Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ!!! ΜΕ Τ' ΑΡΒΥΛΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΟΜΑΝΤΟ ΜΑΣ... ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ! (ΒΙΝΤΕΟ)


 Σε κατάσταση γενικής επιφυλακής βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ελληνισμού σε Κύπρο και Μητροπολιτική Ελλάδα. Ιδιαίτερο ρόλο έχουν κληθεί να διαδραματίσουν στον επερχόμενο πόλεμο οι Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού Ξηράς και του Ναυτικού που βρίσκονται ήδη εκεί που χρειάζεται για να τσακίσουν οποιαδήποτε εχθρική προσβολή και να αντεπιτεθούν ΣΚΛΗΡΑ στις απέναντι ακτές ολοκληρώνοντας την καταστροφή της τουρκικής πολεμικής μηχανής που θα ξεκινήσει η αεροπορία μας. Στην κυριολεξία τα κομάντο μας αυτές τις ημέρες κοιμούνται με τα άρβυλα... Και κάποιοι από αυτούς δεν κοιμούνται καθόλου... Το παρακάτω βίντεο εξαιρετικά αφιερωμένο στους πρώτους των πρώτων...




http://www.stoxos.gr/2011/09/blog-post_3866.html

Αποθέωση κ. Σαχινίδη....(Βίντεο)

Πάνω από 500 απόστρατοι αξιωματικοί των ΕΔ και σωμάτων ασφαλείας  έξω από το γραφείο κ. Σαχινίδη στη Λάρισα..
"Ο λαός απαιτεί, όλοι οι κλέφτες στο Γουδή"!
Κλέφτες..Κλέφτες..
Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω...
Μιλάμε για πραγματική αποθέωση!
 
 
 
 
 
http://greki-gr.blogspot.com/2011/09/blog-post_1737.html

Γιατί οι Γερμανοί ζηλεύουν τους μεσογειακούς λαούς;

Του Todd Buchholz* / The New York Times

Η Ελλάδα είναι λυγισμένη και χρεοκοπημένη. Το έλλειμμα του προϋπολογισμού της φτάνει σχεδόν το 10% του ΑΕΠ, ενώ οι Γερμανοί έχουν πνίξει το δικό τους έλλειμμα στο 1,5%. Ρωτήστε έναν τυπικό Γερμανό και θα σας πει: «Πίνουν και χορεύουν όλη μέρα. Εμείς περιμένουμε το ηλιοβασίλεμα για να ξεκινήσουμε». Αυτή είναι η εικόνα που έχει. Οι σκληρά εργαζόμενοι, πειθαρχημένοι Γερμανοί παραμένουν αξιόχρεοι και νηφάλιοι. Αντίθετα, οι γείτονες της Μεσογείου περιφέρονται σε.....
γόνιμους αγρούς με ανθισμένες λεμονιές και ελιές.

Παρ’ όλα αυτά οι Γερμανοί υποστηρίζουν, έστω και με γκρίνιες, τα πακέτα διάσωσης. Στις πρόσφατες εκλογές στη Γερμανία ενισχύθηκαν οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι, παρότι είναι ακόμη πιο φιλικοί προς το ευρώ απ’ ό,τι η κυβέρνηση Μέρκελ. Μα γιατί οι Γερμανοί βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να σώσουν τον Αλέξη Ζορμπά και τους γείτονές του; Η τυπική απάντηση είναι για να διαφυλάξουν τη γερμανική οικονομία. Αλλά αυτό είναι ένα φτωχό επιχείρημα. Παρά τη μεγάλη κρίση της παγκόσμιας οικονομίας, η γερμανική παραμένει σταθερή, με την ανεργία στο αξιοπρεπές ποσοστό του 7%, ενώ η χώρα έχει θετικό εμπορικό ισοζύγιο, ακόμη και στις συναλλαγές της με την Κίνα. Είναι βέβαια αλήθεια ότι η υιοθέτηση του ευρώ, το 1999, βοήθησε τις γερμανικές εταιρείες, αλλά ο κύριος σκοπός της Ευρωζώνης δεν ήταν ποτέ οικονομικός. Εάν το χρήμα ήταν το θέμα, η Γερμανία δεν θα είχε εγκαταλείψει το αγαπημένο της μάρκο, ελεγχόμενο από την αξιόπιστη και λιτή Μπούντεσμπανκ, για ένα νέο νόμισμα που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο κάποιοι ξένοι πολιτικοί, οι οποίοι θα ενδιαφέρονται για να προσελκύσουν ψήφους στη Σλοβενία.

Οχι λοιπόν. Το πραγματικό κίνητρο της Γερμανίας για να βοηθήσει τους Ελληνες δεν είναι το χρήμα. Είναι η κουλτούρα. Οι Γερμανοί υποφέρουν από εθνική ζήλια. Επί 200 χρόνια αναζητούν το χαμένο κομμάτι της ψυχής τους: το πάθος. Το βρίσκουν συνήθως στον Νότο και ζηλεύουν το χαλαρό πνεύμα και τις ηλιόλουστες ημέρες που απολαμβάνουν οι ανέμελοι Μεσογειακοί τους γείτονες.

Στις αρχές του 19ου αιώνα, ο Γκαίτε έγραψε ότι τα ταξίδια του στην Ιταλία τον γέμισαν με δημιουργική ενέργεια. Λίγο αργότερα, ο Χάινριχ Χάινε προσκύνησε την ίδια χώρα, γράφοντας στον θείο του: «Εδώ η φύση είναι πανέμορφή και οι άνθρωποι αξιαγάπητοι. Στον αέρα των ψηλών βουνών, ξεχνάς τα προβλήματά σου και η ψυχή σου αγαλλιάζει». Από την πλευρά του, ο Νίτσε υποστήριξε ότι η γερμανική ψυχή είναι υπανάπτυκτη και χρειάζεται περισσότερο πάθος. Ο Γερμανός φιλόσοφος είχε εντυπωσιαστεί με την Αρχαία Ελλάδα και είναι γνωστός για τη σύγκριση που έκανε ανάμεσα στον νηφάλιο Απόλλωνα και τον ριψοκίνδυνο, μεθύστακα του Νότου, Διόνυσο. Μια δόση από Διόνυσο ίσως να μην ήταν κακή για τη Γερμανία, σημείωνε ο Νίτσε.

Σήμερα, όμως, η Γερμανία φαίνεται πολύ απολλώνια. Εταιρείες όπως η BMW κατακτούν τις διεθνείς αγορές, σχεδιάζοντας αψεγάδιαστες και τέλεια συγχρονισμένες μηχανές. Αλλά πότε μπορούν οι Γερμανοί να μπουν στο πνεύμα του Διόνυσου; Μόνο όταν κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία, ή ακόμη και την Πορτογαλία. Ακόμη και τότε όμως, δεν μπορούν να ισορροπήσουν, όπως φαίνεται και στη νουβέλα του Τόμας Μαν «Θάνατος στη Βενετία», όπου ο αγέλαστος και αυταρχικός πρωταγωνιστής, αλλάζει ριζικά τους τρόπους του και το φέρσιμό του, όταν βρίσκεται στην Ιταλία.

Η Γερμανία λοιπόν έχει τη δύναμη να επιβάλει την πειθαρχία, αλλά νιώθει άσχημα για τους γείτονές της. Οι Γερμανοί απλώς δεν μπορούν να κόψουν τους συναισθηματικούς τους δεσμούς με τους απείθαρχους, αλλά παθιασμένους αδελφούς τους στον Νότο. Στη διάρκεια του Οκτόμπερφεστ (το διάσημο φεστιβάλ μπίρας του Μονάχου), οι Γερμανοί τραγουδούν συχνά, καθώς πίνουν, το λαϊκό τραγούδι «Grieschiher Wein» (ελληνικό κρασί). Μυστηριώδες και διεγερτικό, το ελληνικό κρασί συγκρίνεται με το «αίμα της γης» από τον λαϊκό στιχουργό. Στο τραγούδι, ένας Γερμανός κρυφοκοιτάει, ενώ οι Ελληνες πίνουν παρέα και αποζητάει να τον καλέσουν μαζί τους. Δεν χρειάζεται να τους το πει όμως, γιατί οι Ελληνες με τα σκούρα μάτια, τον καλούν στην παρέα τους.

Παρότι στη διάρκεια της ιστορίας τους, οι Γερμανοί υποστήριξαν τη φυσική τους ανωτερότητα, η αλήθεια είναι ότι ακόμη δεν είναι σίγουροι για το αν είναι ευχαριστημένοι με τον τρόπο ζωής τους.

* Ο κ. Todd Buchholz είναι Αμερικανός συγγραφέας και οικονομολόγος.

http://news.kathimerini.gr
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/09/blog-post_7794.html

TΩΡΑ ΤΡΕΜΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ! ΣΟΚ> Υπουργός της κυβέρνησης και δύο βουλευτές έχουν ζητήσει τη προστασία γνωστού Νονού της νύχτας!

Συγκλονιστικό: Υπουργός της κυβέρνησης και δύο βουλευτές έχουν ζητήσει τη προστασία γνωστού Νονού της νύχτας! Όσο εξωπραγματικό κι αν φαίνεται, ο τρόμος φωλιάζει ήδη στα πράσινα στελέχη του στρατού κατοχής. Υπουργοί και βουλευτές συνειδητοποιούν ότι έχουν ανοίξει το καπάκι της κόλασης για έναν ολόκληρο λαό και τρέμουν τις συνέπειες του τέρατος που δημιούργησαν. Στη διάρκεια της δεκαετίας του '80 ήταν γνωστές οι σχέσεις δύο υπουργών με τη Μαφία της νύχτας.

Ο ένας δεν είναι στη ζωή πλέον. Ο δεύτερος που συμπτωματικά είναι ξανά υπουργός, ζήτησε την προστασία συμμορίας της νύχτας για τον ίδιο και τα μέλη της οικογένειάς του.
Αυτό που τους ανησυχεί ιδιαίτερα είναι οι απαγωγές για εκδίκηση, ιδιαίτερα μετά και την πρόσφατη απαγωγή της κόρης του πρώην δημάρχου Ιωαννίνων.
Πολλοί μάλιστα τρέμουν διπλά καθώς κάθε μέρα που περνάει γνωρίζουν οτι θα γίνονται όλο και πιο μισητοί στον λαό.
Τρέμουν λοιπόν για τα αγαπημένα τους πρόσωπα μια και διαπιστώνουν πως και οι ίδιοι με τις αποφάσεις τους δολοφονούν με αργό θάνατο τις ζωές των συμπολιτών τους.
Οι πιο ανήσυχοι απ’ όλους είναι οι βουλευτές και υπουργοί που τα παιδιά τους σπουδάζουν στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό.
Τελικά στην ίδια κόλαση καιγόμαστε όλοι μας….
kourdistoportocali
 
http://greeknation.blogspot.com/2011/09/t_27.html

ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ Η ΕΛΛΑΣ ΘΑ ΖΗΣΕΙ !!!

Κάποτε ο Κίσινγκερ την δεκαετία του 70, έλεγε για μας τους έλληνες : «Οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα κουμαντάρονται. Γι αυτό το λόγο πρέπει να τους χτυπήσουμε βαθειά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες : έτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβασθούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε τη γλώσσα τους, τη θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε τη δυνατότητά τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στα στρατηγικώς απαραίτητα σχέδιά μας στα Βαλκάνια, στη Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή».



Που να ήξερες βρε Κίσσιγκερ ότι ακόμη και αυτά που έλεγες τότε αν ήταν δυνατόν να επιβληθούν μέσα σε μια νύκτα από ένα βάρβαρο κατακτητή της χώρας μας πάλι δεν θα καταφέρνατε απολύτως τίποτα διότι εμείς οι έλληνες έχουμε ένα μοναδικό προνόμιο! Ήτοι :



1ον. Εκλέγουμε εδώ και 37 χρόνια, αλλά και προ της «επαράτου» 7ετίας, κυβερνήσεις και κυβερνήτες προερχόμενους από δύο ή τρεις οικογένειες, που «κατσικώνονται» σε κυβερνητικές θέσεις μαζί με τις γυναίκες τους, τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους, τα ανίψια τους κουμπάρους και τους λοιπούς συγγενείς εκμεταλλευόμενοι την εξουσία αλλά και το οικονομικό όφελος που πηγάζει απ’ αυτήν !!!



2ον. Εκλέγουμε όποτε αυτοί θέλουν και το κρίνουν σκόπιμο για ίδιο συμφέρον και όχι όπως επιβάλλει το Σύνταγμα της Χώρας που φυσικά οι ίδιοι ψήφισαν, βουλευτές, ευρωβουλευτές και κυβερνήσεις που :



· Θα αφαιρούσαν το θρήσκευμά μας από τις ταυτότητες για λόγους που ακόμη δεν γνωρίζουμε!!!

· Θα ευχαριστούσαν τους Αμερικάνους μέσα στο Κοινοβούλιο, το Ναό της Δημοκρατίας όπως τον λένε, για το θεάρεστο «έργο» τους, την μαύρη νύκτα των ΙΜΙΩΝ, δημιουργώντας γκρίζες ζώνες στο γαλάζιο μας Αιγαίο!!!

· Θα καταψήφιζαν έλληνες ευρωβουλευτές πρόταση για καθιέρωση της ελληνικής γλώσσας ως επίσημης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πράγμα που το ζήτησαν κατά καιρούς Ισπανοί, Βάσκοι την καταγωγή ευρωβουλευτές!!!

· Θα αποκαλούσαν από του βήματος της ευρωβουλής το μόρφωμα του κρατιδίου των Σκοπίων , ως «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» !!!

· Θα έμεναν εντελώς απαθείς κατά την ανακήρυξη του ψευδοκράτους του τουρκοκυπρίων ως ανεξάρτητου κράτους, διεκδικώντας μάλιστα να έχει και δική του ΑΟΖ !!!

· Θα τάσσονταν δημοσίως υπέρ του προδοτικού και κατάπτυστου για τα ελληνοκυπριακά συμφέροντα σχεδίου ΑΝΑΝ !!!

· Θα υποδούλωναν οικονομικά τη Χώρα σε μια ΤΡΟΙΚΑ και το ΔΝΤ, προφασιζόμενοι ότι με αυτό τον τρόπο σώζουν τη χώρα από οικονομική καταστροφή, στην ουσία όμως εξαθλιώνοντας τους έλληνες !!!

· Θα δήλωναν μέσα στο εθνικό κοινοβούλιο ότι είναι «ευτυχής που υπάρχει η τρόικα» !!!

· Θα θεσμοθετούσαν τέλη, φόρους, περικοπές μισθών και συντάξεων, απολύσεις υπαλλήλων κλπ δυσβάστακτα μέτρα , για την πλήρη εξαθλίωση του ελληνικού λαού και την υποταγή του στα κελεύσματά τους εν ονόματι της δημοκρατίας και της μη χρεοκοπίας.

· Θα υιοθετούσαν τις απόψεις σκοτεινών και επικίνδυνων κύκλων ότι η σφαγή των ελλήνων από τις ορδές του Κεμάλ το 1922 και η εκδίωξη των ελλήνων από τα παράλια της Μικράς Ασίας, ήταν μια εκούσια φυγή που προκάλεσε μάλιστα και συνωστισμό κατά την αναχώρησή τους με τα πολυτελή «κρουαζιερόπλοια» της εποχής από το λιμάνι της Σμύρνης !!!

· Θα γέμιζε η πρωτεύουσα της Χώρας αλλά και άλλες πόλεις και χωριά ακόμη, με λαθρομετανάστες από τα πέρατα της Ασίας, Αφρικής κλπ που κυκλοφορούν ανενόχλητοι στους δρόμους, πουλώντας διάφορα πράγματα χωρίς να πληρώνουν φόρους, να τυγχάνουν υγειονομικής περίθαλψης στα δημόσια νοσοκομεία χωρίς να έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ για ασφάλεια υγείας, να κάνουν απεργία πείνας και το κράτος να υποχωρεί στις απαιτήσεις τους και να μη συγκινείται κανείς και για τίποτα, διότι στο βάθος του μυαλού και του απώτερου σκοπού τους είναι να τους νομιμοποιήσουν και να εκμεταλλευθούν τα ψηφουλάκια τους !!!

· Θα βρισκόμασταν εν έτει 2011 και οι μαθητές στα σχολεία να μην έχουν βιβλία, γιατί η υπουργός της Κυβέρνησης δεν φρόντισε να διεξάγει τον διαγωνισμό για την προμήθεια χάρτου έγκαιρα και με νόμιμες διαδικασίες, και να μην πληρώνει κανείς και για τίποτα ούτε να παραιτείται, διότι η λέξη ΕΥΘΙΞΙΑ καταργήθηκε από το ελληνικό λεξιλόγιο και αντικαταστάθηκε από τη λέξη ΓΟΜΑΡΙΑ !!!



Αυτά τα ωραία και άλλα πολλά συμβαίνουν στη χώρα που δίδαξε τέχνη, πολιτισμό, αλλά και την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και έδωσε το αρχαιοελληνικό όνομα ΕΥΡΩΠΗ, σε μια Ήπειρο, αλλά τις έλαχε να έχει ανάξιους ηγέτες που την οδήγησαν στα χάλια που είναι σήμερα διότι απλά μέχρι τώρα κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου και πιστεύαμε σε ψεύτικα προεκλογικά συνθήματα που μετεκλογικά μετατρεπόντουσαν σε επαχθή μέτρα.

Αλλά σιγά σιγά ξυπνάμε και δεν θα είναι αργά που ως «αναγεννώμενοι φοίνικες» θα σταθούμε στα πόδια μας και εκ της στάχτης μας θα αναγεννηθούμε για να διαψεύσουμε και σας που μας τιμωρείτε οικονομικά αλλά και τους υπερφίαλους πολιτικούς μας που ξεχνούν κάτι που είπε ο αρχαίος Έλληνας τραγικός ποιητής ΑΓΑΘΩΝ :



ΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΡΙΩΝ ΔΕΙ ΜΕΜΝΗΣΘΑΙ:

ΠΡΩΤΟΝ ΟΤΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΡΧΕΙ.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΝΟΜΟΝ ΑΡΧΕΙ.

ΤΡΙΤΟΝ ΟΤΙ ΟΥΚ ΑΕΙ ΑΡΧΕΙ.

http://amphiktyon.blogspot.com/2011/09/blog-post_5540.html

Κερδοσκοπια Παπανδρέου εις βάρος της Ελλάδας

Προδοσία Παπανδρέου
Ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου κατηγορείται
ότι απέκτησε μια περιουσία εκμεταλλευόμενος
εμπιστευτικές πληροφορίες για την ελληνική δυσχερή θέση...
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Αυστριακός ευρωβουλευτής Andreas Mölzer, έκανε την εξής γραπτή ερώτηση :

Κοινοβουλευτικές ερωτήσεις.
27 Ιουνίου 2011, Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης.
προς την Επιτροπή E-006139/2011.
Άρθρο 117 του Κανονισμού.
Andreas Mölzer (NI).
Θέμα:

Κερδοσκοπία του έλληνα πρωθυπουργού σε βάρος της χώρας του.


Ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου κατηγορήθηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο ότι απέκτησε μια περιουσία εκμεταλλευόμενος εμπιστευτικές πληροφορίες για την ελληνική δυσχερή θέση. Κατά το έτος 2009, η συντηρητική κυβέρνηση αγόρασε τις συμβάσεις ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης (Credit Default Swaps) στην αξία του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, οι οποίες πωλήθηκαν τον Οκτώβριο του ίδιου έτους στον Παπανδρέου με κέρδος σχεδόν 30 εκατομμυρίων ευρώ, επομένως σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία το πρόβλημα στη χρηματοπιστωτική αγορά δεν ήταν γνωστό, ενώ στα παρασκήνια ήδη γίνονταν διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για πακέτο ενίσχυσης.

Η πώληση των συμβάσεων ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης, μέσω της οποίας η ελληνική χρεοκοπία μπορεί να μετατραπεί σε κερδοφόρα επιχείρηση, πραγματοποιήθηκε στην καλύτερη στιγμή για τον αγοραστή και στη χειρότερη για τον πωλητή. Λόγω των πακέτων στήριξης, αυτές οι συμβάσεις ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης θα αποκτούσαν στο μεταξύ αξία 22 δισεκατομμυρίων ευρώ. Επομένως, ο Παπανδρέου επωφελείται όσο η Ελλάδα δεν εξυγιαίνεται.

1. Γνωρίζει η Επιτροπή της ΕΕ τις εν λόγω κατηγορίες;
2. Πώς αντέδρασε ή θα αντιδράσει η Επιτροπή απέναντι σε αυτές τις κατηγορίες;
3. Εάν δεν έχει αντιδράσει, ποιες αντιδράσεις προβλέπονται;
4. Πώς θα αποτραπούν μιμητές σε άλλες χώρες, οι οποίοι από τη θέση ισχύος τους επηρεάζουν σημαντικά τη διαχείριση των χρεών;

Πρωτότυπη γλώσσα της ερώτησης: DE

Υ.Γ:Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει απάντηση ο ερωτών ευρωβουλευτής, γεγονός ασυνήθιστο για το Ευρωκοινοβούλιο...

Tο λινκ από την σελίδα του ευρωπ.κοινοβουλίου:
http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+WQ+E-2011-006139+0+DOC+XML+V0//EL



Παρακαλώ διαδώστε το.... έχει σημασία μήπως και υπάρχει ακόμα κάτι ζωντανό σε αυτή την χώρα που μπορεί να αντισταθεί...

Αναγνώστης

154 ΑΓΥΡΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ... ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ 15,4% ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΟΗΤΩΝ

154 αγύρτες της πολιτικής που πραξικοπηματικά πλέον και στηριζόμενοι μόνο στο 15,4% των ανοήτων ή των βολεμένων, συνεχίζουν αδίστακτα να καταδυναστεύουν τον τόπο.
γράφει ο Reporto
154 πράσινες μαριονέτες γράφουν τις πιο ντροπιαστικές σελίδες στην πολιτική ιστορία του τόπου μας.
Πρόκειται για τους 154 βουλευτές του πράσινου θίασου που καταδυναστεύει τον τόπο.
Για τις 154 θλιβερές φιγούρες που προσυπέγραψαν το ξεπούλημα της χώρας τους στη μαφιόζικη ληστοσυμμορία των ισχυρών.
Είναι τα 154 δημιουργήματα που βγήκαν από το δοκιμαστικό σωλήνα ενός συστήματος εξουσίας, ανάλγητου, και προκλητικού, με τραβεστί πολιτική παρουσία αλλά με αδίστακτη πολιτική πρακτική, που μισεί την Ελληνική κοινωνία και δείχνει να ορκίστηκε τον απόλυτο αφανισμό της.
Είναι οι 154 δειλοί και άτολμοι φαφλατάδες, που άλλοτε επιδίδονται στην πολιτική λαθροχειρία, επιχειρώντας να εμφανίσουν ως πράξη πατριωτισμού την κορυφαία εθνική προδοσία που προσυπέγραψαν, και άλλοτε μεγαλουργούν σε ένα ρεσιτάλ προσωπικής πολιτικής εξαπάτησης, υποδυόμενοι τους αγανακτισμένους «επαναστάτες», που όμως την ώρα των αποφάσεων αφήνουν τα πράσινα πούπουλά τους υποθήκη στο μαντρί του ντροπιαστικού δοσιλογισμού που μόνο δεινά και δυστυχία επιφυλάσσει για τον τόπο.
Δυο χρόνια αντιδραστικών νομοθετημάτων, φέρουν ανεξίτηλες τις 154 υπογραφές της πλέον θρασύτατης αντιλαϊκής συνενοχής που γνώρισε ποτέ ο τόπος.
Δυο χρόνια συμφωνιών υποτέλειας, φέρουν ανεξίτηλες τις 154 υπογραφές του απροκάλυπτου ραγιαδισμού που υποθήκευσε με τρόπο δραματικό το μέλλον του τόπου.
Δυο χρόνια πολιτικής εκτροπής, δε φέρουν την σφραγίδα κάποιου αιματοβαμμένου συνταγματάρχη, αλλά τις 154 υπογραφές της πράσινης ντροπής που αναδεικνύεται σε όνειδος για τον τόπο.
Δυο χρόνια αυτοκτονιών των απελπισμένων συνανθρώπων μας, φέρουν στις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου τις 154 υπογραφές των δημίων τους που συνεχίζουν να πληρώνονται από το υστέρημα όλων μας...

Αυτοί είναι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η «αρραγής» ομάδα των αδίστακτων δημίων που προσυπογράφει και στηρίζει καθημερινά τις θανατικές καταδίκες ενός ολόκληρου λαού, μιας ολόκληρης κοινωνίας και της ίδιας μας της πατρίδας σε τελευταία ανάλυση.
Αυτοί οι 154 συνεταίροι στο θίασο της συνενοχής, ετοιμάζονται να δώσουν σήμερα μια ακόμη παράσταση για λογαριασμό του «χορηγού» στον οποίο δήλωσαν πλήρη υποταγή και απόλυτη αφοσίωση.
Αν και ακόμη και αν τολμούσαν να διαφοροποιηθούν κάποιοι από δαύτους σήμερα, αυτό δε θα μπορούσε να ξεπλύνει τα λερωμένα χέρια τους από το μεγάλο κακό που έχουν επιφέρει στον τόπο, εν τούτοις η βαρύτητα και της σημερινής διαφαινόμενης κατάπτυστης πράξης τους, διόλου δε θα πρέπει να υποτιμηθεί.
Πρόκειται για μια ακόμη πράξη ντροπής του όλου ΠΑΣΟΚ, που μέσα από το «κοινοβουλευτικό» νομοθετικό του έργο θα νομιμοποιήσει το δικαίωμα του κράτους – δυνάστη, που ούτε Ελληνικό πλέον είναι ούτε τον στοιχειώδη κοινωνικό του χαρακτήρα διατηρεί, να αρχίσει να «ξηλώνει» και την μικρή ακίνητη περιουσία της φτωχολογιάς που φτιάχτηκε με ιδρώτα και αίμα, ανοίγοντας το δρόμο στη δήμευσή της από το κράτος – μεσάζοντα του σουλτανάτου των νταβατζήδων.

Αυτοί είναι οι 154 συνεταίροι στο θίασο του εγκλήματος.
Αυτοί είναι οι 154 αγύρτες της πολιτικής που πραξικοπηματικά πλέον και στηριζόμενοι μόνο στο 15,4% των ανοήτων ή των βολεμένων, συνεχίζουν αδίστακτα να καταδυναστεύουν τον τόπο.
Και μιλάμε γι αυτούς, όχι γιατί υποτιμούμε ή παραβλέπουμε τα εξ ίσου εγκληματικά δεκανίκια είτε των μόνιμων είτε των περιστασιακών εξαπτέρυγων που όλον αυτόν τον καιρό στηρίζουν επί της ουσίας τις πολιτικές τους επιλογές, αλλά γιατί και μόνο το γεγονός ότι 154 προσκυνημένοι στηριζόμενοι στο 15,4% των ανοήτων, συνεχίζουν να ασελγούν σε βάρος του τόπου, συνιστά και κατάλυση κάθε δημοκρατικής νομιμότητας και κορυφαία πολιτική εκτροπή από μια κυβέρνηση ουσιαστικά και τυπικά έκπτωτη που πρέπει άμεσα να ανατραπεί.
Σε όλους αυτούς τους γενίτσαρους του Ελληνισμού, η Ελληνική κοινωνία οφείλει να θυμίσει, πως για όλους εκείνους που εξέτρεψαν το δημοκρατικό πολίτευμα και λειτούργησαν ως εφιάλτες σε βάρος της ίδιας τους της πατρίδας, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ για να κριθούν.
Το μόνο που υπάρχει, είναι: τα ΕΚΤΑΚΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, η ΦΥΛΑΚΗ, και φυσικά το ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ή Η ΚΡΕΜΑΛΑ, για να βρει επιτέλους δικαίωση ο προδομένος λαός μας.
 
http://ellinikoforum.blogspot.com/2011/09/154-154.html

ΚΥΝΙΚΟΣ… ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ… ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΜΕΣΙ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙ.

Αυτός είναι ο πρωθυπουργός της ντροπής. Το μεγαλύτερο όνειδος στη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου.
γράφει ο Reporto
Και αυτό είναι το πνεύμα της ταπεινωτικής του «απολογίας» στο σύνδεσμο της Γερμανικής Βιομηχανίας. 
«Οι Έλληνες δεν έχουν πια να δώσουν πολλά» δήλωσε αναγνωρίζοντας με τρόπο κυνικό πως με την πολιτική και με τα μέτρα του καταδίκασε την Ελληνική κοινωνία στην απόλυτη εξαθλίωση.
Και έσπευσε να θυμίσει πως: «Αν υπάρχει συνεχώς διάθεση τιμωρίας, τότε η κρίση δε θα γίνει ευκαιρία», θυμίζοντας έτσι το πραγματικό περιεχόμενο του γραμμάτιου δοσιλογισμού το οποίο έχει προσυπογράψει, αλλά και προειδοποιώντας με τον τρόπο του πως αν αυτός ο λαός χειραφετήσει την αξιοπρέπειά του και ξεσηκωθεί, τότε το σχέδιο της παγκόσμιας διακυβέρνησης θα ανατραπεί και θα ναυαγήσει οριστικά από το ντόμινο των πολιτικών εξελίξεων.
Πλειοδοτώντας σε δουλοπρέπεια ισάξια του προκατόχου του Σημίτη απέναντι στους Αμερικανούς, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη», αποκαλύπτοντας παράλληλα το μέγεθος του πολιτικού ψεύδους πάνω στο οποίο στηρίζει το σύνολο της πολιτικής του:
«Η Ελλάδα δανείζεται για να μπορέσει να αποπληρώσει το χρέος της και να απεξαρτηθεί απ' αυτό» είπε, αφήνοντας άφωνα τα πολιτικά και δημοσιογραφικά του φερέφωνα που επιμένουν να εξαπατούν αυτό το λαό διαλαλώντας πως τα δανεικά της ντροπής, προορίζονται για τη «σωτηρία» του τόπου.
Τέλος φροντίζοντας να υπενθυμίσει σε όλους το μέγεθος της πολιτικής δουλοπρέπειας την οποία υπηρετεί, τόνισε πως: «Η βοήθεια προς την Ελλάδα δεν είναι μια επένδυση σε λάθη του παρελθόντος αλλά μία επένδυση σε μελλοντικές κοινές επιτυχίες»
Και φυσικά ο καθένας κατανοεί πως οι «σωτήρες» μας, δεν χρηματοδοτούν τη «σωτηρία» της δικής μας πατρίδας και του δικού μας λαού...

Αυτό που κάνουν είναι να επενδύουν στα δικά τους σχέδια, σε μια αποδυναμωμένη Ελλάδα, σε μια παροπλισμένη κοινωνία, σε έναν μελλοντικό παράδεισο ανεξέλεγκτης εργασιακής και κοινωνικής εκμετάλλευσης.
Αυτός είναι ο πρωθυπουργός της υποταγής.
Αυτός είναι ο «ηγέτης» μιας έκπτωτης κυβέρνησης που στηρίζεται στην ανοχή του 15,4% των πολιτικά ανοήτων και καταδυναστεύει τον τόπο με τους 154 πράσινους κοινοβουλευτικούς αχυρανθρώπους έχοντας καταλύσει το Σύνταγμα και κάθε έννοια νομιμότητας σ αυτόν τον τόπο.
 
http://ellinikoforum.blogspot.com/2011/09/blog-post_6846.html

Το "δηλητήριο" του... Ανδρεϊσμού, σκότωσε την Ελλάδα!


Οι ακάλυπτες αρχικά και μετέπειτα με δανεικά καλυμμένες επιταγές του λαοπλάνου πολιτικάντη Ανδρέα Παπανδρέου είχαν ημερομηνία λήξεως.

Αυτό το γνώριζαν όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι Έλληνες, πλην εκείνων που ελέω Pasok -εν μια νυκτί- κοιμήθηκαν... λούμπεν και ξυπνήσαν...άρχοντες!

Δεν πρόκειται βεβαίως περί Φθινοπωρινής "Ανδρεϊκής" τυμβωρυχίας, αλλά θα είναι ίσως η πρώτη φορά που θα πω, ας μην τον συγχωρέσει ο Θεός!

Είθισται ο Θεός να συγχωρεί μόνον εκείνους που ζητάνε ταπεινά συγνώμη, αλλά ο καθ' ου, φρόντισε μέχρι και την τελευταία στιγμή της ζωής του να παραμείνει ένα αμετανόητο, αισχρό και σιχαμερό ανθρωποειδές.

Ζητώ συγνώμη απ' τον εαυτό μου κι' απ' όλους εσάς, αλλά δυστυχώς, δεν μπορώ να ξεχάσω.

Πιστέψτε με δε, πως δεν μπορώ να κάνω και διαφορετικά.

Θυμάμαι τις αλήστου μνήμης μέρες του "ένδοξου" πλην αισχρού... "Ανδρεϊσμού" και ντρέπομαι για τη χώρα μου που επέτρεψε να ασελγήσει πάνω της αυτό το πολιτικό έκτρωμα της σύγχρονης ιστορίας συνεπικουρούμενο και από τον πάλαι ποτέ ακριβοπληρωμένο ..."αυριανισμό" που έφθασε σε σημείο να φωτομοντάρει τον Μητσοτάκη ως συνεργάτη των Γερμανοφονιάδων, κι' αυτό βεβαίως τη βοηθεία του "Θείου"... βρέφους του Pasok αισχροτάτου Λαλιώτη, ο οποίος - τώρα πλέον - πατάει πάνω στα αγνώστου μεν προελεύσεως αλλά ελληνικά δισεκατομμύρια του φτωχού κοσμάκη, χωρίς ωστόσο να καταφέρει μέχρι και σήμερα να βγάλει έστω και μια δεκάρα τσακιστή με τον ιδρώτα του προσώπου του.

Η αισχρή εποχή του "Ανδρεϊσμού" με σήμα κατατεθέν το ζιβάγκο, την απλησιά και το μούσι, δυστυχώς δεν θα περάσει τόσο εύκολα όσο νομίζαμε αρχικά.

Κι' αυτό γιατί, όταν οι... πάσης φύσεως μουσάτοι αλήτες των απανταχού της χώρας πρασίνων κλαδικών, μπούκαραν από πόρτες και από παράθυρα στο ταλαίπωρο Δημόσιο κι έγιναν εν μια νυκτί, οι κηπουροί γιατροί του μετέπειτα ΕΣΥ του μακαρίτη Γεννηματά, οι τελειόφοιτοι Γ΄ Δημοτικού, προϊστάμενοι τμημάτων, οι ξυλοσχίστες πρόξενοι στις ανά τον κόσμο Διπλωματικές μας εκπροσωπήσεις και έτσι απέκτησε καθολική ισχύ το λεγόμενο..."Λαϊκό κεκτημένο".

"Δεν υπάρχουν θεσμοί, παρά μόνον ο Λαός" διακήρυσσε εκστασιασμένος απ' την... "Λατρεία" του πλήθους - όχλου από κάποιο μπαλκόνι της Κοζάνης - θυμάμαι - ο μακράν ημών πλέον μακαρίτης, αλυσοδένοντας για 30-40 χρόνια την χώρα με τα δεσμά του Λαϊκισμού...

Έτσι φθάσαμε λίγο αργότερα επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη στα πρωτοφανή... ξεβρακώματα των άτυχων... "ΣΕΠιτων" των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας από τους πράσινους στρατευμένους και τερατογενείς Σταμουλοκολλάδες, στα κατεβάσματα των διακοπτών της ΔΕΗ των Μπακούληδων, στα τερατώδη και υπέρ Μαυράκηδων "δωράκια" ποσού των 500.000.000 δραχμών και σήμερα στα... νταηλίκια των φορτηγατζήδων, των ταξιτζήδων και των λοιπών συντεχνιών, μηδέ εξαιρουμένων και των τύποις και ελέω πράσινης πολιτικής κονόμας αισχρά κατασκευάσματα των ΜΚΟ εντός των οποίων σταυλίζονται τα χρυσοπληρωμένα και πάσης φύσεως τρωκτικά του δημοσίου χρήματος, μιας εκ των οποίων ανήκει και στην... μάδερ Μάργκαρετ!

Οποίος εξευτελισμός.!

Όσοι λοιπόν τότε έδρεπαν καρπούς "αγλαών" ημερών και ειρωνεύονταν τα... "κοροΐδα της απ' έξω" μεριάς, ας...φάνε τώρα στη μάπα, έναν Ανδρέα... κατεψυγμένο και αργότερα... βλέπουμε!

Βεβαίως, κοντά σε σας αληταράδες, θα καούμε κι' εμείς, αλλά θα έχουμε ήσυχη την συνείδησή μας επειδή δεν κάναμε μακροβούτι στη λίμνη με το χρυσάφι. Εσείς αφαιρέσατε το περιεχόμενο της λίμνης και τώρα ο Ελληνικός λαός κοιτάζει με απορία τον ξερό πυθμένα της.

Πέστε μας και μαλάκες για να τελειώνουμε.! Πολύ θα το ευχαριστηθώ!

Ζητώ ξανά συγνώμη, αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω.

Δεν μπορώ να ξεχάσω τον... "Ανδρεϊσμό" που έχοντας δέσει χειροπόδαρα την δικαιοσύνη, λεηλατούσε ωσεί ιέραξ την δημόσια περιουσία και την μετέτρεπε σε προσωπικό τσιφλίκι τόσον του ιδίου και της κλίκας του, όσο και της μετέπειτα συμβίας του Μιμής, η οποία κατά δήλωσή της παραμένει - από τότε - "κλειστή" ως..."γυναίκα".

Δεν μπορώ να ξεχάσω τον εκλιπόντα εκλογομάγειρα Κουτσόγιωργα που για τα...
μικροέξοδα των παιδιών του άρπαξε 2.000.000 δολλάρια από το υστέρημα του Ελληνικού λαού και τα μετάφερε σε Ελβετική τράπεζα και σε γενόμενη επερώτηση εντός του κοινοβουλίου από μέλος της αντιπολιτεύσεως απάντησε πως... "εσείς δεν δικαιούσθε δια να ομιλείτε".

Βεβαίως, ο "περήφανος Έλληνας"... αντάμειψε δεόντως και... πλουσιοπάροχα τον υιόν Κουτσόγιωργα για την... Εθνική προσφορά του πατρός του, και του έδωσε μια θέση στο... κοινοβούλιο!

Ω αφελή Έλληνα!

Πίστεψες στ' αλήθεια ότι αυτός ο "πολιτικός" θα μπορούσε ποτέ να κάνει καλό στην Ελλάδα, την οποία ουδέποτε θεώρησε πατρίδα του;

Θεωρείς πως ήταν τυχαία η τοποθέτηση του κανακάρη του και νυν πρωθυπουργού στο υπουργείο Παιδείας; Απλά του έδινε μια ευκαιρία μπας και μάθει Ελληνικά!

Πίστεψες ότι ενδιαφέρθηκε πραγματικά για την Ελλάδα, όταν σε διάστημα δύο μηνών την οδήγησε σε τρεις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις με κόστος δισεκατομμυρίων, μόνο και μόνο για να αποτρέψει την εκλογή Μητσοτάκη;

Δεν κατάλαβες γιατί το εκλογομαγειρείο έβαλε στο φουλ τις ...ατμομηχανές του; Απλά γιατί ο ..."Ανδρέας" το είχε χωνέψει ότι ο Μητσοτάκης με αφορμή το σκάνδαλο Κοσκωτά, θα τον έβαζε σίγουρα φυλακή.

Τότε ακριβώς έφθασε και το πράσινο μαντάτο - τελεσίγραφο στον Μητσοτάκη, ότι αν γίνει κάτι τέτοιο το Pasok θα αιματοκυλήσει τη χώρα, γι' αυτό και ο άρπαξ των δισεκατομμυρίων του Κοσκωτά - δηλαδή του Ελληνικού λαού - απηλλάγη οριακά με διαφορά μιας ψήφου.

Και για τους μη κατέχοντες την νομικήν επιστήμην, θα πρέπει να πούμε πως μεταξύ απαλλαγής και αθώωσης υπάρχει μεγάλη διαφορά. Δεν είναι της παρούσης να αναφερθούμε σ' αυτή τη λεπτομέρεια, που δυστυχώς ελάχιστοι, και μόνο οι νομικοί γνωρίζουν.

Αυτή η οριακή "απαλλαγή" λόγω ...αμφιβολιών έκανε τα πράσινα παπαγαλάκια να μιλάνε για..."βρώμικο '89".

Οποία καταισχύνη!

Συγνώμη και πάλι, μα δεν μπορώ να ξεχάσω.

Δεν μπορώ να ξεχάσω το "Τσοβόλα δώστα όλα" που δυστυχώς ήταν μια σοβαρή εντολή προς τον τότε υπουργό οικονομικών και όχι απλά ένα ...σχήμα λόγου, όπως θέλησε να το παρουσιάσει αργότερα.

Δεν μπορώ να ξεχάσω τα λόγια που μου μετέφερε Αξιωματικός της Αστυνομίας όταν ο Κοσκωτάς εν εξάλλω καταστάσει είπε για τα πράσινα της εποχής τρωκτικά: "ως πότε θα τους πληρώνω τους καργιόληδες;"

Δεν μπορώ να ξεχάσω τον ..."πρωθυπουργικό φίλο" Γιώργο Λούβαρη ο οποίος υπό το βάρος των ασήκωτων ..."Pampers" με τα ..."τούβλα" δεν προσήλθε να καταθέσει στο ειδικό δικαστήριο, επικαλούμενος λόγους υγείας (σκλήρυνση κατά πλάκας), ενώ λίγο αργότερα - ω του θαύματος - ιάθη πλήρως και ματαμορφώθηκε βοηθούσης και της ...Ανδρεϊκής "Κίρκης" σε ...νεανία, παίζοντας ποδόσφαιρο μέσα στην αρένα στου "Καραϊσκάκη" ως αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, πλάι στον Ντέταρι, το μεγάλο και ακριβοπληρωμένο από τον Κοσκωτά συμβόλαιο ύψους ενός δισ. δραχμώνγια την εποχή.

Δεν μπορώ να ξεχάσω το μπουκάλι ..."Johny Walker" με το οποίο κοιμόταν και ξυπνούσε ο ..."Ανδρέας".

Δεν μπορώ να ξεχάσω ότι σε μια σύνοδο των "6" που πραγματοποιούνταν στην Αθήνα, αυτός ...ξέχασε να πάει, γιατί έγειρε στην αγκαλιά του Μορφέα απολαμβάνοντας τα ερωτικά χάδια μιας ..."Κυρίας" σε κάποια έπαυλη του Παλιού Ψυχικού και όταν ο σύζυγος της "Κυρίας" τους έκανε ...τσακωτούς, ο "απλοχέρης" Ανδρέας τον έκανε κάπου ...Διοικητή, με αμοιβές μεγιστάνα.

Δεν μπορώ να ξεχάσω...

Συγχωρέστε με, αλλά δεν μπορώ!

Όπως και δεν θα μπορέσω να αντέξω επίσης μια νέα συνάντηση μαζί του, ούτε καν στην... κόλαση!

http://kostasxan.blogspot.com/2011/09/blog-post_992.html

Ξεκινάει άσκηση για την αντιμετώπιση αιφνίδιας τουρκικής απειλής

Η αντιμετώπιση μιας αιφνίδιας στρατιωτικής κρίσης είναι το βασικό σενάριο στη φετινή διακλαδική άσκηση «Αλέξανδρος», ενώ οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι από το απόγευμα της Δευτέρας το «Πίρι Ρέις» έχει ξεκινήσει έρευνες μέσα στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη υπό την προστασία έξι τουρκικών πολεμικών πλοίων. Ο Χουσεΐν Αβνί Μπενλί, διευθυντής του Ινστιτούτου Θαλάσσιων Επιστημών στο πανεπιστήμιο της Σμύρνης όπου ανήκει το «Πίρι Ρέις», ισχυρίστηκε ότι από τις 16.30 το απόγευμα της Δευτέρας, το τουρκικό πλοίο έχει ξεκινήσει ερευνητικές εργασίες.
Το «Πίρι Ρέις» πλέει σε διεθνή ύδατα αλλά εντός της κυπριακής ΑΟΖ, σε μια απόσταση περίπου 40 μίλια νότια από την Πάφο, και συνοδεύεται από έξι τουρκικά πολεμικά πλοία. Το ερευνητικό πλοίο ενώθηκε με το στολίσκο των έξι τουρκικών πολεμικών το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ αρχικώς είχε ανακοινωθεί ότι θα πλεύσει στο λιμάνι της Μερσίνης.
«Δεν έχουν κανένα πρόβλημα», είπε ο διευθυντής του τουρκικού Ινστιτούτου Θαλασσίων Ερευνών για το πλήρωμα του «Πίρι Ρέις» και πρόσθεσε : «Ήδη τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη και οι φρεγάτες παρακολουθούν από κοντά τις εργασίες του πλοίου».
Κι όλα αυτά ενώ ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς εξαπολύει νέες απειλές προειδοποιώντας τη Λευκωσία. «Ελπίζω ότι η απέναντι πλευρά δεν θα έχει το θράσος να αναγκάσει την Τουρκία να κάνει χρήση βίας», είπε ο κ. Αρίντς στο Euronews και ισχυρίστηκε ότι η Άγκυρα δεν έχει στείλει τα πολεμικά της πλοία στην ανατολική Μεσόγειο για να πολεμήσουν. «Ανέλαβαν καθήκον προστασίας και θα αντισταθούν, εάν υπάρξει οποιαδήποτε κίνηση, που θα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Κι αυτό είναι ένα από τα μέσα, που έχουμε να χρησιμοποιήσουμε, για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Συνεπώς, δεν έχουμε ανάγκη, ούτε και πρόθεση να κάνουμε πόλεμο με κανέναν», υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης.
Την ίδια ώρα, οι αξιωματικοί που υπηρετούν στο Πεντάγωνο κάνουν δωδεκάωρες βάρδιες προκειμένου να εφαρμόσουν τα σχέδια επί χάρτου, αφού τα γυμνάσια που κωδικοποιούνται με την ονομασία «Αλέξανδρος» διενεργούνται σε 24ωρη βάση.
Εκτός από τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς που υπηρετούν στο ΓΕΕΘΑ και τα Γενικά Επιτελεία, στα παίγνια συμμετέχουν όλοι οι μείζονες επιχειρησιακοί σχηματισμοί, η Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα και η Πυροσβεστική, υπηρεσιακά στελέχη των υπουργείων Εξωτερικών και Εσωτερικών, αλλά και τμήματα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, του ΟΤΕ, της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
Οι αξιωματικοί ασκούνται επί χάρτου (αφού η μεγάλη διακλαδική άσκηση «Παρμενίων» που διεξάγεται από μάχιμες δυνάμεις επί του πεδίου, από το 2007 και μετά γίνεται κάθε δύο χρόνια) προκειμένου το ΓΕΕΘΑ να λάβει συμπεράσματα για τη δυνατότητα των ενόπλων δυνάμεων να αντιμετωπίσουν μια αιφνίδια κρίση. Οι συμμετέχοντες αξιωματικοί εφαρμόζουν τα επιχειρησιακά σχέδια.
Φέτος, το πεδίο διεξαγωγής της άσκησης έχει επεκταθεί μέχρι την περιοχή της Κύπρου.
Κι αυτό διότι οι αξιωματικοί έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τις κινήσεις των νορβηγικών ερευνητικών πλοίων που κάνουν σεισμικές εργασίες στην περιοχή ανάμεσα στο Καστελόριζο και την Κύπρο, αλλά και την πορεία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Πίρι Ρέις».
Από το μεσημέρι της Δευτέρας, το «Πίρι Ρέις» έχει ενωθεί με τα έξι τουρκικά πολεμικά πλοία που περιπολούν σε απόσταση 45 μιλίων νοτίως της Πάφου. Ο τουρκικός στολίσκος απέχει περίπου 65 ναυτικά μίλια από την πλωτή εξέδρα όπου γίνονται οι κυπριακές γεωτρήσεις για τη διαπίστωση της ποσότητας φυσικού αερίου που υπάρχει στο οικόπεδο 12 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου.
Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, το «Πίρι Ρέις» επρόκειτο να καταπλεύσει στο λιμάνι της Μερσίνης το βράδυ της Δευτέρας. Αντί όμως να προσεγγίσει την περιοχή βορείως της Κύπρου, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο κινήθηκε νότια της Κύπρου και ενώθηκε με τη φρεγάτα, την κορβέτα και τις τουρκικές πυραυλακάτες που κάνουν επίδειξη της τουρκικής παρουσίας στην ανατολική Μεσόγειο.
Τη Δευτέρα, 12 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη μπήκαν στο FIR Αθηνών χωρίς άδεια και παραβίασαν έξι φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο.


Πρώτο Θέμα
 
http://greeknation.blogspot.com/2011/09/blog-post_2786.html

Η "ΓΡΑΜΜΗ" ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ...

- Επεξεργάζονται άμεση μείωση του χρέους στο 90% του ΑΕΠ
- Σε ευρωπαϊκά χέρια πηγαίνουν τα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου
– “Αυτές οι σκέψεις είναι στη γραμμή που σκεφτόμαστε κι εμείς” τονίζει ο Σόιμπλε
– Η πίεση των Αμερικανών και η αιφνίδια αλλαγή στάσης των Γερμανών

– Διαβάστε αναλυτικά το Γερμανικό μοντέλο


Η γνωστή εταιρία συμβούλων Roland Berger επεξεργάστηκε σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας με άμεση μείωση του χρέους και ευρύ πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων υπό την εποπτεία της Ε.Ε.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία οικονομική επιθεώρηση WirtschaftsWoche (WiWo), το σχέδιο προβλέπει άμεση μείωση του χρέους της Ελλάδας στο 90% του AΕΠ με τη δημιουργία εταιρείας καταπιστευτικής διαχείρισης ‘Treuhand’ (Τρόιχαντ), υπό τον έλεγχο της Ευρωζώνης, για τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα.

Σε αυτήν θα περιέλθουν…

οι προς ιδιωτικοποίηση φορείς και περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου τα οποία είναι ιδιωτικοποιημένα στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, όπως αεροδρόμια, λιμάνια, αυτοκινητόδρομοι κ.α., αλλά όχι “πολιτιστικά αγαθά”.

“Πωλούνται”τα υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και η ΓΑΔΑ!

Η εταιρία Roland Berger υπολογίζει την αξία τους στα 125 δις ευρώ. Προτείναι να διατεθούν τα 60 δις για την αποπληρωμή του χρέους της Ελλάδας προς τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης και το υπόλοιπο να αναλάβει ο προσωρινός μηχανισμός στήριξης EFSF. Με τον τρόπο αυτό το χρέος της Ελλάδας “θα μειώνονταν από το 145% στο 90% του ΑΕΠ”, δήλωσε στη WiWo, ο διευθυντής της Roland Berger, Μάρτιν Βίτι.

Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Wiwo ισχυρίζεται ότι το σχέδιο είναι εν γνώσει του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος είπε ότι “αυτές οι σκέψεις είναι στη γραμμή που σκεφτόμαστε κι εμείς”.



Το είδα στο Udemand 
http://thalamofilakas.blogspot.com/2011/09/blog-post_27.html

Απίστευτο! Βρέθηκε ο Παπανδρέου! Οι Έλληνες σε απόγνωση και ο Γιώργος στο... κανό του!

Ακούγεται τρελό, αλλά δυστυχως, είναι πραγματικότητα.  Αναγνωστες που γνωρίζουν τα τηλέφωνά μας, επικοινώνησαν εξοργισμένοι μαζί μας τις τελευταίες μέρες, για να μας ενημερώσουν ότι μέχρι και χθες το πρωί, ο Πρωθυπουργός  της χώρας, Γιώργος Παπανδρέου, απολάμβανε το...
κανό του στην περιοχή "Δικαστικά" στον Σχινιά Μαραθώνα, την ίδια ώρα που οι Έλληνες έχουν ανέβει στα....
κάγκελα από τα δυσβάσταχτα φορολογικά μέτρα που εξήγγειλε η κατοχική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα λοιπόν με τις καταγγελίες, την Παρασκευή και το Σάββατο το απόγευμα και την Κυριακή το πρωί, (23, 24 και 25 Σεπτεμβρίου) ο μνημονιακός πρωθυπουργός, συνοδευόμενος τουλάχιστον από 30 άντρες της φρουράς του, απολάμβανε το κανό του στα ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ.
Πώς λέμε.. "εδώ ο κόσμος καίγεται και το..."κανό" χτενίζεται"...
ΑΠΟΛΥΤΗ Η ΤΑΥΤΙΣΗ!!!!
Και το... ωραίο...
Όλοι μα όλοι όσοι αντελήφθησαν τον πρωθυπουργό να ...κανάρει...αδιαφορώντας για την καταστροφή του ελληνικού λαού, έκαναν την παρακάτω χειρονομία...με την οποία.. ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ...
Ελπίζουμε ότι την ίδια χειρονομία, θα επαναλάβουν και στις κάλπες...όπτε κι αν αυτές στηθούν.

http://attikanea.blogspot.com/

Ακόμα και 2.500 ευρώ στοιχίζει η νομιμοποίηση κάθε γεώτρησης

Το νέο χαράτσι για νομιμοποίηση των υφιστάμενων δικαιωμάτων χρηστών νερού»

Χαράτσια που ξεπερνούν τις δυνατότητές τους καλούντια να πληρώσουν οι αγρότες για την νομιμοποίηση των γεωτρήσεών τους. Το κόστος ξεκινά από 1200 ευρώ και φτάνει τα 2200 ευρώ για τη νομιμοποίηση. Ανάστατοι είναι οι αγρότες σε όλη την Πελοπόννησο.
Ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος συναντήθηκε στους Γαργαλιάνους με τα Δ.Σ. των....
Αγροτικών Συλλόγων Γαργαλιάνων και Φιλιατρών και αγρότες της περιοχής.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η νέα Κ.Υ.Α. για τα νερά, αλλά και τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες.
Ο Θανάσης Πετράκος ζήτησε τη γνώμη των αγροτών για το θέμα των υδάτων και τη νέα Κ.Υ.Α. εν όψει της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για τα ζητήματα αυτά.
Οι αγρότες τόνισαν ότι μετά την έγκριση της Κ.Υ.Α. για τη «νομιμοποίηση των υφιστάμενων δικαιωμάτων χρηστών νερού» έχουν εμφανιστεί αρκετές ιδιωτικές εταιρείες στην περιοχή και το κόστος για τη νομιμοποίηση είναι 1.200 ¤ περίπου (400 ¤ τοπογραφικά +500 ¤ η εταιρεία για το φάκελο +300 ¤ το υδρόμετρο). Το ποσό αυτό είναι πολύ μεγάλο και είναι αδύνατο να το καταβάλλουν οι αγρότες γιατί δεν έχουν χρήματα. Για δε τους μεγάλους παραγωγούς το κόστος είναι 2.200 ¤ διότι επιβαρύνονται επιπλέον με τη Μ.Π.Ε.
Ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» και οι αγρότες της Τριφυλίας συμφώνησαν ότι:
1) Η νέα Κ.Υ.Α. έχει καθαρά εισπρακτικό χαρακτήρα και επιβαρύνει οικονομικά πάρα πολύ τους αγρότες.
2) Να μην πληρώσει κανένας αγρότης για το φάκελο νομιμοποίησης. Το τοπογραφικό και η νομιμοποίηση να γίνει από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας.
3) Το ΙΓΜΕ μέχρι σήμερα επιτελούσε σημαντικό έργο. Έκανε δωρεάν τις χημικές αναλύσεις σε όλες τις κρατικές και ιδιωτικές γεωτρήσεις. ΓιΆ αυτό όχι μόνο δεν πρέπει να κλείσει, αλλά να αναβαθμιστεί.
4) Αντί η κυβέρνηση να ψηφίζει συνεχώς χαράτσια, να ασχοληθεί ώστε να αλλάξει ο τρόπος άρδευσης και να μετατραπεί σε «στάγδην», να αξιοποιηθούν οι νέες τεχνολογίες σε συνεργασία με το Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας για πιο ορθολογική χρήση του νερού και γενικότερα να γίνουν επενδύσεις για μικρά φράγματα και λιμνοδεξαμενές για να μην επιβαρύνεται ο αγρότης με την ανόρυξη γεωτρήσεων, αλλά και να προστατευτεί το περιβάλλον.
5) Να δοθεί παράταση τουλάχιστον μέχρι 31/12/2012 για τη νομιμοποίηση, διότι είναι αδύνατο σε 3 μήνες να γίνει η νομιμοποίηση όλων.
6) Η άδεια να έχει ισχύ 10 χρόνια και όχι 3 χρόνια. Κάθε 3 χρόνια να γίνεται χημική ανάλυση του νερού.
7) Η ποσότητα για να χαρακτηρίζεται κάποιος μικρός παραγωγός από 100.000 m3 το χρόνο να γίνει 150.000 m3 και να διαφοροποιείται κατά καλλιέργεια με επιστημονικά κριτήρια.
8) Οι υφιστάμενες γεωτρήσεις ανεξάρτητα απόστασης μεταξύ τους από τη στιγμή που είναι νόμιμες πρέπει να παραμείνουν ως έχουν.
9) Επίσης τονίστηκε ότι έπρεπε να υπήρχε παντού αρδευτικός κανονισμός. Σήμερα δυστυχώς δεν υπάρχει πουθενά, ενώ πριν τον «Καποδίστρια» υπήρχε παντού.
10) Σε σχέση με τις 13 κρατικές γεωτρήσεις των Φιλιατρών τονίστηκε ότι πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι, ώστε να σταματήσει η πώληση νερού από ιδιώτες.
Επίσης επισημάνθηκε ότι δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα Τ.Ο.Ε.Β. Πρέπει επιτέλους να γίνει και πλειοψηφία στο Δ.Σ. να είναι εξυπηρετούμενοι αγρότες.
Επιπλέον τονίστηκε ότι ο Δήμος δεν πρέπει να μεταβιβάσει το κόστος της νομιμοποίησης στους αγρότες.
Τέλος, έγινε συζήτηση για το Φιλιατρινό φράγμα, που κατασκευάζεται και διαπιστώθηκε κοινή άποψη και σε αυτό το θέμα. Επιβάλλεται να γίνει Φορέας Διαχείρισης, που θα αποτελείται από θεσμικά πρόσωπα και η πλειοψηφία να είναι εξυπηρετούμενοι αγρότες.
Διαφωνούν ριζικά, κατηγορηματικά και ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου και οι αγρότες να γίνει Α.Ε.

http://www.moriasnow.gr/

STRATFOR προς Τουρκία: «Όχι και τόσο κακή ιδέα ένα ελληνικό πλήγμα»!

Τεράστια αίσθηση προκαλεί ανάλυση του γνωστού αμερικανικού think tank «Strategic Forecasting» (STRATFOR) αφού προβαίνει σε προειδοποιήσεις προς την Άγκυρα ότι ο δρόμος που έχει πάρει στην υπόθεση των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ολισθηρός…
Του Μιχαήλ Βασιλείου
Συνεργάτης του περιοδικού ....
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ & ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η προειδοποίηση έχει διπλή σημασία εάν αναλογιστεί κανείς ότι η αίσθηση που επικρατεί είναι ότι το συγκεκριμένο ίδρυμα θα μπορούσε μάλλον να χαρακτηριστεί ως φιλοτουρκικό, με τον ιδρυτή του Δρ. Τζορτζ Φρίντμαν (εβραϊκού θρησκεύματος με οικογένεια προερχόμενη από την κεντρική Ευρώπη) να έχει ουκ ολίγες φορές ταξιδέψει τους τελευταίους μήνες στην Άγκυρα απ’ όπου έστελνε αναλύσεις και εκτιμήσεις για την ικανότητα της Τουρκίας να αποτελέσει τον νέο ηγέτη στην ευρύτερη περιοχή.
Κι όλα αυτά μετά από επαφές σε ανώτατο επίπεδο (πολιτικές, στρατιωτικές) κάτι το οποίο προκύπτει τόσο από ανάγνωση των αναλύσεων «πίσω από τις γραμμές» όσο και από την πληρότητα της πληροφόρησης που έδειχνε να διαθέτει ένας κατά τεκμήριο δεινός αναλυτής τν διεθνών σχέσεων και της γεωπολιτικής.
Η ανάλυση ξεκινάει με μια αμφισβητούμενη θα μπορούσε να πει κανείς εκτίμηση, ότι η αμερικανική εταιρία που εμπλέκεται στην εξόρυξη των υδρογονανθράκων, η Noble Energy, καθώς επίσης η Κύπρος, οι Ηνωμένες Πολιτείες και μεγάλο τμήμα της Ευρώπης, δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν εγκαίρως ότι η Τουρκία, μη διαθέτοντας καλύτερες επιλογές, «θα χρησιμοποιούσε τη διένεξη για να επιστρέψει στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».
Κάτι τέτοιες αναφορές σε αναλύσεις μας έχουν κάνει να πιστεύουμε ότι οι δυνατότητες των Ελλήνων αναλυτών, τουλάχιστον στα ζητήματα ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής, είναι πολύ ανώτερες των ξένων συναδέλφων τους. Το περιοδικό ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ & ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ το οποίο μάλιστα στο τρέχων τεύχος που κυκλοφορεί στα περίπτερα σε όλη τη χώρα πραγματεύεται στο κεντρικό του θέμα, για μία ακόμη φορά, το συγκεκριμένο θέμα με τίτλο «Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ: Η Αντάντ της Ανατολικής Μεσογείου», έχει κατ’ επανάληψη ασχοληθεί με το θέμα προβλέποντας με εντυπωσιακή ακρίβεια το που οδεύουν τα πράγματα και ποια είναι τα γεωπολιτικά και μη συμφέροντα της κάθε εμπλεκόμενης πλευράς τα οποία διακυβεύονται στην υπόθεση.
Στη συνέχεια, η ανάλυση αναφέρει ορθώς, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες που από την αρχή της θητείας του Μπάρακ Ομπάμα στην προεδρία κατέβαλλαν και εξακολουθούν να καταβάλλουν προσπάθεια για την αλλαγή της εικόνας της χώρας στον μουσουλμανικό κόσμο και κυρίως στη Μέση Ανατολή, έχουν διακρίνει στην Τουρκία μία χώρα με σημαντική πολιτική, οικονομική και στρατιωτική ισχύ η οποία μπορεί να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν τα προβλήματα και να ελέγξουν – καθοδηγήσουν την περιοχή πιο αποτελεσματικά. Στη φρασεολογία αυτή υποκρύπτεται – περιλαμβάνεται και η αμερικανική αναζήτηση συμμάχων για τον έλεγχο των πυρηνικών φιλοδοξιών της Τεχεράνης, με την Τουρκία να παίζει σημαντικό ρόλο, κυρίως ελέω γεωγραφίας.
Από το σημείο αυτό αρχίζει η άσκηση ευγενικής μεν, αλλά σκληρότατης κριτικής στην Τουρκία, η οποία είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει συζητήσεις στα κέντρα εξουσίας στην Άγκυρα. Η Τουρκία θεωρείται ότι χρησιμοποιεί σκληρή ρητορική η οποία όμως στερείται ουσίας: Εναντίον του Ισραήλ, με θετικά γι’ αυτήν αποτελέσματα σε επίπεδο δημόσιας εικόνας και επικοινωνιακής διείσδυσης στον αραβικό κόσμο, με σημαντικές όμως απώλειες στον τομέα της αξιοπιστίας, αφού όπως αναφέρεται στην ανάλυση, δεν φαίνονται οι Τούρκοι να είναι διατεθειμένοι να υλοποιήσουν τις απειλές τους για την αποστολή πολεμικών πλοίων που θα συνοδεύσουν έναν νέο «στόλο ελευθερίας» για τη Γάζα. Επειδή γνωρίζουν ότι οι Ισραηλινοί ποτέ δεν αστειεύτηκαν, ούτε σκοπεύουν να το πράξουν τώρα, με θέματα τα οποία άπτονται της εθνικής τους ασφάλειας.
Με απλά λόγια, οι υψηλής δημοσιότητας επισκέψεις του Ερντογάν στο Κάιρο και η προσπάθεια οργάνωσης της υποστήριξης του παλαιστινιακού αιτήματος για αναγνώριση από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως κράτους, καταντούν από ένα σημείο και πέρα αντιπαραγωγικές, αφού πέραν των θετικών επιπτώσεων σε τμήμα των αραβικών κοινωνιών, περιπλέκουν την πολιτική μεγάλων δυνάμεων στην περιοχή, οδηγούν σε ρητορική του τύπου «κι εμείς θα ενισχύσουμε το PKK» (δεν το ξέραμε, μέχρι και το όνομα της εταιρίας συνιδιοκτήτης της οποία ήταν πρώην αρχηγός της Mossad έχει γίνει γνωστό…) και αυτό είναι απείρως σημαντικότερο στο τέλος της ημέρας…
Στη συνέχεια, η ανάλυση του STRATFOR αναφέρεται στην έμμεση προειδοποίηση των ΗΠΑ στη Τουρκία να υπαναχωρήσει στις απειλές της οι οποίες σχετίζονται με τη διαδικασία των ερευνών και των εξορύξεων: Όντως οι ΗΠΑ είχαν μείνει «εξαιρετικά σιωπηλές» (extremely quiet) αν και μη κατονομαζόμενοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έστειλαν ειδικά προς την Τουρκία μήνυμα (deliberate message) «να μην υπολογίζει στην αμερικανική βοήθεια σε αυτό το ζήτημα». Το STRATFOR με απλά λόγια και ευθέως υποστηρίζει ότι η Τουρκία δεν υπολόγισε σωστά (miscalculated) το πόσο πολύ απαραίτητη είναι για τις Ηνωμένες Πολιτείες ως γεωπολιτικός εταίρος, είτε για όλα τα προαναφερθέντα, είτε ως παράγοντας στην έμμεση πολιτική ανάσχεσης containment) της Ρωσίας. Με αυτό το σκεπτικό το STRATFOR προβλέπει ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας το προσεχές διάστημα.
Το τελευταίο μέρος της ανάλυσης είναι και το πιο ενδιαφέρον, αφού αξιολογεί τις πιθανότητες ξεσπάσματος στρατιωτικής σύγκρουσης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία: Μπορεί η Ελλάδα να είναι απασχολημένη με την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, αναφέρεται, αν όμως η Τουρκία επιμείνει και στείλει πολεμικά πλοία να συνοδεύσουν ερευνητικά σκάφη για τη διενέργεια δικών της ερευνών σε «αμφισβητούμενα» (disputed) ύδατα στην κυπριακή ΑΟΖ, τότε η ελληνική κυβέρνηση ίσως μπει στον πειρασμό να επιχειρήσει τη συσπείρωση του λαού της, οπότε μια σύγκρουση με την Τουρκία δεν προβάλει και ως μια τόσο κακή ιδέα!
Εάν αυτή η εκτίμηση αντιμετωπιστεί «κυριολεκτικά», ίσως τα πράγματα να μην είναι και ακριβώς έτσι. Δεδομένου όμως του ρόλου – ενίοτε – τέτοιων ιδρυμάτων στην διαβίβαση μηνυμάτων, ενδεχομένως μια εναλλακτική ερμηνεία της αναφοράς θα ήταν «ίσως οι ΗΠΑ να εξυπηρετούνται από μια τέτοια προοπτική». Και για να επεκτείνουμε το συλλογισμό λίγο, εμμέσως διαμηνύεται στην Άγκυρα «δεν είστε όσο ισχυροί υποστηρίζεται» ή/και «γνωρίζεται ποιες είναι οι επιχειρησιακές δυνατότητες των Ελλήνων»…
Τα υπόλοιπα θα τα δούμε σύντομα…
 
http://anti-ntp.blogspot.com/2011/09/stratfor_27.html

"Ιεραπόστολος" Γ.Παπανδρέου: "Μην τιμωρείτε άλλο τους Ινδιάνους"!


ImageΠρωτοφανείς θέσεις περί "τιμωρίας" της Ελλάδας εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου πριν λίγο μιλώντας  από το βήμα του συνεδρίου του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας, δημιουργώντας ερωτήματα για το αν θεωρεί τον εαυτό του Έλληνα πρωθυπουργό ή Ευαγγελιστή ιεραπόστολο σε μια φυλή Ινδιάνων της μετακολομβιανής Αμερικής τους οποίους πρέπει να τιμωρήσουμε για να τους φέρουμε στον ίσιο δρόμο! Έστω και αν πεθάνει το 90% αυτών, όπως συνέβη τότε!
Είπε συγκεκριμένα ότι "αν υπάρχει συνεχώς διάθεση ... τιμωρίας σε βάρος των Ελλήνων, θα πάψει η κρίση να αποτελεί ευκαιρία"! Αποδέχεται, δηλαδή ως Έλληνας πρωθυπουργός την τιμωρία του ελληνικού λαού, αλλά μέχρις ενός σημείου! 
Βλέπει ο Γ.Παπανδρέου τον βασανισμό της Ελλάδας ως μια δίκαιη τιμωρία του ελληνικού λαού! Με καθαρά Ευαγγελική αντίληψη. Όπου οι Ευαγγελιστές των ΗΠΑ θεωρούν ότι πρέπει να βιώσει κάποιος μια τιμωρία για να εξιλεωθεί από τις αμαρτίες του! Ποιος πρωθυπουργός και σε ποιο μέρος του κόσμου λέει τέτοια πράγματα για τον λαό του;
Ούτε οι μεταπολεμικοί ηγέτες της Γερμανίας δεν μίλησαν ποτέ για "τιμωρία" του λαού τους για τα εγκλήματα που διέπραξαν σε βάρος της ανθρωπότητας τον Β'Π.Π.. Ντροπή και όνειδος!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Βρετανός δημοσιογράφος: «Καλή η ομιλία Παπανδρέου αλλά δεν πίστεψα ούτε λέξη»!


ImageΧλιαρές έως αρνητικές ήταν οι πρώτες αντιδράσεις Βρετανών δημοσιογράφων από την ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο συνέδριο του συνδέσμου των Γερμανών βιομηχάνων.
Ο Jeremy Warner σχολιαστής της εφημερίδας Telegraph δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μου άρεσε αρκετά η ομιλία του Γ. Παπανδρέου, αλλά δεν πίστεψα ούτε λέξη (!). Μόλις η Ελλάδα λάβει τα επόμενα 8 δισ. € που της αναλογούν από τη δόση τα πάντα πρόκειται να διαπραγματευθούν».
Από την πλευρά του ο Richard Fletcher οικονομικός αρχισυντάκτης της Telegraph ανέφερε με το γνωστό Βρετανικό φλέγμα ότι ο Γ. Παπανδρέου έχει γίνει βαρόμετρο για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας.
«Όταν το τηλεοπτικό δίκτυο Sky news αρχίζει να δείχνει ζωντανά τις ομιλίες του Έλληνα πρωθυπουργού στο συνέδριο των Γερμανών βιομηχάνων στο Βερολίνο τότε καταλαβαίνει κανείς ότι έχουμε πρόβλημα».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΗ ΣΚΑΝΔΑΛΗ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ

Mε έκτακτη αναφορά της η ρωσική ομοσπονδιακή υπηρεσία ατομικής ενέργειας (FAAE), προειδοποίησε τις ρωσικές αρχές για να ξεκινήσουν επείγουσες προετοιμασίες για την προστασία των πυρηνικών της εγκαταστάσεων συμπεριλαμβανομένων και των πυρηνικών της πυραύλων, προ του κινδύνου μιας ηλιακής έκρηξης η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει μαζικές διακοπές ρεύματος έως και την πυροδότηση των ίδιων των πυρηνικών κεφαλών των πυραύλων!
Μάλιστα στην αναφορά γίνεται λόγος για την ηλιακή έκρηξη X1.9 που σημειώθηκε εχθές προερχόμενη από την ηλιακή κηλίδα "1302" –έτσι όπως έχει χαρτογραφηθεί στην επιφάνεια του Ήλιου- με αποτέλεσμα μεγάλες περιοχές της Χιλής να μείνουν χωρίς ηλεκτροδότηση λίγα λεπτά μετά την ηλιακή αυτή έξαρση.
Οι επιστήμονες της FAAE εκτιμούν πως αυτό που συνέβη στη Χιλή συνέβη και πριν μερικές ημέρες με το «blackout» στην Αριζόνα και την Νότια Καλιφόρνια στις 8 Σεπτεμβρίου
Ακόμη χειρότερα οι ηλιακή δραστηριότητα που βαίνει συνεχώς αυξανόμενη συνδέεται από τους Ρώσους επιστήμονες της FAAE με την έκρηξη στο γαλλικό πυρηνικό εργοστάσιο στις 12 Σεπτεμβρίου αλλά και στο πυρηνικό εργοστάσιο του Michigan στις 16 Σεπτεμβρίου.
Σε περίπτωση ενεργοποίησης των ρωσικών πυρηνικών, αυτόματα οι ΗΠΑ θα εκτοξεύσουν και τα δικά τους πυρηνικά και τότε ... αντίο πλανήτη Γη!
Εδώ και ένα χρόνο οι Ρώσοι κάνουν δοκιμές δύο νέων τύπων βαλλιστικών διηπειρωτικών βλημάτων: Η πρώτη κατηγορία είναι οι από το έδαφος εκτοξευόμενοι Topol-Μ ICBM, εμβέλειας 11.000 χλμ. και γνωστοί στο ΝΑΤΟ υπό την κωδική ονομασία SS-Χ-27 Sickle...

Η δεύτερη κατηγορία είναι εκείνη των εκτοξευομένων από πυρηνικά υποβρύχια πυραύλων στερεών καυσίμων ονόματι Bulava (Κεφαλοθραύστης), με εμβέλεια 8.000 χλμ. και την κατά ΝΑΤΟ ονομασία SS-ΝΧ SLBM. Βασίζονται τεχνολογικά επίσης στους Topol-Μ και φέρουν έξι ως δέκα πυρηνικές κεφαλές MIRV, αλλά είναι ελαφρότεροι και με πολύ πιο προηγμένα υποσυστήματα.
http://ellinikoforum.blogspot.com/2011/09/blog-post_6547.html 

Γεωμαγνητική καταιγίδα σε εξέλιξη -(Elenin?)

Το spaceweather.com σε χθεσινή του ανάρτηση ενημερώνει , πως από τη δύση του ήλιου χθες, 26 Σεπτεμβρίου εξελίσσεται μία ιδιαίτερα σφοδρή ηλεκτρομαγνητική καταιγίδα (Κp=7). Η επίδραση στο μαγνητικό πεδίο της Γης ξεκίνησε στις 1300UT της 26ης Σεπτεμβρίου καθώς χτύπησε τον πλανήτη μας ένα μεγάλο ηλεκτρομαγνητικό κύμα από έκρηξη στην κορώνα του ήλιου (coronal mass ejection). Αποτέλεσμα ήταν η έντονη συμπίεση της μαγνητόσφαιρας της Γης, και η έκθεση των γεωσυγχρονισμένων δορυφόρων στον ηλιακό άνεμο και πλάσμα, ενώ φωτεινά φαινόμενα έγιναν ορατά και στους δύο πόλους του πλανήτη. (Η φωτογραφία επάνω είναι του Gordon Mc Lellan πάνω από τη λίμνη Michigan, χθες 26 Σεπτ.)




Αιτία όλων αυτών είναι η ηλιακή κηλίδα AR1302, που έχει μέγεθος μεγαλύτερο των 150.000χλμ και είναι ορατή ακόμη και δίχως τηλεσκόπιο.
Γνωρίζουμε πως οι ηλιακές εκρήξεις θέλουν 3 ημέρες για να φτάσουν στη Γη.
Πράγματι, σύμφωνα με την αναφορά του spaceweather η ηλιακή κηλίδα "ηρέμησε" μετά τις εκπομπές της 22ης και 24ης Σεπτεμβρίου, ωστόσο η NOAA υπολογίζει με νέες ηλεκτρομαγνητικές εκρήξεις κατά τις επόμενες 24 ώρες (μέχρι σήμερα δηλαδή).

____________

Σημείωση:
1) σε βίντεο του youtube http://www.youtube.com/watch?v=ZrXbTOjmjuI ο θεολόγος Paul Bergley αναφέρει πως 10.000.000 άνθρωποι στη Χιλή έμειναν δίχως ρεύμα και 1.000 κεραίες κινητής τηλεφωνίας νεκρώθηκαν στο LA της Καλιφόρνια. Στις σημειώσεις τίθεται και το ερώτημα μήπως ο Ελένιν είναι η αιτία των ηλιακών εκρήξεων που επηρέασαν το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της Γης...

2) άλλο βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=5PYCZkeJLfA αναφέρει την περίπτωση ενός άλλου κομήτη-αστεροειδούς μεγέθους 13μέτρων που αναμένεται να έρθει πολύ κοντά στη Γη, σήμερα 27 Σεπτεμβρίου 2011

2011 SE58
Sep 27
0.6 LD
--
13 m

 σύμφωνα με ανακοίνωση που υπάρχει δημοσιευμένη στην ίδια σελίδα του spaceweather.com:



Near Earth Asteroids
Potentially Hazardous Asteroids (PHAs) are space rocks larger than approximately 100m that can come closer to Earth than 0.05 AU. None of the known PHAs is on a collision course with our planet, although astronomers are finding new ones all the time.

On September 27, 2011 there were 1250 potentially hazardous asteroids.
Recent & Upcoming Earth-asteroid encounters:
Asteroid
Date(UT)
Miss Distance
Mag.
Size
2011 SQ32
Sep 20
7.5 LD
--
44 m
2011 SK68
Sep 21
5.8 LD
--
13 m
2007 TD
Sep 22
6.2 LD
--
58 m
2011 SE58
Sep 27
0.6 LD
--
13 m
2011 SO5
Sep 29
5.6 LD
--
34 m
2002 AG29
Oct 9
77.1 LD
--
1.0 km
2011 SS25
Oct 12
70.4 LD
--
1.2 km
2000 OJ8
Oct 13
49.8 LD
--
2.4 km
2009 TM8
Oct 17
0.9 LD
--
8 m
2011 FZ2
Nov 7
75.9 LD
--
1.6 km
2005 YU55
Nov 8
0.8 LD
--
175 m
1994 CK1
Nov 16
68.8 LD
--
1.5 km
1996 FG3
Nov 23
39.5 LD
--
1.1 km
2003 WM7
Dec 9
47.6 LD
--
1.5 km
Notes: LD means "Lunar Distance." 1 LD = 384,401 km, the distance between Earth and the Moon. 1 LD also equals 0.00256 AU. MAG is the visual magnitude of the asteroid on the date of closest approach.



Προσωπικά θα έλεγα πως η τρομοκράτηση του κόσμου καλά κρατεί...
και πως ξαφνικά τα σενάρια καταστροφών βρίσκουν υποστήριξη από πολλές "επίσημες σελίδες"...
Το ζήτημα παραμένει: Κανένα δε βοηθά η καταστροφολογία...
η μοίρα της ανθρωπότητας είναι κοινή. Ο κόσμος αλλάζει κι εμείς είμαστε υπεύθυνοι για την πορεία των αλλαγών - το τι θα συμβεί πραγματικά και το πως θα γεννηθεί ο νέος κόσμος εξαρτάται μονάχα από τον πνευματικό και συνειδησιακό μας προσανατολισμό!

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters