Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Μια γρήγορη ματιά στις εξελίξεις της ευρύτερης περιοχής μας

Οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της NA Μεσογείου αποκτούν χαρακτήρα καταιγιστικό. Γι’ αυτόν τον λόγο ωθούμαστε να προσεγγίσουμε τα γεγονότα με έναν πιο συνοπτικό κι’ εύληπτο τρόπο, ούτως ώστε, να δοθεί η δυνατότητα να εξαχθούν ευκολότερα και πιο άμεσα τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα αναφορικά με το....
πού οδηγούμαστε ως χώρα, μέσα στο ταχύτατα μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό περιβάλλον.

Η χώρα μας εκτός της ολομέτωπης επίθεσης που δέχεται από «φίλους – συμμάχους» και εχθρούς, ταλανίζεται και από την εξόφθαλμη προδοτική στάση των διαχειριστών της εξουσίας, την οποία μάλιστα τα εγχώρια Μ.Μ.Ε. φροντίζουν να πασπαλίσουν με μπόλικη κουραμπιεδόσκονη, με απώτερο σκοπό να θολώσουν τα νερά και να αποπροσανατολίσουν τους Έλληνες. Έτσι λοιπόν, γκάφα ολκής βαφτίστηκε η επίδειξη στον τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μπαγίς, του απορρήτου συστήματος καταγραφής κίνησης μαχητικών αεροσκαφών της Τουρκίας στο Αιγαίο που έχει εγκατεστημένο στο γραφείο του στο Πεντάγωνο

(το οποίο είναι συνδεδεμένο με το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ), ο Υπουργός (τρομάρα του) Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος. Το τραγελαφικό της όλης υπόθεσης είναι, ότι το περιστατικό έγινε γνωστό από τον τούρκο Υπουργό εξωτερικών, ο οποίος δήλωσε τα εξής:

“Το γραφείο του Δημήτρη ήταν πολύ ενδιαφέρον. Στο γραφείο του υπάρχει ένα μεγάλο μόνιτορ. Από αυτό παρακολουθεί επί 24ωρου βάσεως τον εναέριο χώρο και την υφαλοκρηπίδα που γίνονται συνεχώς πρόβλημα μεταξύ των δύο χωρών. Αν σημειώνεται κατά την άποψή τους κάποιο πρόβλημα , στην οθόνη αναβοσβήνει ένα κόκκινο φως το οποίο δίνει συναγερμό. Είπα στο Δημήτρη «σύμφωνα με τον δικό σας απολογισμό μιλίων αυτό θα είναι συνεχώς κόκκινο και δεν θα σβήνει ποτέ». Γελάσαμε και οι δύο.”

Βέβαια, δεν είναι μόνο οι βαπτισμένες στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ της ελλαδικής «ενημέρωσης» γκάφες το μόνο μας πρόβλημα, ούτε φυσικά θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά κάποιων δήθεν ανίκανων σε θέσεις μείζονος σημασίας που παρεκκλίνουν των κομματικών κατευθυντηρίων γραμμών. Εδώ μιλάμε για συντεταγμένο ενδοτισμό και εξωνημένη κομματική γραμμή!

Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά άλλωστε, όταν μιλάμε για το κόμμα του Συνασπισμού, που το έχουμε συνηθίσει πια στην στήριξη όλων των «ευπαθών ομάδων», των «αδικημένων», της εξεγερμένης «νεολαίας» (Δεκέμβριος 2008), των «κοινωνικών αγωνιστών» των Εξαρχείων και υπέρμαχο των εθνικών δικαίων όλων των εθνών πλην του ελληνικού.

Συνεχίζοντας λοιπόν, πάνω στην ίδια πολιτική αντίληψη (που οι στημένες δημοσκοπήσεις μάλιστα θέλουν να την δικαιώνει ο λαός με την προτίμησή του) πληροφορηθήκαμε για την «εθιμοτυπική επίσκεψη», το Σάββατο 7 Ιανουαρίου, της νομαρχιακής επιτροπής Ξάνθης του ΣΥΝ, που ξεκίνησε συνομιλίες κι επαφές με το κόμμα DEB που προσπαθεί να προσεταιριστεί όσους δηλώνουν Τούρκοι και πιστεύουν στην αυτόνομη παρουσία τους στην … αυτοδιοίκηση (μέχρι στιγμής).

Κυριολεκτικά κανείς δεν πρέπει ν’ απορεί μ’ όλους αυτούς. Και βλέπουν και ξέρουν και πολιτικό αισθητήριο έχουν, για να μπορούν να αντιληφθούν προς τα πού το πάνε οι Τούρκοι. Απλώς, συναινούν!

Απόδειξη γι’ αυτό αποτελεί η πρόσφατη ιστορία του Κοσσυφοπεδίου, την συνέχιση της οποίας πιστοποιούν και υπερθεματίζουν οι τελευταίες εξελίξεις στην χώρα αυτή, όπου ψηφίστηκε νόμος που προβλέπει ότι, η επίσημη αλληλογραφία του Κοσσυφοπεδίου θα γίνεται εκτός από την αλβανική και τη σερβική, και στην τουρκική γλώσσα. Έτσι,καθιερώνεται ως επίσημη γλώσσα του Κοσσυφοπεδίου η τουρκική. Να σημειωθεί ότι ο αντιδήμαρχος της πόλης Πρίζρεν, Ορχάν Λοπάρ, είναι τουρκικής καταγωγής και χαιρέτισε την είδηση, λέγοντας ότι «αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για τους Τούρκους που τους καθιστά ένα σεβαστό μέρος της κοινωνίας».

Μάλιστα, στο έμβλημα του Πρίζρεν υπάρχει η ένδειξη ‘1878’, που δηλώνει το έτος κατά το οποίο έγινε εξέγερση κατά των Οθωμανών στην περιοχή του Πρίζρεν, αλλά επειδή αυτό, προσβάλει την τουρκική κοινότητα του Κοσσυφοπεδίου, αποφασίστηκε να αφαιρεθεί. Ο Ορχάν Λοπάρ, τόνισε ότι αυτός και οι συνεργάτες του πρωτοστάτησαν στην προσπάθεια αφαίρεσης της ημερομηνίας αυτής από τον θυρεό της πόλης. Είπε, ακόμη, «ότι τώρα οι Τούρκοι του Κοσσυφοπεδίου αισθάνονται υπερήφανοι για την υπεράσπιση του οθωμανικού παρελθόντος της περιοχής αυτής».

Και την στιγμή που συμβαίνουν τα ανωτέρω από τους μονίμως επιθετικούς «φίλους» μας Τούρκους, σκάει σαν βόμβα μεγατόνων η είδηση ότι οι «σύμμαχοί» μας Ισραηλινοί εξαπέλυσαν επενδυτική διείσδυση στα κατεχόμενα, αγοράζοντας κτήματα (κυρίως στο Ριζοκάρπασο), την ίδια ώρα που συνεργάζονται με τους ελληνοκυπρίους στην εξόρυξη φυσικού αερίου. Αλήθεια, δεν θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς θα σχολιάσουν το γεγονός αυτό οι υπερπατριώτες της Ελληνοϊσραηλινής «προσέγγισης»; Θα το σχολιάσουν ή θα το κάνουν γαργάρα;

xagr.net
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/01/blog-post_1087.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters