Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Βρέθηκε τάφος στο Ναυάγιο;

Ζητώ συγνώμη προκαταβολικά. Τα όσα πρόκειται να διαβάσετε θα ήθελα πολύ να τα έχω φανταστεί για να συνθέσω μία όμορφη ιστοριούλα για να σας διασκεδάσω, αν και δεν πιστεύω πως θα μπορούσα να γράψω κάτι τόσο καλό. Είναι όμως η πραγματικότητα και συμβαίνει στη Ζάκυνθο.

Αφορά τη γνωστή κι αγαπημένη παραλία του Ναυαγίου καθώς και 15.000 στρέμματα γης.

Γη που περιλαμβάνει δασικές εκτάσεις, αναδασωτέες (και αυτό κρατήστε το), ρέματα, δρόμους, και ποιος ξέρει τι άλλο φυσικό και...
ορυκτό κάλλος κρύβουν αυτά τα χώματα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Έθνους, κάποιος που τον λένε Γιώργο Χάρο εμφάνισε ένα έγγραφο που το χαρακτηρίζει “Ενετικό Διάταγμα” και υποστήριξε πως η έκταση του ανήκει.
Έτσι, χωρίς κανένας από τους κρατικούς και μη λειτουργούς να τον σταματήσει, κατάφερε και πούλησε αυτά τα 15.000 στρέμματα σε μια εταιρεία real estate.
Αυτή η εταιρεία, είναι λέει η ίδια εταιρεία με αυτή που χρησιμοποιεί ο εμίρης του Κατάρ.
Ο εμίρης του Κατάρ είναι ο ίδιος εμίρης που έχει αγοράσει κι άλλα έξι νησιά στο μισό Ιόνιο. Να θυμήσω επίσης πως καθυστερούσε η αγοραπωλησία τους εξαιτίας των γνωστών “γραφειοκρατικών δυσκολιών”. Επίσης καλύτερα να μην γράψω και τι άλλη περιουσία έχει ο εμίρης γιατί τότε θα πρέπει αφιερώσω όλο το άρθρο σε αυτό.
Αν ενδιαφέρεστε, γκουγκλάρετε το.
Αυτή η είδηση, με μόνη εξαίρεση την παραλία του Ναυαγίου που τότε κατά τον ανεξάρτητο και φερέγγυο κ. Δελεβέγκο του Capital δεν βρισκόταν μέσα στην επίμαχη έκταση, έχει δημοσιευτεί τουλάχιστον από τις 11 Ιουλίου.
Πάω στοίχημα πως όσοι βρεθήκατε την ημέρα που ανακοινώθηκε το deal στην καταπληκτική αυτή παραλία, τώρα θα πρέπει να νιώθεται κάπως περίεργα.
Τέλος πάντων, ας παραβλέψουμε την κλινικότητα της περίπτωσης που κάποιος ισχυρίζεται πως κατέχει κάποιο έγγραφο εκατοντάδων χρόνων γραμμένο από τους Ενετούς, και μάλιστα σε άγνωστη ενετική διάλεκτο, που του αναγνωρίζει κυριότητα σε μία τόσο μεγάλη και παρθένα έκταση, χωρίς καν να ορίζει ποια ακριβώς έκταση είναι αυτή που του ανήκει.
Άλλωστε, χρόνια τώρα η εκκλησία κάνει κάτι παρόμοιο αλλά δεν έχει ενοχληθεί από κανέναν.
Το ρεπορτάζ λέει πως σύμφωνα με τον νόμο, την κυριότητα αναγνωρίζουν οι τίτλοι ιδιοκτησίας και όχι απλά διατάγματα.
Τώρα για το πως μπόρεσε ο Χάρος και πέρασε κοτζάμ Ναυάγιο μέσα από τόσο μεγάλη αγοροπωλησία και κανένας από όσους μεσολάβησαν δεν το πρόσεξε, πάρτε υπογλώσσια.
Η αγοραπωλησία πέρασε από δασολόγους που νωρίτερα είχαν χαρακτηρίσει την περιοχή δασική ή αναδασωτέα, συμβολαιογράφο που άσκησε έλεγχο στους τίτλους (που δεν υπήρχαν), το Υποθηκοφυλάκειο, το Δασαρχείο της περιοχής, αλλά κανένας από όλους αυτούς και άλλους τόσους δεν βρήκε οποιοδήποτε πρόβλημα στη μεταβίβαση.
Ευτυχώς δηλαδή, γιατί θα έρχονταν σε πολύ δύσκολη θέση εάν πέφτανε επάνω σε κάποια παρανομία που σχετιζόταν με ένα άνθρωπο που μεταξύ άλλων κατέχει μέρος του ίδιου του χρηματιστηρίου του Λονδίνου, την Παρί Σεντ Ζερμέν, τα Χάροντς, μέρος της Πόρσε και της Βογκσβάγκεν, μέρος της Credit Suisse και της Barclays, και κάπου εδώ σταματάω.
Εμείς τους αγαπάμε τους επενδυτές.
Εάν δεν ξέρετε εάν πρέπει να κλάψετε ή να γελάσετε, πάρτε κι αυτό.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατά του Χάρου εκκρεμεί δίωξη για εμπρησμό, σε ένα νησί που έχει τόσες χαρακτηρισμένες αναδασωτέες περιοχές, εξαιτίας των πολλών εμπρησμών που έχει υποστεί.
Επειδή 15.000 στρέμματα είναι μεγάλη έκταση για ένα τέτοιο επεισόδιο, αναμένεται να φτάσει μέχρι την Αθήνα και το Μέγαρο Μαξίμου.
Στην περίπτωση της Ζακύνθου η κυβέρνηση Σαμαρά έπεσε μάλλον έπεσε στον τάφο που με τόση θέρμη αναζητούσε.
Τον κυβερνητικό της τάφο.
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/09/blog-post_850.html

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εκατοντάδες Αμερικανοί αλεξιπτωτιστές μπήκαν στην Ουκρανία και προωθήθηκαν στα ρωσικά σύνορα

Το ΝΑΤΟ ξεκίνησε σήμερα την χερσαία άσκηση “Rapid Τrident” στην Δυτική Ουκρανία με την συμμετοχή 1300 ατόμων προσωπικού, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται 200 αλεξιπτωτιστές της 173ης Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών που έχουν την έδρα τους στη Βιτσέντσα της Ιταλίας.
Είναι η πρώτη φορά που Αμερικανοί αλεξιπτωτιστές βρίσκονται τόσο κοντά στα ρωσικά σύνορα, σε καιρό κρίσης, αυξάνοντας την πιθανότητα να βρεθούν ιδιαίτερα “κοντά” με Ρώσους εθελοντές που υπηρετούσαν στο παρελθόν στις ρωσικές ειδικές δυνάμεις και τώρα πολεμούν στο πλευρό των ρωσόφωνων.
Το ρωσικό ΥΠΑΜ εξέφρασε τους φόβους του ότι μακρόχρονες μανούβρες κατά την διάρκεια της κατάπαυσης του πυρός απειλούν την διαδικασία εξεύρεσης λύσης στην ουκρανική κρίση.
Στην περιοχή του Lviv οι ασκήσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου. Το Λβιβ θεωρέιται το άντρο του ουκρανικού εθνικισμού, και το κέντρο του λεγόμενου ουκρανικού έθνους.
Αν και σύμφωνα με το ουκρανικό ΥΠΑΜ οι ασκήσεις θα λάβουν χώρα στην περιοχή του International Center for Peacemaking and security που εδρεύει στην πόλη, οι πολίτες προειδοποιήθηκαν ότι αρκετοί δρόμοι θα μπλοκαριστούν λόγω μετακίνησης στρατιωτικού εξοπλισμού. Ανακοινώθηκε στους κατοίκους του Lviv να μην επισκεφτούν περιοχές κοντά στις ασκήεις για λόγους ασφαλείας.
Η άσκηση θά έχει την συμμετοχή 1300 στρατιωτών από χώρες του ΝΑΤΟ, αλλά όλοι επικεντρώνονται στους 200 αλεξιπτωτιστές της 173ης Ταξιαρχίας που εδρεύει στην Ιταλία
Ο Ουκρανός ΥΠΑΜ είπε ότι κατά την άσκηση θα χρησιμοποιηθούν 700 οπλικά συσστήματα και περισσότερα από 50 στρατιωτικά οχήματα.
Να σημειωθεί ότι οι Ρώσοι στρατιωτικοί είναι φιλύποπτοι ως προς την ανάγκη τόσο μεγάλων στρατιωτικών ελιγμών στην Ουκρανία με την τωρινη οικονομική και πολιτικη κατάσταση της χώρας. Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σ.Λαβρόφ εξέφρασε τις αντιρρήσεις του σχετικα΄με την αανγκαιότητα της άσκησης κατά την διάρκεια εκεχειρίας.
Σύμφωνα με Ρώσους διπλωμάτες οι ασκήσεις αυτές θα μεγαλώσουν το χάσμα στην ουκρανική κοινωνία, και θα αυξήσουν την ένταση στην περιοχή
Μετά και την δήλωση του Ουκρανού ΥΠΑΜ ότι το ΝΑΤΟ παρέχει οπλισμό στην Ουκρανία στη Ρωσία πιστεύουν ότι οι Ουκρανοί κατά την άσκηση θα μάθουν το χειρισμό νέων οπλικών συστημάτων. Η μακρόχρονη παρουσία Αμερικανών στο δυτικό ουκρανικό έδαφος δημιουργεί υποψίες απόπειρας αιφνιδιαστικής κατάργησης της εκεχειρίας, με πρόσχημα κάποια προβοκάτσια. Άλλωστε στη Δύση έχουν εξελιχθεί σε επαγγελματίες του είδους.
 
 

Ένας «οικονομικός εκτελεστής χωρών» αποκαλύπτει: «Γιατί και με ποιο τρόπο τα διεθνή κερδοσκοπικά κεφάλαια κτύπησαν την Ελλάδα»

Μιλώντας στην αμερικανική ιστοσελίδα thuth-out.org, o Tζον Πέρκινς, ένας διεθνής κερδοσκόπος, ένα από τα λεγόμενα «κοράκια των αγορών» περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο παγιδεύτηκε η Ελλάδα στο Μνημόνιο και προχωρεί σε αναγκαστική εκχώρηση του πλούτου της Ο Tζον Πέρκινς είναι ένας κλασικός «hit man», που ταξιδεύει από χώρα σε χώρα και επιβάλλει σκληρούς κανόνες σε χώρες που βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής. Σαν τους εκπροσώπους της Τρόικα!
Ο ίδιος γνωρίζει από μέσα το όλο σύστημα, καθώς για χρόνια υπήρξε «ελεύθερος σκοπευτής». Εξηγεί πώς γίνεται το … «λοκάρισμα» του κράτους-στόχου:
«Βρίσκουμε χώρες που έχουν κάτι να μας δώσουν: πετρέλαιο, φυσικό πλούτο ή συστήματα μεταφορών. Στη συνέχεια τους φορτώνουμε με υπέρογκα δάνεια, αλλά αυτά τα χρήματα δεν φτάνουν ποτέ στις χώρες, αλλά σε λίγα χέρια πλούσιων. Κάτι τέτοιο συνέβη στην Ελλάδα».
Υπάρχει, όμως, και συνέχεια:
«Όταν πλέον αυτές οι χώρες θα είναι δεσμευμένες με υψηλό χρέος, έρχεται το ΔΝΤ και η ΕΕ (όπως συνέβη με την Ελλάδα) και απαιτούν από τις χώρες απίστευτα πράγματα. Να ανεβάσουν τους φόρους, να κόψουν δραστικά τις δαπάνες, να πουλήσουν σημαντικά κομμάτια του δημόσιου φορέα και βασικά να γίνουν σκλάβοι στα τραστ, το ΔΝΤ και την ΕΕ. Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε την Παγκόσμια Τράπεζα και όλη αυτή την συνωμοσία του χρήματος».
Ο Πέρκινς εξειδικεύει την ανάλυσή του για την περίπτωση της Ελλάδα:
«Παρακολουθώ την Ελλάδα εδώ και πάρα πολύ καιρό, όπως και την Ισλανδία και την Ιρλανδία. Η Ισλανδία που ψήφισε εναντίον της αποπληρωμής των χρεών πηγαίνει καλύτερα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.
Η Ιρλανδία αντιθέτως πέρασε από αυτή την επώδυνη διαδικασία των χρεών και των σκληρών μέτρων. Για την περίπτωση της Ελλάδας είναι σίγουρο: Κτυπήθηκε!
Σίγουρα, η Ελλάδα έκανε πολλά λάθη, οι ηγέτες της έκαναν πολλά λάθη, αλλά δεν τα έκαναν οι άνθρωποι που υφίστανται τα μέτρα. Τώρα, όμως, αυτοί είναι που καλούνται να πληρώσουν τα λάθη των άλλων. Το ίδιο συμβαίνει στη Λατινική Αμερική και την Ασία. Σήμερα η Ελλάδα έχει πολύ μεγαλύτερο χρέος και αντιμετωπίζει κατάρρευση του ΑΕΠ της, αλλά περιέργως οι διεθνείς οίκοι που πρν από τέσσερα χρόνια την καταβαραθρωναν στις αξιολογήσεις τους, σήμερα την αναβαθμίζουν ενώ τα θεμελιώδη μεγέθη είναι απείρως χειρότερα! Γιατί; Γιατί τώρα πήραν αυτό που ήθελαν. Ελέγχουν πλέον την χώρα».
Ο Πέρκινς δεν θεωρεί παράξενο πως υπάρχει κόμματα στην Ελλάδα που υποστηρίζουν τα μνημόνια:
«Όχι, δεν μου προκαλεί έκπληξη. Αν και είναι γελοίο, καθώς βλέπουμε πως η ύφεση δεν βοηθάει. Η κατάσταση θυμίζει την Μεγάλη Ύφεση των ΗΠΑ το 1929.
Το μήνυμα που στέλνει προς την Ελλάδα είναι το εξής:
«Στηριχθείτε στην Ιστορία σας. Είστε περήφανοι, δυνατοί, μια χώρα πολεμιστών. Είστε η πατρίδα της Δημοκρατίας. Οι περισσότερες δημοκρατίες σήμερα είναι διεφθαρμένες με πρώτη αυτή των ΗΠΑ. Δεν λειτουργεί το δημοκρατικό σύστημα. Θα έλεγα στο ελληνικό λαό να σταθεί στα πόδια του, να μην δεχθεί την κριτική ότι φταίει για τα πάντα. Να μην δεχθεί τις πολιτικές που κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και να πολεμίσουν γι” αυτό. Να σεβαστείτε την ιστορία σας και να το δείξετε σε όλο τον κόσμο».
defencenet.gr

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ ΜΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

 

Καθαρισμός του παχέος εντέρου φυσικά, με αποτελεσματικότητα Φτιαγμένο με μόνο με 3 συστατικά
Την κατάργηση της βλέννας, τα παράσιτα κοπράνων από τα έντερα σας μπορεί να αποτρέψει και να θεραπεύσει την υγεία

Για 70 χρόνια τα έντερα μας η διατροφή μεχρι και 100 τόνοι τροφίμων και 40 000 λίτρα υγρών, η οποία οδηγεί στο συμπέρασμα ότι περίπου 15 κιλά παραμένουν στα κόπρανα και σε τοξικά απόβλητα που συσσωρεύονται στο στομάχι. Θα βρομίσει το αίμα μας και θα προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες στον οργανισμό.
Η συχνή δυσκοιλιότητα, οι διαταραχές του μεταβολισμού, ο διαβήτης, η υπερβολική ή ανεπαρκή αύξηση του σωματικού βάρους, των νεφρών και της ηπατικής νόσου, της ακοής και σε προβλήματα όρασης, του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών, καθώς και άλλες ασθένειες, ΠΟΥ κυμαίνονται ΑΠΌ ΤΗΝ αρθρίτιδα εως ΤΟΝ καρκίνο ΕΙΝΑΙ μόνο μερικά ΑΠΌ ΤΑ σημάδια Ότι τα έντερα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Καθαρά.
Το κλύσμα μπορεί να καθαρίσει μόνο ένα μικρό μέρος του παχέος εντέρου – 40-50 εκατοστά, και η θεραπεία με κλύσματα καθαρισμού με ειδικό εξοπλισμό είναι δαπανηρή, χρονοβόρα και επηρεάζει την εντερική μικροχλωρίδα.
Η κατανάλωση 1-3 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο σε σκόνη για τρεις εβδομάδες μπορεί να καθαρίσει εντελώς τα έντερα από τη βλέννα και τις καταθέσεις των κοπράνων, ή τα παράσιτα, ενώ διατηρεί πλήρως την εντερική μικροχλωρίδα!
Αυτή η μέθοδος παρέχει ταχεία ομαλοποίηση του βάρους και την καύση του λίπους. Έχει μια θετική επίδραση στη ρύθμιση του μεταβολισμού των λιπιδίων.Ο Λιναρόσπορος σε σκόνη μπορεί να απορροφήσει και να εξαλείψει τις τοξίνες από το σώμα και να μειώσει το επίπεδο χοληστερόλης στο αίμα.

Ενδείξεις:
φλεγμονώδεις καταστάσεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, γαστρεντερικού ΣΩΛΗΝΑ
γαστρίτιδα, κολίτιδα, ΤΟΥ στομάχου ΚΑΙ ΤΟΥ δωδεκαδακτύλου έλκος
παθήσεις ΤΟΥ ουροποιητικού συστήματος, λοιμώξεις, κυστίτιδα, πυελονεφρίτιδα
υπερβολικό σωματικό βάρος, διαταραχές μεταβολισμού ΤΟΥ Των λιπιδίων


Συνταγή
Αντί για πρωινό καταναλώνουν αυτό το μίγμα για 3 εβδομάδες:
Εβδομάδα 1: 1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο σκόνη και 100 ml κεφίρ
ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2: 2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο σκόνη και 100 ml κεφίρ
ΕΒΔΟΜΑΔΑ 3: 3 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο σκονη και 150 ml κεφίρ

Καταναλώστε αυτό το μείγμα αντί για πρωινό. Βεβαιωθείτε ότι πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα. Τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται εάν πίνετε νερό με λιγο μέλι.
Η διαδικασία καθαρισμού θα πρέπει να εφαρμόζεται μία φορά το χρόνο.

πηγη: http://www.healthyfoodhouse.com/colon-cleansing-remedy-with-powerful-efficacy-made-with-only-3-ingredients/#sthash.KsKPN35M.dpuf
Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι’αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι’αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

http://www.pentapostagma.gr/

Απίστευτη δήλωση Σαμαρά: "Είμαστε ευγνώμονες στους εταίρους για ότι έχουν κάνει αυτά τα χρόνια στην οικονομία"!

Αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στον ΣΥΡΙΖΑ, αν και χωρίς να τον κατονομάζει, ο κ. Σαμαράς ανέφερε: «Ο λαϊκισμός και ο εξτρεμισμός έχασαν την ευκαιρία να ενισχυθούν στα χρόνια της κρίσης.
Τώρα που ξεφεύγουμε από την κρίση θα υποχωρήσουν.

Δεν γνωρίζω πολλές κοινωνίες που θα μπορούσαν να αντέξουν τόσο ριζικές μεταρρυθμίσεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Παρά τα δίκαια παράπονα ο ελληνικός λαός δεν αγκάλιασε τον εξτρεμισμό και τον λαϊκισμό. Δεν θα υπάρξει Δημοκρατία της Βαϊμάρης για την Ελλάδα. Η Ελλάδα επέστρεψε αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται.

Οι εχθροί των μεταρρυθμίσεων ετοιμάζουν την τελευταία τους επίθεση, κάνουν ότι μπορούν με ψεύτικες υποσχέσεις για γρήγορες λύσεις όμως όσο περισσότερο προσπαθούν να πείσουν ότι είναι αξιόπιστη εναλλακτική τόσο περισσότερο εκτίθενται. Τα όσα πετύχαμε δεν μπορούν να θυσιαστούν στον βωμό του λαϊκισμού και του εξτρεμισμού».

Ο πρωθυπουργός έκανε έναν σύντομο απολογισμό της διετίας: «Πριν από δύο χρόνια η χώρα κατέρρεε, μία μακρά περίοδος ύφεσης ξεκινούσε, οι αγορές είχαν κλείσει η ανεργία είχε εκτοξευτεί ενώ η δημόσια τάξη βρισκόταν εν κινδύνω και τα κεφάλαια έφευγαν από την χώρα. Σήμερα έχουμε πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα και θα έχουμε και το 2014, θα καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας το 2015 και θα έχουμε πετύχει την μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή που έγινε ποτέ.

Παράλληλα κάναμε άλμα στην ανταγωνιστικότητας βελτιώνοντας την θέση της χώρας σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα κατά 111 θέσεις. Στο τελευταίο τρίμηνο του έτους το ΑΕΠ θα έχει θετικό πρόσημο. Η ανεργία που είναι αβάσταχτα υψηλή μειώνεται ενώ και το χρέος έχει αρχίσει ονομαστικά να πέφτει και ο τουρισμός κατέγραψε ρεκόρ. Επίσης βγήκαμε στις αγορές δύο χρόνια πριν από το προβλεπόμενο.

Είμαστε ευγνώμονες στους εταίρους. Οι μεταρρυθμίσεις μας θα συνεχιστούν, θα ανέβουμε ακόμη περισσότερο στην ανταγωνιστικότητα».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις σαν απάντηση στον εξτρεμισμό και τον λαϊκισμό: «Η πίεση δεν είναι πρόβλημα για την δημοκρατία, το πρόβλημα είναι όταν αποτυγχάνουν οι διορθωτικοί μηχανισμοί. Σε περιόδους κρίσης έχουμε δύο αποσταθεροποιητικούς παράγοντες που εξασθενούν την δημοκρατία και τον κοινωνικό ιστό: ο λαϊκισμός και ο εξτρεμισμός.

Έχουν διαφορετικά πρόσωπα αν και κάποιες φορές είναι αλληλένδετα, σκορπούν τον φόβο και την απογοήτευση αναπτύσσουν θεωρίες συνωμοσίας. Δημιουργούν την τέλεια συνταγή για την κοινωνική κατάρρευση. Ο λαϊκισμός βασίζεται σε γλυκά ψέματα, σε μη τεκμηριωμένα ψεύδη που οδηγούν στην κοινωνική ταραχή ο εξτρεμισμός στο μίσος και στην βία, τροφοδοτεί την φωτιά του λαϊκισμού και έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος.

Τι κάνουμε για να αποτρέψουμε τα δύο κακά; καταπολεμούμε τα ψέματα με την αλήθεια. Κάνουμε μεταρρυθμίσεις, θεσπίζουμε την εθνική ενότητα και την κοινωνική συνοχή. Δεν μπορούμε να τα διορθώσουμε όλα εν μία νυκτί. Πρέπει κατ αρχήν να καταλάβουν οι άνθρωποι τι προσφέρουν οι μεταρρυθμίσεις. Απαιτείται χρόνος. Επίσης χωρίς δημοκρατική νομιμότητα κανένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων δεν θα πετύχει. Καθένας μπορεί να μιλήσει για έκτακτες συνθήκες».
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/09/blog-post_5983.html

Nερό το μεγάλο μυστήριο

Nερό το μεγάλο μυστήριο Ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ για το νερό και για τις πολλές και άγνωστες μοναδικές ιδιότητές του.
Δείτε το βίντεο


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Το ελληνικό φάρμακο που υπόσχεται μελλοντικά θεραπεία πλήθους νόσων, από τα αυτοάνοσα ως τον καρκίνο!!!!



Επί μακρόν εθεωρείτο το «συμπληρωματικό» πτωχό μέλος της οικογενείας του ανοσοποιητικού συστήματος που είχε ως στόχο να πολεμά μόνο τους ιούς και τα βακτήρια. Το συμπλήρωμα, όμως, περί ου ο λόγος, αποδείχθηκε ένα σύστημα με πρωταγωνιστικό ρόλο στη φλεγμονή του οργανισμού και στην εμφάνιση πλήθους νόσων. Μια ομάδα στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια με επικεφαλής τον καθηγητή Γιάννη Λάμπρη καταπιάνεται εδώ και χρόνια με τα μυστικά του συμπληρώματος και, όπως φαίνεται, έχει καταφέρει να φέρει πολλά από αυτά στο φως. Τόσα ώστε να αναπτύξει ένα πολλά υποσχόμενο φάρμακο που «δαμάζει» τη βλαβερή για τον ανθρώπινο οργανισμό υπερενεργοποίηση αυτού του συστήματος. Μάλιστα το φάρμακο που ονομάζεται ....κομπστατίνη και δοκιμάζεται ενάντια σε διαφορετικές παθήσεις αποτελεί πλέον«τέκνο» ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας την οποία ίδρυσε ο κ. Λάμπρης δείχνοντας πώς μια εγχώρια start-up (με σοβαρό όμως επιστημονικό υπόβαθρο) μπορεί να φωτίσει τον δρόμο της ανάπτυξης στη. μαραμένη χώρα μας. Μπορεί σε μια χώρα «ορφανή» από ανάπτυξη όπως η δική μας ένα «ορφανό» φάρμακο να φέρει την άνοιξη; Οχι μόνο μπορεί, αλλά, όπως θα διαβάσετε, ελπίζεται ότι θα οδηγήσει σε ένα επιστημονικό γαλανόλευκο success story το οποίο θα κάνει ένα μακρό καλοκαίρι να ανατείλει για ανθρώπους με πολλές και διαφορετικές νόσους. Η ιστορία που θα σας διηγηθούμε σήμερα κλείνει μέσα της πολλή και πρωτοποριακή επιστήμη αλλά και τη μετάφρασή της σε κλινική πράξη προς όφελος ασθενών. Και είναι μια ιστορία που ξεκίνησε πριν από δεκαετίες από τις ΗΠΑ αλλά η «καρδιά» της χτυπούσε πάντα ελληνικά, συντονισμένη με τους χτύπους της καρδιάς του καθηγητή Ανοσολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια Γιάννη Λάμπρη.

Μπορεί ο κ. Λάμπρης να εργάζεται τα τελευταία 35 χρόνια σε πανεπιστήμια ανά τον κόσμο - τα τελευταία 25 εξ αυτών στην Πενσιλβάνια - κουβαλώντας στις «αποσκευές» του πολυσχιδές επιστημονικό έργο, με περισσότερες από 400 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά διεθνούς κύρους και κατοχύρωση δεκάδων ευρεσιτεχνιών -, το μυαλό του όμως γυρνά πάντα πίσω στη Ροδαυγή Αρτας, τον τόπο καταγωγής του. Και όπως ο ίδιος λέει στο «Βήμα», δεν ξεχνά ποτέ τις ρίζες του, «αφού η Ελλάδα, όπου και αν ταξιδέψω, βρίσκεται πάντα μέσα μου. Είναι η χώρα όπου καταλαβαίνω τον ψίθυρο!».

Ετσι «ηχηρά» στην ουσία αλλά. ψιθυριστά σε ό,τι αφορά το φαίνεσθαι προσπαθεί και εκείνος να τη βοηθήσει και το έχει επιτύχει επανειλημμένως: τα τελευταία 14 χρόνια έχει οργανώσει στην Ελλάδα μέσω του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Aegean Conferences τον οποίον ίδρυσε 90 συνέδρια που αφορούσαν διαφορετικά επιστημονικά πεδία, με αποτέλεσμα περισσότεροι από 10.000 σημαντικοί επιστήμονες να έχουν ταξιδέψει στη χώρα μας και να έχουν γίνει οι καλύτεροι πρεσβευτές της στο εξωτερικό. Στο εργαστήριο του κ. Λάμπρη στην Πενσιλβάνια έχουν εργαστεί τις τελευταίες δεκαετίες περισσότεροι από 50 Ελληνες, ενώ η δράση του μέσω του Aegean Conferences έχει οδηγήσει στη συλλογή 600.000 δολαρίων από διάφορες χώρες (εκτός της Ελλάδας, σημειώνει ο ίδιος με έμφαση) για χορήγηση υποτροφιών.

Το υποσχόμενο ορφανό φάρμακο
Στις αρχές της χρονιάς ο έλληνας καθηγητής ίδρυσε στην Αθήνα την εταιρεία Αμύντας (www.amyndas.eu) - πήρε το όνομά της από σπουδαίους μακεδόνες βασιλείς, μεταξύ των οποίων ο Αμύντας Γ, παππούς του Μ. Αλεξάνδρου, οι οποίοι διακρίθηκαν σε άμυνα και επίθεση, όπως η ομάδα της εταιρείας - με στόχο την παραγωγή πρωτότυπων, καινοτόμων φαρμάκων. Μια εταιρεία που μπορεί να είναι ακόμη «νήπιο» στην ηλικία αλλά έχει ήδη να παρουσιάσει σημαντικές επιτυχίες. Κατ" αρχάς η τεχνολογία και η τεχνογνωσία που οδήγησαν στην ανάπτυξη ενός άκρως υποσχόμενου φαρμάκου από την ομάδα του κ. Λάμπρη «μετανάστευσαν» από την Πενσιλβάνια στην Ελλάδα, γεγονός σημαντικό. Κατά δεύτερον, η ομάδα από την Πενσιλβάνια σε συνεργασία με ερευνητές από ευρωπαϊκά πανεπιστήμια εξασφάλισε επιχορήγηση της τάξεως των 6 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ενωση (Πρόγραμμα FP7) για την περαιτέρω ανάπτυξη του φαρμάκου αυτού. Κατά τρίτον (αλλά σε σπουδαιότητα πρώτιστο), προσφάτως o Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων της Σουηδίας ενέκρινε το πρόγραμμα ανάπτυξης για κλινικές δοκιμές του φαρμάκου που ονομάζεται κομπστατίνη (compstatin).


Το ίδιο αυτό φάρμακο έλαβε από τον Eυρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) χαρακτηρισμό «ορφανού» (οrphan status designation), δηλαδή πιθανού θεραπευτικού μέσου για την αντιμετώπιση μιας σπάνιας πάθησης. Να επισημάνουμε ότι είναι η πρώτη φορά που προϊόν ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας αποκτά τέτοιον χαρακτηρισμό, ο οποίος δίνει σημαντικά κίνητρα για την ανάπτυξη του φαρμάκου, όπως υποστήριξη και καθοδήγηση από τον ΕΜΑ, ταχεία πρόσβαση στις διαδικασίες έγκρισης κυκλοφορίας του, αποκλειστικά δικαιώματα επί 10 έτη μετά την έγκρισή του, επιχορηγούμενα προγράμματα και μειωμένα τέλη κατά τις διαδικασίες ανάπτυξης και έγκρισης. Είδατε λοιπόν τι μπορεί να φέρει ένα «ορφανό» φάρμακο αν υπάρχει θέληση στην Ελλάδα της κρίσης; Aνθηση στην επιστημονική. οικογένεια (και όχι μόνο).

Τι φάρμακο είναι όμως η κομπστατίνη, θα αναρωτιέστε ευλόγως, και σε ποιους ασθενείς απευθύνεται;
Εν αρχή (για την απάντηση στο ερώτημα) ην το συμπλήρωμα.
Για την ακρίβεια, η κομπστατίνη αποτελεί έναν αναστολέα της ενεργοποίησης του συμπληρώματος. Το πιθανότερο όλων είναι ότι με αυτή την απάντηση σας γεννήθηκαν ακόμη περισσότερα ερωτήματα - και πάλι ευλόγως. Διότι σε όλους εμάς τους κοινούς θνητούς αυτά μπορεί να φαίνονται ψιλά γράμματα, αλλά μόλις καταλάβετε πόσο σημαντικό είναι το συμπλήρωμα για πλήθος νόσων θα δείτε ότι οι αναστολείς ενεργοποίησής του μπορούν να προσφέρουν πολύ «ψηλά» οφέλη για πλήθος ασθενών.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια και «πατέρας» του πολλά υποσχόμενου φαρμάκου κ. Γιάννης Λάμπρης

Οπως μας εξηγεί ο κ. Λάμπρης, «το συμπλήρωμα αποτελεί τμήμα του ανοσοποιητικού συστήματος. Πρόκειται για ένα σύστημα πρωτεϊνών που προστατεύουν τον οργανισμό από εξωγενείς εχθρούς όπως οι ιοί και τα βακτήρια. Είναι ένας μηχανισμός φυσικής και όχι επίκτητης ανοσίας άκρως πρωτόγονος - δεν είναι τυχαίο ότι παρόμοιο μηχανισμό διαθέτουν ακόμη και οι σπόγγοι, οι πιο αρχέγονοι πολυκύτταροι οργανισμοί στον πλανήτη. Πρωτοεντοπίστηκε γύρω στο 1896 και έκτοτε αρκετές ομάδες ασχολούνται μαζί του - ελάχιστοι όμως επιστήμονες στην Ελλάδα, ακόμη και σήμερα.
Εχουν βρεθεί 50 πρωτεΐνες που συμμετέχουν στο συμπλήρωμα και ερευνητές ανά τον κόσμο αναζητούν αναστολείς της δράσης τους καθώς έχει φανεί ότι η ανεξέλεγκτη ενεργοποίηση του συμπληρώματος μπορεί να συνδέεται με πλήθος δεινών, από τη νόσο Αλτσχάιμερ και τη νόσο του Crohn ως την αιμολυτική αναιμία, την πολλαπλή σκλήρυνση, την παχυσαρκία, τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, τον ερυθηματώδη λύκο και τον καρκίνο». Μάλιστα, σύμφωνα με τον επιστήμονα, το συμπλήρωμα εθεωρείτο επί μακρόν. απλώς συμπληρωματικό στην έρευνα του ανοσοποιητικού συστήματος και ως εκ τούτου είχε τεθεί εν πολλοίς στο περιθώριο. «Οι πολλαπλοί ρόλοι του, όπως αυτοί της ενεργοποίησης των λεμφοκυττάρων, της επίδρασης στην απόπτωση (τον προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο), στην αγγειογένεση και στην αναγέννηση ιστών, φωτίστηκαν σχετικά πρόσφατα και σε αυτό έπαιξε ρόλο και η ομάδα μας».
Ο αποδεικνυόμενος διόλου συμπληρωματικός ρόλος του συμπληρώματος στην υγεία και στην ασθένεια οδήγησε, όπως ήταν επόμενο, σε μια επιστημονική κούρσα για την ανάπτυξη φαρμάκων - μάλιστα οι αιτήσεις για κατοχύρωση πατέντας σχετικά με μόρια που αναστέλλουν την ενεργοποίηση του συμπληρώματος αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, ενώ η συγκεκριμένη φαρμακευτική αγορά ανέρχεται ήδη σε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ. Στην κούρσα αυτή πήρε μέρος και η ομάδα του κ. Λάμπρη και συνεχίζει να αγωνίζεται με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.«Οι διαφορετικές ομάδες αναζητούν τους καλύτερους στόχους για παρέμβαση μεταξύ των δεκάδων πρωτεϊνών του συμπληρώματος. Εμείς επικεντρωθήκαμε εξαρχής σε μια πρωτεΐνη-«κόμβο» της ενεργοποίησής του, τη C3. Μάλιστα η ομάδα μας στο Τμήμα Παθολογίας και Εργαστηριακής Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια ήταν από τις πρώτες παγκοσμίως που χαρτογράφησαν τις κρίσιμες περιοχές της ανθρώπινης C3 και διαλεύκαναν τον πολύπλοκο μηχανισμό δέσμευσης της πρωτεΐνης στους διάφορους φυσικούς προσδέτες της. Ηδη από το 1996 αναπτύξαμε την κομπστατίνη. Δουλέψαμε συστηματικά σε υπολογιστές, στο εργαστήριο, σε πειράματα σε ζώα και δείξαμε ότι η κομπστατίνη δείχνει σταθερή αποτελεσματικότητα και θεραπευτική δράση σε μια σειρά πειραματικά μοντέλα ασθενειών».

Για την εκφύλιση ωχράς κηλίδος

Η δυναμική του αναστολέα της Πενσιλβάνια που έφερε όμως εξαρχής ισχυρή ελληνική υπογραφή έχει φανεί εδώ και χρόνια. Δεν είναι τυχαίο ότι το 2006 μια φαρμακευτική εταιρεία, η Potentia Pharmaceuticals, έλαβε από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια άδεια για δοκιμή του αναστολέα σε ασθενείς με ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδος, η οποία αποτελεί την κύρια αιτία απώλειας της όρασης ηλικιωμένων ατόμων στον δυτικό κόσμο. Μάλιστα έπειτα από επιτυχία των δοκιμών φάσης Ι η Potentia χορήγησε τα δικαιώματα χρήσης του φαρμάκου στην εταιρεία Αlcon Research Ltd (ανήκει στον κολοσσό Novartis) προκειμένου να συνεχιστούν οι δοκιμές του αναστολέα που στη συγκεκριμένη περίπτωση ονομάστηκε POT-4. Το 2012 ολοκληρώθηκαν και οι κλινικές δοκιμές φάσης ΙΙ σε 49 ασθενείς με εκφύλιση ωχράς κηλίδος υγρής μορφής (λιγότερο συχνή μορφή της πάθησης αλλά πιο σοβαρή καθώς οδηγεί ταχύτερα και ευκολότερα σε απώλεια της όρασης).
Εν τω μεταξύ ο δρ Λάμπρης και οι συνεργάτες του συνέχισαν να «παλεύουν» με την κομπστατίνη προσπαθώντας να επιφέρουν βελτιώσεις στο μόριο και επέτυχαν κάτι που, σύμφωνα με τον ίδιο τον καθηγητή, δεν έχει ξαναγίνει. «Με πολύ μικρές αλλαγές σε αυτό το ήδη μικρό μόριο των μόλις 13 αμινοξέων αυξήσαμε τη δράση του κατά 6.000 φορές. Παράλληλα αυξήσαμε τον χρόνο ημιζωής του - η δράση του διαρκεί για τουλάχιστον 12 ώρες. Ελπίζουμε ότι το μόριο αυτό που μοιάζει με το δημοφιλές ανοσοκατασταλτικό φάρμακο κυκλοσπορίνη θα μπορούσε να αποτελέσει κάποια ημέρα τον αντικαταστάτη της για πλήθος νόσων με λιγότερες παρενέργειες».

Στις μεταμοσχεύσεις νεφρού


Με δεδομένο τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει το συμπλήρωμα σε πλήθος νόσων αλλά και τον κομβικό ρόλο της πρωτεΐνης C3 στην ενεργοποίηση του συμπληρώματος, ίσως τα νέας γενιάς ανάλογα της κομπστατίνης αποτελέσουν τα «κλειδιά» που θα ξεκλειδώσουν θεραπευτικά πολλές ασθένειες. Μετά το «πράσινο φως» του σουηδικού ΕΟΦ, αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη πειράματα ελέγχου της θεραπευτικής δράσης του φαρμάκου σε ζώα σε ό,τι αφορά τις μεταμοσχεύσεις μη συμβατών νεφρών. «Εχουμε ήδη διεξαγάγει πειράματα σε πιθήκους και ένας εξ αυτών, ο Ηρακλής, όπως τον ονομάσαμε, συνεχίζει να ζει εδώ και περισσότερο από 200 ημέρες έχοντας λάβει μη ιστοσυμβατό νεφρό και κομπαστατίνη επί δύο μόλις εβδομάδες μετά τη μεταμόσχευση, χωρίς να εμφανιστούν παρενέργειες. Ευελπιστούμε ότι ως το τέλος του έτους θα υποβάλουμε αίτηση για διεξαγωγή δοκιμών φάσης Ι σε ανθρώπους» σημειώνει ο κ. Λάμπρης. Οι δοκιμές θα διεξαχθούν από το Πανεπιστήμιο της Ουψάλας στη Σουηδία που συνεργάζεται στο πρόγραμμα.

Τον χαρακτηρισμό ως «ορφανού φαρμάκου» έλαβε η κομπστατίνη για την παροξυσμική νυχτερινή αιμοσφαιρινουρία, μια επίκτητη πάθηση η οποία οφείλεται σε έλλειψη των ρυθμιστών του συμπληρώματος στα ερυθροκύτταρα, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα τη λύση των ερυθροκυττάρων και την εμφάνιση αιμολυτικής αναιμίας και θρομβώσεων. Πρόκειται για μια σπάνια πάθηση που εμφανίζεται σε 1-5 ανθρώπους ανά εκατομμύριο πληθυσμού και κατά τον καθηγητή «ελπίζεται ότι το φάρμακο θα κυκλοφορήσει με αυτή την ένδειξη σε μια πενταετία».

Σημειώνεται ότι σήμερα οι ασθενείς με τη σπάνια αυτή πάθηση λαμβάνουν ένα μονοκλωνικό αντίσωμα που είναι ένα από τα πιο ακριβά φάρμακα στον κόσμο (το κόστος του ξεπερνά τα 400.000 δολάρια ετησίως ανά ασθενή), την ίδια στιγμή όμως το 30% των πασχόντων δεν ανταποκρίνεται στο πανάκριβο φάρμακο. Ο κ. Λάμπρης επισημαίνει ότι η θεραπεία της ομάδας του συνδέεται με πολύ μειωμένο κόστος παραγωγής - της τάξεως των 2 δολαρίων ανά δόση -, γεγονός υψίστης σημασίας για την αντιμετώπιση τόσο της συγκεκριμένης νόσου όσο και πολλών άλλων. «Επίσης το φάρμακό μας θα μπορεί να λαμβάνεται από τον ίδιο τον ασθενή κάθε 12 ώρες με υποδόρια ένεση, όπως λαμβάνεται σήμερα η ινσουλίνη από τους διαβητικούς. Και αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα καθώς η υπάρχουσα θεραπεία για την παροξυσμική νυχτερινή αιμοσφαιρινουρία χορηγείται ενδοφλεβίως».
Αιμοκάθαρση και περιοδοντίτιδα
Ο κατάλογος των διαφαινόμενων οφελών των αναλόγων της κομπστατίνης δεν έχει όμως τελειωμό. Σημαντική φαίνεται ότι μπορεί να είναι η δράση της και στην αιμοκάθαρση, εξηγεί ο έλληνας καθηγητής. «Ανακαλύψαμε μέσα από μελέτες μας σε συνεργασία με τον καθηγητή Κωνσταντίνο Ρίτη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης ότι κατά την αιμοκάθαρση ενεργοποιείται μεγάλο μέρος του συμπληρώματος οδηγώντας σε χρόνια φλεγμονή. Στη συνέχεια πειράματα που διεξαγάγαμε στην Πενσιλβάνια σε πιθήκους έδειξαν ότι η χορήγηση αναλόγων κομπστατίνης μπλόκαρε τη φλεγμονή. Μάλιστα τα συγκεκριμένα ευρήματα στα οποία πρώτη φορά κάνω δημοσίως αναφορά βρίσκονται υπό δημοσίευση».
Αλλά και στην περιοδοντίτιδα ανάλογα της κομπστατίνης δείχνουν να βάζουν «φρένο» στη φλεγμονή των ούλων, όπως τουλάχιστον έδειξαν πειράματα σε ζώα που διεξήχθησαν από την ομάδα του κ. Λάμπρη σε συνεργασία με εκείνη του κύπριου καθηγητή στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια Γιώργου Χατζησενγκαλλή.

Καρκίνος και παχυσαρκία


Την ίδια στιγμή παρόμοιοι με την κομπστατίνη αναστολείς του συμπληρώματος έχει φανεί από πειράματα σε ποντίκια ότι μπορούν να είναι αποτελεσματικοί ενάντια σε μορφές καρκίνου (άλλωστε και ο καρκίνος συνδέεται άμεσα με τη φλεγμονή στην οποία, όπως αναφέραμε, πρωταγωνιστεί το συμπλήρωμα). «Τα πειράματα αφορούσαν ποντίκια με καρκίνο των ωοθηκών καθώς αποδείχθηκε ότι το συμπλήρωμα δρα σε κύτταρα τα οποία με τη σειρά τους ελέγχουν τη δράση των Τ λεμφοκυττάρων. Η χορήγηση αναστολέων του συμπληρώματος οδήγησε σε μείωση των όγκων στις ωοθήκες. Παράλληλα πειράματα σε ποντίκια με καρκίνο του πνεύμονα έδειξαν πρόληψη των μεταστάσεων μετά τη χορήγηση αναστολέων του συμπληρώματος που μοιάζουν με την κομπστατίνη».
Ισως οι αναστολείς του συμπληρώματος μπορούν να αποτελέσουν και λύση ενάντια στην παχυσαρκία. Τέτοια μόρια φάνηκε σε ποντίκια που ακολουθούσαν διατροφή πλούσια σε λιπαρά να αναστέλλουν τη δημιουργία πολυπόδων, οι οποίοι «θεριεύουν» όταν ο οργανισμός συσσωρεύει περιττό λίπος.
Με έναν σμπάρο λοιπόν πολλά τρυγόνια; Ο κ. Λάμπρης δηλώνει συγκρατημένα αισιόδοξος.«Αν όλα πάνε καλά με τα πειράματα και τις δοκιμές από άλλες ασθένειες, ίσως κάποια ημέρα μόρια σαν την κομπστατίνη χρησιμοποιηθούν σε μορφές καρκίνου και άλλες νόσους - μάστιγες του πληθυσμού. Χρειάζεται όμως υπομονή και επιμονή».Χαρακτηριστικά που ο έλληνας καθηγητής φαίνεται να διαθέτει σε αφθονία. Ο ίδιος δανείζεται πολύ συχνά στις παρουσιάσεις του αρχαίες ελληνικές ρήσεις, καθώς, όπως λέει, κρύβουν μέσα τους απίστευτη σοφία. Και μία από τις αγαπημένες του είναι το «Πάντα ερώτα, μάνθανε τι, μηδέν αποκρίνου» που αποδίδεται στον Ευριπίδη. Το πολυμήχανο ελληνικό πνεύμα του που θέτει σε αμφισβήτηση τα θεωρούμενα δεδομένα βοήθησε στο να αναδειχθεί ο ρόλος του συμπληρώματος σε πλήθος ασθενειών. Ετσι τόσο ο ίδιος όσο και πολλοί άλλοι επιστήμονες έμαθαν όχι μόνο κάτι αλλά πολλά για τον μηχανισμό του συμπληρώματος με αποτέλεσμα την ανάπτυξη φαρμάκων τα οποία υπόσχονται να. αποκριθούν και με το παραπάνω στις ανάγκες ασθενών με διαφορετικά προβλήματα. Μακάρι ένα από αυτά τα υποσχόμενα φάρμακα που θα ταξιδέψουν δίπλα στο προσκέφαλο ασθενών ανά τον κόσμο να είναι ελληνικό!


Συμπλήρωμα: «κλειδί» στην αναγέννηση ιστών


Το συμπλήρωμα αποτελεί καταλύτη και στην αναγέννηση ιστών, σύμφωνα με πειράματα της ομάδας του καθηγητή Λάμπρη σε συνεργασία με έναν «γκουρού» του πεδίου, που μάλιστα είναι Ελληνας: πρόκειται για τον καθηγητή Αναγέννησης και Μηχανικής Ιστών στο Πανεπιστήμιο του Ντέιτον, στο Οχάιο, κ. Παναγιώτη Τσώνη. «Ανακαλύψαμε ότι στην αναγέννηση των ιστών συμμετέχουν ακριβώς τα ίδια μόρια που συμμετέχουν και στη φλεγμονή - απλώς αλλάζει η «δοσολογία» και ο χρόνος. συμμετοχής. Πειράματα σε σαλαμάνδρες έδειξαν ότι η πρωτεΐνη C3 παίζει καταλυτικό ρόλο στην αναγέννηση των ιστών, ενώ περαιτέρω πειράματα της ομάδας μας σε ηπατικό ιστό αποκάλυψαν ότι, αν αφαιρεθεί το 70% του ήπατος, η ενεργοποίηση του συμπληρώματος μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη αποκατάσταση της μάζας του οργάνου» λέει ο κ. Λάμπρης. Ανοίγεται λοιπόν και ένας άλλος δρόμος για τους επιστήμονες που θα αφορά αυτή τη φορά όχι την αναστολή της ενεργοποίησης του συμπληρώματος αλλά το αντίθετο: την. ώθησή του με στόχο την αναγέννηση κατεστραμμένων ιστών και οργάνων.

Βογιατζής Ηλίας
Πηγή: vima.gr/science/ Γράφει: Θεοδώρα Τσώλη

http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/09/blog-post_471.html

THE ROBBERY OF 435,000,000 USD

Very strong protest against the high criminality of the Prime Minister Mr. Samaras who after committing all the grave crimes viz flagrant violation of the Constitutional Law, International Law, Vienna Convention, Lisbon Treaty and of course the most important Convention of Human Rights of 1950, continues to govern the country with the totally illegal abuse of power by the criminalities of National Intelligence Services and remaining secret police including that of Mr. Sfakianakis (internet censorship) with result at this moment Greece with the support of European Union’s criminal part continues to hold the legal files of the robbery of 435,000,000 USD still unsettled.
It is understood that except of the National Intelligence Services we have the criminalities of the whole justice system with result Greece at this moment to violate the United Nations article 6 and Lisbon Treaty article 2 and 7.
We did notify several times the religion part of our country since as per article 3 of our constitution the prevailing religion in Greece is that of Eastern Orthodox Church, however the archbishop of Greece being openly condemned by several religious organizations remains silent.
Therefore unless within the next 24 hours we receive the government confirmation that justice is going to release all the illegally withheld files and judicial corollaries issued by the inspector Spiros Barbastathis we are going to inform the whole world and especially all Greeks of Greek churches and religious people of abroad that Samaras must be immediately expelled from the Greek nationality since as per article 3 of constitution Mr. Samaras as a Freemason tries to destroy the beliefs of Greek Christian Orthodox, Catholics and of course Islamists.
Actually the fallen President Mr. Papoulias continues to talk about justice in Greece which case became a joke since according to the professors of constitutional law Mr. Papoulias having signed the Memorandum of Understanding is considered a traitor of the Greek Nation.
We presume that this time we will have the freedom to send immediately to European Union and all embassies in Greece our messages and to prepare the prosecution of Mr. Samaras and his government to the International Criminal Courts.
“THE INCREDIBLE CRIMINALITY OF EUROPEAN UNION MEMBERS SHOWING THAT METHODS OF RULING EUROPEAN UNION ARE WORSE THAN THOSE OF SUB-SAHARAN COUNTRIES! CONSEQUENTLY, THE IMMEDIATE DISOLVEMENT OF EUROPEAN UNION IS A MUST!
Glyfada, 12/09/2014
After 10 years of communication with European Union without any success we sent on the 4th of August 2014, a message under the title “Last Attempt to Demolish Samaras Dictatorship in Greece and Abroad”.
Unfortunately this message, like all others, remains unanswered even by Mr. Bjorn Berge (Director of Council of Europe’s Private Office), who has previously accused us of being on the Grey List of the C.O.E.
Frankly speaking we are surprised to read this grave accusation especially when the Greek government (since 2005, 4 Prime Ministers and 13 Ministers of Justice plus all the Supreme Court high rank Judges and Prosecutors failed to give an answer to our denunciations which of course are 100% fully supported by legal documents) consequently Mr. Bjorn Berge failed to give us the appropriate reasons of being in the Grey List. Most probably Mr. Berge ignores the prevailing savage conditions in Greece, especially in the justice section, since the government and the justice departments are not releasing the special judicial corollaries which were instructed by the late Vice President of Supreme Court and issued taking into consideration the crimes of the European Court of Human Rights president Thomas Hammarberg and the Greek – Jewish Vice President Christos Rozakis (this man has to be immediately arrested and executed since he betrayed our nation in order to help Zionist high criminals).
In other words, this is most probably the first and sole case in the history of human rights since the 1950s. When all participants of European Union are talking about the article 6 regarding the right to a fair trial and instead not only any trial was permitted but judicial corollaries were buried illegally by this unheard action of the Greek governments and justice division we lost our rights as per European Convention on Human Rights 46 articles. Mr. Bjorn Berge, can you understand the criminality of all those people involved?
We are not going to discuss how many times we have reminded the whole Europe and United States Security and Exchange Commission for the serious crime committed by the European Union partners.
It is understood that we have many times accused the high commissioner Mrs. Navi Pillay for failing to exercise her duties as per United Nations Human Rights status.
Finally, Mme. Navi Pillay on the 15th of August 2014 expressed to International New York Times and especially to Mr. Nick Cumming-Bruce the reason of her failure to award unconditional justice during her 6 years in the Geneva office.
Fortunately, as a diplomat she was undeterred maybe because it was her last official interview, case which shows that the powerful countries of United Nations, despite their assurances of Democratic handling of human rights, unfortunately, are hindering the free exercise of high rank employee’s duties.
Actually we want to emphasize that for 10 years we have never received any answer of the whole European Union because since the first day of the robbery we have openly denounced that the highly corrupted UK Defense Club and their lawyers Holman, Fenwick & Willan, have robbed by using abuse of power 435,000,000 USD and being part of the Zionist criminal society they succeeded not to be forced to pay the money back.
We are asking Mr. Bjorn Berge, where is our fault? Do you think that Europe could continue to be governed under such circumstances of using abuse of power and committing grave crimes? Was that the vision of the founders of the European Union? I highly doubt it!
Most probably you are aware for the second crime of French Freemasonry that they have hindered, and still continue doing so, the Interpol director Mme. Mireille Ballestrazzi to invade Holman, Fenwick & Willan office in Paris since all crimes of using fraudulent bank guaranties and Royal Bank of Scotland’s grave crimes were perfectly cooked in Paris/Greece. So where is our fault? Because we still insist that the whole Europe tries to bury a case which is a big robbery by Zionists? Do you know about all the criminal actions in Greece? If not, please have in mind that for the last 10 years the full staff of Supreme Court of Greece, judges and Prosecutors, are trying not to release any document which reveals the unheard robbery. In addition, in the whole case there is a special lady, named RAIKOU, who acts as an Inspector of the Court of Appeal and is the most corrupted person in Greece. In fact, she is holding all the documents and we insist that she must be immediately kicked out of Greek justice system. Even her superiors sent a message to the 4th Magistrate of Athens telling her that this lady and her coworkers are cheating Mr. Kollaros. We have made known to the justice system however the lady insists not to release the documents because if those documents become released, at least 50 people must be sent for life sentence behind bars.
Since you are fully aware of the prevailing conditions in Greece we have to remind you that at this moment our president of the republic is a fallen person since he accepted to violate the constitutional law by accepting the memorandum of understanding which sent our country to full catastrophe.
In addition, Mr. Samaras still continues using special presidential decrees contrary to article 44 of the Greek Constitution which is totally unacceptable and considered a serious crime. How despite such crimes Greece continues to be your best friend in European Union?
Most probably the European Union tries to survive under strange conditions. Unfortunately I have spent all my life and I am in a very bad financial condition, and I will not hesitate to use any Al Capone crime to get my money. Please take into consideration that I am 60 years in the shipping business and my credentials are, I presume, the best ones, since I have never touched any illegal money. Consequently I consider all of you supporters of Jewish and Greek gangsters.
I have to tell you that in this robbery in addition to all the above mentioned criminals there is the ex-President of the Parliament, Sioufas and his cousins, lawyers who have signed unconditionally memorandum of understanding with my company and these filthy people by succeeding to get an illegal first instance Court decision which of course is a life-sentence crime they have violated the banking law.
Can you believe that this is a life-sentence punishment case that the gang of 4 Prime Ministers, members of the Zionist criminal team, are trying to cover?
Mr. Bjorn Berge unfortunately I want my money and I don’t have any trust to European Union criminals. I will spread my claims around and especially I have to present this letter to the general Secretary of United Nations since according to the rules article 6 Greece must be immediately expelled from any United Nations organization. And for the sake of good order we remind you that Greece for the last 10 years violates the Greek constitutions, the International Law and especially the Vienna Convention 1969 which is the most serious convention and since foreign ambassadors in Greece are not taking the necessary steps to remedy all these criminal actions, we are going to demand the immediate evacuation of our land by such criminals. Otherwise, Greece will remain a jungle!
Even though what I am telling you is well known to you, I will not hesitate to state the article 27 of Vienna Convention: “A party may not invoke the provisions of its internal law as justification for its failure to perform a treaty”.
Needless to mention that Lisbon treaty article 2 and article 7 are more than enough to kick Greece from any European Union Organization. If such action is going to let down Mme. Merkel, frankly speaking, I do not care. Because lately, everybody considers Mme. Merkel responsible for the disastrous financial condition of Greece.
We have to notify that BAR Associations of England, France, USA and Greece are continuously providing hindrances not to nominate the proper lawyer to sue all the criminals in the International Criminal Court.
In case you have the slightest doubt about my denunciation I accept to pay special monitoring team to arrive in Greece for further investigations which investigations in the Security and Exchange Office in Washington D.C. were hindered by Rahm Emanuel and Mary Schapiro (2 brilliant Jewish friends of Mr. Obama).
Last but not least, all the above actions show that Zionism is fully responsible for all abnormalities in the European area and I presume that if Europe and United States prefer such turbulences then don’t be surprised that the power of Islam and Jihadists will increase with unexpected momentum.
I am waiting the expulsion of Greece from any organization and the immediate collection of my money.
Nikolaos Kollaros
Eleftherias 50, 16674, Glyfada
Tel: 2112146675
Mobile: 6983230521, 6937890896”

http://www.katohika.gr/2014/09/the-robbery-of-435000000-usd.html

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ GOOGLE

Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ 435 εκατομμύρια USD

Πολύ έντονη διαμαρτυρία κατά της υψηλής εγκληματικότητας του Πρωθυπουργού κ Σαμαρά, ο οποίος μετά τη διάπραξη όλα τα σοβαρά εγκλήματα δηλαδή κατάφωρη παραβίαση του Συνταγματικού Δικαίου, Διεθνούς Δικαίου, Σύμβαση της Βιέννης, της Συνθήκης της Λισαβόνας και φυσικά το πιο σημαντικό Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του 1950, συνεχίζει να κυβερνήσει τη χώρα με την εντελώς παράνομη κατάχρηση της εξουσίας από τις criminalities των Εθνικών Υπηρεσιών Πληροφοριών και το υπόλοιπο μυστική αστυνομία συμπεριλαμβανομένου του κ Σφακιανάκης (λογοκρισία στο διαδίκτυο), με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή η Ελλάδα με την υποστήριξη του ποινικού μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξακολουθεί να κατέχει τα νομικά αρχεία της ληστείας των 435.000.000 δολαρίων ακόμα άστατος.
Εξυπακούεται ότι, εκτός της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών έχουμε τις criminalities του ολόκληρο το σύστημα δικαιοσύνης, με αποτέλεσμα η Ελλάδα αυτή τη στιγμή να παραβιάσει το άρθρο 6 των Ηνωμένων Εθνών και το άρθρο 2 της Συνθήκης της Λισαβόνας και 7.
Θα είχε κοινοποιήσει αρκετές φορές το μέρος της θρησκείας της χώρας μας, δεδομένου ότι σύμφωνα με το άρθρο 3 του συντάγματος μας, η επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, ωστόσο ο αρχιεπίσκοπος Ελλάδα έχει ανοιχτά καταδικάστηκε από πολλές θρησκευτικές οργανώσεις παραμένει σιωπηλή.
Ως εκ τούτου, εκτός εάν, εντός των επόμενων 24 ωρών θα λάβετε την επιβεβαίωση της κυβέρνησης ότι η δικαιοσύνη πρόκειται να απελευθερώσει όλα τα παράνομα παρακρατηθεί αρχεία και δικαστικές συνακόλουθα εκδοθεί από τον επιθεωρητή Σπύρος Barbastathis πρόκειται να ενημερώσει όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα όλους τους Έλληνες από ελληνικές εκκλησίες και τις θρησκευτικές τους ανθρώπους από το εξωτερικό ότι ο Σαμαράς θα πρέπει να απελαύνονται άμεσα από την ελληνική υπηκοότητα από το κατά το άρθρο 3 του συντάγματος κ Σαμαράς ως Τέκτων προσπαθεί να καταστρέψει τις πεποιθήσεις της ελληνικής ορθόδοξης χριστιανικής, Καθολικοί και φυσικά ισλαμιστές.
Στην πραγματικότητα η πεσόντων Πρόεδρος κ Παπούλιας συνεχίζει να μιλήσουμε για δικαιοσύνη στην Ελλάδα, η οποία περίπτωση έγινε ένα αστείο αφού σύμφωνα με τους καθηγητές του συνταγματικού δικαίου κ Παπούλιας που έχουν υπογράψει το μνημόνιο συμφωνίας θεωρείται προδότης του Ελληνικού Έθνους.
Υποθέτουμε ότι αυτή τη φορά θα έχουμε την ελευθερία να στείλετε αμέσως στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όλες τις πρεσβείες στην Ελλάδα τα μηνύματά μας και να προετοιμάσει τη δίωξη του κ Σαμαρά και την κυβέρνησή του για τα Διεθνή Ποινικά Δικαστήρια.
"Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕΛΗ δείχνει ότι οι μέθοδοι του κυβερνώντος ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ είναι χειρότερες από εκείνες της υποσαχάριας ΧΩΡΕΣ! Συνεπώς, ΣΤΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ DISOLVEMENT ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Α ΠΡΈΠΕΙ!
Γλυφάδα, 09.12.2014
Μετά από 10 χρόνια από την επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς καμία επιτυχία στείλαμε στις 4 Αυγούστου του 2014, ένα μήνυμα με τίτλο «Τελευταία Προσπάθεια Κατεδάφιση Σαμαράς Δικτατορία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό".
Δυστυχώς αυτό το μήνυμα, όπως όλα τα άλλα, παραμένει αναπάντητο, ακόμη και από τον κ Bjorn Berge (Διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου της Ευρώπης), ο οποίος έχει στο παρελθόν μας κατηγόρησε ότι την Grey Λίστα του ΣτΕ
Ειλικρινά μιλώντας είμαστε έκπληκτοι να διαβάσετε αυτό το σοβαρό κατηγορία ειδικά όταν η ελληνική κυβέρνηση (από το 2005, 4 πρωθυπουργοί και 13 υπουργοί Δικαιοσύνης συν όλα τα Ανώτατο Δικαστήριο υψηλή κατάταξη δικαστές και εισαγγελείς απέτυχε να δώσει μια απάντηση στις καταγγελίες μας, η οποία βεβαίως είναι 100 % υποστηρίζεται πλήρως από τα νομικά έγγραφα), κατά συνέπεια κ Bjorn Berge παρέλειψε να μας δώσει τα κατάλληλα λόγους να είναι στη λίστα Grey. Πιθανότατα κ Berge αγνοεί τις επικρατούσες άγριες συνθήκες στην Ελλάδα, ειδικά στο τμήμα της δικαιοσύνης, δεδομένου ότι η κυβέρνηση και οι υπηρεσίες της δικαιοσύνης δεν είναι απελευθερώνοντας τις ειδικές δικαστικές θεωρήματα που είχαν εντολή από τα τέλη του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου και εκδίδεται λαμβάνοντας υπόψη την εγκλήματα του Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προέδρου Thomas Hammarberg και η Ελληνική Ευρωπαϊκό - Εβραϊκή Αντιπρόεδρος Χρήστος Ροζάκης (αυτός ο άνθρωπος έχει να συλληφθούν αμέσως και να εκτελούνται από πρόδωσε το έθνος μας, προκειμένου να βοηθήσει σιωνιστική υψηλής εγκληματίες).
Με άλλα λόγια, αυτή είναι πιθανότατα η πρώτη και μοναδική περίπτωση στην ιστορία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το 1950. Όταν όλοι οι συμμετέχοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μιλούν για το άρθρο 6 σχετικά με το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη και αντ 'αυτού, όχι μόνο οποιαδήποτε δοκιμή επιτρέπεται αλλά η δικαστική συνακόλουθα θάβονταν παράνομα από αυτό το ανήκουστο δράση των ελληνικών κυβερνήσεων και της διαίρεσης της δικαιοσύνης χάσαμε τα δικαιώματά μας ως ανά Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου 46 άρθρα. Ο κ Bjorn Berge, μπορείτε να καταλάβετε την εγκληματικότητα όλων αυτών των ανθρώπων που εμπλέκονται;
Εμείς δεν πρόκειται να συζητήσουμε πόσες φορές έχουμε θύμισε το σύνολο της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών της ασφάλειας και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για το σοβαρό έγκλημα που διαπράχθηκε από τους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Εννοείται ότι έχουμε πολλές φορές κατηγόρησε την υψηλή Επίτροπος κα Navi Pillay για την αποτυχία να ασκήσει τα καθήκοντά της σύμφωνα με το καθεστώς Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών.
Τέλος, η κα. Navi Pillay για την 15, Αυγ 2014 εκφράζεται σε International New York Times και ιδιαίτερα για τον κύριο Νίκο Cumming-Bruce ο λόγος της αποτυχίας της να απονείμει δικαιοσύνη άνευ όρων κατά τη διάρκεια 6 έτη στο γραφείο της Γενεύης.
Ευτυχώς, ως διπλωμάτης ήταν απτόητος ίσως επειδή ήταν η τελευταία επίσημη συνέντευξη της, περίπτωση η οποία καταδεικνύει ότι οι ισχυρές χώρες των Ηνωμένων Εθνών, παρά τις διαβεβαιώσεις τους, του Δημοκρατικού χειρισμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δυστυχώς, εμποδίζουν την ελεύθερη άσκηση των καθηκόντων του σε υψηλό επίπεδο κατάταξης της .
Πραγματικά θέλουμε να τονίσουμε ότι για 10 χρόνια ποτέ δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση από ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι από την πρώτη ημέρα της ληστείας έχουμε ανοιχτά κατήγγειλε ότι η εξαιρετικά κατεστραμμένο UK Άμυνας Λέσχη και τους δικηγόρους τους Holman, Fenwick & Willan, έχουν ληστέψει χρησιμοποιώντας κατάχρηση εξουσίας 435.000.000 δολάρια και είναι μέρος του σιωνιστικού ποινικής κοινωνίας κατάφεραν να μην αναγκαστεί να πληρώσει τα χρήματα πίσω.
Ζητάμε κ Bjorn Berge, όπου είναι δικό μας λάθος; Πιστεύετε ότι η Ευρώπη θα μπορούσε να συνεχίσει να διέπεται υπό αυτές τις συνθήκες, χρησιμοποιώντας κατάχρηση εξουσίας και διαπράττουν σοβαρά εγκλήματα; Ήταν ότι το όραμα των ιδρυτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Αμφιβάλλω πολύ!
Πιθανότατα γνωρίζετε για το δεύτερο έγκλημα της γαλλικής Τεκτονισμού ότι έχουν εμποδίσει, και εξακολουθούν να συνεχίσουν να κάνουν έτσι, ο διευθυντής της Ιντερπόλ Mme. Mireille Ballestrazzi να εισβάλει Holman, Fenwick & Willan γραφείο στο Παρίσι από όλα τα εγκλήματα που χρησιμοποιούν δόλια τραπεζικές εγγυήσεις και η Royal Bank of σοβαρά εγκλήματα Σκωτίας ήταν τέλεια μαγειρεμένο στο Παρίσι / Ελλάδα. Έτσι, όταν είναι δικό μας λάθος; Γιατί συνεχίζουμε να επιμένουμε ότι η όλη η Ευρώπη προσπαθεί να θάψει μια υπόθεση η οποία είναι μια μεγάλη ληστεία από τους Σιωνιστές; Ξέρετε για όλες τις εγκληματικές πράξεις στην Ελλάδα; Αν όχι, παρακαλώ να έχετε κατά νου ότι τα τελευταία 10 χρόνια το πλήρες προσωπικό του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ελλάδα, δικαστές και εισαγγελείς, προσπαθούν να μην κυκλοφορήσει κανένα έγγραφο που αποκαλύπτει το ανήκουστο ληστεία. Επιπλέον, στην όλη υπόθεση είναι μια ειδική κυρία, που ονομάζεται ΡΑΙΚΟΥ, ο οποίος ενεργεί ως επιθεωρητής του Εφετείου και είναι το πιο κατεστραμμένο πρόσωπο στην Ελλάδα. Στην πραγματικότητα, που κρατά όλα τα έγγραφα και επιμένουμε ότι πρέπει να πετάξουν αμέσως έξω από ελληνικό σύστημα δικαιοσύνης. Ακόμα και οι ανώτεροί της έστειλε ένα μήνυμα στον 4ο Δικαστή της Αθήνας λέγοντάς της ότι αυτή η κυρία και οι συνεργάτες της είναι εξαπάτηση κ Κολλάρος. Κάναμε γνωστό το σύστημα της δικαιοσύνης, ωστόσο η κυρία επιμένει να μην αποδεσμεύσει τα έγγραφα, διότι αν τα έγγραφα αυτά γίνονται κυκλοφόρησε, τουλάχιστον 50 άνθρωποι πρέπει να αποστέλλονται για ποινή ισόβιας κάθειρξης στη φυλακή.
Από τη στιγμή που έχουν πλήρη επίγνωση των συνθηκών που επικρατούν στην Ελλάδα έχουμε να σας υπενθυμίσω ότι αυτή τη στιγμή ο πρόεδρος μας της δημοκρατίας είναι ένα πεσμένο πρόσωπο αφού δέχτηκε να παραβιάζουν το συνταγματικό δίκαιο με την αποδοχή του μνημονίου κατανόησης που έστειλε η χώρα μας για την πλήρη καταστροφή .
Επιπλέον, ο κ Σαμαράς συνεχίζει τη χρήση ειδικών προεδρικά διατάγματα σε αντίθεση με το άρθρο 44 του ελληνικού Συντάγματος, το οποίο είναι εντελώς απαράδεκτο και θεωρείται σοβαρό έγκλημα. Πώς, παρά τα εγκλήματα αυτά η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ο καλύτερος φίλος σας στην Ευρωπαϊκή Ένωση;
Πιθανότατα η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να επιβιώσει κάτω από περίεργες συνθήκες. Δυστυχώς, έχω περάσει όλη μου τη ζωή και είμαι σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση, και εγώ δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε έγκλημα Αλ Καπόνε για να πάρω τα λεφτά μου. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη ότι είμαι 60 χρόνια στη ναυτιλιακή επιχείρηση και τα διαπιστευτήριά μου είναι, υποθέτω, τις καλύτερες, αφού ποτέ δεν έχω αγγίξει κανένα παράνομο χρήμα. Κατά συνέπεια, θεωρώ ότι όλοι εσείς οι υποστηρικτές της εβραϊκής και της ελληνικής γκάνγκστερ.
Έχω να σας πω ότι σε αυτό το ληστείας εκτός από όλα τα παραπάνω εγκληματίες είναι ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Σιούφας και τα ξαδέλφια του, οι δικηγόροι οι οποίοι έχουν υπογράψει άνευ όρων μνημόνιο κατανόησης με την παρέα μου και αυτά τα βρωμερά τους ανθρώπους με επιτυχία σε πάρετε μια παράνομη απόφαση πρωτόδικο Δικαστήριο το οποίο, φυσικά, είναι ένα έγκλημα ζωή φράση ότι έχουν παραβιάσει το τραπεζικό δίκαιο.
Μπορείτε να πιστέψετε ότι αυτό είναι μια ζωή-ποινή τιμωρίας περίπτωση που η συμμορία των 4 Πρωθυπουργών, μέλη της Σιωνιστικής ποινικής ομάδας, προσπαθούν να καλύψουν;
Ο κ Bjorn Berge, δυστυχώς, θέλω τα λεφτά μου και δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στους εγκληματίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα εξαπλωθεί αξιώσεις μου γύρω και κυρίως θα πρέπει να παρουσιάσει αυτή την επιστολή στο γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, δεδομένου ότι σύμφωνα με το άρθρο 6 των κανόνων Ελλάδα πρέπει να αποβληθεί αμέσως από κάθε οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών. Και για χάρη της καλής σας υπενθυμίσω ότι η Ελλάδα για τα τελευταία 10 χρόνια παραβιάζει τα ελληνικά συντάγματα, το Διεθνές Δίκαιο και ειδικότερα τη Σύμβαση της Βιέννης του 1969, που είναι η πιο σοβαρή σύμβαση και από ξένους πρεσβευτές στην Ελλάδα δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για να διορθώσει όλες αυτές οι εγκληματικές ενέργειες, πρόκειται να απαιτήσουμε την άμεση εκκένωση της γης μας από τέτοιες εγκληματίες. Σε αντίθετη περίπτωση, η Ελλάδα θα παραμείνει μια ζούγκλα!
Ακόμα κι αν αυτό που σας λέω είναι γνωστό σε σας, εγώ δεν θα διστάσει να αναφέρει το άρθρο 27 της Σύμβασης της Βιέννης: «Ένα κόμμα δεν μπορεί να επικαλεστεί τις διατάξεις του εσωτερικού του δικαίου ως δικαιολογία για την αποτυχία της να εκτελέσει μια συνθήκη".
Περιττό να αναφέρουμε ότι το άρθρο της Συνθήκης της Λισσαβώνας 2 και του άρθρου 7 είναι περισσότερο από αρκετό για να κλωτσήσει την Ελλάδα από οποιαδήποτε οργάνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εάν μια τέτοια ενέργεια δεν πρόκειται να απογοητεύσει Mme. Μέρκελ, μιλώντας ειλικρινά, δεν με νοιάζει. Επειδή τον τελευταίο καιρό, ο καθένας θεωρεί Mme. Μέρκελ υπεύθυνη για την καταστροφική οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.
Πρέπει να ενημερώσει ότι BAR Συλλόγων της Αγγλίας, της Γαλλίας, των ΗΠΑ και η Ελλάδα παρέχουν συνεχώς εμπόδια να μην ορίσει τον κατάλληλο δικηγόρο για να μηνύσει όλους τους εγκληματίες στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.
Σε περίπτωση που έχετε την παραμικρή αμφιβολία σχετικά με την καταγγελία μου δέχονται να καταβάλουν ειδική ομάδα παρακολούθησης για να φτάσει στην Ελλάδα για περαιτέρω έρευνες που έρευνες του Γραφείου Ασφαλείας και του Exchange στην Ουάσιγκτον παρεμποδίστηκαν από Rahm Emanuel και Mary Schapiro (2 λαμπρή Εβραίους φίλους του κ . Ομπάμα).
Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, όλες οι παραπάνω ενέργειες δείχνουν ότι ο σιωνισμός είναι πλήρως υπεύθυνος για όλες τις ανωμαλίες στον ευρωπαϊκό χώρο και υποθέτω ότι αν η Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες προτιμούν τέτοιες αναταράξεις στη συνέχεια, δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι η δύναμη του Ισλάμ και Τζιχάντ θα αυξηθεί με απροσδόκητη ώθηση.
Είμαι σε αναμονή για την απέλαση στην Ελλάδα από οποιαδήποτε οργάνωση και την άμεση είσπραξη των χρημάτων μου.
Νικόλαος Κολλάρος
Ελευθερίας 50, 16674, Γλυφάδα
Τηλ: 2112146675
Κινητό: 6983230521, 6937890896 "

ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΥΣ (Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού) ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ Κ.Λ.Π. ΑΥΤΟ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ;

ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΥΣ (Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού) ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ Κ.Λ.Π. ΑΥΤΟ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ;
Η εταιρεία Εθνικό Κτηματολόγιο Α.Ε., ανέθετε σε ιδιωτικές εταιρείες με δημόσιους διαγωνισμούς το έργο της αεροφωτογράφησης και της χαρτογράφησης, οι οποίες με το πέρας των εργασιών παρέδιδαν το προϊόν της εργασίας τους στην κυβέρνηση, για την περαιτέρω επεξεργασία και αξιοποίηση. Η ΓΥΣ (Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού) μεριμνούσε ώστε να απαλειφθούν από τις αερο-φωτογραφίες όλες εκείνες οι επίμαχες – ευαίσθητες περιοχές, οι οποίες αν παρέμεναν θα εξέθεταν τη χώρα σε απρόβλεπτους κινδύνους για την ασφάλειά της.
Ένεκα της αυξημένης απειλής από τα παρακείμενα γειτονικά κράτη, περιοχές όπου υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις… απαλείφονται από την «φωτογραφία» και την δημόσια έκθεση στο διαδίκτυο μέσω της ιστοσελίδας του Εθνικού Κτηματολογίου.
Η διαδικασία αυτή λαμβάνει χώρα στις εγκαταστάσεις της ΓΥΣ στο Γουδί όπου Αξιωματικοί του ΕΣ εξειδικευμένοι στη διαχείρηση πληροφοριών και την αεροναυτιλία σβήνουν ευαίσθητες περιοχές με εγκαταστάσεις πού δύναται να αναγνωριστούν και να αποτελέσουν στόχους. Εκτός του τεχνολογικού εξοπλισμού Ανώτερος Αξιωματικός του Επιτελείου με εξειδίκευση Φωτο-Ναυτίλου συμμετέχει πάντα ως πλήρωμα στις πτήσεις αυτές για λόγους ασφαλείας.
Και ενώ ως τώρα η διαδικασία πραγματοποιούνταν εν κρυπτώ… με την διακήρυξη νέου διαγωνισμού του Εθνικού Κτηματολογίου βάσει των απαιτήσεων της Ευρώπης για την ολοκλήρωση του εντός του 2015, επιτάχθηκε διεθνής διαγωνισμός.
Ανάμεσα στις εταιρείες πού έλαβαν μέρος τον περασμένο Μάρτιο ήταν μια Γερμανική, μια Κροάτικη, μια από το Ισραήλ, μια Καναδική, και μία Ελληνική, που έχει διατελέσει το Εθνικό Κτηματολόγιο και τα αντίστοιχα κτηματολόγια της Πορτογαλίας, και Βουλγαρίας, Ρουμανίας χωρών υπό ένταξη στην ΕΕ. Η πρόταση που κατέθεσε η Γερμανική εταιρεία ήταν σημαντικά οικονομικότερη από την αντίστοιχη Ελληνική… ως εδώ όλα φαίνονται καλά και νομότυπα.
Ο φετινός διαγωνισμός είχε ως κατάληξη, με αξιοκρατικές διαδικασίες πάντα, το έργο να ανατεθεί, στο μεγαλύτερο μέρος του, στη γερμανική εταιρεία, η οποία όμως σύμφωνα με πληροφορίες, με την ολοκλήρωση της αεροφωτογραφήσης δεν θα επεξεργασθεί τα δεδομένα εντός της χώρας και σε χώρο που να εξασφαλίζει την Εθνική ασφάλεια, αλλά θα αυτά θα αποσταλλούν σε χώρες της Ασίας.
Τα δεδομένα αυτά ακόμη και επεξεργασμένα από την Γεωγραφική μας Υπηρεσία μπορούν να εκθέσουν τη χώρα σε ανυπολόγιστους κινδύνους. Το πρόβλημα που αναφέρθηκε αφορά την αποστολή των φωτογραφιών αυτών μέσω e-mail από την Γερμανία στην Ασία για επεξεργασία έτσι έστω να επιτευχθεί η μείωση της τιμής, λόγω χαμηλότερου κόστους του εργατικού δυναμικού.
Καθ” αυτό τον τρόπο θα είναι εφικτό σε οποιονδήποτε μπορεί με διάφορα μέσα, «να βάλει χέρι» σε όλες τις φωτογραφίες όλης της Ελληνικής επικράτειας σε υψηλή ευκρίνεια, πριν απαλειφθούν αυτές οι «ευαίσθητες» περιοχές, όπως π.χ. στον Έβρο, στα νησιά του Αιγαίου αλλά και άλλες βάσεις στην ενδοχώρα.
Τα ερωτήματα τα οποία εύλογα εγείρονται είναι τα ακόλουθα:
1.Γιατί κύριοι του Κτηματολογίου Α.Ε. θέσατε ως μοναδικό και κύριο κριτήριο την οικονομικότερη προσφορά;
2.Πως εξασφαλίζετε ότι κατά την διάρκεια των αεροφωτογραφήσεων, δεν διατηρούνται πλήρη αρχεία στη Γερμανικής κατασκευής φωτογραφικής μηχανής;
3. Γιατί δεν ετέθη ως όρος στις προδιαγραφές του διαγωνισμού η εμφάνιση και επεξεργασία του προϊόντος να γίνει υποχρεωτικά εντός των εγκαταστάσεων της Γεωγραφικής μας υπηρεσίας όπως σε όμοια περίπτωση έπραξαν οι γείτονες μας Βούλγαροι, οι οποίοι μάλιστα λόγω ελλείψεως μέσων και τεχνογνωσίας υποχρέωσαν τον ανάδοχο να τους εξοπλίσει κατάλληλα;
4. Που πήγαν τα κριτήρια τα οποία θα διασφάλιζαν την Εθνική μας ασφάλεια με αποτέλεσμα εταιρεία της αλλοδαπής να κερδίσει την ανάθεση του διαγωνισμού αυτού;
Μεμπτό είναι και το γεγονός ανυπαρξίας ρήτρας εκ μέρους του Εθνικού Κτηματολογίου πού να έθετε απαράβατο όρο όσον αφορά την επεξεργασία των λήψεων από προσωπικό αποκλειστικά μεν εντός της Ευρώπης και διαπιστευμένο δε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Και δεν είναι μόνο αυτό πού αμέλησαν οι φωστήρες του Εθνικού Κτηματολογίου!
Η απώλεια του έργου από ελληνικά χέρια πού θα προσφέρουν τον ΦΠΑ από τα κέρδη πίσω στο κράτος φαίνεται πως δεν αποτέλεσε ακόμη άλλο ένα κριτήριο στις απαιτήσεις του διαγωνισμού του Εθνικού Κτηματολογίου.
Άλλο ένα Αντισταθμιστικό Όφελος πεταμένο στα σκουπίδια της Ελληνικής γραφειοκρατίας..
Ανώτεροι Αξιωματικοί στο επιτελείο πού άκουσαν αυτή την εξέλιξη κυριολεκτικά έχασαν την γη κάτω από τα πόδια τους.
Ανώτερος Αξιωματικός του ΕΣ πού θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του για ευνόητους λόγους ανέφερε :
«Στην δεκαετία του ’80 είχαμε άπειρες φωτιές πού αποψίλωσαν περιοχές της ΑΣΔΕΝ και της Ηπειρωτικής Ελλάδας κάνοντας πιο δύσκολη την παραλλαγή-απόκρυψη των μονάδων μας και τώρα θα δώσουμε σε ξένα χέρια τις αεροφωτογραφίες της χώρας αποκαλύπτοντας αυτά πού πασχίζουμε να αποκρύψουμε τόσα χρόνια»;
Στο θέμα της ασφάλειας τώρα υπάρχει νομοθεσία της Ευρωπαικής Ένωσης πού δίνει την δυνατότητα του βέτο σε θέματα διαγωνισμών μόνο στην περίπτωση ρήξης της Εθνικής Ασφάλειας Κράτος-Μέλους της ΕΕ.
Αυτός είναι ο λόγος πού αντίστοιχα προγράμματα σε χώρες της Ευρώπης πού δίνουν έμφαση στην Εθνική Ασφάλεια όπως η Μεγάλη Βρετανία ανατίθενται αποκλειστικά και μόνο σε Βρετανικές εταιρείες πού απαρτίζονται από απόστρατους με διαπίστευση από το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας. Δηλαδή με άλλα λόγια σοβαρά κράτη και σοβαρές κυβερνήσεις προσέχουν για να έχουν.
Αντιστοίχως και η Ελληνική πλευρά θα έπρεπε να είναι επιφυλακτική με τις προτάσεις των ξένων εταιρειών ιδιαιτέρως δε της Γερμανικής καθώς μεγάλο ποσοστό Τούρκων διαμένει και εργάζεται στην Γερμανία, κατέχοντας το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού στην Γερμανία.
Ανώτερος Αξιωματικός της Πολεμικής μας Αεροπορίας ερωτηθείς στο θέμα ανέφερε.
«Στην Μεγάλη Βρετανία υπάρχει εταιρεία πού συνεργάζεται με τις Βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις και αποτελείται ως επί το πλείστον από Βρετανούς απόστρατους της ΡΑΦ και πολίτες αεροπόρους , δεν υπάρχει περίπτωση να εργαστεί σε αυτή την εταιρεία ένας μη Βρετανός, ή να πάρει το έργο τους, πού έχει να κάνει με ΝΑΤΟ-ικές ασκήσεις αλλά και αντίστοιχα προγράμματα κτηματολογίου ξένη εταιρεία σε Βρετανικό έδαφος.»
Η αναχαίτιση μιας τέτοιας γκάφας εναπόκειται πια στα αντανακλαστικά του Υπουργείο Άμυνας και κάποιων Ανώτερων και Ανωτάτων Αξιωματικών, πού έχουν χάσει κυριολεκτικά τον ύπνο τους. Οι υπόλοιποι απλά γυρνάνε πλευρό.

skeftomasteellhnika

ΒΟΜΒΑ! "Τελειώνουν" τα ταξί από την Αθήνα;;; Ποια είναι η UBER που αποτελεί τον εφιάλτη των ταξιτζήδων σε όλο τον πλανήτη και πότε έρχεται στη χώρα μας;;;

Ποια είναι η UBER που αποτελεί τον εφιάλτη των ταξιτζήδων σε όλο τον πλανήτη, και που έκανε τον Θ. Λυμπερόπουλο του ΣΑΤΑ να δηλώσει στο WE ότι θα σπάσει αν δει αυτοκίνητο της στην Αθήνα;
Αν η οικονομική κρίση έπληξε τη λειτουργία των ταξί στην Αθήνα μειώνοντας δραματικά την κίνηση και τους τζίρους...το τελειωτικό χτύπημα το δίνει η τεχνολογία και ειδικότερα η UBER.
Μετά τις εφαρμογές taxibeat και taxiplon που αντικατέστησαν με επιτυχία τα ραδιο-ταξί έρχεται και η εφαρμογή Uber για να αντικαταστήσει....τα ίδια τα ταξί.
Ταυτόχρονα, έρχονται και άλλες μοντέρνες επιλογές μετακίνησης όπως το Athens Welcome Pickups για τους τουρίστες και το Cartogo.gr για την πόλη μια ολοκαίνουργια εφαρμογή που διαθέτει αυτοκίνητα προς ενοικίαση με το λεπτό μόνο για το κέντρο της πόλης.
Η UBER που ξεσηκώνει αντιδράσεις
Tα κοινωνικά δίκτυα με δύο αγγελίες που ανήρτησε η εταιρεία UBER στην ιστοσελίδα επαγγελματικής δικτύωσης LinkedIn, για δύο θέσεις εργασίας για το γραφείο της εταιρείας στην πόλη, « μαρτύρησαν» πρώτα τον ερχομό της στην Αθήνα. Οι αγγελίες αναζητούσαν τον γενικό υπεύθυνο λειτουργίας της εταιρείας (general manager) και τον υπεύθυνο μάρκετινγκ και διαχείρισης της δημόσιας παρουσίας της υπηρεσίας (community manager) για την πόλη της Αθήνας.
Το Uber επισήμως δεν έχει απαντήσει σε ερωτήματα σε σχέση με το πότε ξεκινάει στην Αθήνα, ωστόσο όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ του Δημήτρη Πόγκα στο Startupper.gr «έχουν ήδη κλείσει οι αγγελίες εργασίας για την Αθήνα και φαίνεται πως οι υπεύθυνοι προσλήψεων για την αγορά της Αθήνας, έχουν καταλήξει ήδη στην τελική λίστα των υποψήφιων στελεχών και ολοκληρώνουν τους τελικούς γύρους συνεντεύξεων πριν την τελική επιλογή».
Αν και οι εφαρμογές κλήσης ή εύρεσης κοντινού ταξί είναι πολύ διαδεδομένες ανά τον κόσμο, με αρκετούς τοπικούς «παίκτες» σε κάθε πόλη, το διαφορετικό μοντέλο του Uber επιτρέπει σε ιδιώτες κατόχους οχημάτων μέσα από την υπηρεσία UberX να μετατραπούν σε οδηγούς προς ενοικίαση, μοιράζοντας το αυτοκίνητό τους με τους χρήστες της εφαρμογής και κερδίζοντας χρήματα από τις διαδρομές αυτές.
H διαδικασία είναι απλή και ξεκινάει με την καταχώρηση της πόλης ενδιαφέροντος και ενός email στο site της εταιρείας . Οταν η εταιρεία επιλέξει να έρθει στη συγκεκριμένη πόλη αναζητά το στόλο από τα συνεργαζόμενα ΙΧ. Η πληρωμή των πελατών της UBER γίνεται απευθείας στην εταιρεία μέσω πιστωτικής κάρτας, και ακολούθως εκείνη πληρώνει με μέρος της αμοιβής τα συνεργαζόμενα αυτοκίνητα.

Η Uber ιδρύθηκε το 2009 στις ΗΠΑ και πρωτολανσαρίστηκε στο Σαν Φρανσίσκο το 2010 κινούμενη αρχικά στον τομέα των ιδιωτικών (πολυτελών) μετακινήσεων (υπηρεσία UberBlack) και στην συνέχεια στον τομέα της «διαμοιρασμένης οικονομίας» (sharing economy) και συγκεκριμένα στον κλάδο των «διαμοιρασμένων διαδρομών» (ride sharing) μεταξύ χρηστών, «διασπώντας» την αγορά των παραδοσιακών μετακινήσεων.
H UBER λειτουργεί σε 45 χώρες σε όλο τον κόσμο προκαλώντας έντονες αντιδράσεις των επαγγελματιών του χώρου, όπου εμφανιστεί. Γιατί απλά προσφέρει τις υπηρεσίες μετακίνησης με ένα στόλο ιδιωτικών ΙΧ και όχι μέσω των ταξί (όπως οι εφαρμογές (Taxibeat και Taxiplon).

Νομικά προβλήματα
Ο διαμοιρασμός διαδρομών είναι μία σχετικά διαδεδομένη πρακτική, την οποία διευκολύνουν και άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες. Ωστόσο η δημοφιλία και η μαζικότητα του Uber και κυρίως το γεγονός ότι δεν ήταν αφιλοκερδής ο διαμοιρασμός της διαδρομής δημιούργησε και τα πρώτα προβλήματα για το Uber, ακόμα και στις ΗΠΑ.
Η Uber διαθέτει δυο διαφορετικές υπηρεσίες προς τους πελάτες της την υπηρεσία UberBLACK ( σε συνεργασία με κατόχους πολυτελών οχημάτων, στρεφόμενο σε ένα πιο «premium» μοντέλο, απευθυνόμενο κυρίως στο τουριστικό ρεύμα προς την Αθήνα που γνωρίζει το brand της εταιρείας και σε υψηλόβαθμες συνεργασίες με εκδήλωσεις) και την υπηρεσία UberPOP (το «λαϊκό» μοντέλο, άμεσα ανταγωνιστικό προς τα ταξί, για φθηνότερες μετακινήσεις σε μία χώρα που διέρχεται οικονομικής κρίσης).
Πρόσφατα οι δικαστικές αρχές της Φρανκφούρτης, μετά από προσφυγή της ένωσης αυτοκινητιστών ταξί στη Γερμανία (Taxi Deutschland), αποφάσισαν τη λήψη προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων σε όλη τη χώρα. Εάν η Uber συνεχίσει να παρέχει τη λειτουργία UberPoP, αγνοώντας τα μέτρα βρίσκεται αντιμέτωπη με πρόστιμο ύψους 250.000 ευρώ ανά διαδρομή. H έλευση της σε Λονδίνο και Παρίσι έκανε τους ταξιτζήδες στις δύο μητροπόλεις να κλείσουν τους δρόμους δημιουργώντας κομφούζιο.

http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/09/uber.html

ΓΑΛΛΙΑ: Αθώες όλες οι femen που βεβήλωσαν την Παναγία των Παρισίων. Ένοχοι οι… φύλακες που τις πέταξαν έξω «βίαια». (Μαντέψτε τι θα γινόταν εάν βεβήλωναν τζαμί ή συναγωγή)

Η γαλλική Le Parisien γράφει για το περιστατικό με τις - καλοπληρωμένες πολυδιαφημισμένες και φερόμενες από το σύστημα ως «ακτιβίστριες» - Femen που μπήκαν στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων, κρυμμένες αρχικά ανάμεσα στο πλήθος, και στη συνέχεια έβγαλαν τα ρούχα τους και φωνάζοντας «Όχι πια Πάπας», άρχισαν να χτυπάνε με ξύλα τρεις ιστορικές καμπάνες που ήταν εκτεθειμένες προσωρινά για την 850η επέτειο της Notre-Dame de Paris, στις οποίες δημιούργησαν μικρές φθορές, σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας.
 
Κατά τη διάρκεια της δίκης, οι Femen αρνήθηκαν ότι προκάλεσαν ζημία, υποστηρίζοντας ότι είχαν κάνει τον κόπο να καλύψουν το ξύλο με τσόχα, κάτι που αρνήθηκε όμως, ο δικηγόρος του ιερέα του καθεδρικού ναού, υποστηρίζοντας ότι η τσόχα δεν είχε τοποθετηθεί καλά με αποτέλεσμα να υπάρχουν φθορές στις καμπάνες..
Και τώρα το αποτέλεσμα της δίκης:
Ελλείψει αποδείξεων και τα εννέα μέλη των femen αθωώθηκαν από το ποινικό δικαστήριο του Παρισιού. Ωστόσο, τρεις φύλακες του καθεδρικού ναού καταδικάστηκαν με αναστολή σε πρόστιμα ύψους τριών χιλιάδων ευρώ, πέντε χιλιάδων και χιλίων ευρώ αντίστοιχα, για διάπραξη βίας στις «ακτιβίστριες». Επειδή δεν τις συνόδεψαν με «ευγένεια», όταν τις έβγαζαν έξω από τον καθεδρικό ναό.
 
Κατά της απόφασης ασκήθηκε έφεση.
Η απόφαση του δικαστηρίου εξόργισε την καθολική πολιτικό Christine Boutin, ιδρύτρια του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, που έγραψε στο Twitter:
"Οι Femen αθωώθηκαν, οι φρουροί καταδικάστηκαν! Ιδού το δικαίωμα να βλασφημείς! Ντροπή και πρόκληση! Η Γαλλία γελοιοποιείται!"
Η ανιψιά της Marine Le Pen, Marion Maréchal Le Pen, αντιδρώντας στην απόφαση, κατήγγειλε την υπουργό Δικαιοσύνης (την γνωστή Christiane Taubira) η οποία έχει ορκιστεί να καταστρέψει τη Γαλλία στα θεμέλιά της και την ψυχή της, και της οποίας το σχέδιο υποστηρίζεται από μια ένωση δικαστών με την ίδια ιδεολογία, και για αυτό, όλα γίνονται ανεκτά όταν πρόκειται για προσβολή της Καθολικής θρησκείας, βεβηλώσεις ιερών χώρων λατρείας, και καταστροφή εθνικής περιουσίας…. Στην Γαλλία όλες οι θρησκείες προστατεύονται με εξαίρεση, όπως φαίνεται, την ιστορική θρησκεία του γαλλικού λαού. Σε αυτή την υπόθεση, δεν μιλούν καν για βεβήλωση, παρά μόνο για «ζημιές» ...
 
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / 

Ένα αυτοκίνητο κατασκευασμένο σε ένα τρισδιάστατο εκτυπωτή

Ένα αυτοκίνητο κατασκευασμένο σε ένα τρισδιάστατο εκτυπωτή, έκανε το ντεμπούτο του πριν μερικές ημέρες σε έκθεση στο Σικάγο.

Με βάρος περίπου 680 κιλά, κατασκευάστηκε από ίνες άνθρακα εμποτισμένες με πλαστικά σφαιρίδια -σαν αυτά που φτιάχνονται τα Lego- μέσα σε μόλις 44 ώρες. Φόρεσε ηλεκτρική μηχανή και ρόδες και το Strati ήταν έτοιμο για… βόλτες.
Δείτε το βίντεο από το Mega:



ΠΗΓΗ.enikos.gr

Ενθαρρυντικές ενδείξεις ύπαρξης σπανίων γαιών στο ελληνικό υπέδαφος.



ΧΡΥΣΑ ΛΙΑΓΓΟΥ
 Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα το εξαμελές κλιμάκιο των Κινέζων ειδικών συναντήθηκε με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη.
Εξαμελής κινεζική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από γεωλόγους και μηχανικούς μεταλλείων από τη γεωλογική υπηρεσία της Κίνας και δύο εκπροσώπους της μεταλλουργικής εταιρείας China Minmettals, βρέθηκε από τις 6 έως τις 9 Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα με βασικούς σταθμούς, εκτός από την Αθήνα, τη Μήλο και τις εγκαταστάσεις της «Αλουμίνιον της Ελλάδος» στα Ασπρα Σπίτια Βοιωτίας. Αφορμή για την επίσκεψη υπήρξε το 1ο διεθνές παγκόσμιο συνέδριο για τις σπάνιες γαίες από το οποίο φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο «απόλυτος άρχων» της παγκόσμιας αγοράς στο είδος, που είναι η Κίνα.
Στην πραγματικότητα, η πολυήμερη παραμονή της κινεζικής αντιπροσωπείας στη χώρα μας συνδέεται με το ενδιαφέρον τους για τα κοιτάσματα σπανίων γαιών που διαθέτει ο ελλαδικός χώρος, βάσει ενδείξεων από μελέτες που πραγματοποίησε το ΙΓΜΕ στο παρελθόν.

Το κινεζικό ενδιαφέρον για τις ελληνικές σπάνιες γαίες επισημοποίησε ο ίδιος ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης σε δηλώσεις του μετά τις συναντήσεις που είχε με την κινεζική αντιπροσωπεία. Ο κ. Μανιάτης μίλησε για «ενθαρρυντικές ενδείξεις ύπαρξης σπανίων γαιών στο ελληνικό υπέδαφος, αλλά και για τη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα τη τεχνογνωσίας εκμετάλλευσης των σπανίων γαιών. Τα πολύτιμα αυτά, 17 στον αριθμό, ορυκτά, που αποκαλούνται σπάνιες γαίες και φέρουν ασυνήθιστα ονόματα όπως λανθάνιο, πρασεοδύμιο και προμήθειο, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη ραγδαία ανάπτυξη της καινοτόμου βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας.

Πού χρησιμοποιούνται

Τα λέιζερ, τα κινητά τηλέφωνα και οι οθόνες υγρών κρυστάλλων περιέχουν σπάνιες γαίες, ενώ οι επιδόσεις των τελευταίων γενεών τερματικών «μαζικής σύνδεσης», από το iPhone έως τα ηλεκτρονικά βιβλία, οφείλονται στις ιδιότητες αυτών των μετάλλων. Από τα μεταλλικά αυτά στοιχεία εξαρτώνται και οι νέες «πράσινες» βιομηχανίες. Ολη η ανάπτυξη μπαταριών υβριδικών αυτοκινήτων, φωτοβολταϊκών, λαμπτήρων χαμηλής κατανάλωσης και τουρμπινών ανεμογεννητριών στηρίζεται στις σπάνιες γαίες, ενώ χρησιμοποιούνται και από την αμυντική βιομηχανία σε κρίσιμα οπλικά συστήματα. Αυτός είναι ο λόγος που η παγκόσμια ζήτηση αυξάνεται κάθε χρόνο με ρυθμό που ξεπερνάει το 10% ετησίως. Υπολογίζεται ότι η ζήτηση παγκοσμίως για σπάνιες γαίες θα ανέλθει σε 200.000 τόνους το έτος 2015 από 130.000 που ήταν το 2010.

Η Κίνα, εκμεταλλευόμενη τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα καθώς διαθέτει το 50% των παγκοσμίων αποθεμάτων, κατάφερε να αναδειχθεί την τελευταία δεκαετία σε απόλυτο μονοπώλιο, παράγοντας το 97% των σπανίων γαιών που διατίθενται στην παγκόσμια αγορά. Χάρη στα 17 μέταλλα, τα οποία ο αρχιτέκτονας των μεταρρυθμίσεων στην Κίνα Ντενγκ Χσιαοπίνγκ είχε αποκαλέσει από τη δεκαετία του 1970 «το πετρέλαιο της Κίνας», το Πεκίνο έχει αποκτήσει ένα γεωστρατηγικό πλεονέκτημα ασκώντας ασφυκτική πίεση στην ευρωπαϊκή, αμερικανική και γιαπωνέζικη καινοτόμο βιομηχανία. Η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των 5 χωρών στις οποίες η Ε.Ε. έχει στηρίξει τις προσδοκίες της για σπάνιες γαίες (Ελλάδα, Γροιλανδία, Σουηδία, Φινλανδία, Νορβηγία). Η δε Κίνα φαίνεται να έχει τις δικές της προσδοκίες για τα ελληνικά πολύτιμα μέταλλα, που σε αυτή τη φάση συνδέονται κυρίως με την προσπάθειά της να αποκλιμακώσει την ένταση που επικρατεί στις σχέσεις της με την Ε.Ε. αλλά και τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία για τον έλεγχο των σπανίων γαιών. Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», επιδίωξε επαφές και με τη Φινλανδία και τη Νορβηγία.

Θράκη και Β. Αιγαίο

Η ελληνική πλευρά χειρίζεται το θέμα με ιδιαίτερη προσοχή και δεν είναι τυχαίες οι συνεχείς αναφορές του κ. Μανιάτη στην ευρωπαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η Ελλάδα στον τομέα των σπανίων γαιών. Οι περισσότερες συγκεντρώσεις εμφανίζονται στην υποθαλάσσια περιοχή του Β. Αιγαίου και στη Θράκη. Ενδείξεις για αποθέματα σπανίων γαιών εμφανίζονται και σε περιοχές της Ροδόπης, της Θεσσαλονίκης και της Χίου, καθώς και στο Κιλκίς. Επίσης στο παραθαλάσσιο και υποθαλάσσιο περιβάλλον του Στρυμονικού Κόλπου, στους βωξίτες της Στερεάς Ελλάδος, αλλά και στην κόκκινη λάσπη από τη μεταλλουργία αλουμινίου. Σε εξέλιξη βρίσκονται από το 2013 δύο ερευνητικά προγράμματα για τον εντοπισμό σπανίων γαιών από το ΙΓΜΕ και το ΕΛΚΕΠΕ.
Καθημερινή
ΠΗΓΗ
http://greeksurnames.blogspot.gr/2014/09/blog-post_76.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters