Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Βαρουφ άκης: «Θα υπάρξει συμφωνία πολύ σύντομα»! ΝΑΙ… ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ! «ΖΗΣΕ ΜΑΗ ΜΟΥ»

Varoufakis soros 
[ Συνάντηση με 100 στελέχη εταιρειών, τραπεζίτες, χρηματιστές και επενδυτές στο Σίτι του Λονδίνου έχει αυτή την ώρα ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο Υπουργός Οικονομικών αναμένεται να τους εξηγήσει το σχέδιο της κυβέρνησης για την νέα συμφωνία που επιδιώκει με τους εταίρους της καθώς και την στάση της έναντι των αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της κρατικής περιουσίας.
Πάντως σε συνέντευξη του στην γαλλική Le Monde, ο Γιάνης Βαρουφάκης απευθύνει προσκλητήριο σε επενδυτές να έλθουν στην Ελλάδα. «Αυτή η κυβέρνηση θέλει να διαβεβαιώσει τους ξένους επενδυτές ότι θα βρουν απέναντί τους ανοικτό πνεύμα», τονίζει μεταξύ άλλων και επισημαίνει ότι θεωρεί «τις ξένες επενδύσεις, και κυρίως τις κινεζικές, σημαντική πηγή ελπίδας για τη βελτίωση των υποδομών μας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς μας».] συνέχεια… http://www.antenna.gr/news/Politics/article/386993/baroyfakis-tha-yparxei-symfonia-poly-syntoma
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΙΤΙ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ;;; ΔΕΙΤΕ… Η ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ:Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΚΡΑΤΩΝ
……………………………………………………………………………………..
Η Ελλάδα προσβλέπει σε στήριξη της Βρετανίας
[… Με στόχο την αναζήτηση συμμάχων ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης συναντήθηκε με τον βρετανό ομόλογό του Τζορτζ Όσμπορν. Η βρετανική κυβέρνηση είναι μεν υπέρ της λιτότητας, έχει όμως ανοιχτά θέματα με την ΕΕ.
…Στη στήριξη της Βρετανίας προσβλέπει η νέα ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά τις θέσεις της για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και ευρύτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι όμως κοινός τόπος ότι η βρετανική πλευρά δεν πρόκειται να συναινέσει σε χαλάρωση της λιτότητας…
Σε πολιτικό επίπεδο πάντως η ελληνική πλευρά προσβλέπει σε μια στήριξη του Λονδίνου στο θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης των όρων μια νέας σύμβασης με ελαστικότερους όρους… ] συνέχεια…  DW
……………………………………………………………………………………..
Η τρόικα είναι ένας «δοκιμασμένος μηχανισμός»
[ «Δεν συντρέχουν λόγοι να παρεκκλίνουμε από το δοκιμασμένο μηχανισμό» ανέφερε η αν. κυβερνητική επρόσωπος Κρ. Βιρτς αναφερόμενη στο ρόλο της τρόικας στις χώρες της κρίσης. «Καλοδεχούμενος» ο Αλ. Τσίπρας στο Βερολίνο.
Η γερμανική κυβέρνηση επιμένει στην αξιοποίηση της τρόικας για την αξιολόγηση των προγραμμάτων στήριξης των χωρών της κρίσης. Αυτό κατέστησε σαφές σήμερα στο Βερολίνο η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Βιρτς στο πλαίσιο του καθιερωμένου κυβερνητικού μπρίφινγκ, προσθέτοντας ότι «δεν συντρέχουν λόγοι να παρεκκλίνουμε από τον δοκιμασμένο», όπως τον χαρακτήρισε, «μηχανισμό».
Η εκπρόσωπος του υπ. Οικονομικών Μαριάνε Κοτέ συμπλήρωσε ότι οι έλεγχοι της τριμερούς είναι νομικά κατοχυρωμένοι στον Μόνιμο Μηχανισμό Στήριξης ESM και ως εκ τούτου αυτό δεν μπορεί να αλλάξει μονομερώς.
Απαντώντας σε ερώτηση για πιθανές διμερείς επαφές, η κα. Βιρτς είπε ότι ο έλληνας πρωθυπουργός είναι ένας «καλοδεχούμενος συνομιλητής» και η γερμανική κυβέρνηση τον «προσμένει με χαρά» στο Βερολίνο. Όπως διευκρίνισε, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι επί της ουσίας δεν θα διεξαχθούν σκληρές συνομιλίες. Όσον αφορά τα περί πιθανής συνάντησης Μέρκελ-Τσίπρα, η κα. Βιρτς είπε ότι η καγκελαρία δεν έχει κάνει συγκεκριμένα σχέδια, θα πρέπει να θεωρηθεί όμως βέβαιο ότι οι δύο ηγέτες θα έχουν κατ΄ ιδίαν συνομιλίες στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 12 Φεβρουαρίου. Πάντως, η γερμανική κυβέρνηση αναμένει να ενημερωθεί από την ελληνική πλευρά για το πως σκέπτεται να χειριστεί το θέμα του χρέους.  Η Ελλάδα θα βρεθεί στην ατζέντα συνομιλιών Μέρκελ – Ομπάμα… ]  συνέχεια… DW
…………………………………………………………………………………..
ΒΑΡΟΥΦ ΑΚΗΣ, George Soros, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΤΣΙΠΡΑΣ, Lazard, ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ, Committee of 300, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, Λέσχη της Ρώμης, ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΟΥ !!!

http://alfeiospotamos.gr/?p=12419

Μήπως και αποφύγουμε την πτώση από τον ουρανό.

Παπανδρέου Τσίπρας έχουν τον ίδιο στόχο, εξυπηρετούν τα ίδια πρόσωπα.
Η όλη ιστορία είναι να μην καταγράψουν ζημιά οι ιδιώτες ξένοι επενδυτές στο ελληνικό χρέος.
Σε αυτούς δόθηκε χρόνος στην αρχή με
Παπανδρέου - και τώρα ο Τσίπρας δηλώνει: Ο  ΣΥΡΙΖΑ  έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα ζητήσει από τους ιδιώτες ομολογιούχους να επωμιστούν ζημίες, σύμφωνα με τον Χανς Χιουμς της Greylock Capital Management.
.......
Δηλαδή, ο έλληνας φορολογούμενος αρχικά και τώρα ο ευρωπαίος φορολογούμενος θα υποστούν την ζημιά - - -
αυτό όμως για να το φάνε οι χαζοφορολογούμενοι- πρέπει να τους το σερβίρει κάποιος αριστερός.
Και είναι φυσικό οι Σόρος, οι νομπελίστες οικονομολόγοι, οι μεγάλοι ιδιωτικοί οικονομικοί οργανισμοί, δια των δικών τους ΜΜΕ, να στηρίξουν αρχικά την προσφυγή στο ΔΝΤ - ΕΕ κερδίζοντας οι ίδιοι χρόνο και τώρα ξανά είναι φυσικό να στηρίξουν ΣΥΡΙΖΑ, αφού αυτός θα πουλήσει το ξεφόρτωμα του χρέους ως κούρεμα στην πλάτη του Ευρωπαίου φορολογούμενου.
Το ζητούμενο για εμάς δεν είναι να γυρίσουμε στις αγορές, το ζητούμενο είναι να φτιάξουμε την οικονομία μας.
Για τους ιδιώτες δανειστές το ζητούμενο είναι να δανειζόμαστε από αυτούς και όχι από τα κράτη.
Μια έντιμη αριστερά, θα δεν θα έπρεπε να εγγυάται τους ιδιώτες ομολογιούχους εις βάρος των φορολογούμενων.
Οι επαναπροσλήψεις στο δημόσιο, οι 550 000 νέες 11μηνες θέσεις κοινωφελούς εργασίας κόστους 7 δις που έχει εξαγγείλει η νέα υπουργός κ Αντωνοπούλου, η επιστροφή του 13 μισθού κτλ κτλ, δεν είναι μέτρα προς την κατεύθυνση οργάνωσης μιας παραγωγικής οικονομίας, αντιθέτως, είναι μέτρα που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την αναγκαιότητα συνεχούς αναζήτησης δανεικών - αυτό δηλαδή που είναι το συμφέρον των ιδιωτών ομολογιούχων τους οποίους εγγυάται ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον Χανς Χιουμς της Greylock Capital Management.
Οι μάζες του λαϊκισμού στην νότια Ευρώπη, δεν θα έχουν καμία διαφορά ως κοινωνικό οικονομικό αποτέλεσμα από τις εξεγέρσεις των αδερφών μουσουλμάνων της πλατείας Ταχίρ και των λαϊκών κινητοποιήσεων σε Γεωργία Ουκρανία κτλ, το αποτέλεσμα των οποίων πέραν των άλλων ήταν η αύξηση του δημοσίου χρέους και η πλήρης εγκατάλειψης κάθε προϋπόθεσης και ελπίδας για την ύπαρξη παραγωγικής κοινωνίας μη εξαρτώμενης σε καθολικό βαθμό από ιδιώτες  δανειστές.
Η ρήτρα ανάπτυξης στην αποπληρωμή του χρέους δεν είναι σίγουρο ότι είναι στην ορθή κατεύθυνση, αν κανείς κοιτάξει την πορεία αύξησης του ΑΕΠ τα τελευταία 20-30 χρόνια, αντιθέτως, το πάγωμα για κάποια χρόνια ή η επιμήκυνση φαίνεται να είναι περισσότερο συμφέρον.
Υποθέσεις και απόψεις.
Μήπως και αποφευχθεί η μελλοντική πτώση από τον ουρανό, μιας και συνηθίζετε να λέμε, έπεσα από τον ουρανό, δεν το περίμενα.
Gian400@hotmail.com
Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη.
 
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2015/02/blog-post_713.html

Σκόπια: Σοκ στην Γερμανία. Τσίπρας – Έχουμε αποδείξεις ότι η Μέρκελ έκρυψε την κλοπή που έκανε …και θα καταλήξει στην Χάγη.



Τι μεταδίδουν τα σκοπιανα μέσα για την συνάντηση Σουλτς – Μερκελ.
Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την συνάντηση του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Schultz έστειλε αρκετά μηνύματα για την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μερκελ.

Και όχι μόνο αυτό. Στην πράξη ζήτησε να επιστραφούν τα χρήματα από όλες της απάτες που έστησαν Έλληνες και γερμανοίβιομήχανοι σε βάρος της Ελληνικής οικονομίας.
Κατηγόρησε δε την Γερμανία ότι συνεργάστηκε με ολιγαρχες για το συμφέρον Γερμανικών πολυεθνικών.
Η Γερμανία μας έχει οδηγήσει στην χρεοκοπία με τα σκάνδαλα της Siemens, του ΟΤΕ, τα υποβρύχια, της κατασκευαστικές εταιρίες, την φοροδιαφυγή τους και την μόνιμη ανοσία που είχαν για όλα τα εγκλήματα που έκαναν.
Δυστυχώς αυτό δεν είναι μια απλή λίστα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Σε ένα άλλο σημείο ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον Schultz …εμείς σκοπεύουμε να στείλουμε την Ανγκελα Μερκελ στο ποινικό δικαστήριο της Χάγης και εκεί θα αποδειχτούν όλα.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου έμεινε ζαλισμένος και με κομμένη την ανάσα …δεν ήξερε τι να πει … μπροστά στα έγραφα που του κατέθεσε ο Τσίπρας.
http://kentripotideas.blogspot.gr/2015/02/blog-post_90.html

olympia.gr

http://lithosfotos.blogspot.gr/2015/02/blog-post_32.html

Ο ΓΕΡΟ-ΣΟΦΟΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΧΥΜΑ: ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΠΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ!

Στώμεν καλώς… κι ορθώς! Κάτι φέγγει με τον Τσίπρα και του ιδεοληπτικού αχταρμά-μωσαϊκου που εκπροσωπεί. Η αντίθεσή μου με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αγρίως γνωστή. Ο λόγος είναι απλός:Πως να πάρεις στα σοβαρά αλλοτριωμένους ,μπασταρδεμένους, που πάνω από την
Ελλάδα βάζουν ξένες ιδεοληψίες, χωρίς μάλιστα αυτές να έχουν ευεργετήσει τον άνθρωπο;

Η πατρίδα αυτή μέσα στους αιώνες απέδειξε πως ουδεμία χρείαν έχει με ξένα ιδεολογήματα (σοσιαλισμός-κομμουνισμός-αριστερισμός κ.λ.π- όταν η ίδια η πατρίδα αυτή, η Ελλας είναι η υπέρτατη παγκόσμια ιδεολογία;
Μια ιδεολογία ανθρωπιστική που έδωσε και συνεχίζει να δίδει ανάσα ζωής στους άλλους λαούς;

Φωνάζω επί έτη: Η Ελλάς , οι ΄Ελληνες χρειάζονται έναν άνδρα με μπατζάκια που να μπορεί να λέει ΟΧΙ στους οικονομικούς δολοφόνους… στους κοινούς γκανγκστερς- σιωνιστές-τραπεζίτες που επιδιώκουν να ρουφήξουν το αίμα των Ελλήνων. Και το ρουφάνε αναιδώς και χρονίως!

ΟΙ Γερμαναραδες επιδρομείς τύπου υποκειμένων Μέρκελ-Σόϊμπλε…

Βρικόλακες του αιμοσταγούς παρελθόντος τους είναι άτενκτοι και σταθεροί εκμεταλλευτές των Ελλήνων από εποχής τουλάχιστον Οθωνος-Βαβαυρών!

 Μας κατακλέβουν τα πάντα… Και μόνον αν αναλογιστεί κανείς τα μουσεία τους που κοσμούνται από τις αρπαγές τους σε ελληνικά αθάνατα μνημεία ,μπορεί να κατανοήσει την ποιότητα των Γερμανών κλεφτρονίων…Που θα συνεχίσουν να είναι τέτοιοι εσαεί… Θα αφήσουμε αυτά τα κατσαπλιάδικα υποκείμενα να συνεχίσουν;

Μας προέκυψε όμως Τσίπρας και το μωσαϊκό του… που από την πρώτη στιγμή όμως άρχισε να λέει τα δικά του ΟΧΙ! Για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ! Ιστορικό γεγονός!

Και ξάφνου σύμπας ο ελληνικός λαός ..άρχισε να ανασαίνει…Ναι αισθάνεται όμορφα. Φαίνεται ότι στον Τσίπρα και την παρέα του ξύπνησε μέσα τους ο ΕΛΛΗΝΑΣ! Ιστορικό γεγονός! Σχεδόν απίστευτο!
Ενώ αυτόματα …ξύπνησε και ο μαρμαρωμένος τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος συντάχθηκε υπέρ των πρωτοβουλιών Τσίπρα ..

Από την άλλη μεριά ξεμπούκαραν από τις τρώγλες τους οι παλαιοκομματικοί της Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ.ΠΟΤΑΜΙ κι άλλα κομματικά κοψίδια άρχισαν να ξερνάνε μικρόψυχα τον άπατο της αφροσύνης τους.. Συντάσσονται πολύ απλά με τους νταβατζήδες που δολοφονούν την Ελλάδα. Η επιχειρηματολογία τους καταδεικνύει την κομματική απελπισία-επαγγελματική ένδειά  τους!…

Αποδεικνύονται ΟΥΤΙΔΑΝΟΙ! και προδότες !

Υπό την έννοια αυτή ! Εγώ στηρίζω τις πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ …που άλλωστε στηρίζουν ήδη οι Πανέλληνες που διψούσαν για ΕΝΑ ΟΧΙ κατά των εγκληματιών-κατακτητών  (ΜΕΡΚΕΛ-ΣΟΪΜΠΛΕ-ΔΝΤ).

Μακάρι ο ΤΣΙΠΡΑΣ να τα φέρει βόλτα. Έχει την συμπαράσταση του ελληνικού λαού!Του συνιστώ να προσέχει… ΟΙ δανειστές, είναι οικονομικοί δολοφόνοι..Να προσέχει…Εδώ εξαφάνισαν τον Κώστα Καραμανλή και τον δήθεν πανίσχυρο Πούτιν… Τον Τσιπράκο…θα λογαριάσουν;
Ας μην τρέφουμε φρούδες ελπίδες.. Ο Τσίπρας τα πάει ήδη καλά .Ας τον συντρέχουμε…και προσέχουμε!

Το οφείλουμε ,αν θέλουμε να βγούμε από τη φάκα που μας έστησαν οι διεθνείς …νταβαντζήδες μας!..Και του ΄Ελληνα ο τράχιλος ζυγόν δεν υπομένει!..Ως γνωστόν! Τα πέντε χρόνια της Καριολέσιον Μέρκελ ήδη είναι πολλά!Η ανοχή μας προς την Ούνα πουτανέσκα...παρατράβηξε!

http://hellasnews-agency.blogspot.gr/

ΒΑΡΟΥΦ ΑΚΗΣ, George Soros, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΤΣΙΠΡΑΣ, Lazard, ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ, Committee of 300, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, Λέσχη της Ρώμης, ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΟΥ !!!

Varoufakis soros
26.4.12 Ο Γιάννης Βαρουφάκης, ο George Soros και η Παραπολιτική
Στις 24 Απριλίου η Παραπολιτική δημοσίευσε μια πολύ συγκεκριμένη πληροφορία σχετικά με την επαγγελματική αποκατάσταση του κ.Γιάννη Βαρουφάκη στις ΗΠΑ. Το συγκεκριμένο post ανέφερε κατά λέξη ότι «ο κ.Βαρουφάκης θα απασχοληθεί για τουλάχιστον ένα χρόνο στο Seattle σε αντικείμενο που αφορά τις επενδυτικές δραστηριότητες του ιδρύματος George Soros
Φαίνεται ότι ο δημοφιλής οικονομολόγος αξιολόγησε ως σημαντική για την εικόνα του τη συγκεκριμένη δημοσίευση και σήμερα επιχείρησε να απαντήσει μέσα…
…από τη στήλη του στο Protagon.gr. Όχι απρόσμενα, επέλεξε τον εύκολο δρόμο της μερικής διαστρέβλωσης της ανάρτησης μας επιχειρώντας να γοητεύσει ξανά το εύκολο κοινό που συχνά γοητεύει.
Ξεκίνησε γράφοντας:
Τα μάθατε τα νέα; Συνεργάτης του protagon δουλεύει για τον Soros στο Seattle των ΗΠΑ. Άρα, οι ιστοσελίδες που διαβάζετε έχουν «διαβρωθεί». Χρησιμοποιούνται για να παίζονται παιχνίδια εναντίον της πατρίδας. Κι εσείς; Εφόσον διαβάζετε ακόμα, συμμετέχετε σε αυτή την αντεθνική πλεκτάνη. Ντροπή σας!
Λυπάμαι που θα στεναχωρήσω ξανά τον κ.Βαρουφάκη αλλά ουδείς τον προσφώνησε με μόνη την ιδιότητα του «συνεργάτης Protagon» ενώ η ανάρτηση μας κατέληγε έτσι:
Προσωπικά, δεν θεωρώ ότι είναι «κακό» να δουλεύει κανείς για τον George Soros, θεωρώ όμως αναγκαίο να μην το αποκρύπτει όταν αρθρογραφεί δημόσια για την ελληνική οικονομία.
Τα περί «αντεθνικής πελάνης» τα επινόησε ο ίδιος ο δημοφιλής οικονομολόγος, προφανώς γιατί έκρινε αναγκαία για την επιχειρηματολογία του μια mini «θυματοποιήση» του. Συνέχισε χαρακτηρίζοντας «φαιδρά» τα όσα γράφονται και στη συνέχεια αφιερώθηκε στη σύνθεση μιας αγιογραφίας του George Soros.
Υποστηρίζει ότι γνώρισε τον γνωστό επενδυτή 10 μέρες πριν σε ένα συνέδριο αν και στην αμέσως επόμενη γραμμή τονίζει πως είχε αρχίζει ένα διάλογο μαζί του για το μέλλον του Ευρώ από την περασμένη χρονιά. Στη συνέχεια ο κ.Βαρουφάκης αναφέρει:
Όσο για τα περί εργασίας μου στο ίδρυμά του στο… Seattle (το οποίο απλώς δεν υπάρχει, καθώς το ίδρυμά του δεν έχει γραφεία στην πόλη από την οποία σας γράφω τώρα), όταν θα σας πω (σε επόμενο άρθρο) τι κάνω εδώ που είμαι νομίζω ότι θα βάλετε τα γέλια (με όσους γράφουν τις ανοησίες αυτές).
Ως έξυπνος άνθρωπος, υποθέτει ότι καταλαβαίνει και ο ίδιος ο κ.Βαρουφάκης ότι με αυτήν του την αποστροφή δεν διαψεύδει απολύτως τίποτα. Η ανάρτηση της Παραπολιτικής δεν ισχυρίστηκε ότι εργάζεται σε έναν ουρανοξύστη που γράφει απέξω με μεγάλα γράμματα «George Soros Foundation» αλλά ότι ασχολείται με αντικείμενο που αφορά τις επενδυτικές δραστηριότητες του συγκεκριμένου ομίλου, κάτι που δεν προϋποθέτει την ύπαρξη γραφείων του ιδρύματος στο Seattle. Δεν διαβάζω κάτι που να διαψεύδει τη συγκεκριμένη πληροφορία, διαβάζω μονάχα μια αόριστη υπόσχεση μιας νέας ενημέρωσης σχετικά με το νέο του επάγγελμα.
Αξίζει πάντως να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο του εδώ καθώς είναι γεμάτο ιστορικές ατάκες όπως:
Δεν ξέρω, και δεν θέλω να ξέρω, τι κάνει ο Soros, και ο κάθε Soros, στις αγορές χρήματος που αντιπαθώ. Αυτό που μπορώ να σας πω, και νομίζω ότι έχει σημασία, είναι ότι από τότε που ξέσπασε η Κρίση, το 2008, ο Soros καταθέτει συνεχώς προτάσεις επίλυσής της οι οποίες, αν γίνουν αποδεκτές, θα βοηθήσουν την χώρα μας (και βέβαια όλη την Ευρώπη). Και παράλληλα θα εξαφανίσουν τα αμύθητα κέρδη που θα έβγαζε ο ίδιος αν κράταγε το στόμα του κλειστό και απλά «έπαιζε» στις αγορές.
Με λίγα λόγια, ο κ.Βαρουφάκης μας λέει ότι θα μας πει τι κάνει στις ΗΠΑ μια άλλη φορά αλλά μέχρι τότε θα ήταν καλό να έχουμε κατά νου ότι ο George Soros είναι ένας συμπαθής κυριούλης που θέλει το καλό της Ελλάδας και για χάρη μας αρνείται να πλουτίσει άλλο.
Αν είχα έστω και μια αμφιβολία για την ποιότητα της πληροφορίας που δημοσίευσα, πια δεν έχω καμία… http://www.parapolitiki.com/2012/04/george-soros_26.html
………………………………………………………………….
ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ ΤΟΥ 2012… ΑΡΑ, Ο ΒΑΡΟΥΦ ΑΚΗΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ GEORGE SWARTZ (SOROS), ΟΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΗΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΗΣ «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ» (…ο Soros καταθέτει συνεχώς προτάσεις επίλυσής της οι οποίες, αν γίνουν αποδεκτές, θα βοηθήσουν την χώρα μας (και βέβαια όλη την Ευρώπη). Και παράλληλα θα εξαφανίσουν τα αμύθητα κέρδη που θα έβγαζε ο ίδιος αν κράταγε το στόμα του κλειστό και απλά «έπαιζε» στις αγορές.)
………………………………………………………………….


ΚΑΝΕΛΑΚΗΣ(υπ. βουλευτής) ΣΤΟΝ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: «… Έπρεπε ο Παπανδρέου.., αν δεν μπαίναμε και στο μνημόνιο Νίκο, τώρα που έχουνε πέσει μέσα 600δις…» !!!
…………………………………………………………………
27 Ιανουαρίου 2015 Ο κος ΒΑΡΟΥΦ ΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ
Του Πέτρου Αργυρίου
Δεν έχω καμιά πρόθεση να «κοντύνω» ή να μειώσω τον Κ. Βαρουφάκη. Είναι οι πράξεις και οι λόγοι ενός ανθρώπου που τον υψώνουν ή τον κονταίνουν….
Δεν έχω καμία διάθεση να δαιμονοποιήσω τον Κο Σόρος. Οι συνέπειες των πράξεων του έχουν χαραχτεί –με οξύ και αίμα- στις μνήμες των λαών θυμάτων του- ανάμεσα τους πλέον μάλλον και ο δικός μας. Αυτό που θέλω να καυτηριάσω είναι η αφέλεια που προβάλει ο κος Βαρουφάκης.
Είναι η αφέλεια του είδους που αποδόθηκε στον Γιώργο Παπανδρέου και χρησιμοποιήθηκε ως άλλοθι για την τεράστια πολιτική ευθύνη που φέρει. Είναι η αφέλεια που οδήγησε στην έκπληξη που ένοιωσε ο κουμπάρος του Νίκου Παπανδρέου Γιάννης Βαρουφάκης στη μετάλλαξη του Γιώργου που ήξερε. Και ο κόσμος δεν ανέχεται πλέον την αφέλεια του εξωγήινου, δεν ανέχεται την αφέλεια των κολλεγιοπαίδων και πολύ περισσότερο δε δέχεται την αφέλεια των ακαδημαϊκών και των πολιτικών. Συνέχεια εδώ…
…………………………………………………………………….
ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2006 (ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΣΕ 13|12|2012 )…
«Είμουν σύμβουλός του ως το 2006 αλλά διαφώνησα και έφυγα» είπε ο κ. Βαρουφάκης στον ΣΚΑΙ. «Δεν πιστεύω ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε δόλο, ήταν όμως άτυχος γιατί εξελέγη Πρωθυπουργός πάνω στην κρίση. Είμαι από αυτούς που επικρίνουν την Πρωθυπουργία του αλλά δεν μου αρέσει και η ανθρωποφαγία που επιχειρείται» είπε.
Θλιβερή διαδικασία χαρακτήρισε ο κ. Βαρουφάκης τη διαδικασία επαναγοράς χρέους από την Ελλάδα και δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους με αυτή τη φόρμουλα.
«Η Ελλάδα δεν κερδίζει τίποτα από την επαναγορά χρέους. Είναι μια φόρμουλα που εφηύρε η Γερμανία ώστε να πειστεί η Κριστίν Λαγκάρντ να μείνει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα» δήλωσε.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι «η απειλή για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ δεν είναι αξιόπιστη γιατί το ευρώ είναι σαν ένας χάρτινος πύργος, αν αφαιρέσεις ένα κομματάκι καταρρέει όλος ο πύργος». «Η Ευρώπη βρίσκεται σε στάδιο αποσύνθεσης» κατέληξε. ΠΗΓΗ
Ε…, ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞ ΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ «ΠΟΡΟΣ»…. ΤΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΥ ΗΤΑΝ;…
ΑΛΕΞ ΡΟΝΤΟΣ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΜΕ ΤΟ Project on Ethnic Relations, Ο SOROS ΚΑΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ «ΠΟΡΟΣ»
Lazard: Η Τράπεζα των Σοφών της Σιών Σύμβουλοι του ΓΑΠ
H LAZARD που «έτρεξε» το PSI επί Παπανδρέου και Παπαδήμα, αναλαμβάνει σύμβουλος του Γ. Βαρουφ άκη
ΟΤΑΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΛΑΖΑΡΝΤ…
 ……………………………………………………………………
ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ… ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ «ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ». ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΖΑΡΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑ – ΕΝΑ! 
Άρθρο από ΗΠΑ: «Γερμανία θυμήσου το 1953 όταν και η Ελλάδα σου έσβησε τα χρέη»! ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ MARSHALL ;;;
 

«Πρέπει να δώσουμε στο νέο ηγέτη μια ευκαιρία» λέει ο τέως βασιλιάς

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ ΜΕ ΤΟΝ George Soros ;;; ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ;;; ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΚΟΚΟΣ ( ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ ) ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΦΑΓΑΝ ΦΛΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΝΕΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΠΑΛΑΙΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΙ… «ΕΡΩΤΟΧΤΥΠΗΜΕΝΟΙ» ΜΕ ΤΟΝ… «ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΣΥΡΙΖΑ»
ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΜΠΙΡ ΤΩΝ COMMITTEE OF 300 ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ Ο ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΩΣ… «ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»
Constantine II, King of Greece / Sofνa, Queen of Spain (αδελφή του παραπάνω βαμπίρ)  / Juan Carlos, King of Spain / Elizabeth II, Queen of the United Kingdom 
Andreotti, Giulio / Gorbachev, Mikhail / Bush, George HW / Blair, Tony 
Barroso, Josι Manuel / Draghi, Mario 
Abramovich, Roman / Gates, Bill 
Rothschild, Jacobde Rothschild, Benjamin / de Rothschild, David Renι / de Rothschild, Evelyn / de Rothschild, Leopold 
Clinton, Bill / Kerry, John / Kissinger, HenryKrugman, Paul 
Ratzinger, Joseph Alois (Pope Benedict XVI)
Rockefeller, David Jr.Rockefeller, David Sr. / Rockefeller, Nicholas
Strauss-Kahn, Dominique
Van Rompuy, Herman 
Soros, George
The Story Of The Committee Of 300
……………………………………………………………………
«Τριακόσιοι άνδρες, οι οποίοι γνωρίζουν ο ένας τον άλλο, να κατευθύνουν την οικονομική μοίρα της Ευρώπης και να επιλέξουν τους διαδόχους τους μεταξύ τους.» – Walter Rathenau,(εβραίος) 1909, ιδρυτής του γερμανικού κολοσσού General Electric Corporation
Η Επιτροπή των 300 είναι ένα προϊόν του Συμβουλίου της 300. Η Εταιρεία Ανατολικών Ινδιών της Βρετανικής Εταιρείας Ανατολικών Ινδιών είχε ναυλωθεί από τη βρετανική βασιλική οικογένεια το 1600. Έκανε τεράστιες περιουσίες στο εμπόριο οπίου ναρκωτικών με την Κίνα και έγινε η μεγαλύτερη εταιρεία στη γη στα χρόνια της. Σήμερα, μέσα από πολλές ισχυρές συμμαχίες, η Επιτροπή των 300 κυβερνά τον κόσμο και είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από την εγκληματική ατζέντα για τη δημιουργία μιας «Νέας Τάξης Πραγμάτων», στο πλαίσιο μιας «ολοκληρωτικής παγκόσμιας κυβέρνησης». Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να χρησιμοποιήσουν το «αυτοί» ή «τον εχθρό», εκτός ως στενογραφία. Ξέρουμε ποιος είναι»αυτοί», ο εχθρός. 
Η Επιτροπή των 300 με «αριστοκρατία», της ιδιοκτησίας του τραπεζικού συστήματος Federal Reserve των ΗΠΑ, ασφαλιστικές εταιρείες, μεγάλες εταιρείες, ιδρύματα, δίκτυα επικοινωνιών, προεδρεύεται από μια ιεραρχία των συνωμοτών, αυτό είναι ο εχθρός.
Υπάρχουν μυστικές κοινωνίες με απάτη. Όλα είναι μια ιεραρχία με έναν εσωτερικό κύκλο στο πάνω μέρος, που εξαπατά αυτές παρακάτω με ψέματα, όπως ισχυρίζεται μια ευγενή ατζέντα. Έτσι, τους ξεγελά να ακολουθήσουν ένα πλέγμα σε διαμερίσματα συνενοχής. Ο εσωτερικός κύκλος της Επιτροπής των 300 είναι το Τάγμα του Garter, με επικεφαλής τη βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ Windsor. Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι το Windsor άλλαξε το όνομά τους από το Γερμανικό Σαξ-Κόμπουργκ-Γκότα κατά τη διάρκεια του Α” Παγκοσμίου Πολέμου, λόγω του αντι-γερμανικού συναισθήματος.
Ο εχθρός είναι σαφώς αναγνωρίσιμος ως η επιτροπή 300 και οι οργανώσεις-βιτρίνα της, όπως το Βασιλικό Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων (Chatham House), η Λέσχη της Ρώμης, το ΝΑΤΟ, ο ΟΗΕ, η Μαύρη Αρχοντιά, το Tavistock Institute, CFR και όλες οι θυγατρικές της οργανώσεις, οι ομάδες προβληματισμού και ερευνητικά ιδρύματα που ελέγχονται από το Στάνφορντ και το Tavistock Institute των ανθρωπίνων σχέσεων και τελευταίο, αλλά σίγουρα όχι λιγότερο σημαντικό, το στρατιωτικό κατεστημένοhttp://www.pseudoreality.org/committeeof300.html
…………………………………………………………………
Η ΣΤΟΑ(CLUB) ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. Αφοι ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΦΥΝΤΑΝΙΑ…
ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ… ΕΧΘΡΟΙ ;;;
Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ 5-7/9/2014
ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΗ ΒΑΡΟΥΦ ΑΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ…
Η καταγωγή του νέου υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη είναι από το Κάιρο και ο πατέρας του είναι ένας ξεχωριστός επιστήμονας, που έχει συνδέσει το όνομά του με τη ελληνική μεταλλουργία.
Ο Γιώργος Βαρουφάκης γεννήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου το 1925. Με άλλα λόγια, σήμερα είναι 89 ετών. Η αγάπη του για τη μεταλλουργική έρευνα στον χώρο της αρχαιολογίας είναι εκείνη που τον διατηρεί αιώνια νέο, λέει. Επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος της Χαλυβουργικής και επίτιμος πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης (ΕΛΟΤ), ασχολείται από το 1959 με την αρχαία τεχνολογία και ιδιαίτερα με τα μέταλλα και τον ρόλο που έπαιξαν στον ρυθμό ανέλιξης του πολιτισμού μας.http://www.iefimerida.gr/news/189400/aytos-einai-o-pateras-toy-varoyfaki-89-eton-proedros-tis-halyvoyrgikis-kathigitis
ΑΡΑ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της ΑΝΑΤΟΛΗΣ !!! ΠΛΑΚΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦ ΑΚΗΣ… ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΠΛΑΚΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ… «ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ» ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ, ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ, ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ !!! ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΠΛΑΚΑ ΘΑ ΕΧΕΙ, ΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ «ΠΑΓΩΝΙ», ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙ ΤΩΝ Committee of 300 !!! 
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Ο ΜΕΤΟΧΑΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ…


 
………………………………………………………………….
ΕΚΤΑΚΤΟ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΗ ΒΑΡΟΥΦ ΑΚΗ !!!!!
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΣΙΠΡΑ… ΣΚΑΠΑΝΕΑΣ-ΒΩΒΟΣ-ΛΑΛΙΩΤΗΣ-MOSSAD ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΑ… Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ… 
ΟΤΑΝ Ο ΑΞΕΛ ΣΙΠΡΑ(ΤΣΙΠΡΑΣ) ΕΙΧΕ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΟΙ ROTHSCHILD’S ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΤΣΙΠΡΑ. ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ! ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ;
ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΚΟΠΕΥΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ, ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ, ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ Κ.Ι.Σ., ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ; ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΜΕΣΗ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
………………………………………………………………….
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της Ελλάδας… ΑΥΤΟΙ ΣΤΑ ΛΕΝΕ, ΕΣΥ Τ” ΑΚΟΥΣ;
…………………………………………………………………
ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ…
unnamed

…………………………………………………………………………………………………
ΠΟΣΑ ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ;;;… ΠΑΜΕ ΡΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! 
10175071_10204436463290557_1435536545926188782_n7086_620925344687285_809303884505794970_n

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΩΝ ΜΚΟ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΤΩΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ- Ε.ΣΥ.»
…………………………………………………
……………………………………………

http://alfeiospotamos.gr/?p=12416

Πώς να ληστέψουμε μια τράπεζα



Πώς να ληστέψουμε μια τράπεζα από μέσα
William Black: How to rob a bank (from the inside, that is)
Στο σημερινό μάθημα μαγειρικής θα μάθουμε πώς να ληστέψουμε μια τράπεζα, από μέσα. Είναι προφανές ότι το κοινό χρειάζεται καθοδήγηση, επειδή κατά μέσο όρο, τα κέρδη από ληστείες τραπεζών ανέρχονται μόνο σε 7.500 δολάρια. Ερασιτέχνες ληστές που δε γνωρίζουν τίποτα για το πώς να «μαγειρέψουν» τα βιβλία.
0:29 Οι άνθρωποι που γνωρίζουν, φυσικά, διοικούν τις μεγαλύτερες τράπεζες μας και πρόσφατα μας κόστισαν πάνω από 11 τρις δολάρια. Έτσι φαίνονται τα 11 τρισεκατομμύρια. Πόσα μηδενικά είναι αυτά; Μας κόστισαν επίσης, πάνω από 10 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.
0:48 Το καθήκον μας είναι να εκπαιδευτούμε ώστε να μπορέσουμε να κατανοήσουμε γιατί έχουμε αυτές τις επαναλαμβανόμενες, εντεινόμενες οικονομικές κρίσεις και πώς θα μπορέσουμε να τις αποτρέψουμε στο μέλλον. Η απάντηση είναι ότι πρέπει να σταματήσουμε την επιδημία της ελεγκτικής απάτης. Η ελεγκτική απάτη συμβαίνει όταν αυτοί που ελέγχουν, συνήθως ένας Διευθύνων Σύμβουλος, ένα φαινομενικά νόμιμο πρόσωπο, την χρησιμοποιεί ως μέσον εξαπάτησης. Αυτά είναι τα όπλα μαζικής καταστροφής στον χρηματοοικονομικό κόσμο.

1:22 Αυτοί επίσης ακολουθούν μια συγκεκριμένη οικονομική στρατηγική, επειδή το όπλο που επιλέγουν είναι τα λογιστικά.Υπάρχει μια συνταγή για την απάτη λογιστικού ελέγχου και πώς αυτή γίνεται. Ανακαλύψαμε αυτή τη συνταγή μ’ έναν περίεργο τρόπο στον οποίο θα επανέλθω σε λίγο.
Πρώτο συστατικό της συνταγής: Αναπτυχθείτε σαν τρελοί.
Δεύτερο: Δημιουργήστε ή αγοράστε χάλια δάνεια, αλλά δάνεια τα οποία δόθηκαν μ’ ένα πολύ υψηλό επιτόκιο ή απόδοση.
Τρίτο: Χρησιμοποιείστε ακραία μόχλευση, που σημαίνει να έχετε μεγάλο χρέος συγκριτικά με την καθαρή σας αξία.
Τέταρτο: Να παρέχετε μόνο ασήμαντα αποθεματικά στις αναπόφευκτες απώλειες.
Εάν ακολουθήσετε αυτά τα τέσσερα απλά βήματα, – κάθε τράπεζα μπορεί να τ’ ακολουθήσει – τότε είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα συμβούν τρία πράγματα.
Το πρώτο πράγμα είναι πως θα παρουσιάσετε ρεκόρ κερδών. Όχι μόνο υψηλά κέρδη, αλλά ρεκόρ κερδών.
Δεύτερον, ο Διευθύνων Σύμβουλος, με τις σημερινές αμοιβές των στελεχών, θα γίνει άμεσα, απίστευτα πλούσιος.
Τρίτον, λίγο καιρό αργότερα, η τράπεζα θα υποστεί καταστροφικές απώλεις και θα χρεοκοπήσει, εκτός εάν τη διασώσουν.
Αυτή είναι μια νύξη για το πώς ανακαλύψαμε αυτή τη συνταγή, επειδή την ανακαλύψαμε με μια διαδικασία αυτοψίας. Κατά τη διάρκεια της αποταμιευτικής και δανειακής κρίσης το 1984, εξετάσαμε κάθε χρεωκοπία και ψάξαμε για κοινά χαρακτηριστικά. Ανακαλύψαμε πως αυτή η συνταγή ήταν κοινή σε όλες αυτές τις απάτες. Με άλλα λόγια, ένας ιατροδικαστής θα μπορούσε να τα βρει αυτά επειδή αυτή είναι μια θανατηφόρα συνταγή που καταστρέφει τις τράπεζες και την οικονομία.
Αποδεικνύεται επίσης πως ήταν ακριβώς αυτό που θα μπορούσε να τερματίσει την κρίση. Αυτή την κρίση που μας κόστισε11 τρις δολάρια μόνο στον οικιακό τομέα, αυτήν που μας κόστισε 10 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εντελώς αν είχαμε απλώς μάθει το μάθημά μας για τις επιδημίες της ελεγκτικής απάτης, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα αυτή τη συνταγή.
Πάμε λοιπόν σ’ αυτή την κρίση, και στις δύο μεγάλες επιδημίες της απάτης των δανείων που οδήγησε στην κρίση, δηλαδή την απάτη αξιολόγησης και τα «δάνεια των ψευτών», κι αυτό που θα δούμε καθώς εξετάζουμε αυτά τα δύο, είναι πως από πολύ νωρίς είχαμε προειδοποιήσεις γι’ αυτές τις απάτες. Είχαμε προειδοποιήσεις τις οποίες θα μπορούσαμε να είχαμε εκμεταλλευτεί εύκολα, επειδή στην αποταμιευτική και δανειακή κρίση, είχαμε καταλάβει πώς πρέπει να αντιδράσουμε για ν’ αποφευχθούν αυτές οι κρίσεις.
Οι προειδοποιήσεις ήταν σαφείς. Έδειχναν εμφανώς πως αυτό που συνέβαινε.
[σ. BL. Πάντα έτσι γίνεται, απλά πολύ λίγοι άνθρωποι είναι ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ κι ακόμη λιγότεροι διαθέτουν ΔΙΑΚΡΙΣΗ γΙα να έχουν την ικανότητα να παρατηρουν το ολοφάνερο]
4:19 ήταν η δημιουργία μιας επιδημίας απάτης λογιστικού ελέγχου. Καταρχήν, ας δούμε την απάτη εκτιμήσεως. Αυτό γίνεται όταν «φουσκώνεις» την αξία του σπιτιού που υποθηκεύεται ως ενέχυρο για το δάνειο. Το 2000, ένα χρόνο πριν τη χρεωκοπία της Enron, οι έντιμοι εκτιμητές έκαναν μια επίσημη αίτηση, με την οποία εκλιπαρούσαν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τον κλάδο τους, να λάβουν μέτρα για να εμποδίσουν την επιδημία της απάτης εκτιμήσεως.
Οι εκτιμητές εξήγησαν τον τρόπο που γινόταν αυτό, πως οι τράπεζες απαιτούσαν από τους εκτιμητές να «φουσκώσουν» την εκτίμηση και σε περίπτωση που αρνιόνταν, οι τράπεζες θα έβαζαν τους έντιμους εκτιμητές στη μαύρη λίστα και δεν θα τους χρησιμοποιούσαν. Το έχουμε δει ξανά αυτό στην αποταμιευτική και δανειακή κρίση, και γνωρίζουμε πως αυτού του είδους η απάτη μπορεί να προέρχεται μόνο από τους δανειστές και πως κανένας έντιμος δανειστής δε θα «φούσκωνε» ποτέ την εκτίμηση, επειδή αυτή είναι η ασφάλεια έναντι στις απώλειες.
Οπότε το 2000ήταν εξαιρετικά έγκαιρη η προειδοποίηση. Ήταν κάτι που είχαμε δει ξανά και ήταν εντελώς ξεκάθαρο. Ήταν μια επιδημία απάτης λογιστικού ελέγχου καθοδηγούμενη από τις τράπεζες.
5:45 Και τα «δάνεια των ψευτών;» Αυτή η προειδοποίηση είχε έρθει νωρίτερα. Η αποταμιευτική και δανειακή κρίση έγινε στις αρχές του 1980 μέχρι το 1993, κι εν μέσω της καταπολέμησης της απάτης λογιστικού ελέγχου, ανακαλύψαμε το 1990, πως ξεκινούσε ένα δεύτερο μέτωπο απάτης, και όπως όλες οι καλές οικονομικές απάτες στην Αμερική, κι αυτή ξεκίνησε στο Όραντζ Κάουντι της Καλιφόρνιας. Ήμαστε τότε οι περιφερειακοί ρυθμιστές γι’ αυτό το θέμα. Οι ελεγκτές μας μάς είπαν,
«Δίνουν δάνεια χωρίς καν να εξετάζουν το εισόδημα του δανειζόμενου. Αυτό είναι παράλογο. Θα οδηγήσει σε τεράστιες απώλειες κι έχει νόημα μόνο για όσους εμπλέκονται στις απάτες λογιστικού ελέγχου».
Τους είπαμε, «Ναι, έχετε απόλυτο δίκιο» και οδηγήσαμε τα «δάνεια των ψευτών» έξω από τον κλάδο, το 1990 και το 1991. Όμως μπορούσαμε να ασχοληθούμε μόνο με τον τομέα της αρμοδιότητάς μας, δηλαδή με τις αποταμιεύσεις και τα δάνεια. Έτσι, ο μεγαλύτερος και χειρότερος απατεώνας, η Long Beach Savings, παραιτήθηκε εθελοντικά από τις καταθέσεις και τα δάνεια, παραιτήθηκε από τις ασφαλίσεις των καταθέσεων, μετατράπηκε σε τράπεζα υποθηκών, μόνο και μόνο για να ξεφύγει από τη δικαιοδοσία μας, μετονομάστηκε Ameriquest, κι έγινε ένας από τους πιο διαβόητους απατεώνες των «δανείων των ψευτών».
Επιπρόσθετα, έδιναν σκοπίμως προτεραιότητα στις μειονότητες. Οπότε γνωρίζαμε και πάλι γι’ αυτή την κρίση. Την είχαμε δει ξανά στο παρελθόν και την είχαμε εμποδίσει. Είχαμε εξαιρετικά έγκαιρες προειδοποιήσεις γι’ αυτή,
7:33 και ήταν εντελώς σαφές πως κανένας έντιμος δανειστής δεν θα έδινε δάνεια μ’ αυτόν τον τρόπο. Ας δούμε λοιπόν την αντίδραση του κλάδου, του ρυθμιστικού σώματος και των εισαγγελέων σ’ αυτές τις έγκαιρες προειδοποιήσεις που θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει την κρίση. Θα ξεκινήσω από τον κλάδο. Ο κλάδος αντέδρασε ανάμεσα στο 2003 και το 2006 αυξάνοντας τα «δάνεια των ψευτών» πάνω από 500%
8:08 Αυτά ήταν τα δάνεια που υπέρ-πληθώρισαν τη φούσκα και είχαν ως αποτέλεσμα την οικονομική κρίση.
Μέχρι το 2006, τα μισά δάνεια που τα αποκαλούσαν «μειωμένης εξασφάλισης», ήταν επίσης και «δάνεια των ψευτών». Το ένα δεν αποκλείει το άλλο, απλώς αυτά τα δύο μαζί, είναι ο πιο τοξικός συνδυασμός που μπορείτε να φανταστείτε. Μέχρι το 2006, το 40 τοις εκατό όλων των δανείων που χορηγήθηκαν εκείνη τη χρονιά, όλα τα οικιακά δάνεια που χορηγήθηκαν τότε, ήταν «δάνεια των ψευτών» το 40% κι αυτό παρ’ όλη την προειδοποίηση των ειδικών που καταπολεμούν τις απάτες του κλάδου, που είχαν πει πως αυτά τα δάνεια είναι μια ανοιχτή πρόσκληση για τους απατεώνες, και πως υπήρχαν περιπτώσεις εξαπάτησης κατά 90%. Εννέα-Μηδέν.
Ως απάντηση, ο κλάδος άρχισε να αποκαλεί αυτά τα δάνεια, «δάνεια των ψευτών», που δείχνει μια έλλειψη λεπτότητας και κατά δεύτερον, τα αύξησε μαζικά. Κανένα ρυθμιστικό σώμα της κυβέρνησης, δεν απαίτησε ή ενθάρρυνε κάποιο δανειστή να δημιουργήσει τα «δάνεια των ψευτών» ή κάποιον να αγοράσει τα «δάνεια των ψευτών», συμπεριλαμβανομένου και του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Ενυπόθηκων Στεγαστικών Δανείων. Αυτό προήλθε από τους δανειστές εξαιτίας της συνταγής της απάτης.
Τι έγινε με την απάτη της εκτιμήσεως; Επεκτάθηκε επίσης εξαιρετικά καλά. Μέχρι το 2007, όταν έγινε μια έρευνα των εκτιμητών, το 90% των εκτιμητών ανέφερε:
9:45 Τους είχαν εκφοβίσει οι δανειστές για να τους υποχρεώσουν να «φουσκώσουν» μια εκτίμηση. Με άλλα λόγια, και οι δύο μορφές της απάτης έγιναν απόλυτα ενδημικές και φυσιολογικές, και είναι αυτό που οδήγησε στο σκάσιμο της φούσκας. Τι συνέβη στον κυβερνητικό τομέα; Όπως σας είπα, η κυβέρνηση, όταν ήμασταν οι ρυθμιστές των αποταμιεύσεων και των δανείων, μας επέτρεπε να χειριστούμε μόνο τον κλάδο μας κι όταν οι τράπεζες παραιτούνταν από την ασφάλιση των καταθέσεων, δεν μπορούσαμε να τους κάνουμε τίποτα.
10:14 Μπορεί να σας φανεί απίθανο, αλλά το Κονγκρέσο έκανε κάτι πραγματικά έξυπνο το 1994, και πέρασε το Διάταγμα της Προστασίας της Ιδιοκτησίας και της Περιουσίας που έδωσε στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα, και μόνο σ’ αυτή, τη ρητή αρμοδιότητα να απαγορέψει όλα τα «δάνεια των ψευτών» όλων των δανειστών, είτε είχαν ασφάλιση των καταθέσεων, είτε όχι.
Οπότε τι έκαναν ο Μπεν Μπερνάνκι και ο Άλαν Γρίνσπαν, ως επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, όταν έλαβαν τις προειδοποιήσεις πως αυτά ήταν μαζικά, ανέντιμα δάνεια και πως τα πουλούσαν στη δευτερογενή αγορά; Θυμηθείτε πως δεν υπάρχει εξορκιστής απάτης. Όταν ένα δάνειο ξεκινήσει ανέντιμα, μπορεί να πουληθεί μόνο στη δευτερογενή αγορά μέσα από κι άλλες απάτες, λέγοντας ψέμματα για το τι είναι και για τις εγγυήσεις, και τότε αυτοί οι άνθρωποι θα παράγουν ενυπόθηκους τίτλους και εξωτικά παράγωγα που κι αυτά υποτίθεται πως θα υποστηρίζονται από τ’ ανέντιμα δάνεια.
Οπότε η απάτη θα εξελιχθεί μέσα στο σύστημα, η «φούσκα» θα γίνει τεράστια και θα προκληθεί καταστροφή. Θυμηθείτε πως είχαμε εμπειρία σ’ αυτό. Είχαμε δει σημαντικές απώλειες, και είχαμε την εμπειρία ικανών ρυθμιστών για να το σταματήσουμε. Ο Γκρίνσπαν και ο Μπερνάνκι αρνήθηκαν να χρησιμοποιήσουν την εξουσία τους για να βάλουν τέλος στα «δάνεια των ψευτών», Αυτό ήταν, καταρχήν, ένα δογματικό ζήτημα. Ήταν τρομακτικά ενάντιοι σ’ οτιδήποτε ρυθμιστικό.
Αλλά έχει να κάνει και με την ολιγωρία του διεθνή ανταγωνισμού, με τον αγώνα προς τον πάτο ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, με το Λονδίνο συγκεκριμένα, και το Λονδίνο κέρδισε τον αγώνα προς τον πάτο, όμως αυτό σήμαινε πως κάθε ρύθμιση στη Δύση υποβιβάστηκε εντελώς σ’ αυτόν τον ανόητο διαγωνισμό για το ποιος θα είχε τις πιο αδύναμες ρυθμίσεις. Οπότε αυτή ήταν η απάντηση των ρυθμιστών.
12:33 Ποια ήταν η απάντηση των εισαγγελέων μετά την κρίση, μετά τις απώλειες των 11 τρις δολαρίων, μετά τις απώλειες 10 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας, μια κρίση στην οποία οι απώλειες και οι απάτες ήταν περισσότερο από 70 φορές μεγαλύτερες από την αποταμιευτική και δανειακή κρίση; Στην αποταμιευτική και δανειακή κρίση, η υπηρεσία μας, που ρύθμιζε τις αποταμιεύσεις και τα δάνεια, έκανε περισσότερες από 30.000 εγκληματικές αναφορές, με πάνω από 1.000 κακουργηματικές καταδίκες, μόνο για τις πολύ σημαντικές υποθέσεις κι αυτό δείχνει μόνο σ’ ένα βαθμό τις προτεραιότητες, επειδή συνεργαστήκαμε με το FBI για να δημιουργήσουμε τη λίστα των 100 κορυφαίων συστημάτων απάτης, τις χειρότερες των χειρότερων, σε όλη τη χώρα.
Περίπου 300 εταιρίες ήταν αναμεμειγμένες και περίπου 600 ανώτεροι αξιωματούχοι. Διώχθηκαν σχεδόν όλοι και καταδικάστηκε το 90% Είναι η μεγαλύτερη επιτυχία κατά των οικονομικών εγκληματιών κι αυτό επειδή έγινε κατανοητός ο μηχανισμός της απάτης ελέγχου και της απάτης λογιστικού ελέγχου.
13:44 Πάμε γρήγορα τώρα στην τωρινή κρίση. Η Υπηρεσία Εποπτείας Αποταμιεύσεων, που υποτίθεται πως ρύθμιζε πολλούς από τους μεγαλύτερους δημιουργούς των «δανείων των ψευτών» της χώρας, μέχρι σήμερα – δεν υφίσταται πλέον – όμως μέχρι πριν από ένα χρόνο, δεν είχε κάνει ούτε μια εγκληματική αναφορά. Το Γραφείου του Ελεγκτή του Νομίσματος, που υποτίθεται πως ρυθμίζει τις πιο μεγάλες τράπεζες, δεν έχει κάνει καμία εγκληματική αναφορά.
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα, φαίνεται να μην έχει κάνει καμία εγκληματική αναφορά. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλισης Καταθέσεων είναι αρκετά έξυπνη ώστε ν’ αρνείται ν’ απαντήσει στις ερωτήσεις. Χωρίς την καθοδήγηση των ρυθμιστών, το FBI δεν έχει την εμπειρία για να διερευνήσει τις πολύπλοκες απάτες. Δεν είναι μόνο πως έπρεπε να επανεφεύρουν τον τροχό για το πώς να κάνουν αυτές τις διώξεις, είχαν ξεχάσει πως ο τροχός υπάρχει, και γι’ αυτό έχουμε μηδενικές διώξεις, και φυσικά, μηδενικές καταδίκες, οποιουδήποτε απατεώνα της τραπεζικής αριστοκρατίας, αυτών της Γουολ Στριτ, που προκάλεσαν την κρίση.
Χωρίς την πραγματογνωμοσύνη των ρυθμιστών, το FBI σχημάτισε κάτι που το ονομάζει συνεργασία με την Ένωση Ταμείων Παρακαταθηκών το 2007. Η Ένωση Ταμείων Παρακαταθηκών είναι η εμπορική ένωση των δραστών, κι η Ένωση Ταμείων Παρακαταθηκών είχε το θράσος, και την επιτυχία, να εξαπατήσει το FBI. Δημιούργησε έναν υποτιθέμενο ορισμό της απάτης των υποθηκών, όπου, για μαντέψτε, τα μέλη της είναι πάντα το θύμα και ποτέ ο δράστης.
15:08 Το FBI τσίμπησε το δόλωμα μαζί με το σχοινί, το βαρύδι, το καλάμι και τη βάρκα. Έτσι, το FBI, υπό την ηγεσία ενός Αφροαμερικανού Υπουργού Δικαιοσύνης κι ενός Αφροαμερικανού Προέδρου των ΗΠΑ, υιοθέτησε τον ορισμό της κρίσης του Tea Party, σύμφωνα με τον οποίο, αυτή είναι η πρώτη παρθένα κρίση της ιστορίας, που συλλήφθηκε χωρίς αμαρτία στις τάξεις των διευθυντικών στελεχών και φταίνε αυτές οι πανέξυπνες κομμώτριες που μπόρεσαν να εξαπατήσουν τις κακόμοιρες τις τράπεζες, που είναι οικονομικά ανεπιτήδευτες. Είναι η πιο ανόητη ιστορία που μπορεί να σκεφτεί κανείς, κι έτσι, συνεχίζουν να διώκουν τις κομμώτριες, και αφήνουν τους τραπεζίτες στην ησυχία τους. Έτσι, ενόσω τα λιοντάρια κυκλοφορούν ανενόχλητα, το FBI κυνηγάει τα ποντίκια.
Τι μπορούμε να κάνουμε για όλα αυτά; Πρέπει ν’ αλλάξουμε τις διεστραμμένες δομές των κινήτρων που δημιουργούν αυτές τις επαναλαμβανόμενες επιδημίες της απάτης λογιστικού ελέγχου που μας οδηγούν στις κρίσεις. Οπότε, πρέπει κατ’ αρχήν, ν’ απαλλαγούμε από τους επικίνδυνους οργανισμούς του συστήματος. Είναι όσοι υποτίθεται πως είναι πολύ μεγάλοι για να πτωχεύσουν. Πρέπει να συρρικνωθούν στο ελάχιστο μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, ώστε να μην αποτελούν πια κίνδυνο για το σύστημα.
16:32 Αυτή τη στιγμή είναι βόμβες έτοιμες να εκραγούν που θα δημιουργήσουν μια διεθνή κρίση μόλις η επόμενη πτωχεύσει. Όχι εάν, αλλά όταν.
Το δεύτερο που πρέπει να κάνουμε είναι να μεταρρυθμίσουμε τις αμοιβές των στελεχών, γιατί αυτές χρησιμοποιούν για να δωροδοκήσουν τους ρυθμιστές. Θυμηθείτε πως πίεζαν τους ρυθμιστές μέσα από το σύστημα αμοιβών, προσπαθώντας να δημιουργήσουν αυτό που αποκαλούμε «δυναμική του Γκρέσαμ», όπου η ανηθικότητα οδηγεί την ηθική εκτός αγοράς, και πέτυχαν σ’ αυτό, κι έτσι η απάτη έγινε ενδημική.
Το τρίτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να αντιμετωπίσουμε τρία πράγματα: Την απορρύθμιση, την έλλειψη επιτήρησης και τη δεδομένη αποποινικοποίηση. Μπορούμε να κάνουμε αυτές τις αλλαγές, κι αν τις κάνουμε, μπορούμε να μειώσουμε δραματικά τη συχνότητα των κρίσεων και το πόσο σοβαρές κρίσεις θα είναι αυτές. Αυτό δεν είναι απλώς απαραίτητο για την οικονομία μας.
Μπορείτε να δείτε τι κάνουν αυτές οι κρίσεις στην ανισότητα και τι κάνουν στη δημοκρατία μας. Έχουν δημιουργήσει έναν συνένοχο καπιταλισμό, αμερικάνικου τύπου, όπου οι μεγαλύτεροι οικονομικοί οργανισμοί είναι οι κύριοι χρηματοδότες και των δύο κομμάτων, κι αυτή είναι η αιτία, που ακόμα και μετά απ’ αυτή την κρίση, που είναι 70 φορές μεγαλύτερη από την αποταμιευτική και δανειακή κρίση, δεν έχουμε ουσιώδεις μεταρρυθμίσεις σε κανέναν από τους τρεις τομείς που προανέφερα, εκτός από την απαγόρευση των «δανείων των ψευτών», που είναι καλό, όμως αυτό είναι μόνο μια μορφή πυρομαχικού για το όπλο της απάτης.
Υπάρχουν πολλές μορφές πυρομαχικών που μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Γι’ αυτό πρέπει να μάθουμε αυτό που έχουν μάθει οι τραπεζίτες: Τη συνταγή για να ληστέψεις μια τράπεζα με τον καλύτερο τρόπο, ώστε να σταματήσουμε αυτή τη συνταγή, επειδή οι νομοθέτες μας, που εξαρτώνται από τις πολιτικές συνεισφορές, δεν θα το κάνουν από μόνοι τους. Σας ευχαριστώ πολύ. (Χειροκρότημα)
@Μυθάων Ποντικόπουλος για το businesslife
Δείτε την ταινία “Der Grosse Crash” [εικ] για να πάρετε μια ιδέα που και πως χρωστάτε αλλά και που πάνε τα λεφτά.
 
 

Τρώμε το «γλυκό του διαβόλου» και χάνουμε το μυαλό μας!

Αναψυκτικά, χυμοί, παγωτά, σάλτσες, παιδικές τροφές, αρτοπαρασκευάσματα και ένα σωρό άλλα τυποποιημένα τρόφιμα περιέχουν στη σύστασή τους φρουκτόζη από καλαμπόκι. Και
λοιπόν; θα αναρωτηθείς. Ε, λοιπόν, τα νέα δεν είναι ευχάριστα.

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες (UCLA) υποστηρίζουν ότι η αυξημένη πρόσληψη της εν λόγω ουσίας υπονομεύει τη μάθηση και τη μνήμη. Συγκεκριμένα, η συστηματική κατανάλωση – για τουλάχιστον 6 εβδομάδες – τυποποιημένων γλυκών και αναψυκτικών μπορεί να οδηγήσει στην επιβράδυνση σημαντικών λειτουργιών του εγκεφάλου.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει αντίδοτο: Όλα τα πλούσια σε ω-3 λιπαρά τρόφιμα*.


Τι κάνει τον εγκέφαλο να… ρετάρει;

Σύμφωνα με τον Fernando Gomez-Pinilla, καθηγητή νευροχειρουργικής και βιολογίας στην κορυφαία στον κόσμο ιατρική κλινική του UCLA: «Ό,τι τρώμε, επηρεάζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Μια διατροφή πλούσια σε φρουκτόζη καλαμποκιού μακροπρόθεσμα μεταβάλλει την ικανότητα του εγκεφάλου να μαθαίνει και να απομνημονεύει πληροφορίες. Αυτό που μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση των ζημιών είναι η προσθήκη ω-3 λιπαρών στα γεύματα».
Όπως εξήγησε, αυτό συμβαίνει γιατί τα ω-3 λιπαρά προστατεύουν τις νευρικές συνάψεις (συνδέσεις) των κυττάρων του εγκεφάλου από την φθορά.


Πρόκειται για την πρώτη έρευνα που προσπαθεί να αποκαλύψει την επίδραση της γλυκαντικής αυτής ουσίας στον εγκέφαλο. Μέχρι τώρα οι επιστήμονες γνώριζαν μόνο ότι η φρουκτόζη ενοχοποιείται για διαβήτη, παχυσαρκία και εναπόθεση λίπους στο συκώτι. (http://newsroom.ucla.edu/portal/ucla/this-is-your-brain-on-sugar-ucla-233992.aspx).


Ποια τρόφιμα μας ηλιθιοποιούν;


Πηγές φρουκτόζης στη σύγχρονη διατροφή του δυτικού πολιτισμού, όπως επισημαίνει η έρευνα, είναι η ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο (σακχαρόζη ή σουκρόζη) και μια φθηνή, ρευστή γλυκαντική ουσία που παράγεται από το καλαμπόκι (σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης – High Fructose Corn Syrup, HFCS).


Στην Ελλάδα τη συναντάμε στις ετικέτες των τροφίμων με τα εξής ονόματα: Σιρόπι καλαμποκιού με υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη, σιρόπι γλυκόζης, σιρόπι γλυκόζης-φρουκτόζης, αμιλοσιρόπιο. Η χρήση της είναι ευρέως διαδεδομένη στις βιομηχανοποιημένες τροφές που βρίσκουμε στα ράφια των σούπερ-μάρκετ και φυσικά προτιμάται από τους βιομήχανους επειδή κοστίζει λιγότερο από την κοινή ζάχαρη. Το μικρό της κόστος μας έδωσε τη δυνατότητα να καταναλώνουμε φρουκτόζη κατά 600-1.500% περισσότερο από όσο έτρωγαν οι πρόγονοί μας.


Γλυκό του διαβόλου

Υπάρχουν επίσης επιστήμονες, όπως ο Dr Mark Hyman, οι οποίοι υπενθυμίζουν ότι το σιρόπι καλαμποκιού με υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη δεν είναι φυσικό προϊόν. Πρόκειται μάλιστα για μια νέα χημική-βιολογική ένωση που παράχθηκε από το άμυλο του καλαμποκιού (συνήθως γενετικά τροποποιημένου), η οποία περιέχει ίχνη υδραργύρου και άλλων τοξικών δηλητηρίων. Επιπλέον το άμυλο έχει υποστεί ειδική επεξεργασία με ένζυμα από βακτήρια και μεταλλαγμένους μύκητες για να πάρει γλυκιά γεύση, αφού δεν τη διαθέτει από φυσικού του. Το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να αναγνωρίσει το σιρόπι καλαμποκιού και να το μεταβολίσει σωστά, με αποτέλεσμα να προκαλούνται οργανικές διαταραχές, που μπορούν να οδηγήσουν σε χρόνιες παθήσεις. (http://drhyman.com/blog/conditions/5-reasons-high-fructose-corn-syrup-will-kill-you/, http://www.huffingtonpost.com/dr-mark-hyman/5-reasons-high-fructose-c_b_861913.html).

Ο τρόπος παρασκευής του σιροπιού λέγεται ότι ακόμα και σήμερα αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό. Πρόσφατα δε το προϊόν χαρακτηρίστηκε στις ΗΠΑ «Γλυκό του διαβόλου» λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που προκαλεί και την επιτάχυνση της γήρανσης που επιφέρει. Φυσικά αυτός δεν είναι λόγος να στραφεί κάποιος στα λεγόμενα προϊόντα χωρίς ζάχαρη, διότι εκεί παραμονεύουν άλλες γλυκαντικές ουσίες, που έχουν επίσης κατηγορηθεί ως επικίνδυνες για την υγεία.





Ελληνικό γιαούρτι με συνταγή Χιλιανού γιατρού!


Ο καθηγητής – Χιλιανός στην καταγωγή – συμβουλεύει μάλιστα
όποιον αναζητά απλές, φυσικές λύσεις, να αντικαταστήσει τα
ζαχαρούχα επιδόρπια με το παραδοσιακό ελληνικό γιαούρτι!
μαζί με λίγα φρέσκα μούρα, που μπορεί ο καθένας να φυλάξει στο
ψυγείο του γραφείου του. Λίγη μαύρη σοκολάτα – όχι πολύ
γλυκιά – μπορεί επίσης να καταναλωθεί περιστασιακά,
προσθέτει.


Τροφές πλούσιες σε ω-3 λιπαρά οξέα: Καρύδια, ταχίνι, σουσάμι,
ελαιόλαδο, φιστίκια Αιγίνης, πασατέμπος (κολοκυθόσπορος),
κάστανα, κάσιους, αμύγδαλα, φασόλια άσπρα και μαυρομάτικα,
λιναρόσπορος, λινέλαιο.......



Επίσης σαρδέλα, γαύρος, τόνος, κολιός, σκουμπρί, σολομός,

μπακαλιάρος και γενικά τα λιπαρά ψάρια.



Πηγή από goldenmagazine

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΕΑ ΜΠΑΡΟΥΦΑ. ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ!

Κουραστικός, φιγουρατζής και μιλάει χωρίς λόγο. Άσφαιρος…


Του Καθηγητή Γ. Ζουγανέλη

Δεν ξέρω πόση κουταμάρα και αμετροέπεια μπορεί να συσωρευθεί σε ένα μόνο άτομο ούτε μπορώ να εξακριβώσω αν η θέση του κάθε υπουργού είναι αποτέλεσμα συλλογικής σκέψης στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Μάλλον όχι.

Σε δημοσιεύματα, αναφέρεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέλει να οδηγήσει σε δικαστήριο τη Γερμανία και άλλες χώρες για τη μετατροπή ενός επονείδιστου χρέους δημιουργημένου απο συσσώρευση χρεών στις τράπεζες σε νόμιμο, με τη μετακύλισή του στους λαούς της Ευρώπης.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να θυμάται ότι:


  1. Ένα Δικαστήριο δικάζει με βάση τους νόμους και όχι με τους νόμους της αγοράς ή τους νόμους της ηθικής του κέρδους που είναι υποκειμενικοί
  2. Όλα τα μνημόνια πέρασαν απο Νομικές επιτροπές πρίν υπογραφούν, ακόμη και απο την Νομική Επιτροπή της Ελληνικής Βουλής
  3. Η κάθε Ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπεί τον λαό της (δυστυχώς με άσχημο, παιδαριώση και ανθελληνικό τρόπο) όπως και οι άλλες κυβερνήσεις της Ευρωζώνης.
  4. Άλλο πράγμα είναι το πως έγινε το PSI καί άλλο τα μνημόνια. Το PSI πάντως, η Ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε πως να το κάνει και όχι η ΕΚΤ ή η Τρόικα. Απλά στο τέλος προέκυψε συμφωνία. Συμφωνία σημαίνει αποδοχή. Το σωστό είναι η κυβέρνηση Τσίπρα να οδηγήσει και να καταδικάσει τη προηγούμενη Ελληνική κυβέρνηση σε Ελληνικό δικαστήριο και μετά να πάει την υπόθεση σε Διεθνές (ελπίζω και για τα υποβρύχια και να καλέσει για μάρτυρα τον Αβραμόπουλο...). Μέχρι τότε η Ελλάδα μπορεί να μη ζεί.
  5. Κανένα ομόλογο δεν μπορεί να ακυρωθεί πουθενά και για κανένα λόγο, εφόσον υπάρχει συμφωνία σε ισχύ. Είναι αυτονόητο. Το ότι ένα κράτος στη τελευταία πράξη δεν συμφωνεί, δεν αποτελεί ισχυρό νομικό επιχείρημα για το μέλλον. Στη παραγματικόητα σπάει μια υπάρχουσα συμφωνία και γίνεται αυτό παράνομο, αφού δεν έχει στα χέρια του κάποια δικαστική απόφαση.
  6. Η Ελλάδα μπορεί να δημιουργήσει πολιτικό θόρυβο στην ΕΕ αλλά σε ένα διεθνές δικαστήριο αυτό που ζητάει μπορεί να καταλήξει μπούμεραγκ, αφού το δίκαιο του ισχυρού και των πολλών θα επικρατήσει. Το θέμα είναι ποιοί έβαλαν τις πρώτες υπογραφές απο πλευράς της Ελλάδας. Το πρόβλημα είναι εσωτερικό της Ελλάδας και ξεκινάει απο πολύ παλαιά.
  7. Η μη αποδοχή της δόσης των 7 δις ευρώ απο τη κυβέρνηση Τσίπρα δεν αποτελεί πρόβλημα γαι τη Γερμανία και για τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Σε κάθε κράτος υπάρχει συνέχεια. Η μή αποδοχή μιας δόσης απο την Ελλάδα είναι άνευ ουσίας και είναι αντιληπτό ότι γίνεται μόνο για εσωτερική κατανάλωση και για να εξηγήσει μελλοντικές αποφάσεις. Εκτός αυτού, υπάρχει και η αποδοχή με αστερίσκο…
  8. Λογιστικό έλεγχο του χρέους πρέπει να κάνει απο μόνη της η Ελλάδα πρίν φοβερίζει θεούς και δαίμονες. Κάτι τέτοιο δεν γίνεται. Την έχει χεσμένη τη φωλιά της.
  9. Η ΕΕ δεν είναι φοιτητική συνεδρίαση σε Ελληνικό ΑΕΙ, όπου οι εντυπώσεις νικούν την ουσία. Δεν ξέρω τί είδους επίπεδο υπάρχει στα Ελληνικά ΑΕΙ αλλά διακρίνω ότι οι καθηγητές τους είναι χαμηλής εμβέλειας. Έτσι εξηγείται γιατί επι δεκαετίες  τα Ελληνικά ΑΕΙ δεν έχουν προσφέρει τίποτα στην Ελληνική Οικονομία.

Το Ιράν προσφέρει χείρα βοηθείας για ενεργειακή συνεργασία στην Ελλάδα...


Ενώ η οικονομία στην Ελλάδα αποτελεί ένα μικρό κλάσμα της συνολικής οικονομίας της Ευρώπης, ωστόσο παραμένει η κορυφαία δύναμη στις πλοιοκτήτριες εταιρείες καταγράφοντας μια σημαντική παράμετρο στον παγκόσμιο στόλο, μπροστά από την Ιαπωνία, την Κίνα, τη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.  

Τα παραπάνω γράφει σε μακροσκελή ανάλυσή του ο
Μαχμούντ Χαγκάνι στους "Tehran Times". Σταχυολογούμε ορισμένες από τις ενδιαφέρουσες παραγράφους, μετά την αναφορά για το δημόσιο χρέος της χώρας μας:
Μέχρι πριν από λίγους μήνες οι υψηλές τιμές του πετρελαίου κατεύθυναν την προσοχή των επενδυτών στις δυνητικά καλές πηγές των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο.

Εκτιμάται ότι πάνω από τέσσερα δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου βρίσκονται στο βόρειο Αιγαίο, τουλάχιστον 22 δισεκατομμύρια βαρέλια στο Ιόνιο Πέλαγος, ανοικτά της δυτικής Ελλάδας.
Ένα από αναγνωρισμένα ελληνικά κυβερνητικά στελέχη είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι σε θέση να παράγει 4,7 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου πάνω από 30 χρόνια, αρκετά να παράσχουν το 25 τοις εκατό των αναγκών της Ευρώπης.
 

Η τοποθεσία της Ελλάδας στη Μεσόγειο Θάλασσα και η εγγύτητά της με τη Μέση Ανατολή, θεωρούνταν ανέκαθεν γεω-πολιτικά ως πολύ σημαντική.

Η Κίνα επένδυσε στην Ελλάδα στις λιμενικές εγκαταστάσεις στον Πειραιά, δημιουργώντας την «Πύλη προς την Ευρώπη».
Σύμφωνα με δημοσιεύματα εδώ και πέντε χρόνια η κινεζική Ocean Shipping Company, απέκτησε τα δικαιώματα διαχείρισης του μισού λιμένα του Πειραιά για 35 χρόνια, με μια συμφωνία αξίας 500 εκατομμυρίων ευρώ.
 

Τα ελληνικής ιδιοκτησίας πλοία μεταφέρουν περίπου το 60 τοις εκατό του πετρελαίου, σιδηρομεταλλεύματος, άνθρακα και άλλων εμπορευμάτων που εισάγονται από την Κίνα.
 

Τα κινεζικά ναυπηγεία σήμερα κατασκευάζουν περίπου 200 πλοία για τους Έλληνες εφοπλιστές.
 

Μέχρι το 2014,το ετήσιο εμπόριο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα είχε ανέλθει στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ. 

Πάνω από αυτό, η Ελλάδα και η Κίνα υπέγραψαν συμφωνίες για τη ναυτιλία, το εμπόριο και την ενέργεια, αξίας 3,4 δις ευρώ κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψης στην Αθήνα το περασμένο έτος του Κινέζου πρωθυπουργού.

Έτσι η Κίνα έχει δημιουργήσει καλές σχέσεις με τις ισχυρές εφοπλιστικές οικογένειες στην Ελλάδα.

Προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ελπίδες των Ελλήνων ψηφοφόρων η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα διαπιστώσει ότι το εκ νέου άνοιγμα των ιστορικών σχέσεων με το Ιράν, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στις δύο πλευρές.

Η Ελλάδα ήταν ένας από τους κορυφαίους πελάτες του πετρελαίου του Ιράν πριν από το εμπάργκο στο βαθμό που πάνω από το 50% του συνολικού εισαγόμενου πετρελαίου στην Ελλάδα μέχρι το 2011 προέρχονταν από το Ιράν.
 

Υπάρχουν δύο δυνατότητες των Χρυσών Πυλών: Για το Ιράν, η Ελλάδα αντιπροσωπεύει το εμπόριο και την ενεργειακή πύλη προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για την Ελλάδα, το Ιράν αντιπροσωπεύει το εμπόριο και την ενεργειακή πύλη προς τον Περσικό Κόλπο και το Νέο Δρόμο του Μεταξιού.
 

Το Ιράν και η Ελλάδα μπορούν να συνεργασθούν στενά σε μια σειρά από τομείς, συμπεριλαμβανομένων της οικονομίας, της ενέργειας, του τουρισμού, του εμπορίου, τη θαλάσσια έρευνα, τις μεταφορές, τα φαρμακευτικά προϊόντα, τη γεωργία, τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, της αφαλάτωσης και της άρδευσης, με βάση των χιλιάδων ετών πολιτιστικής και ακαδημαϊκής κληρονομιάς των δύο χωρών.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο, και αυτό είναι ότι μια νέα εποχή ανατέλλει για την Ελλάδα και το ευρώ. 

Το Ιράν βρίσκεται σε καλή θέση για να προσφέρει στη νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μια χείρα βοηθείας, μέσω της ενεργειακής συνεργασίας, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς.

oneminute.gr 
http://ideopigi.blogspot.gr/2015/02/blog-post_38.html

Αὐτοΐασις – αὐτοεπισκευή!

Το σώμα μας διαθέτει μηχανισμούς αυτοίασης, πολύ αποτελεσματικούς,αγνώστους ακόμα, στην Ιατρική.Εάν του δοθούν τα απαραίτητα στοιχεία, τότε γίνονται θαύματα.


Εσείς στο βενζινοκίνητο αυτοκίνητο σας ρίχνετε πετρέλαιο; Και όμως αυτό κάνουμε στο σώμα μας!!
Αλλάξτε το, μέσω της Διατροφής,ενεργοποιείστε τους εσωτερικούς μηχανισμούς, με φυσικές τροφές, και νιώστε απλά, νιώστε τις αλλαγές, στο περπάτημα, στην αναπνοή, στην αλλαγή του τρόπου σκέψης, στην χαρά του ότι ζεις ΣΗΜΕΡΑ – ΤΩΡΑ.

Βήμα δεύτερο, γελάστε, δείτε αστείες ταινίες, κάντε φίλους με χιούμορ, δείτε το ποτήρι της ζωής μισογεμάτο, όχι μισοάδειο.

Βήμα τρίτο, περπατήστε με γυμνά πόδια, ιδιαιτέρα στην ακροθαλασσιά. Περπατώντας, με γυμνά πόδια, το βάρος του σώματος ενεργοποιεί τους 5 αδένες που είναι στα 5 δάχτυλα των ποδιών.
Στο μεγάλο δάκτυλο ευρίσκεται η επίφυση, που έχει τις απολήξεις,των οπτικών νεύρων.
Ενεργοποιείται στον εγκέφαλο η επίφυση η αλλιώς τρίτο μάτι, η θέση Ψυχής.Τα υπόλοιπα 4 δάχτυλα αντιπροσωπεύουν την υπόφυση, τον θάλαμο, τον υποθάλαμο, και την αμυγδαλή.Η αμυγδαλή, είναι μεταλλάκτης της κοσμικής ενέργειας, που φωτοσυνθέτει την ηλιακή ενέργεια στον εγκέφαλο μας.Αποτέλεσμα η αύξηση ευφυΐας, και της μνήμης. Όσο αυξάνεται η ηλιακή θερμότητα στα πόδια, τόσο αυξάνεται δραστηριότητα του εγκεφάλου και της υπόφυσης.
Με αποτέλεσμα, αύξηση ψυχικών λειτουργιών, π.χ. τηλεπάθεια..οράματα, ταξίδια, κ.α.

Βήμα τέταρτο, ξυπνήστε, μέρη του εγκεφάλου, που είναι απενεργοποιημένα.Αντί να τρώμε δευτερεύουσες πηγές ενέργειας τροφές, όπως φρούτα,όσπρια, λαχανικά, που εξαρτούν την ανάπτυξη τους από τον ήλιο, και οπωσδήποτε κάνουν καλό, μπορούμε να απορροφήσουμε πρωτογενή ενέργεια,από την κύρια πηγή, που είναι ο ήλιος.Συνειδητά λειτουργούν περίπου 7 – 10 % εγκεφαλικά κύτταρα, μέρος των υπολοίπων μπορούν να λειτουργήσουν, κοιτώντας τον ζωοποιό ήλιο,ιδιαιτέρα το χάραμα, η το ηλιοβασίλεμα, (όχι από τις 8 π.μ. έως 6 μ.μ.)γιατί τα μάτια είναι η είσοδος, για τις αναγεννητικές ιδιότητες της ηλιακής ενέργειας.

Μέθοδος SUN GAZING PROCESS
Αν καταφέρετε να τον κοιτάτε 30 – 45 λεπτά, θα εξαφανισθούν όλες οι φυσικές αδυναμίες και ασθένειες, παράλληλα θα μειωθεί και η ανάγκη για φυσική τροφή. [ Παχυσαρκία].Απόδειξη το φαινόμενο [ ΗRM. HIRA RATAN MANEK ]. Το στρές, άγχος, θυμός, ζήλεια, κακή διάθεση, νοητικές διαταραχές,ημικρανίες, θρομβώσεις, αρθρίτιδες, καρκίνος, λευχαιμία, νόσος Πάρκινσον, θα εξαφανισθούν.Σε καταστάσεις φόβου, η άλλης συναισθηματικής διαταραχής, η φωτοθεραπεία, έχει αντικαταθλιπτικές επιδράσεις.
Ιδιαίτερα σε άτομα, που έχει διαταραχθεί, ο Κιρκαδικός ρυθμός.[Ρυθμιστής εσωτερικού ρολογιού].
Η αμυγδαλή, που ευρίσκεται στον κροταφικό λοβό, σε σχήμα αμυγδάλου,συνδέεται με ψυχικές διαταραχές, και μεταδίδει συναισθήματα, που απεικονίζουν το άγχος.Η αμυγδαλή γενικά είναι δέκτης και επεξεργαστής, σημάτων του εγκέφαλου, που αφορούν κίνδυνο γενικά.Όταν είναι φόβος, δημιουργούν αντιδράσεις άγχους, με τους νευρώνες της αμυγδαλής να εκλύουν κορτικοτροπίνη, μια ορμόνη, που με την σειρά της, δημιουργεί άλλες ορμόνες, που προκαλούν ταχυπαλμία, ξηροστομία,εφίδρωση, γρήγορη αναπνοή και υπέρταση.Επίσης προβλήματα στον ύπνο, στην συγκέντρωση και τρέμουλο των άκρων, ακόμη και δημιουργία διαβήτη τύπου ΙΙ.
Μην ξεχνάτε, ότι το 80% της ενέργειας των τροφών, καταναλώνεται από τις λειτουργίες του εγκεφάλου, σε στιγμές φόρτισης και έντασης.Όταν δεν υπάρχουν νοητικές διαταραχές, τότε το σώμα και ο εγκέφαλος, επαναφορτίζονται, με μαγνητικά πεδία, που παράγονται από την ηλιακή ακτινοβολία.


Ο εγκέφαλος είναι δέκτης, με το αμφιβληστροειδή και την επίφυση να λειτουργούν, σαν φωτοκύτταρα αποδέκτες της ηλιακής ακτινοβολίας,[τύπου φωτοβολταϊκών πάνελ], που μεταφέρεται [με νευροδιαβιβαστές], στην Αμυγδαλή [αδένας του εγκεφάλου], [αν δεν είναι κολλημένος από την γλουτένη του σιταρένιου ψωμιού], οπότε γίνεται ένα είδος φωτοανάλυσης, με αποτέλεσμα την παραγωγή πρωτεϊνών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων, που απουσιάζουν από το σώμα, και είναι απαραίτητα για την σωστή λειτουργία του οργανισμού.
Επί πλέον τα 7 χρώματα της ίριδας επενεργούν θεραπευτικά σε όλες τις αρρώστιες.
Αν δούμε το έργο του Ησιόδου [Έργα ημ. 155-173] το γένος των Μακάρων ζούσε με βιοενέργεια του περιβάλλοντος, όταν ψύχθηκε η γη και μεγάλωσε ο στερεός φλοιός, έγινε μόνωση, μειωθήκαν οι ακτινοβολίες,και μη έχοντας τροφή, εξαφανίσθηκαν.


Αν πάμε παλαιότερα, περίπου 13.000 χιλιάδες χρόνια π.Χ. στα Ορφικά στον ύμνο περί Μνημοσύνης, διαβάζουμε ότι ο δρόμος της Αρετής, διώχνει τα μίση, την οργή, την αγανάκτηση, την κακία, την ζήλεια.


Αυτά το μόνο που γεννούν είναι, ψυχικές και οργανικές ανωμαλίες.Καταστρέφουν την καλή διάθεση, την μνήμη, την αντικειμενική κρίση,πολώνουν την βιοενέργεια μας.Αν το δούμε ιατρικά, αποκλείουν παντελώς την παραγωγή, σεροτονίνης,στον εγκέφαλο μας (που φέρνει ευδιαθεσία), και την παραγωγή Ιντερφερόνης που καταπολεμά κάθε είδους ιό ή βακτήρια.


Το αρχαίο ρητό «Γνώθι σ΄αυτόν» οι περισσότεροι άνθρωποι, το εξετάζουν, φιλοσοφικά και σωματικά.
Η φιλοσοφία όμως των Αρχαίων Ελλήνων, μέσω του Αριστοτέλη, Πλάτωνα,Δημοκρίτου, στοχεύει κρυπτογραφικά στην αφύπνιση της ψυχικής ενέργειας, του ανώτερου εαυτού, δηλαδή του θεού Διόνυσου.
Ο μύθος λέγει ότι οι Τιτάνες έφαγαν τον θεό Διόνυσο, και ο Δίας τους εξόντωσε με κεραυνούς, από τις σάρκες τους γεννήθηκαν οι άνθρωποι.Από τους Τιτάνες έχουμε κληρονομήσει, την άγνοια, την εριστικότητα,την εγκληματικότητα, από τα κομμάτια του Θεού Διόνυσου, έχουμε την αθάνατη φύση μας, και την δυνατότητα, να γίνουμε πραγματικοί θεοί,έχουμε τον θεό μέσα μας.


Απλά υπάρχει η άσχημη επίδραση της ύλης στην καθημερινότητα και στην πνευματικότητα μας, και αυτό είναι το Προπατορικό Αμάρτημα.Για αυτό οι Έλληνες, ζούσαν με στόχο την καλλιέργεια της ψυχής και της Αρετής, [απόδειξη ο μύθος του Ηρακλέους, με την επιλογή του δρόμου της Αρετής η της Κακίας]. Έτσι έγιναν Ιδεαλιστές, έδιδαν [πολιτισμό και γνώση], δεν έπαιρναν,σε αντίθεση με όλους τους άλλους λαούς, που ήτανε υλιστές, όπως στην σημερινή εποχή.
Ανακάλυψαν νεκροσέντονα με τσέπες και δεν το γνωρίζω;
Μας το φανερώνει η επιγραφή στην πύλη των Δελφών:
« Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου, και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς».
Μας το φανερώνουν επίσης τα λόγια του Χριστού:
«Η πίστις σου σέσωκε
σε» «(μόνος σου σώθηκες) που μας δείχνει ότι η μετακίνηση ποσοτήτων
ψυχικής ενέργειας, μέσω κυττάρων, οδηγεί σε θαύματα.


Η προσευχή η η επίκληση σε κάτι ανώτερο από τον άνθρωπο,ενεργοποιεί το δυναμικό πεδίο, της ψυχικής ενέργειας, γίνεται το θαύμα, και πιστεύουν ότι τους έσωσε ο άλφα η ο βήτα.
Ο κάθε άνθρωπος, έχει τον δικό του θεό, ανάλογα με το πνευματικό του επίπεδο. Με τον ίδιο τρόπο ορισμένα προικισμένα άτομα, θεραπεύουν με άγγιγμα η με μασάζ, όχι όλους αλλά αυτούς που πιστεύουν ότι θα θεραπευθούν.


Ερευνήστε και κρίνετε χωρίς φανατισμό, αντικειμενικά, τις διάφορες θρησκείες, τις διαφορές τους, τι σκοπιμότητες κρύβουν και ποια συμφέροντα εξυπηρετούν, και σε ποια ψυχολογική ανάγκη τις βασίζουν.
Δείτε τα με ιστορικά ντοκουμέντα, πηγαίνετε και στην θρησκεία του Μίθρα, διασταυρώστε τα, δείτε αν αντιπροσωπεύουν φόβο, αν κρύβουν απειλές.


Θυμηθείτε ότι φόβος ίσον σκλαβιά, ίσον ψυχολογική βία, ίσον ψυχικός βιασμός.
ΑΠΟ ΙΩΝΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ
φωτο

http://filonoi.gr/aytoisasi-aytoepiskeyh/
http://ksipnistere.blogspot.gr/2015/02/blog-post_18.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters