Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014

Ξύπνα λεβέντη μου τσολιά: Ιδρύεται το Κουρδιστάν στην Τουρκία

Του Σεντάτ Λατσινέρ*
Μετάφραση: Σάββας Καλεντερίδης
Οι Κούρδοι επεξεργάζονται τα της ανεξαρτησίας τους στο Βόρειο Ιράκ... Ο διαμελισμός του Ιράκ επιταχύνεται κάθε μέρα που περνάει...
Το ενδιαφέρον είναι ότι
κάτι ανάλογο παρατηρείται και στην Τουρκία, με διαφορετικές μεθόδους... Από τη μια πλευρά οικοδομείται η ιδέα του Κουρδιστάν της Τουρκίας και από την άλλη αυτή η αντίληψη μετατρέπεται σε επικρατούσα πολιτική άποψη...
Την προηγούμενη εβδομάδα η λειτουργία κόμματος με το όνομα "Δημοκρατικό Κόμμα Κουρδιστάν Τουρκίας" ("Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi") δεν κρίθηκε αντισυνταγματική και έτσι άνοιξε ο δρόμος για να χρησιμοποιούν πλέον τα κόμματα τη λέξη Κουρδιστάν στα ονόματά τους...
Μετά από αυτό, πολιτικές δομές που αποτελούν προέκταση του ΡΚΚ, θα ιδρύσουν αμέτρητες νόμιμες οργανώσεις και συλλόγους με το όνομα Κουρδιστάν. Με τον τρόπο αυτό η περιοχή θα μετατραπεί σε Κουρδιστάν Τουρκίας ("Türkiye Kürdistanı"). Ίσως μάλιστα σε ορισμένες περιοχές να αναρτηθούν πινακίδες που θα μας γράφουν "Καλωσορίσατε στο Κουρδιστάν Τουρκίας"...
Η Περίοδος Επίλυσης του Κουρδικού, μετατρέπεται στην ουσία σε περίοδο νομιμοποίησης του ΡΚΚ.
Η οργάνωση μπορεί πλέον να αναρτά παντού τη σημαία της και τα πορτραίτα του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν κυματίζουν παντού.
Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται η εντύπωση ότι η διοίκηση της περιοχής έχει περάσει στο ΡΚΚ.
***
Από την άλλη πλευρά το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP), προσπαθεί να εθίσει την κοινή γνώμη στην ιδέα του "Κουρδιστάν Τουρκίας"...
Εσχάτως η δήμαρχος του Ντιγιαρμπακίρ, Γκιουλτένν Κισανάκ (Gülten Kışanak), δήλωσε τα εξής στην Αμπερίν Ζαμάν, της εφημερίδας Ταράφ:
"Η προτεραιότητα στον αγώνα των Κούρδων μέχρι τώρα ήταν η αναγνώριση της ταυτότητάς τους. Τώρα προτεραιότητα είναι ο διαμοιρασμός της κυριαρχίας. Αν γίνει δημοψήφισμα σ' αυτήν την περιοχή, το 80% του λαού θα ψηφίσει υπέρ της αυτονομίας".
Η Αμπερίν Ζαμάν συνεχίζει: "Αν το ερώτημα ήταν η ανεξαρτησία;"
Και η Κισανάκ απαντά: "Το ίδιο ισχύει και γι' αυτό"!
Με άλλα λόγια, η Δήμαρχος του Ντιγιαρμπακίρ μιλάει για την ίδρυση ενός Κουρδιστάν, στο οποίο δεν θα ισχύει η κυριαρχία της Άγκυρας...
***
Από τούδε και στο εξής θα βλέπουμε κάθε μέρα τις κινήσεις του HDP και του PKK με κατεύθυνση την κυριαρχία και την ανεξαρτησία... Θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν κάθε θέση που θα τους βοηθήσει να φθάσουν στον στόχο του ανεξάρτητου Κουρδιστάν Τουρκίας.
Το θέμα που αναδεικνύουν με δηλώσεις τους την περίοδο αυτή, είναι η συμμετοχή τω δήμων στα έσοδα από τα πετρέλαια που εξορύσσονται από την περιοχή... Το HDP ζητεί πεισματικά τουλάχιστον το μισό από τα έσοδα του πετρελαίου που εξάγεται από τις πετρελαιοπηγές της περιοχής Μπάτμαν, να πηγαίνει στον τοπικό Δήμο. Το επιχείρημα που επικαλούνται είναι το εξής: Από τα έσοδα που προέρχονται από τον πλούτο της περιοχής, δεν επωφελείται καθόλου η τοπική κοινωνία και το χρήμα ρέει στις δυτικές περιοχές της Τουρκίας.
Όμως στην πραγματικότητα τα έσοδα από τους φόρους ου εισπράττονται από τη συγκεκριμένη περιοχή, είναι πολύ λιγότερα από τα κεφάλαια που διαθέτει το κράτος για την ίδια περιοχή. Όμως αυτό που επιδιώκει το HDP είναι να οικοδομήσει την ιδέα της ανεξαρτησίας στην περιοχή. Γι' αυτό δεν χάνει ευκαιρία να υπογραμμίζει ότι οι πλουτοπαραγωγικές περιοχής της περιοχής, με κυρίαρχα στοιχεία το πετρέλαιο και το νερό, ανήκουν στους Κούρδους...
***
Όπως έχουμε πει, σε κάθε σημείο της περιοχής υπάρχουν διαδηλώσεις... Οι διαδηλώσεις μικρής κλίμακος της οργάνωσης και οι επιδείξεις δυνάμεως,δεν θεωρούνται πλέον άξια προσοχής γεγονότα.
Το κράτος δεν θέλει να επέμβουν οι δυνάμεις ασφαλείας στις διαδηλώσεις.. Άλλωστε, και οι δυνάμεις ασφαλείας αποφεύγουν να επεμβαίνουν, από τη στιγμή που δεν νοιώθουν ότι έχουν την πλήρη στήριξη του κράτους... Έτσι, το ΡΚΚ έφθασε στο σημείο να χρησιμοποιεί τα σύμβολα της κυριαρχίας του με άνεση, μπροστά στα μάτια των δυνάμεων ασφαλείας.
Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, μετά από απαίτηση της οργάνωσης, έχει σταματήσει η κατασκευή καινούργιων φυλακίων της στρατοχωροφυλακής στην περιοχή... Αυτό δίνει την εντύπωση στο λαό ότι "στα θέματα ασφαλείας περνάει πλέον η βούληση του ΡΚΚ".
***
Ο επόμενος στόχος της οργάνωσης είναι να επιβάλει ιδέα του Κουρδιστάν Τουρκίας και στη συνέχεια να μετονομάσει τα στελέχη του ΡΚΚ σε "Δυνάμεις Ασφαλείας του Κουρδιστάν Τουρκίας", οι οποίες θα χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό της Τουρκίας. Στο επόμενο στάδιο θα επιδιώξουν να κάνουν πράξη το Μεγάλο Κουρδιστάν, δηλαδή να ενώσουν τις κουρδικές περιοχές της Τουρκίας, του Ιράκ και της Συρίας σε ένα ανεξάρτητο κράτος.
Αν αναρωτιέστε αν αυτό είναι δυνατόν να γίνει, αυτά που έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα μας λένε "γιατί όχι";
***
Εν συντομία, με βάση τις απόψεις ορισμένων, η Τουρκία έχει παραχωρήσει στο ΡΚΚ ό,τι της έχει ζητηθεί και έτσι έχει πετύχει την επίλυση του Κουρδικού χωρίς κόστος και εξαλείφοντας την τρομοκρατία.
Η μόνη επιδίωξη και προσδοκία του κράτους πλέον είναι να μην ξαναρχίσουν οι ένοπλες συγκρούσεις των δυνάμεων του κράτους με το ΡΚΚ... Λέγεται ότι τον Σεπτέμβριο θα βγουν έξω από τα σύνορα της Τουρκίας κι άλλες δυνάμεις ανταρτών του ΡΚΚ. Έτσι η οργάνωση θα επικεντρωθεί στις συγκρούσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Συρία και το Ιράκ και θα συνεχίσει να παίρνει αυτό που θέλει στην Τουρκία χωρίς να χρησιμοποιεί όπλα.
Συμπερασματικά, η ιδέα του ανεξάρτητου Κουρδιστάν δεν εξαπλώνεται μόνο στο Ιράκ αλλά εξαπλώνεται ταχύτατα και στην Τουρκία...
Αν ρωτούσατε "εσύ τι σκέφτεσαι γι' αυτό το θέμα;" θα προτιμούσα να αρκεστώ στην απλή και αντικειμενική παράθεση των γεγονότων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή.
Αυτά συμβαίνουν στην περιοχή...
*Ο Σεντάτ Λατσινέρ είναι έγκριτος Τούρκος ακαδημαϊκός.
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/07/blog-post_8875.html
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

50000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΗΣ ΑΙΘΕΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ. ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΠΥΡΗ ΓΝΩΣΗ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΕ ΝΑ ΕΝΘΥΜΗΘΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ!!!
ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ!!!
https://www.aitherikigrafi.gr/keimena

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters