Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Ο ΝΕΟΣ ΗΛΙΟΣ ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ.

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΨΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ .
Ο ΗΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΣΜΟΑΝΤΙΛΗΨΗ ΣΥΝΔΕΟΤΑΝ ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑ - ΠΑΤΕΡΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ - Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΑΖΙΤΟΥ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ (Κισσεός Απόλλων, Βακχείος μάντης -- Δελφικά), ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΦΛΥΑ ΛΑΤΡΕΥΟΝΤΑΝ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΙΟΝΥΣΟΔΟΤΟΣ . Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΟ ΝΟΥ ,ΕΝΩ Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ,ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΓΚΕΙΤΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΓΚΕΡΑΣΜΟΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑ-ΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΜΙΑ ΥΓΙΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.ΣΤΗΝ ΗΣΙΟΔΕΙΟ ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΕΡΙΩΝ , ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΙΧΕ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΝ ΔΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ .Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΕ ΤΟΝ ΝΟΗΤΟ ΗΛΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΗΛΙΟ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΙΟΝΙΔΑ , ΔΙΟΤΙ «υπερείναι πάντων τη ουσία». «Ο ήλιος είναι πύρινος», ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ «αλλά στο πυρ που κυριαρχεί σε όλα και κυβερνά τα πάντα βρίσκεται η ψυχή και ο νους». ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΤΙ «ο θεός είναι νους που βρίσκεται σε σφαιροειδές πυρ και αυτός είναι η ψυχή του κόσμου», ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΠΛΑΤΩΝ (Νόμοι 5 - Ι):

«Όλοι βλέπουν το σώμα του ήλιου αλλά κανένας δεν διακρίνει την ψυχή του. Υπάρχουν όμως ελπίδες ότι αυτό που είναι απρόσιτο στις αισθήσεις μας μπορεί να γίνει αντιληπτό μόνο με το νου. Και έτσι, ας προσπαθήσουμε να αντιληφθούμε τον ήλιο (...). Άσχετα αν η ψυχή βρίσκεται μέσα στον ήλιο και τον χρησιμοποιεί σαν άρμα ή τον σπρώχνει από έξω, ή έχει κάποιον άλλο τρόπο, καθένας μας πρέπει να θεωρεί αυτή την ψυχή θεό..»

ΑΥΤΟΣ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΗΛΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΦΩΣ , ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ
Ο ΗΛΙΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

(Πηγές: Steve Wyler -- Ηλιακά Σύμβολα,
Ι.Χαραλαμπόπουλος -- Ηλιακή Μυσταγωγία,
Δημ. Μακρυγιάννης -- Κοσμολογία και Ηθική του Δημόκριτου,
Ι.Α.Πασσάς -- Ορφικά,
M. Hall -- The Secret Teachings of All Ages,
X.A.Λαμπρίδης -- Ηράκλειτος

H Ελλάδα οφείλει να ξαναγίνει εθνικό κράτος

Τη δεκαετία του ’80, το ΠΑΣΟΚ ήλθε στην εξουσία όταν στην Ευρώπη κυριαρχούσαν τα Σοσιαλιστικά κόμματα και στην Αμερική οι Ρεπουμπλικανοί του «σκληροπυρηνικού» (δεξιού) Ρόναλντ Ρέηγκαν.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου κατάφερε να περάσει στην τότε ΕΟΚ τα «Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα», που έδωσαν σημαντικά κονδύλια στην Ελλάδα κι αργότερα θεσμοθετήθηκαν ως κοινοτικές επιδοτήσεις σε όλη την Ευρώπη.
Ο Ανδρέας, λοιπόν, χρησιμοποίησε τα κοινοτικά κονδύλια για να «χτίσει» μια «κοινωνική συμμαχία», η οποία έμαθε να παράγει όλο και λιγότερα και να καταναλώνει όλο και περισσότερα…
Έφτιαξε ένα κράτος που μοίραζε επιδοτήσεις και δανεικά.
Έφτιαξε ένα μοντέλο ανάπτυξης που ήταν «κρατικοδίαιτο», δηλαδή στηριζόταν σε προγράμματα χρηματοδοτούμενα από επιδοτήσεις κι από δανεικά.
Έφτιαξε μια «τάξη επιχειρηματιών» που περίμενε από επιδοτήσεις και δανεικά.
Κι ένα «αστερισμό» μεσαίων στρωμάτων που ανακύκλωναν τις επιδοτήσεις και τα δανεικά παράγοντας εισόδημα, αποταμιεύματα και κατανάλωση. Όχι πια παραγωγικές επενδύσεις.
Ήταν η (σχεδόν) τριακονταετία των επιδοτήσεων και των δανεικών…
Αυτό το μοντέλο χρεοκόπησε μετά την διεθνή τραπεζική κρίση του 2008.
Ο γιός του Ανδρέα Παπανδρέου, έτυχε να είναι Πρωθυπουργός όταν κατέρρευσε αυτό το μοντέλο. Μόνο που η διεθνής συγκυρία είναι πια εντελώς αντίστροφη: Στις ΗΠΑ κυριαρχούσαν μέχρι πριν λίγους μήνες οι Δημοκρατικοί του Μπάρακ Ομπάμα, ενώ στην Ευρώπη κυριαρχούν πια οι (κεντρο) δεξιοί.
Τα δάνεια κόπηκαν λόγω υπερχρέωσης. Ενώ οι επιδοτήσεις περικόπτονται, έτσι κι αλλιώς, τα τελευταία χρόνια (ενώ το 2013 κόβονται οι αγροτικές επιδοτήσεις)
Και η Ελλάδα τώρα, πρέπει να κάνει αιματηρές οικονομίες, να μάθει να ζει δίχως δανεικά και με πολύ λιγότερες επιδοτήσεις.
Έτσι ο Γιώργος Παπανδρέου, αναγκάζεται να αποδομήσει τώρα συνολικά την «κοινωνική συμμαχία» που έχτισε ο πατέρας του ήδη από τη δεκαετία του ’80:
Συντρίβει τους δημοσίους υπαλλήλους, ακόμα κι εκείνους του ευρύτερου δημόσιου τομέα (ΔΕΚΟ).
Συμπιέζει όλους τους άμεσα κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες (με εξαίρεση του ασχολούμενους με την «πράσινη ενέργεια», που κάτι ελπίζουν ακόμα)
Διαλύει τη μεσαία τάξη των μικρομεσαίων, που υφίσταται πλέον ένα άνευ  προηγουμέου «Βατερλώ».
Σπρώχνει στην απόγνωση και τα «υπερήφανα νιάτα» και τα «τιμημένα γηρατειά» και όλους τους…ενδιάμεσους!
Μαζί με την εσωτερική κατάρρευση των παραδοσιακών ερεισμάτων του ΠΑΣΟΚικού καθεστώτος, έχουμε και «μετακίνηση» των εξωτερικών ερεισμάτων του:
Τώρα η Ευρώπη μάλλον «σπρώχνει» την Ελλάδα προς την έξοδο (του ευρώ).
Ενώ η Αμερική προσπαθεί τώρα να την «προσελκύσει» (μέσω του ΔΝΤ, που παρουσιάζεται ως «η λιγότερο άκαμπτη συνιστώσα» της Τρόικας).
Δεν έχουμε μόνο κρίση δανεισμού της Ελλάδας. Έχουμε αντίστοιχη κρίση δανεισμού όλου του Ευρωπαϊκού νότου. Κι όχι μόνο του νότου…
Έχουμε ακόμα κρίση του ευρώ. Για το οποίο όλο και περισσότεροι προεξοφλούν ή πιθανολογούν την «διάλυσή» του. Ή τη «διάσπασή» του…
Τα εθνικά κράτη επανέρχονται στο προσκήνιο:
Άλλα διότι προτάσσουν πλέον τις εθνικές τους προτεραιότητες (όπως η Γερμανία και οι ΗΠΑ).
Άλλα διότι απογοητεύθηκαν από την εμπιστοσύνη που έδειξαν στην «Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη»  (όπως οι χώρες του Ευρωπαϊκού νότου και η Ιρλανδία).
Άλλα ευλογούν την ώρα και τη στιγμή που δεν μπήκαν στο ευρώ (όπως η Βρετανία, η Δανία και η Σουηδία).
Κι άλλα απλώς αναβάλλουν την είσοδό τους στο κοινό νόμισμα (όπως η Πολωνία).
Στις συνθήκες αυτές η Ελλάδα οφείλει να ξαναγίνει εθνικό κράτος: με δικές της προτεραιότητες, δική της αναπτυξιακή στρατηγική και δική της ταυτότητα.
Να αναζητά συμμάχους παντού (όπως κάνουν πλέον όλοι) κι όχι να καταφεύγει στην «προστασία των εταίρων της» (την οποία δεν υπολογίζει σοβαρά κανένας πια).
Να ξεχάσει τις «επιδοτήσεις» και να ξαναθυμηθεί τις επενδύσεις.
Να πάψει να είναι «Νομαρχία» των Βρυξελλών (όπως προσπάθησε να την κάνει ο Κώστας Σημίτης, ανεπιτυχώς) και να ξαναγίνει σύγχρονο εθνικό κράτος που σημαίνει τρία πράγματα:
Δημοκρατικό καθεστώς (σήμερα μοιάζει περισσότερο με προτεκτοράτο),
Ανταγωνιστική οικονομία (σήμερα δεν παράγει σχεδόν τίποτε, πέρα από …ανεξέλεγκτα ελλείμματα).
Και εθνική ιδιοπροσωπεία. Σήμερα μοιάζει περισσότερο:
με πολυπολιτισμικό συνονθύλευμα, που δεν είναι,
με υπερεθνικό μόρφωμα, που δεν θέλει να γίνει
και με παρακμασμένο έθνος, που τώρα μόλις συνειδητοποιεί την παρακμή του και δεν την αντέχει…
Αν για να ξανά-σταθεί στα πόδια της η Ελλάδα χρειαστεί να χρεοκοπήσει, ας είναι. Η αναγέννηση του Ελληνικού κράτους άρχισε όταν χρεοκόπησε (το 1893) και μπήκε σε Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο (το 1898)…
Λίγα χρόνια αργότερα ήλθε το 1909. Η πιο σημαντική «μεταπολίτευση» της σύγχρονης Ιστορίας του.
Η πιο αφανής πλευρά της σημερινής Ελληνικής κρίσης είναι ότι οι Έλληνες δεν ξέρουν ακριβώς:
αν θέλουν να είναι υπερήφανοι γι’ αυτό που είναι, αλλά δεν μπορούν,
ή αν μπορούν να είναι υπερήφανοι, αλλά δεν τολμούν.
Όταν ξεκαθαρίσουν τι από τα δύο, τότε θα αρχίσουν να ξεπερνούν την κρίση τους. Και τότε θα γεννηθεί η Νέα Μεταπολίτευση.
Αληθινά σημαντικές ώρες για ένα έθνος ανθρώπων, που ως πρόσωπα θριαμβεύουν παντού στον κόσμο και ως λαός μαραζώνουν στον τόπο τους!
Ως πότε;
Ν.Ζ.



http://www.antinews.gr/?p=75610

Ειρεσιώνη - Ελληνικός Πρόγονος του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου...

Ας κόψουμε όλοι ένα κλαδί ελιάς και να το στολίσουμε για το καλό του καινούργιου χρόνου για γονιμότητα και ευφορία !
Ας φτιάξουμε μία Ειρεσιώνη που είναι καθαρά Ελληνικό έθιμο.

Δείτε τις φωτογραφίες της δικής μου Ειρεσιώνης !


Πάρτε διάφανη κόλα, κόψτε την σε κομμάτια, βάλτε σε κάθε κομμάτι λίγες φακές, φασόλια, ρεβύθια, φάβα, κάστανα, αμύγδαλα και καρύδια, δέστε το σαν πουγκάκι με κόκκινη κορδέλα ή ό,τι άλλο χρώμα θέλετε, στολίστε την ελιά με άσπρο και κόκκινο μαλλί σαν γιρλάντα, βάλτε μπαλίτσες και λίγα λουλούδια στηρίξτε το κλαδί με λίγο σύρμα και έτοιμη η Ειρεσιώνη ! !

Ας διδάξουμε τα παιδιά μας να την κατασκευάζουν. Καλή επιτυχία ! !
Και του Χρόνου !

Σας στέλνω και ένα ωραιότατο βίντεο που αφορά στην Ειρεσιώνη.
Ρένα Μ.


ΕΙΡΕΣΙΩΝΗ ( Κότινος)

Πρόγονος του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου


Η Ειρεσιώνη (από το είρος = έριον, μαλλίον) είναι κλάδος αγριελιάς (κότινος) στολισμένος με γιρλάντες από μαλλί λευκό και κόκκινο και τους πρώτους φθινοπωρινούς καρπούς (σύκα, καρύδια, αμύγδαλα, κάστανα, δημητριακά, κ.λ.π., εκτός του μήλου και του αχλαδιού). Ήταν έκφραση ευχαριστίας για την γονιμότητα του λήξαντος έτους και παράκληση συνεχίσεως της γονιμότητας και ευφορίας και κατά το επόμενο έτος και ήταν αφιερωμένη στην Αθηνά, τον Απόλλωνα και τις Ώρες (Ευνομία, Δίκη, Ειρήνη).


Την εβδόμη ημέρα του μηνός Πυανεψιώνος (22 Σεπτεμβρίου – 20 Οκτωβρίου), παιδιά των οποίων και οι δύο γονείς ζούσαν ,περιέφεραν την Ειρεσιώνη στους δρόμους της πόλης των Αθηνών τραγουδώντας τις καλένδες (κάλαντα) από σπίτι σε σπίτι, παίρνοντας το φιλοδώρημά τους από τον νοικοκύρη ή την κυρά και όταν έφθαναν στο σπίτι τους κρεμούσαν την Ειρεσιώνη πάνω από την εξώπορτά τους, όπου έμενε εκεί μέχρι την ιδία ημέρα του νέου έτους, οπότε, αφού τοποθετούσαν την νέα, κατέβαζαν την παλιά και την έκαιγαν. Άλλα παιδιά κρεμούσαν την Ειρεσιώνη πάνω από την θύρα του Ιερού του Απόλλωνος.

Ιδού ένα απόσπασμα από τα κάλαντα :

Η Ειρεσιώνη φέρνει κάθε τι καλό, σύκα και αφράτα ψωμάκια που μας τρέφουν και μέλι γλυκό και λάδι απαλό και ξέχειλους κύλικες με καλό κρασί για να μεθύσει και να κοιμηθεί.

"Τα κλαδιά των δέντρων τα στόλιζαν με άνθη, ταινίες (κορδέλες), έρια (μαλλιά) και μικράς σφαίρας εκ μετάλλου, που παρίσταναν τους πλανήτας, τον Ήλιον και την Σελήνην." Ιστορία της λατρείας του Βάκχου. Χ. Ζανμέρ.


Εκτός από τα κλαδιά της ελιάς, περιέφεραν επίσης και κλαδιά Δάφνης προς τιμήν του Απόλλωνος στα Θαργήλια, εορτή που ετελείτο την Άνοιξη (27 Απριλίου – 26 Μαΐου), όπου πάλι έκαιγαν την παλιά Ειρεσιώνη και κρεμούσαν την νέα έξω από τις πόρτες τους.

Πρόγονος λοιπόν του Χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι η Ειρεσιώνη , όπου μέσω αυτής μεταδόθηκε το έθιμο του στολισμένου δέντρου στους βόρειους λαούς από τους Έλληνες ταξιδευτές, οι οποίοι ελλείψεως ελαιοδένδρων, στόλιζαν κλαδιά από τα δέντρα που εφύοντο στον κάθε τόπο.

Το έθιμο της Ειρεσιώνης καταδικάστηκε ως ειδωλολατρικό από το θεοκρατικό καθεστώς του Βυζαντίου και απαγορεύτηκε η τέλεσίς του. Αιώνες αργότερα το ίδιο έθιμο επανήλθε με την μορφή Χριστουγεννιάτικου και Πρωτοχρονιάτικου δένδρου από τους Βαυαρούς που συνόδεψαν τον Όθωνα στην Ελλάδα, ως δικό τους Χριστουγεννιάτικο έθιμο.

Παρ’ όλα αυτά, το έθιμο της Ειρεσιώνης υπήρχε πάντα στην ιστορική μνήμη των Ελλήνων, γι αυτόν τον λόγο, το Χριστουγεννιάτικο δένδρο υιοθετήθηκε αμέσως.


(Πηγές : Λεξικό LIDDEL & SCOTT, Ιστορία του Ελληνικού Έθνους της ΕΚΔΟΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, Φινέα Γιορτές Αρχαίων Ελλήνων, περιοδικό ΙΧΩΡ, Γ. Λεκάκης)


Σημείωση : Κότινος = αγριελαία – κοτινάς είναι ο καρπός του κοτίνου.

Κότινος ή Ειρεσιώνη - Κλάδος ελαίας στολισμένος με τούφες λευκού ερίου (μαλλιού) που έδιναν ακριβώς την εντύπωση του "βάμβακος". "Είρια από ξύλου", "δενδρόμαλλον"

Cotton ή coton διεθνώς σημαίνει το βαμβάκι, βαμβακερόν κ.λ.π

Στην Γερμανική είναι Baum-Wolle .Δηλαδή "έριον δένδρου". Ο συνειρμός είναι εκ του Κοτίνου : "είρια από ξύλου".

Πηγή : ΕΛΛΗΝ ΛΟΓΟΣ-ΠΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΛΟΓΟ της ΑΝΝΑΣ ΤΖΙΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
 
http://vickytoxotis.blogspot.com/2010/12/blog-post_2860.html

Οι Αιγύπτιοι,ο Ρέππας και οι Ηλείοι...

 ἐπὶ τοῦτον δὴ τὸν Ψάμμιν βασιλεύοντα Αἰγύπτου ἀπίκοντο Ἠλείων ἄγγελοι, αὐχέοντες δικαιότατα καὶ κάλλιστα τιθέναι τὸν ἐν Ὀλυμπίῃ ἀγῶνα πάντων ἀνθρώπων, καὶ δοκέοντες παρὰ ταῦτα οὐδ᾽ ἂν τοὺς σοφωτάτους ἀνθρώπων Αἰγυπτίους οὐδὲν ἐπεξευρεῖν· 2 ὡς δὲ ἀπικόμενοι ἐς τὴν Αἴγυπτον οἱ Ἠλεῖοι ἔλεγον τῶν εἵνεκα ἀπίκοντο, ἐνθαῦτα ὁ βασιλεὺς οὗτος συγκαλέεται Αἰγυπτίων τοὺς λεγομένους εἶναι σοφωτάτους. συνελθόντες δὲ οἱ Αἰγύπτιοι ἐπυνθάνοντο τῶν Ἠλείων λεγόντων ἅπαντα τὰ κατήκει σφέας ποιέειν περὶ τὸν ἀγῶνα· ἀπηγησάμενοι δὲ τὰ πάντα ἔφασαν ἥκειν ἐπιμαθησόμενοι εἴ τι ἔχοιεν Αἰγύπτιοι τούτων δικαιότερον ἐπεξευρεῖν. 3 οἳ δὲ βουλευσάμενοι ἐπειρώτων τοὺς Ἠλείους εἴ σφι οἱ πολιῆται ἐναγωνίζονται. οἳ δὲ ἔφασαν καὶ σφέων καὶ τῶν ἄλλων Ἑλλήνων ὁμοίως τῷ βουλομένῳ ἐξεῖναι ἀγωνίζεσθαι. 4 οἱ δὲ Αἰγύπτιοι ἔφασαν σφέας οὕτω τιθέντας παντὸς τοῦ δικαίου ἡμαρτηκέναι. οὐδεμίαν γὰρ εἶναι μηχανὴν ὅκως οὐ τῷ ἀστῷ ἀγωνιζομένῳ προσθήσονται, ἀδικέοντες τὸν ξεῖνον. ἀλλ᾽ εἰ δὴ βούλονται δικαίως τιθέναι καὶ τούτου εἵνεκα ἀπικοίατο ἐς Αἴγυπτον, ξείνοισι ἀγωνιστῇσι ἐκέλευον τὸν ἀγῶνα τιθέναι, Ἠλείων δὲ μηδενὶ εἶναι ἀγωνίζεσθαι. ταῦτα μὲν Αἰγύπτιοι Ἠλείοισι ὑπεθήκαντο...]
Ἡρόδοτος,Ἱστοριῶν δευτέρα ἐπιγραφόμενη Εὐτέρπη,Ιστορικό κείμενο
Αυτά είπαν τότε οι Αιγύπτιοι στους Ηλείους,δηλαδή,να μην συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και οι ίδιοι,γιατί αφού συμμετέχουν εκ των πραγμάτων αδικούν τους ξένους(τους εκτός Ηλείας Έλληνες)!Φαίνεται ότι τα έχει διαβάσει αυτά ο Ρέππας και έστω μετά από χιλιετίες,έρχεται και λέει,δεν μπορείτε εσείς Ηλείοι να συμμετέχετε σε τίποτα που έχει σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα,διότι με την ΗΛΙΔΑ,την ΟΛΥΜΠΙΑ,τον ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ,με τις απέραντες παραλίες σας,με τον τεράστιο κάμπο σας που παράγει τα πάντα,με τα...πετρέλαιά σας(που όπου νάναι θα αναβλύσουν!),με την ηλιοφάνειά σας,με τον...αέρα σας,ΑΔΙΚΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ(τους υπόλοιπους Έλληνες!)!
Ρε,τον..."γύφτο"(Αιγύπτιο),τον Ρέππα!Άντε,καιρός είναι,μιας και κατεβαίνει ο Αλφειός από τα βουνά της Αρκαδίας,να του κάνουν εκτροπή,γιατί δε μπορεί να συμμετέχει ο Αλφειός(ποταμός),στη γονιμοποίηση της Ηλειακής γης...!Αλφειός.
Δείτε παρακάτω...

Να πως αισθάνονται κι εννοούν την ανάπτυξη!


Καμιά ελπίδα δεν άφησε στην ομιλία του ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, στην Ολομέλεια της Βουλής, για την πιθανή επανένταξη της Ηλείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.
Ο υπουργός στην ομιλία του ανέφερε πως η Ηλεία δεν μπορεί να είναι προορισμός τρένου, ακόμα και αν υπάρχει η Αρχαία Ολυμπία με τους εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες, ακόμα και αν το Κατάκολο γεμίζει με κόσμο από τις κρουαζιέρες...

Μετά το Αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, που επίσης πήραν οι ΠΑΣΟΚΟΙ στα μέσα της 10ετίας του '80 (και που δεν έκαναν τίποτα ούτε οι Νεοδημοκράτες παρά τις πομπώδεις δηλώσεις τους), τώρα πάλι Πασόκοι αφαιρούν τον σιδηρόδρομο από την Ηλεία.
Το δυστύχημα είναι ότι κανείς στο Νομό δεν πρόκειται να μιλήσει, αφού στην πλειοψηφία τους οι κατέχοντες την εξουσία στην Ηλεία ανήκουν στον κυβερνών χώρο. 
Το τραγικότερο είναι ότι ούτε οι πολίτες μιλούν, ούτε ακόμα οι σύλλογοι και οι φορείς. ΚΑΝΕΝΑΣ!!!
Όταν επομένως κανείς δεν μιλάει, τότε προφανώς και καλά κάνει η εκάστοτε κυβέρνηση και αφαιρεί. Άλλωστε, για το ΠΑΣΟΚ είμαστε δεδομένοι. Ό,τι και αν κάνει εμείς... θα συνεχίζουμε να τους ψηφίζουμε!!!
 
http://alfeiospotamos.blogspot.com/2010/12/blog-post_635.html

Η Διονυσιακή θρησκευτική παράδοση



"Οι Δράκανοι, οι κάτοικοι της ανεμοδαρμένης Ικαρίας, οι Ναξιώτες, η θεϊκή φυλή των Ευραφιωτών, αυτοί που κατοικούν στις όχθες του Αλφειού με τις βαθιές ρουφήχτρες, οι Θηβαίοι, όλοι αυτοί διεκδικούν, ω αφθέντα, τη γέννησή σου."
Διόδωρος ο Σικελιώτης
Ο Διόνυσος, λατρευόταν στον ελληνικό χώρο τουλάχιστον από τους πρώιμους μυκηναϊκούς χρόνους. Το όνομα του σώθηκε σε κείμενα της γραμμικής γραφής Β από την Πύλο, και είναι η αποδεδειγμένη η διονυσιακή λατρεία στους αρχαϊκούς χρόνους στο ναό της Αγίας Ειρήνης στην Κέα -στον οικισμό της Αγίας Ειρήνης στην Κέα κτίστηκε το πρώτο ιερό στο Αιγαίο- ο ποίος ανταποκρίνεται στο σχήμα και στη λειτουργία των μεταγενέστερων ιερών της μυκηναϊκής Ελλάδας και μοιάζει να συνεχίζει την διονυσιακή θρησκευτική παράδοση.
Μια τυχαία αλλά σπουδαία ανακάλυψη το 1777, στη Μόσχα, έφερε στο φως τους δυο ύμνους που βρίσκονται στην αρχή της συλλογής των Ορφικών Υμνων , τον Ύμνο προς προς τη Δήμητρα και τον Ύμνο προς το Διόνυσο :
ΕΙΜΙ Δ’ ΕΓΩ ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΕΡΙΒΡΟΜΟΣ ΟΝ ΤΕΚΕ ΜΗΤΗΡ
ΚΑΔΜΗΪΣ ΣΕΜΕΛΗ ΔΙΟΣ ΕΝ ΦΙΛΟΤΗΤΙ ΜΙΓΕΙΣΑ
Ομηρικός Υμνος στον Διόνυσο, στίχοι 56-57
Το πώς η ελληνική διονυσιακή λατρεία αντικαταστάθηκε από την χριστιανική, είναι μια άλλη μεγαλύτερη ιστορία....
Γενικά, πολλές χιλιάδες χρόνια, πριν την έλευση του Ιησού, οι αρχαίοι λαοί γιόρταζαν την 25η Δεκεμβρίου μεγαλοπρεπέστατα και με πλήρη επίγνωση της σημαντικής αυτής ημέρας.
Στην Αίγυπτο τιμούσαν την γέννηση του Οσσιρι/Διονύσσου και του Ωρου.
Ο Επιφάνιος, επίσκοπος της Σαλαμίνας της Κύπρου τον 4ο μ.Χ. αιώνα μας πληροφορεί για τους Ναβαταίους, ότι ήσαν πολύ συγκροτημένοι και μάλιστα ότι έπαιρναν την εικόνα του παιδιού Δουσάρη- μία θεότητα η οποία ταυτίζονταν από τούς Έλληνες με τον Διόνυσο/Βάκχο- και την περιέφεραν, ενώ ο λαός την με δυνατές φωνές έλεγε: " η παρθένα έχει γεννήσει". 

http://alfeiospotamos.blogspot.com/2010/12/blog-post_7723.html

Οι Ρώσοι αναλάμβαναν να μας βγάλουν μέχρι και τα πετρέλαια του Αιγαίου!!!


Τον περασμένο Φλεβάρη ρεπορτάζ (εφημερίδα Ποντίκι) που ουδέποτε διαψεύστηκε είχε αποκαλύψει ότι η ελληνική κυβέρνηση ενημερώθηκε εγγράφως από τη Ρωσία για την ύπαρξη εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή της υφαλοκρηπίδας του Καστελόριζου. Η εν λόγω πληροφορία περιγράφει την τελευταία απέλπιδα προσπάθεια της Μόσχας να διατηρήσει τη δυναμική μιας ελληνορωσικής στρατηγικής σχέσης, την οποία ωστόσο δεν εκτίμησε ως ωφέλιμη για τη χώρα η ελληνική κυβέρνηση. Ο Γιώργος Παπανδρέου προτίμησε τη «σιγουριά» της αμερικανικής αγκάλης, φροντίζοντας να οδηγήσει γρήγορα τη χώρα στην… προστατευτική σκέπη του (αμερικανικού) Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δημιουργώντας μάλιστα την Κερκόπορτα από την οποία ο αμερικανικός παράγοντας «τρύπωσε» εντός της ευρωζώνης.

Η στρατηγική επιλογή του...
Παπανδρέου θα κριθεί από την ιστορία και κυρίως από το ποιος θα είναι ο νικητής σε αυτόν τον άγριο νομισματικό – οικονομικό (προς το παρόν) πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας. Οι συνέπειες, ωστόσο, αυτής της επιλογής αποτυπώνονται ήδη στην οικονομική – διπλωματική ζωή της χώρας ως εξής:
· Η Ελλάδα είναι υπό δυσμενή αναδιάρθρωση (επιμήκυνση) του χρέους της. Σε γενικές γραμμές αυτό σημαίνει ότι έπειτα από δέκα χρόνια τα 110 δισεκατομμύρια ευρώ που έντοκα μας δάνεισε το ΔΝΤ και οι ΕΕ θα έχουν γίνει 240.
· Όλα δείχνουν ότι μέσω του ΔΝΤ οι Αμερικανοί θα είναι οι διαχειριστές της ελληνικής αδυναμίας να εξυπηρετήσουν το κολοσσιαίο χρέος. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το «νέο» χρέος δεν υπόκειται στην ελληνική νομοθεσία (που θα επέτρεπε την άρνησή του) αλλά στη δανειακή σύμβαση του μνημονίου.
· Με βάση τη δανειακή Σύμβαση οι πιστωτές, όταν το αποφασίσουν θα μας πάρουν στα αγγλοσαξονικά δικαστήρια (μαζί με τα σώβρακα) και ό,τι αξίζει και δεν έχει μέχρι τότε ξεπουληθεί…
· Όλα τα παραπάνω περιγράφουν σαφέστατα μια χώρα περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας, όπως τη χαρακτήρισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ή προτεκτοράτο για χάρη συντομίας…
Ως προτεκτοράτο η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να προβάλει απαιτήσεις ούτε να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της. Οι πολιτικές της επιλογές σε μείζονα ζητήματα προϋποθέτουν τη σύμφωνη γνώμη του «προστάτη», ο οποίος προφανώς θα φροντίσει για την εξυπηρέτηση των δικών του συμφερόντων.
Μέσα από αυτό το πρίσμα αποκτούν μια άλλη (θλιβερή) διάσταση όλα όσα ακούγονται αυτό το διάστημα περί των πλούσιων κοιτασμάτων υδατανθράκων που βρίσκονται στην επικράτεια της χώρας. Η διαχείριση των υπαρκτών ή εικαζόμενων κοιτασμάτων βρίσκεται ήδη, όπως και οι υπόλοιποι τομείς της ελληνικής οικονομίας, στα χέρια των «προστατών» της. Ακόμη και αυτή η ίδια επικράτεια της χώρας, ας μην το ξεχνάμε, είναι υπό διαπραγμάτευση. Και δεν μιλάμε μόνο για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο. Μιλάμε για την υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου, εκεί όπου αποδεδειγμένα πια υπάρχουν σοβαρά κοιτάσματα φυσικού αερίου.
Η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, βρίσκεται πολύ κοντά στην απόφαση να «αφήσει έξω» από την ελληνοτουρκική διαπραγμάτευση για τη διευθέτηση των ελληνοτουρκικών προβλημάτων στο Αιγαίο την υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου. Με αυτόν τον τρόπο θα απολέσει στην πράξη το δικαίωμά της να εκμεταλλευτεί τους πόρους στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη που έχει αυτό το ελληνικό νησί.
Κατά τα λοιπά ο πρωθυπουργός την προ δεκαπενθημέρου τη βουλή ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να προχωρήσει σε συμφωνίες για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, όσο διάστημα η Τουρκία διατηρεί την απειλή πολέμου κα τις θεωρίες περί γκρίζων ζωνών. Αυτό που δεν είπε ο πρωθυπουργός είναι αν μπορεί να υπάρξει ελληνοτουρκική συμφωνία στο Αιγαίο, με δεδομένη την αμφισβήτηση της ΑΟΖ στο Καστελόριζο…
Όπως όλα δείχνουν οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας και Τουρκίας για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο προχωρούν ταχύτατα. Μάλιστα σχετικές πληροφορίες κάνουν λόγο για μια συμφωνία που θα επιτρέπει κατά περίπτωση την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων πέραν των 6 μιλίων δημιουργώντας την εικόνα των «δοντιών» μιας χτένας.
Σημαντική λεπτομέρεια: Στην ελληνική ομάδα που διαπραγματεύεται τι θα δώσει και τι θα πάρει από την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο δεν υπάρχει γεωλογική επιστημονική υποστήριξη. Αντίθετα, οι Τούρκοι γνωρίζουν επακριβώς τι μπορεί να υπάρχει και τι όχι σε κάθε κομμάτι της υπό διαπραγμάτευσης υφαλοκρηπίδας.


***
Συνοψίζοντας, λοιπόν, η ελληνική κυβέρνηση πιέζεται ασφυκτικά από τους «προστάτες» όχι μόνο να κλείσει το θέμα στο Αιγαίο, αλλά και να εγκαταλείψει (για διευθέτηση στο μέλλον , στην καλύτερη περίπτωση) το δικαίωμα της ΑΟΖ στο Καστελόριζο. Αυτό πρακτικά σημαίνει—εκτός από τα ενδεχόμενα κέρδη από τα κοιτάσματα—η Ελλάδα χάνει τη σύνδεσή της με την Κυπριακή ΑΟΖ.
***
Η κυβέρνηση, όπως υποστηρίζουν παράγοντές της, αυτήν την περίοδο της απόλυτης αδυναμίας δεν θα επιθυμούσε κανενός είδους νταραβέρι με την Αγκυρα για ζητήματα που έχουν να κάνουν με πλουτοπαραγωγικούς πόρους. Οι εν λόγω επισημάνσεις, ωστόσο, περιγράφουν:
· είτε την κυβερνητική διγλωσσία καθώς η Αθήνα έσπευσε να αναθερμάνει τις ελληνοτουρκικές συζητήσεις
· είτε την αδυναμία της να αρνηθεί τις εντολές του προστάτη
· είτε απλώς την ανικανότητα που χαρακτηρίζει πάγια την ελληνική (κυβερνητική) διοίκηση.
**
Καθώς το παιχνίδι των ερευνών για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο έχει ανοίξει και εταιρείες – κολοσσοί προσθέτουν την πίεσή τους για άδειες ερευνών και εκμετάλλευσης, η ελληνική κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να παρακολουθήσει τις εξελίξεις. Η ανακοίνωση της δημιουργίας του Δημόσιου Φορέα Ερευνών και εκμετάλλευσης που (ξανα)ανακοινώθηκε θα μοιράσει στις εταιρείες όποια από τα ελληνικά οικόπεδα δεν αμφισβητούνται στη Δυτική Ελλάδα…

ΑΠΟ: http://greeknation.blogspot.com/2010/12/blog-post_1915.html





Καταλαβαίνετε τώρα τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω εσείς οι διατελούντες άθλιο βίο υπό την εβραιοσαξονική κατοχή του "ΔΝΤ" παθητικοί νεοψευδέλληνες;
Οι Ρώσοι έδωσαν έγγραφο στα "Ελληνικά" προδοτόσκυλα για την υφαλοκρηπίδα.
Αυτό σημαίνει ότι οι Ρώσοι στο πλαίσιο των γενικότερων προτάσεων τους περι στρατηγικής ΕλληνοΡωσικής συνεργασίας και για την έξοδο της χώρας από το "ΔΝΤ" και τη χρεωκοπία, σε αυτά τα πλαίσια θα αναλάμβαναν να βγάλουν και τα εκμεταλεύσιμα πετρέλαια του Αιγαίου.
Σίγουρα θα καρπώνονταν ένα μερίδιο κέρδους εφόσον θα αναλάμβαναν αυτό το τεράστιο έργο που είναι αδύνατον να το κάνει σήμερα η παρακμιακή Ελλάδα, και είναι δυνατόν να το κάνει μόνον ένα μοντέρνος ενεργειακός κολοσσος όπως η Ρωσία.
Αλλά το θέμα είναι ότι θα τα έβγαζαν.

Οπότε ο θρασύδειλος Τούρκος θα έκανε τουμπεκί και την ουρά στα σκέλια.
Διότι εάν πήγαινε να πουλήσει τσαμπουκά και να επιτεθεί τότε θα ήταν σαν να το έκανε εναντίον των Ρωσικών πετρελαίων και άρα και εναντίον των ζωτικών συμφερόντων μιας υπερδύναμης φιλικής προς την Ελλάδα, συνεπώς θα είχε να τα βάλει με τις αεροναυτικές δυνάμεις του στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας, οι οποίες αυτές δυνάμεις εάν επεκτείνονταν αυτή η Ελληνορωσική στρατηγική συνεργασία θα είχαν και μόνιμη βάση και ναυπηγεία στο Αιγαίο (Νήσος Σύρος) ...και αν τολμούσαν μετά ας κουνιώνταν τα Τουρκομόγγολα. Εκτός των άλλων η χώρα θα εξασφαλίζονταν για πολλά χρόνια και από την οικονομική άποψη καθώς θα δανείζονταν από τη Ρωσία τα χαμηλότερα επιτόκια και θα έπαιρνε και μεγάλα κέρδη από τα πετρέλαια του Αιγαίου.

Δείτε και τις άλλες Ρωσικές προτάσεις τις οποίες απέρριξε ο πανηλίθιος σκύλος Ραν-Ταν-Πλάν Μινεϊκο, και κλάψτε τώρα Νεοέλληνες στις ..."στοργικές" αγκάλες του "ΔΝΤ" του νέου αφεντικού σας εβραιομογγόλου Στρος Καν - Χαν - Κοεν, με μειώσεις μισθών - συντάξεων και ακρίβεια - λιτότητα που θα σας εξοντώσει σε βαθμό πέρα κάθε δυνατής αναγνωρίσεως:

ΣΗΜΕΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΕΘΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ, ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΑΝΕΠΙΣΗΜΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΥΡΙΟΥ ΠΟΥΤΙΝ, ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟ ΠΟΥΣΤΗ ΨΥΧΗ ΤΕ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΒΡΑΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΙΝΕΪΚΟ ΤΣΑΝΤ ΤΣΙΔΕΝ ΜΠΑΟΥΜ, ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΤΟ ΜΙΣΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΗΤΟΙ 150 ΕΩΣ 200 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ, ΥΠΟ ΤΟΝ ΟΡΟ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΔΥΟ ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ, Κ.ΛΠ.

ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Ο ΕΛΛΗΝΟΕΒΡΑΙΟΣ ΠΟΥΣΤΗΣ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΜΙΝΕΪΚΟ ΤΣΑΝΤ, ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ.

ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΔΙΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΚΑΙ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ «ΔΝΤ», ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ, ΤΑΧΑ ΔΗΘΕΝ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ, ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΔΙΑΔΟΧΙΚΩΣ ΣΤΟ 30% ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΥΛΙΚΟΥ, ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΩΣ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ ΤΟΥ ΑΞΟΝΟΣ «Β.Α.Σ.Τ.Ρ.» (ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ – ΑΛΒΑΝΙΑ – ΣΚΟΠΙΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ – ΡΟΥΜΑΝΙΑ) ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΧΗΤΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ, ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΙΟΝΙΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο (ΕΒΡΑΙΟΚΙΝΕΖΙΚΟΣ) ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΕΚΤΕΘΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΕ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ Ο.Ε.Α.

και ολόκληρο το ιστορικό των προτάσεων και η επικοινωνία της ΟΕΑ με τη Ρωσική Κυβέρνηση:
(Υπενθυμίζουμε ότι σχεδόν όλα τα "Ελληνικά" ΜΜΕ και ιδίως εκείνες τις κρίσιμες μέρες της Ανοιξης του 2010, επέβαλαν συμπαιγνιακή μούγκα για όλες αυτές τις άκρως συμφέρουσες Ρωσικές προτάσεις διάσωσης της Ελλάδος και στρατηγικής Ελληνορωσικής συνεργασίας)

G.H.REES SIGNALS TO THE RUSSIAN GOVERNMENT
G.H.REES сигналы ПРАВИТЕЛЬСТВА РОССИИ
ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Ο.Ε.Α. ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πηγή...

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με δήλωσή του τονίζει πως «είναι καιρός να τελειώνουν οι υποκρισίες και η παραπληροφόρηση

Κύριε Σημίτη μήπως μπορείτε να μας πείτε τίποτα για τα παρακάτω;; Επιλεκτικά διαλέγεις να αθωωθείς!!!  Δεν γίνετε όμως γιατί αν λειτουργήσει η αληθινή δημοκρατία εσύ θα δικαστής για εσχάτη προδοσία!!!

Μαδρίτη 1997: Η Ελλάδα αυτοκτονεί

300 120x150 Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με δήλωσή του τονίζει πως «είναι καιρός να τελειώνουν οι υποκρισίες και η παραπληροφόρηση

Το 1996, η κυβέρνηση Σημίτη έρχεται αντιμέτωπη με μια κρίση Made in USA. Μηχανισμοί της Ουάσιγκτον κινητοποιούν πρόσωπα και μηχανισμούς σε Άγκυρα και Αθήνα και προκαλούν την Κρίση των Ιμίων, μια κρίση στην οποία επιχειρείται να συρθεί η Ελλάδα στο χείλος μιας πολεμικής σύγκρουσης με την Τουρκία, υπό το φόβο της οποίας θα κληθεί να υποχωρήσει, με καταστροφικά αποτελέσματα για το ζήτημα της κυριαρχίας της στο Αιγαίο. Η κρίση εξελίσσεται και ενώ η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να βυθίσει το σύνολο των πολεμικών σκαφών του τουρκικού στόλου που βρίσκονται στην περιοχή των Ιμίων και το Δ Σώμα Στρατού τη Θράκη έχει τον απόλυτο έλεγχο των κινήσεων, η κυβέρνηση Σημίτη υποχωρεί και στην ουσία παραιτείται της κυριαρχίας ελληνικού εδάφους στα Ίμια, ενώ ταυτόχρονα με την πράξη της αυτή γκριζάρει ακόμα περισσότερο ολόκληρο το Αιγαίο.

Ενώ ο πρωθυπουργός Σημίτης ευχαριστεί τους Αμερικανούς γιατί με τη μεσολάβησή τους απέτρεψαν τον πόλεμο μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας, ένα χρόνο μετά, επισφραγίζει το ολίσθημα των Ιμίων με την Διακήρυξη της Μαδρίτης, όπου η Ελλάδα αναγνωρίζει «νόμιμα ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο», νομιμοποιώντας στην ουσία το Casus Belli της Άγκυρας. Να σημειώσουμε ότι είναι σε όλους γνωστό, προφανώς εκτός από εκείνους που συνυπέγραψαν την εν λόγω διακήρυξη, ότι όταν έχεις ζωτικά συμφέροντα, αναγνωρισμένα και από τον ‘άλλον’, νομιμοποιείσαι να τα υπερασπιστείς ακόμα και με πόλεμο. Δηλαδή, με άλλα λόγια, η ίδια η Ελλάδα νομιμοποίησε στην ουσία το Casus Belli της Άγκυρας.

Παρεμπιπτόντως, όταν την ίδια μέρα, στη Μαδρίτη, ρωτήθηκε, από κάποιον φίλο που ήταν παρών, ο αείμνηστος Γιάννος Κρανιδιώτης γι’ αυτό το εθνικό ολίσθημα, είπε ότι μας πίεσε αφόρητα η Ολμπράιτ, η οποία, πρέπει να ομολογήσουμε, όντως αποδείχτηκε συνεπής συνεχιστής της αποστολής που είχε αναλάβει από τη δεκαετία του 70 ο Χένρυ Κίσσιγκερ.

Δανηστικα ένα κομμάτι από κείμενο από το http://nepirusonline.blogspot.com/
MEANDROS    Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με δήλωσή του τονίζει πως «είναι καιρός να τελειώνουν οι υποκρισίες και η παραπληροφόρηση

Sfera con Sfera

2184183186 c132f17fee thumb Sfera con Sfera

O Arnaldo Pomodoro είναι ένας  πολύ γνωστός Ιταλός γλύπτης. Γεννήθηκε στις 23 Ιουνίου 1926, στην Morciano  Romagna στην Ιταλία. Ζει και εργάζεται στο Μιλάνο Ο αδελφός του, Giò Pomodoro (1930-2002) ήταν επίσης γλύπτης. Ωραία θα μου πείτε να ‘ναι καλά ο άνθρωπος και μας τι μας νοιάζει?

Χωρίς να είμαι κακοπροαίρετη ( ! ) θα σας δείξω ένα από τα γλυπτά του Ιταλού καλλιτέχνη, που το έχει εκδώσει -αναπαράγει με ελαφρές παραλλαγές και αυτό το αριστούργημα βρίσκεται σε 8 πόλεις του κόσμου. Από την Αμερική, τα Ηνωμένα Έθνη στην Ν. Υόρκη, το Βατικανό, μέχρι την Τεχεράνη. !!!

Το σημαντικό κατ εμέ είναι η απλή σκέψη.

  • Τι είναι αυτό το τόοοσο σημαντικό, που έπρεπε να αναπαραχθεί επί 8 φορές, σε εκδόσεις με μικρές παραλλαγές,  και να μπει σε μερικά, από τα πλέον σημαντικά σημεία του πλανήτη, με την αυλή του μουσείου του Βατικανού να είναι ένα από αυτά?

..και επειδή δεν είμαι “ξανθιά” ( χα χα χα ) θεωρώ πως η ερώτηση μου είναι –πως να το πω?- το (ερώτηση χωρίς απάντηση) ? Για να δούμε τα αριστουργήματα του Ιταλού καλλιτέχνη Arnaldo Pomodoro Σφαίρα εντός της σφαίρας «(Sfera con Sfera) και σχολιάζουμε πάρα κάτω.

sfera con sfera thumb Sfera con Sfera

Το γλυπτό του, » Σφαίρα εντός της σφαίρας»  (Sfera con Sfera) με μερικές μικρές παραλλαγές, βρίσκεται στο προαύλιο της κεντρικής εισόδου, των πιο κάτω πολύ σημαντικών τοποθεσιών.

  1. στο Μουσείο του Βατικανού, Ρώμη

  2. στο Trinity College του Δουβλίνου,

  3. στην  έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη,

  4. στο Hirshhorn Μουσείο και Γλυπτικής Κήπος στην Ουάσιγκτον, DC,

  5. Christian Theological Seminary στην Ινδιανάπολη,

  6. στην de Young Museum στο Σαν Φρανσίσκο,

  7. στο Μουσείο Τεχεράνη Σύγχρονης Τέχνης, στην Τεχεράνη

  8. και στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν λένε πως το γλυπτό αντιπροσωπεύει.

Η εσωτερική σφαίρα αντιπροσωπεύει τη Γη και η εξωτερική μπάλα αντιπροσωπεύει το Χριστιανισμό, (!!!! )

το οποίο αντιπροσωπεύει το γεγονός ότι ο Χριστιανισμός (σαν θρησκεία) είναι μεγαλύτερη από τη Γη.

Palla di Arnaldo Pomodoro wp thumb Sfera con Sfera

Κοίτα το καλά και σκέψου

Τι σχέση μπορεί να έχει με τον χριστιανισμό? Πέρα από το ότι ο χριστιανισμός σαν δόγμα, έχει σχέση, με κάθε τι μιαρό και καταθλιπτικό, αφού βρίσκεται ενεργειακά κοντά στον θάνατο, στην κατάθλιψη, στην δουλικότητα. Τέλος πάντων δεν είναι το θέμα μας ο χριστιανισμός αλλά το γλυπτό και οι εντολείς της κατασκευής του.

50500 24731499613 6407305 n thumb Sfera con SferaPomodoro Arnaldo Grande Disco Milana 1972 thumb Sfera con Sfera

Αν ο Ιταλός καλλιτέχνης, δεν είναι επηρεασμένος, από τον γνωστό γραφικό, δικό μας εθνικό  συνομοσιολόγο πωλητή βιβλίων, χριστιανό, ελληνιστή, τηλεαστέρα … τότε κάτι άλλο συμβαίνει. Αν έχετε διαβάσει την συνέντευξη της Λασέρτα, τις Οργανικές Πύλες και αυτό και αυτόαυτό και αυτό και

Τότε ΞΕΡΕΤΕ.

Να μην αρχίσω τις αβροφροσύνες (sic)  πρωτοχρονιάτικα, ανοίξτε τα μάτια σας και βάλτε τον Παρατηρητή να δουλέψει. Μας έχουν που μας έχουν φυλακισμένους μέσα στην χειρότερη φυλακή δημιουργία, ας μην τους επιτρέπουμε, τουλάχιστον, να μας θεωρούν μαϊμούδες, όπως περιπαιχτικά μας αποκαλούν μεταξύ τους.

  • Γιατί όπως είναι αναμενόμενο τα πρόβατα-χριστιανοί-δούλοι-αμνοί-μπριζολάκια πάνε και φωτογραφίζονται μπροστά στα εξαμβλώματα που ο κάθε καλλιτέχνης της συμφοράς τους τα πετάει στην μούρη. Χωρίς ίχνος δικής τους σκέψης, διαφοροποίησης, διάκρισης, αντίληψης, δέχονται αυτά και αυτά και αυτό τα αηδιαστικά για κάθε φυσιολογικό έμψυχο ον εκτρώματα σαν φυσιολογικά.

Τώρα θα μου πεις πως, εδώ δέχτηκαν τα πρόβατα, ολόκληρο παραμύθι για μια γυναίκα που έκανε 12 παιδιά και παρέμεινε παρθένα!!! Βάφτισαν το παράλογο και αφύσικο σαν θεϊκό και το προσκυνάνε 2000 χρόνια τώρα, φροντίζοντας στο όνομα της αγάπης, που πρεσβεύει ο υιός, ενός από τα 12 παιδιά της παρθένας Μαριάμ  (!) να δολοφονήσουν πάνω από 600 εκατομμύρια ανθρώπους για να επιβληθούν.

  • Όταν λοιπόν ο παραλογισμός και η διαστροφή που πρεσβεύουν οι χριστιανοί σε όλες τις παραλλαγές τους, είναι το σταθερό δεδομένο σε αυτή την δημιουργία, είναι πανεύκολο να σας τρώνε μπροστά στα μάτια σας και εσείς να σφυρίζετε σιγοτραγουδώντας και να φωτογραφίζεστε μπροστά στα διάφορα “έργο τέχνης”.

Sphere No. 6 thumb Sfera con Sfera

by pass thumb Sfera con Sfera

3254763742 04e4b67195 thumb Sfera con Sfera

536044 thumb Sfera con Sfera

in st peters thumb Sfera con Sfera

3108041598 3bf06b4865 thumb Sfera con Sfera

pomodoro 02 thumb Sfera con Sfera

dragon papalcrest.png thumb Sfera con Sfera

Η Τελευταία εικόνα είναι μέσα στο Βατικανό, επαναλαμβανόμενη σε πολλά σημεία. Να μην ξεχνάει το πρόβατο-δούλος –μπριζολάκι ποιόν προσκυνάει και ποιόν υπηρετεί.

Επιπλέον αν δεν το έχετε ήδη παρατηρήσει το εν λόγο έργο τέχνης βρίσκεται ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ, στο μουσείο της.

Τι σχέση έχει ένα μουσουλμανικό κράτος με τον χριστιανισμό? Μάλιστα στην κοιτίδα του μουσουλμανισμού.  Μάλλον επειδή είναι ΤΟ ΙΔΙΟ. Αλλά αυτό σε άλλο άρθρο.

Σήμερα απόλαυσε την κοίλη Γη ή το πόσο κούφια είναι η γη, ή τον χριστιανισμό να πνίγει την γη ή … ή ..ή … ή…

Διάβασε ακόμη για τον σύγχρονο πόλεμο των θρησκειών και τους νέους θρησκευτικούς ηγέτες, για να μην θεωρείς πως μόνο οι χριστιανοί σου “πίνουν το αίμα”.   Όοοοοχι φυσικά ένα σωρό φυντάνια και κάθε καρυδιάς καρύδι είναι εδώ για να σε σώσει, αφού φρόντισες να τους παραδώσεις τα κλειδιά της ψυχής σου … όσοι έχετε ψυχή. ΕΔΩ και ΕΔΩ


MEANDROS    Sfera con Sfera

Σχετικά με την Υπέρτατη Αλήθεια θα παρατεθεί κατώτερο απόσπασμα αρχαίου κειμένου σε σύγχρονη απόδοση:

Η νύχτα σκόρπιζε τη γαλήνη της πάνω στην πόλη των Αθηνών. Μόνο ο νεαρός Διοκλής αγρυπνούσε. Πλανιότανε ανήσυχος στους κήπους του Ακάδημου, στάθηκε μπρος στο άγαλμα της Παλλάδος Αθηνάς, και  ψιθύρισε: Δέσποινά μου γνώρισε μου την ύπατη Αλήθεια, την αλήθεια των αληθειών, την ψυχή κάθε πράγματος για να προσφέρω σ’ αυτήν θυσία την Ζωή μου. Απ’ την ψυχή του σε κατάσταση έκστασης ανέβαινε η ικεσία του.  Και ακούστηκε η απάντηση:

Διοκλή, Διοκλή, θέλεις να γνωρίσεις την υπέρτατη αλήθεια, την μόνη εκείνη που είναι η ψυχή του κόσμου και η ουσία όλων των πραγμάτων. Μάθε πως ως τώρα κανείς από τους απόγονους του Δευκαλίωνα δεν την είδε χωρίς τους πέπλους που την κρύβουν αιωνίως απ’ τα μάτια των ανθρώπων. Ίσως πληρώσεις ακριβά την παράτολμη επιθυμία σου. Είμαι πρόθυμη να σε βοηθήσω, αν χάριν της Αλήθειας απαρνηθείς τα πάντα, κι αυτή τη δόξα που είναι το υπέρτατο δώρο των Θεών.

Δέχομαι είπε ο Διοκλής.

Όμως δεν θα την δεις αμέσως. Κάθε τόσο, μια νύχτα σαν την σημερινή θα σε φέρνω κοντά της. Σε κάθε εμφάνιση της θ’ αφαιρείς έναν πέπλο της και θα το ρίχνεις πίσω σου.

Έτσι κι’ έγινε. Μια νύχτα πήρε η Θεά της Σοφίας τον Διοκλή και πέταξε πάνω σ’ ένα άγνωστο βουνό που  άγγιζε τον ουρανό. Στην κορυφή του διέκρινε ο Διοκλής μια μορφή σκεπασμένη με τόσο πολλούς και πυκνούς πέπλους ώστε δεν διακρινόταν καθόλου. Μόνο μια αλλόκοτη και μυστηριώδης λάμψη ακτινοβολούσε ελαφρά γύρω της.

Να η Αλήθεια, είπε η Αθηνά. Βλέπεις ότι οι ακτίνες της χύνουν φως και  μέσα απ’ τους πέπλους της. Την ασθενή αυτή λάμψη της  ατενίζουν στη γη τα μάτια των σοφών…

Με την προτροπή της Θεάς ο Διοκλής τράβηξε ένα πέπλο και τον έριξε πίσω του. Περισσότερο φως ακτινοβόλησε στα μάτια του.  Κι’ άλλη μια τέτοια νύχτα, άλλος πέπλος ξέφυγε απ’ τα χέρια του, ενώ η αλήθεια φωτίστηκε λαμπρότερη μπροστά του. Κι’ άλλες φορές, άλλους πέπλους, ατενίζοντας την Αλήθεια, τράβηξε απ’ το σώμα της. 0 Διοκλής γερνούσε και γινότανε όλο και σοφότερος. Τον θαύμαζαν οι συμπολίτες του. Του πρότειναν να γίνει στρατηγός τους να τους προστατεύει απ’ τους εχθρούς τους.  Δεν δέχθηκε και  είπε: «ο  πιο επίμονος εχθρός σας είναι ο εαυτός σας, (ο εγωισμός μας και οι πλάνες μας). Ήρθε τέλος η νύχτα που η Θεά τον πήρε για τελευταία φορά στο βουνό και τον απόθεσε αντίκρυ στην Αλήθεια.

Κοίταξε, του είπε, οι πέπλοι που πετούσες πίσω σου, ήταν οι πόθοι κι οι ελπίδες σου που φεύγαμε.

Πλησίασε ο Διοκλής την ακτινοβόλα μορφή. Η λάμψη της έκανε να τρέμουν τα βλέφαρα του. Με τα γεροντικά του χέρια τράβηξε τον τελευταίο πέπλο. Σαν από κεραυνό κτυπήθηκαν τα μάτια του γέροντα.

Αθηνά, Αθηνά. Τίποτα δεν  είναι, κάτω απ’ τον πέπλο και δεν βλέπω πια!

Κι’ η Θεά απάντησε:

Η λάμψη της σου τύφλωσε τα μάτια και η τελευταία πλάνη σου ότι θνητός άνθρωπος μπορεί ν’ ατενίσει την αλήθεια γυμνή πέταξε μακριά.

Δέσποινα, αφού πια δεν θα μπορέσω να  ατενίσω την υπέρτατη αλήθεια, στείλε μου τουλάχιστον τον ελευθερωτή θάνατο.

Τον ευσπλαχνίστηκε η Θεά και του είπε με γλυκύτητα.

Σου τον στέλνω Διοκλή και μαζί του σου στέλνω μια τελευταία ελπίδα. Όταν ο θάνατος σου φέρει την γαλήνη, θα μπορέσεις να  ατενίσεις τη λάμψη εκείνη που τύφλωσε τα μάτια σου όταν ζούσες.

Το πιο πάνω θαυμάσιο κείμενο αποδεικνύει περίτρανα πως οι πέπλοι που σκοτίζουν την Αλήθεια είναι οι πλάνες μας, δηλαδή οι ψευδείς δοξασίες και τα πάθη μας. Αυτά μας εμποδίζουν να μπούμε στο ιερό της Αληθείας και να αντικρίσουμε το άπλετο φως Της.

Είθε φίλοι μου να απαλλαγούμε από αυτά τα καλύμματα (τις πλάνες μας) και να αντικρίσουμε το ΦΩΣ της υπέρτατης αληθείας!

Τα κείμενα των αρχαίων μας προγόνων είναι ένας αστείρευτος θησαυρός γνώσης που η ορθοδοξία κατέκαψε, για να απογυμνώσει την έγγραφη ελληνική παράδοση και να καταστήσει ως μοναδική πηγή  «σοφίας» την εβραϊκή παράδοση και τα κείμενα του ιερατείου. Αν είχε διασωθεί η ελληνική γραμματεία, τα εβραιοχριστιανικά κείμενα θα ωχριούσαν μπροστά στην αλήθεια της. Βεβαίως θα αντιτείνει κανείς πως διασώθηκαν σχεδόν όλα τα έργα του Αριστοτέλη και του Πλάτωνα. Οι μεγάλοι διανοητές μέσα σε αυτά τα κείμενα αναφέρουν την λέξη «ο Θεός», εννοώντας το θείον. Οι χριστιανοί εξέλαβαν το σημείο αυτό ως ένδειξη μονοθεϊσμού των συγγραφέων. Ευτυχώς, εξαιτίας αυτής της παρανόησης, τα θαυμάσια κείμενα γλίτωσαν  την πυρά και σήμερα αποτελούν περίλαμπρο κτήμα της ανθρωπότητας. Ποιο άραγε θα ήταν το πνευματικό επίπεδο την ανθρωπότητας αν είχαν διασωθεί όλα τα φιλοσοφικά και τα επιστημονικά κείμενα της ελληνικής γραμματείας;…..

ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΥ “ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ”

http://lykomidis.wordpress.com/
MEANDROS    Σχετικά με την Υπέρτατη Αλήθεια θα παρατεθεί κατώτερο απόσπασμα αρχαίου κειμένου σε σύγχρονη απόδοση:

Απευθύνομαι στους έλληνες πολίτες

sicily temple2 Απευθύνομαι στους έλληνες πολίτες


Ευθύνη σημαίνει χρέος έναντι του Σύμπαντος κόσμου και των όντων αυτού και του ανθρώπου, έλθετε αρωγοί στην σύμπλευση τούτων των καιρών αφουγκραστείτε την ελληνική ψυχή και το πνεύμα σας. αν πράγματι ακόμα σιγοκαίει κάποιος παλμός μνήμης μέσα σας συντονιστείτε πολιτισμοί των ανθρώπων υπήρξαν πολλοί. πολιτισμός όπως ο Ελληνικός είναι μοναδικός σε ολόκληρο τον πλανήτη μας.

Το Ε των Ελλήνων είναι ένα από τα μοναδικά γράμματα που προσφωνεί το Φως και διαπερνά την ψυχή καθώς εκφέρεται στο αρχαίο δράμα.  Εάν σήμερα ο κόσμος ευρίσκεται σε ανώτερο πνευματικό επίπεδο, αυτό το χρωστά στο Ελληνικό Πνεύμα. Αυτό και μόνον ανύψωσε τον άνθρωπο στα ύψη του πολιτισμού και της γνώσεως.

Ο Ελληνικός πολιτισμός είναι ο πυρήν της ανορθώσεως της σημερινής κοινωνικής ζωής οι σημερινοί έλληνες πολίτες παραιτήθηκαν δυστυχώς, αποκοιμήθηκαν μέσα στη λαίλαπα της ασχήμιας και της αδικίας. εγκλωβίστηκαν σε μία νέα Κίρκη. Σ ένα φαύλο κύκλο απόκτησης επίκτητων υλικών αγαθών χάνοντας ολοσχερώς την μνήμη της πνευματικής τους καταγωγής.

Αυτό έχει σαν επακόλουθο, την απώλεια της σύνδεσής τους με την ευθύνη του χρέους τους σαν αγαθοί και δίκαιοι πολίτες. Σαν ένθεοι πολίτες. έλληνας πολίτης σημαίνει, πολίτης του φωτός και αυτό το φώς ενσαρκούται σε δικαιοσύνη  ορθό λόγο και φιλία δηλαδή αγάπη.

Αγάπη για το ωραίο, το αγαθό το δίκαιο.

Ας συγκεντρωθούμε όλοι οι έλληνες με σθένος,  πίστη και ελπίδα και ας εναρμονιστούμε με το Ελλάνιο Φως.

Ας οραματιστούμε μια Ελλάδα ελεύθερη, ένθεη, δίκαιη. και τους έλληνες πολίτες εναρμονισμένους με τον ορθό λόγο.

Ας επιτρέψουμε στο Ελληνικό Πύρ να μας καθαρίσει από κάθε παρέκληση σε όλα τα επίπεδα ύπαρξης μας και ας αποκατασταθεί η ισορροπία και η ευνομία στη χώρα.

Είθε η Αλήθεια να λάμψει και η Καθαρή Γνώση ν αποδώσει τους καρπούς της σ όλη την Ανθρωπότητα

http://lykomidis.wordpress.com/
MEANDROS    Απευθύνομαι στους έλληνες πολίτες

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ;

8006abde82ab7285e6a40d04c9d2631f ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ;

Στην ελληνική κοινωνία υπάρχει συσσωρευμένος τεράστιος πλούτος κι εμείς ο λαός πρέπει και πάλι να πληρώσουμε για χρέη που ποτέ δεν δημιουργήσαμε. Τα ταμεία είναι άδεια αλλά και οι τσέπες μας επίσης. Ποιοι έχουν επιτέλους έχουν τα λεφτά;

Ας δούμε ορισμένα παραδείγματα :

Τα τελευταία 12 χρόνια το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 60%. Αφού το δικό μας  εισόδημα (των εργαζομένων) δεν αυξήθηκε καθόλου.   ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ;

30.000 ελληνικές οικογένειες διαθέτουν στα τμήματα private banking των τραπεζών περίπου 50 δις  ενώ άλλα 40 δις έχουν καταθέσει Έλληνες πολίτες στο εξωτερικό.  Μάλλον δημόσιοι υπάλληλοι θα ‘ναι.

Μόνο οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες είχαν κέρδη: 11,8 δις ? το 2009, 10 δις το 2008 και   11,3 δις το 2007.

Η Εθνική Τράπεζα την τελευταία πενταετία είχε κέρδη 6,3 δις ?.

Το 2009 η ΔΕΗ πραγματοποίησε κέρδη 1,1 δις ενώ προέβλεπε ο προϋπολογισμός της 531 εκ. ?.

Ελληνικές επιχειρήσεις (υπολογίζονται 4.000) έχουν επενδύσει σχεδόν 20 δις ? στο εξωτερικό, από τα οποία τα 16 δις   στα Βαλκάνια.

Την τετραετία 2004 – 2008 χαρίστηκαν πάνω από 9 δις ? σε περίπου 50.000 επιχειρήσεις ( τα 5,1  δις από τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των κερδών από 35% σε 25% και 3,5 δις από τις δυο   ρυθμίσεις περαίωσης ανέλεγκτων χρήσεων).

Υπάρχουν 10.000 υπεράκτιες (offshore) εταιρείες ελληνικών συμφερόντων που διακινούν γύρω στα 500 δις ? και το δημόσιο χάνει ετησίως από φόρους 6 – 10 δις.

Κάθε χρόνο οι καταναλωτές πληρώνουν και οι επιχειρήσεις εισπράττουν αλλά δεν αποδίδουν περί τα 6 με 6,5 δις ? από ΦΠΑ.

Η εισφοροδιαφυγή φτάνει τα 8 δις ? ετησίως  (από ποιους . τους μισθωτούς, που καλούνται να πληρώσουν «το μάρμαρο»;).

http://lykofron.wordpress.com/

MEANDROS    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ;

ΠΑΓΚΑΛΟΣ, ΨΩΜΑΣ, GALLOS ή ….ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ????? Όποιος κι αν είναι, ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΣ και ευθύνεται, για την υπονόμευση της αριστεράς, για το ξεπούλημα των Ιμίων, για τον Οτσαλάν, αυτός και το μεγαλύτερο στήριγμα του ξεπουλήματος της χώρας στους εβραίους του ΔΝΤ.

%25CE%25A0%25CE%2591%25CE%2593%25CE%259A%25CE%2591%25CE%259B%25CE%259F%25CE%25A3+%25CE%259A%25CE%259F%25CE%25A0%25CE%25A1%25CE%2599%25CE%25A4%25CE%2597%25CE%25A3 Ξέρω ότι σας χαλάω την όρεξη αλά πρέπει να προσέχετε τα σάπια φρούτα έχουν σκουλήκια!!!

Ο παππούς του παραπάνω κοπρίτη, υπήρξε ο επιτελάρχης της στρατιάς της Μικράς Ασίας στη καταστροφή του 1922 Θεόδωρος Πάγκαλος, που ενώ θα έπρεπε να συλληφθεί και να εκτελεστεί για εσχάτη προδοσία με συνοπτικές διαδικασίες, πρόλαβε και συνωμότησε εναντίον όλων των άλλων συνυπεύθυνων του και μάλιστα στη δίκη και εκτέλεση «των 6″, είχε τη θέση του δημόσιου κατήγορου!!!!! Αυτός ο παππούς του, είναι ο ίδιος φασίστας και συνωμότης που σαν αχυράνθρωπος των τότε (ξανά) αγγλοεβραίων και γαλλοεβραίων δανειστών, εγκατέστησε και επέβαλε την ομώνυμη ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΠΑΓΚΑΛΟΥ.

Οι δεσμοί της οικογένειας, κυρίως με εβραίους της Γαλλίας είναι πανίσχυροι.

Αυτά που δεν λέει στα βιογραφικά του στοιχεία ο νυν δικτατορίσκος φασίστας εγγονός, είναι τα παρακάτω.

(Α) === Κατ’ αρχήν εγώ σαν ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, έχω χρέος να τον ξεβρακώσω για το ποιο μεGalo ψέμα του. Ο χοντροθόδωρος (αν αυτό είναι το πραγματικό του όνομα), επειδή έχει διοριστεί να «εκλέγεται» στη περιοχή Αττικής, όπου οι Έλληνες Αρβανίτες είναι πλειοψηφία στον πληθυσμό (ψηφοφόροι), τις προεκλογικές περιόδους και μόνο το παίζει Αρβανίτης (έχει μάθει και μερικές λέξεις) για να κοροϊδέψει και να μαζέψει ψήφους. Τίποτα από αυτά δεν είναι αλήθεια. Κι αν έπρεπε να έχει αρβανίτικη ρίζα το επίθετό του, πιθανότατα θα είχαμε να λέμε για «Μπάκας» ή «Μπούκος», είτε λόγω της οικογενειακής μάσας (μπάκα=κοιλιά), είτε της οικογενειακής επιχείρησης (μπουκ=ψωμί) αντίστοιχα.

Επομένως:

1.– Πρέπει να δεχθούμε ως πιθανότατα σωστή, κατ’ αρχήν τη γαλλοεβραϊκή εκδοχή (Γάλλος, Galos σε ελληνική ηχητική απόδοση). Αυτή η εκδοχή ενισχύεται, αφενός από τις βαθύτατες ρίζες της οικογένειας στη Γαλλία με χρηματιστικές και προξενικές δραστηριότητες και αφετέρου, από την αγαπημένη συνήθεια των διασπαρμένων εβραίων, να υιοθετούν επίθετα που δείχνουν τη χώρα προέλευσής τους. Επίσης χρησιμοποιούν και την επαγγελματική τους δραστηριότητα για σχηματισμό επιθέτου. Αυτό το κάνουν εκτεταμένα, γιατί ξέρουν ότι η χρήση εβραϊκών ονομάτων και επιθέτων δημιουργεί άμεσα αρνητικά αντανακλαστικά σε όλες τις κοινωνίες.

Το πρώτο συστατικό του επιθέτου αυτής της πολύ σοβαρής εκδοχής, είναι η γαλλική λέξη «pain» (=ψωμί) – Pain Galos (=Ψωμί του Γάλλου). Η ανάγκες ελληνοποίησης του ονόματος, η οικογένεια πανεύκολα μετέτρεψε το PainGalos, στο ελληνόηχο και ελληνοποιημένο «Πάγκαλος».

2.– Μια άλλη επίσης πολύ σοβαρή εκδοχή, είναι αυτή που έχουν εμφανίσει τα «24γραμματα», για την Ιταλική (μόνο???) προέλευση των Pane+Gallus (= ψωμί + κόκορας) της Κέας (Τζιάς), που υποδηλώνει το επάγγελμα και το εμπορικό σήμα (και όχι …οικόσημο) της οικογένειας. Η εκδοχή αυτή ενισχύεται ιδιαίτερα από το εμπορικό σήμα, στο οποίο αν και κακοφτιαγμένο, φαίνονται να απεικονίζονται αντικριστά 2 κοκόρια (Gallus), μπροστά από φρατζόλες ψωμιού (Pane).

3.– Μια τρίτη εκδοχή, είναι ο …παπαγάλος!!!! που στα Ιταλικά ακούει στο όνομα pagallo και pappagallo. Η είσοδος της οικογένειας στην Ελλάδα δια μέσου Ιταλίας και η άγρια ενασχόλησή της με την πολιτική, όπου «παπαγαλίζουν» οτιδήποτε για να κατατρώγουν τα πάντα κι’ απ’ τη βαρυστομαχιά να βλέπουν στον ύπνο τους εφιάλτες, πως τάχα τες τα συμφάγαμε τα κλεμμένα τους κι εμείς(!!!!!!), αρκούν για να στηρίξουν αυτή την εκδοχή.

Το βέβαιο και τεκμηριωμένο είναι, ότι η οικογένεια PAGALLO, στην οποία ανήκει και είναι σήμερα αρχηγός ο χοντροθόδωρος (αν -ξαναλέω- είναι το πραγματικό μικρό του όνομα), δεν έχει Ελληνική Αρβανίτικη καταγωγή.

(Β) === Λόγω της αρχαίας επαγγελματικής ενασχόλησης της οικογένειας με «χρηματοοικονομικές» συναλλαγές, με προξενικές αντιπροσωπεύσεις στη Γαλλία, και με ξενόδουλη άσκηση αυταρχικής πάντα εξουσίας στην Ελλάδα, ο νυν χοντροθόδωρος αν ασχολιόταν με τη πολιτική σαν ακραίος φασίστας που πάντα είναι, λόγω του ελεεινού δικτάτορα παππού, δεν είχε τη παραμικρή πιθανότητα επιτυχίας. Γι’ αυτό χρειαζόταν μια καλή κολυμπήθρα, για να ξεπλυθεί από τα προπατορικά αμαρτήματα και τη βρήκε (όπως και άλλα επώνυμα καθίκια) στη μαχητική (σχεδόν κομμουνιστική) νεολαία Λαμπράκη, την οποία και υπονόμευσε όσο κανένας άλλος.

(Γ) === Σε όλο το διάστημα της δικτατορίας Παπαδόπουλου και Ιωαννίδη, ο PAGALLO την έχει κοπανήσει στο Παρίσι, όπου πανεύκολα δούλεψε στο εβραιοκρατούμενο πανεπιστήμιο της Σορβόνης. Εκεί καλοπερνούσε και δεν έχει γίνει γνωστή, καμία απολύτως σοβαρή δραστηριότητα του εναντίον της χούντας των συνταγματαρχών. Η αλήθεια είναι, ότι το 1968, εκτός από τους βασιλοχουντικούς που ήθελαν να κάνουν τη δική τους δικτατορία, η Ελληνική ιθαγένεια αφαιρέθηκε από ορισμένα άτομα με …περίεργες εθνοτικές ρίζες, χωρίς ποτέ κανείς να καταλάβει τους λόγους για τους οποίους έγινε αυτή η ενέργεια από τη χούντα και συνειρμικούς συσχετισμούς δεν θέλω να κάνω.

(Δ) === Η πραγματική χρησιμότητα, το πραγματικό πολιτικό στίγμα, η πραγματική πολιτική ταυτότητα του PAGALLO, παρότι είχε δώσει πολλά αλλά μικρότερα δείγματα γραφής στο παρελθόν που πιστοποιούσαν τη καραμαυρίλα των φασιστικών πολιτικών επιλογών του, φάνηκαν σε όλο τους το μεγαλείο, αφενός στη συνωμοσία για τη σύλληψη και παράδοση του Κούρδου ηγέτη ΟΤΣΑΛΑΝ στους τούρκους και αφετέρου στη κρίση των Ιμίων, όπου ενώ είμαστε στο παρά πέντε για πόλεμο με τη Τουρκία, εκείνη τη μοιραία νύχτα ο νυν δικτατορίσκος PAGALLO, τότε υπουργός εξωτερικών του εβραίου Σημίτη, συμμετείχε σε κρασοκατάνυξη ….κομματικής συνεστίασης. Όταν τα ξημερώματα εμφανίστηκε, αφού έκανε μια βόλτα στο κέντρο επιχειρήσεων των «ενόπλων δυνάμεων», βγήκε και είπε σε Αμερικάνους και Τούρκους (και προς τα έξω δημόσια!!!!) το φτύσιμο για τη …παλιοσημαία μας που θα μπορούσε να τη πάρει ο …άνεμος-Τούρκος και να μη ξαναστηθεί ποτέ ξανά!!!!!

Αναρτήθηκε από ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

MEANDROS    Ξέρω ότι σας χαλάω την όρεξη αλά πρέπει να προσέχετε τα σάπια φρούτα έχουν σκουλήκια!!!
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters