της οικονομίας και της ασφάλειας”.
Η “ανάληψη ευθυνών σε θέματα ασφάλειας” αποτελεί ευφημισμό για στρατιωτικές επιχειρήσεις. Αυτό υποδεικνύει εξάλλου η αναφορά στο ΝΑΤΟ.
Ο Πάσκερτ καλεί να διεξαχθούν πόλεμοι για τις πρώτες ύλες.
Σε ευθεία ερώτηση της καθημερινής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt—“Θα δούμε πολέμους για τους φυσικούς πόρους;” — ο Πάσκερτ απάντησε θετικά, παραθέτοντας το ιστορικό προηγούμενο. “Η ιστορία δείχνει ότι πολλές συγκρούσεις ξεκινούν από τη διαμάχη για τους φυσικούς πόρους … Η προμήθεια πρώτων υλών είναι η βάση για την προστιθέμενη αξία και την ευημερία μιας χώρας, συνεπώς έχει γεωπολιτική σημασία”. Η Handelsblatt πρόβαλλε το θέμα ανενδοίαστα. Σε ένα μακροσκελές κύριο άρθρο το οποίο αναφερόταν κυρίως στη συνέντευξη του Πάσκερτ, έγραψε ότι οι βιομήχανοι θα επιθυμούσαν να δουν “μεγαλύτερη ανάμειξη της κυβέρνησης –και του στρατού– στην εξασφάλιση πρώτων υλών”. Ο αποκαλυπτικός τίτλος ήταν “Αποστολή Πρώτες Ύλες: η νέα πορεία της Γερμανίας”.
Στους πολιτικούς κύκλους, εξήγησε η Handelsblatt, αυτή η απαίτηση των βιομηχάνων βρίσκει ευαίσθητα αφτιά. Για την κυβέρνηση, “ο έλεγχος των πρώτων υλών αποτελεί ΄στρατηγικό ζήτημα΄ της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής. Μπορεί κανείς να θεωρήσει “ότι οι υπάρχουσες συνεργασίες για τις πρώτες ύλες δεν είναι επαρκείς”. Απαιτούνται επίσης “στρατιωτικά μέσα και μέσα ασφάλειας”.
Σύμφωνα με τη Handelsblatt, η καγκελάριος θέλει να διορίσει ένα συντονιστή που θα “εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα των στρατηγικών βιομηχανιών σε σχέση με την τεχνολογία ασφάλειας και άμυνας, συμβάλλοντας στη διασφάλιση της προμήθειας πρώτων υλών”. Στρατηγικοί εταίροι της Γερμανίας, όπως η Σαουδική Αραβία, θα πρέπει να στηριχθούν με εξοπλιστική τεχνολογία, προτού αναγκαστεί η Γερμανία, σε μια ενδεχόμενη κρίση, να στείλει δικά της στρατεύματα. Και οι ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να “προετοιμαστούν καλύτερα για το νέο τους ρόλο ως φρουρών των στρατηγικών συμφερόντων”. Η Handelsblatt παρέθεσε τις Κατευθυντήριες Γραμμές της Αμυντικής Πολιτικής του 2011, οι οποίες υπαγορεύουν ότι η “ασφάλεια και η πρόσβαση σε φυσικούς πόρους” αποτελούν το “πιο σημαντικό στοιχείο της πολιτικής ασφάλειας και της στρατιωτικής πολιτικής”.
Όλα αυτά δεν είναι καινοφανή. Στα μέσα της δεκαετίας του 1990, οι Κατευθυντήριες Γραμμές της Αμυντικής Πολιτικής όριζαν ως βασική αποστολή της Μπούντεσβερ [του γερμανικού στρατού] τη “διατήρηση του ελεύθερου παγκόσμιου εμπορίου και της πρόσβασης σε στρατηγικές πρώτες ύλες”. Αυτός ο προσανατολισμός άνοιξε το δρόμο για το μετασχηματισμό του γερμανικού στρατού από αμυντική δύναμη της χώρας σε διεθνή επεμβατική δύναμη.
Στην επίσημη προπαγάνδα, οι στρατιωτικές αποστολές στα Βαλκάνια, στο Αφγανιστάν και αλλού παρουσιάζονται ως ανθρωπιστικές ή ως μέρος του “πολέμου κατά της τρομοκρατίας”. Ωστόσο, τώρα η κυβέρνηση και οι μεγάλες επιχειρήσεις πιστεύουν ότι έφτασε η ώρα να ευθυγραμμίσουν την κοινή γνώμη με τους πραγματικούς σκοπούς αυτών των επιχειρήσεων.
Σε μια συνέντευξη στη Süddeutsche Zeitung, 31/1/2013, ο υπουργός Άμυνας Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε ότι θα έπρεπε να βρεθεί κάποια άλλη δικαιολογία, προκειμένου να προβληθεί η ανάγκη για άμεσες στρατιωτικές επεμβάσεις στο μέλλον. “Οι διεθνείς στρατιωτικές επιχειρήσεις πρέπει να εξηγηθούν ρεαλιστικά και οι δικαιολογίες δεν πρέπει να ηχούν τόσο πολύ παθητικές”.
Υπό την καθοδήγηση του ντε Μεζιέρ, γιου ενός στρατηγού και επί μακρόν αρχηγού του επιτελείου της Μπούντεσβερ, ο μετασχηματισμός των γερμανικών ένοπλων δυνάμεων γίνεται με ταχείς ρυθμούς. Επεκτείνονται οι ικανότητες σε επιχειρήσεις αναγνώρισης και μεταφοράς, ταχείας ανάπτυξης μαχητικών δυνάμεων. Επιπρόσθετα, ο γερμανικός στρατός θέλει να αποκτήσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη και δύο “πλοία συνδυασμένης υποστήριξης”, που, σύμφωνα με τα λόγια ενός ανώτατου αξιωματικού, είναι κατάλληλα για να “δείξουν την πολιτική βούληση”, δηλαδή να εκφοβίσουν διαφωνούντες και αντιπάλους.
Εν τω μεταξύ, η Γερμανία εμπλέκεται σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους με όλο και μεγαλύτερη επιθετικότητα. Ενώ το Βερολίνο έδειξε κάποιες επιφυλάξεις στην εισβολή στο Ιράκ, το 2003, ακόμη και στον πόλεμο στη Λιβύη το 2011, τώρα στηρίζει πλήρως τη γαλλική στρατιωτική επέμβαση στο Μαλί και τις πολεμικές προετοιμασίες εναντίον της Συρίας.
Το υπόβαθρο αυτής της εξέλιξης είναι η ένταση της διαπάλης για τις πρώτες ύλες , ιδίως με την Κίνα. Το περασμένο καλοκαίρι, ο Πάσκερτ της Συμμαχίας για τις Πρώτες Ύλες, δήλωσε στο αμερικανικό περιοδικό BusinessWeek: “Όταν αναλογίζομαι ότι η Κίνα καταναλώνει το 40% σχεδόν όλων των εμπορευμάτων και οι ανάγκες της θα συνεχίσουν να αυξάνονται δραματικά, αρχίζω να αισθάνομαι άβολα για το τι θα συμβεί μεσοπρόθεσμα. Η Κίνα είναι μια γιγαντιαία ρουφήχτρα που απλά δεν υπήρχε πριν. Οφείλουμε να σκεφτούμε σοβαρά την ασφάλεια των προμηθειών για τη γερμανική βιομηχανία”.
Η θέση των μεγάλων γερμανικών επιχειρήσεων υπέρ της διεξαγωγής πολέμων για πρώτες ύλες θυμίζει τα πιο σκοτεινά κεφάλαια της γερμανικής ιστορίας. Οι πολεμικοί στόχοι της Γερμανίας στον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο – η εκτεταμένη προσάρτηση της Γαλλίας, των χωρών της Μπενελούξ και της Αφρικής– αντανακλούσαν τις απαιτήσεις και βασίζονταν στα σχέδια των “μεγάλων κεφαλιών των επιχειρήσεων, της πολιτικής και του στρατού”, όπως έγραψε ο ιστορικός Φριτς Φίσερ το 1961, στο σπουδαίο βιβλίο του Germany’s Aims in the First World War .
Τότε, οι ίδιοι επιχειρηματικοί κύκλοι υποστήριξαν τον Χίτλερ, επειδή τα σχέδιά του για την κατάκτηση του κόσμου και η απαίτηση για “ζωτικό χώρο” στην Ανατολή αντιστοιχούσαν στην επεκτατική ώθηση προς την απόκτηση πρώτων υλών και αγορών και επειδή διέλυσε το οργανωμένο εργατικό κίνημα.
Σήμερα, πολλές εταιρείες που υποστήριξαν τον Α΄και Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο ή εκείνες που τις διαδέχθηκαν βρίσκονται ανάμεσα στους χορηγούς και στα μέλη της Συμμαχίας για τις Πρώτες Ύλες. Σ΄ αυτές περιλαμβάνονται οι χημικές βιομηχανίες BASF και Bayer, που προήλθαν από τη διαβόητη IG Farben, η γιγαντιαία χαλυβουργία ThyssenKrupp, συνένωση της Thyssen και της Krupp, που και οι δύο ήταν μεταξύ των πρώτων υποστηρικτών των Ναζί, ο όμιλος της Volkswagen, που ιδρύθηκε από τον Χίτλερ, η αυτοκινητοβιομηχανία BMW, ο βασικός μέτοχος της οποίας, η οικογένεια Quandt, οφείλει μεγάλο μέρος των περιουσιακών της στοιχείων στη ναζιστική πολιτική περί άρειας φυλής, στην καταναγκαστική εργασία και σε άλλα ναζιστικά εγκλήματα.
Όπως γράφει στην ιστοσελίδα της, η Συμμαχία για τις Πρώτες ύλες ιδρύθηκε από τον “πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών, δρ Χανς-Πέτερ Κάιτελ, στα τέλη του 2010, για να διερευνήσει τις εξελίξεις στις αγορές πρώτων υλών και τις πιθανές αντιδράσεις της βιομηχανίας”. Ο ανώτατος αξιωματούχος της Ντιρκ Πάσκερτ είναι ανώτατο διευθυντικό στέλεχος, που είχε προηγουμένως υπηρετήσει στο Δ.Σ. της E.ON, μιας από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις ενέργειας στη Γερμανία.
Η Συμμαχία για τις Πρώτες Ύλες διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με τη γερμανική κυβέρνηση. Εκ μέρους του υπουργού Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ διευθύνει ένα πρόγραμμα υποστήριξης που παρέχει υπό όρους αποπληρώσιμα δάνεια σε επιχειρήσεις για την εκμετάλλευση, σε παγκόσμιο επίπεδο, κρίσιμων πρώτων υλών, όπως το αντιμόνιο, το βερύλλιο, το κοβάλτιο, ο φθορίτης, το γάλλιο, το γερμάνιο, ο γραφίτης, το ίνδιο, το μαγνήσιο, το νιόβιο, τα μέταλλα της ομάδας της πλατίνας, οι σπάνιες γαίες, το ταντάλιο και το βολφράμιο.
Το ότι η γερμανική βιομηχανία για άλλη μια φορά καλεί ανοιχτά σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο για να ικανοποιήσει τις ανάγκες της σε πρώτες ύλες πρέπει να εκληφθεί ως προειδοποίηση προς τους εργαζόμενους της Γερμανίας και κάθε χώρας του κόσμου. Αποτελεί μια οξεία έκφραση της αύξησης των παγκόσμιων οικονομικών και γεωπολιτικών συγκρούσεων που αναπόφευκτα οδηγούν προς την κατεύθυνση του παγκόσμιου πολέμου – εκτός αν οι ιμπεριαλιστές αφοπλιστούν με την επαναστατική πάλη των εργαζομένων.

Πηγή: World Socialist Web Site 20/2/2013, το είδαμε στο Αριστερό Βήμα

inprecor
 
http://www.triklopodia.gr/2013/02/blog-post_3736.html

Η κατασκευή Υπηκόων


Στο σχολείο κατασκευάζονται άνθρωποι. Η διαδικασία κατασκευής ανθρώπων λέγεται εκπαίδευση.
Η οικογένεια, ο κινηματογράφος, η τηλεόραση, το θέατρο, το ραδιόφωνο, οι εφημερίδες, τα πλακάτ είναι σχολεία με την ευρύτερη έννοια. Όλα τα κέντρα που μεταδίδουν πληροφορίες είναι σχολεία. Για
την κατασκευή πραγμάτων χρησιμοποιούνται εργαλεία. Το εργαλείο με το οποίο κατασκευάζονται άνθρωποι είναι η πληροφορία.

Οι νόμοι φτιάχνονται από ανθρώπους. Κανείς δεν κάνει ένα νόμο που να στρέφεται εναντίον του. Αν κάποιος δεν είναι πλουσιότερος από τους άλλους, δεν του περνάει από το μυαλό η σκέψη να πει : “Ου κλέψεις”. Όταν οι πρώτοι άνθρωποι πλούτισαν αρκετά ώστε να μπορέσουν να συγκροτήσουν μια συμμορία για την καταπίεση και την εκμετάλλευση των άλλων, γεννήθηκε αυτό που ονομάζουμε, σήμερα, κράτος.

Το κράτος είναι η μετεξέλιξη μιας συμμορίας από μπράβους.

Οι νόμοι είναι η μετεξέλιξη ενός καταλόγου με τις επιθυμίες των πλούσιων δουλοκτητών.

Το κράτος διευκολύνεται στη διακυβέρνηση αυτού του νέου είδους υπηκόων χάρη σε δύο εξελίξεις : η πρώτη είναι ότι ο μηχανισμός της ποδηγέτησης γίνεται όλο και πιο πολύπλοκος και αδιαφανής για τους ποδηγετούμενους και η δέυετρη είναι η εξέλιξη των δημόσιων πηγών πληροφοριών στις τελευταίες δεκαετίες.

Μ’ αυτόν τον πανταχού παρόντα μηχανισμό πληροφοριών και την επιρροή των σχολείων στους απροστάτευτους εγκεφάλους των ανηλίκων μελών του πληθυσμού, μπορεί κανείς να εξαπατήσει ακόμη και έξυπνους ανθρώπους, σε βαθμό που να πανηγυρίζουν για την ίδια τη θανατική

καταδίκη τους.
Η κατασκευή Υπηκόων (Ε.Α. Ραουτερ)
Δευκαλιων Ελλανιος

ΠΗΓΗ

http://www.triklopodia.gr/2013/02/blog-post_7616.html

Τα εξωσωματικά ταξίδια


Ταξίδια έξω από το σώμα σε παράλληλα σύμπαντα και σε άλλες διαστάσεις. Μπορούν να συμβούν στον καθένα!
Ίσως έχει συμβεί και σε σας: μια στιγμή που βρισκόσασταν σε βαθιά χαλάρωση , μεταξύ ύπνου και ξύπνιου, ίσως να νιώσατε ότι γλιστρήσατε έξω από το σώμα σας και για λίγο νιώθατε να επιπλέετε στο χώρο μέσα σε ένα άλλο, λεπτοφυέστερο σώμα. Αν σας συνέβη, τότε ανήκετε στο αξιοζήλευτο ποσοστό εκείνων που έζησαν μια εμπειρία αστρικού ταξιδιού. Πρόκειται για μια κατάσταση που έχει καταγραφεί από την αρχή της ύπαρξης του ανθρώπου σε όλους τους πολιτισμούς και σε όλες τις εποχές. Τα ονόματα που της έχουν δοθεί είναι πολλά: αστρικό ταξίδι, εξωσωματική εμπειρία, αστρική προβολή, εξωσωμάτωση. Ο διεθνής όρος είναι O.B.E. (Out of Body Experience) και έτσι έχει καταχωριστεί επισήμως από τα ερευνητικά εργαστήρια που μελετούν το φαινόμενο. Ανάμεσά τους είναι τα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης, του Ντιουκ, του Μπρίστολ, της Βραζιλίας, του Εδιμβούργου και το Ίδρυμα Ερευνών του Στάνφορντ. Πριν από 4 χρόνια πραγματοποιήθηκε ,μάλιστα, μια μεγάλη έρευνα από το τμήμα ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Βραζιλίας όπου ένας μεγάλος αριθμός ατόμων κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα «έχετε ποτέ δει στην πραγματικότητα κι όχι σε ώρα ύπνου , το φυσικό σας σώμα από μια θέση εντελώς έξω από αυτό, σαν να βρισκόσαστε δίπλα ή πάνω του και να το κοιτούσατε ενώ «επιπλέατε» στον αέρα;». Το 31% των ερωτηθέντων απάντησε καταφατικά δηλώνοντας έτσι ότι είχαν μια εξωσωματική εμπειρία. Μάλιστα, οι περισσότεροι από τους μισούς είπαν πως είχαν αυτήν την εμπειρία τουλάχιστον τρεις – τέσσερις φορές. Σε άλλες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με άτομα που μπορούσαν κατά βούλησιν να βγαίνουν έξω από το σώμα τους παρατηρήθηκε κάτι πολύ ενδιαφέρον: απώλεια ηλεκτρικής τάσης του φυσικού σώματος γεγονός που έκανε τους ερευνητές να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η φύση του δεύτερου σώματος είναι κατά βάσιν ηλεκτρική. Κι ενώ πολλοί σκεπτικιστές αρνούνται την ύπαρξη του φαινομένου και το ανάγουν στο χώρο του μυστικισμού και της φαντασίωσης αρκετά σοβαρά Πανεπιστήμια ασχολούνται με το θέμα υποστηρίζοντας πως τα εξωσωματικά ταξίδια είναι γεγονός και πως ο 1 στους 10 ανθρώπους έχει γευτεί αυτήν την εμπειρία. Οι σχετικές έρευνες δείχνουν πως τα αστρικά ταξίδια γίνονται ευκολότερα από τις γυναίκες. Παρ’ όλα αυτά πολλοί διάσημοι άνδρες τα έχουν γευτεί επίσης. «Ένιωσα να βγαίνω κατευθείαν έξω από το σώμα μου, όπως όταν τραβάς από την άκρη του ένα μεταξωτό μαντήλι μέσα από μια τσέπη. Πέταξα γύρω βλέποντας το πεδίο της μάχης κι ύστερα ξαφνικά επέστρεψα και πάλι στο φυσικό μου σώμα». Με αυτά τα λόγια περιγράφει την εξωσωματική του εμπειρία ο διάσημος συγγραφέας Έρνεστ Χέμινγουεη. Αλλά και Καρλ Γιουνγκ έζησε κάτι ανάλογο « Βρέθηκα έξω από το σώμα μου και πετούσα ψηλά στο διάστημα. Προς τα κάτω έβλεπα τη Γη να λούζεται σε ένα απίστευτο γαλάζιο φως και κάτω από τα πόδια μου απλωνόταν η Κεϋλάνη και μπροστά μου στο βάθος η Ινδία. Όσα έβλεπα ήταν εντελώς πραγματικά. Δεν υπήρχε τίποτα υποκειμενικό σ’ όλα αυτά».

To Διπλό, το «Κα» και το Είδωλο
Η πίστη πως ο άνθρωπος διαθέτει εκτός από το υλικό και ένα άλλο σώμα είναι πανάρχαια και παγκόσμια γι αυτό και σε όλες τις γλώσσες της υφηλίου υπάρχει πάντα μια λέξη που προσδιορίζει αυτό το «δεύτερο σώμα». Με αυτό ταξιδεύουν οι Αφρικανοί μάγοι ,οι Ινδιάνοι της Αμερικής, οι σαμάνοι του Θιβέτ και της Σιβηρίας. Οι Έλληνες το ονόμαζαν «διπλό» ή «είδωλο» και οι Αιγύπτιοι « Κα». Η ύπαρξη αυτού του παράξενου φαινομένου αποδεικνύει κατ’ αρχήν κάτι εξαιρετικά σημαντικό: την ικανότητά μας να αποχωριζόμαστε από το φυσικό μας σώμα εξακολουθώντας να ζούμε και να βιώνουμε διάφορες καταστάσεις. Από μια άποψη ,λοιπόν, αποτελεί μια επιβεβαίωση για την ανυπαρξία του θανάτου εφόσον επιβεβαιώνεται η ύπαρξη κι ενός άλλου φορέα εκτός από το σάρκινο σώμα. Σύμφωνα με τη μεταφυσική παράδοση ο άνθρωπος εκτός από το υλικό σώμα του έχει κι άλλα σώματα: το αιθερικό, το αστρικό, το νοητικό, το ένα είναι συνδεδεμένο με το άλλο όπως σε ένα κρεμμύδι. Οι εξωτερικές αισθήσεις αφορούν μόνο το φυσικό σώμα γι αυτό και αποσύρονται σταδιακά καθώς κάποιος ετοιμάζεται για ένα αστρικό ταξίδι. Κατ’ αρχήν νιώθει να χάνει την αίσθηση της αφής. Σύντομα ακολουθούν η απώλεια της όσφρησης, της γεύσης ,της ακοής και τέλος της όρασης . Τότε ακριβώς ενεργοποιούνται οι εσωτερικές αισθήσεις και το άτομο νιώθει να βλέπει ,να ακούει και να βιώνει με πολύ μεγαλύτερη οξύτητα από όση πριν. Ταυτόχρονα αποκτά μια αίσθηση μεγάλης ελαφράδας και χωρίς να το καταλάβει βρίσκεται ξαφνικά πάνω από το ξαπλωμένο σώμα του και το κοιτά από ψηλά. Το δεύτερο σώμα στο οποίο βρίσκεται φαίνεται να συνδέεται με το φυσικό με ένα είδος λεπτής φωτεινής χορδής που αποτελεί ένα είδος ομφάλιου λώρου. Αυτή η ασημένια χορδή μπορεί να επιμηκυνθεί απεριόριστα. Έτσι, το άτομο που κάνει ένα αστρικό ταξίδι με το δεύτερο σώμα του ανακαλύπτει πως έχει μερικές εξαιρετικές ικανότητες όπως λ.χ. ότι μπορεί να αιωρείται και να πετάει προς διάφορες κατευθύνσεις χωρίς καμιά απολύτως αίσθηση βάρους. Επίσης μπορεί να περνά μέσα από τοίχους όπως τα φαντάσματα ή να βρεθεί στην άλλη άκρη της Γης ή ακόμα και στο κέντρο του Γαλαξία. Η ταχύτητα μετακίνησης είναι η μέγιστη, γιατί είναι η ταχύτητα της σκέψης. Τις μαρτυρίες των αστρικών ταξιδιωτών που αναφέρουν ότι η απόσταση δεν αποτελεί εμπόδιο έλαβαν σοβαρά υπ’ όψιν τους κάποιοι επιστήμονες και αποφάσισαν να πειραματιστούν με κάποια άτομα που είχαν αναπτύξει την ικανότητα να ταξιδεύουν με το αστρικό τους σώμα κατά βούληση. Όταν λοιπόν ξεκίνησαν οι πρώτες διαστημικές αποστολές κι ενώ τα εξερευνητικά διαστημόπλοια ταξίδευαν για να φωτογραφήσουν την Αφροδίτη ή τον Άρη, κάποιοι που το φυσικό τους σώμα βρισκόταν κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες σε ειδικά εργαστήρια ταξίδευαν επίσης με το αστρικό τους σώμα. Οι περιγραφές που έδωσαν προηγήθηκαν των φωτογραφιών που έστειλαν τα διαστημόπλοια και ήταν εντυπωσιακά ακριβείς ,όπως αποδείχθηκε.

Βουτιά έξω από το σώμα
Η εμπειρία του εξωσωματικού ταξιδιού είναι πανάρχαια και πανανθρώπινη. Πολιτικοί, επιστήμονες, συγγραφείς, βασιλείς, φιλόσοφοι και μύστες συγκαταλέγονται ανάμεσα σε εκείνους που βρέθηκαν …εκτός εαυτού μέσα στο λεπτοφυές σώμα τους. Ο Άγιος Αυγουστίνος , ο Αριστοτέλης, ο Πλάτωνας, ο Γκαίτε, ο Σέλλεϋ, ο Ντοστογιέφσκι και ο Έντγκαρ Άλαν Πόε έζησαν από κοντά αυτό το φαινόμενο. Ο Σουηδός θεατρικός συγγραφέας Αύγουστος Στρίντμπεργκ είχε δηλώσει ότι συχνά ταξίδευε με το δεύτερο σώμα του ενώ το φυσικό κοιμόταν βαθιά στο κρεβάτι του. Η πρώτη φορά που ο Στρίντμπεργκ είχε τη σχετική εμπειρία ήταν στην καρέκλα του οδοντιάτρου. Νιώθοντας οξύ πόνο ξαφνικά ένιωσε να βρίσκεται επιπλέοντας πάνω από το σώμα του , δίχως πια να νιώθει τον παραμικρό πόνο. Όπως έχει αποδειχθεί το δεύτερο σώμα βγαίνει συχνά αυθόρμητα έξω από το φυσικό όταν υπάρχει έντονο στρες, θανάσιμη απειλή ή οδυνηρός τραυματισμός και πόνος, γενικά δηλαδή όταν η ταλαιπωρία και το άλγος γίνονται τόσο έντονα που καταντούν ανυπόφορα. Όπως σε καταστάσεις έντονης φόρτισης πολλά άτομα λιποθυμούν ,έτσι και άλλα άτομα απλώς γλιστρούν έξω από το σάρκινο σώμα για να βρουν ανακούφιση στο αστρικό το οποίο δεν πονά ούτε νιώθει την ίδια αγωνία. Οι καταστάσεις έντονου ψυχικού στρες ή η απομόνωση σε φυλακές έχουν προκαλέσει επίσης παρόμοιες εμπειρίες. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Ισίδωρου Ζίμμερμαν που έγινε γνωστή στη δεκαετία του 70. Ο Ζίμμερμαν ήταν από εκείνες τις άτυχες περιπτώσεις που είχε καταδικαστεί για ένα φόνο που δεν έκανε. Στη διάρκεια της φυλάκισης του έπεσε αρκετές φορές θύμα βίαιου ξυλοδαρμού. Μέχρι που μια μέρα κατά τη διάρκεια του ξυλοδαρμού ένιωσε να βγαίνει έξω από το σώμα του, να υψώνεται αργά και να κοιτά από ψηλά με ένα αίσθημα λύπης «εκείνον τον φτωχό φίλο που υφίστατο τη βία». Στην περίπτωση του Ζίμμερμαν και σε όλες τις αντίστοιχες φαίνεται πως το έντονο στρες και ο σωματικός πόνος προκαλούν ένα είδος μηχανικού διαχωρισμού . Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει επίσης κι όταν κάποιοι είναι αναγκασμένοι να περάσουν μεγάλα διαστήματα σε απόλυτη μοναξιά. Οι καταγραφές που αποδεικνύουν πως ο θάλαμος απομόνωσης έγινε συχνά αιτία για αστρικά ταξίδια των φυλακισμένων ενέπνευσαν μερικούς επιστήμονες στη δημιουργία σχετικών πειραμάτων. Έτσι δημιουργήθηκαν οι θάλαμοι αισθητηριακής απομόνωσης , όπως ο Θάλαμος Γκάνζφηλντ, που χρησιμοποιούνται σε εδικά ψυχολογικά πειράματα. Μέσα σ’ αυτούς τους απόλυτα μονωμένους θαλάμους οι αισθήσεις στερούνται παντελώς ερεθισμάτων. Δεν ακούει, δεν βλέπει , δεν νιώθει κανείς τίποτα εξωτερικό. Αυτή η αισθητηριακή στέρηση οδηγεί στο άνοιγμα των εσωτερικών αισθήσεων, σε παραισθήσεις ή σε εξωσωματικές εμπειρίες. Αυτές οι παραλλαγμένες καταστάσεις συνείδησης προκαλούν το έντονο ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας που αναζητά τρόπους τεχνητής πρόκλησης αστρικών ταξιδιών. Ένας από τους πρωτοπόρους σ’ αυτόν τον τομέα είναι ο Ρόμπερτ Μονρόε
Τα πειράματα του Μονρόε

Ξεκινώντας τα πειράματά του από τη δεκαετία του 50 ο Ρόμπερτ Μονρόε δημιούργησε τελικά ένα ειδικό Ινστιτούτο που έχει ως αποκλειστικό στόχο τη διερεύνηση και διεύρυνση των δυνατοτήτων της ανθρώπινης συνείδησης. Μελετώντας εντατικά τις λειτουργίες των δυο ημισφαιρίων του εγκεφάλου και αναπτύσσοντας ειδικές τεχνικές που πρώτα εφάρμοσε στον εαυτό του ο Μονρόε κατάφερε τελικά να δημιουργήσει μια μέθοδο για εξωσωματικά ταξίδια. Με τη βοήθεια ειδικής μουσικής που ενεργοποιεί τον εγκέφαλο, με αναπνοές και μια σειρά από νοητικές ασκήσεις οι πειραματιζόμενοι οδηγούνται σιγά- σιγά ώστε να βρεθούν έξω από το φυσικό τους σώμα ταξιδεύοντας με το αστρικό. Η σχετική μέθοδος υπάρχει και σε βιβλίο και αν και δεν είναι δύσκολη απαιτεί μια βασική προϋπόθεση: το ξεπέρασμα του φόβου. Οι περισσότεροι άνθρωποι που τους έχει συμβεί μια αυθόρμητη εξωσωματική εμπειρία έχουν έρθει αντιμέτωποι με το φόβο του αγνώστου και του θανάτου. Ακριβώς τα ίδια συναισθήματα πρέπει να ξεπεράσει και ο επίδοξος αστρικός ταξιδιώτης γιατί τη στιγμή του περάσματος από το φυσικό στο αστρικό σώμα ακούγεται ένας έντονος εσωτερικός ήχος και υπάρχει μια αίσθηση έντονων κραδασμών. Αυτές οι πρωτόγνωρες καταστάσεις προκαλούν ανησυχία σε όσους δεν είναι εξοικειωμένοι. Ακόμα και ο ίδιος ο Μονρόε ομολόγησε πως χρειάστηκε να επαναλάβει τουλάχιστον 20 φορές τις προσπάθειές του πριν καταφέρει να ξεπεράσει το φόβο του. Τα συναισθήματα ανησυχίας μπορούν να επιστρέψουν επίσης και κατά τη διάρκεια του αστρικού ταξιδιού δημιουργώντας μια αγωνία για το αν θα μπορέσει να επιστρέψει κανείς στο φυσικό του σώμα.

Ακόμα κι αν δεν έχετε μια συνειδητή ανάμνηση ενός εξωσωματικού ταξιδιού το πιθανότερο είναι ότι παρ’ όλα αυτά το έχετε κάνει. Στον ύπνο σας. Σύμφωνα με την εσωτερική παράδοση σε όλα τα όνειρά μας που βλέπουμε τον εαυτό μας να αιωρείται ή να πετάει είναι αληθινές καταστάσεις πτήσης που κάνουμε με το αστρικό μας σώμα. Πολλές φορές μάλιστα έχουμε την αίσθηση ότι πέφτουμε απότομα και ξυπνάμε με ένα τίναγμα. Πρόκειται για απότομη επιστροφή του αστρικού σώματος μέσα στο φυσικό. Αν μάλιστα αυτό το απότομο ξύπνημα συνοδεύεται από μια αίσθηση αποπροσανατολισμού και πονοκέφαλο σημαίνει πως το αστρικό σώμα δεν «προσαρμόστηκε» σωστά μέσα στο φυσικό. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να περάσουν αρκετές ώρες για να συνέλθει κανείς εκτός κι αν ξανακοιμηθεί για μερικά λεπτά δίνοντας στο αστρικό σώμα τη δυνατότητα να βγει και να ξαναμπεί σωστά μέσα στο φυσικό. Η μεταφυσικές παραδόσεις αναφέρουν επίσης πως το αστρικό αυτό σώμα είναι το όχημα με το οποίο ταξιδεύουμε σε άλλους κόσμους όταν το σάρκινο σώμα πεθαίνει. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει η ασημένια χορδή που συνδέει τα δυο σώματα να κοπεί. Τότε επέρχεται ο θάνατος του φυσικού σώματος. Πολλοί άνθρωποι που έζησαν επιθανάτιες εμπειρίες , βγήκαν έξω από το σώμα τους και το κοιτούσαν ενώ βρισκόταν στο κρεβάτι του χειρουργείου ή υπέφερε από σοβαρό τραυματισμό , περιγράφουν πως έβλεπαν μια ασημένια φωτεινή γραμμή να συνδέει τον αφαλό του αστρικού τους σώματος με τον αφαλό του φυσικού. Ακριβώς γι αυτό και επέστρεψαν τελικά. Αν την έβλεπαν κομμένη θα σήμαινε το τέλος του ένσαρκου βίου τους. Γι αυτό και δεν είναι τυχαία η έκφραση «κόπηκε το νήμα της ζωής του». Αυτό το νήμα δεν είναι παρά η περιγραφόμενη ως ασημένια χορδή.

Τα αστρικά ταξίδια της Ωραίας Ελένης
Η αρχαιότερη ελληνική αναφορά στο δεύτερο σώμα γίνεται από τον Όμηρο στην Οδύσσεια όπου αναφέρει ότι δεν ήταν η Ελένη που ακολούθησε τον Πάρι στην Τροία αλλά το είδωλό της ενώ η ίδια βρισκόταν στην Αίγυπτο. Αλλά και ο μυημένος Αισχύλος στον «Αγαμέμνονα» αναφέρεται στην ικανότητα της Ωραίας Ελένης να εκδηλώνεται και με ένα άλλο ,φασματικό, σώμα. Οι αρχαίοι μύστες φαίνεται ότι είχαν εμβαθύνει σε αυτό το μυστήριο και είχαν κατακτήσει τη δυνατότητα ελέγχου του αστρικού σώματος το οποίο μπορούσαν να καταστήσουν ορατό κατά βούλησιν. Έτσι, μπορούσαν να εμφανίζονται σε δυο μέρη ταυτόχρονα! Σχετικές μαρτυρίες υπάρχουν για τον ιερέα του Απόλλωνα Άβαρι, για τον μύστη Απολλώνιο Τυανέα αλλά και για τον Ιάμβλιχο και τον Πυθαγόρα για τον οποίο αναφέρεται ότι σε μια και την ίδια μέρα παραβρέθηκε και δίδαξε στο Μεταπόντιο της Ιταλίας και στο Ταυρομένιο της Σικελίας, πόλεις που απέχουν μεταξύ τους πολλών ημερών ταξίδι. Παρόμοιες ικανότητες λέγεται ότι είχε και ο Εμπεδοκλής που ονομαζόταν επίσης «αιθεροβάτης» για την ικανότητά του να περπατά στον αέρα. Φαίνεται λοιπόν, πως προνόμιο των μυστών ήταν και η εκούσια μετατόπισή τους από το φυσικό στο αστρικό σώμα. Όμως, πού μπορεί να πάει κάποιος με το αστρικό του σώμα και κατά πόσο μπορεί να αλληλεπιδράσει με τον φυσικό κόσμο; Σε αυτά τα ερωτήματα επιχειρούν να απαντήσουν πολλοί ερευνητές. Ανάμεσά τους ο Κάρλος Καστανέντα , ο μαθητής του Ινδιάνου μάγου Δον Χουάν , που κατέγραψε τις εμπειρίες του σε μια σειρά βιβλίων που έγιναν μπεστ σέλερς. Όπως αναφέρει ο Καστανέντα, οι εμπειρίες που βιώνει κάποιος με το αστρικό του σώμα εξαρτώνται από το επίπεδο εξέλιξης της συνειδητότητάς του. Μπορεί να μετακινηθεί ελάχιστα παραμένοντας κοντά στο φυσικό του σώμα ή να βρεθεί σε άλλη διάσταση και να συναντήσει ανώτερα όντα. Μπορεί επίσης να έχει τη δυσάρεστη εμπειρία της συνάντησης με κατώτερες οντότητες του αστρικού χώρου.

ΠΗΓΗ

http://www.triklopodia.gr/2013/02/blog-post_4361.html

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ . Έμβασμα - μαμούθ καταζητούμενου σε εκδότη!


Κάνουν τα αδύνατα - δυνατά εκδότες και καναλάρχες για να μην διαρρεύσει στον τύπο!

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του Newsbomb, από το πρωΐ κυκλοφορεί φήμη για έμβασμα μαμούθ που έκανε καταζητούμενος μεγαλοεπιχειρηματίας σε εκδότη, την στιγμή
μάλιστα που οι λογαριασμοί του ήταν παγωμένοι από την Ελληνική δικαισυνη!
Αυτό έχει προκαλέσει συναγερμό σε μεγάλα συγκροτήματα εκδοτών και καναλαρχών με σκοπό να αποτρέψουν την δημοσιοποίηση του, ειδικά στο κυριακάτικο τύπο. Η ανησυχία οφείλεται στο ότι υπάρχουν και άλλα παρόμοια εμβάσματα σε εμπλεκομένους του τύπου και η διαρροή ενός θα προκαλέσει έρευνα της δικαιοσύνης με απρόβλεπτα ευρήματα! Η ένταση που επικρατεί τις τελευταίες ώρες όμως υποδηλώνει ένα άθλιο αλισβερίσι με θύμα την ίδια την αλήθεια. Να δούμε αν θα καταφέρουν να αποσιωπήσουν αυτή την βόμβα ή εάν θα σπάσει το απόστημα.

 
http://www.triklopodia.gr/2013/02/blog-post_6481.html

Η συμμορία Σημίτη – Παπανδρέου έδωσε τον Χρυσό της Χαλκιδικής. Συμφωνίες από επίορκους δεν αναγνωρίζονται κύριοι.


Σύμφωνα με τους αντιδρώντες, από το 2003 το πράγμα αρχίζει να περιπλέκεται και ξεκινούν χατιρικές συμφωνίες με χαμένο το ελληνικό Δημόσιο – και μάλιστα εν γνώσει του.

Στις 12 Δεκεμβρίου 2003 υπογράφεται η μεταβίβαση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην «Ελληνικός
Χρυσός», με αποκλειστικούς μετόχους την «ΑΚΤΩΡ», συμφερόντων Μπόμπολα, και τον Δημήτρη Κούτρα, γενικό διευθυντή της «ΑΚΤΩΡ». Είχε προηγηθεί η υπογραφή ενός «μνημονίου συνεργασίας» μεταξύ της «Ακτωρ», του Δημήτρη Κούτρα, της «European
Goldfields» (EG) και της «Global Mineral Resources» (GMR).

Ιδρυτής και μεγαλομέτοχος της «EG» είναι ο Ρουμάνος επιχειρηματίας Φρανκ Τίμις, ο οποίος ελέγχει και την «GMR». Το 2009 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οδήγησε τα υπουργεία Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, καθώς η συναλλαγή αυτή θεωρήθηκε παράνομη κρατική ενίσχυση. Κι αυτό γιατί στις 12 Δεκεμβρίου 2003 το ελληνικό Δημόσιο αγόρασε τα Μεταλλεία Κασσάνδρας από την εταιρεία «TVX Hellas» (θυγατρική της πολυεθνικής Kinross) έναντι 11 εκατ. ευρώ. Την ίδια ημέρα το ελληνικό Δημόσιο μεταπώλησε στην ίδια τιμή τα Μεταλλεία Κασσάνδρας μαζί με 70 άλλα περιουσιακά στοιχεία της στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός».

Χωρίς διαγωνισμό

Η πώληση έγινε απευθείας, χωρίς δημόσιο διαγωνισμό, όπως ορίζει το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Εξι μήνες αργότερα, η αξία των στοιχείων ενεργητικού των Μεταλλείων εκτιμούνταν σε 408 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία μεταβίβασης απάλλασσε την «Ελληνικός Χρυσός» από υποχρέωση καταβολής φόρου μεταβίβασης και εξασφάλιζε μειωμένες δαπάνες δικηγόρων και συμβολαιογράφων. Από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης είχε βάλει την υπογραφή του ο υφυπουργός Οικονομίας Χρήστος Πάχτας, νυν δήμαρχος Αριστοτέλη Χαλκιδικής.

Χάρισμα 2,2 εκατ. ευρώ

Στις 8 Ιανουαρίου 2004 η Βουλή κύρωσε τη συμφωνία. Ως αποτέλεσμα, το ελληνικό Δημόσιο χάρισε στην «TVX» 2,2 εκατ. ευρώ από βεβαιωμένους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, πλήρωσε 11 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις των 472 απολυμένων της «TVX», 28 εκατ. ευρώ για «Πρόγραμμα Επανακατάρτισης» 350 από 472 απολυμένους της «TVX» (τους κατέβαλλε 800 ευρώ το μήνα και όλες τις ασφαλιστικές εισφορές μέχρι να συνταξιοδοτηθούν) και χάρισε στους Μπόμπολα – Κούτρα – Τίμις, «κατά πλήρες δικαίωμα νομής και κατοχής», το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων των Μεταλλείων Κασσάνδρας. Στις 23 Ιανουαρίου 2004 ο Χρήστος Πάχτας παραιτήθηκε από υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας εξαιτίας της εισαγωγής τροπολογίας σε αναπτυξιακό νομοσχέδιο που επέτρεπε στο ξενοδοχειακό συγκρότημα «Πόρτο Καρράς» να κατασκευάσει τουριστικές εγκαταστάσεις σε παρακείμενη δασική έκταση.

Αμέσως μετά η «Ελληνικός Χρυσός» προχωρεί στη σύνταξη Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την επαναλειτουργία του μεταλλείου των Μαύρων Πετρών. Το μεταλλείο ξεκινά τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2005. Τον Ιανουάριο του 2006 υποβάλλεται ενιαίο επιχειρηματικό σχέδιο για την παράλληλη ανάπτυξη και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της Ολυμπιάδας και των Σκουριών. Το Μάιο υποβάλλεται προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΠΠΕ). Τον Οκτώβριο του 2009 παίρνει τη θετική γνωμοδότηση των 5 συναρμόδιων υπουργείων (Ανάπτυξης, ΥΠΕΧΩΔΕ, ΥΠΠΟ, Γεωργικής Ανάπτυξης, Εμπορικής Ναυτιλίας). Τον Αύγουστο του 2010 κατατίθεται στο ΥΠΕΚΑ η τελική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ). Η έγκρισή της θα αποτελεί την τελική περιβαλλοντική αδειοδότηση του επενδυτικού σχεδίου.

Κέρδος 95 εκατ. ευρώ

Στις 9 Φεβρουαρίου 2004 η «European Goldfield» ανακοινώνει τη συμφωνία εξαγοράς ποσοστού 30% της «Ελληνικός Χρυσός» για 18 εκατ. ευρώ. Η «Global Mineral Resources» εξαγοράζει επιπλέον ποσοστό 21% της «Ελληνικός Χρυσός» για άλλα 18 εκατ. ευρώ. Το κέρδος για τους Μπόμπολα και Κούτρα είναι 36 εκατ. ευρώ.

Στις 30 Νοεμβρίου 2004 η «European Goldfield» ανακοινώνει την εξαγορά του 21% της «Ελληνικός Χρυσός» που κατέχει η «Global Mineral Resources» για 100 εκατ. δολάρια, καθώς και του 14% που κατέχει ο Δημήτρης Κούτρας αντί 66,25 εκατ. δολαρίων (53 εκατ. ευρώ). Ο Δ. Κούτρας παίρνει θέση μη εκτελεστικού προέδρου στο Δ.Σ. της «EG», η οποία αυξάνει το ποσοστό της σε 65% και γίνεται απόλυτη κυρίαρχος των Μεταλλείων Κασσάνδρας.

Τον Απρίλιο του 2006, ο Φρανκ Τίμις πουλάει όλες του τις μετοχές στην «EG».

Στις 2 Ιουλίου 2007 η «European Goldfield» ανακοινώνει την εξαγορά επιπλέον ποσοστού 30% στην «Ελληνικός Χρυσός» από την «Ακτωρ» και ανεβάζει έτσι το μερίδιό της στο 95%. Η αξία του 30% ορίζεται στα 178 εκατ. δολάρια, το οποίο πληρώνεται μέσω ανταλλαγής μετοχών της «Ακτωρ» με το 19,9% των μετοχών της «EG» και 8,4 εκατ. δολάρια σε μετρητά (6,7 εκατ. ευρώ).

Σύμφωνα με τους αντιδρώντες στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, οι Μπόμπολας και Κούτρας, έχοντας καταβάλει μόνο τα αρχικά 6 εκατ. ευρώ, πουλώντας τα ποσοστά της «Ελληνικός Χρυσός» είχαν καθαρό και άκοπο κέρδος 95,7 εκατ. ευρώ. Εγιναν επίσης κάτοχοι του 19,9% της «European Goldfield» και του 5% της «Ελληνικός Χρυσός».
 
http://www.triklopodia.gr/2013/02/blog-post_351.html

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ!

O Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μεθαύριο Δευτέρα που παρουσιάζει το νέο του βιβλίο στο «Θέατρον» Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», ετοιμάζεται να κάνει κάποιο δώρο στον Σαμαρά!
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Μητσοτάκης αναμένεται να προκαλέσει πολιτικό
σεισμό παρουσάζοντας το βιβλίο του που φέρει τίτλο «Μπροστά από την εποχή της. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας 1990-1993». Άλλωστε, το περιεχόμενο του έργου αφορά την κυβέρνηση Μητσοτάκη την περίοδο 1990-1993 και το πώς αυτή έπεσε!
Ο Σαμαράς που έχει προσκληθεί στην εκδήλωση, καλύτερα να μην πάει γιατί θα ακούσει τον πραγμαατικό λόγο για τον οποίο έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη!
Ο πρώην Πρωθυπουργός αναμένεται να αποκαλύψει έναν ακόμη ύπουλο ρόλο του Σαμαρά, τέτοιο που θα δημιουργήσει σεισμό στο πολιτικό σκηνικό. Ο Μητσοτάκης θα τα κάνει ...μπάχαλο με όσα θα πει!
Τον προτρέπουμε να μην κάνει ...κεραία πίσω. Να ξεμπροστιάσει τον Σαμαρά και να αποκαλύψει στο λαό τον δόλιο τρόπο με τον οποίο έριξε την κυβέρνηση το 1993.
Για την ιστορία, αναφέρουμε ότι το βιβλίο του Κων/νου Μητσοτάκη έχει επιμεληθεί ο πρώην υπουργός Ιωάννης Παλαιοκρασσάς.

 
http://www.triklopodia.gr/2013/02/blog-post_1717.html

Tα 8 είδη νοημοσύνης του ανθρώπου.


Ναι, η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει μόνο ένα είδος νοημοσύνης που να μας χαρακτηρίζει. Μέχρι πριν από κάποια χρόνια επικρατούσε η αντίληψη, πως ο έξυπνος, ευφυής και προικισμένος άνθρωπος είναι αυτός που έχει υψηλό δείκτη νοημοσύνης. Τα τελευταία χρόνια, όμως, η θεωρία αυτή άλλαξε,
αφού...

...τώρα πια όταν αναφέρουμε πως ένας άνθρωπος έχει αναπτυγμένη ευφυΐα, πρέπει να γνωρίζουμε για ποια από τις οχτώ ευφυΐες του μιλάμε.Το 1983 ο καθηγητής Gardner δημοσίευσε το βιβλίο Frames of Mind, στο οποίο απέρριπτε τη θεωρία του ενός δείκτη νοημοσύνης. Αντίθετα, υποστήριζε πως δεν υπάρχει ένα είδος

νοημοσύνης το οποίο καθορίζει την εξυπνάδα μας ή την επιτυχία μας στη ζωή, αλλά οχτώ διαφορετικά, το καθένα από τα οποία πηγάζει από διαφορετικό κομμάτι του εγκεφάλου.

Και ενώ όλοι οι άνθρωποι διαθέτουν και τα οχτώ αυτά είδη νοημοσύνης, λόγω των γενετικών τους καταβολών και των διαφορετικών περιβαλλοντικών επιδράσεων δεν υπάρχουν ούτε δύο άνθρωποι στον κόσμο που να έχουν το ίδιο προφίλ νοημοσύνης, ακόμη και αν αυτοί είναι δύο απαράλλακτοι δίδυμοι. Και αυτό είναι κάτι που επιβεβαιώνει τη μοναδικότητα κάθε ανθρώπου και κάθε παιδιού.

Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα οχτώ είδη νοημοσύνης:

Λεκτική νοημοσύνη

Η γλωσσική ή λεκτική νοημοσύνη, της οποίας πηγή είναι ο αριστερός κροταφικός λοβός, αφορά όλες τις λεκτικές ικανότητες του ανθρώπου. Περιλαμβάνει τους τρόπους με τους οποίους παράγουμε τη γλώσσα, αλλά και την κατανόηση και τη δημιουργία λεπτών αποχρώσεων στην έκφραση του λόγου, όπως είναι η αλλαγή της σημασίας των λέξεων, η αντίληψη των κανόνων, του μέτρου και των ρυθμών της ανάλογα με το κυμάτισμα της φωνής, η ικανότητα πλοκής των λέξεων, αλλά και η ικανότητα εκμάθησης και ομιλίας διαφορετικών γλωσσών.

Εμπεριέχει επίσης την ικανότητα εξήγησης γεγονότων, πράξεων ή απλών λέξεων και ορισμών με λόγια, την ικανότητα διδασκαλίας, μάθησης, ανάλυσης, μνήμης, αλλά και την ικανότητα για χιούμορ και λογοπαίγνια. Τα παιδιά που έχουν αναπτυγμένη τη λεκτική νοημοσύνη μπορούν να μάθουν καλύτερα με τη βοήθεια του προφορικού και του γραπτού λόγου. Οι ενήλικες που έχουν αναπτυγμένη την ευφυΐα αυτή μπορεί να είναι ποιητές, λογοτέχνες, δημοσιογράφοι και πολιτικοί.

Αριθμητική/λογική νοημοσύνη

Η μαθηματική νοημοσύνη, της οποίας πηγή είναι το δεξί ημισφαίριο, είναι η ικανότητα της επαγωγικής, της αναγωγικής και της επιστημονικής λογικής. Περιλαμβάνει την ικανότητα του ατόμου να ερευνά κατηγορίες και σχέσεις, να μπορεί να χειρίζεται τα μαθηματικά σύμβολα και τις αριθμητικές σχέσεις, να εκτελεί σύνθετους υπολογισμούς και να συγκρατεί σειρά από λεπτομέρειες στη μνήμη του.

Επιστήμονες, μαθηματικοί, φιλόσοφοι, προγραμματιστές, στατιστικολόγοι, λογιστές και ντετέκτιβ βασίζονται σε αυτή τη νοημοσύνη. Τα παιδιά με αναπτυγμένη μαθηματική νοημοσύνη μαθαίνουν καλύτερα μέσα από αριθμούς και λογική σκέψη να υπολογίζουν και να οργανώνουν τις διάφορες πληροφορίες που έχουν ως δεδομένα, ενώ στοχεύουν στη λύση των προβλημάτων και στην αναζήτηση της σχέση αιτίας αποτελέσματος σε οποιοδήποτε πρόβλημα, μαθηματικό ή μη.

Συναισθηματική νοημοσύνη(Διαπροσωπική νοημοσύνη)

Η διαπροσωπική νοημοσύνη βασίζεται στην ικανότητα του ανθρώπου να καταλαβαίνει τους άλλους. Πιο συγκεκριμένα, να μπορεί να επισημάνει τους σκοπούς, τα κίνητρα και τα ενδιαφέροντά τους, να κατανοήσει τη συμπεριφορά τους και να δουλέψει μαζί τους αποτελεσματικά. Περιλαμβάνει την αποτελεσματική λεκτική και μη λεκτική επικοινωνία, την ικανότητα παρατήρησης και ανάλυσης των ατομικών διαφορών και την ικανότητα συνεργατικής σχέσης και δουλειάς.

Η κύρια πηγή της ευφυΐας αυτής βρίσκεται στον μετωπιαίο λοβό και στον νέο φλοιό. Δάσκαλοι, γονείς, πολιτικοί, ψυχολόγοι, πωλητές, διευθυντές, θεραπευτές, αλλά και θρησκευτικοί ηγέτες βασίζονται στη διαπροσωπική νοημοσύνη. Τα παιδιά αναπτύσσουν σταδιακά τη διαπροσωπική τους νοημοσύνη αποκτώντας με το πέρασμα του χρόνου εμπειρίες μέσα από τη ζωή τους στην οικογένεια, στις παρέες, στο σχολείο και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Με τη σταδιακή συμμετοχή τους σε ομάδες εργασίας οι οποίες δουλεύουν για έναν κοινό σκοπό, με τη συνεργασία και την αλληλεπίδραση με άλλα παιδιά, γνωρίζοντας τη διαφορετικότητά τους και μαθαίνοντας να αντιδρούν στις διαθέσεις τους και εξελίσσοντας τον εαυτό τους μέσα από τα λάθη και τις εμπειρίες τους τα παιδιά αναπτύσσουν τη διαπροσωπική τους νοημοσύνη. Σημαντικό ρόλο παίζουν και οι σχέσεις με τους ενηλίκους. Όταν, π.χ., τα παιδιά πείθουν διακριτικά το δάσκαλό τους για παράταση χρόνου ώστε να τελειώσουν την εργασία τους ή όταν διαπραγματεύονται με τους γονείς τους για το πόση ώρα θα παίξουν με το αγαπημένο τους παιχνίδι και πότε θα διαβάσουν.

Ενδοπροσωπική νοημοσύνη

Η ενδοπροσωπική νοημοσύνη, δίνει την ικανότητα στον άνθρωπο να κατανοήσει τα βαθύτερα αισθήματα, επιθυμίες και ιδέες του ίδιου του του εαυτού. Αποτελεί την ικανότητα της προσωπικής γνώσης που στρέφεται προς τον εαυτό μας. Περιλαμβάνει τις δεξιότητες της αυτοσυγκέντρωσης, της επιμέλειας, της προσοχής, της υψηλής μεθοδικότητας στη σκέψη και στη λογική, της κατανόησης των πολλών και διαφορετικών αισθημάτων μας, τα οποία και σχετίζονται με την εκάστοτε συμπεριφορά μας.

Η κύρια πηγή της ευφυΐας αυτής βρίσκεται στον μετωπικό λοβό και στον νέο φλοιό. Υπάρχει όμως κάτι που κάνει την ευφυΐα αυτή ξεχωριστή σε σχέση με τις υπόλοιπες. Αυτό βρίσκεται στη δυνατότητά της να ενοποιεί όλες τις άλλες μορφές νοημοσύνης, αφού με το να επιτυγχάνει τη βαθύτερη γνώση του εαυτού μας, επιτυγχάνει και τη γνώση της σημασίας της ζωής, προωθεί την κατανόηση του εαυτού ως μέρους της ευρύτερης πραγματικότητας, την προσαρμογή του και την καλή αντιμετώπιση καταστάσεων με τη βοήθεια στρατηγικών, ενώ του δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσει ικανότητες διαίσθησης, ενόρασης και ενότητας.

Όσοι έχουν αναπτυγμένη την ευφυΐα αυτή αξιοποιούν και εμπλέκουν αποτελεσματικά όλα τα άλλα είδη νοημοσύνης, γνωρίζουν τις αδυναμίες τους και είναι προσεκτικοί στις αποφάσεις και στις επιλογές τους. Αυτοί είναι οι ψυχοθεραπευτές, οι φιλόσοφοι και οι αυτοδημιούργητοι άνθρωποι. Τα παιδιά με αναπτυγμένη ενδοπροσωπική νοημοσύνη μαθαίνουν καλύτερα με μετα-διανοητικές διεργασίες, δηλαδή παρατηρώντας τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται και εξελίσσοντάς τον, βελτιώνοντας τον εαυτό τους και τις θετικές και αρνητικές πλευρές τους, αλλά βελτιώνοντας και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων και κατανόησης και χειρισμού των συναισθημάτων τους.

Σωματική/κιναισθητική νοημοσύνη

Η σωματική νοημοσύνη βασίζεται στην ικανότητα του ανθρώπου να μπορεί να χρησιμοποιεί ανεξάρτητα αλλά και συνδυαστικά τις κινητικές του δεξιότητες. Δίνει στο ανθρώπινο σώμα τη δυνατότητα να λειτουργήσει αρμονικά και συνεργατικά με τον εγκέφαλο και με τη βοήθειά του να λύνει προβλήματα, να εκφράζει ιδέες, γνώσεις και συναισθήματα. Η πηγή της ευφυΐας αυτής βρίσκεται στην αλληλεπίδραση του εγκεφαλικού φλοιού με το νωτιαίο μυελό.
Η αλληλεπίδραση αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να συνδυάσουμε την αντίληψη με την κίνηση, κάτι που προκαλεί την εκτέλεση συγκεκριμένων κινήσεων των μυών, αλλά και τον κατάλληλο συνδυασμό τους όταν χρειάζεται. Αθλητές, χειρουργοί, χορευτές, χορογράφοι, γραφίστες, ηθοποιοί, τεχνίτες χρησιμοποιούν τη σωματική νοημοσύνη. Τα παιδιά που έχουν αναπτυγμένη τη νοημοσύνη αυτή απολαμβάνουν τα παιχνίδια και τις κινητικές δραστηριότητες, ενώ έχουν ιδιαίτερο ταλέντο στις μιμητικές δεξιότητες.

Είναι πιο εύκολο γι’ αυτά να μαθαίνουν μέσω της κίνησης, είτε αυτή είναι αδρή, όπως ο χορός, εκφράζοντας ιδέες και συναισθήματα, είτε λεπτή, μέσω του χειρισμού διάφορων αντικειμένων ή υλικών και κατασκευάζοντας με τη βοήθειά τους γλυπτά, πίνακες ή άλλες δημιουργίες.

Μουσική/ρυθμική νοημοσύνη

Η μουσική νοημοσύνη στηρίζεται στην απόλαυση και στην κατανόηση της μουσικής. Πηγή τη ευφυΐας αυτής είναι το δεξί ημισφαίριο, στο οποίο γίνεται η επεξεργασία όλων των ακουσμάτων. Εμπεριέχει την ικανότητα του ανθρώπου να νιώθει το ρυθμό, τη χροιά του ήχου, τη μελωδία, το συνδυασμό των οργάνων και των μουσικών μέτρων, την αντίληψη της διαφορετικότητας των ειδών της μουσικής, αλλά και τη συνάφειά τους. Εμπεριέχει επίσης την ικανότητα για συναισθηματική έκφραση του ατόμου μέσω της μουσικής, είτε ως σύνθεση είτε ως εκτέλεση.

Η εκτέλεση περιλαμβάνει το παίξιμο ενός οργάνου, το τραγούδι, το χορό. Συνθέτες, οργανοπαίχτες, μουσικοί, τραγουδιστές χρησιμοποιούν αυτή τη νοημοσύνη. Τα παιδιά με καλή μουσική νοημοσύνη μαθαίνουν καλύτερα μέσα από ήχους, τραγούδια και ρυθμούς, ενώ μπορούν να εκφράσουν ιδέες, γνώσεις και συναισθήματα με τη βοήθεια της μουσικής. Πολλές φορές μάλιστα εκφράζονται με τα δικά τους μουσικά κομμάτια από τη βρεφική τους κιόλας ηλικία, τα οποία αποτελούνται από σύνθετους ή απλούς ρυθμούς με τη βοήθεια οποιουδήποτε αντικειμένου. Ακόμα και με μια κατσαρόλα!

Χωρική νοημοσύνη

Η χωρική νοημοσύνη δίνει την ικανότητα στον άνθρωπο να αναπαραστήσει το χώρο που βλέπει στο μυαλό του. Τον βοηθά να παρατηρεί και να χειρίζεται με επιδεξιότητα μια μορφή ή ένα αντικείμενο, να παρατηρεί και να δημιουργεί συνθέσεις με έναν ιδιαίτερα παραστατικό τρόπο, φτιάχνοντας ένα ακριβές αντίγραφο αυτού που παρατηρεί.

Η πηγή της ευφυΐας αυτής βρίσκεται στον δεξιό πλευρικό λοβό. Περιλαμβάνει την ικανότητα της δραστικής φαντασίας, του καλού προσανατολισμού στο χώρο, του χειρισμού των εικόνων, την αναγνώριση σχέσεων αντικειμένων και διαστημάτων και την καλή θεώρηση των πραγμάτων από διαφορετική οπτική γωνία. Αυτή η νοημοσύνη είναι απαραίτητη στους αρχιτέκτονες, στους γλύπτες, στους διακοσμητές, στους καλλιτέχνες, στους μηχανικούς, στους εφευρέτες, στους πιλότους, στους καπετάνιους και στους οδηγούς.

Τα παιδιά με καλή χωρική νοημοσύνη μαθαίνουν καλύτερα χρησιμοποιώντας τα οπτικά μέσα που τους δίνονται και τείνουν να οργανώνουν τη σκέψη τους στο χώρο και να συγκροτούν τις ιδέες τους πριν τις γράψουν. Ενδιαφέρονται να μελετούν γραφήματα και χάρτες και τους αρέσει να σκέφτονται με εικόνες, καθώς επίσης και να τις δημιουργούν.

Νατουραλιστική νοημοσύνη

Η νατουραλιστική νοημοσύνη εμπεριέχει την ικανότητα του ανθρώπου να αναγνωρίζει τη χλωρίδα και την πανίδα, να ξεχωρίζει τα διάφορα ζωντανά όντα, φυτά και ζώα, να διακρίνει αντικείμενα και διαδικασίες από τον φυσικό κόσμο και να τα χρησιμοποιεί εποικοδομητικά. Τα άτομα αυτά αγαπούν όχι μόνο να αναγνωρίζουν, αλλά και να κατηγοριοποιούν το φυτικό και ζωικό βασίλειο.

Τέτοια ευφυΐα έχουν οι βιολόγοι, οι βοτανολόγοι, οι γεωργοί, οι κυνηγοί, οι γεωλόγοι, οι σεφ. Τα παιδιά με αναπτυγμένη νατουραλιστική νοημοσύνη μαθαίνουν καλύτερα μέσα από την αλληλεπίδραση με τη φύση και το περιβάλλον, όπως με εκδρομές στη φύση, με εργασίες που σχετίζονται με την παρακολούθηση των φυσικών φαινομένων, όπως είναι η καλλιέργεια οσπρίων και τα πειράματα στη φύση ή στην τάξη και με τη φροντίδα φυτών και ζώων.

Η σημασία της εμπλουτισμένης μάθησης

Αν μετά τα παραπάνω αρχίζετε να καταλαβαίνετε πόσο πολύπλοκη μπορεί να είναι τελικά η έννοια της νοημοσύνης, αλλά και πόσο σύνθετη και πολύτιμη είναι η λειτουργία του εγκεφάλου, τότε σκεφτείτε τι ερεθίσματα χρειάζεται ένα παιδί για να αναπτύξει αποτελεσματικά όλο το φάσμα της νοημοσύνης του. Ίσως ήρθε η ώρα λοιπόν να αναθεωρήσουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την διαδικασία όχι μόνο της μάθησης, αλλά και της καθημερινότητας των παιδιών μας.

Ήδη γνωρίζουμε πως αυτά που μαθαίνει ένα παιδί μέχρι το πέμπτο έτος της ηλικίας του αποτελούν τουλάχιστον το 50% των νοητικών δεδομένων για την υπόλοιπη ζωή του! Σύμφωνα όμως με πρόσφατες έρευνες, η ποσότητα αλλά και η ποιότητα των ερεθισμάτων που δίνουμε στα παιδιά από την πρώτη κιόλας ηλικία, όχι απλώς τα τροφοδοτούν με γνώσεις, αλλά δημιουργούν και συνδέσεις στα εγκεφαλικά κύτταρα φτιάχνοντας τη βάση στην οποία θα αποθηκεύουν πληροφορίες για την υπόλοιπή τους ζωή. Αυτός λοιπόν είναι ο βασικός σκοπός της εμπλουτισμένης μάθησης, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο υλοποιείται. Κάνοντας τη μάθηση βιωματική με τη χρήση ειδικού παιδαγωγικού υλικού, εκπαιδευτικών και εποπτικών μέσων και προσφέροντας τον κατάλληλο για κάθε παιδί συνδυασμό πληροφοριών και ερεθισμάτων τα οποία καλύπτουν όλες τις ευφυΐες του και ενεργοποιούν όλες τις αισθήσεις του, δίνουμε στο παιδί τη δυνατότητα να μεγιστοποιήσει τις φυσικές του κλίσεις και δυνατότητες.

ΠΗΓΗ


http://www.triklopodia.gr/2013/02/t-8.html

Ιδού ο εκδότης, ο επιχειρηματίας και οι κύριοι τραπεζίτες.

Το έβγαλε πρωτοσέλιδα μάλιστα, η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Με ρεπορτάζ – φωτιά που αποκαλύπτει την ασυδοσία όλων των παραγόντων της κατάντιας μας.
Η ασυδοσία των τραπεζών που γυρναγαν εμβάσματα – μαμούθ, ενώ υποτίθεται τα λεφτά ήταν
“μπλοκαρισμένα”.
Των ελεγκτικών αρχών.
Των ιερών αγελάδων της δημοσιογραφίας.
Των αχυρανθρώπων του πράσινου συστήματος που ρήμαξαν τράπεζες και παραμένουν ελεύθερα πουλιά.
Λες να σερβίρουν και καφεδάκια όπως γράφει το Κουρδιστό Πορτοκάλι;
Μεγάλη μαγκιά, προσωπικά του Χάρη Οικονομόπουλου.

 
http://www.triklopodia.com/2013/02/blog-post_6507.html

Η "εξαφάνιση" του ΠΝ έβαλε τους Τούρκους στο Αιγαίο

H Toυρκία αθόρυβα, μεν, αλλά ουσιαστικά μετέφερε το πεδίο των διεκδικήσεων της με την Ελλάδα από τον αέρα στην θάλασσα, κατά την τελευταία τριετία των Μνημονίων, όταν το ΠΝ εξαφανίστηκε σταδιακά από το Αιγαίο, ενώ διάχυτες είναι οι φήμες που θέλουν τις τουρκικές ειδικές δυνάμεις να επιχειρούν στα πέριξ ελληνικών νησιών και βραχονησίδων.

Βέβαια ως νομάδες Ασιάτες (αυτό είναι το DNA τους και δεν αλλάζει) παρενοχλούν, δεν τολμούν, θέτουν ζητήματα, αμφισβητούν, αλλά δεν έχουν αποτολμήσει κάτι ουσιαστικό.
Γενικά, όπως φάνηκε και από τις εξελίξεις της τελευταίας εβδομάδας (ανακοινώσεις για FREMM, ΑΦΝΣ, και ΑΟΖ, ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ κλπ) και τις "μαζεμένες" κινήσεις της Άγκυρας για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι είναι το σκυλί που γαβγίζει, αλλά δεν δαγκώνει, αν δεν του γυρίσεις την πλάτη...


Σύμφωνα με τον επίσημο κατάλογο του ΓΕΕΘΑ οι παραβιάσεις των εθνικών χωρικών υδάτων από τουρκικά πολεμικά πλοία αυξήθηκαν κατά 332% την τελευταία τετραετία. από τις 90 του 2009 φτάσαμε τις 389 το 2012. Ας δούμε τους σχετικούς πίνακες:

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2009
 
ΜΗΝΑΣΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ12
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ-
ΜΑΡΤΙΟΣ-
ΑΠΡΙΛΙΟΣ-
ΜΑΙΟΣ9
ΙΟΥΝΙΟΣ4
ΙΟΥΛΙΟΣ5
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ10
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ5
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ3
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ10
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ32
ΣΥΝΟΛΟ90

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012
 
2012ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ26
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ17
MAΡΤΙΟΣ53
ΑΠΡΙΛΙΟΣ34
ΜΑΙΟΣ18
IOYNIOΣ10
ΙΟΥΛΙΟΣ36
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ37
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ59
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ24
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ37
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ38
ΣΥΝΟΛΟ389

Τυχαίο το ότι το Πολεμικό Ναυτικό λόγω των περικοπών, είχε σχεδόν εξαφανιστεί από το Αιγαίο, αφού ούτε καύσιμα είχε, ούτε ανταλλακτικά, ούτε λιπαντικά για τα πλοία του;
Ευτυχώς, φαίνεται ότι κάποιοι έχουν καταλάβει το έγκλημα που συντελείτο. Πέρα από την υπόθεση των FREMM και των AΦΝΣ που κέρδισαν τα φώτα της δημοσιότητας την εβδομάδα που μας πέρασε, αυξημένα είναι τα κονδύλια για καύσιμα και ανταλλακτικά. και σε μερικούς μήνες θα είναι ακόμα πιο αυξημένα...
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
http://greeknation.blogspot.gr/2013/02/blog-post_6665.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters