Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Εσείς τον ξέρατε; Αυτός είναι ο Έλληνας Ιντιάνα Τζόουνς!

Περιπλανήθηκε σε μέρη εξωτικά, έζησε περιπέτειες σε απάτητες ζούγκλες και συναναστράφηκε με πάμπλουτους επιχειρηματίες αλλά και πάμφτωχους χωρικούς... Και όλα αυτά προκειμένου να ικανοποιήσει το μεγάλο πάθος του που δεν είναι άλλο από την αναζήτηση των καλύτερων πολύτιμων λίθων!

Η ζωή του Γιάννη Μελά έχει στοιχεία χολιγουντιανής υπερπαραγωγής, που του χαρίζουν τον άτυπο τίτλο του «Ελληνα Ιντιάνα Τζόουνς»!


Ο Yianni Melas, όπως είναι γνωστός στο εξωτερικό, κατάγεται από τη Ρόδο (είναι γιος της Αννας Μελά, Μις Ρόδος το 1953) και έκανε τα πρώτα επαγγελματικά βήματά του στις ΗΠΑ, όπου σπούδαζε Ιατρική προτού πάρει τη μεγάλη απόφαση να γίνει κυνηγός διαμαντιών, σμαραγδιών, ρουμπινιών και κάθε είδους πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων. Από τις αρχές της δεκαετίας του '90 έως πρόσφατα ο ίδιος «όργωσε» τον πλανήτη προκειμένου να εντοπίσει και να αγοράσει τα περιζήτητα ορυκτά για λογαριασμό μεγάλων εταιριών.





«Οπου υπάρχει πέτρα έχω πάει!» λέει ο 53χρονος. Βιρμανία, Βιετνάμ, Κένυα, Zιμπάμπουε, Βραζιλία, Μοζαμβίκη, Νότιος Αφρική, Ζάμπια, Τανζανία, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ινδία, Μαδαγασκάρη, Νιγηρία, Αυστραλία, Λάος, Ταϊλάνδη, Κολομβία, Μεξικό και ΗΠΑ είναι μερικά από τα κράτη όπου εργάστηκε κατά καιρούς. Η αρχή στην καριέρα του έγινε το 1988, όταν ολοκλήρωσε με άριστα τις σπουδές του στο Γεμολογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (γεμολογία είναι η ειδικότητα που ασχολείται με την ανάλυση και πιστοποίηση της αυθεντικότητας ενός πολύτιμου λίθου).

Υστερα από πρόταση της διοίκησης ανέλαβε αμέσως καθηγητής στο Ινστιτούτο, όπου παρέμεινε έως το 1991, οπότε ξεκίνησε η συνεργασία του με τον Χέλμουτ Σβαρόφσκι, διευθύνοντα σύμβουλο της γνωστής εταιρίας κρυστάλλων. Από το 2004 έως το 2006 δούλεψε για τον Λεβ Λεβάεφ (κορυφαίο όνομα στον χώρο του διαμαντιού) και από το 2006 έως το 2011 για τον Ντέιβιντ Γιούρμαν, από τους μεγαλύτερους σχεδιαστές κοσμημάτων στις ΗΠΑ.



Ολα αυτά τα χρόνια ο κ. Μελάς έζησε στο «όριο». Οταν η αναζήτηση πολύτιμων λίθων μέσα στη ζούγκλα κρατούσε εβδομάδες ολόκληρες, τρεφόταν με κυνήγι, καρύδες, ιπποφαές και κρίθινα κουλούρια που έφερνε μαζί του από τα πάτρια εδάφη, τη Ρόδο. Στην Κένυα τον χτύπησαν άσχημα προκειμένου να του πάρουν τα κλειδιά ενός ορυχείου ρουμπινιών και προσβλήθηκε από ελονοσία και επικίνδυνα παράσιτα.

Ομως τίποτα δεν μπορούσε να τον σταματήσει από τον να φέρει σε πέρας την εκάστοτε αποστολή του. «Ημουν ο μεγαλύτερος αγοραστής πολύτιμων λίθων στον κόσμο στα ζαφείρια της Αφρικής και άλλους πολύτιμους λίθους και για πολλά χρόνια ο μεγαλύτερος στους ημιπολύτιμους λίθους» λέει με υπερηφάνεια και προσθέτει: «Πιστεύω ότι ο Θεός ράντισε στα πιο φτωχά σημεία του κόσμου αυτούς τους θησαυρούς για να μπορούν να επιζήσουν οι άνθρωποι της γης αυτής». Οι περιπέτειες του «Ελληνα Ιντιάνα Τζόουνς» ξεδιπλώνονται και στο Instragram του (Instagram.com/gemexplorer/), στο οποίο η γαλλική «Vogue» έκανε πρόσφατα ολόκληρο αφιέρωμα.



Ο ΓΙΑΝΝΗΣ Μελάς είναι ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους παγκοσμίως που γνωρίζουν ολόκληρη τη διαδικασία παραγωγής ενός πολύτιμου λίθου, από την εξόρυξη και την πρώτη επεξεργασία έως την κοπή και την κατασκευή του κοσμήματος. Τα τελευταία τέσσερα, πέντε χρόνια έχει αφοσιωθεί στον σχεδιασμό της δικής του σειράς κοσμημάτων, την οποία έχει ονομάσει «Philippe Alexander», προς τιμήν του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του πατέρα του. Στη σειρά αυτή θα αξιοποιήσει τους λίθους στους οποίους έχει επενδύσει την περιουσία που δημιούργησε όλα αυτά τα χρόνια. Παράλληλα, εργάζεται για την ανάδειξη της Κύπρου, όπου κατοικεί, ως νέου διεθνούς κέντρου διαμαντιών, το οποίο θα μπορούσε να ανταγωνιστεί την Αμβέρσα και το Ντουμπάι.

 
 
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/12/blog-post_8320.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters