Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

H Τουρκία σταμάτησε να εφοδιάζει την Ελλάδα με φυσικό αέριο,

H Τουρκία σταμάτησε να εφοδιάζει την Ελλάδα με φυσικό αέριο, προφασιζόμενη ότι έχει μεγάλη εσωτερική κατανάλωση λόγω του ψύχους που πλήττει την γειτονική χώρα και προ του κινδύνου να μείνει σημαντικό μέρος της χώρας χωρίς φυσικό αέριο, η ελληνική κυβέρνηση, προσέφυγε στη ... Ρωσία (τις σχέσεις με την οποία δύο φορές, μία στην περίπτωση του Εφραίμ και μία στην περιίπτωση του αγωγού South Stream επιχείρησαν να αποδομήσουν...) και ζήτησαν εκτάκτως πρόσθετες ποσότητες φυσικού
αερίου! Η ανταπόκριση των Ρώσων υπήρξε θετική και η Gazprom θα καλύψει ολόκληρη την ελληνική αγορά, μέχρι η Τουρκία να ...δεήσει να ανοίξει τις κάνουλες, η αιτία για το κλείσιμο των οποίων δεν είναι σαφής: Υπάρχει το ανοικτό χρέος των 300 εκατ. δολαρίων που ισχυρίζονται οι Τούρκοι (257 εκατ. αναγνωρίζει η ΔΕΠΑ). Δηλαδή είναι ισχυρό το ενδεχόμενο απλά η Τουρκία να εκβιάζει... Σε σχετική ειδοποίηση προέβη η τουρκική εταιρεία BOTAS προς την υπό κρατικό έλεγχο ΔΕΠΑ (Δημόσια Επιχείρηση Αερίου). Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και το 2008 από την Τουρκία, η οποία είναι χώρα διαμετακόμισης ή εισαγωγής φυσικού αερίου από το Ιράν, το Αζερμπαϊτζάν και την Ρωσία Η Ρωσία, η οποία ακόμα περιμένει εξηγήσεις από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη Παρασκευή για τον αγωγό ITGI περί "προτεραιότητας" και μη "βιώσιμων των υπόλοιπων προτάσεων", δέχθηκε να σώσει την ΔΕΠΑ από μια πολύ μεγάλη οικονομική ζημιά, αλλά και να σώσει τους Έλληνες καταναλωτές από την παγωνιά...
 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://www.katohika.gr/2012/01/h_19.html

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΞΙΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ (και ο ρόλος της εφημερίδας “Καθημερινή”)


Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
konstantakopoulos.blogspot.com

Μια ιστορική ευκαιρία για να μπει η Ελλάδα (και η Ευρώπη) στον δρόμο της πραγματικής σωτηρίας και όχι της καταστροφής της, που οι πράκτορες και απατεώνες παρουσιάζουν ως σωτηρία, εμφανίζεται τώρα. Αν είχαμε ελληνική κυβέρνηση ή αν εμφανισθούν πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη να την αξιοποιήσουν, μπορεί να ανατρέψουν όλη την κατάσταση, ανακόπτοντας την επίθεση του Χρήματος κατά των ευρωπαϊκών λαών και περνώντας στην αντεπίθεση. 

Επί 18 μήνες συζητούσαμε ως λαός μια.......

απίστευτη σαχλαμάρα, όχι τυχαία ασφαλώς, αλλά στα πλαίσια ενός προγράμματος που αποσκοπεί στη δική μας καταστροφή και στην, δι’ ημών, κατεδάφιση όλων των δημοκρατικών και κοινωνικών κατακτήσεων των ευρωπαϊκών λαών, μετά τη νίκη τους επί του Χίτλερ to 1945. Συζητούσαμε στα σοβαρά τι κακό έχουν κάνει οι ‘Eλληνες δημόσιοι υπάλληλοι και το υπερτροφικό κράτος της Ελλάδας. Σήμερα, η μισή Ευρώπη απειλείται από τις αγορές, η ΕΕ αντιμετωπίζει τη χειρότερη κρίση της ιστορίας της και ο κόσμος μια οικονομική κρίση ανάλογη, ή χειρότερη του 1929. Προφανώς, οποιαδήποτε ελληνική ιδιότητα ήταν αδύνατο να προκαλέσει τέτοια φαινόμενα. Αν εμείς oι ίδιοι φταίγαμε για το μνημόνιο, τότε τι έγινε και μπήκαν οι Ιρλανδοί και οι Πορτογάλλοι, ποια είναι η δύναμη που απειλεί Γαλλία και Ιταλία;

Μια σκληρότατη σύγκρουση διεξάγεται στους κόλπους του ίδιου του παγκόσμιου κατεστημένου, σύγκρουση που θα έχει ιστορικές συνέπειες για την πορεία της Ευρώπης, αλλά και συνολικά του πολιτισμού μας. ‘Eνα από τα μέτωπα αυτής της σύγκρουσης είναι αυτό μεταξύ της Αυτοκρατορίας του Χρήματος, μιας ομάδας τραπεζών και κατόχων κεφαλαίου, με ιστορικά πρωτοφανή συσσωρευμένη ισχύ και των πιο παραγωγικών, εθνικών, μετριοπαθών δυνάμεων του κεφαλαίου, αλλά και των δυνάμεων που υπερασπίζονται τα παραδοσιακά κράτη. Ακόμη και στις HΠΑ, το γνωστό περιοδικό The American Interest, με εκδότη τον Φουκουγιάμα, τιτλοφόρησε το τελευταίο τεύχος του με τη φράση: “(Mην) Ακολουθείτε το Χρήμα”, αφιερωμένο στις βλαβερές συνέπειες της επιρροής του χρηματιστικού κεφαλαίου και των ιδιωτικών συμφερόντων στην αμερικανική εξωτερική πολιτική και τις διεθνείς υποθέσεις. Θραύσματα από αυτή την υπόγεια σύγκρουση βλέπουμε στις υποθέσεις Στρως-Kαν, ή τον πρόσφατο εξαναγκασμό σε παραίτηση του επικεφαλής της ελβετικής Κεντρικής Τράπεζας. 

Οι δυνάμεις που ανθίστανται στον αναθεωρητισμό της “κρυμμένης Αυτοκρατορίας” των Αγορών, εξαιτίας της ταξικής τους υφής, εξαιτίας του ιδεολογικού τους εγκλωβισμού στα δόγματα των αντιπάλων τους, εξαιτίας μιας συστηματικής προσπάθειας δεκαετιών ελέγχου των πάσης φύσεως ελίτ από το Χρήμα, ώστε να μη μπορούν οι κοινωνίες να βρουν, όταν τυχόν αναζητήσουν, ηγέτες, υποκείμενα, ιδέες, για όλους αυτούς τους λόγους, οι δυνάμεις αυτές δεν μπορούν ή δεν θέλουν να αρθρώσουν πολιτικό λόγο.

Συνιστά λοιπόν μια τεράστια ευκαιρία για έναν Ευρωπαίο Πρωθυπουργό, για μια κάπως υπολογίσιμη πολιτική δύναμη στην Ευρώπη και ασφαλώς για την Ελλάδα να εκφράσει τη μεγάλη ανάγκη προστασίας της Ευρώπης και του κόσμου από την καταστροφική μανία των Αγορών, να δώσει πολιτική διέξοδο σε μισό δισεκατομμύριο Ευρωπαίους που καταλαβαίνουν σιγά-σιγά, έστω θολά και από ένστικτο, τη φοβερή απειλή που επικρέμαται πάνω από τα κεφάλια τους, που αντιλαμβάνονται ότι οι τράπεζες έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο και το Χρήμα, ως νέος Μολώχ, ετοιμάζεται να κατασπαράξει την εργασία, τη σύνταξη και αύριο τη δημοκρατία και την ειρήνη στην ήπειρό μας. 

Είναι τόσο μεγάλη η ανάγκη, που όποιος ηγέτης, δύναμη, χώρα την εκφράσουν και μπορέσουν να προσφέρουν καινούριο όραμα στην Ευρώπη, θα δουν τη δύναμή τους να πολλαπλασιάζεται αφύσικα, δυσανάλογα ως προς το μέγεθός τους, θα πάρουν ξαφνικά με το μέρος τους την τρομερή δύναμη της Ιστορίας, όπως τόκαναν στην εποχή τους, την εποχή που διαμόρφωσε η προηγούμενη μεγάλη κρίση, του 1929, και για πολύ διαφορετικούς σκοπούς και σχέδια ο καθένας, ηγέτες όπως ο Ρούζβελτ, ο Τσώρτσιλ, ο Χίτλερ, ο Στάλιν, ο Ντε Γκωλ. Ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Μακάριος ήταν επίσης τέτοιοι πολιτικοί. 

Δυστυχώς όμως, και μόνο να τα σκέφτεται αυτά κανείς σε μια χώρα τόσο καθολικά άρρωστη όπως η δική μας, που η “ηγεσία” της έχει επιτυχώς δοκιμάσει χρόνια να τη βυθίσει σε ένα είδος βαθειάς εθνικής μειονεξίας, κατεβάζοντας την αυτοεικόνα μας στο επίπεδο των ανύπαρκτων δικών της προσόντων, αναδεικνύοντας τον ραγιαδισμό σε ύψιστη εθνική αρετή και νομίζοντας τον κουτσαβακισμό ρεαλπολιτίκ, κινδυνεύει να τον πούνε γραφικό ή αιθεροβάμονα. Είναι όμως ο μόνος τρόπος σωτηρίας της Ελλάδας, που δεν έπρεπε να μπει στην πρώτη γραμμή μιας τέτοιας τιτάνιας σύγκρουσης, τώρα όμως μπήκε και μόνο μια τέτοια απότομη και πλήρης αντιστροφή, θα της επέτρεπε να σταματήσει να αποτελεί την χρήσιμη μαύρη τρύπα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και να μετατραπεί σε ελκυστή αντιστροφής της καταστροφικής δίνης θανάτου στην οποία μπαίνει η ΕΕ, με ελκυστή την Ελλάδα.

Εσχάτη Προδοσία με το PSI

Tι γίνεται όμως στην Αθήνα; Μια αποκαλυπτική εικόνα μας έδωσε ο Τσαρλς Νταλάρα, εκπρόσωπος των δανειστών στους Financial Times (16.1.11). Eπαινεί τον Παπαδήμο γιατί δέχεται επιτόκια κοντά στο 5% και ψέγει τη Γερμανία και το ΔΝΤ ότι θέλουν μικρότερα επιτόκια, δηλαδή ότι παρεμβαίνουν στη διαπραγμάτευση υπέρ της Ελλάδας, παρόλο που η κυβέρνησή της δεν την υπερασπίζεται!!!

Η κυβέρνηση της Αθήνας, τύποις ελληνική, με “μυαλό” χειραγωγούμενο από την αυτοκρατορία του Χρήματος, και τους ανθρώπους της, πανταχού παρόντες στον κυβερνητικό, πολιτικό και κρατικό μηχανισμό της χώρας, η κυβέρνηση των Σαμαρά, Λαζαρίδη, Παπαδήμου, Βενιζέλου, Γιαννίτση και Γιωργάκη, με τη βοήθεια του Καρατζαφέρη, με τον Ρόντο και διάφορους άλλους πάνω και πίσω της, δίκην Καραμεσίνη ή Αβρακώτου, για λογαριασμό όχι της CIA αλλά του Χρήματος, σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις χειραγώγησης ολόκληρης χώρας στην παγκόσμιο ιστορία, όχι μόνο δεν αδράχνει την ευκαιρία, ούτε καν συνειδητοποιεί την ύπαρξή της, αλλά επιδίδεται με καταστροφική (και αυτοκαταστροφική) μανία στην ολοκλήρωση του εγκλήματος της εσχάτης προδοσίας.

Τίποτα λιγότερο δεν συνιστά η υπαγωγή των ομολόγων στο αγγλικό δίκαιο και μη ελληνικά δικαστήρια. Βαριές κουβέντες ίσως πείτε. Σας υποσχόμαστε να τις τεκμηριώσουμε στη συνέχεια, με τρόπο που κανένας νομομαθής να μην μπορέσει να φέρει ούτε ίχνος αξιόπιστης αντίρρησης και προκαλούμε όποιον έχει τέτοια να τη διατυπώσει. (To άρθρο γράφεται ενώ αναμένεται η επανάληψη των διαπραγματεύσεων Ελλάδας και τραπεζών).

Διαβάζουμε στη Ναυτεμπορική (16.1): “Σύμφωνα με γαλλικές εφημερίδες, η ελληνική πλευρά προτείνει επιτόκιο 3%, το ΔΝΤ πιέζει για 2%...Στα υψηλά επιτόκια αντιδρούν και χώρες της ευρωζώνης, όπως η Γερμανία … οι πιέσεις της οποίας φέρεται να προκάλεσαν την “παύση” των συνομιλιών”. H Καθημερινή (14.1), εφημερίδα στενότατα συνδεόμενη με την κυβέρνηση και στηρίζουσα μετά μανίας τα μνημόνια, δημοσιεύει ένα επίσης εντυπωσιακό ρεπορτάζ στην πρώτη σελίδα. “Οι πιστωτές”, γράφει, “φέρεται να ζήτησαν επιτόκιο άνω του 5%, η δε ελληνική κυβέρνηση αντιπρότεινε επιτόκιο κάτω του 4%. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι η Γερμανία ζήτησε επιτόκιο 2%”. Η Καθημερινή και η Ναυτεμπορική θεωρούναι από τις σοβαρότερες εφημερίδες της χώρας. Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε σωρεία άλλων διεθνών δημοσιευμάτων, με συγκλίνουσες πληροφορίες. 

Μόνο ως παγκόσμιο ρεκόρ μπορούν να θεωρηθούν τέτοια πράγματα. Με εξαίρεση την ηγεσία του ΕΑΜ, στις αρχές του 1945, που υπέγραψε μια συμφωνία αφοπλισμού της προτού πάει στον πόλεμο, ή του Γκορμπατσώφ, λίγα παραδείγματα παρόμοιας διαπραγματευτικής τακτικής υπάρχουν στα παγκόσμια χρονικά. Στα μέλλοντα να εκδοθούν εγχειρίδια διαπραγμάτευσης παγκοσμίως, οι Παπανδρέου και Παπαδήμος θα αναφέρονται ως κεντρικό παράδειγμα στο κεφάλαιο “Τι πρέπει να μην κάνει ο διαπραγματευτής”. 

Τι λένε τα ρεπορτάζ; Πρώτον, η ελληνική κυβέρνηση, εγκατέλειψε το σοβαρότερο όπλο της χώρας και το σοβαρότερο ζήτημα που θάπρεπε να την απασχολεί, το αγγλικό δίκαιο και τα δικαστήρια, ή, εναλλακτικά, το ύψος του κουρέματος, από την αρχή της διαπραγμάτευσης. Σαμαράς, Παπαδήμος, Λαζαρίδης και Σια, άρχισαν τις διαπραγματεύσεις “κατεβάζοντας τα σώβρακα”, παρόλο που ο Παπαδήμος διαβεβαίωνε τη Βουλή ότι δεν δέχεται υπαγωγή στο αγγλικό δίκαιο. Δεύτερο, σε αντάλλαγμα της παράδοσης του μεγαλύτερου όπλου τι πήραν; Μια συμφωνία τόσο άσχημη, που διέκοψε τις διαπραγματεύσεις όχι η Ελλάδα, οι “εκπρόσωποι” του λαού που θα πληρώσει τα επιτόκια, αυτοί ήταν διατεθειμένοι να συνεχίσουν με αυτό που συνήθως ακολουθεί όταν κανείς κατεβάζει τα σώβρακα, αλλά οι Γερμανοί και το ΔΝΤ! Που δεν έχουν φυσικά φήμη ούτε φίλου των λαών, ούτε εχθρού των τοκογλύφων, ακόμα κι αυτοί όμως ανησύχησαν και αγανάκτησαν με τις απαιτήσεις των τοκογλύφων! 

Να συνοψίσουμε. Η ελληνική κυβέρνηση έχει ενδιάμεση θέση, μεταξύ τραπεζιτών και Γερμανίας-ΔΝΤ, λες και η διένεξη δεν αφορά την επιβίωση του ελληνικού λαού! Ζητάει επιτόκιο 4%, όταν το ΔΝΤ και η Γερμανία ζητάνε 2%! Θα μου πείτε, ο Παπαδήμος και ο Χριστοδούλου θα το πληρώσουν; Είναι κι αυτό μια άποψη. 

Αυτή υποτίθεται ότι είναι ελληνική κυβέρνηση! Εσείς τι θα κάνατε σε ένα μεσίτη που κυττάει να πουλήσει το σπίτι σας σε μικρότερη τιμή από αυτή που κατά γενική ομολογία πιάνει; Τι θα λέγατε αν ο δικηγόρος σας χειριζόταν έτσι μια διαφορά σας με τράπεζα; Δεν θα τον στέλνατε στον Εισαγγελέα και τον Δικηγορικό Σύλλογο, αν δεν τον πλακώνατε στον ξύλο, πεπεισμένος ότι “τα πιάνει” από την τράπεζα; Αν τα έκανε ο διευθυντής μιας επιχείρησης, οι μέτοχοι δεν θα τον αντικαθιστούσαν; Δεν θα τον έστελναν στον Εισαγγελέα για απιστία; 

Πλύση εγκεφάλου

Πιο εξωφρενικός από όσα γίνονται, είναι ο τρόπος που τα παρουσιάζουν οι εφημερίδες, όσες έχουν μείνει τουλάχιστο. Ουδέτερα, περιγραφικά, λες και είναι φυσιολογικά πράγματα, λες και είναι απολύτως φυσικό να ζητάνε Γερμανοί και ΔΝΤ πιο ευνοϊκό επιτόκιο για την Ελλάδα από την ίδια! Αφού αφήνει μια μέρα τους αναγνώστες της να χωνέψουν την είδηση ως φυσιολογική, η Καθημερινή επανέρχεται, στην πρώτη σελίδα του φύλλου της Κυριακής 15.1, για να υποβάλλει στους αναγνώστες ξανά την κεντρική ιδέα με την οποία κανοναρχούν συστηματικά τον ελληνικό λαό από την άνοιξη του 2010 (εκμεταλλευόμενοι, είναι αλήθεια, και την ανεπάρκεια των “αντιμνημονιακών” να προτάξουν απαντήσεις στο ύψος της πρόκλησης που αντιμετωπίζει η χώρα), ότι δηλαδή δεν έχει άλλη επιλογή από το αυτοκτονήσει συνθηκολογώντας εκ των προτέρων, με οποιουσδήποτε όρους του επιβάλλουν. 

“Σκληρό παζάρι σε τρία μέτωπα”, είναι ο κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας, που είναι, όπως μόλις σας δείξαμε, με στοιχεία από την ίδια, μεγάλο ψέμμα. Κι αν υπάρχει σκληρό παζάρι, δεν το κάνει ο Παπαδήμος! Αφού κεντρίσει με τον τίτλο το ενδιαφέρον του αναγνώστη για το “σκληρό παζάρι”, που περιμένει να δει τώρα τι ακριβώς παίζεται και τι θα κάνει η κυβέρνησή του, τι μας πληροφορεί η εφημερίδα στο κείμενό της, από τις πρώτες κιόλας φράσεις; “Σε εξαιρετικά δυσχερή θέση”, λέει, “βρίσκεται από προχθές Παρασκευή η Ελλάδα, αναφορικά με την υπογραφή του PSI+” και “με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η Αθήνα ενόψει της επίσκεψης της τρόικας”. 

Ξεκινώντας από τέτοιες παραδοχές, το υποτιθέμενο παζάρι χάνει κάθε νόημα. Ας υπογράψουμε τι λένε οι τράπεζες για το PSI και η τρόικα για την οικονομία κι ας πάμε για ούζα, όσο έχουμε ακόμα να τα πληρώσουμε, είναι το απολύτως λογικό συμπέρασμα. Που στηρίζεται σε ένα χυδαίο, χονδροειδές και εγκληματικό ψέμμα. Γιατί πιστεύει η εφημερίδα ότι είναι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση η Αθήνα και δεν είναι αίφνης ο Νταλάρα, που αντιμετωπίζει όχι μόνο τον Παπαδήμο, αλλά επίσης Βερολίνο και ΔΝΤ; Και που ασφαλώς, πολιτικά, ο Νταλάρα και οι διεθνείς υπερτράπεζες πίσω του, θα αυτοκτονούσαν, αν εμφανιζόντουσαν διεθνώς ως τορπιλίζουσες διαπραγματεύσεις και ΕΕ. Είτε ο Νταλάρα μπλοφάρει εκ του ασφαλούς, αφού έχει τον Παπαδήμο απέναντι, είτε σκοπεύει να συγκρουστεί άγρια με Γερμανία και το ΔΝΤ. Γιατί όμως η Αθήνα τον διευκολύνει; Ποιό λόγο έχει η Καθημερινή, να διασπείρει πανικό, απελπισία και ηττοπάθεια στον ελληνικό λαό, σε μια τόσο κρίσιμη μάχη για το μέλλον του; Γιατί μια ελληνική, φανταζόμαστε, εφημερίδα, προτρέπει ουσιαστικά, έστω κι αν δεν το λέει ακριβώς, σε συνθηκολόγηση τον Παπαδήμο, αντί να τον στηρίζει, να τον καλεί σε μαχητικότερη στάση, κλίμα που θα μπορούσε επωφελώς για τις ελληνικές θέσεις να επικαλεσθεί στη διαπραγμάτευση; Γιατί, απαντάει η ίδια στο κύριο άρθρο, “θα χρειασθούν σύνεση, ψυχραιμία και κυρίως σοβαρός αντίλογος απέναντι στις σειρήνες του λαϊκισμού και τους μισθοφόρους που επιδιώκουν την κατάρρευση”. Δεν καταλαβαίνω πια τίποτα. Διαπραγμάτευση μεταξύ τραπεζών και Ελλάδας γίνεται ή πολιτική μάχη λαϊκιστών και μισθοφόρων (άκουσον άκουσον). ‘Eχουμε μια καλή συμφωνία και την υπονομεύουν οι μισθοφόροι; Μήπως εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια και βλέπει παντού μισθοφόρους η καλή εφημερίς; Σε ένα πράγμα μπορεί κανείς να συμφωνήσει με το άρθρο, την ανάγκη σοβαρού αντίλογου. Ε, η Καθημερινή ας μας εξηγήσει γιατί θέλει αγγλικό δίκαιο, με πόσο επιτόκιο και τι κούρεμα θεωρεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος! 

Την καλύτερη απάντηση την έδωσε ο … Σόιμπλε. ‘Iσως μη διαβάζοντας την προειδοποίηση της εφημερίδας για λαϊκιστές και μισθοφόρους, καταχειρίασε τις απαιτήσεις επιτοκίων των τραπεζών, μιλώντας στη γερμανική ραδιοφωνία, την επόμενη μέρα! Ο ίδιος ο Νταλάρα, στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, επαίνεσε την ελληνική πλευρά ψέγοντας ΔΝΤ και Γερμανία για τα χαμηλά επιτόκια που ζητάνε. Τώρα, αν εγώ συμπεράνω ότι ο Παπαδήμος και τα κόμματα και εφημερίδες που τον στηρίζουν, εξυπηρετούν τα συμφέροντα των τραπεζών κατά της Ελλάδας, θα έχω άδικο;

Αγγλικό Δίκαιο: η “μικρή διαφορά” ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο

Η ζημιά που ήδη έκανε η κυβέρνηση είναι πολύ μεγαλύτερη από τη διαφορά στα επιτόκια, δεν είναι εκεί το κυρίως ζήτημα. Δεν οδηγεί μόνο σε μικρότερα επιτόκια με τη “διαπραγμάτευση” που υποτίθεται ότι κάνει, καίει εμμέσως και το σημαντικότερο χαρτί της Ελλάδας. Γιατί προκαλείται μια ρήξη, κινητοποιείται η Γερμανία και το ΔΝΤ υπέρ μας, αλλά υπέρ μιας διαπραγματευτικής θέσης που δεν μας λύνει το πρόβλημα και όχι υπέρ ενός μεγαλύτερου κουρέματος ή της μη υπαγωγής στο αγγλικό δίκαιο που θα ήταν αρχή λύσης του προβλήματος. Η διαφορά αυτή μπορεί να είναι όση και η διαφορά ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο της Ελλάδας. Παραιτούμεθα από ένα σοβαρό πολιτικό όπλο, που θα μπορούσαμε να το επικαλεστούμε γιατί οι πάντες έχουν θέσει στην ατζέντα το βιώσιμο χρέος, άρα μπορεί εύκολα να το χρησιμοποιήσει η Αθήνα, αντί να το θυσιάζει, όπως έκανε ο Παπαδήμος κι όσοι τον στηρίζουν.
Ο κ. Σαμαράς μετά τη συνάντηση με τον Βεστερβέλε δήλωσε ότι ύψιστο εθνικό καθήκον είναι να καταστεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο, με τις συμφωνίες PSI και τη δανειακή. Κάθε λογικός άνθρωπος, κάθε πατριώτης, με στοιχειώδη επίγνωση του προβλήματος το ίδιο θάλεγε. Αλλά είναι βιώσιμα αυτά που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση Παπαδήμου, που υπάρχει χάρη στον Σαμαρά; Οποιαδήποτε συμφωνία PSI και οποιαδήποτε δανειακή λύνουν το πρόβλημά μας; 

Ο Ολιβιέ Μπλανσάρ είναι ένας από τους τέσσερις-πέντε θεωρούμενους κορυφαίους κατεστημένους οικονομολόγους του κόσμου. Kατέχει τη νευραλγική για την παγκόσμια οικονομία θέση του επικεφαλής οικονομολόγου του ΔΝΤ. Βγήκε στα κεραμίδια, εναντίον και του ΔΝΤ, λέγοντας ότι χρειάζεται κούρεμα 80%, 50% δεν είναι βιώσιμο. Ο καθηγητής Μαξ ‘Oτε, από τα γνωστότερα ονόματα της ευρωπαϊκής οικονομολογίας, απαντάει στον Νίκο Χειλά του Βήματος (15.1.2011) ότι ο ίδιος δεν θα δεχόταν σε καμία περίπτωση το αγγλικό δίκαιο. Ο εκδότης της Handelsblatt, φωνής της γερμανικής βιομηχανίας, Στάινγκαρτ, μας ικετεύει περίπου να ζητήσουμε αναθεώρηση των Μνημονίων. Διερωτώμαι εγώ τώρα, ποιόν ρώτησαν οι Παπαδήμος, Βενιζέλος, Σαμαράς, Καρατζαφέρης και τους είπε ότι έχουνε άδικο οι Μπλανσάρ, ‘Oτε, Στάινγκαρτ, μεταξύ πολλών άλλων, ότι δηλαδή φτάνει 50% και αγγλικό δίκαιο; Μήπως τον Αλογοσκούφη, τον Παπακωνσταντίνου, τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που περιέγραψαν τους εαυτούς τους ως “πουτάνες” στο Βήμα τον Οκτώβριο, την καφετζού της γειτονιάς ή κανέναν από τους διεφθαρμένους υπαλλήλους που χρησιμοποιούν ως συμβούλους; Μην τους κρύβετε παιδιά, τέτοιες κορυφές της οικονομικής επιστήμης, Νόμπελ να πάρουν. Δεν θέλω να πιστέψω βέβαια ότι ο Πρωθυπουργοί και οι αρχηγοί των κομμάτων που τον στηρίζουν παίρνουν εντολές από κάποιον. Υποθέτω ότι ρωτάνε κάποιους οικονομολόγους. Ποιοι είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη συμφωνία PSI που διαπραγματεύονται είναι βιώσιμη;

Τι σημαίνει μη βιώσιμη συμφωνία; Σημαίνει βεβαιότητα χρεωκοπίας, υπό τους ευνοϊκότερους για τους δανειστές όρους. Σημαίνει πλήρη νομική κατοχύρωση της μετάβασης πάσης ελληνικής περιουσίας στην ιδιοκτησία τους. Σημαίνει δυνατότητα αποβολής της Ελλάδας από το ευρώ χωρίς συνέπειες για τις αξιώσεις των πιστωτών από τη χώρα. Χρειάζεται να πούμε περισσότερα για να πείσουμε για τη σημασία των όσων πάει να συμφωνήσει αυτή η κυβέρνηση;

Μια μικρότερη εκδοχή αυτού του άρθρου δημοσιεύτηκε στα Επίκαιρα της 19.1.2011
 
http://nyxtobaths.blogspot.com/2012/01/blog-post_5084.html 

Τα 10 πιο τρελά επιδόματα του Ελληνικού δημοσίου


Επιδόματα που δόθηκαν στους εργαζομένους στο ελληνικό δημόσιο από το ελληνικό κράτος και αν μη τι άλλο εντυπωσιάζουν για την εφευρετικότητά τους….

10. Επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου (ΟΤΕ) 690/μήνα – 420 ατομα
09. Επίδομα πλυσίματος χεριών (ΟΣΕ) 420/μήνα – 1987 ατομα
08. Επίδομα προπέλας (Λιμενικό) 840/μήνα – 653 ατομα
07. Επίδομα κεραίας (ΗΣΑΠ) 1120/μηνα – 329 ατομα
06. Μεταφοράς φακέλου (Δημόσιο) 290/μήνα – 6800 ατομα
05. Επίδομα παραλαβής – παράδοσης λεωφορείων 450/μήνα – 1100 ατομα
04. Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης (ΕΘΕΛ) 310/μήνα – 1790 ατομα
03. Επίδομα αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων (Υπουργείο Δικαιοσύνης) 595/μήνα -  ? ατομα
02. Επίδομα Φαξ (ΔΕΗ) 870/μήνα – 657 ατομα
01. Ετήσιο επίδομα χρήσης του κυλικείου, παρότι η χρήση των εστιατορίων των εγκαταστάσεων είναι δωρεάν (Όμιλος Ελληνικών Πετρελαίων) 120/μήνα. -  Ολο το προσωπικό.
BONUS: Επίδομα μη καταβολής επιδόματος

Αποκάλυψη: Σε Ροζ σκάνδαλο εξελίσσεται το ατύχημα του Costa Concordia!...

Μια ξανθιά γυναίκα είχε στο πλάι του ο καπετάνιος Schettino, όταν το πλοίο χτύπησε στον ύφαλο. Μια γυναίκα μυστήριο ήταν στη γέφυρα μαζί με τον δειλό καπετάνιο Francesco Schettino όταν το πλοίο του προσάραξε στα ανοικτά στο ιταλικό νησί την Παρασκευή το βράδυ. Η ξανθιά γυναίκα που εκτιμάται ότι ήταν μια 25χρονη Μολδαβή μέλος του πληρώματος που δεν είχε εντοπιστεί από τους ερευνητές και δεν εμφανίσθηκε σε οποιαδήποτε επίσημη δήλωση για το Costa Concordia.

Πιστεύεται ότι είναι η επιβάτης Domnica Cemortan, την οποία προσέλαβε με παράνομη σύμβαση, και λέγεται ότι ήταν στη γέφυρα γιατί ο Schettino προσπαθούσε να την εντυπωσιάσει.

Ο Εισαγγελέας Francesco Verusio ζήτησε από την αστυνομία να προσπαθήσει να εντοπίσει τη γυναίκα, που ήταν στη γέφυρα του Concordia.

Η γυναίκα αναδεικνύεται σε βασικό μάρτυρα στην αλυσίδα των γεγονότων μέχρι και το χτύπημα του στον ύφαλο έξω από το νησί Giglio.

Οι μάρτυρες είπαν ότι εμφανίστηκε να γνωρίζει τον Schettino.


Οι ερευνητές θέλουν να βρουν πού ήταν τη στιγμή που το πλοίο χτύπησε στα βράχια.

Η Δεσποινίς Cemortan, από το Chisnau, της Μολδαβίας, σε μια σύντομη συνέντευξη στα μέσα ενημέρωσης υπερασπίστηκε τον Schettino, προσθέτοντας ότι οι ενέργειές του έσωσαν τις ζωές των πεπιβατών και του πληρώματος.

Οι Ιταλικές εφημερίδες λένε ότι η ξανθιά γυναίκα ήταν στην τραπεζαρία με τον Schettino γύρω στις 9μμ – 30 λεπτά πριν την καταστροφή – αλλά υπάρχει και η πιθανότητα να είχε επισκεφθεί έναν άλλο αξιωματικού του πλοίου...
eglimatikotita.gr

Τι κοινό έχει ο Κανάκης με τον Χρυσοχοϊδη​?

Ο βρώμικος ρόλος του γελωτοποιού, και οι επιλεκτικές αντιπολιτευτικές πουστιές που παίζει στην εκπομπή του βαφτίζοντάς τες σάτυρα , έχουν αρχίσει και γίνονται γνωστές στους τηλεθεατές του ΑΝΤ-1.
Αυτό όμως που γνωστοποίησε και στους υπόλοιπους (των άλλων Καναλιων) μέσω ενός τάχα μου κοινωνικού μηνύματος, είναι ότι κι αυτός συμπεριλαμβάνεται στο ποσοστό των.......
μαθητών που υπήρξαν θύτες η θύματα (& σεξουαλικής) κακοποίησης στο σχολείο.

Το σίγουρο είναι ότι η "Εταιρεία" στη οποία ο Αντωνάκης προτρέπει τους βασανισμένους να απευθυνθούν τηλεφωνικά (για θεωρητική συμπαράσταση) χρηματοδοτείται για...
τις πανάκριβες τηλεοπτικές διαφημίσεις, από Ευρωπαϊκα κονδύλια , τα οποία διαχειρίζεται (και παρέχει αφειδώς και κατα προταιραιότητα και σε πολλές άλλες παρόμοιες εταιρίες) ο Μιχαλάκης.

Μπορεί να είναι σατανική σύμπτωση, αλλά σαν πολλές φορές δεν εμφανίζεται στη τηλεόραση ο ανεπαρκής Χρυσοχοϊδης για την προεκλογική του εκστρατεία ? Και ενώ τον τρώμε στη μάπα για ώρες, δεν βρίσκει λίγο χρόνο να ασχοληθεί με την μη απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Μιχάλη πές αλεύρι, και εξηγησέ μας γιατί την τελευταία στιγμή (15 Ιαν) αδικαιολόγητα ακύρωσες το Πρόγραμμα επιχορήγησης Νέων επαγγελματιών και Ανέργων?
Αν δεν έχεις ιδέα (το πιθανότερο), θα σε ενημερώσουμε σε λίγο εμείς...

adena-gr
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/01/blog-post_8419.html

Μην κρύβεσαι πίσω απ’ τον Παπαδήμο. Σε βλέπω!

Κύριε πολιτικέ, πριν μου κόψετε το ρεύμα, έχω κάτι να σας πω

Όπως θα ξέρεις δεν είχα να πληρώσω το χαράτσι στη ΔΕΗ. Και επειδή σκοπεύεις να μου κόψεις το ρεύμα για να μάθω άλλη φορά να έχω λεφτά, σου γράφω ανοικτή επιστολή όσο προλαβαίνω ακόμα.
Κατ’ αρχήν, δεν έχω ξεχάσει ότι τον Μαΐο του 2010 που έκανες νόμο το Μνημόνιο, έλεγες ότι δεν υπήρχε τρόπος να διαπραγματευτούμε τα μέτρα. Είχες πει ότι πρέπει να.....
παρθούν “οριζόντια” μέτρα – επί δικαίων και αδίκων εδώ και τώρα γιατί σε δύο βδομάδες έληγαν κάτι παλιά ομόλογα των 9 δισ ευρώ.
Και για να μου το κάνεις πιο δύσκολο, είπες ότι είναι αδύνατον να δανειστούμε από την αγορά ομολόγων γιατί τα επιτόκια θα ήταν δυσβάσταχτα. Φρόντισες όμως να ανέβουν τα επιτόκια. Πήγαινες με τα δικά μου λεφτά στο εξωτερικό με τους φίλους σου και παρομοίαζες την τιμημένη πατρίδα μου με τον Τιτανικό. Με έλεγες τεμπέλη και άχρηστο και όλοι μαζί χαχανίζατε πίσω απ’ τη πλάτη μου.
Επέμενες εσύ με τα κανάλια και τις εφημερίδες σου ότι αν δεν δανειζόμασταν για να πάρουμε πίσω εκείνα τα παλιά ομόλογα των 9 δισ θα κατέρρεαν οι ελληνικές τράπεζες, η Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί με όλες τις οικονομίες του πλανήτη. Και, τι να κάνω σε πίστεψα αφού εκτός από κάτι γραφικούς και ανόητους, δεν υπήρχε αντίλογος. Είχες φροντίσει για αυτό. Μας έπιασες στον ύπνο!
Σαν τώρα θυμάμαι που απειλούσες ότι αν δεν περάσουν αυτά τα σκληρά μέτρα έρχονται πολύ σκληρότερα. Διότι έλεγες “αυτό είναι το Μνημόνιο και επιλογές άλλες δεν υπάρχουν”. Ξέχασες να μου πεις όμως ότι αυτά τα πολύ σκληρότερα μέτρα θα τα εφαρμόσεις ούτως ή άλλως.
Ο ΥΠΟΤΕΛΉΣ ΡΑΓΙΆΣ

Κάθε τόσο μου θύμιζες ότι στην πραγματικότητα δεν είμαι τίποτε άλλο παρά ένας ραγιάς. Κάθε τόσο κλαιγόσουν ότι δήθεν σε κανέναν δεν αρέσει το Μνημόνιο, αλλά μας το επέβαλαν οι ξένοι χωρίς να το θέλουμε. Και σαν να μην έφτανε αυτό, όποτε σου δοθεί η ευκαιρία βγαίνεις και λες ότι ο Έλληνας ακόμα δεν μπόρεσε να εκτοπίσει απ’ το DNA του τον ραγιαδισμό, το μπαξίσι και τον Ωχαδελφισμό. Ενώ εσύ το καλλιεργείς, μετά μας κοροϊδεύεις κι από πάνω.
Πώς να ξεχάσω τους ηθοποιούς του θιάσου σας στην TV που έκλαιγαν σαν τον Χατζηαβάτη μπροστά στον Πασά; Πώς να ξεχάσω τον πρωθυπουργό που δήλωνε ότι αν δεν ήταν αυτό που είναι (δηλαδή πρωθυπουργός) θα ήταν αριστεριστής ποδηλάτης και θα διαδήλωνε κατά της άρχουσας τάξης; Δεν ξεχνιούνται αυτά.
Διότι κύριε Έλληνα πολιτικέ όλων των παρατάξεων, μόλις η “πολιτική” ξεφύγει από το ρουσφέτι,τότε δηλαδή που πρέπει να ορθώσεις ανάστημα απέναντι σε υπαρκτά και μετρήσιμα προβλήματα, τότε τα κάνεις μαντάρα. Δεν ξέρεις. Δεν ρωτάς κανένα. Δεν διαβάζεις. Βγαίνεις στην τηλεόραση και εκτίθεσαι. Εκεί διαπιστώνω ότι ξέρεις λιγότερα ακόμα και από εμένα. Με τρομάζεις.
ΠΡΟΣΠΆΘΗΣΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΆΛΕΙΣ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΟΎΜΕ ΜΕΤΑΞΎ ΜΑΣ!
Πήρες έναν διαταραγμένο ως προς τη συμπεριφορά λήψης τροφής αντιπρόεδρο και τον έβαλες να ανοίξει τη συζήτηση για την δυσλειτουργικότητα του ελληνικού Δημοσίου και την έλλειψη ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας. Μάλιστα φροντίσατε να επιρρίπτετε ευθύνες, τη μια φορά στον Ιδιωτικό τομέα που “φοροδιαφεύγει” και την άλλη στον Δημόσιο που“τεμπελιάζει”. Δηλαδή, για να κάνεις τη δουλειά σου, προσπάθησες να μας βάλεις να σκοτωθούμε μεταξύ μας.
ΒΙΏΣΙΜΟ ΤΟ ΧΡΈΟΣ ΧΩΡΊΣ ΚΟΎΡΕΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΉ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΈΣ ΤΟ 2012!

Πήγες λοιπόν και πήρες δάνειο 110 δισ. ευρώ για να δώσεις 10 δισ. στις ελληνικές τράπεζες και με τα υπόλοιπα να καλύψεις τις ανάγκες του Δημοσίου που εσύ εξέθρεψες. Τα λεφτά υποτίθεται ότι θα τα παίρναμε σε δόσεις μέχρι 2013 και το δάνειο υποτίθεται ότι θα το εξοφλούσαμε μέχρι το 2015. Για να υποστηρίξετε τις επιλογές σας, μας είπατε ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι (α) βιώσιμο, (β) ότι δεν θα χρειαζόταν κούρεμα και (γ) ότι τα ομόλογά μας θα μπορούσαν να πωλούνται ελεύθερα από το 2012 και μετά.
Ήσουν άσχετος με το θέμα. Τελικά αποδείχθηκε ότι το Ελληνικό Χρέος (α) δεν είναι βιώσιμο, ότι (β) απαιτείται κούρεμα και ότι (γ) στις αγορές ομολόγων είναι αδύνατον να καταφύγουμε όχι φέτος, αλλά ούτε στο ορατό μέλλον.
Εσύ μπορεί να τα ξέχασες όλα αυτά, αλλά εγώ τα θυμάμαι γιατί πονάω.
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΎΜΕ ΜΈΧΡΙ ΕΔΏ, ΤΙ ΚΈΡΔΙΣΕΣ ΕΣΎ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΌΣ…

Εσύ κέρδισες την εκτίμηση της ΕΕ γιατί δεν αναστατώθηκε το χρηματοπιστωτικό της σύστημα. Κέρδισες επίσης την εύνοια των οίκων αξιολόγησης και των αγορών διότι υποσχέθηκες ότι θα τηρήσεις τους όρους του Μνημονίου και ότι θα μηδένιζες ως το 2012 το έλλειμμα, έτσι ώστε να ξαναγίνει η Ελλάδα με τα γλυκύτατα ομόλογά της η πλέον συμφέρουσα τράπεζα καταθέσεων του κόσμου. Και για να γίνουν όλα αυτά τα θαύματα, υποσχέθηκες ότι θα βάλεις εμένα και τους συμπολίτες μου “σε τάξη”, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να βγαίνεις κάθε τόσο στο παζάρι ζητιανεύοντας και να προκαλείται βαβούρα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
…ΚΑΙ ΤΙ ΈΧΑΣΑ ΕΓΏ ΣΑΝ ΠΟΛΊΤΗΣ.

Πήγες και υπέγραψες μια δανειακή σύμβαση που προέβλεπε εσωτερική υποτίμηση, μείωση τιμών και αποδοχών, μεταρρυθμίσεις στην αγορά, καταστροφή των όρων εργασίας και “φιλικότερο” επενδυτικό περιβάλλον.
Και τί κατάφερες; Με την εσωτερική υποτίμηση υποτίθεται ότι θα μειωνόταν το εργατικό κόστος (και άρα οι τιμές) και παράλληλα θα ανέβαινε η ανταγωνιστικότητα. Όμως το μόνο που κατάφερες ήταν να επιδεινώσεις την ύφεση με αποτέλεσμα να μην μπορείς να μειώσεις το δημόσιο χρέος και άρα ναπάει περίπατο η ανταγωνιστικότητα και οι χαμηλές τιμές. Εσύ μπορεί να μην το ξέρεις, αλλά στο super market φέτος χαλάω περισσότερα απ’ όσα το 2009.
Δηλαδή επιχείρησες να με γιατρέψεις κοπανώντας με στο κεφάλι.
ΦΏΝΑΖΑ ΤΌΤΕ ΣΤΟ ΣΎΝΤΑΓΜΑ…

Φώναζα τότε στο Σύνταγμα ότι οι απαντήσεις που δίνεις δεν είναι πειστικές. Ότι από την εφαρμογή του Μνημονίου δεν μυρίζει “ανάκαμψη”. Δεν έκανα πρόβλεψη, δεν είμαι οικονομολόγος. Έβλεπα όμως το οικογενιακό μου εισόδημα να μειώνεται και να εξαφανίζεται. Έχανα τη δουλειά μου.
Φώναζα γιατί, ενώ περιμένα επενδύσεις και ανάκαμψη από την ιδιωτική επιχειρηματικότητα και την κατανάλωση, προκάλεσες πιστωτική ασφυξία και υποαπασχόληση. Πώς το κατάφερες αυτό;
Και αντί να με ακούσεις, μου έριξες τόσο πολύ ξύλο που όντως με τρομοκράτησες. Όχι απ’ τα ΜΑΤ και τον βούρδουλα. Τον βούρδουλα δεν τον φοβάμαι πια. Με τρομοκράτησε το μένος της αντίδρασής σου. Είναι δυνατόν να ρίχνω μια μούντζα στη βουλή και εσύ να ρίχνεις χημικά μέσα στο METRO; Άρα καλώς φοβόμουν ότι κάποιο λάκκο έχει η φάβα.
ΉΞΕΡΕΣ ΌΤΙ ΕΊΧΑ ΔΊΚΙΟ. ΓΙ’ ΑΥΤΌ ΠΡΟΣΠΑΘΟΎΣΕΣ ΝΑ ΜΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΉΣΕΙΣ!
Όχι απλώς μηδένισες το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αλλά στερείς επτά δισ. ευρώ από την αγορά διότι – σου θυμίζω ότι – τόσα χρωστάς. Δεν φρόντισες να βρεις μετρητά για να χρηματοδοτήσεις έργα υποδομής και ουσιαστικά παρέπεμψες το αίτημα της ρευστότητας στο ΕΣΠΑ, στις υποτιθέμενες ξένες επενδύσεις και στις… αποκρατικοποιήσεις που ξέχασες σε κάποιο συρτάρι.
Προσπάθησες απ’ τη μια μεριά να εξοικονομήσεις χρήματα με περικοπές των δημοσιοϋπαλληλικών μισθών, συντάξεων, με το πάγωμα των προσλήψεων, την περικοπή στις δαπάνες υγείας, στην άμυνα, και απ’ την άλλη να μαζέψεις χρήματα μέσα από συνεχείς αυξήσεις φόρων, επιβολή έκτακτων εισφορών και παράλογων χαρατσιών.
ΌΜΩΣ ΚΎΡΙΕ ΠΟΛΙΤΙΚΈ, ΤΙ ΈΚΑΝΕΣ ΣΤΟ ΤΈΛΟΣ;

Δεν πέτυχες σχεδόν τίποτα στην αύξηση των εσόδων διότι απ’ όλα αυτά που προσπάθησες να κάνεις, το μόνο που αποκαλύφθηκε είναι ότι δεν διαθέτεις φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Και δεν τον διαθέτεις, παρά το γεγονός ότι τον χρυσοπληρώνω εδώ και δεκαετίες. Άρα όσα πέτυχες, τα πέτυχες περικόπτοντας δαπάνες για την επιβίωσή μου και επιβάλλοντάς μου απίστευτα πρόσθετα φορολογικά βάρη ενώ γνωρίζεις ότι δεν διαθέτω μετρητά για να ανταποκριθώ.
Βλέπεις το αδιέξοδο, διαπιστώνεις ότι όλοι οι στόχοι σου είχαν πάει στον αγύριστο, τι αποφασίσατε;Αποφασίσατε το 2011 να μην κάνετε απολύτως τίποτα.
Διότι, αγαπητέ κύριε πολιτικέ, το 2011 ανακάλυψες ότι δεν σου φταίει μόνο η ύφεση. Κατάλαβες ότιαν τελικά δεν μειώσεις το μέγεθος του δημόσιου τομέα αποκλείεται να εξοικονομήσεις δαπάνες. Όμως αυτό δεν μπορείς να το κάνεις γιατί σκέφτεσαι, πώς να στείλω στην ελεύθερη αγορά 100.000 απολυμένους δημόσιους υπαλλήλους τη στιγμή που οι άνεργοι του ιδιωτικού τομέα ξεπέρασαν το 1.000.000 ψυχές;
Υποτίθεται όμως ότι η Ενιαία Αρχή Πληρωμών και το ενιαίο μισθολόγιο θα λειτουργούσε από τα μέσα της χρονιάς που πέρασε (2011). Τελικά, το μόνο που κατάφερες είναι υπό την “πίεση για την καταβολή της 6ης δόσης”, να το περάσεις πέρσι παραμονή εθνικής γιορτής, με αποτέλεσμα, αντί να γιορτάσω την δική μου 28η Οκτωβρίου, να πρέπει να σου ρίχνω γιαούρτια, μούντζες και αναθέματα. Μου βεβήλωσες τη γιορτή μου και βγήκες και παραπονούμενος από πάνω.
ΌΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΎΣΕΙΣ, ΝΑΙ ΣΤΟ “ΔΕΝ ΚΆΝΩ ΤΊΠΟΤΑ”

Είχατε φαγωθεί να μας πείσετε, εσείς κύριοι πολιτικοί, της αριστεράς, του κέντρου και της δεξιάς ότι η διοικητική αναδιοργάνωση και η εφαρμογή του Μνημονίου ήταν δυνατή χωρίς απολύσεις στο Δημόσιο. Υπολογίσατε δηλαδή ότι θα πετυχαίνατε το ίδιο οικονομικό αποτέλεσμα με τις συνταξιοδοτήσεις προσωπικού και τον περιορισμό των προσλήψεων. Έτσι όμως, το μόνο που κατάφερες είναι μια τρύπα στο νερό: Η “εφεδρεία” είναι πλέον άχρηστη διότι ουσιαστικά αφορά μόνον όσους πάνε για σύνταξη.
Δηλαδή κύριε πολιτικέ, σα να μην έφτανε το Μνημόνιο που μου φόρτωσες, συνέχισες να κάνεις λάθη με αποτέλεσμα να προσθέτεις πάνω στην ήδη σκυμμένη πλάτη μου νέα οικονομικά προβλήματα.
· Προσπάθησες τάχα να ελέγξεις τις δαπάνες των υπουργείων σου, όμως για την Ενιαία Αρχή Προμηθειών φρόντισες να μην δουλεύει ακόμα.
· Ενώ είπες ότι θα λύσεις αμέσως τις εκκρεμότητες του ασφαλιστικού (εκκαθάριση, επικουρικές, βαρέα), μόλις το 2011 αποφάσισες να ασχοληθείς μ’ αυτό. Κατάφερες έτσι να αυξήσεις ακόμη περισσότερο τα ελλείμματα στα ταμεία.
· Είπες ότι θα προχωρήσεις στις αποκρατικοποιήσεις, ιδρύεις το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, πουλάς του 10% του ΟΤΕ και μετά τι; Τίποτα. Σταμάτησες.
· Λες ότι θα ανοίξεις τα κλειστά επαγγέλματα αλλά τους δικηγόρους και τους συμβολαιογράφους για παράδειγμα δεν τους άγγιξες.
· Μας είπες ότι θα εξασφαλίσεις ρευστότητα από το ΕΣΠΑ, αλλά το 2011 ήταν άλλη μια χρονιά χαμηλότατης απορρόφησης και σχεδόν μηδενικής εκταμίευσης.
· Είπες ότι η Πατρίδα μου θα αποκτήσει ξανά ειλικρινές οικονομικό πρόσωπο και ότι θα επέστρεφε στις αγορές το 2012 και αποδείχθηκε ότι έλεγες ψέματα εν γνώσει σου.
· Είπες ότι το 2012 θα θυσίαζες 15 στους 100 Έλληνες για να τα καταφέρουμε, όμως την ανεργία – όπως εσύ και οι υπηρεσίες σου την μετράτε – την φτάσατε στο 19% το Καλοκαίρι του 2011.
Όμως κύριε πολιτικέ, εκεί που τα έκανες τελείως μαντάρα, είναι στις προβλέψεις σου για το ΑΕΠ. Για το 2010 προβλέψατε μείωση -4%, το 2011 η μείωση θα ήταν -2,5% και το 2012 θα είχαμε ανάκαμψη κατά +1%.
Αυτά είπες.
Αυτό όμως που συνέβη, ήταν το 2010 το ΑΕΠ να μειωθεί κατά 4,5%, το 2011 να μειωθεί κατά 5,5% και το 2012 να μειωθεί (αντί να αυξηθεί) κατά 3%. Δηλαδή δεν έπεσες απλώς έξω στους λογαριασμούς.
ΈΠΕΣΕΣ ΈΞΩ ΣΥΝΟΛΙΚΆ!

Όταν κάνεις πρόβλεψη για το ΑΕΠ κύριε πολιτικέ, πρέπει να είσαι πολύ πιο σοβαρός. Γιατί το ΑΕΠ κύριε πολιτικέ, αφορά αποκλειστικά εσένα που κρατάς όλα τα κλειδιά της κοινωνίας και της οικονομίες. Εσύ αποφασίζεις, εσύ νομοθετείς, εσύ εκτελείς. Το ξέχασες;
Αλλά στην εκτίμηση του ΑΕΠ δεν έπεσες έξω μόνο εσύ. Έπεσε έξω και το Μνημόνιο, που μου το ξεφούρνισες σαν το φάρμακο δια πάσα νόσο.
Κύριε πολιτικέ, έχεις προκαλέσει πιστωτική ασφυξία μειώνοντας την ρευστότητα στην αγορά κατά 10 μέχρι 12 μονάδες από το 2010. Με την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά σου εντείνεις την ανασφάλεια, διώχνεις τις καταθέσεις από τις τράπεζες, παρατείνεις την αβεβαιότητα και ασκείς βάρβαρη φορολογική πολιτική επιβάλλοντας την εσωστρέφεια στην οικονομία με στόχο την καταστροφή της.
ΤΗΝ ΨΉΦΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΆΤΙΑ ΣΑΣ!
Κύριε Έλληνα πολιτικέ, σε καλώ να κάνεις μια ύστατη προσπάθεια να ανατρέψεις το κλίμα. Δείξε ότι είσαι Έλληνας και όχι Γερμανός ή Αμερικάνος πολιτικός. Κάνε κάτι. Το ότι μας φόρτωσες μη εκλεγμένο πρωθυπουργό που δεν θα είναι υποψήφιος για να κριθούν οι πράξεις του, δεν σε απαλλάσσει από τις ευθύνες σου. Μην κρύβεσαι πίσω απ’ τον Παπαδήμο. Σε βλέπω.
Σου μίλησα όσο πιο ευγενικά γίνεται, πίστεψέ με. Όχι επειδή το αξίζεις, αλλά επειδή φοβάμαι να σε πιέσω περισσότερο. Έχω διαπιστώσει ότι κάθε φορά που ζορίζεσαι καταφεύγεις σε πολυέξοδες πολιτικές διορισμών και μετά μου στέλνεις το λογαριασμό. Και αυτό δεν το αντέχω άλλο!
Κύριε Έλληνα πολιτικέ, σε λίγους μήνες θα προκηρύξεις εκλογές από τις οποίες – ενώ πολύ θα το ήθελες - δεν είμαι τόσο αφελής ώστε να απέχω. Υποχρεωτικά θα ψηφίσω έναν από εσάς. Όμως σε παρακαλώ, σε προειδοποιώ: Την Ψήφο μου και τα Μάτια σας.

http://www.infognomonpolitics.blogspot.com
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/01/blog-post_4288.html

Κινδυνεύει να χάσει ο αεροπλάνο για Κοστα Ρίκα ο Γιωργάκης.

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης
Για την Κόστα-Ρίκα, αναχωρεί το απόγευμα της Παρασκευής ο Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στην οποία είναι Πρόεδρος...
Ο Γ. Παπανδρέου, όπως έχει εξομολογηθεί σε συνομιλητές του, όχι απλώς σκοπεύει να διεκδικήσει και πάλι την Προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στα τέλη του Ιουνίου, αλλά προτίθεται ως Πρόεδρός της να επισπεύσει τις εκλογές, στήνοντας…πρόωρες κάλπες ακόμα και τον Απρίλιο.
Άλλωστε, όπως έχει επιβεβαιωθεί, για να είναι κάποιος υποψήφιος για την ηγεσία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς δεν προϋποθέτει να είναι Πρόεδρος Σοσιαλιστικού, σοσιαλδημοκρατικού ή εργατικού κόμματος, αλλά κάποιο από τα κόμματα αυτά να τον προτείνει, όπως συνέβη με τον προκάτοχο του Γ. Παπανδρέου, τον κ. Γκουτιέρες.
Ο Γ. Παπανδρέου, μάλιστα, προτίθεται να χρησιμοποιήσει τη Σοσιαλιστική Διεθνή και ως όχημα προκειμένου στο μέλλον, αν του δοθεί η δυνατότητα, να επιστρέψει στην εσωτερική σκηνή της χώρας.
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2012/01/blog-post_2520.html

«Δεν υπάρχουν χρήματα για συντάξεις, αλλά για τανκς»


Στις διαπραγματεύσεις για το κούρεμα μεταξύ ελληνικής κυβέρνηση και πιστωτών αναφέρεται και πάλι ο γερμανικός τύπος. Η Handelsbaltt δημοσιεύει άρθρο για ένα εξοπλιστικό σχέδιο του υπουργείου Άμυνας σε καιρό κρίσης.


Η Ελλάδα εξαρτάται από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, είναι υποχρεωμένη να μειώσει συντάξεις και να απολύσει χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους. Όμως η κυβέρνηση προτίθεται να παραλάβει 400 τανκς. Δωρεάν βέβαια, αλλά όχι χωρίς κόστος, παρατηρεί η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.


Σε ανταπόκρισή του από την Αθήνα ο δημοσιογράφος Γκερντ Χέλερ σημειώνει: “Όταν τον περασμένο Οκτώβριο ξεκίνησαν τα δημοσιεύματα για το σχεδιαζόμενο εξοπλιστικό πρόγραμμα, το ελληνικό Υπουργείο Άμυνας τα διέψευσε: Ένα τέτοιο πρόγραμμα «δεν προβλέπεται προς το παρόν», ήταν η απάντηση.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος το διέψευσε ακόμη πιο κατηγορηματικά: «Δεν υπάρχει καν η σκέψη για τέτοια συμφωνία, η οποία θα επιβάρυνε περισσότερο τον προϋπολογισμό». Ωστόσο, ο Ηλίας Μόσιαλος δεν έλεγε προφανώς την αλήθεια.

Στις αρχές Δεκεμβρίου του 2011 9μελής επιτροπή εμπειρογνωμόνων του ελληνικού Γενικού Επιτελείου αναχώρησε για τη Νεβάδα, για να αξιολογήσει τα τανκς και να επιλέξει από 1.000 τα 400 πλέον καλοδιατηρημένα. Το Γενικό Επιτελείο πραγματοποίησε ήδη επαφές με έλληνες εφοπλιστές, προκειμένου να συγκεντρώσει προσφορές για τη θαλάσσια μεταφορά των τανκς από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα, αναφέρουν πηγές. Ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος σιωπά. Το υπουργείο Άμυνας θέλησε να τοποθετηθεί σε ερώτημα που του έθεσε η Handelsblatt online.

Οι ΗΠΑ θέλουν να παραχωρήσουν δωρεάν τα τανκς. Η παραλαβή τους όμως θα κοστίσει πολλά τους Έλληνες. Μόνο η μεταφορά τους από τις ΗΠΑ θα κοστίσει 5 – 8 εκατομμύρια δολάρια, ενώ για την αποκατάσταση των τεθωρακισμένων απαιτείται διψήφιος αριθμός εκατομμυρίων ευρώ“.
«Ελληνική τραγωδία»
Υπό πίεση χρόνου η ΕλλάδαΥπό πίεση χρόνου η ΕλλάδαΜε τίτλο «Ελληνική τραγωδία» η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt δημοσιεύει δισέλιδο αφιέρωμα με θέμα την κρίση χρέους στην Ευρώπη. O δημοσιογράφος Γκερτ Χέλερ επισημαίνει:
«Προγνώσεις για τη διάρκεια και την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα δεν τόλμησε να κάνει κανείς χθες το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου. Όμως ο χρόνος πιέζει. Πριν εκταμιευθεί νέα βοήθεια προς την Ελλάδα θα πρέπει όχι μόνο να υπάρξει συμφωνία, αλλά και επικύρωση από την ελληνική βουλή. Θα πρέπει επίσης να ληφθούν και νέα μέτρα λιτότητας. Μέτρα, στα οποία αντιστέκονται όλα τα κόμματα. Στην ελληνική τραγωδία ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος αγωνίζεται σε όλα τα μέτωπα.

«Σοκ παρόμοιο με εκείνο της Lehman Bros.»

Για τις επιπτώσεις μιας αποτυχίας στο PSI προειδοποιεί ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Τόμας ΜάιερΓια τις επιπτώσεις μιας αποτυχίας στο PSI προειδοποιεί ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Τόμας ΜάιερΣτο αφιέρωμά της η Handelsblatt φιλοξενεί συνέντευξη με τον επικεφαλής οικονομολόγο της Deutsche Bank Τόμας Μάιερ, ο οποίος τονίζει ότι αν οι διαπραγματεύσεις για το PSI αποτύχουν, τότε είναι αναπόφευκτη μια χρεοκοπία της Ελλάδας.
Τι θα γίνει όμως σε περίπτωση που η Ελλάδα πει στις τράπεζες απλά δεν πληρώνω; «Τότε η Ελλάδα δεν θα λάβει ούτε από το ΔΝΤ, ούτε από τις τράπεζες χρήματα. Το αποτέλεσμα θα είναι οι πολίτες να ’σηκώσουν’ τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες, καθώς και μια μαζική φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό. Η ΕΚΤ δεν θα δεχόταν προφανώς να στηρίξει με φρέσκο χρήμα τις ελληνικές τράπεζες μετά την απώλεια των καταθέσεών τους. Έτσι οι τράπεζες θα έκλειναν παγώνοντας τις καταθέσεις (…) Και όταν ξανάνοιγαν, τότε οι καταθέσεις θα ήταν στο νέο νόμισμα.
Ο Τόμας Μάιερ αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις ενός τέτοιου ενδεχόμενου: «Οι Έλληνες θα γίνονταν φτωχότεροι γιατί λόγω του νέου νομίσματος θα μειώνονταν δραστικά η αγοραστική τους δύναμη. Και για εμάς θα υπήρχε κίνδυνος μετάδοσης. Αν εικόνες από μεγάλες ουρές μπροστά σε ελληνικές τράπεζες κάνουν το γύρο του κόσμου, ενδέχεται να γίνει κάτι παρόμοιο και αλλού. Η μια μετά την άλλη οι χώρες θα πιέζονταν να εγκαταλείψουν την ευρωζώνη μέχρι να απομείνει μόνο ένας πυρήνας (…) Η διαδικασία προσαρμογής στα νέα οικονομικά δεδομένα θα ήταν εξαιρετικά επίπονη. Το σοκ για το οικονομικό σύστημα θα ήταν παρόμοιο με εκείνο της κατάρρευσης της Lehman Brothers».

Δραματικές επιπτώσεις αν δεν υπάρξει συμφωνία για το PSI

Επιστροφή στη δράχμη βλέπουν πολλά σενάριαΕπιστροφή στη δράχμη βλέπουν πολλά σενάριαΣτις διαπραγματεύσεις για το PSI αναφέρεται και η Süddeutsche Zeitung με τίτλο: «Η μεγάλη πάλη στην Αθήνα». Στον υπότιτλο διαβάζουμε: «Οι τράπεζες συνεχίζουν το διάλογο με την κυβέρνηση. Αν δε συμφωνήσουν αυτή τη φορά, οι χρηματιστηριακές αγορές απειλούνται με χάος».
Η εφημερίδα παρατηρεί: «Αν όλα πάνε στραβά, τότε η χώρα θα αναγκαστεί να κηρύξει πτώχευση το Μάρτιο. Η Ελλάδα δεν θα ήταν σε θέση να πληρώσει μισθούς και συντάξεις και το τραπεζικό σύστημα θα κατέρρεε. Ταυτόχρονα η χώρα δεν θα μπορούσε να εξυπηρετήσει το χρέος της, γεγονός που θα επιβάρυνε πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες. Μια πρώτη γεύση πήραμε από την Commerzbank, η οποία έχει στην κατοχή της ελληνικά ομόλογα αξίας 2,9 δις ευρώ. Λέγεται ότι η ζημιά της γερμανικής τράπεζας φθάνει μέχρι και τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ», καταλήγει η εφημερίδα του Μονάχου.

Επιμέλεια: Στέφανος Γεωργακόπουλος
Υπεύθ. σύνταξης: Άρης Καλτιριμτζής
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15674752,00.html 

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/01/blog-post_2876.html

Να κάνουμε κι εμείς κάτι!Νοτης Μαριάς 7 βήματα για την απελευθέρωση. Ακούστε το!
Τα λέει, τα ξαναλέει ο Χρυσόστομος… άντε να κάνουμε κι εμείς κάτι!


Για όσους ψευτοπατριώτες κρύβονται σαν δειλοί πίσω από το δάχτυλό τους ας αφήσουν τις δικαιολογίες δεν υπάρχει άλλος χρόνος πριν μας δέσουν χειροπόδαρα. Εδώ και τώρα λαϊκή επανάσταση να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια υπερήφανη πατρίδα και να φάμε ένα γλυκό ψωμί!

Πως μπορείτε να ζείτε δούλοι και να παραδίνεται και τα παιδιά σας στους δουλεμπόρους;;;;;

http://johnvillage.blogspot.com

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/01/blog-post_1143.html

Μια γρήγορη ματιά στις εξελίξεις της ευρύτερης περιοχής μας

Οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της NA Μεσογείου αποκτούν χαρακτήρα καταιγιστικό. Γι’ αυτόν τον λόγο ωθούμαστε να προσεγγίσουμε τα γεγονότα με έναν πιο συνοπτικό κι’ εύληπτο τρόπο, ούτως ώστε, να δοθεί η δυνατότητα να εξαχθούν ευκολότερα και πιο άμεσα τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα αναφορικά με το....
πού οδηγούμαστε ως χώρα, μέσα στο ταχύτατα μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό περιβάλλον.

Η χώρα μας εκτός της ολομέτωπης επίθεσης που δέχεται από «φίλους – συμμάχους» και εχθρούς, ταλανίζεται και από την εξόφθαλμη προδοτική στάση των διαχειριστών της εξουσίας, την οποία μάλιστα τα εγχώρια Μ.Μ.Ε. φροντίζουν να πασπαλίσουν με μπόλικη κουραμπιεδόσκονη, με απώτερο σκοπό να θολώσουν τα νερά και να αποπροσανατολίσουν τους Έλληνες. Έτσι λοιπόν, γκάφα ολκής βαφτίστηκε η επίδειξη στον τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μπαγίς, του απορρήτου συστήματος καταγραφής κίνησης μαχητικών αεροσκαφών της Τουρκίας στο Αιγαίο που έχει εγκατεστημένο στο γραφείο του στο Πεντάγωνο

(το οποίο είναι συνδεδεμένο με το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ), ο Υπουργός (τρομάρα του) Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος. Το τραγελαφικό της όλης υπόθεσης είναι, ότι το περιστατικό έγινε γνωστό από τον τούρκο Υπουργό εξωτερικών, ο οποίος δήλωσε τα εξής:

“Το γραφείο του Δημήτρη ήταν πολύ ενδιαφέρον. Στο γραφείο του υπάρχει ένα μεγάλο μόνιτορ. Από αυτό παρακολουθεί επί 24ωρου βάσεως τον εναέριο χώρο και την υφαλοκρηπίδα που γίνονται συνεχώς πρόβλημα μεταξύ των δύο χωρών. Αν σημειώνεται κατά την άποψή τους κάποιο πρόβλημα , στην οθόνη αναβοσβήνει ένα κόκκινο φως το οποίο δίνει συναγερμό. Είπα στο Δημήτρη «σύμφωνα με τον δικό σας απολογισμό μιλίων αυτό θα είναι συνεχώς κόκκινο και δεν θα σβήνει ποτέ». Γελάσαμε και οι δύο.”

Βέβαια, δεν είναι μόνο οι βαπτισμένες στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ της ελλαδικής «ενημέρωσης» γκάφες το μόνο μας πρόβλημα, ούτε φυσικά θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά κάποιων δήθεν ανίκανων σε θέσεις μείζονος σημασίας που παρεκκλίνουν των κομματικών κατευθυντηρίων γραμμών. Εδώ μιλάμε για συντεταγμένο ενδοτισμό και εξωνημένη κομματική γραμμή!

Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά άλλωστε, όταν μιλάμε για το κόμμα του Συνασπισμού, που το έχουμε συνηθίσει πια στην στήριξη όλων των «ευπαθών ομάδων», των «αδικημένων», της εξεγερμένης «νεολαίας» (Δεκέμβριος 2008), των «κοινωνικών αγωνιστών» των Εξαρχείων και υπέρμαχο των εθνικών δικαίων όλων των εθνών πλην του ελληνικού.

Συνεχίζοντας λοιπόν, πάνω στην ίδια πολιτική αντίληψη (που οι στημένες δημοσκοπήσεις μάλιστα θέλουν να την δικαιώνει ο λαός με την προτίμησή του) πληροφορηθήκαμε για την «εθιμοτυπική επίσκεψη», το Σάββατο 7 Ιανουαρίου, της νομαρχιακής επιτροπής Ξάνθης του ΣΥΝ, που ξεκίνησε συνομιλίες κι επαφές με το κόμμα DEB που προσπαθεί να προσεταιριστεί όσους δηλώνουν Τούρκοι και πιστεύουν στην αυτόνομη παρουσία τους στην … αυτοδιοίκηση (μέχρι στιγμής).

Κυριολεκτικά κανείς δεν πρέπει ν’ απορεί μ’ όλους αυτούς. Και βλέπουν και ξέρουν και πολιτικό αισθητήριο έχουν, για να μπορούν να αντιληφθούν προς τα πού το πάνε οι Τούρκοι. Απλώς, συναινούν!

Απόδειξη γι’ αυτό αποτελεί η πρόσφατη ιστορία του Κοσσυφοπεδίου, την συνέχιση της οποίας πιστοποιούν και υπερθεματίζουν οι τελευταίες εξελίξεις στην χώρα αυτή, όπου ψηφίστηκε νόμος που προβλέπει ότι, η επίσημη αλληλογραφία του Κοσσυφοπεδίου θα γίνεται εκτός από την αλβανική και τη σερβική, και στην τουρκική γλώσσα. Έτσι,καθιερώνεται ως επίσημη γλώσσα του Κοσσυφοπεδίου η τουρκική. Να σημειωθεί ότι ο αντιδήμαρχος της πόλης Πρίζρεν, Ορχάν Λοπάρ, είναι τουρκικής καταγωγής και χαιρέτισε την είδηση, λέγοντας ότι «αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για τους Τούρκους που τους καθιστά ένα σεβαστό μέρος της κοινωνίας».

Μάλιστα, στο έμβλημα του Πρίζρεν υπάρχει η ένδειξη ‘1878’, που δηλώνει το έτος κατά το οποίο έγινε εξέγερση κατά των Οθωμανών στην περιοχή του Πρίζρεν, αλλά επειδή αυτό, προσβάλει την τουρκική κοινότητα του Κοσσυφοπεδίου, αποφασίστηκε να αφαιρεθεί. Ο Ορχάν Λοπάρ, τόνισε ότι αυτός και οι συνεργάτες του πρωτοστάτησαν στην προσπάθεια αφαίρεσης της ημερομηνίας αυτής από τον θυρεό της πόλης. Είπε, ακόμη, «ότι τώρα οι Τούρκοι του Κοσσυφοπεδίου αισθάνονται υπερήφανοι για την υπεράσπιση του οθωμανικού παρελθόντος της περιοχής αυτής».

Και την στιγμή που συμβαίνουν τα ανωτέρω από τους μονίμως επιθετικούς «φίλους» μας Τούρκους, σκάει σαν βόμβα μεγατόνων η είδηση ότι οι «σύμμαχοί» μας Ισραηλινοί εξαπέλυσαν επενδυτική διείσδυση στα κατεχόμενα, αγοράζοντας κτήματα (κυρίως στο Ριζοκάρπασο), την ίδια ώρα που συνεργάζονται με τους ελληνοκυπρίους στην εξόρυξη φυσικού αερίου. Αλήθεια, δεν θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς θα σχολιάσουν το γεγονός αυτό οι υπερπατριώτες της Ελληνοϊσραηλινής «προσέγγισης»; Θα το σχολιάσουν ή θα το κάνουν γαργάρα;

xagr.net
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/01/blog-post_1087.html

Καμμένος: "Σε όποιο φορολογικό παράδεισο και να πάτε θα σας βρούμε"

Συνεχίζει με αμείωτη ένταση ο ανεξάρτητος βουλευτής, κ. Παν. Καμμένος τις επισημάνσεις του σχετικώς με το «παιχνίδι» που παίζεται σε βάρος της ελληνικής οικονομίας. Σήμερα, στο Facebook επέλεξε να αναφερθεί στην υπόθεση των CDS που πώλησε το 2009 το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
"Ψάχνετε επί ένα χρόνο να βρείτε απάντηση για να έρθετε στη Βουλή να....
μας πείτε ποιός βούτηξε τα 26 δις$ από τα CDS που πούλησε το ΤΤ τον Δεκέμβριο του 2009 με άδεια Παπακωνσταντίνου Παπανδρέου.
Το ίδιο περιμένει και ο εισαγγελέας Κορέας από την τράπεζα της Ελλάδος.
Έχετε καταργήσει το Σύνταγμα και βιάζεστε να νομιμοποιήσετε με τούς συνεργούς σας την εξαθλίωση της Χώρας και των Ελλήνων με την προ...δοτική δανειακή σύμβαση, την επίσημη χρεωκοπία και την είσπραξη των στοιχημάτων που έβαλαν οι φίλοι σας .
Σε όποιο φορολογικό παράδεισο και να πάτε θα σας βρούμε .
Το χρέος δεν το αναγνωρίζουμε, ούτε τις εγγυήσεις. Είστε εκτός συνταγματικής νομιμότητας», σημειώνει καταλήγοντας.

http://dailynews24.gr

http://ksipnistere.blogspot.com/2012/01/blog-post_8818.html

Πόλεμο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, προβλέπει η ρωσική εφημερίδα Pravda

«Η Ελλάδα θα διώξει την κυβέρνηση μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους... Η Ελλάδα θα βγει από την ΕΕ και θα αρχίσει να εκτυπώνει δραχμές. Θα υπάρξουν συνομιλίες για συμμαχίες και με την εμφάνιση των Ρωσικών βάσεων", προβλέπει σε δημοσιεύμά της η εφημερίδα Pravda, το οποίο υπογράφει ο γνωτός για ανάλογα κείμενα δημοσιογράφος Stanislav Mishin.

Ωστόσο, πριν αυτά μπορέσουν να....
αποφέρουν καρπούς, η συμμαχία της Ελλάδας με την Κύπρο και το Ισραήλ θα οδηγήσει άμεσα σε πόλεμο με την Τουρκία. Οι Τούρκοι θα αγωνίζονται σε ένα πόλεμο τριών μετώπων, αλλά μια αρκετά μεγάλη δύναμη θα κατευθυνθεί προς την Ελλάδα.
Οι Έλληνες θα πολεμήσουν όσο σκληρά μπορούν, αλλά θα νικηθούν. Η τουρκική επίθεση θα σταματήσει στη Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια τεράστιων μαχών εντός των δρόμων αλλά και των βουνών βόρεια.
Οι Βορειοελλαδίτες θα ενισχυθούν από εθελοντές από τη Σερβία, τα Σκόπια και τη Βουλγαρία, κάτι το οποίο θα καθυστερήσει περαιτέρω την τουρκική εκστρατεία. Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ θα μείνουν έξω από τις μάχες, σε αυτό το σημείο, καλώντας όλες τις πλευρές να έρθουν σε συμφωνία.
Οι Τούρκοι θα μπουν στην Κεντρική Ελλάδα, αν και πολύ πιο αργά από ό, τι αναμενόταν, καθώς οι δυνάμεις τους θα αποσπαστούν λόγω μιας γενικής εξέγερσης των Κούρδων και των συνεχών έντονων συγκρούσεων στο βόρειο Ισραήλ. Η Ρωσία στην αρχή θα παραμείνει ουδέτερη, και θα κάνει έκκληση για ειρήνη, ωστόσο, θα κόψει από τους Τούρκους το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο. Ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια θα πετάξει στην Ελλάδα, πάνω από τον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας. Μετά από αυτό, ενεργή Ρωσική βοήθεια θα έρθει.


http://dailynews24.gr/

http://ksipnistere.blogspot.com/2012/01/pravda.html

ΑΚΕΠ: Ο "επαναστατικός ντεφετισμός" και η στρατηγική της μαζικής γραμμής

της Μίκας Στάθη

Η «σωτηρία της πατρίδας» (raison d’ etat) -που την ταυτίζουν με τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους και τη συνοδεύουν με μέτρα δήθεν «εκτάκτου ανάγκης»- προβάλλεται ως μοναδικό και έσχατο επιχείρημα από τα καθεστωτικά πολιτικά κόμματα.

Το «όχι», η άρνηση, η «ανταρσία», «η σωτηρία του λαού» προβάλλεται ποικιλότροπα και ιδιωματικά από τις κοινοβουλευτικές και....
εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις του ριζοσπαστικού πολιτικού χώρου.

Εδώ, το πολιτικό διακύβευμα των αντικειμένων λόγων -από τη μια «πατρίδα», από την άλλη «λαός»- ηθικοποιεί δύο αντιθετικές, απόλυτες βουλήσεις. Εδώ, οι ad hominem πολεμικές απομακρύνονται εμφανώς από τη διαλεκτική και επιστημονική ανάλυση των αντικειμενικών και υποκειμενικών συνθηκών της ταξικής ελληνικής κοινωνίας, και οδηγούν σε μια «λακανικού» τύπου ψυχολογικοποίηση (που επιτρέπει να επιρρίψει κανείς το περιεχόμενο ενός μηνύματος στο πρόσωπο αυτού που το έγραψε ή το διέδωσε, να το αποδώσει σε προσωπικά κίνητρα, να το αναγάγει αποκλειστικά και μόνο στην υποκειμενικότητα), μια «λακανικού» τύπου διχαστική άρνηση.

Γράφει ο Λακάν: «(…) η άρνηση προέρχεται από το ασυνείδητο, όπως το αναδεικνύει τόσο όμορφα στα γαλλικά το μόριο “ne”, αυτό το διχαστικό “ne” που δεν υπαγορεύεται καθόλου από καμία αναγκαιότητα του εκφερομένου: Αυτό το “Je crains qu’ il ne vienne”, που θέλει να πει ότι φοβάμαι ότι θα έρθει, αλλά ταυτόχρονα εξυπονοεί πόσο έντονα επιθυμώ κάτι τέτοιο» (J. Lacan, διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Saint-Louis των Βρυξελλών, 09-03-1960).

Ας μην εθελοτυφλούμε: «η ιδιομορφία της δομικής κρίσης του ελληνικού καπιταλισμού, που τον καθιστά επίκεντρο της ψυχροπολεμικής σύγκρουσης ΗΠΑ/δολαρίου-Γερμανίας/Ε.Ε./ευρώ, από την μιά, και η οξύτατη πολιτική-ιδεολογική-οργανωτική κρίση του αντικαπιταλιστικού κινήματος από την άλλη, επικαθορίζουν και διαμορφώνουν τις σκληρές κι εφιαλτικές συνθήκες της σημερινής συγκυρίας.

Σήμερα, οι μισθοσυντήρητοι και τα λαϊκά στρώματα έρχονται αντιμέτωποι με την ωμή πραγματικότητα του ταξικού καπιταλιστικού κοινωνικού συστήματος, καθώς και με τα συμφέροντα που προσωποποιούνται στο Κράτος, στα καθεστωτικά πολιτικά κόμματα και τους ιδεολογικούς-πολιτικούς απολογητές της άρχουσας τάξης, απροετοίμαστοι πολιτικά και χωρίς τα αναγκαία οργανωτικά μέσα που απαιτούν οι περιστάσεις».

Ας μην εθελοτυφλούμε: το αίτημα που εγείρεται επιτακτικά, σήμερα, είναι η συγκρότηση ενός πολιτικού μαζικού κινήματος των δυνάμεων της εργασίας και του πολιτισμού, το αίτημα να συντονιστούν σε κοινή, δηλαδή ηγεμονική πολιτική κατεύθυνση και στόχευση οι μισθοσυντήρητοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ενδιάμεσες κατηγορίες του οικονομικά ενεργού πληθυσμού και τμήματα της αστικής τάξης της χώρας που δεν υπηρετούνται από τα σημερινά καθεστωτικά κόμματα.

Ας μην εθελοτυφλούμε: «χωρίς την ύπαρξη μαζικού ταξικού λαϊκού κινήματος είναι αδύνατον να εκπροσωπηθούν και να υπηρετηθούν αποτελεσματικά τα λαϊκά συμφέροντα (και σε περιόδους οικονομικής κρίσης και σε περιόδους οικονομικής ανάπτυξης, και μέσα στην ΕΕ κι έξω απ’ την ΕΕ, και με ευρώ και χωρίς ευρώ, κλπ), είναι αδύνατον να προκύψουν συνθήκες για ένα καλύτερο παρόν κι ένα ελπιδοφόρο μέλλον».

Η σημερινή κυρίαρχη ανάγνωση της μετωπικής ενότητας από τα αριστερά κι εν γένει από τα ριζοσπαστικά πολιτικά σχήματα κατά τη γνώμη μας αναβιώνει, με μια σύγχρονη μεταμοντέρνα αντίληψη και με μια συγχρονική πολιτική ορολογία, άλλοτε τη στρατηγική εκδοχή του 6ου συνεδρίου της Κομμουνιστικής Διεθνούς (1928) -που οδήγησε, με τραγικές συνέπειες όπως γνωρίζουμε όλοι, στην ήττα του εργατικού και λαϊκού κινήματος στην Ευρώπη, και άλλοτε τη στρατηγική εκδοχή των λαϊκο-μετωπικών σχημάτων του 7ου συνεδρίου της Κομμουνιστικής Διεθνούς (1935) -που όπως γνωρίζουμε είχε σαν συνέπεια την διάλυση της Διεθνούς, την αναγόρευση της Μόσχας σε ενιαίο καθοδηγητικό κέντρο του παγκόσμιου κινήματος και στον εκφυλισμό του εργατικού και επαναστατικού κινήματος στην Ευρώπη και τον κόσμο. Οι ευρωκομμουνιστικές στρατηγικές, από τον Καρίγιο και τον Μπερλιγκουέρ ως τα κινήματα του αριστερού ευρωκομμουνισμού και της «ευρωπαϊκής αριστεράς», αποτελούν, κατά τη γνώμη μας, αιρετικές παραφθορές της λαϊκομετωπικής στρατηγικής.

Η αμυντική πολιτική του «όχι» στα αντιλαϊκά μέτρα των κυβερνήσεων Παπανδρέου-Παπαδήμου/ΤΡΟΪΚΑΣ, και τα πολιτικά συνθήματα «ΑΝΥΠΑΚΟΗ, ΑΝΤΑΡΣΙΑ, κλπ.» που προβάλλονται, ιδιότυπα και ιδιωματικά, από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, τους αναρχικούς και πολλές αριστερές οργανώσεις για την αφύπνιση του λαού, ανήκουν σε μία πολιτική σχολή, που αντιμετωπίζει τις κοινωνικές τάξεις και την κοινωνία εν γένει ως σύνολα μεμονωμένων φυσικών προσώπων, που δεν βλέπει μέσα στο άτομο την εκδήλωση του διαλεκτικά «γενικού» και του διαλεκτικά «μερικού», που δεν αντιλαμβάνεται το άτομο ως σύνολο κοινωνικών και ιδεολογικών σχέσεων. Αυτός είναι και ο λόγος που τα συνθήματα αυτά αντί ν’ αφυπνίζουν- συσκοτίζουν, αντί να ενοποιούν- περιχαρακώνουν, αντί να κινητοποιούν- οδηγούν στην παθητικότητα.

Όσο κι αν επιχειρούν οι φορείς των συνθημάτων αυτών να εμφανίζονται, άλλοτε σαν «ορθόδοξοι» φορείς του μαρξισμού, άλλοτε σαν φορείς της «ανανεωμένης» διαλεκτικής άποψης για την κοινωνία, κι άλλοτε σαν αντικαπιταλιστές, αντιεξουσιαστές κλπ., είναι στην πράξη, άλλοτε εκφραστές ενός εκσυγχρονισμένου φιλοσοφικού νομιναλισμού, κι άλλοτε φορείς των πιο αντιδραστικών αντιλήψεων της θεωρησιακής φιλοσοφίας. Ουσιαστικά, μεταφέρουν πρακτικά στο χώρο της πολιτικής τις παλιές σχολαστικές συζητήσεις που είχαν χωρίσει τους νομιναλιστές και τους ρεαλιστές του μεσαίωνα, ξιφουλκώντας μεταξύ τους για τον τρόπο αντιμετώπισης της σημερινής πολιτικής συγκυρίας. Και οι μεν φερόμενοι σαν «ορθόδοξοι» μαρξιστές αντιμετωπίζουν τις τάξεις και την κοινωνία κατά τον τύπο των «universals» της καθολικής εκκλησίας, οι δε άλλοι σαν εκπρόσωποι του νεοθετικισμού ή του κριτικού ορθολογισμού κλπ.κλπ.

Ο πολιτικοί όροι «ΑΝΤΑΡΣΙΑ, ΑΝΥΠΑΚΟΗ» κλπ., στην νεώτερη πολιτική ιστορία, έχουν κοινό εννοιολογικό περιεχόμενο και αναλύθηκαν θεωρητικά και εμπεριστατωμένα για πρώτη φορά από τον ατομικιστή αναρχικό Μαξ Στίρνερ στο έργο του «Ο Μοναδικός και η ιδιοκτησία του». Γράφει ο Στίρνερ:
«Η επανάσταση συνίσταται στο ν’ ανατρέψουμε την υπάρχουσα τάξη ή τα κατεστημένα του Κράτους και της κοινωνίας. Αυτή είναι, επομένως, μια πολιτική και κοινωνική ενέργεια. Η ανταρσία έχει για συνέπεια αναπόφευκτη μια ανατροπή της καθιερωμένης τάξης, αλλά δε βρίσκεται εδώ η αφετηρία της, αυτή απορρέει από το γεγονός ότι οι άνθρωποι είναι δυσαρεστημένοι με τον ίδιο τον εαυτό τους. Αυτή είναι ένας ξεσηκωμός των ατόμων, ένα ανέβασμα αδιάφορο για τους θεσμούς που απ’ αυτόν θα υψωθούν. Η επανάσταση απόβλεπε να καθιερώσει νέους θεσμούς. Η ανταρσία μας οδηγεί να μην επιτρέψουμε πια να αλλοτριωθούμε μέσα στους θεσμούς, αλλά αντίθετα να οργανώσουμε τους ίδιους τους εαυτούς μας. Αυτή δεν είναι μια μάχη ενάντια στην υπάρχουσα τάξη, αφού αν πετύχει η υπάρχουσα τάξη γκρεμίζεται από μόνη της, αυτή είναι απλώς η προσπάθεια που κάνω για να αποδεσμευτώ από την υπάρχουσα τάξη. Αν εγώ αποδεσμευτώ από την υπάρχουσα τάξη, αυτή είναι νεκρή και μπαίνει σε αποσύνθεση κλπ.κλπ.» (Μαξ Στίρνερ, Ο Μοναδικός και η ιδιοκτησία του).

Ο Μαρξ και ο Ένγκελς -κι όχι μόνο- έχουν ασκήσει εξουθενωτική κριτική σ’ αυτές τις απόψεις, κι έχουν αποδείξει, με τρόπο επιστημονικό και απόλυτο, το πόσο βλαπτικές είναι για το κίνημα.

Ας επανέλθουμε στην 1η θέση/πρόταση του ΜΑΑ, μια θέση που ακριβώς εκδηλώνει τη στρατηγική της μαζικής γραμμής, τον χρυσό κανόνα της διαλεκτικής κοσμοθεωρίας για την πράξη. «Ο λαός έχει πεισθεί ότι μια «ένωση δυνάμεων» αποτελεί προϋπόθεση για να αντιπαρατεθούμε στις πολιτικές καταστροφής της οικονομίας και κοινωνίας από την τρόικα. Η «ενότητα» υπάρχει ήδη, εν δυνάμει, μέσα στο λαό και εκφράζεται πολλαπλά: με τη συνύπαρξη πολιτών με τις πιο διαφορετικές πολιτικές καταγωγές και κοινωνικές εντάξεις, από όλο το φάσμα των ηλικιών, στις απεργίες, στις διαδηλώσεις και στις πλατείες» κλπ.

Ο ακρογωνιαίος λίθος της μαρξιστικής θεωρίας για την πράξη εδράζεται στη στρατηγική της «μαζικής γραμμής». Στις ιδιαίτερες συνθήκες ύπαρξης της κάθε καπιταλιστικής κοινωνίας, η στρατηγική της μαζικής γραμμής συγκεκριμενοποιείται πολιτικά στην τακτική του «ενιαίου μετώπου» των δυνάμεων της κοινωνικής αριστεράς, και αποσκοπεί στην πολιτική ενοποίηση της εργατικής τάξης και την ηγεμονική-διευθυντική συμμαχία της με πλειονοψηφικά τμήματα των ενδιάμεσων διαστρωματώσεων του οικονομικά ενεργού πληθυσμού.

Η στρατηγική της «μαζικής γραμμής» δεν οριοθετείται «σε ένα ιδεώδες στο οποίο πρέπει να προσαρμοστεί η πραγματικότητα», αλλά εκδηλώνει πρακτικά, με προγραμματικούς πολιτικούς στόχους και κατευθύνσεις, την κίνηση της πολιτικής δράσης που καταργεί την υπάρχουσα κατάσταση πραγμάτων. Δηλαδή, δεν εκδηλώνει «ένα θολό, αμφίσημο και με πολλαπλές αλληλοσυγκρουόμενες ερμηνείες και επιδιώξεις προσδιορισμό, όπως «αντιμνημονιακό», δεν μπορεί να περιορίζεται στο «όχι». Πρέπει να είναι του «ναι», να στηρίζεται σε ένα ελάχιστο πρόγραμμα που είναι σαφές και ταυτόχρονα τομή και ανατροπή σε σχέση με το σήμερα».

Όπως έχει γράψει επανειλημμένα το ΑΚΕΠ, ας αναλογιστούμε το φωτεινό παράδειγμα του κινήματος των πλατειών, εκείνων δηλαδή που ονομάστηκαν «Αγανακτισμένοι». Στο κίνημα αυτό, μάλλον, παρά τις ελλείψεις και τις μικρές του αβελτηρίες -σαν κι αυτήν της δήθεν «άμεσης δημοκρατίας» κλπ.- αντανακλάται με τον πιο καθαρό τρόπο η τρέχουσα κατάσταση ανάπτυξης μιας συλλογικής βούλησης, αφού αποτέλεσε, αναμφισβήτητα, μια πολυάριθμη τεράστια ένωση, διαδεδομένη σε τεράστια έκταση σε όλη τη χώρα, όπου εκπροσωπήθηκαν όλες οι αποχρώσεις των ιδιαίτερων απόψεων που υπάρχουν μέσα στον πληθυσμό.

Εδώ, η συλλογική βούληση εμφανίστηκε με διαφορετικές απόψεις ενωμένες κάτω από τη σκέπη ενός προγράμματος αντίστοιχης ακαθοριστίας, που ενώθηκαν αν και ετερόκλητες, όχι βέβαια λόγω της ανύπαρκτης ενιαίας συγκρότησης, αλλά λόγω της ενστικτώδους διαίσθησης του απλού γεγονότος ότι η κοινή προσπάθεια των «Αγανακτισμένων» για την επίτευξη των κοινών σκοπών (την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων ΠΑΣΟΚ/τρόικας), τους ανύψωσε σε μια μεγάλη πολιτική δύναμη της χώρας.

Σε αυτές τις κολοσσιαίες συγκεντρώσεις εκατοντάδων χιλιάδων λαού, όπως και σε αυτές της 28ης Οκτωβρίου, δε μπορεί παρά να βλέπουμε μια τεράστια ποσότητα υπόκρυφης κοινωνικής δύναμης, η οποία μόλις έχει αρχίσει ν’ αναπτύσσεται, αργά αλλά σταθερά, σε πραγματική πολιτική δύναμη. Οι κοινωνικές δυνάμεις που μετείχαν στο κίνημα των πλατειών, κάτω από την πίεση των οικονομικών και πολιτικών γεγονότων της χώρας, ενδεχομένως θ’ αναζητήσουν σύντομα την ευθυκρισιακή οργανωτική και πολιτική τους έκφραση, και, σίγουρα, αποτελούν την πρώτη ύλη, από την οποία θα σχηματιστεί το μέλλον του ελληνικού εργατικού και λαϊκού κινήματος και, μαζί μ’ αυτό, το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας γενικά.

Μίκα Στάθη


akep.blogspot.com
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/01/blog-post_107.html

ΕΤΕ-ΔΕΗ: "ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΖΕΡΒΟΥ"

Φαίνεται ότι η σημερινή διοίκηση Ζερβού αρέσκεται στο να βοηθά και να ανταμείβει πλουσιοπάροχα τους εκλεκτούς της ώστε να συνεχίσουν είτε εκτός είτε εντός της ΔΕΗ το έργο διάλυσης της Επιχείρησης.
Ο υπ' ατμόν χρυσοκάνθαρος διευθυντής κύριος Τριανταφύλλης μπορεί να αποτελεί σε λίγο παρελθόν όμως τα έργα και οι ημέρες του έχουν καταγραφεί με πρόσημο πλην στις συνειδήσεις των εργαζομένων αλλά και των....
υψηλόβαθμων υπηρεσιακών παραγόντων στη ΔΕΗ.

Μόνο το μπάχαλο που δημιούργησε με τη λειτουργία του νέου ωραρίου χωρίς τα απαραίτητα οικονομικά οφέλη για την Επιχείρηση αλλά και το σύστημα ευνοιοκρατίας που εγκατέστησε στη ΔΕΗ για την εξυπηρέτηση των δικών προσωπικών φιλοδοξιών αρκεί για να κατανοήσει και ο πιο αδαής πόσο αντιπαραγωγικός και επικίνδυνος ήταν.
Με απλά λόγια ο κος Τριανταφύλλης δημιουργούσε μόνο ΙΛΑΡΟΤΡΑΓΙΚΕΣ καταστάσεις με αποκορύφωμα τη σύνταξη νέου οργανογράμματος!!!

Στο ίδιο μοτίβο βολέματος και ανοχής ακολουθεί και η τοποθέτηση του νέου ΔΝΣΣ/Α, κου Θέου, ο οποίος ζήτημα είναι αν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του εκτός κομματικών μηχανισμών όμως κατόρθωσε με τις ευλογίες του κ. Ζερβού να προσληφθεί με υψηλότατες αποδοχές και να αναλάβει κι αυτός την σωτηρία της Επιχείρησης.
Αλήθεια κύριοι της διοίκησης και του αρμόδιου Υπουργείου πιστεύετε ότι με τους κολλητούς σας και με τους τεχνοκράτες που προσλαμβάνετε που είναι εκτός οικονομικής, εργασιακής και κοινωνικής πραγματικότητας θα μπορέσετε να βοηθήσετε την σωτηρία της ΔΕΗ ή απλά το βλέπετε κάποιοι ως μία καλή "αρπαχτή" και συμπλήρωσης του βιογραφικού σας.
Οι εργαζόμενοι στην Επιχείρηση αλλά και η ΕΤΕ-ΔΕΗ λέει νισάφι πια με του σωτήρες τόσο της κυβέρνησης όσο και στη ΔΕΗ.
Τα πρόσωπα που επιλέξατε και επιλέγετε για συνεργάτες σας κύριε Ζερβέ δεν έχουν ούτε όραμα, ούτε ευαισθησίες ούτε καν τις γνώσεις και την πείρα για να βοηθήσουν τον άλλοτε γίγαντα της χώρας
ώστε να ορθοποδήσει και να μην βουλιάξει οριστικά.
Αν θέλετε να βοηθήσετε τη ΔΕΗ, τους εργαζόμενους της αλλά και τους χιλιοταλαπαιρωρημένους έλληνες καταναλωτές προχωρήστε σε ενέργειες δραστικές, παραγωγικές και αποτελεσματικές με σχέδιο, διαβούλευση και όραμα ώστε να ξαναγίνει η ΔΕΗ ισχυρή και δυνατή.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΤΕ-ΔΕΗ

http://deinews.blogspot.com/

http://ksipnistere.blogspot.com/2012/01/blog-post_7802.html

Τρέχουν να μαζέψουν ότι λεφτά μπορούν

Καλούν τους φορολογούμενους σε ρύθμιση χρεών με 100 ευρώ το μήνα.Οι ευνοικότερες ρυθμίσεις όλων των εποχών..

Πιθανότατα και εντός της ημέρας -ή το αργότερο αύριο- θα έχει σταλεί στις εφορίες η εγκύκλιος που δίνει αναλυτικές οδηγίες στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών για το πώς θα υποδέχονται τους φορολογουμένους που θα θελήσουν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους προς το δημόσιο, με βάση την ευνοϊκότερη ρύθμιση που θεσπίστηκε ποτέ.

Σχεδόν 900.000 νοικοκυριά, επαγγελματίες και επιχειρήσεις που χρωστούν συνολικά στο δημόσιο 42 δισ. ευρώ, μπορούν να ζητήσουν να υπαχθούν στην ρύθμιση που περιελήφθη στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και προβλέπει ελάχιστη δόση μόλις 100 ευρώ τον μήνα, ακόμα και για όσους είχαν στο παρελθόν υπαχθεί σε ανάλογη -αλλά όχι τόσο ευνοϊκή- ρύθμιση.


Αν και μέχρι σήμερα οι εφορίες δεν μπορούσαν ικανοποιήσουν τα αιτήματα, με την εγκύκλιο που θα τους σταλεί θα μπορούν να χορηγούν μέχρι και εξήντα δόσεις εξόφλησης και διαγραφή προσαυξήσεων από 25% έως και 100% (ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων) ενώ οι οφειλέτες μπορούν να αποφύγουν Αυτόφωρο και κατασχέσεις περιουσιακών τους στοιχείων.


Η ρύθμιση δίνει διορία σε όσους επιθυμούν να μπουν στη ρύθμιση, να υποβάλλουν στην εφορία ή το τελωνείο όπου είναι βεβαιωμένες οι οφειλές τους σχετική αίτηση, το αργότερο έως και τις 29 Φεβρουαρίου. Για πρώτη φορά μάλιστα, στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν οφειλές οι οποίες θα έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως τότε (δηλαδή έως και τις 29 Φεβρουαρίου), σε αντιδιαστολή με προηγούμενες ρυθμίσεις όπου υπάγονταν οφειλές οι οποίες είχαν γίνει ληξιπρόθεσμες σε παρελθόντα χρόνο. Υπάγονται δηλαδή και ληξιπρόθεσμα χρέη της τελευταίας στιγμής.


Συγκεκριμένα προβλέπεται πως όσο λιγότερες είναι οι μηνιαίες δόσεις, τόσο μεγαλύτερο το όφελος για το φορολογούμενο, δηλαδή:


- Εφάπαξ καταβολή, με διαγραφή όλων των προσαυξήσεων.

- Σε 2 έως 12 δόσεις, με έκπτωση 90% των προσαυξήσεων.

- Σε 13 έως 24 δόσεις, αφαιρώντας το 75% των προσαυξήσεων.

- Σε 25 έως 36 δόσεις, με έκπτωση 60% των προσαυξήσεων.

- Σε 37 έως 48 δόσεις, αφαιρώντας το 45% των προσαυξήσεων.

- Σε 49 έως 60 δόσεις, με απαλλαγή του 25% των προσαυξήσεων.


Το συνολικό ποσό κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 100 ευρώ.

Υπάγονται στη ρύθμιση όλες οι οφειλές που είναι βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση, μαζί με τις μέχρι τότε επιβληθείσες προσαυξήσεις. Επίσης, αλλά εφόσον το ζητήσει εγγράφως με αίτησή του ο οφειλέτης, όσες βρίσκονται σε αναστολή είσπραξης, αλλά και αυτές, που έχουν υπαχθεί σε προηγούμενη ρύθμιση (με την προϋπόθεση πως ο φορολογούμενος είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του).


Τι εξασφαλίζουν οι φορολογούμενοι με αυτό τον τρόπο;

- Φορολογική ενημερότητα μηνιαίας διάρκειας,

- Αναστολή ποινικής δίωξης εις βάρος τους, καθώς και τυχόν επιβληθείσας ποινής,

- Αναστολή κατάσχεσης ακινήτων,

- Απαλλαγή από τις προσαυξήσεις για τις οφειλές, που υπάγονται στη ρύθμιση.

 
Σε περίπτωση ασυνέπειας στην αποπληρωμή των δόσεων της ρύθμισης προβλέπεται επιβάρυνση με μηνιαία προσαύξηση 1% για κάθε δόση, που καθυστερεί. Σε περίπτωση, μάλιστα, που δεν καταβληθούν 3 συνεχείς δόσεις ή η προτελευταία ή η τελευταία δόση, τότε για το υπόλοιπο της οφειλής:

 
- Χάνονται τα πλεονεκτήματα της ρύθμισης,

- Καταβάλλεται το υπόλοιπο της οφειλής, και

- Επιδιώκεται η είσπραξή του με κάθε νόμιμο μέτρο.


Με άλλη διάταξη πάντως που αφορά οφειλές στα Ταμεία, δίδεται η δυνατότητα σε 800.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες με συνολικές οφειλές 11 δισ. ευρώ να πετύχουν διαγραφή των προσαυξήσεων μέχρι και 100%, αν εξοφλήσουν εφάπαξ ή έως σε εννέα δόσεις. Οφειλές και πρόσθετες επιβαρύνσεις όπως είχαν διαμορφωθεί στις 31/12/2011 κεφαλαιοποιούνται και στη συνέχεια ρυθμίζονται με ευνοϊκούς όρους. Κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 150 ευρώ και η σχετική αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί στα ασφαλιστικά ταμεία έως τις 29 Φεβρουαρίου.


ΠΡΕΖΑ TV

 

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/01/blog-post_6429.html

Η ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΠΡΟΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ: ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΔΩ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ!!!

"Αυτή είναι η χώρα μας, η γη μας, και ο τρόπος ζωής μας, και εμείς θα σας επιτρέψουμε κάθε ευκαιρία για να απολαύσετε όλα αυτά. Αλλά μόλις τελειώσετε τα παράπονα, τη γκρίνια για τη σημαία μας, τις χριστιανικές πεποιθήσεις μας, ή τον τρόπο ζωής μας, εγώ πολύ θα σας ενθαρρύνω να εκμεταλλευτείτε μια άλλη μεγάλη ελευθερία της Αυστραλίας, «το δικαίωμα να την εγκαταλείψετε" ανέφερε χαρακτηριστικά η πρωθυπουργός της....
Αυστραλία Τζούλια Γκίλαρντ.

«Αν δεν είστε ευχαριστημένοι από εδώ να φύγετε. Εμείς δεν σας αναγκάσαμε να έρθετε εδώ. Εσείς ζητήσατε να είσατε εδώ." κατέληξε η Αυστραλιανή πολιτικός που ξεκίνησε τις αναφορές της σχετικά με την π΄ροθεση κάποιων μουσουλμών που θέλουν την εφαρμογή του νόμου της Σαρίας στην Αυστραλία. Μάλιστα υπογράμμισε ότι είναι υπέρ της παρακολούθησης των υφισταμένων τζαμιών από τις μυτικές υπηρεσίες της Αυστραλίας...

stoxos.gr

http://ksipnistere.blogspot.com/2012/01/blog-post_4608.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

50000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΗΣ ΑΙΘΕΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ. ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΠΥΡΗ ΓΝΩΣΗ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΕ ΝΑ ΕΝΘΥΜΗΘΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ!!!
ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ!!!
https://www.aitherikigrafi.gr/keimena

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters