Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Παγκόσμιο σοκ. Η Ρωσία και οι εταίροι της δημιουργούν νέο διεθνές νομισματικό ταμείο!

Η Ρωσία μαζί με την Βραζιλία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική κήρυξαν τον πόλεμο στην κυριαρχία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (IMF, International Monetary Fund) στην παγκόσμια αγορά.
Από την Ρωσία και τους εταίρους της εκκολάπτεται η δημιουργία μιας Διεθνούς Τράπεζας Αναπτύξεως και ενός ξεχωριστού Νομισματικού Ταμείου με σκοπό την ενίσχυση, αρχικά, των οικονομιών των λεγόμενων χωρών BRICS...

Οι χώρες BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) ήδη έχουν συμφωνήσει την εναλλακτική λύση για το ΔΝΤ και η σχετική σύμβαση θα υπογραφεί πιθανότατα στις 15 Ιουλίου στην σύνοδο κορυφής των BRICS στην Βραζιλία. Η συμφωνία θα ορίζει ότι το νέο Νομισματικό Ταμείο θα έχει ως κεφάλαιο 100 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Κίνα θα συμμετέχει με 41 δισ., η Ρωσία, Βραζιλία και Ινδία με 18 αντίστοιχα και η Νότια Αφρική με 5 δισ.

Πέραν αυτού θα δημιουργηθεί και μια Τράπεζα Αναπτύξεως με αρχικό κεφάλαιο 50 δισεκατομμυρίων δολλαρίων, με συμμετοχή 10 δισ. από κάθε χώρα BRICS. Η Τράπεζα Αναπτύξεως δεν θα συμμετέχει μόνο σε αναπτυξιακά έργα στις χώρες BRICS, αλλά θα βοηθά σε επενδύσεις υποδομών και σε άλλες χώρες. Η γένεση νέου Νομισματικού Ταμείου και Τράπεζας Αναπτύξεως θα ενισχύσει καταφανώς τα οικονομικά συμφέροντα και τις πολιτικές σχέσεις των BRICS, αλλά και άλλων χωρών που θα θελήσουν να συμμετάσχουν στο όλο εγχείρημα.

Στο μέλλον λοιπόν οι χώρες BRICS θα μπορέσουν να προσφέρουν περισσότερη ασφάλεια στα νομίσματά τους και όσοι θα συμμετάσχουν στο εγχείρημα θα καταφέρουν να απομακρυνθούν από τον σφιχτό εναγκαλισμό του σιωνιστικού ΔΝΤ, ενώ οι όποιες δανειοδοτήσεις χωρών δεν θα γίνονται με τοκογλυφικά επιτόκια όπως αυτά των σιωνιστικών τραπεζών. Να υπενθυμίσουμε ότι το υφιστάμενο ΔΝΤ έχει κεφάλαια ύψους 369,52 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ έχει ως μέλη 188 χώρες. Το υπό δημιουργία νέο Νομισματικό Ταμείο των BRICS θα έχει κεφάλαια 100 δισ. με αρχικά μόλις 5 μέλη που σημαίνει ότι στο μέλλον, με την συμμετοχή και άλλων χωρών, η κεφαλαιακή του ανάπτυξη μπορεί να είναι ραγδαία και αντίστοιχα μεγάλη η δανειοδοτική του ικανότητα.

Η απόφαση αυτή των BRICS για εναλλακτικό ταμείο προς το σιωνιστικό ΔΝΤ είναι και λογική και σωστή, καθώς έτσι θα μειωθεί σημαντικότατα η τεράστια ισχύς των Αμερικανοσιωνιστών στις παγκόσμιες αγορές, ενώ θα αυξηθεί η διεθνής επιρροή των BRICS τόσο στον οικονομικό όσο και στον πολιτικό τομέα. Το διεθνές σιωνιστικό τραπεζικό σύστημα πρωτοστατούσης της Ρωσίας αρχίζει να ξηλώνεται.
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/07/blog-post_3727.html

Απίστευτοι οι αρχαίοι Έλληνες μεταλλουργοί!

Με ευρηματικές τεχνικές που δεν είχαμε φανταστεί και με αυστηρές προδιαγραφές, χαραγμένες σε «οδηγίες χρήσης», δούλευαν τα μέταλλα οι πρόγονοί μας
Βλέπεις σε Αρχαιολογικό Μουσείο όπως αυτό του Πειραιά το τεράστιο απομεινάρι από το έμβολο ενός αρχαίου πλοίου και το προσπερνάς μάλλον γρήγορα, γιατί προτιμάς ίσως να θαυμάσεις τα αγάλματα με τις υπέροχες σωματικές λεπτομέρειες που βρίσκονται εκτεθειμένα στον ίδιο χώρο. Δύσκολο να τα συνδέσεις αυτά τα δύο πράγματα. Και εγώ δεν είχα ιδέα για αυτό ώσπου παρακολούθησα μια διάλεξη του κ. Γιώργου Βαρουφάκη για την τεχνολογική εξέλιξη των εμβόλων στα πολεμικά πλοία της κλασικής εποχής και άνοιξαν κάπως τα μάτια μου.
Και όποιος άλλος παρακολούθησε τις διαλέξεις που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας αυτή τη χρονιά είχε άλλη μία ευκαιρία για να θαυμάσει όχι μόνο την επινοητικότητα των Αρχαίων Ελλήνων αλλά και το πώς οι ανακαλύψεις τους ενσωματώνονταν σε περισσότερες από μία πτυχές της ζωής τους. Δηλαδή ο προσεκτικός και υποψιασμένος αναγνώστης των αρχαίων κειμένων θα βρει τον απόηχο από τα επιτεύγματα της τεχνολογίας της αντίστοιχης εποχής και στους μύθους και στα έπη και στην καθημερινή ζωή, στο εμπόριο αλλά και στα πολεμικά πλοία. Ενώ ο επισκέπτης των μουσείων θα τα δει αυτά να έχουν εφαρμοστεί στα όσα έχουν σώσει ως σήμερα οι ανασκαφές.
Ο μεταλλουργός Γιώργος Βαρουφάκης
Ο κ. Βαρουφάκης ξεκίνησε ως χημικός για να μετεξελιχθεί σε μεταλλουργό. Γεννήθηκε το 1925 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και εργάστηκε από τη δεκαετία του '50 στη Χαλυβουργική. Εκεί κάποια στιγμή ο καθηγητής της Ανόργανης Χημείας Ε. Στάθης τού ανέθεσε να μελετήσει δύο οξειδωμένα χάλκινα θραύσματα από έναν αρχαϊκό Κούρο του 6ου αιώνα π.Χ. και από μιαν Αρτέμιδα του 5ου αιώνα π.Χ. Έπρεπε να αποφανθεί για το αν είχαν κάνει καλά που τα έπλυναν στο Αρχαιολογικό Μουσείο με αποσταγμένο νερό και γενικά αν συντηρήθηκαν σωστά.
Η έρευνα πήγε καλά, η συντήρηση ήταν αυτή που έπρεπε, τα αγάλματα τώρα βρίσκονται στο Μουσείο του Πειραιά και εκτός αυτού υπήρχε πλέον ένας... άνθρωπος αναφοράς, αφού αρκετοί αρχαιολόγοι ζητούσαν πλέον τη γνώμη του σχετικά με τα μεταλλικά ευρήματά τους.
Αλλά και εκείνος δεν έμεινε μόνο με τις θεωρητικές του γνώσεις της Χημείας και εκτός αυτού αν και παιδί είχε αποστραφεί τα Αρχαία, εξαιτίας του τρόπου διδασκαλίας τους, τώρα έγινε ένας παθιασμένος αναγνώστης του Ομήρου, του Ηροδότου, του Θουκυδίδη, του Ξενοφώντα. Κάνοντας ένα ακόμη βήμα στη συνέχεια, άρχισε να πειραματίζεται στον χώρο της δουλειάς για τους τρόπους που οι αρχαίοι μεταλλουργοί δημιουργούσαν τα κράματά τους. Έφτιαχνε πρωτόγονους φούρνους, προβληματιζόταν για τα εργαλεία που είχαν στη διάθεσή τους οι αρχαίοι τεχνίτες-καλλιτέχνες.
Εκτός από αρχισιδηρουργός λοιπόν έγινε και ερευνητής. Βοήθεια και κατανόηση έβρισκε από τους απλούς χαλυβουργούς του εργοστασίου. Μία ημέρα έδωσε έναν μεταλλικό δίσκο σε κάποιον από αυτούς τους προικισμένους τεχνίτες με την παράκληση από τον δίσκο, επινοώντας την κατάλληλη τεχνική, χωρίς να του αποκαλύψει τη σκέψη του, να δημιουργήσει έναν μικρό λέβητα. Έπειτα από δοκιμές και δοκιμές πραγματικά ο άνθρωπος σφυρηλατώντας από το κέντρο προς την περιφέρεια κατά μήκος των ακτίνων του κυκλικού δίσκου άρχισε να δημιουργεί τα τοιχώματα του λέβητα.
Αυτό ήταν αρκετό για τον κ. Βαρουφάκη ώστε να επαληθεύσει τη σκέψη του ότι και ο περίφημος κρατήρας του Δερβενίου με ύψος 1 μέτρο είχε φτιαχτεί με αυτόν τον τρόπο αλλά και με την άπειρη υπομονή του αρχαίου καλλιτέχνη. Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ο κρατήρας αυτός συνίστατο από σφυρήλατα και χυτά τεμάχια.
Συγκεκριμένα, το κύριο σώμα ήταν σφυρήλατο, ενώ η βάση τα μικρά αγαλμάτια που τον στόλιζαν  και το πάνω τμήμα του ήταν χυτά. Στη συνέχεια, για τη δημιουργία των ανάγλυφων παραστάσεων θα έπρεπε να σφυροκοπούσαν με μεγάλη προσοχή το εξωτερικό τμήμα σύμφωνα με το σχέδιο του επικεφαλής καλλιτέχνη. Ένας βοηθός θα κρατούσε κόντρα με ένα εργαλείο στο εσωτερικό του κρατήρα και ο καλλιτέχνης απ' έξω με άπειρη προσοχή και ελαφρότατο χέρι θα σφυρηλατούσε τα τοιχώματά του, ώστε οι ανάγλυφες μορφές να γίνονται πλέον τρισδιάστατες και τελικά να δημιουργήσουν ένα θαυμάσιο έργο τέχνης.
Στη στέγη του Παρθενώνα
Μια σπουδαία εμπειρία είναι βέβαια το να δεις τον Παρθενώνα όχι απλά από κοντά αλλά να ανέβεις ως την κορυφή με τη βοήθεια της σκαλωσιάς και να εξετάσεις επί τόπου τους συνδέσμους που συγκρατούν τους ογκόλιθους μεταξύ τους. Και τύχη καλή το έφερε, όταν του ζήτησαν να εξετάσει πώς συνδέονταν οι ογκόλιθοι, να φθάσει και ως εκεί.
Τότε κατάλαβε, όπως λέει, ότι «ο πολιτισμός υπάρχει μαζί με την τεχνολογία, πίσω από τον Παρθενώνα υπήρχαν μηχανικοί όπως ο Ικτίνος και ο Καλλικράτης». Και η λεπτομερής εξέταση των συνδέσμων σε σχήμα διπλού Τ που έγινε έδειξε ότι οι άνθρωποι εκείνοι εκτός από τη σπουδαία αρχιτεκτονική τους ικανότητα ήξεραν και το πώς να εξασφαλίσουν την αιωνιότητα των έργων τους.
Για να ενώσουν και να συγκρατήσουν δύο ογκόλιθους, λάξευαν στον καθένα από ένα Τ. Οι μεταλλουργοί της εποχής του Παρθενώνα, στην περιοχή του Λαυρίου, γνώριζαν, σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους της αρχαϊκής εποχής, τη διαδικασία της παραγωγής χωριστά μαλακού καθαρού σιδήρου και χωριστά σκληρού χάλυβα, δηλαδή με μικρές προσμείξεις άνθρακα.
Τα φύλλα των δύο αυτών ποιοτήτων τα συγκολλούσαν μεταξύ τους χτυπώντας εντατικά στο σημείο συνένωσης με το σφυρί και σε θερμοκρασία περίπου 1.200 βαθμών Κελσίου, διότι δεν μπορούσαν να φθάσουν με τα μέσα της εποχής πιο ψηλά.
Στη συνέχεια έφερναν κοντά τους δύο ογκόλιθους, έλιωναν μολύβι που έχει σημείο τήξης αρκετά χαμηλότερα από τον σίδηρο και γέμιζαν το αυλάκι. Είχε σχηματιστεί ένα διπλό Τ γεμάτο μολύβι. Στη συνέχεια θέρμαιναν όσο πιο πολύ μπορούσαν το σιδερένιο διπλό Τ και το τοποθετούσαν επάνω στο αυλάκι. Έλιωνε το μολύβι και ο σύνδεσμος βυθιζόταν ως κάτω στο αυλάκι και έμενε εκεί προστατευμένος ολόγυρα από τον μόλυβδο!
Τα έμβολα - τρίαινες στις τριήρεις
Στο αντίγραφο της αρχαίας αθηναϊκής τριήρους «Αργώ» φαίνεται καθαρά το μεταλλικό έμβολο με τις αύλακες που της δίνουν προφίλ τρίαινας και σχεδιάστηκε για να μπορεί να αποκολλάται εύκολα μετά τον εμβολισμό κάποιου πλοίου
Οι μεταλλουργικές γνώσεις των Ελλήνων κατάλληλες για ειρηνικές κατασκευές μπορούσαν, όταν ήταν μεγάλη ανάγκη και η πατρίδα κινδύνευε, να βοηθήσουν στην κατασκευή αποτελεσματικών όπλων. Ένα από αυτά, για το οποίο δεν γνωρίζουμε ακόμη πολλά, είναι τα μεταλλικά έμβολα των πολεμικών πλοίων. Έπρεπε να είναι και ανθεκτικά στη διάβρωση από το θαλασσινό νερό αλλά και αποτελεσματικά. Γιατί τα πρώτα είχαν το μειονέκτημα να τρυπούν το εχθρικό πλοίο αλλά μετά σφηνώνονταν έτσι ώστε ήταν δύσκολο να αποκολληθούν.
Γι' αυτό το σχήμα τους εξελίχθηκε και από το πλάι απέκτησαν αύλακες που τα έκαναν να φαίνονται σαν τρίαινες. Οι αύλακες ήταν απομίμηση αυτών που έφεραν τα ξίφη και αργότερα τα στιλέτα ώστε να ξεκαρφώνονται εύκολα από το σώμα του θύματος! Στη συνέχεια η τεχνολογία τους εξελίχθηκε τόσο ώστε έφθασαν στα έμβολα της Νικόπολης, με μάζα κοντά στον 1 τόνο (στην πραγματικότητα θραύσματα έχουν σωθεί), από τον 1ο αιώνα π.Χ., του στόλου του Μάρκου Αντωνίου, με αυξημένη περιεκτικότητα σε μόλυβδο (13%), μία ακόμη τεχνική βελτίωση για να χύνεται ευκολότερα το μέταλλο στο καλούπι του.
Ο κ. Βαρουφάκης, αφού έφθασε να γίνει και επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στα 89 του χρόνια πλέον συνεχίζει να πηγαίνει κάθε πρωί στο γραφείο του, να σκέπτεται γύρω από τα μέταλλα, να διαβάζει τα αρχαία κείμενα, να δίνει διαλέξεις και να γράφει βιβλία με θέμα την αρχαία τεχνολογία. Έτσι συνεχίζει και να μας ανοίγει τα μάτια, να μας κάνει όταν πηγαίνουμε σε ένα μουσείο να δίνουμε προσοχή ακόμη και στα πιο μικρά ή στα πιο χονδροειδή αντικείμενα, στα ενθυμήματα (και όχι στα απομεινάρια) της εποχής που οι Έλληνες σκέπτονταν, κατασκεύαζαν και έλεγχαν με αυστηρότητα ό,τι θα ήταν γι' αυτούς χρήσιμο.
Δύο βιβλία του, αρκετά δυσεύρετα όμως, είναι: «Αρχαία Ελλάδα και Ποιότητα» (εκδόσεις Αίολος) και «Η ιστορία του σιδήρου από τον Όμηρο στον Ξενοφώντα» (εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα).
Το κομψοτέχνημα από το Δερβένι
Στο Δερβένι της Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο λεγόμενος «Κρατήρας του Δερβενίου». Πρόκειται, χωρίς υπερβολή, για ένα από τα πιο αξιόλογα έργα τέχνης σε παγκόσμια και διαχρονική κλίμακα, έστω και αν αυτό δεν το μάθαμε καν στο σχολείο. Έχει ύψος 1 μέτρο και βάρος 40 κιλά. Το χρυσίζον χρώμα του δεν περιέχει χρυσό αλλά χαλκό και 14,5% κασσίτερο. Έχει πάχος μόλις 0,4 mm και ο κίνδυνος να καταστραφεί την ώρα της δουλειάς επάνω σε αυτόν μεγάλος (δεν ξέρουμε κιόλας αν δεν καταστράφηκαν κάποιοι πριν). Προοριζόταν ίσως για την εναπόθεση της τέφρας κάποιου ηγεμόνα. Οι εξώγλυφες παραστάσεις έχουν γίνει με ειδικό εργαλείο που έβαζαν στο εσωτερικό και την ίδια στιγμή ο τεχνίτης απ’ έξω σφυρηλατούσε τα πρόσωπα και τα σώματα
Διαμάντια στα αρχαία κείμενα
Ο Ξενοφών και ο Χάλυβας
Ο Ξενοφών πολλές φορές αναφέρεται στη Χώρα των Χαλύβων. Σε μια μάλιστα μοναδική περίπτωση λέει ότι οι κάτοικοί της «ζούσαν από την επεξεργασία και εμπορία του σιδήρου...» («Κύρου Ανάβασις, Βιβλίο Πέμπτο»). Προφανώς από την απασχόλησή τους με τον σίδηρο και την επεξεργασία του ώστε να μετατρέπεται σε σκληρό υλικό πήρε το όνομά του και ο χάλυβας, ένα κράμα σιδήρου και άνθρακα.
Ο Ηρόδοτος και η γέφυρα με θέα
Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο η βασίλισσα Νίτωκρη, μια πολύ έξυπνη γυναίκα, έβαλε να κατασκευάσουν μια γέφυρα μέσα στη Βαβυλώνα για να ενώσει τις όχθες του ποταμού Ευφράτη, που περνούσε μέσα από την πόλη. Χρησιμοποιήθηκαν γι' αυτό ογκόλιθοι που βγήκαν κατά την κατασκευή μιας τεχνητής λίμνης και τους συνέδεσαν με σίδηρο και μόλυβδο απ' έξω ώστε να μην οξειδωθεί ο σίδηρος (Ηρόδοτος 1.186)
Γιατί κάποιος είναι «άσημος»
Το 1970 βρέθηκε στην Αρχαία Αγορά των Αθηνών μια μαρμάρινη στήλη από τις αρχές του 4ου αιώνα π.Χ. που αναφέρεται στον έλεγχο ποιότητας των αργυρών αττικών νομισμάτων προκειμένου να διαπιστώνεται η γνησιότητά τους. Ο νόμος ανέφερε ρητά ότι ένας ειδικός δημόσιος λειτουργός θα έπρεπε να δοκιμάζει κάθε αττικό ή ξένο αργυρό νόμισμα που θα είχε χαραγμένη την ίδια μορφή με εκείνη του αττικού.
Εκεί εμφανίζονται και οι λέξεις: υπόχαλκο, υπομόλυβδο νόμισμα (εννοώντας ότι από επάνω υπήρχε μια στρώση αργύρου) και κίβδηλο νόμισμα (κίβδος ήταν η σκουριά, με την οποία νόθευαν τα χρυσά νομίσματα). Ο άσημος άργυρος και ο άσημος χρυσός παρέπεμπαν στο νόμισμα που δεν είχε χαραχθεί και νομιμοποιηθεί (από εκεί και ο άσημος, ο ακόμη ασήμαντος).
Η ελευσίνια επιγραφή με τις προδιαγραφές
Το 1893 ανακαλύφθηκε στην Ελευσίνα από τον Δ. Φίλιο μια μακροσκελής επιγραφή από τα τέλη του 4ου αιώνα. Σε αυτήν έχουμε μπροστά στα μάτια μας μια παραγγελία για την κατασκευή των μπρούντζινων συνδέσμων που θα έμπαιναν ανάμεσα στους σπονδύλους των κιόνων της Φιλώνειας Στοάς, με την επισήμανση ο μπρούντζος που θα χρησιμοποιηθεί να περιέχει 11 μέρη χαλκού και ένα μέρος κασσίτερο. Δηλαδή υπήρχαν αυστηρές προδιαγραφές στις παραγγελίες και, κατά συνέπεια, αυστηροί έλεγχοι για την τήρησή τους.
Ο Ησίοδος και η γενιά του σιδήρου
Ο Ησίοδος αναφέρει στα «Έργα και Ημέραι»: «Μακάρι να μη ζούσα ανάμεσα στους ανθρώπους της πέμπτης γενιάς αλλά να είχα πεθάνει πιο μπροστά ή να είχα γεννηθεί αργότερα, γιατί αυτή τώρα είναι μια γενιά του σίδερου και οι άνθρωποι ποτέ δεν σταματούν από τον κάματο και τη στενοχώρια...». Τα σιδερένια όπλα είχαν γίνει πλέον άθραυστα και αποτελεσματικά.
Ο Όμηρος, έμβολα και δαχτυλίδια
Σιδερένια κοσμήματα!
Ο Όμηρος αναφέρει σε πολλές περιπτώσεις τη χρήση σιδήρου κατά τη 2η προχριστιανική χιλιετία, και μάλιστα κατά τη μυκηναϊκή εποχή. Ήταν όμως ο σίδηρος γνωστός τότε και με ποια μορφή; Λοιπόν, όχι μόνο ήταν γνωστός αλλά και αποτελούσε πολύτιμο μέταλλο που το χρησιμοποιούσαν για την κατασκευή κοσμημάτων.
Ομηρικός σίδηρος, ποιητική αδεία
Γιατί ο Όμηρος αναφέρει τη χρήση του σιδήρου αν και τα έπη του ανάγονται στην εποχή του χαλκού; Διότι ο ποιητής ζει στη γεωμετρική εποχή του 8ου αιώνα π.Χ. και είναι πολύ επηρεασμένος από τη μεγάλη ανάπτυξη της μεταλλουργίας του σιδήρου και από την ιδιότητά του να σκληραίνει με τη γνωστή διαδικασία της «βαφής».
Το μυστικό του δαχτυλιδιού
Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με τον αριθμό 5682 εκτίθεται μια σιδερένια σφενδόνη δαχτυλιδιού (εκεί που μπαίνει ο όποιος πολύτιμος λίθος, ακριβώς όπως η πέτρα στο πετσί της σφεντόνας) από την Πύλο, με χρονολόγηση γύρω στο 1500 π.Χ. Από τη χημική εξέταση βρέθηκε ότι περιέχει 4% νικέλιο και 2% κοβάλτιο. Η παρουσία αυτών των δύο μετάλλων αυξάνει την αντιδιαβρωτική αντοχή του κράματος και το καθιστά ανοξείδωτο.
Θείο και άνθρακας κατά της σκουριάς
Γιατί πολλοί αρχαίοι σύνδεσμοι και γόμφοι άντεξαν στη διάβρωση τόσων αιώνων και δεν οξειδώθηκαν ακόμη και όταν για κάποιον λόγο αποκαλύφθηκαν από την παρουσία μολύβδου και έμειναν γυμνοί; Η μεγάλη καθαρότητα του σιδήρου ως προς το θείο και τον άνθρακα έπαιξε ρόλο. Οι σύνδεσμοι είχαν κατασκευαστεί με τη συγκόλληση ενός σκληρού φύλλου χάλυβα ανάμεσα σε δύο μαλακά φύλλα καθαρού σιδήρου. Έτσι ο σύνδεσμος ήταν σκληρός αλλά και προστατευμένος, αφού το πιο ευαίσθητο στην οξείδωση τμήμα προστατεύθηκε από τον καθαρό σίδηρο.
Το αθάνατο έμβολο
Έπειτα από ανάλυση που έγινε στο έμβολο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά (3ος-4ος αιώνας π.Χ.), βρέθηκε ότι ολόκληρο θα είχε μάζα 75-80 κιλά, μήκος 75 εκατοστά και σύνθεση 86,5% χαλκό, 11,72% κασσίτερο, 0,11% σίδηρο, 0,06% ψευδάργυρο, 0,03%νικέλιο και 0,04% μόλυβδο. Άρα υψηλή σκληρότητα και ικανοποιητική αντιδιαβρωτική ικανότητα.
Πηγή: Το Βήμα
http://www.apocalypsejohn.com/2014/07/apisteutoi-arxaioi-ellhnes-metallourgoi.html

15/7/2898/Ω:13.00 Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ «ΡΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 92,2″ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

10532568_4423416360096_5562173946160268156_nKostas Vasiliadis‎ ΑΥΡΙΟ ΤΡΊΤΗ 15/07 ΣΤΙΣ 13:00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΈΡΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΡΆΔΙΟ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ 92.2 FM ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΣΤΟΝ ΓΙΆΝΝΗ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΉ ΔΙΑΜΑΝΤΈΝΙΑ ΛΟΓΊΑ
 

ΟΜΙΛΙΑ ΕΜΜ.ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΑΝΤ. ΒΑΛΣΑΜΑΚΗ ΣΤΙΣ 14-7-2014 ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ



 
http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2014/07/14-7-2014.html

Βαρώνος της πρέζας ο Σόρος!

Να χαιρόμαστε την κυβέρνηση μας και τους συνεργάτες της… Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν… ενοργοποιήσει τον κερδοσκόπο, Τζορτζ Σόρος ως συνομιλητή και συνεργάτη τους έτσι ώστε να δώσει χείρα βοηθείας στα οικονομικά προβλήματα της χώρας… «Μπράβο» τους που συνεργάζονται με έναν διεθνή τοκογλύφο, ο οποίος όσο περνά ο καιρός όλο και αποκαλύπτεται πόσο μεγάλο «μπουμπούκι» είναι…

Η είδηση βόμβα… Ο Τζορτζ Σόρος, επικεφαλής χρηματοδότης και ο ελεγκτής της εκστρατείας για τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών, έχει πιαστεί στον τραπεζικό δίκτυο για τη δημιουργία παράνομων εσόδων από τις πωλήσεις ναρκωτικών ουσιών.

Έρευνα του ΕΙΡ έχει αποκαλύψει τη δράση του βρετανού δισεκατομμυριούχου πράκτορα της Κολομβίας από όπου από το 1994, όταν ο Σόρος απασχολούσε τεράστια υπεράκτια αμοιβαία κεφάλαια για να καλύψει το καρτέλ της κοκαΐνης και τους συμμάχους του έχοντας απέναντι την κυβέρνηση των ΗΠΑ που προσπαθούσε να πατάξει την χρηση ναρκωτικών ουσιών.

Τον Ιανουάριο του 1994, η κολομβιανή κυβέρνηση πώλησε μερίδιο 75% της Banco de Colombia στην οικογένεια Gilinski που ήταν άμεσα συνδεδεμένη με το εμπόριο ναρκωτικών, για $ 432 εκατομμύρια. Η Banco de Colombia είχε από καιρό αναγνωριστεί από τις
Ηνωμένες Πολιτείες ως ένα μέσο για ξέπλυμα χρήματος, σε συνδυασμό με την Εθνική Τράπεζα του Μαϊάμι, στη Φλόριντα γεγονός αναμενόμενο εφόσον ήταν στα χέρια έμπορων ναρκωτικών.

Στη συνέχεια, το Μάιο του 1994, η κολομβιανή κυβέρνηση παραχωρεί την άδεια στον Gilinski να πουλήσει πάνω από το 9% της Banco de Colombia. Τον Αύγουστο του 1994, ο Σόρος επένδυσε κατ “εκτίμηση $ 70 έως $ 80 εκατομμύρια για να γίνει μέτοχος με ποσοστό 9%. Ο Gilinski απέκτησε επίσης τη μερίδα του λέοντος του καρτέλ ναρκωτικών ουσιών της Εθνικής Τράπεζας στη νότια Φλόριντα.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, Ρωσίας η Argumenty i Fakty, ένα από μεγαλύτερα έντυπα σε κυκλοφορία στον κόσμο, ανέφερε (στις 18 του Φεβρουαρίου του 1998) σχετικά με τους Gilinskis και την κολομβιανή μαφία περιγράφοντας δισεκατομμύρια στα έσοδα κοκαΐνης ώστε να αγοράσουν οι έμποροι ρωσικά ιδιότητα θέρετρα, όπλα ή άλλα μεσα προστασίας.

Ο δημοσιογράφος Aleksandr Kondrashov έγραψε ότι οι ρωσικές και οι κολομβιανές υπηρεσίες ασφαλείας συνεργάζονταν, δίνοντας πληροφορίες σχετικά με το πώς ο βαρόνος των ναρκωτικών Gilinski και οι συνεργάτες του κάνουν, είναι το ξέπλυμα «ναρκω-δολάριων» στη χώρα μας, αγοράζοντας θέρετρα στη Κριμαίας και στη Ρωσία . Εκτιμάται μάλιστα ότι περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια είχαν τεθεί στη Ρωσία εκείνη τη χρονιά, από τα κέρδη της κοκαΐνης.

Η έκθεση εκπονήθηκε για τον Δρ Phil Williams του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών στο Πολεμικό Κολέγιο του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών:
«Η κολομβιανή οικογένεια Gilinski χρησιμοποιούσε τα κέρδη των ναρκωτικών για να αγοράσει θέρετρα στην Κριμαία και τη Ρωσία, και φαίνεται να προσλάμβανε Αρμένιους και τους Τσετσένους άνδρες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα μέλη των σλαβικών εγκληματικών ομάδων που ήταν αντίθετες στις δραστηριότητές τους.»

Την αλήθεια για τον Σόρος και τον Gilinskis και τη σχέση τους με τραπεζικός άξονας είχε αποκαλυφθεί τον Οκτωβρίου ,του 2000, από τον Carlos Toro, πληροφοριοδότη του Οργανισμού Καταπολέμησης Ναρκωτικών, που βοήθησε ώστε να πάνε στη φυλακή το αφεντικό της μαφίας Carlos Lehder και άλλοι, και στη συνέχεια πήγε στις ΗΠΑ στο Ομοσπονδιακό Πρόγραμμα Προστασίας Μαρτύρων.

«Ο κ. Toro: ο τραπεζικός κλάδος της Κολομβίας που … είχε θυγατρικές σε Μαϊάμι Παναμά συνεργάστηκε πολύ στενά μαζί μας [η μαφία] …. Είχαμε τράπεζες στην Κολομβία, Banco de Colombia, Banco [ακατάληπτο], Banco Cafetero [φωνητική ], Εθνική Τράπεζα του Μαϊάμι …. Εκείνες τις ημέρες … η Εθνική Τράπεζα ήταν μια ισχυρή ενίσχυση για μας μεταξύ 1980 και 1984.

«Δημοσιογράφος: Αλλά η σύμπραξη δεν ήταν στην κατοχή της τράπεζας .Απλά είχε σκοπό να συμμαχήσει μεσω καρτέλ..

«Ο κ. Toro: Η σύμπραξη δεν την στην κατοχή της τράπεζας μπροστά από το FDIC, αλλά εμείς ήμασταν ιδιοκτήτες της τράπεζας ….»
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ εξέδωσε μια διαταγή , στις 31 Μαρτίου του 2005 προς παύση της λειτουργιάς, της Εθνικής τράπεζας του Μαϊάμι,στη Φλόριντα.
Journal ανέφερε (14 Γενάρη 2005) στα ομοσπονδιακά ενέργειες στη συνέχεια στη διαδικασία εναντίον Gilinski:
«Η Εθνική Τράπεζα κατηγορήθηκε δημοσίως από τις ομοσπονδιακές τραπεζικές ρυθμιστικές αρχές για την παραβίαση των νόμων κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
«Οι ρυθμιστές διαμορφωμένη σε σχετικά με λογαριασμούς που έχουν ανοιχθεί στην τράπεζα από ξένες πολιτικές προσωπικότητες και τις οικογένειές τους, τους φίλους και συνεργάτες που μπορεί να περιλαμβάνει το ξέπλυμα χρήματος, τα έσοδα των ξένων διαφθοράς, χρηματοδότηση της τρομοκρατίας ή άλλα ύποπτη δραστηριότητα.’’


«Η τράπεζα απαγόρευσε να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε νέα συναλλαγή με οποιαδήποτε επιχειρηση στο όνομα των Jaime Gilinski, της σύζυγόυ του, των παιδιών του, των γονέων ή των αδελφών, ή κάθε πρόσωπο που ενεργεί για λογαριασμό του Jaime Gilinski ….»

- Ο Όμιλος Σόρος στην Κολομβία -
Από το έτος που ο Σόρος και ο Gilinski ανέλαβαν την Banco de Colombia, 1994, η κυβέρνηση των ΗΠΑ πολέμησε για την αντιμετώπιση της ναρκω- εξαγοράς της εν λόγω χώρας. Η κυβέρνηση Κλίντον, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, και ο γερουσιαστής John Kerry επιτέθηκαν στον Gustavo de Greiff, το διεφθαρμένο γενικό εισαγγελέα της Κολομβίας 1992-1994, για την υπονόμευση της δίωξης του καρτέλ κοκαΐνης, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς ,με αντάλλαγμα για τεράστιες δωροδοκίες από τη σύμπραξη.

Κασέτες ήχου που δόθηκαν στη δημοσιότητα (η περίφημες «ναρκο-κασέτες» ) δείχνουν ότι το καρτέλ είχε εξασφαλίσει τα εκατομμύρια που διατίθενται στην προεδρική εκστρατεία του Ernesto Samper Pizano 1994. Ο Gustavo de Greiff απέρριψε εμφανώς την υπόθεση, και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη θέση του ως επικεφαλής εισαγγελέας.

Σε ένα εμπιστευτικό σημείωμα Φεβρουαρίου 1994, ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ Morris Busby είχε αναφερθεί μετά τη συνάντησή του με τους Samper Pizano και Monica de Greiff, με όπου σημειώθηκε ότι «θα μπορούσε να μειωθεί η ποσότητα της κοκαΐνης … στους δρόμους της Νέας Υόρκης , «εάν οι ΗΠΑ θα έρθουν σε συμφωνία μαζί τους.
Τον Απρίλιο του 1994, με αφορμή την δράση της Αμερικής κατά των ναρκωτικών, η ομάδα του οργάνωσε μια συνέντευξη Τύπου στη Washington όπου Ο Gustavo de Greiff απαίτησε να σταματήσουν οι επιθέσεις των ΗΠΑ και πως ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών πρέπει να κλείσουν.

Τον επόμενο μήνα, ο Gilinskis ζητούν άδεια από την κυβέρνηση για να πουλήσει μέρος της ιδιοκτησία της Banco de Colombia στον George Soros.
Κατά τα επόμενα έτη, Gustavo de Greiff πήγε εξόριστος στο Μεξικό, όπου είχε επιτελέσει πρεσβευτής της Κολομβίας για έναν χρόνο. Αυτός είναι τώρα ο κύριος εκπρόσωπος της εταιρικής σχέσης Soros- Gilinski. Εκπρόσωπος είναι και ο δικηγόρος τη οικογένειας Gilinski, καθώς και ο Soros οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει μια δεκαετή-μακρά νομική μάχη για να αποσπάσουν περισσότερα χρήματα από την Banco de Colombia ( που σήμερα ονομάζεται Bancolombia), της οποίας τον έλεγχο έχουν χάσει.

Την ίδια στιγμή, ο de Greiff είναι ένας από τους κορυφαίους εκπρόσωπος του κινήματος υπέρ της νομιμοποίησης των ναρκωτικών, το οποίο σε συνεργασία με άλλες ομάδες με σκοπό το συμφέρον των παραγώγων ναρκωτικών και των χρηματοδοτών τους, απαιτούν την μη επιβολή νόμου.

Η οικογένεια Gilinski συνεχίζει να λειτουργεί μια σειρά από τράπεζες στην Κολομβία και offshore στην Καραϊβική, συμπεριλαμβανομένης της τράπεζα Sudameris, Banco Tequendama, τα μηχανήματα διάθεσης μετρητών ΑΤΜ από το δίκτυο Servibanca στην Κολομβία, και τα περιουσιακά στοιχεία Sudameris στον Παναμά .

το είδα
http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2014/07/blog-post_6034.html

Η βαρβαρότητα του Ισραήλ Και Η αχρειότητα των «ίσων αποστάσεων»

Η δολοφονική θηριωδία και βομβαρδιστική κακουργία του Ισραήλ σε βάρος τω Παλαιστινίων στη μικρή λωρίδα της Γάζας δεν έχει ιστορικό προηγούμενο…
Τέτοια πολεμική βαρβαρότητα μόνο κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (3ο Ράιχ) έχει να γνωρίσει η ανθρωπότητα…
Και ο σημερινός κόσμος του 4ου Ράιχ (ΕΕ-ΗΠΑ) σιωπά σκανδαλωδώς:

Μια σιωπή που σημαίνει υπόθαλψη και ενθάρρυνση της σιωνιστικής κακουργηματικής φρενοβλάβειας…

Αλλά και η «αριστερά» τι πράττει μπροστά σ’ αυτό το φρικώδες έγκλημα του Ισραήλ, μπροστά σ’ αυτήν την ΤΡΑΓΩΔΙΑ των Παλαιστινίων; Απολύτως ΤΙΠΟΤΑ: Ούτε μια κινητοποίηση για το θεαθήναι…

ΑΝΤΙΘΕΤΑ: Για άλλη μια φορά το τερατώδες ΕΓΚΛΗΜΑ των σιωνιστών συγκαλύπτεται και εξωραΐζεται με το ύπουλο τέχνασμα των «ίσων αποστάσεων».

Θεωρούμε σκόπιμο να αναδημοσιεύσουμε ένα παλιό μας κείμενο, γραμμένο τον Ιούνιο του 2010: Το ίδιο ΕΓΚΛΗΜΑ συνεχίζεται, οι ίδιες πρακτικές, τα ίδια

δόλια τεχνάσματα συγκάλυψης και εξωραϊσμού της σιωνιστικής βαρβαρότητας.

Το κείμενο βρίσκεται εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4606


Η βαρβαρότητα του Ισραήλ
Και
Η αχρειότητα των «ίσων αποστάσεων»




Γράφαμε τον Ιανουάριο του 2009 στην ενότητα:
«ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: Χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου»
ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=19432#19432


Η απάτη των «ίσων αποστάσεων»


Όσοι δεν μπορούν να υποστηρίξουν ανοικτά την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα του Ισραήλ καταφεύγουν στο γνωστό τέχνασμα των «ίσων αποστάσεων». Αυτό δεν έκαναν όταν η μιλιταριστική θηριωδία του ΝΑΤΟ ισοπέδωνε τη Σερβία και το Ιράκ;
Με τη θεωρία των «ίσων αποστάσεων» επιχειρούν να εξωραΐσουν το κτηνώδες έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος των Παλαιστινίων. Η δήθεν αμεροληψία τους είναι σκανδαλωδώς μεροληπτική υπέρ του Ισραήλ. Πρακτικά αποβαίνει υπέρ της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας. Το να ακροβατείς ανάμεσα στη βαρβαρότητα του Ισραήλ και τις απελπισμένες πράξεις βίας των Παλαιστινίων δεν δικαιολογείς μόνο και καθαγιάζεις το σιωνιστικό έγκλημα, αλλά αναπαράγεις και όλα τα ύπουλα ιδεολογήματα του νόμου και της «τάξεως» που είναι επενδυμένα με τη μικροαστική ηθική της «μη βίας».
Αυτή η μικροαστική ηθική ρητορική απλοποιεί τον κόσμου υπό μορφή εξίσωσης καταλύοντας έτσι κάθε διαλεκτική, ταχυδακτυλουργικά αναστρέφοντας την πραγματικότητα. Στη σφαίρα της πολιτικής ενισχύει και νομιμοποιείται το status. Η θεωρία αυτή της Μη-Βίας εκφράζεται με τις εξισώσεις: «Η βία είναι βία», «οι σφαίρες είναι σφαίρες», «ο πόλεμος είναι πόλεμος»
Τι σημαίνουν αυτές οι απλοποιήσεις; Ότι εξισώνεται η καθεστωτική βία εκείνων που θέλουν να διατηρήσουν τις απάνθρωπες σχέσεις του καπιταλισμού με τη βία της επανάστασης που τείνει να καταργήσει αυτές τις σχέσεις. Εξισώνεται η ιμπεριαλιστική βία με τη βία της αντίστασης, η βία του κράτους με τη βία των λαϊκών εξεγέρσεων, η βία της αστυνομίας με τη βία των απεργών και διαδηλωτών. Εξισώνεται ο θάνατος ενός τυράννου με το θάνατο ενός εξεγερμένου σκλάβου, ο θάνατος ενός αγωνιστή με το θάνατο του δημίου του.
Ιδεολογικά, αναπαράγουμε τον πιο γλυκερό ταξικό πατσιφισμό. Είναι σαν να λέμε στους καταπιεσμένους όταν εξεγείρονται: Όχι βία! Δηλαδή όχι βία κατά της βίας! Που σημαίνει αποδοχή της νόμιμης καθεστωτικής βίας. Η θεωρία, λοιπόν, της μη-βίας ενώ δεν εμποδίζει την ιμπεριαλιστική θηριωδία να σκορπάει το θάνατο και τα όργανα καταστολής να σπάνε τα κεφάλια των διαδηλωτών ρίχνει τους πολίτες σε μια παθητικότητα εντελώς ασυμβίβαστη με την αναγκαιότητα του αγώνα τους. Έτσι πρακτικά η γενική και αφηρημένη καταδίκη της βίας αποβαίνει αποκλειστικά κατά της επαναστατικής βίας -δηλαδή του μοναδικού μέσου που μπορεί να ανατρέψει ριζικά όλες της υφιστάμενες μορφές βίας.


Ευτυχώς βεβαίως που η ιστορία δεν ακολουθεί τις σπαραξικάρδιες ηθικολογίες και τους υποκριτικούς θρήνους των «ανθρωπιστών», γιατί θα είχαμε μείνει στην εποχή των σπηλαίων...
Την ίδια απλουστευτική μέθοδο ακολουθούν και οι «ντροπαλοί», αλλά φανεροί υποστηρικτές της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας του Ισραήλ. Έτσι με το τέχνασμα αυτό των τυπικών αναλογιών αφαιρείται η ουσία και εξισώνονται τα πρωτεύοντα με τα δευτερεύοντα στοιχεία της πραγματικότητας. Αυτό οδηγεί σε μια στάση «ουδετερότητας» που εκφράζεται με το σύνθημα «να σταματήσει ο πόλεμος». Σύνθημα που εξισώνει την αυτοάμυνα ενός λαού με τη θηριώδη ιμπεριαλιστική επίθεση του αφανισμού του.
Όταν το ιμπεριαλιστικό Ισραήλ επιτίθεται με θηριώδη τρόπο κατά του Παλαιστινιακού λαού, αυτός ο λαός δεν έχει την πολυτέλεια της ουδετερότητας. Θα αμυνθεί με κάθε μέσον και με κομάντος αυτοκτονίας. Και όταν εξισώνεις τη βία αυτή των θυμάτων της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας με την βία και τρομοκρατία του Ισραήλ τότε είσαι (ανεξάρτητα από τις ανθρωπιστικές σου ρητορείες) με το ιμπεριαλιστικό Ισραήλ.
Εδώ διώκεται βάναυσα και δολοφονείται ένας λαός και τα τσιράκια του σιωνισμού μας πιπιλίζουν με τις γλυκερές ανθρωπιστικές ηθικολογίες.



Άς έρθουμε τώρα στην παγκόσμια και εγχώρια υποκρισία μπροστά στην ιμπεριαλιστική θηριωδία του Ισραήλ.

Το ίδιο τέχνασμα των «ίσων αποστάσεων» από όλες τις καθεστωτικές δυνάμεις.

Ας αρχίσουμε με τη βροντώδη υποκρισία του Δρούτσα.

Μας λέει:

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ καμία δικαιολογία για τη χρήση τέτοιας έκτασης βίας»!

Παραλείπει, στην παρλαπίπα αυτή, να μας διευκρινίσει τούτο:

Ποια «δικαιολογία» θα φαινόταν ικανοποιητική στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και ποια «έκταση βίας» θα του ήταν αποδεκτή;

Δεν μας διευκρινίζει ακόμα:

Υπάρχει μήπως καμία δικαιολογία για τον αποκλεισμό της Γάζας; Για τους εποικισμούς; Για τις συνεχείς επιθέσεις εναντίον του παλαιστινιακού λαού;

`Η αυτή η «έκταση» βίας είναι αποδεκτή;


Κι αν δεν είναι αποδεκτή τι δουλειά έχουμε να κάνουμε στρατιωτικές ασκήσεις με τη δολοφονική μηχανή που λέγεται «ισραηλινός στρατός»; Τι δουλειά έχουν τα δικά μας πολεμικά πλοία να τους βοηθάνε;

Στην ίδια γραμμή και οι ευαίσθητου ευρωπαίοι.

Μείνανε κι αυτοί «έκπληκτοι» από τη βαρβαρότητα της επίθεσης και τους βγαίνει το ...ανθρωπιστικό τους. Μία από τα ίδια, δηλαδή, με όσα έλεγαν και έκαναν για τις επιθέσεις στο Λίβανο.

Να λοιπόν πώς πονηρά «παίζουν» πάνω στο τέχνασμα απάτης: Των ίσων αποστάσεων…

Βεβαίως, ξέρουν πολύ καλά το τι γίνεται, τι συμφέροντα υποκινούν την ιμπεριαλιστική θηριωδία, το τι παίζεται στην περιοχή (όπως άλλωστε ξέρει και ο μέσος Ελληνας χωρίς να χρειάζεται να είναι ...διεθνολόγος).

ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ το τι είναι το Ισραήλ, ποιοι το «φύτεψαν» στα παλαιστινιακά εδάφη, γιατί το «φύτεψαν», καθώς και τις αιματηρές προβοκάτσιες αυτού του ιμπεριαλιστικού φυλακίου των ΗΠΑ.

ΣΙΩΠΟΥΝ σκανδαλωδώς ΟΛΟΙ πάνω σε αυτά τα ουσιώδη.

Η σιωπή τους και η υποκρισία τους καλύπτεται από τη «θεωρία» των «ίσων αποστάσεων»: Ταύτιση των θυτών με τα θύματα.



Τακτική ίσων αποστάσεων από θύτη και θύματα, τηρεί για μια ακόμα φορά η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στη νέα ισραηλινή θηριωδία.

Γ. Παπανδρέου έκανε λόγο για «καταδικαστέα και απαράδεκτα» γεγονότα που «δεν μπορεί να δικαιολογηθούν» αλλά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην «ασφάλεια του Ισραήλ και όλης της περιοχής», που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη στο πλαίσιο της «αναζήτησης λύσης στα προβλήματα της περιοχής».

Πεταλωτής: «η κυβέρνηση καταδικάζει τη χρήση βίας» αλλά επιφυλάχθηκε καθώς όπως είπε «για να προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια, θα πρέπει πρώτα να έχουμε πλήρη εικόνα και επίσημη ενημέρωση».

Μιλάνε για «γεγονότα που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν» (!), για γενική καταδίκη της «βίας» (!), το παίζουν μωρές παρθένες (δεν γνωρίζουν ακόμα) ΚΑΙ τονίζουν ιδιαίτερα την «ασφάλεια του Ισραήλ (της θηριώδους ιμπεριαλιστικής κακουργίας)!!!

Στο μεταξύ, σε τίποτα δεν αμφισβητείται η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ, που τελευταία έχει αναβαθμιστεί, καθώς η ελληνική κυβέρνηση, παίζοντας στο παιχνίδι των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, δηλώνει πρόθυμη να συνδράμει στην προετοιμασία της πολεμικής μηχανής του ισραηλινού κράτους, μετά και το μερικό πάγωμα της τουρκοϊσραηλινής στρατιωτικής συνεργασίας.

Να σημειωθεί ότι στην ευρύτερη περιοχή της χτεσινής επίθεσης πλέει η ελληνική κανονιοφόρος «Μαχητής», που συμμετέχει στην επιχείρηση «Unifil», «επιτήρησης» - αποκλεισμού των ακτών του Λιβάνου, η οποία ξεκίνησε υπό τον μανδύα του ΟΗΕ το καλοκαίρι του 2006.

Αντ. Σαμαράς. Αυτός έκανε λόγο για «θλιβερά γεγονότα» αποφεύγοντας ΟΧΙ μόνο να καταδικάσει ευθέως τη νέα σφαγή του ισραηλινού στρατού, αλλά και να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τι παίζεται εκεί…

ΛΑ.Ο.Σ. Αυτό ανέφερε ότι «το Ισραήλ έχει χάσει από μακρού το μέτρο. Κάθε φορά, γίνεται και πιο βίαιο» για να προσθέσει κάπως φιλικά πως «όπου τυχόν και αν έχει κάποιο δίκιο, το χάνει από τις όλο και πιο βάναυσες ενέργειές του».

Η αυθάδεια της κουτοπόνηρης απάτης: «έχει χάσει το μέτρο» (αν δεν το είχε χάσει μια χαρά θα ήταν τα πράγματα) ΚΑΙ ταυτόχρονα με το να χάσει το μέτρο χάνει και το τυχόν δίκιο του: ξετσίπωτη αποδοχή ότι έχει και κάποιο δίκιο!!!


ΣΥΡΙΖΑ: καταδικάζει τη «δολοφονική επίθεση της κυβέρνησης του Ισραήλ, το οποίο πρέπει να δώσει λόγο στη διεθνή δικαιοσύνη για το νέο έγκλημά του».

«Διεθνή δικαιοσύνη»: το άντρο του πλανητικού ιμπεριαλισμού και της θηριώδους απάτης. Η Δικαιοσύνη που διώκει και καταδικάζει τους αγωνιστές ως τρομοκράτες!!!

Και αυτοί αυτό-ονομάζονται αριστεροί!!!

Και προσκολλήθηκε και ο Μίκης!!!

ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ…


το είδα




Ο Τσόμσκι – προσκύνημα της εκφυλισμένης «Αριστεράς»

Ο σύγχρονος και διαχρονικός ρόλος στηρίγματος της Νεοφιλελεύθερης Παγκοσμιοποίησης και της υπερεθνικής ελίτ από τον «μεγάλο διανοητή».




«ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ» ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΣΟΜΣΚΙ


Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις του με το "κακό κράτος του Ισραήλ" (ο σιωνισμός πάντα έκανε τζιζ στο «προσεκτικό» λεξιλόγιο του γλωσσολόγου), ο Τσόμσκι, με τη βοήθεια των μέσων αυτών και άλλων παράλληλων που δεν κρύβουν ότι χρηματοδοτούνται από  foundations του Σόρος και παρομοίων (όπως το Democracy Now! της Amy Goodman κλπ.), έχει δημιουργήσει μια ανυπόστατη φήμη ότι είναι και…υπέρ του απελευθερωτικού αγώνα των Παλαιστινίων, την ίδια στιγμή που ο ίδιος δηλώνει Σιωνιστής ενώ και στην πράξη ανήκει στο ρεύμα ενός «προοδευτικού» ρατσιστικού σιωνισμού, που είναι κυρίαρχος στην εκφυλισμένη «Αριστερά».


Είναι χαρακτηριστικό λοιπόν ότι ο ίδιος δεν υιοθέτησε ποτέ άποψη για ενιαίο διαπολιτισμικό κράτος στην Παλαιστίνη, ως τη μόνη βιώσιμη λύση στο Παλαιστινιακό, σε αντίθεση με μεγάλα κινήματα Εβραίων και Παλαιστινίων που και παλιά (Χάνα Άρεντ, Ισαάκ Ντόιτσερ) και σήμερα (Ilan Pappe, Oren Ben-Dor, Jonathan Cook, Omar Barghouti, Ghazi Falah, Ali Abunimah)  παλεύουν γι' αυτόν τον αγώνα, ενώ βέβαια η Χαμάς μόνο προσωρινά και ως λύση ανάγκης δέχεται τη λύση των δύο κρατών, σε αντίθεση με τον «αναρχικό και αντι-κρατιστή» Τσόμσκι που την προωθεί ως την αρχή και το τέλος της «αυτοδιάθεσης» των λαών της περιοχής. 


Ενδεικτικά μάλιστα, το 2004, αφού καλούσε να ψηφίσει ο λαός τους καλούς «Δημοκρατικούς» του Αμερικάνικου συστήματος, δεν είχε διστάσει να αποκαλέσει την Παλαιστινιακή αντίσταση καθώς και την αντίσταση στην κατοχή στο Ιράκ κτλ. ως «τρομοκρατική»:


Έτσι, όπως είχε γράψει ο Τσόμσκι το 2004 σε άρθρο του όπου υιοθετεί τον δημοκρατικό υποψήφιο (που —σημειωτέο— διανέμεται από την …ναυαρχίδα των καπιταλιστικών ΜΜΕ, το Συνδικάτο των New York Times): «οι αμερικανικές εκλογές μάς φέρνουν μπροστά σε ένα σταυροδρόμι. Σε τούτο το αμερικανικό σύστημα απέραντης ισχύος, οι μικρές διαφορές μπορεί να μεταφραστούν σε μεγάλα αποτελέσματα με μακροπρόθεσμες συνέπειες» (Ελευθεροτυπία - 24/03/2004)Στο ίδιο άρθρο δεν διστάζει να κατατάξει ως «τρομοκρατικές» ακόμη και τις επιθέσεις κατά της κατοχής στη Βαγδάτη, την Παλαιστίνη:  «Μαζί με τη Μαδρίτη, η λιτανεία του τρόμου μετά την 11η Σεπτεμβρίου περιλαμβάνει τη Βαγδάτη, το Μπαλί, την Καζαμπλάνκα, την Κωνσταντινούπολη, την Τζακάρτα, την Ιερουσαλήμ, τη Μομπάσα, τη Μόσχα και το Ριάντ». (Σε νεώτερο σχόλιο που «ανέβασε» στην ιστοσελίδα του -25/3/2004- ο Τσόμσκι πήρε αναφανδον θέση για την υπερψήφιση του Κέρι με το «επιχείρημα» ότι αλλιώς αγνοούμε τον πραγματικό κόσμο που αναγκαστικά  θα μας αγνοήσει και αυτός). 


Το ίδιο έκανε, με τον πιο έμμεσο τρόπο των ίσων αποστάσεων, και στην κτηνωδία του πολέμου του Σιωνιστικού Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας το 2009, που οδήγησε στη σφαγή άνω των 1400 Παλαιστινίων, των περισσότερων άμαχων, μαζί με άλλους επίσης τιμημένους «διανοητές» της διεθνούς «Αριστεράς», όταν συνυπέγραψε δήλωση στην οποία καταδίκαζε με περίσσεια υποκρισίας και θράσους τις «αντιπαραγωγικές πρακτικές» επιτιθέμενων αλλά και…αμυνόμενων!


Όλα αυτά βέβαια δεν είναι τυχαία. Ο Τσόμσκι έβλεπε πάντα μόνο ως πρόβλημα τις "κακές Ισραηλινές πολιτικές" που επιβλήθηκαν μετά το 1967 από «κακές Ισραηλινές κυβερνήσεις» (σε αντίθεση με τις «καλές», όπως ο ίδιος αντίστοιχα είναι «καλός» σιωνιστής, όχι «κακός»), χωρίς ποτέ να θέτει ζήτημα ότι η πηγή του προβλήματος ήταν ο ίδιος ο σιωνιστικός ρατσισμός που συνόδευε το "Καθαρό Εβραϊκό Κράτος", ένα κράτος το οποίο χτίστηκε εξ αρχής επάνω στην εθνοκάθαρση των Αραβικών λαών που ζούσαν για αιώνες στην Παλαιστίνη. Βλ. σχετικά και το τελευταίο κεφάλαιο στο άρθρο του περιοδικού μας «Αντιεξουσιαστές και Μεταμοντέρνα Κινήματα» εδώ:]


Αυτός λοιπόν είναι ο Τσόμσκι που προσκυνάει σήμερα σύσσωμη η εκφυλισμένη «Αριστερά» διεθνώς και στο Προτεκτοράτο της υπερεθνικής ελίτ και της ΕΕ, την Ελλάδα, κάνοντας για ακόμη μια φορά σε τόσο κρίσιμες εποχές τον προοδευτικό «λαγό» που νομιμοποιεί τα εγκλήματα της υπερεθνικής ελίτ: από τους πολέμους της στη Μ. Ανατολή, με την καταστροφή ολόκληρων λαών και της δυνατότητας αυτοδυναμίας και απελευθέρωσης τους από το σύστημα στο μέλλον, μέχρι τους Οικονομικούς Πολέμους της ενάντια στους λαούς της Ευρώπης μέσω της ίδιας της ΕΕ, από την οποία όλη η άθλια «Αριστερά» αυτή του συστήματος όχι μόνο δεν θέτει θέμα εξόδου, αλλά τώρα φτάνει στο ξεφτιλισμένο σημείο να φιλοτεχνεί, μέσω εγκάθετων τελικά «διανοητών» όπως ο Τσόμσκι, και μια θετική της εικόνα, με «ασπιρίνη για τον καρκίνο» τις συνωμοσιολογικές πινελιές κριτικής του για τις «κακές της πολιτικές», ενώ οι λαοί αυτοί οδηγούνται στην απόγνωση και μόνο με την ωμή αστυνομική βία τους συγκρατούν οι ελίτ τους!

πηγή
http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2014/07/blog-post_9394.html

Το επαχθές, επονείδιστο χρέος και το άθλιο παιχνίδι με την Ελλάδα



του Γεωργίου Εμ. Δημητράκη
Από την έναρξη της κρίσης χρέους το 2008/09, η οποία είναι μοναδική περίπτωση, διότι έχει κυρίως ενδογενή χαρακτηριστικά π.χ. διαφθορά, μια τελείως κατεστραμμένη Δημόσια Διοίκηση, φοροδιαφυγή κ.λπ., παρατηρείται  μια έντονη και συστηματική παραπλανητική προπαγάνδα. Μία προπαγάνδα η οποία όχι μόνον αποκρύπτει και διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, δηλαδή τα πραγματικά αίτια της κρίσης χρέους εις την Ελλάδα και τον σωστό τρόπο αντιμετώπισής της, αλλά ταυτόχρονα σε καθημερινή βάση τρομοκρατεί τους Έλληνες για τις σοβαρές συνέπειες που θα υποστούν εάν δεν αποδεχθούν τις «λύσεις» που προτείνονται, δηλαδή την αποδοχή των υστερόβουλων σχεδίων που επιβάλλει με εκβιασμούς η ηγεσία του
Βερολίνου εις τον Ελληνικό Λαό.
Αυτή η εμμονή της ΤΡΟΙΚΑ να αλλάξει τα πάντα εις την Ελλάδα, μέχρις του σημείου να στραγγαλίσει την ελληνική οικονομία και να φέρει τη πλειονότητα του ελληνικού πληθυσμού εις το όρια της πτώχειας, διότι όπως δείχνουν οι εξελίξεις περί αυτού και μόνον πρόκειται, όλα  αυτά τα τραγικά που συμβαίνουν εις την χώρα μας, δημιουργούν  όχι μόνον εύλογα ερωτηματικά, αλλά και σοβαρότατες υποψίες. Όμως, λιπόθυμοι από τα αλλεπάλληλα κτυπήματα που δεχόμαστε, αδυνατούμε να ερμηνεύσουμε τους εκβιασμούς των Ευρωπαίων ηγετών, οι οποίοι και αυτοί οι ίδιοι κατάντησαν να είναι τώρα υποχείριοι και πειθήνια όργανα της πανίσχυρης τώρα Γερμανίας, ότι για την καταβολή της «δόσης» που κάθε τόσο εκλιπαρούμε, πρέπει να «εκπληρώσουμε όλα τα μέτρα και προαπαιτούμενα».
Η Πατρίδα μας, με ένα ΑΕΠ μόλις 1.63% του συνόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), και μόλις 0.22% του παγκοσμίου, μία ανέκαθεν «ουραγός οικονομία» της Ευρώπης με πολλές όμως διαρθρωτικές παθογένειες, ουδόλως απειλεί με το χρέος της  την Ε.Ε. και το ΕΥΡΩ. Αυτό σε σύγκριση με την φούσκα των ακινήτων εις την Ισπανία που ανέρχεται εις το 1.8 τρις Ευρώ, τα υπέρογκα χρέη της Ιταλίας, αλλά και το μεγάλο δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας, το οποίο αποκρύπτεται, όπως π.χ. και αυτό της Γερμανίας. Το «πρόβλημα της Ελλάδος» θα μπορούσε να λυθεί από την αρχή της κρίσης εντός ενός μηνός!
Υποστηρίζεται διαρκώς από πολλούς δήθεν «ειδήμονες», ότι τα δημοσιονομικά ελλείμματα και το χρέος της χώρας μας, θα μπορούσαν να καλυφτούν πλήρως από την πάταξη της φοροδιαφυγής, την είσπραξη των βεβαιωμένων φόρων που δεν καταβάλλονται, και την επιβολή φόρου 45% εις τα κεφάλαια που διέφυγαν εις το εξωτερικό. Αλλά ότι αυτό δεν είναι εφικτό, λόγω δήθεν «αδυναμίας του  κρατικού μηχανισμού», αλλά και της δήθεν «άρνησης της Ελβετίας» να παράσχει όλα τα σχετικά στοιχεία που διαθέτει.
Πρόκειται για αστεία επιχειρήματα που υπερβαίνουν τα όρια της γελοιότητας, αλλά και ταυτόχρονα δημιουργούν σοβαρότατες υποψίες για την ύπαρξη ενός υποχθόνιου σχεδίου που αποσκοπεί εις την χρησιμοποίηση της Ελλάδος ως «μοντέλο» για την αποδόμηση των κοινωνικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων των λαών της Ευρώπης.
Είναι πράγματι περίεργο, ότι παρά όλη την ηλεκτρονική τεχνολογία που διαθέτει η Δημόσια Διοίκηση, αλλά και την τεχνική υποστήριξη εκατοντάδων Γερμανών, Γάλλων, Ολλανδών, Βέλγων, Φιλανδών  ειδικών εμπειρογνωμόνων, που έχουν εγκατασταθεί εδώ και 4 χρόνια εις την Ελλάδα, να μη είναι εφικτή η είσπραξη δισεκατομμυρίων ευρώ, για να αντιμετωπισθεί το χρέος της χώρας μας. Παράλληλα μεγάλες υποψίες δημιουργεί το γεγονός, ότι εδώ και 6 σχεδόν χρόνια, οι δανειστές, δηλαδή η ΤΡΟΙΚΑ, οι οποίοι θα  «έπρεπε να ενδιαφέρονται» για την είσπραξη των κεφαλαίων που έχουν δανείσει την χώρα μας, να έχουν πράξει «5 ολέθρια λάθη», σκόπιμα βέβαια, προς μεγάλη έκπληξη όλων των μεγάλων οικονομολόγων και ειδημόνων του πλανήτη:
α) κατέστρεψαν την ελληνική οικονομία, από την οποία θα μπορούσαν να εισπράξουν με απόλυτη σιγουριά τα κεφάλαια των, δηλαδή έσφαξαν την αγελάδα που δίνει το γάλα και το κρέας, β) δημιούργησαν 2 εκατ. ανέργους με παράπλευρες απώλειες για το σύνολο της οικονομίας και του δημοσιονομικού ελέγχου, γ) άφησαν ανέπαφο τον υδροκέφαλο, αντιπαραγωγικό και σπάταλο Δημόσιο τομέα, από τον  περιορισμό του οποίου θα μπορούσαν να ωφεληθούν επιπλέον και οι δανειστές, δ) αύξησαν το ποσοστό της ύφεσης σε ανεπανόρθωτο πλέον βαθμό και διάρκεια, και ε) μέσω της εμμονής των εις τα εργασιακά επιδιώκουν την καθήλωση της αμοιβής κάτω των 400 Ευρώ, την κατάργηση των τριετιών και αποζημιώσεων, εις δε τους νέους κάτω των 25 ετών, την καθιέρωση αμοιβών πείνας.
Όμως όλα αυτά που συμβαίνουν εις την χώρα μας, δεν είναι τυχαία, αν δεν υπάρχει πίσω από όλα αυτά μια μακροπρόθεσμη στρατηγική και ένα σχέδιο της ηγεσίας του Βερολίνου που συνοψίζεται ως εξής:  η εξοντωτική πολιτική λιτότητας του Βερολίνου, το οποίο εδώ και 6   χρόνια μέσω της ΤΡΟΙΚΑ επιβάλλεται εκβιαστικώς εις την Ελλάδα, με την κατάργηση των δικαιωμάτων επαρκής και αξιοπρεπής διαβίωσης των ανθρώπων, αποσκοπεί εις την τρομοκράτηση και άλλων λαών -εκτός μερικών εξαιρέσεων- της Ε.Ε. Ήδη διαφαίνονται οι πρώτες συνέπειες εις την Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, οι πρώτες μεγάλες διαμαρτυρίες εις την ίδια την Γαλλία και την Μεγάλη Βρετανία, που εις το τέλος θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες.
Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, εάν δηλαδή δια των απειλών, των ασφυκτικών πιέσεων, της τρομοκρατίας και εκφοβισμού που ασκείται καθημερινώς δια των ΜΜΕ και διαφόρων φορέων της Ε.Ε., ότι η μη εφαρμογή της λιτότητας θα οδηγήσει εις την διάλυση της Ευρωζώνης, σε έσχατη περίπτωση και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή ακόμη εάν διατηρηθεί η Ε.Ε. σε περιορισμένη μορφή, αυτό δεν ενδιαφέρει και τόσο πολύ το Βερολίνο. Διότι και εις τις δύο περιπτώσεις, μόνο η σύγχυση και ο πανικός που δημιουργείται εις τους λαούς της Ευρώπης από τα σκληρά και βάρβαρα μέτρα λιτότητας του Βερολίνου, θα έχει επικίνδυνες συνέπειες και θα οδηγήσει αναπόφευκτα εις την υποταγή και κηδεμονία της Ευρώπης από την Γερμανία.
Η πολιτική λιτότητας που επιβάλλει με εκβιασμούς  η ηγεσία του Βερολίνου στηρίζεται  αφενός μεν εις τα τεράστια αποθέματα που διαθέτει και που εξοικονόμησε από την οικονομική της πολιτική και με το Ευρώ, και η οποία ανέδειξε την Γερμανία σε πανίσχυρη χώρα εις το παγκόσμιο στερέωμα, αλλά ταυτόχρονα και εις τους φόβους που διακατέχεται η ίδια και τον θανάσιμο κίνδυνο που διαβλέπει από τον ανταγωνισμό της με την Κίνα, Ινδία και Βραζιλία και σε δεύτερη μοίρα την Ρωσία και Νότια Αφρική. Ανταγωνιστές με πολύ χαμηλό κόστος εργασίας. Όμως με τα μέτρα εξοντωτικής λιτότητας και την καθήλωση των αμοιβών εις τους λαούς της Ε.Ε., που ήδη ελέγχει, περνάει και τα σχετικά μηνύματα εις τους πολίτες της δικής της χώρας περί μείωσης του κόστους εργασίας. Ήδη εις την ίδια την Γερμανία, βάσει Στατιστικής, 16.1%  των πολιτών ευρίσκονται εις τα όρια της πτώχειας και 5 εκ. απασχολούνται με μηνιαίο μισθό των 400 Ευρώ, που έχει επιβάλλει με τον Νόμο HARZT ο προκάτοχός της  κ. Μέρκελ Καγκελάριος  GerhardSchröder.
Η δε επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων και η εκποίηση δημόσιας περιουσίας και εθνικού πλούτου που και αυτά επιβάλλει μέσω των εκβιαστικών, εξοντωτικών μνημονίων και προαπαιτούμενων, όχι μόνον εις την Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες, θα έχει ως αποτέλεσμα την εξαγορά χιλιάδων επιχειρήσεων, έναντι πινακίου φακής, από Γερμανούς κυρίως επιχειρηματίες, με τεράστια αποθέματα των Γερμανικών Τραπεζών, οι οποίοι σε συνάρτηση με τις αμοιβές πτώχειας και την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων θα αποκτήσουν τεράστια κέρδη.
Όλες αυτές οι εξελίξεις που ξεκίνησαν από την Ελλάδα, φαίνεται ότι ανησυχεί την Ουάσινγκτον, η οποία προτάσσει, ως γνωστόν, εμπόδια εις τα σχέδια του Βερολίνου, με το οποίο εδώ και 6 χρόνια ευρίσκεται σε μεγάλη διάσταση. Ένα πράγμα είναι όμως σίγουρο. Οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν δύο πράγματα: α) να χρησιμοποιήσει η Γερμανία την τεράστια οικονομική της ισχύ για την υποταγή και κηδεμονία της αδύναμης από την κρίση χρέους Ευρώπης, και β) την διείσδυση και περεταίρω διεύρυνση της Γερμανίας εις τις οικονομίες της Άπω Ανατολής, Ινδίας, Βραζιλίας και Νοτίου Αφρικής. Ως εκ τούτου η σύγκρουση των  ΗΠΑ με την πανίσχυρη και επικίνδυνη τώρα Γερμανία είναι αναπόφευκτη.
Όμως η αναχαίτιση της Γερμανίας είναι εφικτή με την κοινή συμμαχία, αντίδραση και εναντίωση όλων εκείνων των λαών της Ευρώπης οι οποίοι εδώ και 6 χρόνια δέχονται τις εκβιαστικές, βάρβαρες και ταπεινωτικές πολιτικές της ηγεσίας του Βερολίνου.
Υποσημείωση: Ο Γεώργιος Εμ. Δημητράκης διαμένει στην Ξάνθη. Σπούδασε Πολιτικές-Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία στη Βόννη και Ιστορία και Πολιτιστική κληρονομιά στην Αθήνα. Διετέλεσε επί 5 χρόνια υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας.


Πηγή: 
http://ideopigi.blogspot.gr/2014/07/blog-post_1938.html

Οι "μαύρες" επιχειρήσεις της CIA στην Ελλάδα: Ολόκληρο το δίκτυο

 Την επιχειρησιακή ομάδα της CIA που είχε οργανώσει διάφορες "μαύρες επιχειρήσεις" ("Black Ops") στην Ελλάδα τουλάχιστον μέχρι το 2012, μεταξύ των οποίων τις υποκλοπές μέσω του δικτύου της Vodafone, τον σχεδιασμό της απόπειρας δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και ίσως ενέχεται στον θάνατο του υπαλλήλου της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη, ο οποίος βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του, εντόπισε ομάδα δικαστικών και εισαγγελέων υπό τον εισαγγελέα Β.Φούκα.
Οι παρακολουθήσεις φυσικά συνεχίζονται μέχρι και σήμερα (διακριβωμένο ότι γινόντουσαν μέχρι και το 2012 παρακολουθήσεις).

Στο δίκτυο εμπλέκονται διάφορα "αστέρια" της δημοσιογραφίας, σύμβουλοι υπουργών και πολιτικών κλπ.
Το «Βήμα» αναφέρει, ότι το καλοκαίρι του 2013 ένας άλλος εμπλεκόμενος στην υπόθεση είχε τηλεφωνικές επαφές με σύμβουλο γνωστού πολιτικού παράγοντα με στόχο να μάθει στοιχεία για τα ταξίδια του προϊσταμένου του και να τα μεταβιβάσει στο εξωτερικό.
Οι δικαστές θεωρούν ότι έχει ήδη το δίκτυο έχει αποκαλυφθεί:
"Για εμάς είναι στοίχημα να απαλλάξουμε την χώρα από τα παράσιτα που έχουμε εντοπίσει. Εκτός από τους εμπλεκόμενους, που κινούνται στις παρυφές της
πολιτικής, δεν λείπουν οι λομπίστες, αλλά και σκοτεινά πρόσωπα, δήθεν δημοσιογράφοι και δημοσιολογούντες, που σπεύδουν με το αζημίωτο να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε σκοτεινά κέντρα σε βάρος των συμφερόντων της χώρας μας" αναφέρει ένας από αυτούς.

Ο ανακριτής πιστεύει πως λειτουργούσε στην χώρα μας το ίδιο σύστημα παρακολούθησης με αυτό που καταγγέλλουν Βερολίνο αλλά και ο Σνόουντεν. Οι Αρχές περιμένουν πολλά από έναν ελληνοαμερικανό ο οποίος φέρει το κωδικό όνομα William B.
Είναι ο άνθρωπος που αγόρασε καρτοκινητό από τον Πειραιά, Ακτή Μιαούλη, δίνοντας το όνομα Πέτρου. Μέσω αυτού του καρτοκινητού ενεργοποιούνταν σύστημα παρακολούθησης το οποίο παρακολουθούσε κρίσιμους στόχους: Τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, κορυφαία στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του υπουργείου Δημόσιας Τάξης κλπ
"Υπάρχουν ενδείξεις ότι παρακολουθήσεις γίνονταν και μετά το καλοκαίρι του 2012 σε υψηλά πρόσωπα", αναφέρει δικαστής.
Το σημαντικό στοιχείο είναι το γεγονός πως πραγματοποιήθηκε έρευνα παρουσία εισαγγελέα σε σπίτι στα νότια προάστια, όπου βρέθηκαν μηχανήματα τα οποία αποδεικνύουν πως εκεί γινόταν λήψη και αποστολή πληροφοριών στο εξωτερικό.
Μέχρι στιγμής υπήρχε μια γενικευμένη πεποίθηση πως στην Ελλάδα λειτουργεί μηχανισμός της CIA ο οποίος παίζει κατασκοπευτικά παιχνίδια, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο να αποδειχθεί.



Με βάση τα αποτελέσματα των ερευνών, ωστόσο, υπάρχουν στοιχεία τα οποία καταγράφουν τη έντονη δράση και άλλων μυστικών υπηρεσιών σε βάρος της χώρας, αλλά και στελέχη ξένων υπηρεσιών πληροφοριών οι οποίες πουλούσαν με το αζημίωτο πληροφορίες σε επιχειρηματίες.
Λάποια πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται στο κύκλωμα βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από τις αρχές εδώ και αρκετό καιρό, ενώ υπάρχουν συνομιλίες και καταγεγραμμένες συναντήσεις.
Ειδικότερα, μετά το 2012, φέρεται να στήθηκε ένα λόμπι ώστε να επηρεαστούν οι αγορές υπέρ εταιρειών που εδρεύουν στη Μέση Ανατολή, ενώ, ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση πώλησης ενός «φιλέτου» με παρασκηνιακές διεργασίες για να εκχωρηθεί αυτό σε εταιρεία του εξωτερικού.
Οι συνομιλίες υποκλάπηκαν από πρώην διπλωμάτη, μετά την άρση απορρήτου.
Θύματα παρακολουθήσεων έχουν πέσει και οι σημερινοί ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Στο συμπέρασμα αυτό, φέρεται να οδηγείται η ανάκριση που βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών μελών της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή αλλά και για το σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας.

Και αυτό διότι ο γ’ τακτικός ανακριτής που διενεργεί τη σχετική έρευνα, κ. Δημήτρης Φούκας, φέρεται να έχει στη διάθεσή του, απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες από τις οποίες προκύπτει ξεκάθαρα ότι κάποιοι μετέφεραν ιδιαίτερα ευαίσθητες πληροφορίες για συγκεκριμένες κινήσεις ανώτατων πολιτικών παραγόντων, ακόμη και το 2013.

Χαρακτηριστική είναι η συνομιλία που περιλαμβάνεται στη δικογραφία και από την οποία φαίνεται πως πρόσωπο που έχει μπει για τα καλά στο κάδρο της ανάκρισης ενημερώνει με λεπτομέρειες τον συνομιλητή του για όλες τις παραμέτρους του ταξιδιού του κ. Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2013.

Το πρόσωπο που ακούγεται στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες και φαίνεται να γνωρίζει άκρως ευαίσθητες πληροφορίες για το ταξίδι του κ. Σαμαρά στις ΗΠΑ και να τις μεταφέρει στον συνομιλητή του είναι ο Α.Κ.

Πρόκειται για 69χρονο Ελληνοαμερικανό στο σπίτι του οποίου στην Πλάκα την περασμένη Παρασκευή έλαβε χώρα έφοδος στο πλαίσιο της ανακριτικής έρευνας.

Όσο για τον συνομιλητή του, το πρόσωπο δηλαδή το οποίο ο Α.Κ. φέρεται να ενημερώνει με λεπτομέρειες για το πρωθυπουργικό ταξίδι, δεν είναι άλλος από τον Αλεξ Ρόντο, το γνωστό σύμβουλο του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου.

Ο Αλεξ Ρόντος μάλιστα έχει κληθεί από τον ανακριτή και έχει καταθέσει ως μάρτυρας στην υπόθεση, ενώ με την ιδιότητα του μάρτυρα περνάει επίσης αυτή την εβδομάδα το κατώφλι του ανακριτή και ο Α. Κ.

Η συγκεκριμένη συνομιλία που περιλαμβάνεται στη δικογραφία ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, και το στοιχείο που έδωσε το έναυσμα στις ανακριτικές αρχές να ερευνήσουν την οικία του 69χρονου Ελληνοαμερικανού.

Πρόκειται, ωστόσο, για μία μόνο συνομιλία από τις δεκάδες που έχουν καταγραφεί στο πλαίσιο της ανακριτικής έρευνας.

"Το συγκεκριμένο πρόσωπο εμφανίζεται να μιλάει με πολύ κόσμο, πολιτικούς και κρατικούς αξιωματούχους, και να προωθεί ισραηλινά συμφέροντα στην Ελλάδα», ανέφερε πρόσωπο που είναι σε θέση να γνωρίζει από πρώτο χέρι την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών αλλά και του αποκαλούμενου σχεδίου «αποσταθεροποίησης της χώρας" που απασχολεί επί σειρά ετών τις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές της χώρας.




Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σπίτι του Α.Κ. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έγγραφα που ενισχύουν τα έως τώρα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί στην ανάκριση και σύμφωνα με αυτά συγκεκριμένα ισχυρά συμφέροντα διεκδικούσαν με παρασκηνιακές μεθόδους, όπως για παράδειγμα οι υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών και οι παρακολουθήσεις, προνομιακή πρόσβαση στο εγχώριο επιχειρηματικό γίγνεσθαι.

Πρόκειται για μεγάλες εταιρείες που, όπως προκύπτει, για να πετύχουν τους στόχους τους δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και απόμαχα στελέχη μυστικών υπηρεσιών που διέθεταν την... τεχνογνωσία για τις παρακολουθήσεις.

Ήδη, εξάλλου, η ανάκριση έχει ταυτοποιήσει το πρόσωπο που θεωρείται ως ο πρωταγωνιστής στις τηλεφωνικές υποκλοπές συνομιλιών τη διετία 2004-2005 μελών της τότε κυβέρνησης Καραμανλή, αλλά και άλλων κρατικών αξιωματούχων.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο αναγνώρισαν μάρτυρες από φωτογραφίες που τους επιδείχθηκαν από τον ανακριτή όπου κλήθηκαν και κατέθεσαν.

Από τις καταθέσεις τους κατέστη σαφές για την ανάκριση ότι πρόκειται για τον άνθρωπο που είχε φυσική παρουσία στην Ελλάδα πριν και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και προμηθεύονταν τα καρτοκινητά-«σκιές» από κατάστημα στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για τις αρμόδιες δικαστικές αρχές θεωρείται πλέον δεδομένο πως το παιχνίδι των παρακολουθήσεων ανώτατων πολιτικών παραγόντων παιζόταν στην Ελλάδα (και) εν έτει 2013 και δεν τελείωσε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν αφού συνεχώς έρχονται στο φως νέα στοιχεία, με τις Αρχές που ερευνούν την υπόθεση να έρχονται συχνά πυκνά προ εκπλήξεων.

Κάτι τέτοιο συνέβη όταν για παράδειγμα διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν κοινά σημεία στην υπόθεση των υποκλοπών και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ).

Πιο συγκεκριμένα, πρόσωπο που φέρεται να έχει διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο σε μεταφορά πληροφοριών βρίσκεται παράλληλα πίσω από συγκεκριμένη ΜΚΟ και μάλιστα έχει λάβει μεγάλες χρηματοδοτήσεις.

Το πρόσωπο αυτό που βρίσκεται στο επίκεντρο της ανακριτικής έρευνας ανήκει στο περιβάλλον κορυφαίου πολιτικού και το ζητούμενο πλέον είναι να εξεταστεί πώς διέθεσε τα εκατομμύρια που έλαβε ως χρηματοδότηση.

Τα ευρήματα που συλλέγονται στο πλαίσιο της ανακριτικής έρευνας αξιολογούνται πλέον ως ιδιαίτερα σοβαρά, με τις Αρχές να θεωρούν πλέον ώριμη την υπόθεση ώστε να μπορεί να σταθεί σε ακροατήριο και να οδηγήσει ακόμη και σε καταδίκες συγκεκριμένων προσώπων.

Εκτιμούν δε ότι τα στοιχεία είναι πλέον ισχυρά και παραπέμπουν με νόημα στο περιεχόμενο απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για την προώθηση συμφωνιών (και) στον αμυντικό τομέα της χώρας με αντάλλαγμα την αξιοποίηση συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου και όχι μόνο.

Επιπλέον, στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και στοιχεία για έξι offshore εταιρείες, με μία εξ αυτών να είναι «μαϊμού».

Η συγκεκριμένη εταιρεία συστάθηκε με ψεύτικα ΑΦΜ και σ’ αυτήν ανήκουν κινητά τηλέφωνα με κατόχους Πακιστανούς που όμως δεν υπάρχουν! Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη ετοιμάζονται αιτήματα για το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.




Ως ιδιαίτερα σημαντική, όμως, αξιολογείται και η κατάθεση που έδωσε στον ανακριτή με την ιδιότητα του μάρτυρα ο Αλεξ Ρόντος, ο οποίος φέρεται να αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο περιστατικό με πρωταγωνιστή πολιτικό πρόσωπο του οποίου η δράση, σύμφωνα με αυτόν, κατέτεινε προς την εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων.

Όπως παρατηρούσαν νομικές πηγές, τα στόματα έχουν ανοίξει, αφού για πρώτη φορά αναφέρονται ονόματα και διευθύνσεις.

Η δικαστική έρευνα για το απίστευτο αυτό πολιτικοδικαστικό θρίλερ ξεκίνησε το 2006 όταν αποκαλύφθηκε πως επί μία διετία περίπου (2004-2005) παρακολουθούνταν τηλέφωνα μελών της τότε κυβέρνησης της Ν.Δ. και άλλων κορυφαίων κρατικών αξιωματούχων.

Ωστόσο, η δικογραφία το 2007 τέθηκε στο αρχείο για να ανασυρθεί από αυτό λίγο αργότερα, ενώ στην πορεία προέκυψε πως η υπόθεση των υποκλοπών συνδεόταν με σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού κ. Καραμανλή. Την έρευνα είχε διενεργήσει ο εισαγγελέας κ. Νίκος Ορνεράκης.

Γεννημένος το 1945 στην Ελλάδα, ο Α. Κ. φαίνεται πως είναι ένα πρόσωπο με πολυσχιδή δράση. Καταρχάς έχει στην κατοχή του εκδοτικό οίκο με την επωνυμία «Μέλισσα», ενώ κατά καιρούς εμφανίζεται να συμμετέχει σε εταιρείες που σχετίζονται με την ιδιωτικοποίηση στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου αλλά και με εταιρείες οπλικών συστημάτων, όπως η περίφημη SAIC που είχε κερδίσει τον διαγωνισμό της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων και μέχρι σήμερα το περίφημο TETRA δεν λειτουργεί στο 100%.

Στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που αποκαλύπτει η έρευνα του κ. Φούκα ο Α.Κ. εμφανίζεται να μιλάει με ισχυρά πολιτικά πρόσωπα και από τα όσα λέει φαίνεται ότι ενεργεί για την προώθηση ισραηλινών συμφερόντων στην Ελλάδα.

Το όνομα του Α.Κ. είχε δει το φως της δημοσιότητας και το καλοκαίρι του 2003 όταν βρισκόταν σε εξέλιξη η δίκη, σε πρώτο βαθμό, για την υπόθεση της 17Ν.

Καταθέτοντας ως μάρτυρας στο δικαστήριο ο δημοσιογράφος Γιώργος Καράμπελας, όταν είχε εκδώσει το βιβλίο του «Το ελληνικό αντάρτικο των πόλεων, 1974-1985», είπε πως ο Α.Κ. τον είχε πλησιάσει και του είχε προτείνει αντί 2 εκατ. δολαρίων να αγοράσει τα συγγραφικά δικαιώματα και να εκδώσει το βιβλίο του στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, όπως κατέθεσε ο δημοσιογράφος (η κατάθεσή του περιλαμβάνεται στα επίσημα πρακτικά της δίκης), ο Α.Κ. του έθεσε κάποιους όρους για να προχωρήσει στην έκδοση του βιβλίου στις ΗΠΑ.

Ένας από αυτούς ήταν να προσθέσει στο βιβλίο του ένα ή δύο κεφάλαια που να αφορούν τον Ανδρέα Παπανδρέου και να αναδεικνύουν τη σχέση του με τον Μουαμάρ Καντάφι, τον Σαντάμ Χουσεΐν και τον Γιασέρ Αραφάτ.

Επίσης ο Α.Κ. ζήτησε από τον δημοσιογράφο, σύμφωνα με την κατάθεσή του, να μπλέξει τον Ανδρέα Παπανδρέου με τη «17 Νοέμβρη».

Ο Α.Κ. γεννήθηκε στην Ελλάδα, αλλά τα περισσότερα χρόνια της ζωής του τα πέρασε στη Νέα Υόρκη όπου μετακόμισε με τους γονείς του σε μικρή ηλικία.

Στο πρόσωπό του οι Αρχές θεωρούν ότι βλέπουν τον επικεφαλής ενός δικτύου διακίνησης ευαίσθητων πληροφοριών που είχε στηθεί στην Ελλάδα με στόχο την προώθηση συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων.

Πρόβλεψή μας: Δεν θα πειραχθεί "ούτε τρίχα" από το κεφάλι της επιχειρησιακής ομάδας της CIA. Καλή και τίμια η προσπάθεια του Β.Φούκα, αλλά...




Αλλωστε, εν εκτάσει, η μισή πολιτική ελίτ στην Ελλάδα "δουλεύει" για την CIA κι ένα άλλο ποσοστό για την MI6 και την Mossad...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
το είδα
http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2014/07/cia_14.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters