Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Ιστορίες από την αρχαία Ελλάδα (για τα χρέη)...

1. Σεισάχθεια: Η πρώτη διαγραφή χρέους! Αθήνα, 594 π.Χ. Πριν το Σόλωνα στην Αθήνα ίσχυε ο θεσμός της υποδούλωσης για χρέη. Ο πολίτης που δεν μπορούσε να ξεπληρώσει το δανειστή του έχανε την ελευθερία του Με τη σεισάχθεια που σημαίνει ουσιαστικά «αποτίναξη βαρών» κι εντασσόταν στα μέτρα επανόρθωσης του Σόλωνα καταργούνταν τα χρέη των ιδιωτών προς τους ιδιώτες και το Δημόσιο, καταργήθηκε ο δανεισμός με εγγύηση το «σώμα» του δανειολήπτη και των μελών της οικογένειάς του, ενώ απελευθερώθηκαν  όσοι Αθηναίοι είχαν γίνει...
δούλοι λόγω χρεών στην Αθήνα κι επαναφέρθηκαν στην πόλη όσοι είχαν μεταπωληθεί στο εξωτερικό.
      
2. Η πρώτη χρεωκοπία στον κόσμο! Δήλος, 454 π.Χ., ενώ η περίφημη  Αθηναϊκή συμμαχία είχε ανασυσταθεί, 13 πόλεις-κράτη προχώρησαν σε δανεισμό από το Ναό της Δήλου. Δέκα από αυτές στη συνέχεια δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν τα χρέη τους και προχώρησαν σε στάση πληρωμών, την πρώτη στην παγκόσμια ιστορία! Οι δυο δεν μπόρεσαν τελικά να τα αποπληρώσουν, ενώ οι υπόλοιπες οκτώ ζήτησαν αυτό που σήμερα αποκαλείται επαναδιαπραγμάτευση χρέους. 
Οι αρχαίοι Έλληνες ως έμποροι αναγνώριζαν αυτό που αποκαλείται συνυπευθυνότητα χρέους, δηλαδή ότι ο δανειστής πρέπει να αναλαμβάνει μερίδιο του ρίσκου αν κάτι πάει στραβά. Άρα η στάση πληρωμών στην Αρχαία Ελλάδα δεν ήταν άγνωστο φαινόμενο.Μετά από αυτό ο Περικλής μετέφερε το ταμείο της Συμμαχίας στην Ακρόπολη της Αθήνας και οι αποφάσεις λαμβάνονταν μόνο από την Αθήνα και ο φόρος οριζόταν από την Εκκλησία του Δήμου
 
3. Η πρώτη καταγεγραμμένη δημόσια δανειακή πράξη! Το 431π.Χ., ξεσπάει ο Πελοποννησιακός Πόλεμος και οι κυβερνώντες της Σπάρτης και πολλών άλλων συμμαχικών τους πόλεων-κρατών, ελλείψει χρημάτων, δανείστηκαν άτοκα πόρους από τις αποταμιεύσεις των ιερών της Ολυμπίας και των Δελφών, που προορίζονταν θεωρητικά για τις τελετές και τη συντήρηση των ιερών χώρων.
  
4. Η πρώτη τρόικα! Η Αθήνα, το αντίπαλο στρατόπεδο, που σταδιακά καταστρεφόταν από τον Πελοποννησιακό πόλεμο, δανείστηκε από τους ναούς. Από το 426 π.Χ. μέχρι το 422 π.Χ. συνήψε τρία δάνεια με τους ιερείς των ναών της Αθηνάς Πολιάδος, της Αθηνάς Νίκης και της Αρτέμιδος, έπειτα από ιερά άλλων περιοχών και από το λαό που τον παρότρυναν οι υπεύθυνοι της πόλης να τους δανείσει τους πόρους του, προσφέροντας ως αντάλλαγμα κάθε είδους τιμές.
  
5. Ο Διονύσιος των Συρακουσών διαγράφει το χρέος του με υποτίμηση! Ο τύραννος των Συρακουσών Διονύσιος, όταν δεν κατάφερε να μαζέψει χρήματα από άλλες πόλεις-κράτη, έδωσε διαταγή να του παραδώσουν οι Συρακούσιοι όλα τα χρήματά τους με την απειλή της θανατικής ποινής. Μόλις συγκέντρωσε όλα τα χρήματα μετέτρεψε τις δραχμές σε δίδραχμα και τους τα επέστρεψε κανονικά, μόνο που πλέον άξιζαν το μισό. Με τα υπόλοιπα μισά που κράτησε ξόφλησε τα χρέη του και κατάφερε να εξαφανίσει τα δημοσιονομικά προβλήματά του.
  
Tότε, ο σοφός Σόλωνας έκανε υπέρ του Λαού τη σεισάχθεια!
Σήμερα, δυστυχώς, κυβερνούν ηγετίδια, οσφυοκάμπτες και πράκτορες των ξένων οικονομικών ιμπεριαλιστών, που κατάντησαν την Ελλάδα «αποικία χρέους» και τους Έλληνες δουλοπαροίκους!
Έως πότε θα τους ανεχόμαστε;
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς!
Δημήτριος Ν. Πάνου.
Δικηγόρος - Πολιτειολόγος
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/12/blog-post_580.html

Χαρά Κούτρα: «ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ…. ΕΛΛΑΔΙΤΙΣΣΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ.»

1959761_750599365031378_1895413173336016370_n
ΚΑΙ Η ΜΑΣΟΝΙΚΗ UNISEF ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ. ΑΠΟ ΧΕΡΙΑ ΛΕΡΩΜΕΝΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΙΤΙΣΣΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ!!!
10882176_750599455031369_6944908510072168729_n
ΑΠΕΝΕΙΜΑΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ ΣΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
24 Δεκεμβρίου 2014 στις 1:10 π.μ.


10806228_732311150193533_61076654849137104_nXara Koutra
Λυπούμαι αφάνταστα που μέσα σε μια εποχή Γενοκτονίας της Ελληνικής Φυλής, οι Δημιουργοί και οι Αρχιτέκτονες του Πολιτισμού της χώρας με τα φώτα αναμμένα και με τα πανηγύρια τους δεν βρίσκονται αυτήν την στιγμή στις γειτονιές της χώρας, οπού επικρατεί το θανατικό.10.000 νεκροί, η πείνα, οι άστεγοι, ο ξεριζωμός των νέων μας και η Εθνική εξαθλίωση… Τα.. χαμένα, υποδουλωμένα χώματά μας βοούν και θρηνούν. Ορφανά παιδιά και χήρες βρίσκονται στην απόλυτη… απελπισία.
Και κείνοι… ανταλλάσουν βραβεία, και φιλοφρονήσεις, δημιουργούν διαπλεκόμενες σχέσεις με τις προδοτικές θέσεις των Υπουργείων και γίνονται.. παρατρεχάμενοι…. αφεντικών….
Σε τούτα δα τα χώματα από τον Αρχίλοχο, τον Πίνδαρο, την Σαπφώ, τον Κάλβο και μέχρι τον Ελύτη, οι αυθεντικοί ποιητές υπηρετούσαν μόνο το δάκρυ και τον λυγμό του λαού που εκπροσωπούσαν. Σήμερα όλα φαίνονται να έχουν .. καταρρεύσει. Σε εποχές σκοτεινές και πένθιμες όπως οι Έλληνες καλά γνωρίζουμε, στεκόμαστε και αποδίδουμε φόρο τιμής στους νεκρούς μας.
Η Διανόηση στην Ελλάδα είναι ελεγχόμενη από τα ίδια κέντρα Εξουσίας και οι πραγματικοί δημιουργοί σκορπίστηκαν μακρυά από αυτήν την μυρωδιά και την δυσωσμία που φέρνεται με… την ανοχή σας.
Σεις κύριοι είστε οι.. συνεργοί του εγκλήματος που συντελείται εις βάρος του λαού. Σβήστε αυτά τα φώτα σας που.. προκαλούν το .. λαικό αίσθημα και όσο έχετε καιρό, προσγειωθείτε  στην πραγματικότητα. Σεις που φέρεστε ωσάν βασιλικότεροι του … Βασιλέως. Θα βρεθείτε υπόλογοι και συνεργοί στο έγκλημα που συντελείται.
Και επειδή στην ζωή μου δεν συνήθισα να χαϊδεύω… αυτιά… σας μηνύω πως… θέλει Τόλμη και Αρετή η Ελευθερία.
Πόσο ακόμη θα σας βλέπουμε να ανταλλάσετε επαίνους και να φωτογραφίζεστε με… έπαρση; Μαζί με υπουργούς και υφυπουργούς κυβερνητικούς που θα δικαστούν για εσχάτη προδοσίας; Που ακριβώς βρισκόσασταν όταν η Τρόϊκα με πολυνομοσχέδιο… στραγγάλισε την Ελληνική Λογοτεχνία; Κρυμμένοι σε ποια γωνίτσα φοβισμένοι καρτερούσατε για να πράξετε το… αυτονόητο; Να τους σταματήσετε;.
Χαμογελάτε μπροστά στους φωτογραφικούς φακούς, δίνετε χειραψίες, τολμήσατε να αποδώσετε τιμητική πλακέτα στον ανεκδιήγητο Άδωνι Γεωργιάδη, υπακούσατε, προσκυνήσατε παλαιότερα σε έναν… Λιάπη…. εσείς οι.. «αισθαντικοί» υποτίθεται άνθρωποι της ζωής.
Και πάνω σας ακόμη δεν αντικρίζετε την δακρυσμένη σημαία του Παλαμά; Του ιδρυτή αυτής της Ιστορικής Ένωσης που δημιουργήθηκε το 1930, από αρίφνητες γενιές Λογοτεχνών. Γιατί παραδώσατε τον Σολωμό; Γιατί επιλέξατε το.. εχθρικό στρατόπεδο;
Δεν μας κουράσατε μόνο με το να φωτογραφίζεστε ωσάν τηλεοπτικές περσόνες, αλλά αηδιάσαμε και από το θράσσος σας. Την επιμονή σας να πιστεύετε ότι.. ποιείτε.. Πολιτισμό. Όργανα εύκολα είσαστε που σας χρησιμοποιούν οι εκάστοτε επιτήδειοι.
Αν επρόκειτο περί άγνοιας, θα είμασταν.. επιεικέστεροι. Δεν έχετε άγνοια δυστυχώς. Πρόθεση… υπάρχει και την αντλείτε … προκαλώντας την ηθική, και… την αισθητική αντίλιψή μας. Την Αξιοπρέπεια μας!!! Την Ευθύνη που μας αναλογεί μπροστά στην.. ανημπόρια των πολιτών. Στην .. συγκίνιση που μας προκαλεί το γονάτισμα του περήφανου Λαού μας.
Και γνωρίζετε καλά πως η Δημιουργική συγκίνιση που προκαλούν οι Απροσκύνητοι ποιητάδες, όλοι εμείς που δεν γονατίσαμε για να μας δώσετε κάποια πλακέτα, δεν χειροκροτήσαμε τους υπουργούς σας γιατί δεν τους αναγνωρίζουμε.
Με τον λυγμό και τον θρήνο δημιουργούμε μια… σπαρακτική Τέχνη. Δημιουργούμε.. συγκίνιση, δίνουμε γνώση, συναισθήματα αμεταχείριστα και αισθησιακή.. ανατροπή, εκδήλωση που απαιτείται για τον ωραίο Αγώνα της Ιδέας.
Και μ” όλα αυτά εν τέλει θα δημιουργήσουμε την Επανάσταση…. που.. τρέμετε μην συμβεί και χάσετε τις.. καρέκλες και τις Εξουσίες σας.
Γιατί όλα αυτά όπως γνωρίζετε .. δημιουργούν και  την μεγάλη πράξη που.. έρχεται στα.. ασίγαστα τούτα, φουσκωμένα χώματα…. Τα Απροσκύνητα!!!!! Φοβόσαστε τους πραγματικούς ποιητάδες ε;
Έξω, μια ανάσα από σας μπαρουτοκαπνισμένοι παλεύουμε και θα μας βρείτε απέναντι. Εκατοντάδες είναι οι οργισμένους ποιητάδες, που αγωνιζόμαστε στην πρώτη γραμμή του Αγώνα για την Λευτεριά της Πατρίδας, με κόστος την ίδια μας την ζωή. Ευτυχώς που τα γραπτά.. πάντα μένουν.
Σας μηνύω να μην διανοηθείτε, ούτε καν να τολμήσετε να με διαγράψετα από μέλος σας.
Τιμώ και οπλισμένη στέκομαι στο πρώτο ταμπούρι της μάχης, τα Ιερά χώματα που μου δόθηκαν και οφείλω να τα παραδώσω, ίδια και ελεύθερα στους.. απογόνους μας. Στους… αγέννητους Έλληνες που.. έρχονται.
Το… ονομά μου, φυσικά και το θυμόσαστε καλά!!!!
Είμαι η Χαρά Κούτρα που από το 2011 που κατήγγειλα τον Παπανδρέου για εσχάτη προδοσία, δεν σταμάτησα στιγμή  να πολεμάω με βόλια τις λέξεις , με προσωπικές απώλειες που λίγοι θα άντεχαν ύστερα από τον πόλεμό τους. Υπάρχω και οπλισμένη καρτεράω, μέσα σε κάθε Ελληνικό μετερίζι που στήθηκε μέσα στην χώρα. Εδώ μωρέ… χτυπούν χιλιάδες Ελληνικές ψυχές!!! Άϋπνη τρία χρόνια τώρα, μπαρουτοκαπνισμένη, βρίσκομαι, στο πρώτο ταμπούρι της..μάχης.
Δεν θέλετε να ξέρετε πόση φωτιά και μπαρούτι βαστάμε μέσα μας!!!!! Γνωρίζω καλά ότι το σύστημα που σας κινεί ωσάν μαριονέτες, δεν θέλει ανθρώπους να.. σκέφτονται και να… συναισθάνονται μέσα σ” αυτό το… ιλαροτραγικό ΕΜΕΙΣ της Φυλής.
Το σύστημα… ελέγχει εγκεφάλους, συνειδήσεις και.. ζωές. Χειραγωγεί και.. επικροτεί τις… κούφιες «Λογοτεχνικές βραδυές σας».
Δεν θέλετε εσείς ανάμεσά σας…. επικίνδυνους Λογοτέχνες.
Ελαφρές νουβέλες να.. βραβεύετε, μόνο και ποιηματάκια της.. συμφοράς, για να είστε ήσυχοι ότι το ελεγχόμενο σύστημα… δεν θα σας ενοχλήσει. Αλήθεια πως.. αναπνέεται εκεί μέσα; Πως κοιμόσαστε ακόμη; Γιατί εγώ έχω τρία χρόνια να κοιμηθώ;
Δημοσιεύσατε στα Έντυπα Μέσα Ενημέρωσης ότι κατέχω ένα χρυσό Μετάλλιο και γράψατε στις εφημερίδες, ότι θα έρθετε να μου το απονείμετε στην πόλη μου.
Δημόσια σας δηλώνω και με την ευθύνη που μου αναλογεί φυσικά, ότι εγώ…
ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ
ΣΕ ΜΙΑ…. ΕΛΛΑΔΙΤΙΣΣΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ.
ΑΡΝΟΥΜΑΙ. !!!
Και σας υπόσχομαι πως μόνη μου αν χρειαστεί θα αποκαταστήσω την μνήμη των νεκρών Λογοτεχνών μας.
Δεσμεύομαι απέναντί σας, πως σύντομα θα σας αντιμετωπίσω.. κατά πρόσωπο. Θα πάρουμε πίσω την… κατεχόμενη.. Ένωση του Παλαμά.
Χιλιάδες Έλληνες ενωμένοι. Είναι η ώρα πια να μας υπολογίσετε.. Δεν έχουμε ζωή εμείς χωρίς Πατρίδα. Χάσατε δυστυχώς και την υστεροφημία σας που λογικά θα έπρεπε να αφήσετε στους νεότερους. Χάνετε κάθε μέρα έδαφος.
Ο Καιρός γαρ.. εγγύς. Ερχόμαστε για να καθαρίσουμε από εκεί μέσα την κόπρο του Αυγεία. Σβήστε επιτέλους αυτούς τους ενοχλητικούς προβολείς, τα… λαμπερά σας φώτα, τα ψεύτικα χαμόγελα ευτυχίας σας και τα »δήθεν» που μάθατε να φοράτε.
Είσαστε… αξιοθρήνητοι κούφιοι άνθρωποι… που επιλέξατε να συνταξιοδοτήστε, μέσα από ένα ασφαλές και σίγουρο σύστημα… πληρωμής!!!
Σωπάστε επιτέλους… αχρείοι. Αιδώς… αργείοι!!!! Πενθούμε, πεινούμε, πονούμε, αντιστεκόμαστε και είμαστε έτοιμοι πάλι να καούμε σ” ένα Κούγκι.
Γιατί ξέρετε εμείς οι Έλληνες… είμαστε… θεότρελλοι. ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΕ!!!!!
ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ!!!!
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.
ΝΑ ΚΟΙΜΟΣΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ!!!!
ΧΑΡΑ ΚΟΥΤΡΑ

http://alfeiospotamos.gr/?p=11417

«Οι Έλληνες δεν έχουν καταλάβει πόσο τυχεροί είναι…»

1 
Mal Fidler η οποία τα τελευταία χρόνια ζει με τον συζυγό της Andrew στα Βουνάρια της Μεσσηνίας.
Είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε την περιοχή μας μέσα από τα μάτια της.
Πώς λέγεστε; πού μεγαλώσατε; Γενικότερα πείτε μας μερικά βασικά πράγματα για σας.
Oνομάζομαι Μέριλυν. Είμαι 65 ετών κι έχω επισήμως συνταξιοδοτηθεί. Γεννήθηκα και μεγάλωσα Βοριοδυτικά της Αγγλίας, σε μία πόλη το Rochdale, 25 χμ. από το Μαντσεστερ.
Έχω πραγματοποιήσει πολλές σπουδές κι έχω εργαστεί για πολλά χρόνια για την τηλεόραση της Γρανάδας στο Μάντσεστερ, ενώ το βασικό μου χόμπυ είναι το θέατρο.
Ήμουν μέλος σε μία ερασιτεχνική ομάδα θέατρου και μουσικής για πάνω από 40 χρόνια, κι όχι μόνο ως συμμετέχουσα αλλά και ως σκηνοθέτης και χορογράφος!
Πότε αποφασίσατε να μετακομίσετε; Γιατί στην Ελλάδα; Γιατί στην Μεσσηνία;
Για πολλά χρόνια ο σύζυγός μου Andrew κι εγώ πηγαίναμε διακοπές στην Ελλάδα: Πόρο, Ζάκυνθο, Παξούς, Σπέτσες και διάφορα σημεία της Πελοποννήσου. Κάποια χρονιά που θέλαμε ένα πιο ήσυχο μέρος και μας προτάθηκαν οι “Χράνοι”. Ήρθαμε για διακοπές και ερωτευτήκαμε το μέρος.
Την επόμενη χρονιά επιστρέψαμε και ψάχναμε “εξοχικό”, στο οποίο θα ερχόμασταν μόνο για διακοπές. Έπεσε στην αντίληψή μας ότι πωλείτο ένα μικρό κομμάτι γης στα Βουνάρια. Αυτό το κομμάτι γης είχε θέα που σου έκοβε την ανάσα.
Τα βουνάρια δε, ένα πανέμορφο γραφικό και χαρακτηριστικά ελληνικό χωριό. Κι όλα αυτά πολύ πριν ανακαλύψουμε την παραλία “Περούλια”. Αυτό ήταν. Αγοράσαμε σχεδόν αμέσως το οικόπεδο κι αποφασίσαμε να χτίσουμε το δικό μας σπίτι διακοπών.
Μετά από λίγους μήνες μας ανακοινώθηκε ότι το διπλανό οικόπεδο από το δικό μας- στο οποίο είχε κτιστεί ήδη το σπίτι μας- πωλείτο. Τότε αποφασίσαμε να πουλήσαμε όλη μας την περιουσία στην Αγγλία, να το αγοράσουμε κι αυτό και να έρθουμε να ζήσουμε μόνιμα εδώ. Κι έτσι κι έγινε.
Τι το θετικό πρωτοσυναντήσατε στον νέο τόπο διαμονής σας;
Την εγκαρδιότητα των ανθρώπων, τον καταπληκτικό καιρό και φυσικά τη θέα που είναι αναντίρρητα από τις πιο όμορφες που μπορεί να δει κανείς. Για μας ήταν ακριβώς αυτό που είχαμε φανταστεί ως παραδοσιακό ελληνικό τρόπο ζωής και φυσικά η τοποθεσία του ήταν ιδανική.
Ήταν δύσκολη η περίοδος προσαρμογής; Πώς ήταν η διάδραση με τους ντόπιους; Πώς σας υποδέχτηκαν;
Ήταν πολύ παράξενα στην αρχή. Η ελληνική γλώσσα πολύ δύσκολη. Κάναμε μαθήματα από όταν πρωτοήρθαμε. Και τώρα σιγά σιγά βελτιώνονται τα ελληνικά μας. Μπορώ να καταλάβω περισσότερα από όσα μπορώ να πω. Ήμουν ενθουσιασμένη, αλλά ταυτόχρονα είχα την αίσθηση ότι δεν ανήκα πουθενά. Δεν γνωρίζαμε καθόλου ελληνικά και χτίζαμε όχι ένα αλλά δύο σπίτια. Όλοι ήταν φιλικοί και εξυπηρετικοί μαζί μας, μαζί τους συνεννοούμασταν με ένα σωρό χειρονομίες και παντομίμα!
Κι εμείς προσαρμοστήκαμε σιγά σιγά στην λέξη “αύριο” που δεν σημαίνει απαραίτητα αύριο, αλλά “σύντομα” κι ακόμα στο ότι κανείς δεν έβγαζε πρόγραμμα, όχι περισσότερο από μία εβδομάδα μετά. Αυτό πολλές φορές μας απογοήτευε.
Ειδική μνεία έχω να κάνω σαφώς σε έναν υπέροχο άνθρωπο που αγάπησα από την πρώτη στιγμή που είδα, στην πιο κοντινή μας γειτόνισα. Κρατούσε κότες και γίδες κοντά στο οικόπεδό μας. Δεν γνωρίζαμε καθόλου ελληνικά και μετά από αρκετές συζητήσεις αναρωτιόμασταν κι εγώ κι ο άντρας μου τί λέγαμε τόσην ώρα και σε τί φάνηκε εν τέλει να συμφωνούμε.
Επίσης, είμαστε περήφανοι για το γεγονός ότι δώσαμε ονόματα σε δύο από τα μωράκια που έκαναν οι γίδες της! Δυστυχώς όμως τα έσφαξαν και τα έφαγαν το Πάσχα, κάτι που στην αρχή ήρθε σαν σοκ για μένα… Όταν την ρώτησα έκανε μία διαματική χειρονομία περικοπής κατά μήκος του λαιμού και απλώς είπε “Paska”!
Τι σας λείπει περισσότερο;
Τα παιδιά μου, τα εγγόνια και κάποιους αγαπημένους μου φίλους. Επίσης αγαπώ το θέατρο, και μου έχει λείψει το καλό θέατρο, παρότι έχω πάει και επίδαυρο και στα φεστιβάλ χορού της Καλαμάτας.
Τί θα θέλατε να αλλάξετε;
Είμαστε 9 χρόνια εδώ, και ήδη πολλά πράγματα αλλάζουν για μας. Έχουμε ζήσει μία πολύ καλή ζωή ως μικροί παραγωγοί ελιάς και λαδιού αλλά τώρα θα θέλαμε να αποκτήσουμε έναν πιο εύκολο τρόπο ζωής.Όταν ήρθαμε να εγκατασταθούμε στην Μεσσηνία μπορώ να πω ότι είμασταν πολύ καλά οικονομικά αλλά τα τελευταία χρόνια τα έξοδα είναι πολλά. Η φορολογία, η ακρίβεια μας έχουν κάνει να διστάζουμε να ξοδέψουμε. Θέλουμε να επισκεφθούμε την πατρίδα μας, αλλά το κόστος πια μας κάνει διστακτικούς. Δεν έχουμε σοβαρά οικονομικά προβλήματα όπως κάποιοι άλλοι Έλληνες, αλλά σίγουρα δεν είμαστε όσο άνετοι είμασταν κάποτε. Μάλιστα, σκεφτόμαστε πια να πουλήσουμε το ένα μας σπίτι.
Τί σας αρέσει και τί δεν αντέχετε στον τρόπο ζωής των ντόπιων;
Έχουμε πολλούς Έλληνες φίλους, οι περισσότεροι εξ αυτών είναι πραγματικά πολύ εργατικοί και γεναιόδωροι. Ο σύζυγος μου κι εγώ μαθαίνουμε ελληνικούς χορούς στην Ν. Κορώνη εδώ και 3 χρόνια. Μας αρέσει να ασχολούμαστε με παραδοσιακές ελληνικές εκδηλώσεις κι αυτό παντοτε προκαλεί εντύπωση. Ας πούμε έχουμε καταευχαριστηθεί αυτό που εσείς εδώ αποκαλείτε “πανηγύρια”.
Ωστόσο, οι Έλληνες οδηγοί είναι θεότρελοι! Και το μότο μου είναι “ποτέ να μην πιστέψεις ότι ξέρεις τι θα κάνει ένας Έλληνας οδηγός μετά”. Με τον καιρό μάθαμε να σκεφτόμαστε πιο “ελληνικά”, πηγαίνοντας με τη ροή της ζωής χωρίς να πιέζουμε καταστάσεις. Αυτή είναι η μόνη σκέψη που μπορεί να μας ενθαρρύνει όταν έχουμε να κάνουμε με τη γραφειοκρατία. Πάντως μερικές φορές απορω πως εν τέλει κάποια πράγματα ολοκληρώνονται σε αυτή τη χώρα, διότι για μία απλή ερώτηση “πώς να κάνεις κάτι” παίρνεις πέντε εντελώς διαφορετικές απαντήσεις.
“get Greek”and go with the flow…
Ακόμη, ανησυχώ για τους Έλληνες πολιτικούς και την αφέλεια με την οποία σκέφτονται. Η χρυσή αυγή με τρομάζει απίστευτα. Έχω γνωρίσει ανθρωπους που την υποστηρίζουν γιατι πιστεύουν ότι είναι εθνικιστές κι ότι εργάζονται για το συμφέρον των Ελλήνων, αδυνατούν να δουν ότι πρόκειται για ρατσιστές, κι ότι θέλουν να διαλέξουν και να αποφασίσουν ποιος μετανάστης είναι καλός και ποιος όχι. Από την αγάπη μου για την Ελλάδα άρχισα να διαβάζω την ελληνική ιστορία πυρετωδώς και κατάλαβα ότι δυστυχώς ως κράτος δεν έχει εξελιχθεί και πολύ τα τελευταία 100 χρόνια. Αλλά αυτό θα μπορούσε να ξεκινήσει μόνο με την παιδεία.
Αν πρέπει να χρησιμοποιήσω τη λέξη “δεν αντέχω” τότε θα ήταν για αυτούς που κάθε άλλο παρά ομορφαίνουν τους δημόσιους τοίχους γράφοντας απειλητικά σλόγκαν, συνθήματα ποδοσφαιρικού και πολιτικού μίσους, τα οποία δεν αφαιρούνται ποτέ. Αγαπώ το “Streetart” αλλά ουδεμία σχέση έχει με αυτό που συμβαίνει εδώ κατα κόρον. Πρέπει και μπορούν να βρεθούν οι υπαίτιοι και να υποχρεωθούν να τα αφαιρέσουν, κι εν συνεχεία να θέσουν τις υπηρεσίες τους για κάτι όμορφο και δημιουργικό που να αφορά το κοινό καλό. Τέλους, δεν αντέχω τα σκουπίδια που οι Έλληνες πετούν παντού και ανεξέλεγκτα. Ιδιαίτερα όταν βλέπω σκουπίδια να εκτοξεύονται από παράθυρα αυτοκινήτων.
Είναι πολύ άσχημο το ότι οι Έλληνες δεν έχουν καταλάβει σε πόσο όμορφη χώρα ζουν και πόσο τυχεροί πρέπει να αισθάνονται.
Πρόκειται να επιστρέψετε στην Αγγλία κάποια μέρα;
Ηρθαμε εδώ για να μείνουμε και δεν τίθεται ζήτημα επιστροφής στην Αγγλία.

Πηγή: kalamatain.gr
- See more at: http://www.xorisoria.gr/

Μυστική σύσκεψη στην Τράπεζα της Ελλάδος για την οικονομία… (ΠΩΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ)…

stournaras-funxardouvelis_vouli
(Δύο εκ των οικονομικών δολοφόνων της Ελλάδας…)
Alexandros Macedon ΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ; ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ!
ΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΑΧΤΗ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΜΠΕΡΙ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟ ΑΕΡΑ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΤΟΥ!
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙ ΒΑΣΑΝΟ ΕΧΕΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΟΥ ROTHSCHILD. ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ 4,5 ΔΙΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2015 ΣΕ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΚΟΧΡΕΟΛΥΣΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, (ΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ;) ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ, (ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΥΓΙΑΝΗ;).
«ΒΡΕ ΑΣ ΑΝΕΒΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟ 100%, ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ, ΑΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΚΟΧΡΕΩΛΥΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΑΛΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ, ΚΑΤΑΚΛΕΒΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ. ΕΤΣΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ».
……………………………………………………………
Μυστική σύσκεψη στην Τράπεζα της Ελλάδος για την οικονομία
Μεγάλη αγωνία επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο αλλά και την Τράπεζα της Ελλάδος για τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό που μπορεί να επηρεάσουν άμεσα και την οικονομία.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ημερησίας» πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στην Τράπεζα της Ελλάδος με τη συμμετοχή του διοικητή, Γιάννη Στουρνάρα, των δύο υποδιοικητών, Γ. Μουρμούρα και Γ. Παπαδάκη και των διευθυντών της τράπεζας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αντικείμενο της σύσκεψης ήταν να εξεταστούν οι τρέχουσες συνθήκες, αλλά και να βρεθούν τρόποι άμβλυνσης των όποιων επιπτώσεων για το τραπεζικό σύστημα.
Όπως όλα δείχνουν το υπουργείο Οικονομικών θα πάει σε έκτακτες εκδόσεις εντόκων γραμματίων προκειμένου να βρει το ελληνικό Δημόσιο περίπου 4,5 δισ. ευρώ για την κάλυψη των αναγκών του για πληρωμή τόκων και τοκοχρεολυσίων το πρώτο τρίμηνο του 2015, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με την τρόικα και δεν καταβληθούν οι δόσεις του προγράμματος βοήθειας. Σε μια τέτοια περίπτωση, τα χρήματα θα πρέπει να αντληθούν από τις ελληνικές τράπεζες με την έκτακτη έκδοση εντόκων, γεγονός που, όμως, θα περιορίσει σημαντικά τη ρευστότητα, η οποία και θα αφαιρεθεί από την πραγματική οικονομία.
Σημειώνεται ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν ήδη τοποθετήσει 11 δισ. σε έντοκα αποστερώντας πολύτιμη ρευστότητα από την πραγματική οικονομία, ωστόσο η έκδοση εντόκων φαίνεται η πιθανότερη λύση: αφενός λόγω της μη έγκαιρης ολοκλήρωσης του ελέγχου της τρόικας που θα συνεπαγόταν την εκταμίευση 7,2 δισ. ευρώ και αφετέρου της αποχής των ξένων επενδυτών από τις δημοπρασίες, λόγω του πολιτικού κλίματος.
Σε κάθε περίπτωση, η ανάγκη πληρωμής 4,5 δισ. το επόμενο τρίμηνο, αλλά και η υστέρηση των δημοσίων εσόδων συνιστούν έναν πολύ επικίνδυνο συνδυασμό για την οικονομία που μπορεί να τορπιλίσουν την ανάπτυξη και κάθε προσπάθεια για δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας. http://www.zougla.gr/money/article/mistiki-siskepsi-stin-trapeza-tis-elados-gia-tin-ikonomia
………………………………………………………………….
ΔΩΣΜΟΥ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ ΝΑ ΤΑ ΧΡΩΣΤΑΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΔΑΝΕΙΣΩ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΔΩΣΕΙΣ! ΠΣΣΣ!! ΚΑΙ Γ@Μ@ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ!
10635741_748515828548104_7554253374147603757_n
ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥΤΑ ΤΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΩΝ; ΕΙΔΙΚΑ Ο ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΤΟΥ ΜΠΕΝ ΧΙΡΑΜ-ΣΑΜΑΡΑ, ΝΟΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ;;;;;
Ο Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ; Ο ΝΟΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΜΗΠΩΣ;
xatzidakis_matwmenh_skatofatsa21205691

http://alfeiospotamos.gr/?p=11421

Ποιες ήσαν οι 154 ελληνικές πόλεις της Παλαιστίνης κατά την εποχή του Ιησού Χριστού;


Διαβάστε τις μέχρι τότε ανευρεθείσες 154 Ελληνικές πόλεις της Παλαιστίνης, κατά την εποχή του Ιησού Χριστού, η οποία περιλάμβανε τα σημερινά κράτη Ισραήλ, Ιορδανία, Λίβανο και Συρία, σύμφωνα με χάρτη του κ. Κωνσταντίνου Γεωργακόπουλου, Καθηγητή της Ιστορίας της Επιστήμης!.

Οι Άγιοι Τόποι. Χάρτης του 1759 («Terra Sancta sive Palæstina»)

Η Παλαιστίνη την εποχή του Χριστού.

Χάρτης του κ. Κωνσταντίνου Γεωργακόπουλου, Καθηγητή της Ιστορίας της Επιστήμης, ο οποίος έγινε ειδικά για το έργο μας: «Ιησούς Χριστός: Ελληνισμός-Χριστιανισμός».

ΟΙ 154 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Κατωτέρω παραθέτουμε έναν αλφαβητικό πίνακα του κ. Κων/νου Γεωργακόπουλου, Καθηγητή της Ιστορίας της Επιστήμης, ο οποίος εμφανίζει τις μέχρι τότε ανευρεθείσες 154 Ελληνικές πόλεις της Παλαιστίνης, κατά την εποχή του Ιησού Χριστού, η οποία περιλάμβανε τα σημερινά κράτη Ισραήλ, Ιορδανία, Λίβανο και Συρία.

Περιττό να πούμε ότι τις πόλεις αυτές μνημονεύουν πάρα πολλοί αρχαίοι Έλληνες, Λατίνοι και Ιουδαίοι ιστορικοί και συγγραφείς, όπως για παράδειγμα ο Ηρόδοτος, ο Διόδωρος Σικελιώτης, ο Πλούταρχος, ο Παυσανίας, ο Στοβαίος, ο Βιργίλιος , ο Ιώσηπος και άλλοι.

Ο πίνακας έχει ως ακολούθως:

1. Αβέλα Βαταναίας
2. Αβίλη (Ιορδάνης)
3. Αβίλη (Φοινίκη)
4. Αγκάλη
5. Άδρα
6. Άδουρα (Ιδουμαία)
7. Άζωτος (Ashdod: Πεντάπολις Φιλισταίων)
8. Αιαλών
9. Αιλία (Eyiat)
10. Αινών (Σαμάρεια)
11. Αίρη (Πεντάπολις Φιλισταίων)
12. Άκη
13. Ακκαρών (Πεντάπολις Φιλισταίων)
14. Ακράβατα
15. Αμάθη
16. Αμαθούς (Ιουδαία)
17. Ανθηδών (πλ. Γάζα)
18. Αντιόχεια η προ Ίππου (πλ. Τιβεριάς)
19. Αντιόχεια (Γέρασα)
20. Αντιπατρίς (Ιουδαία, ΒΔ Ιόππης)
21. Απολλωνία (μετ. Ιόππης-Καισαρείας )
22. Άραδος (εκβ. Ελευθέρου /ομοσπονδία: Τύρος, Σιδών, Άραδος)
23. Άρβηλα (Γαλιλαία)
24. Αρέθουσα (Ιδουμαία)
25. Αρέθουσα (Ιουδαία)
26. Αρεόπολις (επί Αρνώνος)
27. Αρίνδηλα (Ιτουραία)
28. Άρκη (Φοιν)
29. Αρχελαϊς (Ιουδαία)
30. Αρχελαίς (μετ. Ιεριχούς-Σκυθοπόλεως / Πτολεμαίος / Δ. Ιουδαία)
31. Ασκαλών (Asguelon /ΒΔ Γάζας)
32. Άστυρα
33. Βαιταρρούς
34. Βαλανέαι (: Λευκάς)
35. Βάλδας (Φοιν.)
36. Βάσηρα (Φοιν.)
37. Βηθανία (Δεκάπολις)
38. Βερενίκη – Πέλλα
39. Βόστρα
40. Βότρυς (Φοιν Β. Βύβλος .)
41. Bουκόλων πόλις
42. Γάβα (Ιουδαία / Α. Καισάρειας )
43. Γάβαλα (Φοιν.)
44. Γάδαρα (Δεκάπολις)
45. Γάδαρα (Ιουδαία /ΝΑ Ιόππης)
46. Γάδωρα (Δεκάπολις)
47. Γάζα (Φιλιστ. /τέως Καδύτις)
48. Γαζαίων Λιμήν (Επ. Nazle)
49. Γάζωρος
50. Γέθη (Φιλιστ. Tel – Es – Safi)
51. Γέραρα (Φιλιστ. / έδρα βασιλέων)
52. Γέρασα (Πολύβιος/30χιλ. β. Αman)
53. Γιγγλυμώτη (Φοιν)
54. Γίππα (ή Γίττα
55. Γάαρα
56. Γυναικόσπολις
57. Δάβειρα (Γαλιλ. Τ. Φιλωτέρεια)
58. Δαμασκός (Δεκάπολις)
59. Δημητριάς (Ν. λίμνης Γεννησαρέτ)
60. Δίον (Δεκάπολις / Husn)
61. Διόσπολις (τ. Λύδδα / ΝΑ Ιόππης)
62. Δίφροι (Φοιν)
63. Δώρος (Φοιν.)
64. Έβοδα
65. Εκρών (Φιλιστ)
66. Ελαία (Φοιν. Μετ. Τύρου –Σιδώνος)
67. Ελευθερόπολις (μετ. Ιεροσόλυμα –Ασκαλόν)
68. Ελούσα (πλ. Αραβίας)
69. Έμεσα (Φοιν.)
70. Έμμαθα
71. Εσεβών
72. Επτάπηγον (Ettarga / B. λίμνης Γεννησαρέτ)
73. Ζόρα
74. Ηλιούπολις (Δεκάπολις)
75. Θήβαι
76. Θήνα (Σαμάρεια )
77. Ιάμνεια (Φιλιστ. Μετ. Αζωτη-Ιόππης/5 χιλ. ακτή / Iebna)
78. Ιεριχός (-ώς)
79. Ιήνυσας (λιμήν /Ηρόδοτος/ μετ. Γάζας –Αιγυπτ. συνόρων)
80. Ίμυρα
81. Ίνα (Δεκάπολις)
82. Ιόππη (Yafa)
83. Ιουλιάς (Βηθσαϊδά)
84. Ιππόνη (Δεκάπολις)
85. Ίππος (Δεκάπολις / πα. Γαλιλαία)
86. Ιτύκη
87. Ιωτάπατα (Γαλιλαία)
88. Κάδυτις (πλ. Θαλάσσης > Γάζα > Ιεροσόλυμα)
89. Καισάρεια (μετ. Ιόππης –Τύρου /τ. Στρατωνίς)
90. Καισάρεια η Φιλίππου (πηγές Ιορδάνου / τ. Πανιάς)
91. Κάναθα
92. Καναλά (Δεκάπολις)
93. Καπιτωλιάς
94. Κάρνη (= Κάρνιον /Φοιν.)
95. Κορεαί (Β. Ιουδαία, δεξ. Παραποτ. Ιορδάνου .Β. Ιεριχούς / Kurana)
96. Κροκοδείλων πόλις
97. Κρομμύων πόλις (πλ. Ασκαλών)
98. Λάρισα (Ιδουμαία)
99. Λαχίς
100. Λεοντόπολις (Φοιν. / μετ. Βηρυτ. – Σιδώνος)
101. Λήγιον (Leggio, πλ. Θαβώρ / 15 χιλ. Ναζαρέτ)
102. Λίσα
103. Λύδδα (Σαμάρεια (< Διόσπολις)
104. Μάζαινα
105. Μάμυις
106. Μαριαμμία (Φοιν)
107. Μάρμη
108. Μάρσιππος (Φοιν)
109. Μαρσύα (Μάρισα).
110. Μαχαιρούς (Ιουδαία / Mukawir / 60 σταδ. Ν. Θαλ.)
111. Μέδεβα
112. Νάζαρα (Ναζαρέτ / El Nazira)
113. Νεάπολις ( Nablus / Σαμάρεια)
114. Νέσσοινα
115. Νικόπολις (Emaus)
116. Νίειβις (Περαία, πλ. Τίγρητος)
117. Νόμβα (Ιουδαία)
118. Πανεάς (= Πάνειον /Φοιν)
119. Πάφανα (Δεκάπολις)
120. Πέλλα (Δεκάπολις)
121. Περιστερή (Φοιν)
122. Πέτρα (Περαία, πλ. Ιορδάνου)
123. Πέτρα (Ιδουμαία, πλ. Αραβίας)
124. Πηγαί
125. Πλάτανος (Φοιν.)
126. Πορφυρών (Φοιν,)
127. Πτολεμαίς (τ. Άκκα)
128. Πύργος Στράτωνος ( > Καισάρεια)
129. Ραφάνεια
130. Ραφία
131. Σαμουλίς
132. Σάρηπτα
133. Σεβάστεια (<Σαμάρεια / όρος Somer = Σαμάρειον)
134. Σέκελλα
135. Σελεύκεια (τ. Άβιλα /Περαία / Ιδρ. Σέλευκος Νικ.)
136. Σεπφωρίς (Γαλιλαία /Sefuri / Δοκαισάρεια)
137. Σίκυμα (Σαμάρεια)
138. Σκυθόπολις (Beth – Shan /Δεκάπολις / 600 σταδ. Ιεροσόλυμα, αρ. Ιορδάνου)
139. Σόανα (Δεκάπολις)
140. Συκαμίνων (Φοιν)
141. Σύναγγος (Φοιν.)
142. Σώζουσα
143. Τάβαι (Περαία)
144. Ταριχέαι (- εία) (Ιουδαία /Λίμνη Γεννησαρέτ)
145. Τιβεριάς (Tiberiya /Γαλιλαία)
146. Τύρος
147. Φαινά
148. Φάραθος (Γαλιλαία)
149. Φασαηλίς (Ιουδαία)
150. Φιλαδέλφεια (Δεκάπολις)
151. Φιλωτέρεια (Ν. λίμνης Γεννησαρέτ)
152. Χάλκη
153. Χαλκίς (Ιδουμαία)
154. Χαράκμωβα (Μουβουχάραξ).

Πηγή - See more at: http://www.xorisoria.gr/

Καμαρώστε τα Mirage 2000-5 που κυριαρχούν στο Αιγαίο (Βίντεο Αφιέρωμα)

1 
Είναι η κορυφαία έκδοση του Mirage 2000. To «παύλα-πέντε» αποτελεί εδώ και  χρόνια την αιχμή του δόρατος της Ελληνικής αναχαίτισης και εγγυάται αεροπορική υπεροχή πάνω από το Αιγαίο. Το σύγχρονο μαχητικό είναι εξοπλισμένο με προηγμένης τεχνολογίας όπλα αέρος-αέρος!
“Έτοιμο να υπερασπιστεί τους ελληνικούς ουρανούς. Οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας τα αποκαλούν «Dash 5″ και τα πληρώματα των ασιατών εισβολέων στο Αιγαίο, τα αναγνωρίζουν αμέσως από την χαρακτηριστική μορφή της πτέρυγας-δέλτα, για την περίπτωση που θα προλάβουν να το δουν.
Ο λόγος για τα μαχητικά Mirage 2000-5 της 331 Μοίρας, τα οποία αποτελούν τον ένα από τους δύο τύπους κορυφαίων μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας, με δυνατότητες που δεν διαθέτει ο αντίπαλος στο οπλοστάσιό του.
Η 331 Μοίρα συγκροτήθηκε στις 18 Απριλίου 1998, προκειμένου να παραλάβει τα τότε νεοαποκτηθέντα Mirage 2000 EGM/BGM από την Πολεμική Αεροπορία. Την 1η Μαρτίου 2007, ξεκίνησε η προετοιμασία της παραλαβής των νέων αεροσκαφών Mirage 2000-5. Στις 3 Μαΐου του ίδιου έτους τα πρώτα Μ2000-5 ICMS Mk-III, έτσι τα κωδικοποιεί η Πολεμική Αεροπορία, προσγειώθηκαν στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα.
M2000-5
Αμέσως μετά ακολούθησε η έναρξη εκπαίδευσης των Ιπταμένων της Πολεμικής Αεροπορίας από προσωπικό από τη Γαλλία -πιλότοι της Armée de l’Air (ALA) και της εταιρίας Dassault- έτσι ώστε τον Μάιο του 2008 να πραγματοποιηθεί η επιχειρησιακή αξιολόγηση της Μοίρας.
Το «γυάλινο πιλοτήριο,» όπως αποκαλείται ο θάλαμος διακυβέρνηση του γαλλικής προέλευσης μαχητικού, αποτελείται από το Head-up-Display (HUD), δύο έγχρωμες οθόνες πολλαπλών λειτουργιών, μια οθόνη παρουσίασης της τακτικής κατάστασης, κεντρικά εγκατεστημένη, και τέλος μία οθόνη εγκατεστημένη στην ευθεία του οπτικού πεδίου του πιλότου, που επιτρέπουν την απεικόνιση των ενδείξεων του ραντάρ , συνδυάζοντας δεδομένα πτήσης από το HUD. Η σχεδιαστική αυτή καινοτομία αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο του Mirage 2000-5.
«Με το glass cockpit, όλα τα δεδομένα έρχονται στον πιλότο, τα οποία μπορεί μετά αυτός να εκμεταλλευτεί με πάρα πολύ εύκολο τρόπο. Σε συνδυασμό με το Data Link μπορεί αυτός να κάνει την αποστολή όσο πιο εύκολα μπορεί, και να έχει πολύ καλά αποτελέσματα,» συνεχίζει ο επισμηναγός Κωνσταντίνος Χαλάτσης.
Το ραντάρ του αεροσκάφους επιτρέπει την εναέρια εμπλοκή με πολλαπλούς εναέριους στόχους, αλλά και με στόχους εδάφους, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει σε πολύπλοκα και απαιτητικά σενάρια. Στην εναέρια μάχη, το ραντάρ RDY-2 είναι σε θέση να εγκλωβίσει τους 4 πιο επικίνδυνους στόχους, από τους 24 που παρακολουθεί συνολικά.
Η καταπολέμηση των στόχων μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με βλήματα αέρος-αέρος Mica ΕM/IR. O πύραυλος έχει μια εμβέλεια από 35 έως και 60 χιλιόμετρα, αναλόγως της θέσης του αεροσκάφους-φορέα και του αντίπαλου στόχου. Η Πολεμική Αεροπορία διαθέτει στο οπλοστάσιο δύο εκδόσεις του βλήματος. Η μία είναι με καθοδήγηση ενεργού ανιχνευτή, και η άλλη με κεφαλή αναζήτησης υπερύθρων. Έτσι, το εχθρικό αεροσκάφος στο Αιγαίο, δεν λαμβάνει καμία προειδοποίηση για την επερχόμενη φονική απειλή, μια και η κατεύθυνση του πυραύλου είναι πλήρως παθητική.
Το Mirage 2000-5 μπορεί να μεταφέρει έως και 6 συνολικά Mica ΕM/IR, γεγονός που αυξάνει την επιθετική ισχύ των πιλότων της 331 Μοίρας.
Το σύστημα πρόωσης του μαχητικού αποτελείται από τον κινητήρα M-53P2, ισχύος έως 21.400 λιβρών, με μετάκαυση. Χάρη σε αυτόν τον κινητήρα, οι επιδόσεις του Mirage 2000-5, τόσο στην μονοθέσια όσο και στην διθέσια έκδοση, είναι εξαιρετικές. Η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει σε συγκεκριμένο ύψος τα 2,2 Mach. Η ευελιξία του αεροσκάφους παραμένει στις κορυφαίες της κατηγορίας του, με δομικό όριο τα 9G, με εξαιρετική συμπεριφορά στις χαμηλές ταχύτητες μιας κλειστής αερομαχίας.
Είναι ένα αεροπλάνο που μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή
Mirage_2000-5_Tanagra_Air_base 
Τα μαχητικά Mirage 2000-5 της 331 Μοίρας, είναι πανέτοιμα για να καλύψουν την απαίτηση της αεροπορικής υπεροχής στο Αιγαίο, ως μερικά από τα πλέον ικανά μαχητικά που πετάνε σήμερα, όχι μόνο σε ελληνικούς ουρανούς, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.
«Είναι μια πλατφόρμα οπλικών συστημάτων, ότι καλύτερο κυκλοφορεί στην ευρύτερη γειτονιά,» Αναφέρει ιπτάμενος  χειριστής Mirage της 331 Μοίρας. «Έχει τεχνολογίες αιχμής» και «είμαστε πάρα πολύ τυχεροί που έχουμε αυτό το αεροσκάφος.»
Το κορυφαίο αυτό σύστημα της Πολεμικής Αεροπορίας, διαθέτει ικανότητα στρατηγικής κρούσης, χάρη στα βλήματα κρούζ τύπου Scalp, γαλλικής προέλευσης. Τα βλήματα αυτά επιτρέπουν την προσβολή στόχων εδάφους βαθειά μέσα στην εχθρική ενδοχώρα – μια πρωτόγνωρη ικανότητα της Πολεμικής Αεροπορίας η καταστροφή εχθρικών στόχων υψηλής αξίας από τα πρώτα κιόλας στάδια μιας πιθανής πολεμικής σύρραξης.
Η εμβέλεια του πυραύλου αναφέρεται με μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα και η Πολεμική Αεροπορία διαθέτει τόσους πυραύλους, όσοι χρειάζονται για να παραλύσει το σύστημα διοίκησης και ελέγχου του αντιπάλου στα πρώτα στάδια μιας πιθανής πολεμικής αναμέτρησης.
Με Μιράζ πετάει και ο νυν Α/ΓΕΑ  Αντιπτέραρχος Τουρνάς (φώτο)2014_12_18_133_13
Δικαίως αυτά τα μαχητικά χαρακτηρίζονται ως πολλαπλασιαστές ισχύος της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία προσφέρουν αυτή τη στιγμή αναμφισβήτητα κρίσιμο πλεονέκτημα στην εναέρια άμυνα της Ελλάδος !



- See more at: http://www.xorisoria.gr/

Συνεχίζει να βρυχάται ο Ήλιος

1 

Ο Ήλιος συνεχίζει να βρίσκεται σε ιδιαίτερα έντονη δραστηριότητα του με σειρά φαινομένων τα περισσότερα εκ των οποίων καταλήγουν στην εκτόξευση γιγάντιων ποσοτήτων ύλης στο Διάστημα.
Το διαστημικό παρατηρητήριο SDO που μελετά το μητρικό μας άστρο εντόπισε στις 19 Δεκεμβρίου μια έξαρση των φαινομένων και κατέγραψε εντυπωσιακές εικόνες.
Τους τελευταίους μήνες ξεσπούν στον Ήλιο συνεχώς κολοσσιαίες καταιγίδες οι οποίες εκτοξεύουν τεράστιες ποσότητες φορτισμένων σωματιδίων στο Διάστημα. Είναι γνωστό ότι η έλευση στη Γη των φορτισμένων σωματιδίων από τον Ήλιο προκαλούν φυσικά φαινόμενα όπως το σέλας αλλά και προβλήματα λειτουργίας στους δορυφόρους και τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

- See more at: http://www.xorisoria.gr

Πῶς οἱ μυστικὲς ὑπηρεσίες ἀνατρέπουν κυβερνήσεις καὶ στήνουν ἐπαναστάσεις (σὲ δώδεκα βήματα)

1 
«…Όταν όλος ο κόσμος έχει στρέψει την προσοχή του στην χώρα/στόχος γίνεται κάποιο σημαντικό γεγονός με αποτέλεσμα να αποσταθεροποιηθεί η τοπική κυβέρνηση (Σημ. Μετ. πχ δολοφονία Γρηγορόπουλου, πυρκαγιές σε όλη την χώρα).
Προβοκάτορες προκαλούν επέμβαση των δυνάμεων της τάξεως, ακολουθεί βία με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να χάνει τη νομιμοποίηση/υποστήριξη στο εξωτερικό.
Ντόπιοι πολιτικοί παράγοντες ζητούν από τον ΟΗΕ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ κλπ να παρέμβουν, να επιβάλλουν κυρώσεις, απαγόρευση ζώνης πτήσεων, ανυπακοή ή στάση μερίδας τουλάχιστον των ΕΔ. Αν τίποτα από αυτά δεν ανατρέψει την κυβέρνηση τότε ακολουθεί ανοικτή στρατιωτική επέμβαση, αναφέρει το κινεζικό βίντεο….»
Ο Πούτιν κατήγγειλε σε πρόσφατη ομιλία του ότι οι ΗΠΑ οργανώνουν σε χώρες με ανεπιθύμητα καθεστώτα επαναστάσεις χρησιμοποιώντας διάφορες ελκυστικές για τον πολύ κόσμο ονομασίες όπως «Αραβική Άνοιξη», «πορτοκαλί επανάσταση» στην Ουκρανία, «επανάσταση της ομπρέλας» στο Χογκ Κογκ κλπ. Η Κίνα παρουσίασε σε βίντεο τα 12 βήματα προετοιμασίας αυτών των επαναστάσεων από την έναρξη ως την ολοκλήρωσή τους.
Επειδή πολλά λέγονται για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ άμα γίνει κυβέρνηση και επειδή ζήσαμε και την πτώση της κυβερνήσεως Καραμανλή, καλό είναι να δούμε πως περιγράφουν οι Κινέζοι τα πράγματα.
Αποστολή πρακτόρων διαφόρων μυστικών υπηρεσιών (CIA κλπ) στην χώρα/στόχο με την μορφή σπουδαστών, τουριστών, εθελοντών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών κλπ.
Ίδρυση ΜΚΟ με αντικείμενο την μάχη υπέρ διαφόρων ιδεωδών πχ Δημοκρατία, Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Προσέλκυση Πανεπιστημιακών, Πολιτικών, Δημοσιογράφων, Στρατιωτικών, είτε με χρηματισμό τους είτε με εκβιασμούς ή με όποιο πρόσφορο τρόπο.
Διαφθορά των συνδικαλιστών.
Επιλογή ενός ελκυστικού ονόματος της επαναστάσεως ώστε να είναι συμπαθής στον κόσμο μόλις εμφανιστεί.
Ξέσπασμα διαδηλώσεων με οποιαδήποτε αφορμή, σημασία έχει η έναρξη των εκδηλώσεων.
Συνθήματα στα αγγλικά για να τα καταλαβαίνει η κοινή γνώμη στις ΗΠΑ/Δυτικό Κόσμο έτσι ώστε να διευκολυνθεί ο προσεταιρισμός του πολιτικού προσωπικού και ο κόσμος.
Οι διεφθαρμένοι Πανεπιστημιακοί, συνδικαλιστές κλπ μετέχουν και καλούν τον κόσμο να μετάσχει στην επανάσταση.
Τα ΜΜΕ προβάλλουν την άποψη ότι η επανάσταση οφείλεται γενικώς στην αδικία έτσι ώστε να αποσπάσουν την συμπάθεια/υποστήριξη της «σιωπηρής πλειοψηφίας».
Όταν όλος ο κόσμος έχει στρέψει την προσοχή του στην χώρα/στόχος γίνεται κάποιο σημαντικό γεγονός με αποτέλεσμα να αποσταθεροποιηθεί η τοπική κυβέρνηση (Σημ. Μετ. πχ δολοφονία Γρηγορόπουλου, πυρκαγιές σε όλη την χώρα).
Προβοκάτορες προκαλούν επέμβαση των δυνάμεων της τάξεως, ακολουθεί βία με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να χάνει τη νομιμοποίηση/υποστήριξη στο εξωτερικό.
Ντόπιοι πολιτικοί παράγοντες ζητούν από τον ΟΗΕ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ κλπ να παρέμβουν, να επιβάλλουν κυρώσεις, απαγόρευση ζώνης πτήσεων, ανυπακοή ή στάση μερίδας τουλάχιστον των ΕΔ.
Αν τίποτα από αυτά δεν ανατρέψει την κυβέρνηση τότε ακολουθεί ανοικτή στρατιωτική επέμβαση, αναφέρει το κινεζικό βίντεο. ΥΓ. Η μετάφραση (δική μου) έγινε από το γαλλικό ιστολόγιο “reseau international” και περιορίστηκα στα 12 βήματα παραλείποντας τα σχόλια του ιστολογίου. ΥΥΓ. Εννοείται ότι ορισμένα βήματα παραλείπονται αν πχ το «κατάλληλο προσωπικό» είναι ήδη έτοιμο στην θέση του και περιμένει εντολές.


- See more at: http://www.xorisoria.gr

Έβαλες 50 ευρώ βενζίνη ; Δείτε ποιός τα ... παίρνει !

Πόσα λεφτά σου παίρνει από την τσέπη το κράτος, κάθε φορά που βάζεις βενζίνη;

Να ξεκινήσουμε από τα απλά:
 
Σε κάθε λίτρο βενζίνης που κάνει 1,50 ευρώ

Το διυλιστήριο πουλάει τη βενζίνη στην εταιρεία (BP, SHELL, EKO κλπ) 42 λεπτά
Η εταιρεία και ο πρατηριούχος κερδίζει 12 λεπτά

Άρα, αν δεν υπήρχε "κράτος" θα αγοράζαμε τη βενζίνη 42+12 = 54 λεπτά.
Όμως σε κάθε λίτρο πληρώνουμε 96 λεπτά φόρους και η τιμή γίνεται 96+54= 1,50 ευρώ.

Πάμε ξανά, να δούμε ποιός μας παίρνει τα λεφτά, κάθε φορά που  βάζουμε 1 λίτρο :
 
Διυλιστήριο = 42
Βενζινάς = 12
Κράτος = 96

Και όταν φουλάρουμε με 50 ευρώ:

στο Διυλιστήριο δίνουμε 14 ευρώ
στον Βενζινά  4 ευρώ
στο Κράτος 32 ευρώ


makpress.blogspot
http://newsmessinia.blogspot.com/2014/12/50.html

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΠΕΙΡΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΚΑΛΑΧΑΡΙ!!!! ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ

Πριν κάμποσο καιρό μια σχολαστική παρατήρηση του εδάφους επέτρεψε μία απίστευτη ανακάλυψη, με χάρη στη βοήθεια του Google Maps σε μια τεράστια περιοχή της ερήμου Καλαχάρι ( η δεύτερη μεγαλύτερη έρημος στον κόσμο μετά την Σαχάρα και βρίσκεται στην Αφρική και αυτή στην Μποτσουάνα ) βρέθηκαν δεκάδες σπείρες άλλα και γεωμετρικά σχήματα χαραγμένα στο έδαφος!!!! Όταν συγκρίθηκαν σε μέγεθος με τις διάσημες γραμμές Nazca ( Νάζκα στην Νότιο Αμερική ), οι κατευθυντήριες γραμμές της Καλαχάρι είναι πολύ πιο σύνθετες από γεωμετρική άποψη, και θα μπορούσαν να υποδεικνύουν ενδεχομένως την παρουσία ενός αρχαίου πολιτισμού όπου ήταν πολύ εξελιγμένος σε θέμα αστρονομίας στην έρημο Καλαχάρι. Ο μόνος γνωστός πολιτισμός της ερήμου αυτής είναι ο νομαδικός λαός όπου ονομάζονται Βουσμάνοι, οι οποίοι εδώ και 3.500 χρόνια δεν έχουν αλλάξει τρόπο ζωής η οποία είναι πολύ απλή χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις εκτός το πώς να επιβιώσουν στην έρημο αυτή και στο πώς να φτιάχνουν απλές καλύβες. Μέχρι στιγμής οι αρχαιολόγοι δεν έχουν βρει κάτι άλλο που να αποδεικνύει ότι κάποιος αρχαίος πολιτισμός αναπτύχτηκε εκεί. Μετά όμως από αυτήν την ανακάλυψη τα δεδομένα αλλάζουν!!!!!
Προς το παρόν, η ανακάλυψη βρίσκεται στην περιοχή που ονομάζεται « Verneukpan » ( Bερνεακπάν ), στην οποία υπάρχουν μόνο μερικές παράξενες και αφιλόξενες αλυκές της Μποτσουάνας.



Την σπουδαία αυτή ανακάλυψη έκανε ο νεαρός Ολλανδός ερευνητής Jaimy Visser ( Τζέιμι Βίσσερ ) όπου ερευνά αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο, χρησιμοποιώντας το Google Maps ως μέρος της εργασίας του. Μέχρι στιγμής, έχει εντοπίσει περισσότερες από 900 τοποθεσίες πιθανού ενδιαφέροντος από αρχαιολογικής άποψης, αλλά η ανακάλυψη των σπειρών της ερήμου Καλαχάρι στην Μποτσουάνα είναι εκείνες που έχουν προκαλέσει το περισσότερο ενδιαφέρον σε όλη την παγκόσμια αρχαιολογική κοινότητα.


Ο Βίσσερ, κατά τη διάρκεια της έρευνάς του, έχει εντοπίσει πολλές ανεξήγητες κυκλικές δομές, σημειώνοντας ότι σχεδόν όλες βρίσκονται σε περιοχές της ερήμου οι οποίες έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά. Ειδικότερα, οι κατευθυντήριες γραμμές της Καλαχάρι έχουν αξιοσημείωτες ομοιότητες και χαρακτικά όπως της Knowth ( Κνόβθ ), Newgrange ( Νιουγκρέιντς ), η της Μάλτας και διάφορες άλλες προϊστορικές θέσεις, όπου η παρουσία του συμβόλου της σπείρας είναι κυρίαρχη.
Η περιοχή στην οποία βρίσκονται τα γεογλυφικά αυτά είναι αρκετά μεγάλη σχεδόν 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων, και με επιπλέων γεωμετρικά σχήματα που αναπτύσσονται σε πρόσθετη έκταση άνω των 30 τετραγωνικών χιλιομέτρων.







Το σχόλιο που ο Τζέιμι Βίσσερ έχει ανακοινώσει όταν τα ανακάλυψε είναι το έξης:.
<< Εντοπίστηκαν εκατοντάδες ερείπια σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια της έρευνάς μου, αλλά αυτές οι σπείρες είναι σίγουρα η μεγαλύτερη ανακάλυψη που έχω δει ποτέ, επειδή περιλαμβάνει ένα σημαντικό σύμβολο για πολλούς αρχαίους πολιτισμούς του πλανήτη μας, και δεν νομίζω ότι μπορούμε να αποκλείσουμε ότι είναι παλιά, πολύ παλιά. >>
Αν θέλει κάποιος από εσάς να παρατηρήσει άμεσα αυτές τις αρχαιότατες σπείρες στο Google Maps δείτε τις ακόλουθες συντεταγμένες:
-30 ° 0 ’21 .64 “, +21 ° 6 ’21.69″
Λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση των εικόνων και το σχόλιο του Βίσσερ, ο Μιχαήλ Tίλλινγκερ όπου είναι διάσημος ανεξάρτητος ερευνητής της αρχαίας αρχαιολογίας δήλωσε:



<< Μπράβο παιδιά, αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα και μια σελίδα για την συναρπαστική κατανόηση των αρχαίων πολιτισμών στη Νότια Αφρική. Είναι μια ανακάλυψη τόσο σημαντική όσο και αυτή των Γραμμών Νάζκα. Μπορεί να έχουν βρει αποδείξεις μιας παν αρχαίας χαμένης πόλη της Καλαχάρι. >>
Πόσα μυστικά χαμένων πολιτισμών κρύβει ο πλανήτης μας κανείς δεν ξέρει, μα και όταν βρίσκουμε τα ευρήματα πολλά από αυτά δεν μας δίνουν τα μυστικά τους γιατί είναι τόσο αρχαία που είναι σαν μην υπήρξαν ποτές επάνω στην Γη!!!! Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και να θυμάστε.
Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!!
 
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/12/blog-post_5156.html

18χρονος (πάλι) Αφροαμερικανός (πάλι) σκοτώθηκε από αστυνομικούς στο Φέργκιουσον (πάλι) (vid,εικόνες)


Σύμπτωση καθημερινώς επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση! Άλλος ένας δεκαοχτάχρονος Αφροαμερικανός σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών στο Φέργκιουσον, και οι ΗΠΑ βρίσκονται εκ νέου στα πρόθυρα εξέγερσης.

Ένας ακόμη νεαρός Αφροαμερικανός έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού στις ΗΠΑ.
Ο 18χρονος Αντόνιο Μάρτιν σκοτώθηκε την ώρα που εισερχόταν σε πρατήριο καυσίμων από αστυνομικό στο Μπέρκλει κοντά στο Φέργκιουσον του Μισούρι. Το περιστατικό συνέβη κοντά στο σημείο όπου τον Αύγουστο ένας λευκός αστυνομικός σκότωσε τον άοπλο Αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν.

Αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαιώνουν, πως ο νεαρός δέχθηκε τα πυρά αστυνομικού, με τις αρχές να ανακοινώνουν πώς ο νεαρός τράβηξε όπλο, αφού αρνήθηκε τον απαραίτητο έλεγχο.

Συγκεκριμένα, ο αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε τον νεαρό, ο οποίος τράβηξε όπλο και τον απείλησε με αυτό την ώρα που ο αστυνομικός τον πλησίασε στο βενζινάδικο όπου βρισκόταν μαζί με ένα άλλο άτομο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Σεντ Λούις, ο Μπράιαν Σέλμαν.

Λίγες ώρες μετά το περιστατικό το #AntonioMartin έχει γίνει viral και κατακλύζεται από συγκλονιστικές φωτογραφίες και βίντεο από την περιοχή.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του 18χρονου που είδε το πτώμα του παιδιού της να κείτεται στο έδαφος.Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ξένα μέσα, η μητέρα του Μάρτιν, μόλις αντίκρισε το παιδί της αναφώνησε: «Ω Θεέ μου, αυτό είναι το παιδί μου!».

Στο σημείο της δολοφονίας έχει ήδη συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου ενώ αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή.

Αυτόπτης μάρτυρας, φίλος του 18χρονου έγραψε στο twitter…


Μέχρι και αυτή την ώρα έχουν γίνει 3 συλλήψεις από την αστυνομία.















Αυτόπου μένει να γίνει γνωστό είναι το κατά πόσον είχαν δικιο οι αστυνομικοί, δηλαδή εάν όντως ο αφροαμερκανός είχε όπλο, ή οι αστυνομικοί νόμιζαν ότι είχε όπλο. Πάντως η αίσθηση που έχει δημιουργηθεί στον πλανήτη είναι ότι στις ΗΠΑ έχουν τους αφροαμερικανούς για «σκοποβολή» οι αστυνομίες όλων των πόλεων, και μάλιστα ανεξαρτήτως του χρώματος του αστυνομικού.

Σημειώνεται ότι μόλις πριν λίγες μέρες ένας αφροαμερικανός σκότωσε δύο αστυνομικούς στη Νέα Υόρκη και μετά αυτοκτόνησε.
Οι αστυνομικοί σκοτώθηκαν χωρίς προειδοποίηση από μικρή απόσταση ενώ κάθονταν μέσα στο περιπολικό τους στο Μπρούκλιν

Ένας ένοπλος έστησε ενέδρα και πυροβόλησε θανάσιμα το, Σάββατο, δύο αστυνομικούς της Νέας Υόρκης και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, ενώ μια καταχώριση σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης δείχνει πως μπορεί να το έκανε για να εκδικηθεί το θάνατο ενός άοπλου μαύρου, του Έρικ Γκάρνερ, από λαβή στραγγαλισμού που του έκανε αστυνομικός.

Απ’ότι φαίνεται ο κύκλος του αίματος θα συνεχιστεί, φανερώνοντας τα τεράστια προβλήματα δημοκρατίας που έχουν οι ΗΠΑ και τόσο καλά κρύβουν κάτω από το «χαλί» με την βοήθεια του Χόλιγουντ.

Όπως έλεγε και ο Τζακ Κίλιαν στην σειρά του 80′ «Μidnight Caller», «Goodnight America wherever you’re»

defencenet.gr - See more at: http://www.xorisoria.gr/

Ξέρεις πως αν σε τρώει ο λαιμός σας,και ξύσεις το αυτί σου περνάει;Μάθε αλλα 15 τέτοια κόλπα για το σώμα σου

1 
Εδώ είναι 15 απίθανα κόλπα που μπορείτε να κάνετε με το σώμα σας, χειριζόμενοι διάφορες, άγνωστες για τους περισσότερους, λειτουργίες του.

1) Εάν σας τρώει ο λαιμός σας, τότε ξύστε το αυτί σας. Όταν τα νεύρα στο αυτί ερεθίζονται τότε δημιουργούν έναν μικρό σπασμό των μυών του λαιμού και έτσι σταματάει άμεσα την ενόχληση.

2) Δεν μπορείτε να ακούσετε κάποιον σε ένα πάρτι ή στο τηλέφωνο; Χρησιμοποιήστε το δεξί σας αυτί διότι πιάνει καλύτερα τα αδύναμα ηχητικά σήματα. Το αριστερό όμως πιάνει καλύτερα τις μουσικές νότες

3) Εάν θέλετε να πάτε τουαλέτα επειγόντως αλλά δεν υπάρχει κάποια κοντινή πρόσβαση, τότε οραματιστείτε θέματα γύρω από τις ΣΧΕΣΕΙΣ. Αυτές οι σκέψεις δημιουργούν αντιπερισπασμό στον εγκέφαλο και έτσι θα έχετε λίγη περισσότερη ώρα (μην ξεχαστείτε όμως…)

4) Ανακουφιστείτε από το μπούκωμα άμεσα, απλά σηκώνοντας τη γλώσσα στον ουρανίσκο σας και με ένα δάχτυλο πιέστε μεταξύ των φρυδιών. Επαναλάβετε για περίπου 20 δευτερόλεπτα και η μύτη σας θα απελευθερωθεί…

5) Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να κάνετε μια ένεση ή ένα εμβόλιο καθώς μπαίνει η βελόνα, τότε βήξτε (όχι τόσο δυνατά ώστε να μετακινηθεί η βελόνα). Αυτό θα αποδυναμώσει το σήμα του πόνου καθώς ταξιδεύει στον εγκέφαλό σας αυξάνοντας στιγμιαία την πίεση στη σπονδυλική στήλη.

6) Εάν έχετε φάει βαριά το βράδυ και πρέπει να κοιμηθείτε. Τότε ξαπλώστε από την αριστερή σας πλευρά. Αυτό θα σας προστατέψει από τα οξέα του στομάχου. Το στομάχι σε αυτή τη στάση βρίσκεται κάτω από τον οισοφάγο με αποτέλεσμα τα οξέα του να μην μπορούν να ανέβουν στον οισοφάγο σας.

7) Εάν έχετε οξύ πονόδοντο, τότε τρίψτε με πάγο το πίσω μέρος του χεριού σας στο σημείο μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη. Τα νεύρα σε εκείνο το σημείο ενεργοποιούν ένα μέρος του εγκεφάλου που μπλοκάρει τα σήματα πόνου από το στόμα σας.

8) Εάν έχετε μεθύσει και το δωμάτιο αρχίζει να γυρίζει, τότε τοποθετήστε το χέρι σας πάνω σε κάτι σταθερό. Ο λόγος που το δωμάτιο γυρίζει, είναι ότι ο λαβύρινθος, που βρίσκεται μέσα στο αυτί σας δεν λαμβάνει τη σωστή πίεση αίματος. Ο λαβύρινθος είναι αυτός που ορίζει την ισορροπία. Όταν λοιπόν βάζετε το χέρι σας σε ένα σταθερό σημείο, τότε ο εγκέφαλος έχει και ένα δεύτερο σημείο αναφοράς.

9) Εάν η μύτη σας αιμορραγεί, τότε βάλτε λίγο βαμβάκι στα ούλα πίσω από τα μπροστινά σας δόντια, ακριβώς κάτω από τη μύτη σας και πιέστε δυνατά. Το κύριο μέρος του αίματος που αιμορραγεί περνάει από τον χόνδρο που διαχωρίζει τη μύτη σας. Πιέζοντας εκεί, θα βοηθήσει να σταματήσει πολύ πιο σύντομα η αιμορραγία.

10) Έχετε νευρικότητα; Τότε φυσήξτε πάνω στον αντίχειρά σας. Το πνευμονογαστρικό νεύρο ελέγχει το ρυθμό των παλμών της καρδιάς σας. Έτσι μπορείτε να ηρεμήσετε το πνευμονογαστρικό νεύρο, απλά αναπνέοντας πάνω του.

11) Θέλετε να κρατήσετε για περισσότερη ώρα την αναπνοή σας κάτω από το νερό; ΥΠΕΡΟΞΥΓΟΝΩΘΕΙΤΕ. Αντί να πάρετε μια βαθιά εισπνοή και βουτήξετε, πάρτε μερικές γρήγορες αναπνοές. Έτσι θα ξεγελάσετε τον εγκέφαλό σας ο οποίος θα νομίζει ότι έχει περισσότερο οξυγόνο μέσα του και θα σας δώσει μια παράταση για περίπου 10 δευτερόλεπτα. (Προσοχή: μην το δοκιμάσετε ποτέ χωρίς λόγο ή χωρίς να υπάρχει συνοδός γιατί υπάρχει κίνδυνος λιποθυμίας)

12) Αποφύγετε το πάγωμα του εγκεφάλου σας. Βάλτε τη γλώσσα στον ουρανίσκο, ακουμπώντας την σε πλάτος (και όχι απλά με την κορυφή της) και καλύψτε όσο μεγαλύτερο μέρος του ουρανίσκου μπορείτε. Τα νεύρα σε αυτό σημείο κρυώνουν πάρα πολύ εύκολα. Όταν αυτό συμβαίνει ο εγκέφαλος θεωρεί ότι όλο το σώμα είναι πολύ κρύο με αποτέλεσμα να υπερθερμαίνεται ο ίδιος και να προκαλεί συχνά πονοκέφαλο. Ζεσταίνοντας λοιπόν τα νεύρα στον ουρανίσκο σας, ο εγκέφαλος δροσίζεται και ο πονοκέφαλος (που οφείλεται σε αυτήν την αιτία) περνάει.

13) Εάν παραλύσει το χέρι σας, τότε κουνήστε το κεφάλι σας αριστερά και δεξιά. Αυτό θα συνεφέρει άμεσα το χέρι σας (σε λιγότερο από ένα λεπτό). Το χέρι σας παραλύει επειδή τα νεύρα του λαιμού (αυχένας) είναι πιεσμένα. Εάν τα χαλαρώσετε, τότε το χέρι θα συνέλθει. Εάν συμβεί το ίδιο στο πόδι σας, απλά σηκωθείτε και προσπαθήστε να περπατήσετε λίγο. Τα νεύρα του ποδιού είναι χαμηλά στο σώμα σας.

14) Ένα απόλυτα άχρηστο αλλά ωραίο κόλπο. Βάλτε κάποιον να ανοίξει τα χέρια του στο πλάι με την παλάμη προς τα κάτω. Προσπαθήστε με τα δυο σας δάχτυλα να του κατεβάσετε το χέρι. Το χέρι θα φέρει αντίσταση και θα παραμείνει στον αέρα. Εάν όμως βάλετε κάτω από το ένα του πόδι δύο βιβλία ή λίγα περιοδικά ώστε να είναι περίπου 2 -3 εκ πιο ψηλά από το πάτωμα και το ξανακάνετε, τότε το χέρι του αμέσως θα πέσει κάτω. Αυτό συμβαίνει διότι σπονδυλική στήλη δεν θα είναι ευθεία, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον να συγκρατήσει το χέρι του στον αέρα, όσο κι αν αντισταθεί

15) Εάν έχετε λόξυγκα, τότε πιέστε με τον αντίχειρα και τον δείκτη στα φρύδια σας επαναλαμβανόμενα και θα υποχωρήσει σύντομα

ΠΗΓΗ
- See more at: http://www.xorisoria.gr/

Από 1.1.2015 το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο σύμφωνα με το επικαιροποιημένο μνημόνιο (pdf)

Η εφαρμογή του νέου μισθολογίου από το 2015 αλλά και το «πακέτο» των μεταρρυθμίσεων στο ασφαλιστικό σύστημα είναι δύο από τις βασικές εκκρεμότητες που αποτελούν εμπόδιο για το κλείσιμο της συμφωνίας με την τρόικα. Αυτό προκύπτει από Νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο 181 σελίδων που αναρτήθηκε την σήμερα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών μεταφρασμένο στα ελληνικά επτά μήνες μετά...

την επικαιροποίησή του.
    
Συγκεκριμένα ανάμεσα στις εκκρεμότητες είναι η θέσπιση:
    
– Στο τέλος Οκτωβρίου 2014: Μεταρρύθμισης στο μισθολόγιο με ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2015. Πρόκειται στην ουσία για την εφαρμογή του νέου μισθολογίου για τους νεοπροσλαμβανόμενους από 01/01/2015, για τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών από 01.07.2015 και για όλους τους υπαλλήλους από 1.1.2016.
    
-Στο Τέλος Νοεμβρίου 2014: Πακέτου μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος με βάση τις αναλογιστικές μελέτες που ολοκληρώθηκαν το Σεπτέμβριο για το σύνολο του συνταξιοδοτικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένων των επικουρικών ταμείων και των εφάπαξ.
    
Παράλληλα στις εκκρεμότητες που καταγράφονται περιλαμβάνονται η ευθυγράμμιση μη μισθολογικών επιδομάτων με τις βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ, η ρύθμιση του ΦΠΑ, το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, το νέο πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις καθώς και οι μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στην έκθεση του ΟΟΣΑ.
  
   
 Από aftodioikisi
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/12/112015-pdf.html

Τα επτασφράγιστα μυστικά του βυθού

Ο εύτακτος κόσμος μας βάλλεται από μια σειρά μυστηρίων του πυθμένα που φαίνονται να ανθίστανται σε εύκολες ερμηνείες και βεβιασμένες εξηγήσεις...Από αρχαίους παπύρους εξάλλου είναι ξεκάθαρο ότι ανέκαθεν υπήρχε η πεποίθηση ότι νέα εδάφη ξεπηδούσαν από τον ωκεανό, την ώρα που κομμάτια γης χάνονταν στα βάθη του βυθού, συμπαρασύροντας πολιτισμούς στον χαμό. Την ώρα που ο μύθος της Ατλαντίδας, την οποία περιέγραψε ο Πλάτωνας με κάθε λεπτομέρεια κάπου 2.500 χρόνια πριν, παραμένει το διαπρεπέστερο υποθαλάσσιο μυστήριο, η ανάπτυξη της τεχνολογίας κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα και η έλευση του σόναρ έχουν αποκαλύψει μια σειρά ακόμα από υποθαλάσσια μυστικά, με τόνους μελάνι να χύνονται για την εξήγησή τους.

Τα απροσμέτρητα βάθη συσκοτίζουν μάλιστα ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες έρευνας και παρατήρησης, την ίδια ώρα που όσα δείγματα έχουν συλλεχθεί από υποβρύχιες αποστολές περιπλέκουν το πράγμα αντί να ξεδιαλύνουν το τοπίο...


Το ύψωμα στη Θάλασσα της Γαλιλαίας




Το 2003 οι επιστήμονες ανακάλυψαν με μεγάλη έκπληξη μια τεράστια κυκλική πέτρινη κατασκευή 9 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Θάλασσας της Γαλιλαίας. Το οικοδόμημα αποτελείται από βασάλτη και έχει κωνικό σχήμα, την ώρα που το μέγεθός του είναι διπλάσιο από το Στόουνχεντζ της Βρετανίας. Οι αρχαιολογικές μελέτες αποκάλυψαν ομοιότητες της κατασκευής με αρχαίους χώρους μαζικής ταφής, την ίδια ώρα που εικασίες έχουν γίνει ακόμα και για τελετουργικό χώρο. Καθώς δεν έχουμε συναντήσει ποτέ κατασκευή τέτοιου μεγέθους, με τις συγκεκριμένες ιδιότητες, μόνο υποθέσεις μπορούν να γίνουν για την ηλικία της, τον τρόπο κατασκευής και τη χρήση της...

Οι κυκλικές ανωμαλίες του Google Earth




Οι κυκλικές ανωμαλίες που έχουν εντοπιστεί από το Google Earth στα ανοιχτά των ακτών της Φλόριντα, της Βόρειας Καρολίνα και του Μπελίζ της Κεντρικής Αμερικής έχουν τεθεί πρόσφατα στο στόχαστρο των επιστημόνων. Ο σκοπός της ύπαρξής τους παραμένει στο σκοτάδι, με τους αρχαιολόγους να εικάζουν ότι πρόκειται για αρχαίους τύμβους. Τα στρογγυλά αυτά οικοδομήματα παρουσιάζουν αξιοσημείωτες ομοιότητες με πέτρινες κατασκευές που έχουν βρεθεί στη Σαουδική Αραβία, με τη χρονολόγησή τους να κάνει λόγο για το 8000 π.Χ., την ώρα που οι αντίστοιχες κατασκευές της Σαουδικής Αραβίας χρονολογούνται από το 7000 π.Χ.

Η κατασκευή της Λίμνης ΜακΝτόναλντ του Οντάριο




Καταδυτική αποστολή του 2005 αποκάλυψε αδιάσειστες αποδείξεις για το αρχαίο παρελθόν του Ανατολικού Καναδά: σε βάθος 12 μέτρων εντοπίστηκε η εικονιζόμενη πέτρινη κατασκευή, η οποία αποτελείται από έναν τεράστιο επιμήκη βράχο βάρους 450 κιλών που συγκρατείται από 7 κολόνες, με την όλη κατασκευή να στέκεται πάνω σε μια κολοσσιαία πλάκα. Ο πέτρινος τύμβος είναι αναμφισβήτητα ανθρώπινη κατασκευή...

Η ανωμαλία της Βαλτικής Θάλασσας




Η πρόσφατη ανακάλυψη (2012) της υποθαλάσσιας ανωμαλίας της Βαλτικής σε σχήμα δίσκου έχει πυροδοτήσει αναρίθμητες εξηγήσεις: από ΟΥΦΟ και αμυντικό μηχανισμό των Ναζί μέχρι και απλό βράχο! Παρά το γεγονός ότι η σουηδική καταδυτική αποστολή ορκίζεται ότι πρόκειται για παγετώδη βράχο, η έρευνά τους έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων, κι αυτό γιατί η έλλειψη στρώματος λάσπης και ιζήματος πάνω του -όπως συμβαίνει συνήθως σε θαλάσσιους βράχους- παραείναι εξοργιστική. Επιπλέον, ο πλάτους 60 μέτρων βράχος φαίνεται καλυμμένος από γραμμές και σχήματα, την ώρα που εμφανίζεται επιμελώς στημένος πάνω σε βάση 8 μέτρων...

Το μυστήριο της Λίμνης Βαϊκάλης




Η Λίμνη Βαϊκάλη στη νότια Σιβηρία είναι μοναδική από πολλές απόψεις: είναι η αρχαιότερη, βαθύτερη και μεγαλύτερη λίμνη της Γης, με τον ιζηματογενή βυθό της να κατεβαίνει σε βάθος 7 χιλιομέτρων, την ώρα που τα περισσότερα είδη ψαριών της λίμνης δεν συναντώνται πουθενά αλλού στον κόσμο. Τον Απρίλιο του 2009 ωστόσο οι αστροναύτες του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού εντόπισαν μια τεράστια κυκλική περιοχή λεπτού πάγου κοντά στη νότια πλευρά της λίμνης (με τον πυκνό πάγο να καλύπτει συνήθως τη λίμνη μέχρι τον Ιούνιο), την ίδια ώρα που ένα χαρακτηριστικό της υποθαλάσσιας κορυφογραμμής φαίνεται να χωρίζει τη λίμνη στα δυο. Παρά το γεγονός ότι η προέλευση των κυκλικών περιοχών παραμένει μυστήριο, έχει «ενοχοποιηθεί» η υδροθερμική δραστηριότητα της λίμνης, χωρίς να πειστούν ωστόσο όλοι οι ερευνητές...

Το Στόουνχεντζ της Λίμνης Μίσιγκαν



Την ώρα που το περίφημο Στόουνχεντζ της Βρετανίας είναι το πλέον διάσημο πέτρινο μνημείο του κόσμου, δεν είναι βέβαια το μοναδικό. Παρόμοιες διατάξεις βράχων έχουν εντοπιστεί σε διάφορα μέρη του πλανήτη, ακόμα και υποθαλάσσια. Ήταν το 2007 λοιπόν όταν καταδυτική αποστολή στη Λίμνη Μίσιγκαν έφερε στο φως μια σειρά από πέτρες ευθυγραμμισμένες σε κυκλικό σχήμα 12 μέτρα κάτω από την επιφάνεια των νερών. Σε μια από τις πέτρες μάλιστα φαίνεται να είναι σκαλισμένο ένα ζώο που μοιάζει με τον μαστόδοντα, τον πρόγονο του ελέφαντα που εξαφανίστηκε στην περίοδο των παγετώνων!

Η Υποθαλάσσια Πόλη της Κούβας



Μια σειρά από βυθισμένες κατασκευές που ανακαλύφθηκαν το 2001 στα ανοιχτά των ακτών της Κούβας άφησαν άφωνους τους ερευνητές, τους αρχαιολόγους και τους κυνηγούς της αρχαίας Ατλαντίδας φυσικά! Οι εικόνες από το σόναρ παρουσιάζουν γεωμετρικές και συμμετρικές κατασκευές που εκτείνονται σε μια έκταση 2 τετραγωνικών χιλιομέτρων περίπου, σε βάθος 700 μέτρων. Οι υποθέσεις των σκεπτικιστών ισχυρίζονται ότι δεν μπορεί να είναι ανθρώπινα δημιουργήματα, καθώς το βάθος παραείναι μεγάλο και θα έπαιρνε τουλάχιστον 50.000 χρόνια για να βυθιστούν τα οικοδομήματα στα 700 μέτρα. Η τελεσιδικία πάντως της υπόθεσης εκκρεμεί, με τις αναφορές των Μάγια και τις ιστορίες των ντόπιων Yucatecos πάντως να κάνουν λόγο για ένα αρχαίο νησί που κατοικούταν από τους προγόνους τους και αποτραβήχτηκε κάποια στιγμή στον πυθμένα της θάλασσας...

Το Μνημείο Yonaguni της Ιαπωνίας




Από την ανακάλυψή του το 1987, το τεράστιο μνημείο στα ανοιχτά των ακτών της Ιαπωνίας έχει γίνει αντικείμενο σφοδρής αντιπαράθεσης αρχαιολόγων, ακαδημαϊκών και άλλων ερευνητών. Πολλοί βλέπουν τη Φύση πίσω από το μνημείο, παραδέχονται πάντως πως μπορεί να τροποποιήθηκε από ανθρώπινο χέρι. Αν η υπόθεση της ανθρώπινης παρέμβασης αποδειχτεί βάσιμη, τότε μιλάμε για ανθρώπινη δράση στα 10000 χρόνια π.Χ.! Τα σχέδια και τα σκαλίσματα μπορεί βέβαια να έχουν φιλοτεχνηθεί εξολοκλήρου από φυσικούς παράγοντες, η υψηλή συγκέντρωση ωστόσο των σχηματισμών και των μορφών υποδεικνύει χειρισμό...

Οι κατασκευές του Μπίμινι στις Μπαχάμες




Κατά τη διάρκεια εξερευνητικών αποστολών στις Μπαχάμες το 2006 και 2007, τα βαθιά νερά στα δυτικά του Μπίμινι σαρώθηκαν από σόναρ αποκαλύπτοντας μια σειρά από ορθογώνιες κατασκευές σε βάθος 30 μέτρων. Ήταν μάλιστα όλες στοιχισμένες σε ευθείες και παράλληλες γραμμές, την ώρα που «κοιτούσαν» προς την ίδια κατεύθυνση. Σε νεότερη αποστολή του History Channel, οι πέτρινοι σχηματισμοί μελετήθηκαν εξονυχιστικά: 50 πέτρινοι σωροί, σε μέγεθος 3-13 μέτρων, εντοπίστηκαν σε βάθος που τοποθετεί την ηλικία τους γύρω στο 10000 π.Χ.

Η ανακάλυψη του Κόλπου Khambhat



Τον Μάιο του 2001, ανακοινώθηκε με πάσα επισημότητα ότι τα ερείπια μιας αρχαίας πόλης ανακαλύφθηκαν με τη βοήθεια του σόναρ στον Κόλπο του Khambhat της Αραβικής Θάλασσας: η υποθαλάσσια περιοχή φερόταν να διαθέτει μια σειρά από σπίτια, αποχετευτικό σύστημα, λουτρά, ακόμα και σιταποθήκη. Κατά τη διάρκεια μάλιστα κατοπινών αποστολών, ανασύρθηκαν μια σειρά από τεχνουργήματα, αλλά και εργαλεία, απολιθωμένα οστά και διακοσμημένα όστρακα, που χρονολογήθηκαν στο 7000 π.Χ. Τα ευρήματα ωστόσο έχουν έκτοτε αμφισβητηθεί εκτεταμένα...
 
Πηγή: www.newsbeast.gr 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/12/blog-post_7048.html

Σύμβαση Cooper Βαριά Βιομηχανία στην Ελλάδα και ποιός ήταν ο Δ. Μπάτσης

Heavy Industry in Greece (17) 
Σύμβαση Cooper, Δημήτρης Μπάτσης, Βαριά Βιομηχανία στην Ελλάδα: Η αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πόρων: Το οικονομικό σχέδιο για την εκβιομηχάνιση: Εκβιομηχάνιση και βιωσιμότητα
H Σύμβαση Cooper και ποιός ήταν ο Δημήτρης Μπάτσης.
Υπάρχει μια σύμβαση η οποία έληξε. Σύμβαση αρκούντως σοβαρή που δείχνει ότι σε αυτή την χώρα, η δουλεία δεν έφυγε ποτέ! Γιατί, μα γιατί λείπουν οι Έλληνες πολιτικοί.
Η σύμβαση λέγεται COOPER!
Ο μακαρίτης ο Μπάτσης, στο βιβλίο που ειχε γραψει το 1947 με τιτλο «Η βαρια βιομηχανια στην Ελλαδα» μεταξύ άλλων, αποκάλυψε την υπαρξη της. Υπάρχει στο υπουργείο βιομηχανίας η σύμβαση λέγεται COOPER και παραδίδεται, σαν «ιερο κειμενο» απο υπουργό σε υπουργό, βάσει της οποίας τα λεγόμενα «στρατηγικά ορυκτά» της Ελλάδας καθώς και ο υδάτινος της πλούτος, τίθενται υπο την αιγίδα ενος Αμερικάνικου consortium εταιρειών! Το αποτέλεσμα αυτής της αποκάλυψης ήταν να τουφεκιστεί ο Μπάτσης μαζι με τον Μπελογιάννη το 1952
Από τους 12 που ήταν για «ντουφέκι» επέλεξαν μόνον 3 ένας εκ των οποίων ήταν και ο Μπάτσης. Καταλάβατε γιατί κανένας πολιτικός δεν αποτολμά να ακουμπήσει τα παρθένα κοιτάσματα ορυκτού πλούτου που βρίσκονται στην Ελλάδα. Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη με σιδερο-χρωμιο και νικέλιο και δεν παράγουμε ούτε γραμμάριο ανοξείδωτου χάλυβα. Γι’ αυτό δεν βγάζουμε τίποτε, δεν αγγίζουμε τίποτε, μέχρι να τα δώσουν οι γνωστές «Μυστικές Εταιρίες» στα δικά τους παιδιά.
Δεν ξαφνιάζει, θα έλεγα εύκολα ότι, οι «προδότες πολιτικοί» τούτο και το άλλο, κλπ κλπ, αλλά δεν είναι έτσι, δεν είναι προδότες, γιατί απλούστατα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Υπηρετούν μια χαρά τη φάρα τους και πολύ σωστά θάβουν την Ελλάδα. Αυτή είναι η ατζέντα που ακολουθούν, γιατί αυτές τις εντολές έχουν. Μην ακούσω πως η δημοκρατία είναι μπλα μπλα μπλα …  και ο λαός ψηφίζει και όλα ετούτα τα φαιδρά … Ούτε ο λαός βγάζει κυβερνώντες, ούτε δημοκρατία υπάρχει. Τελειωμένα πράγματα. Οποιος ονειρεύεται ότι ανήκει στον «κυρίαρχο λαό» και λοιπα ανόητα, θα του πω να κλείσει το χαζοκούτι και να ανοίξει κάνα σωστό βιβλίο.
Ποιός ήταν ο Δημήτρης Μπάτσης;
1. Αφίσα για εκδήλωση του ΚΚΕ που είχε γίνει στη Θεσσαλονίκη, προς τιμήν των τεσσάρων εκτελεσθέντων. Ν. Μπελογιάννη, Δ. Μπάτση, Ν. Καλούμενου και Η. Αργυριάδη
2. Ο Δημήτρης Μπάτσης (δεξιά) γόνος ευκατάστατης αστικής οικογένειας, ντυμένος διαφορετικά από το διπλανό του Καλούμενο, το φθαρμένο παντελόνι του οποίου διατηρεί κάτι από από την παιδικότητα του χαμόγελου του.
Η ψευδής  κι έντεχνα κατασκευασμένη χρεωκοπία της Ελλάδας, επραγματοποιήθει μετά βαΐων και κλάδων, με συνεπικουρούμενο το αμαρτωλό ΔΝΤ, το μνημόνιο της συμφοράς και τα σούρτα φέρτα των διεφθαρμένων πολιτικών της διαπλοκής από το 1900, υπό τον φόβο των Ιουδαίων με τις μπόμπες και τα στρακαστρούκα.
Τους επιτρέπετε  να σας ταλαιπωρούν το Μνημόνιο και το ΔΝΤ. Σας ζητάνε περαίωση και χαράτσι ή ΕΝΦΙΑ [τα γιουσουφάκια, οι τουρκόφωνοι] και σας περικόπτουν την σύνταξη πείνας.  Αφού ακόμη ψηφίζετε κόμματα καλά να πάθετε. Διαβάζετε τα σωστά βιβλία ή μόνο της κατευθυνόμενες εφημερίδες; Δεν το πιστεύω, ίσως διαβάζετε τον αστείο επικυρίαρχο Paulo Coelho, ίσως οι πιο «ψαγμένοι» από σας να διαβάζετε «τα μυθιστορήματα ανακύκλωσης χαρτιού» του σερ Λιακό ! Δηλ. ακόμα χειρότερα. Είστε άξιοι της ταχύτατα επερχόμενης τύχης σας, που ΔΕΝ προβλέπετε να είναι καθόλου, μα καθόλου καλή.
Είστε άξιοι της ταχύτατα επερχόμενης τύχης σας, που ΔΕΝ προβλέπετε να είναι καθόλου, μα καθόλου καλή. Αυτό το άρθρο και όλες οι πληροφορίες του προέρχονται μέσα από το εν λόγω βιβλίο και πρώτοδημοσιεύτηκε από τον υποφαινόμενο, αρχές του 2010 στην miastala.com όταν λειτουργούσε, έκτοτε το ‘χουν κάνει το κείμενο σαν τα μούτρα τους, ανθρωπάκια που δεν έχουν καν δει το βιβλίο. Αλλά απλώς αναμασούν σαν μηρυκαστικά, ότι έχει την ατυχία να πέσει στο πεδίο τους. Ευτυχώς με χαρά μου είδα σοβαρές ιστοσελίδες να ‘χουν κάνει πολύ σωστή αναφορά κι αρθρογραφία γι’ αυτό το τόσο σημαντικό θέμα.
Φυσικά θα ξαφνιαζόμουν -ακόμη πιο ευχάριστα- αν έχετε διαβάσει την «ΒΑΡΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» του Δημ. Μπάτση ή ό,τι γνωρίζετε την ιστορία του. Γι’ αυτό το βιβλίο και τις πληροφορίες που έγραψε ο Μπάτσης τον εκτέλεσε η γνωστή φάρα, στην πραγματικότητα όλο το θέατρο με την εκτέλεση στήθηκε για να δολοφονηθεί ο Μπάτσης.  Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος, αναζητήστε το.
Η πρώτη έκδοση του έργου έγινε το 1947, από τον Εκδοτικό Οίκο «Τα Νέα Βιβλία – Α.Ε.» με επιμέλεια του ίδιου του συγγραφέα. Γεννημένος το 1916 στην Αθήνα, γιος του Ψαριανού ναυάρχου Α. Μπάτση και της Συριανής Αν. Πρίντεζη, ο Μπάτσης σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια ασχολήθηκε κυρίως με την κοινωνιολογία και τα οικονομικά.
Η Συνομωσία κατά της Ελλάδος, από  ΟΛΟΥΣ τους Πολιτικούς σας.
Κυριακή 30 Μαρτίου 1952, τρεις τα ξημερώματα.
«Οι καταδικασμένοι σε θάνατο Νίκος Μπελογιάννης, Δημήτρης Μπάτσης, Ηλίας Αργυριάδης και Νίκος Καλούμενος πέφτουν νεκροί από τις σφαίρες του εκτελεστικού αποσπάσματος. Μία ασυνήθιστη μέρα και ώρα για εκτελέσεις ακόμη και για κείνη την ταραγμένη εποχή;»
«Ούτε οι Γερμανοί δεν μας σκότωναν έτσι. Περίμεναν το φως της αυγής, για να πεθάνουμε στο φως σαν άνδρες, όπως ζήσαμε.» Εεε τότε δεν υπήρχε η 17 Νοέμβρη,  για να το κάνει !
Ότι ο Δημήτρης Μπάτσης εκτελέστηκε πλάι στον Νίκο Μπελογιάννη δεν ήταν τυχαίο. Ότι εκτελέστηκε για το βιβλίο του και τις ανακαλύψεις του, ούτε κι αυτό είναι τυχαίο. Ότι μια γενιά Ελλήνων αγνόησε την ύπαρξη του βιβλίου και τον συγγραφέα του και αυτό δεν ήταν τυχαίο. Το κατεστημένο της γνωστής φάρας, είχε πολλές και βαριές ενοχές για να μπορέσει να σταθεί στο έργο και στην μαγαλοσύνητου Μπάτση και να αντλήσει από αυτό έστω και λίγα διδάγματα. Όποιος θέλει ας ψάξει να βρει ποιος ήταν αυτός ο πατριώτης και μην μπερδέψετε τα πολιτικά στην μέση γιατί τότε θα σας χαρακτηρίσω κι εγώ, μαϊμούδες, όπως ακριβώς αποκαλούν τα ανθρώπινα ζώα, οι Επικυρίαρχοι.
Συνοπτικά το βιβλίο ασχολείται με την Ελλαδίτσα μας:
Α Η Αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πόρων

Β Το Οικονομικό σχέδιο για την εκβιομηχάνιση

Γ Εκβιομηχάνιση και Βιωσιμότητα.
Ο πρόλογος του Δημήτρη Μπάτση από το βιβλίο του Η βαρειά βιομηχανία στην Ελλάδα, εκδ. Κέδρος, όπου -εκτός των άλλων- αποκαλύπτεται για πρώτη φορά η λεγόμενη «Σύμβαση Cooper» η οποία υπογράφτηκε το 1940 κι έληξε τον Δεκέμβρη του 2010. Επίσης, ένα  αυτοβιογραφικό κείμενο της συζύγου του, από το βιβλίο της Βαρύτατο τίμημα (1941-1952), Εκδ. Δωδώνη.
Η εργασία μου αυτή γράφτηκε με την βέβαιη προοπτική πως παρ όλα τα εμπόδια και παρ όλες τις πολύμορφες επεμβάσεις, ο ελληνικός λαός που πάντα αγωνίζεται ηρωικά θα ανοίξει και πάλι με τον αγώνα του διάπλατα τον δρόμο για μια ελεύθερη δημοκρατική ανοδική πορεία, και θα αρχίσει με τον ίδιο ενθουσιασμό, με την ίδια ορμή και αυτοθυσία να χτίσει την ερειπωμένη από την ναζιστοφασιστικη κατοχή και τον οικτρό εμφύλιο, πατρίδα.
Η Ελλάδα θα γίνει οικονομικά και εθνικά πραγματικά ελεύθερη τότε και μόνο τότε που η ανοικοδόμηση αυτή γίνει από τον λαό της. Θα σπάσουν τα δεσμά και θα αλλάξει ριζικά η διάρθρωση της σημερινής οικονομίας μας, θα ανοίξει δηλαδή ο δρόμος για να λυτρωθούν οι πιο ενεργές παραγωγικές και άξιες δυνάμεις της νεοελληνικής κοινωνίας μας. Ο δρόμος αυτός μας οδηγήσει στην ορθολογική διάγνωση και οργάνωση και στη σχεδιασμένη ανάπτυξη της εθνικής μας οικονομίας , στη δημιουργία ανώτερης τεχνικής βάσης, στη γοργή συσσώρευση των οικονομικών αυτών δυνατοτήτων και μέσων που θα δώσουν την ευκαιρία να ανθήσει και σε μας μια γερή, προοδευτική-προοδεμένη κοινωνική ζωή.
Για το χτίσιμο αυτής της νέας Ελλάδας δουλεύουν σήμερα , μέσα σε τραγικές πραγματικά συνθήκες και αψηφώντας κάθε κίνδυνο , όλοι οι επιστήμονες που βλέπουν μπροστά, όλοι οι προοδευτικοί άνθρωποι των επιστημών πλάι και μαζί με τον αδάμαστο Ελληνικό λαό, προσφέροντας ακόμη και την ζωή τους, ότι πολυτιμότερο δηλαδή έχουν, προσπαθώντας έτσι να στεριώσουν όσο το δυνατό περισσότερο την νίκη του. Σε όλους αυτούς τους πραγματικούς ηρωικούς αγωνιστές προσφέρω και εγώ την μικρότατη αυτή συμβολή.
Δημητρης Μπατσης.
Αθηνα, ΕΜΠ , Ιουνιος 1947.
Ν. Κιτσίκης, από τον πρόλογό του στην πρώτη έκδοση, Μάιος 1947 «Στο έργο του κ. Μπάτση, με σαφήνεια και απλότητα που πραγματικά αιχμαλωτίζουν, αναπτύσσονται οι απόψεις των τεχνικών για τις δυνατότητες της βαρειάς μεταλλουργικής και χημικής βιομηχανίας. Δίνονται τα συμπεράσματα των τεχνικών μελετών, αναφορικά με την ύπαρξη των προϋποθέσεων, δηλαδή του ορυκτού και ενεργειακού πλούτου, διατυπώνονται κρίσεις για την αξία των αριθμών που χαρακτηρίζουν τον όγκο των αποθεμάτων και το ενεργειακό δυναμικό.
[...] Κόστος, τιμή και κατανομή της ηλεκτρενέργειας γίνονται αντικείμενο λεπτολόγου διερεύνησης και το ενεργειακό βρίσκει τη λύση του στο πλαίσιο της λαϊκής ανοικοδόμησης. [...] Η βαρειά βιομηχανία σαν βασικός συντελεστής στην εσωτερική συγκρότηση και οργανική ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας είναι η κύρια οικονομική θέση του έργου».
Η διπλή εκμετάλλευση
Στο κείμενο που ακολουθεί, ο οικονομολόγος και δικηγόρος Δημήτρης Μπάτσης, συγγραφέας του σημαντικού έργου «Η βαρειά βιομηχανία στην Ελλάδα» (εκδ. «Τα νέα βιβλία», 1947) αναλύει τους μηχανισμούς παράνομου πλουτισμού που συνδέθηκαν με την παραλαβή, κατεργασία και διανομή των εφοδίων της ΟΥΝΡΑ στη μεταπελευθερωτική Ελλάδα.
Το κείμενο δημοσιεύτηκε με τα αρχικά του συγγραφέα στο περιοδικό «Ανταίος» (10 Μαίου 1946), το επιστημονικό περιοδικό της Αριστεράς που διηύθυνε ο Μπάτσης και το οποίο εκδόθηκε για να υποστηρίξει τη θέση περί βιωσιμότητας της Ελληνικής οικονομίας. Ο Δημήτρης Μπάτσης συνελήφθη στην τελευταία φάση !! της υπόθεσης Μπελογιάννη και εκτελέστηκε με τους Ν. Μπελογιάννη, Η. Αργυριάδη και Ν. Καλούμενο στις 30 Μαρτίου 1952.
Για διάβασε, κι αν έχεις μυαλό στο κεφάλι -που μάλλον έχεις, για να με διαβάζεις τον συνομωσιολογικόπαρανοϊκό- και κάνε συνειρμούς με το σήμερα, διότι εμείς σήμερα έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε συνειρμούς γιατί τα ΒΙΩΝΟΥΜΕ στο πετσί μας, όμως ο Μπάτσης απλώς περιέγραφε σχεδόν προφητικά αυτά που σήμερα βιώνουμε.
«Είναι γνωστό ότι από την ημέρα που άρχισαν νάρχονται τα εφόδια της ΟΥΝΡΑ στη χώρα μας, άρχισε ταυτόχρονα αγώνας όλων των εμπορικών, τραπεζιτικών και βιομηχανικών συγκροτημάτων για τη χρησιμοποίησή τους σαν μέσου αύξησης του κεφαλαίου και της εξαγωγής μεγάλου υπερκέρδους. Είναι γνωστός ο αγώνας των βιομηχάνων να μετατρέψουν τη βιομηχανοποίηση των κλωστοϋφαντουργικών υλών σε επικερδέστατη επιχείρηση, όπου εκτός από το ‘νόμιμο’ κέρδος θα εισέπρατταν και διαφορά σε όφελός τους από το εικονικό ποσοστό της φύρας που ζητούσαν να κατακυρωθεί για κάθε μονάδα παραγομένου προϊόντος. Οι έμποροι επίσης ζητούσαν ανάλογες παραχωρήσεις και ωφελήματα για τη διαχείριση και πούληση των εφοδίων. [...] Τα πράγματα όμως πήραν την οριστική τους λύση από τον τρόπο που κανόνισε τα εκκρεμή ζητήματα η κυβέρνηση. [...]
Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει Πρώτον: ότι παύει ουσιαστικά και αυτός ο υποτυπώδης κρατικός έλεγχος που υπήρχε και δεύτερον: ότι ιδιοκτήτες των εφοδίων και πρώτων υλών γίνονται οι εμποροβιομήχανοι. Να σε τι μεταφράζεται το οικονομικό αυτό πραξικόπημα: Οι εμποροβιομήχανοι θα διαχειρίζονται και θα βιομηχανοποιούν με τον τρόπο που τους συμφέρει καλύτερα τα εφόδια και τις ύλες. Θα είναι ελεύθεροι να διοχετεύουν τις ποσότητες εκείνες που θα τους εξασφαλίζουν άνετη πραγματοποίηση του κέρδους τους. Θα είναι ακόμα ελεύθεροι ν’ αναμιγνύουν με δικές τους ύλες τις πρώτες ύλες της ΟΥΝΡΑ. Θα έχουν περιορισμό στην τιμή διάθεσης;
Κι αν έχουν τέτοιο περιορισμό, η εξασφάλιση του κέρδους των θα είναι σίγουρη, γιατί θα πραγματοποιείται πολύ νωρίτερα από την αγορά (με τη φύρα, την απόκρυψη, την κλοπή στον υπολογισμό του κόστους, τα εξευτελιστικά ημερομίσθια). Αλλά το πιο σίγουρο τμήμα του μονοπωλιακού κέρδους θα εξασφαλιστεί γι’ αυτούς ‘έξω από την παραγωγή’ σε βάρος του Δημοσίου και της κατανάλωσης (ουσιαστικά δηλαδή με πολλαπλάσια επιβάρυνση της τιμής των εφοδίων για τον καταναλωτή και φορολογούμενο λαό).
Θα εξασφαλιστεί με τη συμφωνία εξόφλησης των πρώτων υλών με δόσεις με προκαταβολή μονάχα του 40% της αξίας τους από τους εμποροβιομήχανους στο κράτος. Το 60% της αξίας των πρώτων υλών θα πληρωθεί με το νομισματικό καθεστώς που θα ισχύει μετά αρκετούς μήνες. Κι όπως ξέρουμε, ο πληθωρισμός ‘βάζει σφουγγάρι’ στα χρέη του κεφαλαίου. [...]
Και ο κ. Μέιμπεν; Ο κ. Μέιμπεν πρέπει να ξέρει ασφαλώς ότι μια τέτοιας μορφής εκμετάλλευση της συμμαχικής βοήθειας 45 Εθνών αποτελεί παράβαση θεμελιώδους διατάξεως του Καταστατικού Χάρτου της ΟΥΝΡΑ, που ορίζει ρητά και κατηγορηματικά ότι απαγορεύεται η χρησιμοποίηση των εφοδίων της για προνομιακή ωφέλεια οικονομική ή πολιτική ορισμένης μερίδας του πληθυσμού και ότι η διανομή πρέπει να είναι δίκαιη και ίση στον πληθυσμό. Ο κ. Μέιμπεν το γνωρίζει αυτό και για να δικαιολογηθεί δηλώνει ότι η ανάθεση στο ιδιωτικό κεφάλαιο της κατεργασίας, διανομής κλπ. γίνεται με την προοπτική ‘γενικού δελτίου’ και επιτυχίας χαμηλότερου κόστους. [...]
Δεν είναι πολύς καιρός που ο κ. Μέιμπεν απειλούσε διακοπή της παροχής βοηθείας στην Ελλάδα εξ αιτίας των συνθηκών που είχαν δημιουργήσει οι ίδιοι κύκλοι του κεφαλαίου. Σήμερα δηλώνει ότι η χρησιμοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας θα «ελαττώσει το κόστος». [...] Αποτελεί ή δεν αποτελεί παράνομο πλουτισμό και αντίθετο προς τις αρχές του Καταστατικού Χάρτη της ΟΥΝΡΑ σε βάρος του συμμάχου Ελληνικού Λαού; Ναι ή όχι; [...]»
Λίλιαν Μπάτση: Ο Δημήτρης είναι η Λυδία λίθος μου
«Μια μέρα τσακώθηκα άσκημα με το βλάμη μου, τον είπα «Ηπειρώτη σουβλερομύτη και κακόν». Κι αυτός με στόλισε ανταξίως. Και πάλι φύγαμε και πήγαμε μαζί στου Λουμίδη. Όταν φτάναμε εκεί εγώ δεν ήμουνα πια η φλύαρη φρεσκοδιανοούμενη, παρά καθόμουνα μουγκή γιατί ξαφνικά σκυλοβαριόμουν με όλη την παρέα και περίμενα ανυπόμονα την ώρα που θα ‘φτανε ο Δημήτρης.
Του διηγιόμουνα τα βιώματά μου στην ξενιτιά, τις νοοτροπίες των ανθρώπων που είχα γνωρίσει και του έλεγα πως είχα αλλάξει πάρα πολύ στο διάστημα των τεσσάρων χρόνων του εξωτερικού και πως είχα δει ότι υπάρχουν γνώσεις που σε τραβούν πάρα πολύ και πως λογάριαζα μάλιστα να πάω στο Ινστιτούτο Morgan στην Αμερική να ειδικευτώ στη γενετική. [...]
Του ‘λεγα ακόμη πως ίσως να καθόμουνα εδώ προς το παρόν να δουλέψω στο Ινστιτούτο Παστέρ για ένα διάστημα, αλλά πως δεν είχα ακόμη αποφασίσει τι θα κάνω και πως ο πατέρας μου ήτανε σύμφωνος να κάνω ό,τι θέλω. Κι εκείνος πάλι μου ‘λεγε τα σχέδιά του για το μέλλον, πως παρόλο που δούλευε σκληρά και είχε και τον «ΑΝΤΑΙΟ» να εκδίδει, φρόντιζε να τα καταφέρει να ξεφύγει για ένα διάστημα και να γράψει ένα άλλο βιβλίο που είχε κατά νου. [...]
Ο Δημήτρης έγινε για μένα «η Λυδία λίθος» όπου τα γεγονότα της ζωής μου αποχτούσαν ή όχι αξία. Μόνον όταν τα συζητούσαμε μαζί ένιωθα πως υπήρχαν. Η σκέψη του είχε αρχίσει να χρωματίζει τη ζωή μου. Έλεγα πάντα: «Tι θα πει άραγε ο Μίμης γι αυτό;» Και προσπαθούσα να βάλω στο μυαλό του και την κρίση του να δουλέψει για μένα. Μ’ είχε με λίγα λόγια αφάνταστα επηρεάσει. Τα σχέδια και οι σκοποί της ζωής μου δεν με απασχολούσαν πια. Είχαν απαλειφθεί από τη σκέψη μου και το μόνο που ζούσα μέρα και νύχτα ήταν η καινούργια εμπειρία. [...]
Κατά τις 8 το πρωί της Κυριακής 30 του Μάρτη χτύπησε το τηλέφωνο και με ξύπνησε. Ήταν μες στην κάμαρά μου. Το σήκωσα. Ήταν η κυρία Νάζου, γιαγιά ενός παιδικού μου φίλου.
- Τους σκότωσαν, τους σκότωσαν, μου λέει.»
- Ποιους;
- Το Δημητράκη και τους άλλους, τους σκότωσαν, σκότωσαν και το Μπελογιάννη κι άλλους δυο ακόμα.
ΕΛΛΑΔΑ: Από τις πλουσιότερες χώρες του Πλανήτη !!!
Τον Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στην δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας. Η μέτρηση ήταν 9550 μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150!
Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μύκονου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή (1), κλπ. Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος των άνω τουλάχιστον περιοχών ΟΥΡΑΝΙΟΥ. Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού.
Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Gold του George Soros, η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο!!! Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας «Επενδυτής» στις 23/2/96, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ (Ίδρυμα Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών). Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους.
Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων. Αναφέρεται ΜΟΝΟΝ για την περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ. Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στην διεθνή αγορά 1998 είναι 20.000 δολάρια το γραμμάριο !.
O κοσμήτορας της πολυτεχνικής σχολής και πρόεδρος του τμήματος χημικών μηχανικών Βασίλειος Παπαγεωργίου, πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα «Η Βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα» η οποία είχε να κάνει με τα αποτελέσματα και της δικής του έρευνας 30 ετών. Εντυπωσιακό ήταν το ότι σε όλα τα σημεία η έρευνά αυτή συμφώνησε με τα αποτελέσματα παλαιοτέρας αντίστοιχης έρευνας της δεκαετίας του 1940 που τυχαία είχε φτάσει στα χέρια του.
Ο εν λόγω καθηγητής αναρωτιέται πως είναι δυνατόν η Ελλάδα να μην έχει αυτή τη στιγμή ήδη στημένη βαριά βιομηχανία την στιγμή που διαθέτει όχι μόνον ΟΛΕΣ τις απαραίτητες πρώτες ύλες (στρατηγικά ορυκτά) και μάλιστα σε αφθονία, αλλά και για ορισμένα από αυτά, είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ παραγωγός χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ελα μου ντε; ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ; Ρητορική η ερώτηση η απάντηση είναι προφανής. Συγκεκριμένα:
Λιγνίτης: Ως ορυκτό για την παραγωγή ενέργειας από την καύση του με λιγοστή μόλυνση του περιβάλλοντος. Η Ελλάδα διαθέτει τόσο πολύ λιγνίτη, που εάν τον εκμεταλλευόταν από νωρίς, θα είχε γλιτώσει πολλά δισεκατομμύρια από την εισαγωγή πετρελαίου.
Αλουμίνιο: Εδώ και μερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουμίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουμινίου, με χιλιάδες εφαρμογές.
Βωξίτης: Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη βωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο βωξίτης χρησιμοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, μεταλλικών κατασκευών και αλλού.
Μαγγάνιο: Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που περιέχει στο υπέδαφός της κοιτάσματα μαγγανίου. Τα κυριότερα κοιτάσματα έχουν εντοπισθεί στο νομό Δράμας.
Νικέλιο: Και για αυτό το στρατηγικό ορυκτό όπως ανέφερε ο κύριος Παπαγεωργίου, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως με σημαντικά κοιτάσματα νικελίου στο υπέδαφός της. Υπάρχει ένα συγκρότημα παραγωγής νικελίου, του μεγαλυτέρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται.
Σμηκτίτες: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες στην εξόρυξη σμηκτιτών, οι οποίοι έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογών, όπως η διάθεση αποβλήτων, τα φάρμακα, τα καλλυντικά και άλλα.
Μαγνήσιο: Ο μαγνησίτης που εξάγει η χώρα μας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.
Χρωμίτης: Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιέχει στο υπέδαφός της σημαντικά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα χρωμίτη. Τα σημαντικότερα κοιτάσματα βρίσκονται στο Μπούρινο Κοζάνης και χρησιμοποιούνται κυρίως για την παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα.
Ουράνιο: Όπως ανέφερα ήδη, τα ουρανιούχα μεταλλεύματα έχουν εντοπισθεί στην Κεντρική Μακεδονία και στην Θράκη. Το τεύχος της 28ης Απριλίου 1999 της εφημερίδας «Αθηναϊκή» είχε ως τίτλο «Θησαυροφυλάκιο η Βόρεια Ελλάδα» και αναφερόταν σε αυτό ακριβώς το θέμα. Η Θράκη λοιπόν είναι ένας στρατηγικός κόμβος, διότι εκτός των πλουσίων κοιτασμάτων ουρανίου, χρυσού και πετρελαίου, επιπλέον από εκεί πρόκειται να περάσει στο μέλλον και ο αγωγός φυσικού αερίου και πετρελαίου «Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης» Αγωγός μεταφοράς καυσίμων από Κασπία προς τη δύση.
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ: Υπάρχει άφθονο στο Αιγαίο. Στην ίδια διάλεξη για τα στρατηγικά ορυκτά του κυρίου Παπαγεωργίου έγινε εκτενής λόγος για τα πετρέλαια στο Αιγαίο. Καμία κυβέρνηση δεν είχε μέχρι τώρα το θάρρος να παραδεχθεί την ύπαρξη πλουσιοτάτων κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο και ότι το παιχνίδι με την Τουρκία στην ουσία εκεί παίζεται. Υπάρχουν εδάφια του αρχαίου ιστορικού Ηροδότου που κάνει λόγο για την «εύφλεκτη πίσσα».
Είναι ακόμη γεγονός γνωστό ότι οι Γερμανοί επί κατοχής είχαν ήδη χαρτογραφήσει όλη την Ελλάδα, αφού άμεσα τους ενδιέφεραν και τότε οι όποιες πηγές ενέργειας για την στρατιωτική τους μηχανή. Με την πτώση του Χίτλερ, οι σχετικοί χάρτες και πληροφορίες έφτασαν και στα χέρια των Αμερικανών της εποχής.
Τα τελευταία χρόνια και με την βοήθεια ειδικών δορυφορικών φωτογραφήσεων είναι γεγονός ότι ήδη υπάρχουν ασφαλή στοιχεία για την ύπαρξη πλουσίων πετρελαϊκών κοιτασμάτων στο Αιγαίο. Ο πρώην πρεσβευτής της Αμερικής στην Ελλάδα Nicholas Burns σε ζωντανή εκπομπή στο κανάλι MEGA είχε κι αυτός επισήμως παραδεχθεί ότι υπάρχει όντως πετρέλαιο στο Αιγαίο και ότι αυτό ουσιαστικά δημιουργεί την ένταση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.
Σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών που στηρίχτηκαν σε δορυφορικούς χάρτες είναι πλέον γεγονός αναμφισβήτητο ότι: Τα πλουσιότερα κοιτάσματα πετρελαίου στον Ελληνικό χώρο υπάρχουν ανατολικά της νήσου Θάσου, στον Θερμαϊκό Κόλπο, στην περιοχή των Δωδεκανήσων και συγκεκριμένα στην περιοχή κοντά στα Ίμια, στην Ζάκυνθο και στην Φλώρινα. Επίσημη δήλωση του καθηγητή πυρηνικής φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κυρίου Παπαστεφάνου, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
«Από παλιά διέβλεπα ότι, όπως και στην υπόθεση των κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο, έτσι και στην υπόθεση του ουρανίου, ίσως να μην δόθηκαν ποτέ στις ελληνικές κυβερνήσεις τα πλήρη αποτελέσματα των γεωλογικών ερευνών που έκαναν στην Δράμα και τη Θράκη οι Αμερικανοί ερευνητές;»
Αρχίζοντας από το περίφημο ΟΣΜΙΟ (σκληρό, άμορφο, μεταλλικό χημικό στοιχείο της ομάδος του λευκοχρύσου) που εντοπίζεται, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, σε μεγάλες μάλιστα ποσότητες, στα Ίμια και γενικώς στο Ελληνικό Αιγαίο. Και διερωτώμεθα γιατί οι προηγούμενες αλλά και η νυν πολιτική ηγεσία της Χώρας, σιωπούν επί του θέματος.
Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που (το Όσμιο) στοιχίζει σε όποιον επιθυμεί να το προμηθευθεί από 100.000 έως και 150.000 δολάρια ανά γραμμάριο !!!
Η Ελλάδα επίσης μόνο από το απόθεμα του «μεθανίου» που έχει στην μια άκρη μόνο της Κρήτης φτάνει για 10.000 χρόνια τα αυτοκίνητα του πλανήτη γη να τα τροφοδοτεί με καύσιμα δωρεάν. Υπάρχουν βάσιμες υποψίες και για άλλα «περίεργα» και πανάκριβα συστατικά στο υπέδαφός μας, όπως το ΟΣΜΙΟ, ο κόκκινος υδράργυρος κ.ά. για τα οποία η έρευνα συνεχίζεται. Ουσιαστικά 10.000 τόνους Όσμιο και 100.000 τόνους Κόκκινο υδράργυρο που επισήμως δεν υπάρχει, είναι μόνο τεχνητό στοιχείο !!!
Σε όλους αυτούς τους πραγματικούς ηρωικούς αγωνιστές προσφέρω και εγώ τη μικρή μου τούτη συμβολή.
Δημήτρης Μπάτσης, Αθήνα, Ιούνιος 1947»
Υπάρχει κι άλλο θέμα:  Μας Έκλεψαν Τους Τηλεκατευθυνόμενους Πυραύλους
Αννίβας Αρτέμης, Μοναδική Συνέντευξη: Ο Αρτέμης λοιπόν ήταν ένας μηχανικός που δούλευε σαν πολίτης στο Πολεμικό Ναυτικό προπολεμικά και ανέπτυξε τους τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους κάθε είδους. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος στην Γαλλία και την Αυστρία και εργάστηκε στην Γαλλία, την Αγγλία και την Γερμανία. Σύμφωνα με τον Αρτέμη η ιδέα του ήρθε όταν μελετούσε τους Γερμανικούς βομβαρδισμούς του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Αφού ανέπτυξε συστήματα τηλεχειρισμού άρχισε το 1933 να εργάζεται στο Πολεμικό Ναυτικό με κρατική υποστήριξη.
Τα πρωτότυπα δοκιμάσθηκαν με επιτυχία στην Σαλαμίνα το καλοκαίρι του 1938. Έκτοτε αγνοείτε η τύχη τους. Ο ίδιος έλεγε ότι δοθήκανε σε «ξένη δύναμη» και αρνήθηκε οποιαδήποτε περαιτέρω ανάπτυξη των ιδεών του.
Για τις αμφισβητήσεις επί της σύμβασης COOPER θέλω να επισημάνω ότι δεν είναι τόσο αθώα όσο παρουσιάζεται. Μέσα στά άρθρα του αναγκαστικού νόμου 2220/1940 υπάρχει και μία δεύτερη σύμβαση η οποία αναφέρεται σαφώς στην εκμετάλλευση ορυκτού πλούτου και στην ίδρυση συναφών βιομηχανιών. Στα άρθρα που αναφέρονται στην σύμβαση που αφορά στην κατασκευή και εκμετάλλευση υδροηλεκτρικού έργου, υπάρχει σαφής αναφορά σε αυτό. Σε άλλα υπάρχει μία επιτηδευμένη γενικότητα, ενώ όπου εξυπηρετεί την ανάδοχο εταιρία υπάρχει σαφής αναφορά σε ορυκτό πλούτο και μεταλλεύματα.
Για δώστε μια ματιά: EFIMERIS KIVERNISEOS
Δυστυχία σου, Ελλάς,
με τα τέκνα που γεννάς!
Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα,
τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;
Γ. Σουρής.


http://www.terrapapers.com/?p=66067&utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+Terrapapers+%28TERRAPAPERS%29
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters