Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Σαν ... πέρυσι: 4 Οκτωβρίου 2009

Θυμάστε τι έγινε πέρυσι στις 4 Οκτωβρίου 2009; Ή μήπως ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ να θυμάστε;

Είτε θέλετε να θυμάστε, είτε όχι, πέρυσι στις 4 Οκτωβρίου 2009, είχαμε εκλογές τις οποίες κέρδισε (*) το ΠΑΣΟΚ και από τότε έχουμε Πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου. Πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος!

Γιατί κέρδισε; Μα γιατί πιστέψαμε όλοι μας τα ΨΕΜΜΑΤΑ που....
μας είπε. "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ", "Θα στηρίξουμε τον μικρομεσαίο, τον φτωχό, τον συνταξιούχο" ... να πώ κι άλλα; Δεν θα το κάνω γιατί ήδη συγχίστηκα.

Βέβαια το "ΥΠΑΡΧΟΥΝ" δεν σήμαινε ότι ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ... Γι' αυτό έλεγε και το άλλο σύνθημα: "ΠΑΜΕ" ... εννοώντας "ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ"!! Υπήρχαν και ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ από τους δανειστές μας, ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΥΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΣ ΓΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΩΝ ΚΕΡ(Δ)ΟΣΚΟΠΩΝ της Goldman Sachs και της ΕΚΤ, ΚΑΤΑΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Ούτε Δημοψήφισμα, ούτε τίποτα! Η δε Βουλή, πλέον, ψηφίζει οτιδήποτε, ΑΦΟΥ ΠΡΙΝ έχει υπογράψει ο Παπακωνσταντίνου με τους δανειστές!! Δηλ. η Βουλή λειτουργεί πια ως "θέατρο" ... για τους "τύπους"!

Μα, θα μου πείτε, τι να κάναμε; Να ψηφίζαμε πάλι τον Καραμανλή; Μας έλεγε ότι θα περάσουμε δύσκολες μέρες και θα εφαρμόσει νέα μέτρα λιτότητας. Είχαμε άραγε άλλη επιλογή; Από το '74 μέχρι σήμερα δεν βρήκαμε άλλη επιλογή!! Μόνο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Έπρεπε λοιπόν να τα δεχτούμε; Όχι ... γι' αυτό και ψηφίσαμε έναν Σοσιαληστή. Πώς είπατε; Το έγραψα λάθος; Θέλει "ι" και όχι "η"; Εσείς κάνετε λάθος! Πολύ σωστά το έγραψα. Δηλαδή αν το έγραφα με "ι" θα μας φερόταν καλύτερα ή θα μας έκλεβε λιγότερο; Το ίδιο είναι. Γι' αυτό κι εγώ το γράφω με "η" ... γιατί το ΠΑΣΟΚ αποδείχτηκε Σοσιαληστικό ... αφού το πρώτο που έκανε ήταν να αρχίσει να ΚΛΕΒΕΙ τις συντάξεις, να ΚΟΒΕΙ τα φάρμακα, να ΚΟΒΕΙ τους μισθούς. Μάλιστα .... και πάλι θα πείτε ότι αυτά τα έκανε στους Δημοσίους Υπαλλήλους, στα ΤΡΩΚΤΙΚΑ δηλαδή του δημοσίου χρήματος (αυτά διάβαζα στα blogs). Αυτοί κάνανε την κρίση. Αυτοί φτάσανε την Ελλάδα στη χρεωκοπία. Οι Βο(υ)λευτές και όλοι οι άλλοι κύριοι και κυρίες της Βουλής ΔΕΝ έχουν ΚΑΜΙΑ ευθύνη. Μόνοι τους διορίζονταν οι δημόσιοι υπάλληλοι, μόνοι τους κλέβανε το δημόσιο χρήμα. Ε; Τι λέτε; Έτσι δεν είναι; Ή μήπως όχι;

Και τι κάνατε όταν ο Πάγκαλος είπε ότι "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ"; Αντιδράσατε; ΦΤΥΣΑΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ που τον άκουγε και τρέμανε τα βρακιά του μήπως τον απολύσουν αν τολμούσε να ρωτήσει: "ΤΙ ΛΕΤΕ κ. ΠΑΓΚΑΛΕ; ΜΙΛΑΤΕ ΣΟΒΑΡΑ; ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ... Γ Ι Α Τ Ι;; ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟ;"

Και, φυσικά, η απόδειξη όσων λέω είναι ότι ΤΑ ΙΔΙΑ (και χειρότερα) ΕΚΑΝΕ Η ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ μειώνοντας μισθούς, δώρα, ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ και αυξάνοντας το ΦΠΑ.

Και συνεχίζοντας, ψήφισαν και τον νόμο για το Ασφαλιστικό βάζοντας την ταφόπλακα σε όλους τους εργαζόμενους. Είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι το "έργο" της "κυβέρνησης" δεν θα τελειώσει μόνο με αυτά ... Θα ισοπεδώσει τα πάντα και μετά ... Τι θα γίνει μετά; Θα φύγει με ελικόπτερα; Θα παραιτηθεί όπως έκανε ο Καραμανλής; Συγχωρήστε με αλλά ΔΕΝ μπορώ να το προβλέψω.

Εκείνο που μπορεί να χαλάσει όλα τους τα σχέδια είναι το να μείνουμε ενωμένοι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και να μην πέφτουμε θύματα της Σοσιαληστικής προπαγάνδας ("φταίνε αυτοί - φταίνε οι άλλοι") που ως μοναδικό στόχο έχουν τη ΔΙΑΣΠΑΣΗ της κοινωνίας σε μικρότερες ομάδες.

Ο στόχος μας είναι ένας: "ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ". Το "ΕΓΩ" πρέπει να γίνει "ΕΜΕΙΣ".

Να μην ξεχνάμε ότι το "Διαίρει και βασίλευε" ήταν (και θα είναι) η πιο πετυχημένη μέθοδος διακυβέρνησης (η ιστορία το έχει αποδείξει).

Αντίθετα, "εν τη ενώσει η ισχύς" !!

Το δεδομένο είναι ότι πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος και συνεχίζουν ακάθεκτοι!! Κι αυτό γιορτάζουμε σήμερα. Τον ένα χρόνο Σοσιαληστικής Κυβέρνησης. Πόσο άραγε χρόνο χρειαζόμαστε για να φτάσουμε στον πάτο; Θα γιορτάσουμε και του χρόνου το δεύτερο χρόνο Σοσιαληστικής Κυβέρνησης;

Θα είμαστε τότε όλοι εδώ για αυτή τη "γιορτή"; Για να δούμε...

Είμαι σίγουρος πάντως ότι η νεολαία του ΠΑΣΟΚ σήμερα έχει μεγάλη γιορτή!!!

Τέτοιο Σοσιαλησμό δεν θα μπορούσαν ποτέ να ονειρευτούν !!

Χρόνια σας πολλά λοιπόν!!

(*) Οι βουλευτικές εκλογές του 2009 στην Ελλάδα διεξήχθηκαν πρόωρα κατόπιν αιφνίδιας διάλυσης της Βουλής και έκδοσης του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος 127/2009, στις 4 Οκτωβρίου, κατά τον τελευταίο εκλογικό νόμο 3231/2004, βάση του οποίου το πρώτο κόμμα πριμοδοτείται με 40 έδρες. Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν νίκη του κόμματος του ΠΑΣΟΚ, με πρόεδρο τον Γιώργο Παπανδρέου, με 43,9% και 160 από τις 300 βουλευτικές έδρες. Περισσότερα για τις Ελληνικές Βουλευτικές εκλογές του 2009
--
Με εκτίμηση

Blog: ΜΕ ΑΠΟΨΗ  http://meapopsi.wordpress.com

Ελληνικός στρατός κατά «εχθρού λαού»

Σε ασκήσεις ετοιμότητας για την αντιμετώπιση διαδηλώσεων επιδίδονται τις τελευταίες μέρες οι Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού στο Μεγάλο Πεύκο, όπως αποκάλυψε το εβδομαδιαίο περιοδικό ‘Επίκαιρα’.
Οι ένστολοι εκπαιδεύονται στη ρίψη χημικών και δακρυγόνων αλλά και στη σώμα με σώμα αντιμετώπιση του πλήθους, προφανώς σε μια επιχείρηση που.....

καμία σχέση δεν έχει με τη συνήθη στρατιωτική εκπαίδευση και δραστηριότητά τους.
Τα επιτελεία των υπουργών Εθνικής Άμυνας και “Προστασίας του Πολίτη” επεξεργάζονται σχέδια αντιμετώπισης του “εχθρού λαού” σε περίπτωση γενικευμένων ταραχών και κινητοποιήσεων που μπορεί να σταθεί αδύνατο για τις αστυνομικές δυνάμεις να συγκρατήσουν και να καταστείλουν.

Εδώ βέβαια επιβεβαιώνεται και η “συνέχεια” του κατασταλτικού κράτους που πνίγει ελευθερίες για να διατηρήσει την τάξη: Το κύμα οργής που χτύπησε την κυβέρνηση της “επάρατου Δεξιάς”, με τα Δεκεμβριανά της νεολαίας που συντάραξαν τον κόσμο, δίνει μαθήματα στην κυβέρνηση του ΔΝΤ, που θα κληθεί όπως υπολογίζουν να αντιμετωπίσει κάτι μεγαλύτερο.
Τότε, ήταν ο διάδοχος του Βύρωνα Πολύδωρα, ο Προκόπης Παυλόπουλος, επικεφαλής της κατασταλτικής εκστρατείας που αντιτάχθηκε στη δύναμη των μαζών. Τώρα, την ευθύνη για τη στρατιωτικού τύπου καταστολή θα την έχει η “αριστερή πτέρυγα” της κυβέρνησης, ο πρώην πρόεδρος της ΕΦΕΕ, Χρήστος Παπουτσής, μαζί με τη “δεξιά πτέρυγα” του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Στρατός και αστυνομία είναι τα σύγχρονα σύμβολα στη νέα εποχή του ΔΝΤ, της λαϊκής οργής και των ευρύτερων κοινωνικών ζυμώσεων. Η αστυνομοποίηση του στρατού και το αντίστροφο και η βίαιη περιστολή δημοκρατικών ελευθεριών είναι το μόνο αντίδοτο που βρίσκουν οι κυβερνώντες στην ογκούμενη κοινωνική δυσαρέσκεια και αγανάκτηση, την οποία τρέμουν ως πιθανό φορέα ανατροπών που θα κλονίσουν την αστική κυριαρχία και τον πολιτικό συσχετισμό.
Πηγή prin.gr
vatopaidi.wordpress

Οι Λοχαγοί του soros πιάσανε δουλειά Ε όχι δεν είμαστε όλοι Μετανάστες …

ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ & ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ BLOGGS ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ - ΑΓΑΠΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ. ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

Δεν ήρθαμε Λαθραία στην Ελλάδα «κύριε» που έγραψες αυτό σο σύνθημα …
Είναι η Γη των προγόνων μας ,
Εδώ γεννηθήκαμε ,
Εδώ μεγαλώσαμε και.....

Εδώ ζούμε!
Εδώ είναι τα σπίτια ΜΑΣ, οι τάφοι και η ιστορία των Πατεράδων και των παππούδων μας …
Δεν περάσαμε κανένα σύνορο λαθραία
Δεν παρασιτήσαμε εις βάρος κανένα
Υπηρετήσαμε τη θητεία μας στον Ελληνικό στρατό μόνο και μόνο για να προστατέψουμε όλα αυτά που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας , το βιός , τις οικογένειες και τις περιουσίες μας .
Πράγματα που εσείς λυμαίνεστε , βρωμίζεται και ατιμάζεται …
Δεν έχουμε ίσα δικαιώματα , ούτε και ίσες υποχρεώσεις .
Σε περίπτωση πολέμου φίλε Πακιστανέ , Αλβανέ , Αφρικανέ και όπως αλλιώς σε λένε ΕΓΩ θα πάω να πολεμήσω τον όποιο εισβολέα , έχω ορκιστεί για αυτό , έχω ορκιστεί να χύσω μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για να προστατέψω τον τόπο μου .
Ενώ ΕΣΥ θα φύγεις , ή θα κάνεις πλιάτσικο στα άμαχο πληθυσμό στους γέρους και τα γυναικόπαιδα που θα αφήσω πίσω μου .
Μέχρι στιγμής σε πολέμησα με τη γλώσσα και τον πολιτισμό μου . Και σε κέρδισα .
Δεν είδα κανέναν ‘Έλληνα να ντύνεται με σαρίκι και με κελεμπία , δεν είδα κανέναν Έλληνα να μαθαίνει πακιστανικά και νιγηριανά . Σε είδα πολλές φορές να ακούς τη γλώσσα μου και όσες φορές τη κατανόησες έμαθες και κάτι χρήσιμο για τη αρχή του κόσμου στη ζωή σου …
Με την πρώτη δυσκολία που συνάντησες στην πατρίδα σου σηκώθηκες και έφυγες , εγώ όμως έκατσα εδώ και αιώνες και τους πολέμησα με όλες μου τις δυνάμεις , μέχρι που τους κέρδισα .. ΟΛΟΥΣ !
Σταμάτησα τη φυλή σου πριν από χιλιάδες χρόνια στη Σαλαμίνα και στον Μαραθώνα .
Κατάφερα να πετάξω τον ζυγό από πάνω μου έστω και μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς .
Κατάφερα να κερδίσω την ελευθερία μου περνώντας μέσα από σιδηρόφρακτες γερμανικές στρατιές , κλώτσησα τον φασισμό του Μουσολίνι στην Αδριατική , τον ιμπεριαλισμό τον Αμερικανών και τον Κομμουνισμό των ρώσων …

Έτσι και τώρα , πρέπει να ξέρεις ..ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΩ!

ΔΕΝ θα παραδώσω ούτε μια σπιθαμή γης και πολιτισμού από αυτόν που κληρονόμησα . Θα κάτσω στις θέσεις μου , έχω συνηθίσει ανά τους αιώνες να πολεμώ , να αγωνίζομαι ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΩ .
Έχω μέσα στο DNA μου σκηνές από τη μάχη στο Βαλτέτσι , από την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου , μέχρι την επική αντίσταση των οχυρών του Ρούπελ .
Μη γελιέσαι ξένε … είμαι συνυφασμένος με ήρωες και με εφιάλτες
Η ιστορία μου έδωσε να πιω από το αίμα του Χριστού και από το κώνιο του Σωκράτη …
Μεγάλωσα ακούγοντας τις ιστορίες για τον Μέγα Αλέξανδρο και τον καβαλάρη Αη Γιώργη..
Όλα μέσα μου τόσο μπερδεμένα στην Ειρήνη … αλλά και τόσο ξεκάθαρα στον πόλεμο .
Η ώρα που θα με βρεις απέναντί σου πλησιάζει … και τότε θα δεις τον κάθε Έλληνα να μεταμορφώνεται σε μια αυτόνομη κοινωνία , σε μια αυτόνομη ομάδα , σε μια αυτόνομη στρατιά από μόνος του .
Οι αιώνες με δίδαξαν και Στρατηγό και Στρατιώτη
Η ώρα που θα με βρεις απέναντί σου πλησιάζει …

Τέτηγας

http://hellenicrevenge.blogspot.com


Δειτε και ακουστε τι ελεγε,και δειτε και ακουστε τι κανει,μετα απο αυτα εσεις θα εμπιστευοσαστε αυτον τον ανθρωπο?
Αν απαντησετε ναι τοτε υπαρχει προβλημα στην χωρα,η εγω εχω προβλημα και χρειαζομαι ψυχιατρο.
http://harrytsopanos.blogspot.com

TI ΣYMBAINEI ME TA CHEMTRAILS? ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΤΣΑΡΟΥ

Ο Νίκος Κατσαρός είναι χημικός και επιστημονικός συνεργάτης του «Δημόκριτου». Η συνέντευξη έγινε από τον Μηνά Παπαγεωργίου.
Αγαπητέ κ. Κατσαρέ, ξεκινώ αυτή τη συνέντευξη ζητώντας σας να μας εξηγήσετε με λίγα λόγια Τι ακριβώς είναι τα chemtrails ή αλλιώς οι χημικές ουρές που παρατηρούνται στον ουρανό.
Πέρα από στις συμβατικές ουρές....

που βλέπουμε από τα αεροπλάνα των αερογραμμών (contrails), οι οποίες και εξαφανίζονται μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα έως μερικά λεπτά και αποτελούνται από κρυστάλλους υδρατμών που ελευθερώνονται από τις ουρές των αεροπλάνων, υπάρχουν και τα chemtrails, χημικές ουρές που ελευθερώνονται από αεροπλάνα τα οποία πετούν σε σχετικά χαμηλό ύψος. Αυτά τα αεροσκάφη συνήθως πετούν χωρίς διακριτικά και είναι τύπου ΚC 10 ή KC 135. Οι ουρές που ελευθερώνονται από τα αεροπλάνα αυτά είναι μεν λευκές, αλλά διαρκούν αρκετές ώρες και πολλές φορές απλώνονται σε ολόκληρο τον ουρανό. Επιπλέον, τα αεροπλάνα αυτά πολλές φορές πετούν σε χιαστί διαδρομές, κάτι που δεν είναι καθόλου συνηθισμένο. Ετσι αυτές οι χημικές ουρές καλύπτουν ολόκληρο τον ουρανό για αρκετές ώρες.
Θα μπορούσατε να μας πείτε από πότε ξεκίνησε να παρατηρείται και να καταγράφεται το φαινόμενο των chemtrails ;
Ξεκίνησε να παρατηρείται και να καταγράφεται ως φαινόμενο από τις αρχές του 2000 σε ολόκληρο τον πλανήτη. Μιλάω για καταγραφές με κοινά χαρακτηριστικά, δηλαδή την παρατήρηση εκπομπών των ουρών αυτών από τα αεροπλάνα του τύπου που ανέφερα προηγουμένως, την πτήση τους σε χαμηλό ύψος και το κυριότερο από όλα την παραμονή τους (σ.σ. των χημικών ουρών) στην ατμόσφαιρα για αρκετές ώρες.
Τις τελευταίες δεκαετίες τα chemtrails έχουν συνδεθεί με θεωρίες συνωμοσίας, που μιλούν για ψεκασμούς με σκοπό τον επηρεασμό της ανθρώπινης σκέψης και διάθεσης, του κλίματος κ.λπ. Ποια η άποψή σας για όλα αυτά; Εσείς θα αποκλείατε ένα τέτοιο ενδεχόμενο;
Μέχρι σήμερα καμία κυβέρνηση δεν έχει επίσημα παραδεχτεί την ύπαρξη των αεροπλάνων αυτών που εκπέμπουν τις χημικές ουρές. Το ίδιο ισχύει και για όλους τους διεθνείς οργανισμούς είτε είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση είτε είναι ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών. Παρ’ όλα αυτά, έχουν αφήσει να διαρρεύσει ότι γίνονται πειράματα με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου.
Να αναφέρουμε εδώ ότι οι ουρές αυτές περιέχουν σωματίδια από αλουμίνιο και βάριο. Η ηλιακή ακτινοβολία «χτυπά» πάνω σε αυτά τα σωματίδια και ανακλάται. Κατά συνέπεια εισέρχεται στην ατμόσφαιρα λιγότερη ηλιακή ακτινοβολία, γεγονός που προκαλεί μείωση της θερμοκρασίας. Με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζεται το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Οπότε κάποιος μπορεί να υποστηρίξει δικαιολογημένα ότι όλα αυτά γίνονται ανεπίσημα για το καλό της ανθρωπότητας, με σκοπό να περιοριστεί η κλιματική αλλαγή και να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Εδώ όμως υπάρχουν δύο βασικές αντιρρήσεις. Η μία είναι; Γιατί δεν τα δημοσιοποιούν σε ολόκληρη την επιστημονική κοινότητα, έτσι ώστε ο κάθε επιστήμονας και η κάθε ερευνητική ομάδα να βοηθήσουν ή να συμμετέχουν με όποιον τρόπο μπορούν; Και η δεύτερη: Γιατί δεν γνωστοποιούν τις προθέσεις τους και σε ολόκληρο τον κόσμο, δεδομένου ότι πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτό γίνεται για τον περιορισμό του φαινομένου του θερμοκηπίου, ενώ παράλληλα θα καταφέρουν να περιορίσουν και τα σενάρια συνωμοσίας που κυκλοφορούν γι’ αυτή τον υπόθεση;
Το θέμα έφτασε στο παρελθόν και στην Ευρωβουλή, μέσω ερώτησης που κατέθεσε Ολλανδός ευρωβουλευτής στον επίτροπο Περιβάλλοντος, που ήταν τότε ο κύριος Δήμας. Ο κ. Δήμας απάντησε τότε ότι υπάρχουν καταγραφές του φαινομένου, παρ’ όλα αυτά δεν γνωρίζουμε ακριβώς από πού προέρχεται. Ερωτήσεις υπέβαλαν επίσης και τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο πριν από μερικά χρόνια. Οι ερωτήσεις απευθύνθηκαν προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το υπουργείο Ανάπτυξης και το υπουργείο Περιβάλλοντος. Οι απαντήσεις τους ήταν του τύπου «δεν γνωρίζουμε», «δεν συμβαίνουν αυτά τα φαινόμενα», αλλά χωρίς να τεκμηριώνουν τίποτα περισσότερο. Εδώ όμως υπάρχει μια πραγματικότητα την οποία κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Τέλος, να αναφέρω ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε πως το θέμα αυτό συζητείται, έστω και σε ανεπίσημο επίπεδα, ακόμα και μέσα στην πανεπιστημιακή κοινότητα σε πολλά μέρη του κόσμου.
Προηγουμένως κάνατε λόγο για κάποια στοιχεία με τα οποία βομβαρδίζεται η ατμόσφαιρα. Ακόμα και αν όντως οι συγκεκριμένοι ψεκασμοί γίνονται με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου, θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν ο «ψεκασμός» με αυτού του είδους τα στοιχεία μπορεί να επηρεάσει τον ανθρώπινο ψυχισμό. Και αν ναι, με ποιον τρόπο;



Οπωσδήποτε επηρεάζει την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον. Δεδομένου ότι τόσο το αλουμίνιο και ιδιαίτερα το βάριο είναι ισχυρά νεκροτοξικά. Επομένως, κάποια στιγμή, τα σωματίδια αυτά θα φτάσουν από την ατμόσφαιρα και στο έδαφος. Θα περάσουν στην τροφική αλυσίδα, στον υδροφόρο ορίζοντα και από εκεί θα προκαλέσουν βλάβες στο περιβάλλον, θα επηρεάσουν το οικοσύστημα, αλλά κυρίως και την ανθρώπινη υγεία. Για αυτό ίσως έχουν αφήσει να διαρρεύσει ότι μαζί με το αλουμίνιο και το βάριο υπάρχει και μια συνθετική ύλη, η οποία διατηρεί στην ατμόσφαιρα τα στοιχεία αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Στην πρώτη σας απάντηση αναφερθήκατε σε κάποιους συγκεκριμένους τύπους αεροσκαφών. Θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν έχουν φωτογραφηθεί τα συγκεκριμένα αεροσκάφη και αν ναι, τι ακριβώς φημολογείται σχετικά με την προέλευσή τους.
Σαφέστατα και έχουν φωτογραφηθεί. Στο Διαδίκτυο, τόσο σε ιστοσελίδες όσο και σε blogs μπορεί κανείς να βρει εκατοντάδες φωτογραφίες από αυτά τα αεροσκάφη, καθώς και από τις ουρές τις οποίες αφήνουν. Το αεροπλάνα αυτά πετούν χωρίς διακριτικά, έχουν λευκό χρώμα, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει εξακριβωθεί από πού απογειώνονται και πού προσγειώνονται. Πριν από μερικούς μήνες, κάποιοι ανέφεραν ότι απογειώνονται από στρατιωτικά αεροδρόμια και προσγειώνονται σε στρατιωτικά αεροδρόμια, οπότε δεν είναι και απαραίτητο να δημοσιοποιούν τις διαδρομές πτήσεών τους.
Τον Μάρτιο που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε παρουσία σας μια ημερίδα με διεθνή συμμετοχή για τα chemtrails στο νησί της Αίγινας. Το θέμα αυτό συζητήθηκε πρόσφατα και σε ένα διεθνές συνέδριο στην Καλιφόρνια. Θα μπορούσατε να μας μεταφέρετε το κλίμα από όλες αυτές τις συζητήσεις;
Θα έλεγα ότι το κύριο θέμα συζήτησης όλων αυτών των συναντήσεων (αλλά και της Διεθνούς Διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή στην Κοπεγχάγη) ήταν η Γεωμηχανική.
Η Γεωμηχανική είναι ένας καινούργιος τομέας της τεχνολογίας και της επιστήμης, που προτείνει προγράμματα σε παγκόσμια κλίμακα για την αντιμετώπιση φαινομένων που απασχολούν ολόκληρο τον πλανήτη. Θα αναφέρω ένα παράδειγμα: Ένα αντικείμενο της Γεωμηχανικής είναι να αντιμετωπίσει το φαινόμενο του Θερμοκηπίου. Η Γεωμηχανική έχει ως πατέρα της τον Edward Teller, ο οποίος είναι ο πατέρας της υδρογονοβόμβας. Από τις αρχές της δεκαετίας του ‘60-70, αλλά και πολύ πρόσφατα, στη δεκαετία του ‘90, πρότεινε σε Αμερικανούς προέδρους ότι θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, βομβαρδίζοντας την ατμόσφαιρα με σωματίδια τα οποία θα ανακλούσαν την ηλιακή ακτινοβολία. Έκτοτε άρχισε να αναπτύσσεται αυτός ο κλάδος της επιστήμης της Γεωμηχανικής, που προσπαθεί με διάφορους τρόπους να αντιμετωπίσει το φαινόμενο του θερμοκηπίου και όχι μόνο.

Πριν από περίπου ένα χρόνο, ο Paul Crutzen (είχε πάρει το Νόμπελ χημείας το 1986, ανακαλύπτοντας την τρύπα του όζοντος) πρότεινε κάτι παρόμοιο με αυτό που συμβαίνει με τα chemtrails. Είπε δηλαδή ότι αν εκπέμψουμε σωματίδια στην ατμόσφαιρα, σε αρκετά μεγάλο ύψος, πάνω στα οποία θα πέσει η ηλιακή ακτινοβολία, τότε θα εισέλθει λιγότερη ακτινοβολία στην ατμόσφαιρα και θα αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Έκανε μάλιστα και έναν ενδιαφέροντα παραλληλισμό με ένα φαινόμενα που παρατηρήθηκε στην έκρηξη του ηφαιστείου Pinatubo στις αρχές πις δεκαετίας του ‘90.
Μία ακόμα ενδιαφέρουσα άποψη ανήκει στον υπουργό Ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών, τον Steven Chu (επίσης Νομπελίστας), ο οποίος και πρότεινε να βαφτούν οι στέγες των σπιτιών λευκές ιδιαίτερα στις περιοχές της Μεσογείου και στις περιοχές που είναι κοντινότερα στον ισημερινό, ώστε να ανακλάται μεγαλύτερο ποσοστό ηλιακής ενέργειας και να αντιμετωπιστεί τα φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Υπάρχουν λοιπόν διάφορες λύσεις που έχουν προταθεί από τον κλάδο της επιστήμης που ονομάζεται Γεωμηχανική. Αυτές οι λύσεις όμως δεν αντιμετωπίζουν το φαινόμενο της αύξησης της θερμοκρασίας, της αύξησης των εκπομπών λόγω του διοξειδίου του άνθρακα, αλλά μας δίνουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουμε προσωρινά τα προβλήματά μας, δίχως να λύνουμε το θέμα. Διότι κανείς από αυτούς δεν στέκεται στα ότι η αύξηση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα κάποια στιγμή θα επηρεάσει οπωσδήποτε και το περιβάλλον και την υγεία και ολόκληρα τα οικοσυστήματα.
Γι’ αυτό είμαι ριζικά αντίθετος με τις μεθοδεύσεις αυτές της Γεωμηχανικής. Πιστεύω ότι η επιστημονική κοινότητα στην Ελλάδα και παγκοσμίως πρέπει να πάρει μια πολύ αυστηρά και σοβαρή θέση ενάντια στις λύσεις που προτείνει η Γεωμηχανική, διότι αυτές οι λύσεις είναι προσωρινές και επηρεάζουν αρνητικά τόσο το περιβάλλον όσο και την ανθρώπινη υγεία και τα οικοσυστήματα.
Ξαναγυρίζουμε λίγο στην Ελλάδα και στο θέμα των chemtrails. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν έχουν επικοινωνήσει μαζί σας πολίτες ή συγκεκριμένοι φορείς μεταφέροντας τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους για το συγκεκριμένο θέμα.
Έχουν επικοινωνήσει και συνεχίζουν να επικοινωνούν μαζί μου πάρα πολλοί άνθρωποι από όλα την Ελλάδα, σχεδόν από κάθε περιοχή τας χώρας. Οι άνθρωποι αυτοί αναφέρουν πως παρατηρούν αεροψεκασμούς που δεν έχουν καμία σχέση με τους ψεκασμούς που γίνονται πάνω από γεωργικές εκτάσεις. Κάνουν λόγο για πτήσεις πάνω από κατοικημένες περιοχές και μάλιστα πριν από μερικούς πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση στον Βόλο γι’ αυτό ακριβώς το ζήτημα, με τη συμμετοχή πάνω των 300 ατόμων.


Οι περισσότεροι από τους μάρτυρες αναφέρουν ότι μετά την παρατήρηση αυτών των αεροψεκασμών εμφανίζουν πόνους στις κλειδώσεις, έχουν πονοκεφάλους, ζαλάδες, αδιαθεσίες κ.λπ. Θα ήθελα να αναφέρω ένα επίσημα καταγεγραμμένο γεγονός, το οποίο και έλαβε χώρο στις αρχές του 2000 σε μια μικρή πόλη του Καναδά 3.500 κατοίκων που ονομάζεται Espanola. Μετά από κάποιους αεροψεκασμούς που πραγματοποιήθηκαν πάνω από την πόλη, το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού εμφάνισε συμπτώματα από μια παράξενη ίωση-γρίπη. Αμέσως κλήθηκαν οι Αρχές Υγείας του Καναδά. Οι ειδικοί εξέτασαν τους κατοίκους και πράγματι διαπίστωσαν και κατέγραψαν στην έκθεσή τους ότι το 90% των κατοίκων της μικρής αυτής πόλης είχε εμφανίσει συμπτώματα κάποιας παράξενης ίωσης. Ουδέποτε είπαν από πού προήλθε και τι ακριβώς συνέβη.
Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν εσείς προσωπικά ό κάποιος φορέας που συνδέεται ίσως με την Ένωση Ελλήνων Χημικών σκοπεύει ή έχει τα περιθώρια να προχωρήσει στη δημοσίευση κάποιας επίσημης έκθεσης πάνω σε αυτό το θέμα. Πόσο εύκολο είναι κάτι τέτοιο;
Για να κατατεθεί μια τέτοια έκθεση πρέπει να πραγματοποιηθεί από κρατικό φορέα, έτσι ώστε να θεωρηθεί αξιόπιστη. Δεν μπορεί ένας οποιασδήποτε ερευνητής ή ερευνητική ομάδα (όσο αξιόλογοι και αν θεωρούνται) να κάνουν τέτοιου είδους πειράματα κι αυτά να αποκτήσουν αυτόματα το χαρακτήρα του έγκυρου. Πρέπει τουλάχιστον να υπάρχει η συμμετοχή και του κρατικού φορέα.
Εάν και εφόσον λοιπόν κάτι τέτοιο επιτευχθεί, ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθηθεί μετά;
Η ερευνητική ομάδα πρέπει να συλλέξει δείγματα, κατά προτίμηση από την ατμόσφαιρα, αμέσως μετά την πτήση τέτοιου είδους αεροσκαφών ψεκασμού. Το ίδιο ακριβώς θα πρέπει να κάνει και ο κρατικός φορέας. Στη συνέχεια τα δείγματα πρέπει να αναλυθούν εκατέρωθεν και να συγκρίνουν τα αποτελέσματα. Τότε μόνο η συμμετοχή της ερευνητικής ομάδας θα θεωρηθεί αξιόπιστη. Γιατί εάν πάρω π.χ. «εγώ», ανεξάρτητα, δείγματα από το έδαφος, θα πουν ότι αυτός «έβαλε λίγο παραπάνω αλουμίνιο», κάποιος άλλος θα πει «έβαλε λίγο βάριο» κ.ο.κ.
Στις ΗΠΑ διενεργήθηκαν τέτοιες έρευνες από σοβαρά πανεπιστήμια. Πραγματοποίησαν πτήσεις αμέσως μετά την παρατήρηση αεροψεκασμών, συνέλεξαν σε φίλτρα τον αέρα και τη σκόνη και διαπίστωσαν αυξημένη συγκέντρωση αλουμινίου και βαρίου.
Κύριε Κατσαρέ, μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου απαγορεύτηκαν τα χημικά και βιολογικά όπλα που στρέφονταν κατά του ανθρώπου. Θεωρείτε ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου ο κανόνας αυτός επανεξετάζεται, έστω και με αυτόν τον αθόρυβο και σιωπηλό τρόπο;


Είμαι βέβαιος ότι κανόνας αυτός επανεξετάζεται αθόρυβα και σιωπηλά. Ας μην ξεχνάμε τι έγινε κατά τα διάρκεια και του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου και είδαμε τα αποτελέσματα τας χρήσης της ατομικής βόμβας. Επίσης, στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου τη χρήση των χημικών και βιολογικών όπλων... Είμαι σίγουρος ότι και τώρα ετοιμάζουν τα όπλα τας μαζικής καταστροφής της επόμενης γενιάς, τα οποία δεν πρόκειται να είναι ούτε πυρηνικά ούτε χημικά ή βιολογικό. Πιστεύω ότι πρόκειται να δούμε όπλα που θα έχουν τα δυνατότατα να αλλάζουν το κλίμα.
Και γίνομαι πιο συγκεκριμένος. Σκεφτείτε να διεξήγαμε ως χώρα πόλεμο με την Βουλγαρία και να κατορθώναμε επί ένα μήνα να πέφτουν καταρρακτώδεις βροχές εκεί. Θα είχε πλημμυρίσει ολόκληρη η χώρα τους και θα είχαν παραδοθεί Χωρίς να υπάρχει ανάγκη να μεταβούν δικά μας στρατεύματα εκεί. Το ίδιο θα συνέβαινε εάν η μεταβολή του κλίματος αφορούσε μια ξηρασία. Τέτοιου είδους πειράματα αποβλέπουν στην αλλαγή του κλίματος. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και τα chemtrails, διότι κατά κάποιον τρόπο σε αυτό αποβλέπουν, δηλαδή στην αλλαγή του κλίματος.
Αξίζει να υπενθυμίσω στους αναγνώστες σας ότι στις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα στην Αλάσκα έχουν εγκαταστήσει κεραίες που μεταφέρουν μικροκύματα υψηλής και χαμηλής συχνότητας.
Αυτά τα μικροκύματα διασχίζουν την ατμόσφαιρα, ανοίγουν την ιονόσφαιρα, με αποτέλεσμα φορτισμένα σωματίδια να εισέρχονται στη Γη, και έχουν τα δυνατότατα να προκαλέσουν βραχυκυκλώματα σε αυτοκίνητα, σε αεροπλάνα, σε τρένα, σε πλοία κ.ά. Έτσι μια ολόκληρη πόλη ή και χώρα αδρανοποιείται, από τη στιγμή που τα φορτισμένα σωματίδια από την ιονόσφαιρα εισέρχονται στη Γη. Αυτού του είδους τα πειράματα γίνονται στο πλαίσιο του προγράμματος HAARP.
Παρόλο που επίσημα αναφέρεται ότι τα πειράματα αυτά γίνονται για να βελτιωθούν οι επικοινωνίες μεταξύ των υποβρυχίων σε μεγάλο βάθος ή οι επικοινωνίες μέσα στη γη σε βαθιά ορύγματα, κανείς δεν αποκλείει ότι γίνονται και πειράματα έστω για τη μερική μεταβολή του κλίματος. Όμως το άρθρο 6 των Ηνωμένων Εθνών απαγορεύει να γίνονται πειράματα τα οποία αποβλέπουν στην αλλαγή του κλίματος κι αυτός είναι και ο λόγος που γίνονται με κάποια μυστικότατα αυτού του είδους οι προσπάθειες.
Έτσι λοιπόν τα καινούργια όπλα μαζικής καταστροφής που θα δούμε τα επόμενα χρόνια θα είναι όπλα μεταβολής του κλίματος. Ας μην ξεχνάμε ότι κατά καιρούς έχουν παρουσιαστεί επίσημες εκθέσεις συμβούλων των Αμερικανών προέδρων (όπως του Μπρεζίνσκι), σύμφωνα με τις οποίες προσπαθούν να επηρεάσουν όχι μόνο το κλίμα αλλά ακόμα και την ανθρώπινα συμπεριφορά.
Από το περιοδικό «ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ» - ένθετο της εφημερίδας ‘Ελεύθερος Τύπος’, τεύχος 25, 23 Σεπτεμβρίου 2010.

που βλέπουμε από τα αεροπλάνα των αερογραμμών (contrails), οι οποίες και εξαφανίζονται μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα έως μερικά λεπτά και αποτελούνται από κρυστάλλους υδρατμών που ελευθερώνονται από τις ουρές των αεροπλάνων, υπάρχουν και τα chemtrails, χημικές ουρές που ελευθερώνονται από αεροπλάνα τα οποία πετούν σε σχετικά χαμηλό ύψος. Αυτά τα αεροσκάφη συνήθως πετούν χωρίς διακριτικά και είναι τύπου ΚC 10 ή KC 135. Οι ουρές που ελευθερώνονται από τα αεροπλάνα αυτά είναι μεν λευκές, αλλά διαρκούν αρκετές ώρες και πολλές φορές απλώνονται σε ολόκληρο τον ουρανό. Επιπλέον, τα αεροπλάνα αυτά πολλές φορές πετούν σε χιαστί διαδρομές, κάτι που δεν είναι καθόλου συνηθισμένο. Ετσι αυτές οι χημικές ουρές καλύπτουν ολόκληρο τον ουρανό για αρκετές ώρες.
Θα μπορούσατε να μας πείτε από πότε ξεκίνησε να παρατηρείται και να καταγράφεται το φαινόμενο των chemtrails ;
Ξεκίνησε να παρατηρείται και να καταγράφεται ως φαινόμενο από τις αρχές του 2000 σε ολόκληρο τον πλανήτη. Μιλάω για καταγραφές με κοινά χαρακτηριστικά, δηλαδή την παρατήρηση εκπομπών των ουρών αυτών από τα αεροπλάνα του τύπου που ανέφερα προηγουμένως, την πτήση τους σε χαμηλό ύψος και το κυριότερο από όλα την παραμονή τους (σ.σ. των χημικών ουρών) στην ατμόσφαιρα για αρκετές ώρες.
Τις τελευταίες δεκαετίες τα chemtrails έχουν συνδεθεί με θεωρίες συνωμοσίας, που μιλούν για ψεκασμούς με σκοπό τον επηρεασμό της ανθρώπινης σκέψης και διάθεσης, του κλίματος κ.λπ. Ποια η άποψή σας για όλα αυτά; Εσείς θα αποκλείατε ένα τέτοιο ενδεχόμενο;


Μέχρι σήμερα καμία κυβέρνηση δεν έχει επίσημα παραδεχτεί την ύπαρξη των αεροπλάνων αυτών που εκπέμπουν τις χημικές ουρές. Το ίδιο ισχύει και για όλους τους διεθνείς οργανισμούς είτε είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση είτε είναι ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών. Παρ’ όλα αυτά, έχουν αφήσει να διαρρεύσει ότι γίνονται πειράματα με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου.
Να αναφέρουμε εδώ ότι οι ουρές αυτές περιέχουν σωματίδια από αλουμίνιο και βάριο. Η ηλιακή ακτινοβολία «χτυπά» πάνω σε αυτά τα σωματίδια και ανακλάται. Κατά συνέπεια εισέρχεται στην ατμόσφαιρα λιγότερη ηλιακή ακτινοβολία, γεγονός που προκαλεί μείωση της θερμοκρασίας. Με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζεται το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Οπότε κάποιος μπορεί να υποστηρίξει δικαιολογημένα ότι όλα αυτά γίνονται ανεπίσημα για το καλό της ανθρωπότητας, με σκοπό να περιοριστεί η κλιματική αλλαγή και να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Εδώ όμως υπάρχουν δύο βασικές αντιρρήσεις. Η μία είναι; Γιατί δεν τα δημοσιοποιούν σε ολόκληρη την επιστημονική κοινότητα, έτσι ώστε ο κάθε επιστήμονας και η κάθε ερευνητική ομάδα να βοηθήσουν ή να συμμετέχουν με όποιον τρόπο μπορούν; Και η δεύτερη: Γιατί δεν γνωστοποιούν τις προθέσεις τους και σε ολόκληρο τον κόσμο, δεδομένου ότι πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτό γίνεται για τον περιορισμό του φαινομένου του θερμοκηπίου, ενώ παράλληλα θα καταφέρουν να περιορίσουν και τα σενάρια συνωμοσίας που κυκλοφορούν γι’ αυτή τον υπόθεση;
Το θέμα έφτασε στο παρελθόν και στην Ευρωβουλή, μέσω ερώτησης που κατέθεσε Ολλανδός ευρωβουλευτής στον επίτροπο Περιβάλλοντος, που ήταν τότε ο κύριος Δήμας. Ο κ. Δήμας απάντησε τότε ότι υπάρχουν καταγραφές του φαινομένου, παρ’ όλα αυτά δεν γνωρίζουμε ακριβώς από πού προέρχεται. Ερωτήσεις υπέβαλαν επίσης και τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο πριν από μερικά χρόνια. Οι ερωτήσεις απευθύνθηκαν προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το υπουργείο Ανάπτυξης και το υπουργείο Περιβάλλοντος. Οι απαντήσεις τους ήταν του τύπου «δεν γνωρίζουμε», «δεν συμβαίνουν αυτά τα φαινόμενα», αλλά χωρίς να τεκμηριώνουν τίποτα περισσότερο. Εδώ όμως υπάρχει μια πραγματικότητα την οποία κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Τέλος, να αναφέρω ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε πως το θέμα αυτό συζητείται, έστω και σε ανεπίσημο επίπεδα, ακόμα και μέσα στην πανεπιστημιακή κοινότητα σε πολλά μέρη του κόσμου.


Προηγουμένως κάνατε λόγο για κάποια στοιχεία με τα οποία βομβαρδίζεται η ατμόσφαιρα. Ακόμα και αν όντως οι συγκεκριμένοι ψεκασμοί γίνονται με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου, θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν ο «ψεκασμός» με αυτού του είδους τα στοιχεία μπορεί να επηρεάσει τον ανθρώπινο ψυχισμό. Και αν ναι, με ποιον τρόπο;
Οπωσδήποτε επηρεάζει την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον. Δεδομένου ότι τόσο το αλουμίνιο και ιδιαίτερα το βάριο είναι ισχυρά νεκροτοξικά. Επομένως, κάποια στιγμή, τα σωματίδια αυτά θα φτάσουν από την ατμόσφαιρα και στο έδαφος. Θα περάσουν στην τροφική αλυσίδα, στον υδροφόρο ορίζοντα και από εκεί θα προκαλέσουν βλάβες στο περιβάλλον, θα επηρεάσουν το οικοσύστημα, αλλά κυρίως και την ανθρώπινη υγεία. Για αυτό ίσως έχουν αφήσει να διαρρεύσει ότι μαζί με το αλουμίνιο και το βάριο υπάρχει και μια συνθετική ύλη, η οποία διατηρεί στην ατμόσφαιρα τα στοιχεία αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Στην πρώτη σας απάντηση αναφερθήκατε σε κάποιους συγκεκριμένους τύπους αεροσκαφών. Θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν έχουν φωτογραφηθεί τα συγκεκριμένα αεροσκάφη και αν ναι, τι ακριβώς φημολογείται σχετικά με την προέλευσή τους.
Σαφέστατα και έχουν φωτογραφηθεί. Στο Διαδίκτυο, τόσο σε ιστοσελίδες όσο και σε blogs μπορεί κανείς να βρει εκατοντάδες φωτογραφίες από αυτά τα αεροσκάφη, καθώς και από τις ουρές τις οποίες αφήνουν. Το αεροπλάνα αυτά πετούν χωρίς διακριτικά, έχουν λευκό χρώμα, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει εξακριβωθεί από πού απογειώνονται και πού προσγειώνονται. Πριν από μερικούς μήνες, κάποιοι ανέφεραν ότι απογειώνονται από στρατιωτικά αεροδρόμια και προσγειώνονται σε στρατιωτικά αεροδρόμια, οπότε δεν είναι και απαραίτητο να δημοσιοποιούν τις διαδρομές πτήσεών τους.
Τον Μάρτιο που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε παρουσία σας μια ημερίδα με διεθνή συμμετοχή για τα chemtrails στο νησί της Αίγινας. Το θέμα αυτό συζητήθηκε πρόσφατα και σε ένα διεθνές συνέδριο στην Καλιφόρνια. Θα μπορούσατε να μας μεταφέρετε το κλίμα από όλες αυτές τις συζητήσεις;

Θα έλεγα ότι το κύριο θέμα συζήτησης όλων αυτών των συναντήσεων (αλλά και της Διεθνούς Διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή στην Κοπεγχάγη) ήταν η Γεωμηχανική.
Η Γεωμηχανική είναι ένας καινούργιος τομέας της τεχνολογίας και της επιστήμης, που προτείνει προγράμματα σε παγκόσμια κλίμακα για την αντιμετώπιση φαινομένων που απασχολούν ολόκληρο τον πλανήτη. Θα αναφέρω ένα παράδειγμα: Ένα αντικείμενο της Γεωμηχανικής είναι να αντιμετωπίσει το φαινόμενο του Θερμοκηπίου. Η Γεωμηχανική έχει ως πατέρα της τον Edward Teller, ο οποίος είναι ο πατέρας της υδρογονοβόμβας. Από τις αρχές της δεκαετίας του ‘60-70, αλλά και πολύ πρόσφατα, στη δεκαετία του ‘90, πρότεινε σε Αμερικανούς προέδρους ότι θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, βομβαρδίζοντας την ατμόσφαιρα με σωματίδια τα οποία θα ανακλούσαν την ηλιακή ακτινοβολία. Έκτοτε άρχισε να αναπτύσσεται αυτός ο κλάδος της επιστήμης της Γεωμηχανικής, που προσπαθεί με διάφορους τρόπους να αντιμετωπίσει το φαινόμενο του θερμοκηπίου και όχι μόνο.
Πριν από περίπου ένα χρόνο, ο Paul Crutzen (είχε πάρει το Νόμπελ χημείας το 1986, ανακαλύπτοντας την τρύπα του όζοντος) πρότεινε κάτι παρόμοιο με αυτό που συμβαίνει με τα chemtrails. Είπε δηλαδή ότι αν εκπέμψουμε σωματίδια στην ατμόσφαιρα, σε αρκετά μεγάλο ύψος, πάνω στα οποία θα πέσει η ηλιακή ακτινοβολία, τότε θα εισέλθει λιγότερη ακτινοβολία στην ατμόσφαιρα και θα αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Έκανε μάλιστα και έναν ενδιαφέροντα παραλληλισμό με ένα φαινόμενα που παρατηρήθηκε στην έκρηξη του ηφαιστείου Pinatubo στις αρχές πις δεκαετίας του ‘90.
Μία ακόμα ενδιαφέρουσα άποψη ανήκει στον υπουργό Ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών, τον Steven Chu (επίσης Νομπελίστας), ο οποίος και πρότεινε να βαφτούν οι στέγες των σπιτιών λευκές ιδιαίτερα στις περιοχές της Μεσογείου και στις περιοχές που είναι κοντινότερα στον ισημερινό, ώστε να ανακλάται μεγαλύτερο ποσοστό ηλιακής ενέργειας και να αντιμετωπιστεί τα φαινόμενο του θερμοκηπίου.


Υπάρχουν λοιπόν διάφορες λύσεις που έχουν προταθεί από τον κλάδο της επιστήμης που ονομάζεται Γεωμηχανική. Αυτές οι λύσεις όμως δεν αντιμετωπίζουν το φαινόμενο της αύξησης της θερμοκρασίας, της αύξησης των εκπομπών λόγω του διοξειδίου του άνθρακα, αλλά μας δίνουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουμε προσωρινά τα προβλήματά μας, δίχως να λύνουμε το θέμα. Διότι κανείς από αυτούς δεν στέκεται στα ότι η αύξηση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα κάποια στιγμή θα επηρεάσει οπωσδήποτε και το περιβάλλον και την υγεία και ολόκληρα τα οικοσυστήματα.
Γι’ αυτό είμαι ριζικά αντίθετος με τις μεθοδεύσεις αυτές της Γεωμηχανικής. Πιστεύω ότι η επιστημονική κοινότητα στην Ελλάδα και παγκοσμίως πρέπει να πάρει μια πολύ αυστηρά και σοβαρή θέση ενάντια στις λύσεις που προτείνει η Γεωμηχανική, διότι αυτές οι λύσεις είναι προσωρινές και επηρεάζουν αρνητικά τόσο το περιβάλλον όσο και την ανθρώπινη υγεία και τα οικοσυστήματα.
Ξαναγυρίζουμε λίγο στην Ελλάδα και στο θέμα των chemtrails. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν έχουν επικοινωνήσει μαζί σας πολίτες ή συγκεκριμένοι φορείς μεταφέροντας τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους για το συγκεκριμένο θέμα.
Έχουν επικοινωνήσει και συνεχίζουν να επικοινωνούν μαζί μου πάρα πολλοί άνθρωποι από όλα την Ελλάδα, σχεδόν από κάθε περιοχή τας χώρας. Οι άνθρωποι αυτοί αναφέρουν πως παρατηρούν αεροψεκασμούς που δεν έχουν καμία σχέση με τους ψεκασμούς που γίνονται πάνω από γεωργικές εκτάσεις. Κάνουν λόγο για πτήσεις πάνω από κατοικημένες περιοχές και μάλιστα πριν από μερικούς πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση στον Βόλο γι’ αυτό ακριβώς το ζήτημα, με τη συμμετοχή πάνω των 300 ατόμων.


Οι περισσότεροι από τους μάρτυρες αναφέρουν ότι μετά την παρατήρηση αυτών των αεροψεκασμών εμφανίζουν πόνους στις κλειδώσεις, έχουν πονοκεφάλους, ζαλάδες, αδιαθεσίες κ.λπ. Θα ήθελα να αναφέρω ένα επίσημα καταγεγραμμένο γεγονός, το οποίο και έλαβε χώρο στις αρχές του 2000 σε μια μικρή πόλη του Καναδά 3.500 κατοίκων που ονομάζεται Espanola. Μετά από κάποιους αεροψεκασμούς που πραγματοποιήθηκαν πάνω από την πόλη, το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού εμφάνισε συμπτώματα από μια παράξενη ίωση-γρίπη. Αμέσως κλήθηκαν οι Αρχές Υγείας του Καναδά. Οι ειδικοί εξέτασαν τους κατοίκους και πράγματι διαπίστωσαν και κατέγραψαν στην έκθεσή τους ότι το 90% των κατοίκων της μικρής αυτής πόλης είχε εμφανίσει συμπτώματα κάποιας παράξενης ίωσης. Ουδέποτε είπαν από πού προήλθε και τι ακριβώς συνέβη.
Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν εσείς προσωπικά ό κάποιος φορέας που συνδέεται ίσως με την Ένωση Ελλήνων Χημικών σκοπεύει ή έχει τα περιθώρια να προχωρήσει στη δημοσίευση κάποιας επίσημης έκθεσης πάνω σε αυτό το θέμα. Πόσο εύκολο είναι κάτι τέτοιο;
Για να κατατεθεί μια τέτοια έκθεση πρέπει να πραγματοποιηθεί από κρατικό φορέα, έτσι ώστε να θεωρηθεί αξιόπιστη. Δεν μπορεί ένας οποιασδήποτε ερευνητής ή ερευνητική ομάδα (όσο αξιόλογοι και αν θεωρούνται) να κάνουν τέτοιου είδους πειράματα κι αυτά να αποκτήσουν αυτόματα το χαρακτήρα του έγκυρου. Πρέπει τουλάχιστον να υπάρχει η συμμετοχή και του κρατικού φορέα.
Εάν και εφόσον λοιπόν κάτι τέτοιο επιτευχθεί, ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθηθεί μετά;

Η ερευνητική ομάδα πρέπει να συλλέξει δείγματα, κατά προτίμηση από την ατμόσφαιρα, αμέσως μετά την πτήση τέτοιου είδους αεροσκαφών ψεκασμού. Το ίδιο ακριβώς θα πρέπει να κάνει και ο κρατικός φορέας. Στη συνέχεια τα δείγματα πρέπει να αναλυθούν εκατέρωθεν και να συγκρίνουν τα αποτελέσματα. Τότε μόνο η συμμετοχή της ερευνητικής ομάδας θα θεωρηθεί αξιόπιστη. Γιατί εάν πάρω π.χ. «εγώ», ανεξάρτητα, δείγματα από το έδαφος, θα πουν ότι αυτός «έβαλε λίγο παραπάνω αλουμίνιο», κάποιος άλλος θα πει «έβαλε λίγο βάριο» κ.ο.κ.
Στις ΗΠΑ διενεργήθηκαν τέτοιες έρευνες από σοβαρά πανεπιστήμια. Πραγματοποίησαν πτήσεις αμέσως μετά την παρατήρηση αεροψεκασμών, συνέλεξαν σε φίλτρα τον αέρα και τη σκόνη και διαπίστωσαν αυξημένη συγκέντρωση αλουμινίου και βαρίου.
Κύριε Κατσαρέ, μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου απαγορεύτηκαν τα χημικά και βιολογικά όπλα που στρέφονταν κατά του ανθρώπου. Θεωρείτε ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου ο κανόνας αυτός επανεξετάζεται, έστω και με αυτόν τον αθόρυβο και σιωπηλό τρόπο;

Είμαι βέβαιος ότι κανόνας αυτός επανεξετάζεται αθόρυβα και σιωπηλά. Ας μην ξεχνάμε τι έγινε κατά τα διάρκεια και του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου και είδαμε τα αποτελέσματα τας χρήσης της ατομικής βόμβας. Επίσης, στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου τη χρήση των χημικών και βιολογικών όπλων... Είμαι σίγουρος ότι και τώρα ετοιμάζουν τα όπλα τας μαζικής καταστροφής της επόμενης γενιάς, τα οποία δεν πρόκειται να είναι ούτε πυρηνικά ούτε χημικά ή βιολογικό. Πιστεύω ότι πρόκειται να δούμε όπλα που θα έχουν τα δυνατότατα να αλλάζουν το κλίμα.
Και γίνομαι πιο συγκεκριμένος. Σκεφτείτε να διεξήγαμε ως χώρα πόλεμο με την Βουλγαρία και να κατορθώναμε επί ένα μήνα να πέφτουν καταρρακτώδεις βροχές εκεί. Θα είχε πλημμυρίσει ολόκληρη η χώρα τους και θα είχαν παραδοθεί Χωρίς να υπάρχει ανάγκη να μεταβούν δικά μας στρατεύματα εκεί. Το ίδιο θα συνέβαινε εάν η μεταβολή του κλίματος αφορούσε μια ξηρασία. Τέτοιου είδους πειράματα αποβλέπουν στην αλλαγή του κλίματος. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και τα chemtrails, διότι κατά κάποιον τρόπο σε αυτό αποβλέπουν, δηλαδή στην αλλαγή του κλίματος.
Αξίζει να υπενθυμίσω στους αναγνώστες σας ότι στις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα στην Αλάσκα έχουν εγκαταστήσει κεραίες που μεταφέρουν μικροκύματα υψηλής και χαμηλής συχνότητας.


Αυτά τα μικροκύματα διασχίζουν την ατμόσφαιρα, ανοίγουν την ιονόσφαιρα, με αποτέλεσμα φορτισμένα σωματίδια να εισέρχονται στη Γη, και έχουν τα δυνατότατα να προκαλέσουν βραχυκυκλώματα σε αυτοκίνητα, σε αεροπλάνα, σε τρένα, σε πλοία κ.ά. Έτσι μια ολόκληρη πόλη ή και χώρα αδρανοποιείται, από τη στιγμή που τα φορτισμένα σωματίδια από την ιονόσφαιρα εισέρχονται στη Γη. Αυτού του είδους τα πειράματα γίνονται στο πλαίσιο του προγράμματος HAARP.
Παρόλο που επίσημα αναφέρεται ότι τα πειράματα αυτά γίνονται για να βελτιωθούν οι επικοινωνίες μεταξύ των υποβρυχίων σε μεγάλο βάθος ή οι επικοινωνίες μέσα στη γη σε βαθιά ορύγματα, κανείς δεν αποκλείει ότι γίνονται και πειράματα έστω για τη μερική μεταβολή του κλίματος. Όμως το άρθρο 6 των Ηνωμένων Εθνών απαγορεύει να γίνονται πειράματα τα οποία αποβλέπουν στην αλλαγή του κλίματος κι αυτός είναι και ο λόγος που γίνονται με κάποια μυστικότατα αυτού του είδους οι προσπάθειες.
Έτσι λοιπόν τα καινούργια όπλα μαζικής καταστροφής που θα δούμε τα επόμενα χρόνια θα είναι όπλα μεταβολής του κλίματος. Ας μην ξεχνάμε ότι κατά καιρούς έχουν παρουσιαστεί επίσημες εκθέσεις συμβούλων των Αμερικανών προέδρων (όπως του Μπρεζίνσκι), σύμφωνα με τις οποίες προσπαθούν να επηρεάσουν όχι μόνο το κλίμα αλλά ακόμα και την ανθρώπινα συμπεριφορά.
Από το περιοδικό «ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ» - ένθετο της εφημερίδας ‘Ελεύθερος Τύπος’, τεύχος 25, 23 Σεπτεμβρίου 2010.


που βλέπουμε από τα αεροπλάνα των αερογραμμών (contrails), οι οποίες και εξαφανίζονται μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα έως μερικά λεπτά και αποτελούνται από κρυστάλλους υδρατμών που ελευθερώνονται από τις ουρές των αεροπλάνων, υπάρχουν και τα chemtrails, χημικές ουρές που ελευθερώνονται από αεροπλάνα τα οποία πετούν σε σχετικά χαμηλό ύψος. Αυτά τα αεροσκάφη συνήθως πετούν χωρίς διακριτικά και είναι τύπου ΚC 10 ή KC 135. Οι ουρές που ελευθερώνονται από τα αεροπλάνα αυτά είναι μεν λευκές, αλλά διαρκούν αρκετές ώρες και πολλές φορές απλώνονται σε ολόκληρο τον ουρανό. Επιπλέον, τα αεροπλάνα αυτά πολλές φορές πετούν σε χιαστί διαδρομές, κάτι που δεν είναι καθόλου συνηθισμένο. Ετσι αυτές οι χημικές ουρές καλύπτουν ολόκληρο τον ουρανό για αρκετές ώρες.
Θα μπορούσατε να μας πείτε από πότε ξεκίνησε να παρατηρείται και να καταγράφεται το φαινόμενο των chemtrails ;
Ξεκίνησε να παρατηρείται και να καταγράφεται ως φαινόμενο από τις αρχές του 2000 σε ολόκληρο τον πλανήτη. Μιλάω για καταγραφές με κοινά χαρακτηριστικά, δηλαδή την παρατήρηση εκπομπών των ουρών αυτών από τα αεροπλάνα του τύπου που ανέφερα προηγουμένως, την πτήση τους σε χαμηλό ύψος και το κυριότερο από όλα την παραμονή τους (σ.σ. των χημικών ουρών) στην ατμόσφαιρα για αρκετές ώρες.
Τις τελευταίες δεκαετίες τα chemtrails έχουν συνδεθεί με θεωρίες συνωμοσίας, που μιλούν για ψεκασμούς με σκοπό τον επηρεασμό της ανθρώπινης σκέψης και διάθεσης, του κλίματος κ.λπ. Ποια η άποψή σας για όλα αυτά; Εσείς θα αποκλείατε ένα τέτοιο ενδεχόμενο;


Μέχρι σήμερα καμία κυβέρνηση δεν έχει επίσημα παραδεχτεί την ύπαρξη των αεροπλάνων αυτών που εκπέμπουν τις χημικές ουρές. Το ίδιο ισχύει και για όλους τους διεθνείς οργανισμούς είτε είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση είτε είναι ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών. Παρ’ όλα αυτά, έχουν αφήσει να διαρρεύσει ότι γίνονται πειράματα με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου.
Να αναφέρουμε εδώ ότι οι ουρές αυτές περιέχουν σωματίδια από αλουμίνιο και βάριο. Η ηλιακή ακτινοβολία «χτυπά» πάνω σε αυτά τα σωματίδια και ανακλάται. Κατά συνέπεια εισέρχεται στην ατμόσφαιρα λιγότερη ηλιακή ακτινοβολία, γεγονός που προκαλεί μείωση της θερμοκρασίας. Με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζεται το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Οπότε κάποιος μπορεί να υποστηρίξει δικαιολογημένα ότι όλα αυτά γίνονται ανεπίσημα για το καλό της ανθρωπότητας, με σκοπό να περιοριστεί η κλιματική αλλαγή και να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Εδώ όμως υπάρχουν δύο βασικές αντιρρήσεις. Η μία είναι; Γιατί δεν τα δημοσιοποιούν σε ολόκληρη την επιστημονική κοινότητα, έτσι ώστε ο κάθε επιστήμονας και η κάθε ερευνητική ομάδα να βοηθήσουν ή να συμμετέχουν με όποιον τρόπο μπορούν; Και η δεύτερη: Γιατί δεν γνωστοποιούν τις προθέσεις τους και σε ολόκληρο τον κόσμο, δεδομένου ότι πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτό γίνεται για τον περιορισμό του φαινομένου του θερμοκηπίου, ενώ παράλληλα θα καταφέρουν να περιορίσουν και τα σενάρια συνωμοσίας που κυκλοφορούν γι’ αυτή τον υπόθεση;

Το θέμα έφτασε στο παρελθόν και στην Ευρωβουλή, μέσω ερώτησης που κατέθεσε Ολλανδός ευρωβουλευτής στον επίτροπο Περιβάλλοντος, που ήταν τότε ο κύριος Δήμας. Ο κ. Δήμας απάντησε τότε ότι υπάρχουν καταγραφές του φαινομένου, παρ’ όλα αυτά δεν γνωρίζουμε ακριβώς από πού προέρχεται. Ερωτήσεις υπέβαλαν επίσης και τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο πριν από μερικά χρόνια. Οι ερωτήσεις απευθύνθηκαν προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το υπουργείο Ανάπτυξης και το υπουργείο Περιβάλλοντος. Οι απαντήσεις τους ήταν του τύπου «δεν γνωρίζουμε», «δεν συμβαίνουν αυτά τα φαινόμενα», αλλά χωρίς να τεκμηριώνουν τίποτα περισσότερο. Εδώ όμως υπάρχει μια πραγματικότητα την οποία κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Τέλος, να αναφέρω ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε πως το θέμα αυτό συζητείται, έστω και σε ανεπίσημο επίπεδα, ακόμα και μέσα στην πανεπιστημιακή κοινότητα σε πολλά μέρη του κόσμου.

Προηγουμένως κάνατε λόγο για κάποια στοιχεία με τα οποία βομβαρδίζεται η ατμόσφαιρα. Ακόμα και αν όντως οι συγκεκριμένοι ψεκασμοί γίνονται με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου, θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν ο «ψεκασμός» με αυτού του είδους τα στοιχεία μπορεί να επηρεάσει τον ανθρώπινο ψυχισμό. Και αν ναι, με ποιον τρόπο;
Οπωσδήποτε επηρεάζει την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον. Δεδομένου ότι τόσο το αλουμίνιο και ιδιαίτερα το βάριο είναι ισχυρά νεκροτοξικά. Επομένως, κάποια στιγμή, τα σωματίδια αυτά θα φτάσουν από την ατμόσφαιρα και στο έδαφος. Θα περάσουν στην τροφική αλυσίδα, στον υδροφόρο ορίζοντα και από εκεί θα προκαλέσουν βλάβες στο περιβάλλον, θα επηρεάσουν το οικοσύστημα, αλλά κυρίως και την ανθρώπινη υγεία. Για αυτό ίσως έχουν αφήσει να διαρρεύσει ότι μαζί με το αλουμίνιο και το βάριο υπάρχει και μια συνθετική ύλη, η οποία διατηρεί στην ατμόσφαιρα τα στοιχεία αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα.


Στην πρώτη σας απάντηση αναφερθήκατε σε κάποιους συγκεκριμένους τύπους αεροσκαφών. Θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν έχουν φωτογραφηθεί τα συγκεκριμένα αεροσκάφη και αν ναι, τι ακριβώς φημολογείται σχετικά με την προέλευσή τους.
Σαφέστατα και έχουν φωτογραφηθεί. Στο Διαδίκτυο, τόσο σε ιστοσελίδες όσο και σε blogs μπορεί κανείς να βρει εκατοντάδες φωτογραφίες από αυτά τα αεροσκάφη, καθώς και από τις ουρές τις οποίες αφήνουν. Το αεροπλάνα αυτά πετούν χωρίς διακριτικά, έχουν λευκό χρώμα, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει εξακριβωθεί από πού απογειώνονται και πού προσγειώνονται. Πριν από μερικούς μήνες, κάποιοι ανέφεραν ότι απογειώνονται από στρατιωτικά αεροδρόμια και προσγειώνονται σε στρατιωτικά αεροδρόμια, οπότε δεν είναι και απαραίτητο να δημοσιοποιούν τις διαδρομές πτήσεών τους.
Τον Μάρτιο που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε παρουσία σας μια ημερίδα με διεθνή συμμετοχή για τα chemtrails στο νησί της Αίγινας. Το θέμα αυτό συζητήθηκε πρόσφατα και σε ένα διεθνές συνέδριο στην Καλιφόρνια. Θα μπορούσατε να μας μεταφέρετε το κλίμα από όλες αυτές τις συζητήσεις;


Θα έλεγα ότι το κύριο θέμα συζήτησης όλων αυτών των συναντήσεων (αλλά και της Διεθνούς Διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή στην Κοπεγχάγη) ήταν η Γεωμηχανική.
Η Γεωμηχανική είναι ένας καινούργιος τομέας της τεχνολογίας και της επιστήμης, που προτείνει προγράμματα σε παγκόσμια κλίμακα για την αντιμετώπιση φαινομένων που απασχολούν ολόκληρο τον πλανήτη. Θα αναφέρω ένα παράδειγμα: Ένα αντικείμενο της Γεωμηχανικής είναι να αντιμετωπίσει το φαινόμενο του Θερμοκηπίου. Η Γεωμηχανική έχει ως πατέρα της τον Edward Teller, ο οποίος είναι ο πατέρας της υδρογονοβόμβας. Από τις αρχές της δεκαετίας του ‘60-70, αλλά και πολύ πρόσφατα, στη δεκαετία του ‘90, πρότεινε σε Αμερικανούς προέδρους ότι θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, βομβαρδίζοντας την ατμόσφαιρα με σωματίδια τα οποία θα ανακλούσαν την ηλιακή ακτινοβολία. Έκτοτε άρχισε να αναπτύσσεται αυτός ο κλάδος της επιστήμης της Γεωμηχανικής, που προσπαθεί με διάφορους τρόπους να αντιμετωπίσει το φαινόμενο του θερμοκηπίου και όχι μόνο.

Πριν από περίπου ένα χρόνο, ο Paul Crutzen (είχε πάρει το Νόμπελ χημείας το 1986, ανακαλύπτοντας την τρύπα του όζοντος) πρότεινε κάτι παρόμοιο με αυτό που συμβαίνει με τα chemtrails. Είπε δηλαδή ότι αν εκπέμψουμε σωματίδια στην ατμόσφαιρα, σε αρκετά μεγάλο ύψος, πάνω στα οποία θα πέσει η ηλιακή ακτινοβολία, τότε θα εισέλθει λιγότερη ακτινοβολία στην ατμόσφαιρα και θα αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Έκανε μάλιστα και έναν ενδιαφέροντα παραλληλισμό με ένα φαινόμενα που παρατηρήθηκε στην έκρηξη του ηφαιστείου Pinatubo στις αρχές πις δεκαετίας του ‘90.
Μία ακόμα ενδιαφέρουσα άποψη ανήκει στον υπουργό Ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών, τον Steven Chu (επίσης Νομπελίστας), ο οποίος και πρότεινε να βαφτούν οι στέγες των σπιτιών λευκές ιδιαίτερα στις περιοχές της Μεσογείου και στις περιοχές που είναι κοντινότερα στον ισημερινό, ώστε να ανακλάται μεγαλύτερο ποσοστό ηλιακής ενέργειας και να αντιμετωπιστεί τα φαινόμενο του θερμοκηπίου.


Υπάρχουν λοιπόν διάφορες λύσεις που έχουν προταθεί από τον κλάδο της επιστήμης που ονομάζεται Γεωμηχανική. Αυτές οι λύσεις όμως δεν αντιμετωπίζουν το φαινόμενο της αύξησης της θερμοκρασίας, της αύξησης των εκπομπών λόγω του διοξειδίου του άνθρακα, αλλά μας δίνουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουμε προσωρινά τα προβλήματά μας, δίχως να λύνουμε το θέμα. Διότι κανείς από αυτούς δεν στέκεται στα ότι η αύξηση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα κάποια στιγμή θα επηρεάσει οπωσδήποτε και το περιβάλλον και την υγεία και ολόκληρα τα οικοσυστήματα.
Γι’ αυτό είμαι ριζικά αντίθετος με τις μεθοδεύσεις αυτές της Γεωμηχανικής. Πιστεύω ότι η επιστημονική κοινότητα στην Ελλάδα και παγκοσμίως πρέπει να πάρει μια πολύ αυστηρά και σοβαρή θέση ενάντια στις λύσεις που προτείνει η Γεωμηχανική, διότι αυτές οι λύσεις είναι προσωρινές και επηρεάζουν αρνητικά τόσο το περιβάλλον όσο και την ανθρώπινη υγεία και τα οικοσυστήματα.
Ξαναγυρίζουμε λίγο στην Ελλάδα και στο θέμα των chemtrails. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν έχουν επικοινωνήσει μαζί σας πολίτες ή συγκεκριμένοι φορείς μεταφέροντας τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους για το συγκεκριμένο θέμα.
Έχουν επικοινωνήσει και συνεχίζουν να επικοινωνούν μαζί μου πάρα πολλοί άνθρωποι από όλα την Ελλάδα, σχεδόν από κάθε περιοχή τας χώρας. Οι άνθρωποι αυτοί αναφέρουν πως παρατηρούν αεροψεκασμούς που δεν έχουν καμία σχέση με τους ψεκασμούς που γίνονται πάνω από γεωργικές εκτάσεις.


Κάνουν λόγο για πτήσεις πάνω από κατοικημένες περιοχές και μάλιστα πριν από μερικούς πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση στον Βόλο γι’ αυτό ακριβώς το ζήτημα, με τη συμμετοχή πάνω των 300 ατόμων.
Οι περισσότεροι από τους μάρτυρες αναφέρουν ότι μετά την παρατήρηση αυτών των αεροψεκασμών εμφανίζουν πόνους στις κλειδώσεις, έχουν πονοκεφάλους, ζαλάδες, αδιαθεσίες κ.λπ. Θα ήθελα να αναφέρω ένα επίσημα καταγεγραμμένο γεγονός, το οποίο και έλαβε χώρο στις αρχές του 2000 σε μια μικρή πόλη του Καναδά 3.500 κατοίκων που ονομάζεται Espanola. Μετά από κάποιους αεροψεκασμούς που πραγματοποιήθηκαν πάνω από την πόλη, το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού εμφάνισε συμπτώματα από μια παράξενη ίωση-γρίπη. Αμέσως κλήθηκαν οι Αρχές Υγείας του Καναδά. Οι ειδικοί εξέτασαν τους κατοίκους και πράγματι διαπίστωσαν και κατέγραψαν στην έκθεσή τους ότι το 90% των κατοίκων της μικρής αυτής πόλης είχε εμφανίσει συμπτώματα κάποιας παράξενης ίωσης. Ουδέποτε είπαν από πού προήλθε και τι ακριβώς συνέβη.
Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν εσείς προσωπικά ό κάποιος φορέας που συνδέεται ίσως με την Ένωση Ελλήνων Χημικών σκοπεύει ή έχει τα περιθώρια να προχωρήσει στη δημοσίευση κάποιας επίσημης έκθεσης πάνω σε αυτό το θέμα. Πόσο εύκολο είναι κάτι τέτοιο;
Για να κατατεθεί μια τέτοια έκθεση πρέπει να πραγματοποιηθεί από κρατικό φορέα, έτσι ώστε να θεωρηθεί αξιόπιστη. Δεν μπορεί ένας οποιασδήποτε ερευνητής ή ερευνητική ομάδα (όσο αξιόλογοι και αν θεωρούνται) να κάνουν τέτοιου είδους πειράματα κι αυτά να αποκτήσουν αυτόματα το χαρακτήρα του έγκυρου. Πρέπει τουλάχιστον να υπάρχει η συμμετοχή και του κρατικού φορέα.
Εάν και εφόσον λοιπόν κάτι τέτοιο επιτευχθεί, ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθηθεί μετά;

Η ερευνητική ομάδα πρέπει να συλλέξει δείγματα, κατά προτίμηση από την ατμόσφαιρα, αμέσως μετά την πτήση τέτοιου είδους αεροσκαφών ψεκασμού. Το ίδιο ακριβώς θα πρέπει να κάνει και ο κρατικός φορέας. Στη συνέχεια τα δείγματα πρέπει να αναλυθούν εκατέρωθεν και να συγκρίνουν τα αποτελέσματα. Τότε μόνο η συμμετοχή της ερευνητικής ομάδας θα θεωρηθεί αξιόπιστη. Γιατί εάν πάρω π.χ. «εγώ», ανεξάρτητα, δείγματα από το έδαφος, θα πουν ότι αυτός «έβαλε λίγο παραπάνω αλουμίνιο», κάποιος άλλος θα πει «έβαλε λίγο βάριο» κ.ο.κ.


Στις ΗΠΑ διενεργήθηκαν τέτοιες έρευνες από σοβαρά πανεπιστήμια. Πραγματοποίησαν πτήσεις αμέσως μετά την παρατήρηση αεροψεκασμών, συνέλεξαν σε φίλτρα τον αέρα και τη σκόνη και διαπίστωσαν αυξημένη συγκέντρωση αλουμινίου και βαρίου.
Κύριε Κατσαρέ, μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου απαγορεύτηκαν τα χημικά και βιολογικά όπλα που στρέφονταν κατά του ανθρώπου. Θεωρείτε ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου ο κανόνας αυτός επανεξετάζεται, έστω και με αυτόν τον αθόρυβο και σιωπηλό τρόπο;
Είμαι βέβαιος ότι κανόνας αυτός επανεξετάζεται αθόρυβα και σιωπηλά. Ας μην ξεχνάμε τι έγινε κατά τα διάρκεια και του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου και είδαμε τα αποτελέσματα τας χρήσης της ατομικής βόμβας. Επίσης, στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου τη χρήση των χημικών και βιολογικών όπλων... Είμαι σίγουρος ότι και τώρα ετοιμάζουν τα όπλα τας μαζικής καταστροφής της επόμενης γενιάς, τα οποία δεν πρόκειται να είναι ούτε πυρηνικά ούτε χημικά ή βιολογικό. Πιστεύω ότι πρόκειται να δούμε όπλα που θα έχουν τα δυνατότατα να αλλάζουν το κλίμα.


Και γίνομαι πιο συγκεκριμένος. Σκεφτείτε να διεξήγαμε ως χώρα πόλεμο με την Βουλγαρία και να κατορθώναμε επί ένα μήνα να πέφτουν καταρρακτώδεις βροχές εκεί. Θα είχε πλημμυρίσει ολόκληρη η χώρα τους και θα είχαν παραδοθεί Χωρίς να υπάρχει ανάγκη να μεταβούν δικά μας στρατεύματα εκεί. Το ίδιο θα συνέβαινε εάν η μεταβολή του κλίματος αφορούσε μια ξηρασία. Τέτοιου είδους πειράματα αποβλέπουν στην αλλαγή του κλίματος. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και τα chemtrails, διότι κατά κάποιον τρόπο σε αυτό αποβλέπουν, δηλαδή στην αλλαγή του κλίματος.
Αξίζει να υπενθυμίσω στους αναγνώστες σας ότι στις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα στην Αλάσκα έχουν εγκαταστήσει κεραίες που μεταφέρουν μικροκύματα υψηλής και χαμηλής συχνότητας.
Αυτά τα μικροκύματα διασχίζουν την ατμόσφαιρα, ανοίγουν την ιονόσφαιρα, με αποτέλεσμα φορτισμένα σωματίδια να εισέρχονται στη Γη, και έχουν τα δυνατότατα να προκαλέσουν βραχυκυκλώματα σε αυτοκίνητα, σε αεροπλάνα, σε τρένα, σε πλοία κ.ά. Έτσι μια ολόκληρη πόλη ή και χώρα αδρανοποιείται, από τη στιγμή που τα φορτισμένα σωματίδια από την ιονόσφαιρα εισέρχονται στη Γη. Αυτού του είδους τα πειράματα γίνονται στο πλαίσιο του προγράμματος HAARP.


Παρόλο που επίσημα αναφέρεται ότι τα πειράματα αυτά γίνονται για να βελτιωθούν οι επικοινωνίες μεταξύ των υποβρυχίων σε μεγάλο βάθος ή οι επικοινωνίες μέσα στη γη σε βαθιά ορύγματα, κανείς δεν αποκλείει ότι γίνονται και πειράματα έστω για τη μερική μεταβολή του κλίματος. Όμως το άρθρο 6 των Ηνωμένων Εθνών απαγορεύει να γίνονται πειράματα τα οποία αποβλέπουν στην αλλαγή του κλίματος κι αυτός είναι και ο λόγος που γίνονται με κάποια μυστικότατα αυτού του είδους οι προσπάθειες.
Έτσι λοιπόν τα καινούργια όπλα μαζικής καταστροφής που θα δούμε τα επόμενα χρόνια θα είναι όπλα μεταβολής του κλίματος. Ας μην ξεχνάμε ότι κατά καιρούς έχουν παρουσιαστεί επίσημες εκθέσεις συμβούλων των Αμερικανών προέδρων (όπως του Μπρεζίνσκι), σύμφωνα με τις οποίες προσπαθούν να επηρεάσουν όχι μόνο το κλίμα αλλά ακόμα και την ανθρώπινα συμπεριφορά.
Από το περιοδικό «ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ» - ένθετο της εφημερίδας ‘Ελεύθερος Τύπος’, τεύχος 25, 23 Σεπτεμβρίου 2010.
redskywarning.blogspot

Η φωνή του Σωκράτη ξανά στο Διαδίκτυο.

Το www.sokratisgkiolias.gr θα είναι ενεργό την ερχόμενη εβδομάδα.Ένα site αφιερωμένο στον ασυμβίβαστο δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια που δολοφονήθηκε...
τα ξημερώματα της 19ης Ιουλίου έρχεται στα μέσα της εβδομάδας στο Διαδίκτυο.

Το www.sokratisgkiolias.gr θα είναι ενεργό την ερχόμενη εβδομάδα με πρώτη ανάρτηση το τραγούδι που έγραψε για τον αδικοχαμένο δημοσιογράφο ο αδερφός του Νίκος Γκιόλιας, ενώ θα ανανεώνεται συνεχώς με κείμενα και ρεπορτάζ για τον Γκιόλια.

«Ελπίζω άρα υπάρχω... Φωνάζω άρα ΖΩ!». Αυτό είναι και το βασικό νόημα του τραγουδιού με τίτλο «ΦΩΝΑ-ΖΩ». Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το «Πρώτο Θέμα» οι δημιουργοί και διαχειριστές του νέου site μέσα από τους στίχους του τραγουδιού θέλουν να αφυπνίσουν και να μεταφέρουν το μήνυμα ότι τα 17 σημάδια που έμειναν στο κορμί του Σωκράτη δεν πρέπει να κάνουν κανέναν να σωπάσει, ενώ απαριθμεί ουσιαστικά 17 λόγους για τους οποίους «έπρεπε» ο Σωκράτης να είναι νεκρός.

Με τους στίχους του τραγουδιού «Φεγγάρι θα δακρύσει και το δάκρυ του θα απλώσει ενοχές... Δεν πολεμάω με Ερινύες τα βράδια... δεν θα σωπάσω ούτε λεπτό...» ο συνθέτης θέλει ακόμα και 2,5 μήνες μετά τη δολοφονία του Σωκράτη να ξυπνήσει τις συνειδήσεις όλων, για να καταλάβουν ότι ο Σωκράτης δεν ήταν πουθενά μπλεγμένος όπως κάποιοι θέλουν να λένε για να «κοροιδεύουν» τη συνείδησή τους.

Το βίντεοκλιπ του τραγουδιού έχει την εικόνα του Σωκράτη. Ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Τσαουσόπουλος προσπάθησε να μη δημιουργήσει μια μελό εικόνα, αλλά την πραγματικότητα.

Το «Θέμα» εξασφάλισε και δημοσιεύει σήμερα μερικούς χαρακτηριστικούς στίχους του τραγουδιού που γράφτηκε για τον ελεύθερο και ασυμβίβαστο δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια: «Οι δήθεν φίλοι που ψεύτικα είπαν σ'αγαπώ, οι σωτήρες, οι μνηστήρες, οι κλώνοι προικοθήρες, οι ρουφιάνοι, οι βολεμένοι τσαρλατάνοι και οι άρχοντες ζητιάνοι κατάφεραν να σκοτώσουν το κορμί μου αλλά να αγιάσουν την ψυχή μου».

newsbeast.gr

Παγκοσμια σιωπη

Δεν ειναι παραξενο που ενω ο Γιοργο αρχισε να λεει την λεξη παγκοσμιοποιηση....πηρε την αδεια μετα την επισκεψη στην Αμερικη,κανενας μα κανενας δημοσιογραφος εδω στην Ελλαδα η περιοδικο,η εφημεριδα δεν εχει ασχοληθει ποτε με το θεμα?
Δεν ειναι παραξενο που ενω .....
το διαδυκτιο ειναι γεματο απο πληροφοριες σχετικα με τις επιδιωξεις και τους στοχους της λεσχης Μπιλντερμπεργκ καθως και των νεο-ταξιτων,που τωρα λεγονται παγκοσμιοποιητες,κανενα μεσο μαζικης ενημερωσης δεν εχει ασχοληθει με το θεμα?
Αυτη η συμφωνια σιωπης που υπαρχει πανω σε τι εχει στηριχθει,τι ανταλλαγματα θα παρουν οι δημοσιογραφοι αν κρυψουν απο τον κοσμο αυτο που ερχεται?
Δεν ειναι φρικτο να βλεπεις ενα ανδρεικελο να βρισκεται στην ηγεσια μιας χωρας και να γνωριζεις ποια ειναι τα σχεδια του για εναν ολοκληρο λαο και εσυ να σιωπας εσκεμμενα?

Ποσο απανθρωπος μπορει να ειναι καποιος ωστε να αφηνει κατι σαν αυτο που λεγεται παγκοσμιοποιηση να μεγαλωνει σαν ιστος της αραχνης και να μην ενημερωνει τον κοσμο για το θρασυδειλο αυτο δυκτιο ανθρωπων που επι δεκαετιες προετοιμαζει,οργανωνει και ειναι ετοιμο να εκτελεσει αυτο το εγκληματικο σχεδιο του?
Κυριοι των μηντια,αν νομιζετε οτι εσεις και οι οικογενειες σας θα εχουν ασυλια στα σχεδια αυτα,κανετε μεγαλο λαθος,θα καταποντιστειτε οταν σταματησουν να σας χρειαζονται,αλλα θα εχετε καταποντιστει ηδη στις συνειδησεις και στο μυαλο εκατομυριων ανθρωπων.
harrytsopanos.blogspot

Αποκάλυψη-βόμβα για ΔΝΤ και Ελλάδα

Την ύπαρξη μιας μυστικής Επιτροπής που οδήγησε την Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας μας, καθώς και των άλλων αδύναμων Οικονομιών της Ευρωζώνης, τα τελευταία δύο χρόνια, αποκάλυψε η αμερικανική εφημερίδα «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ». Όπως έγραψε η έγκριτη εφημερίδα, αμέσως μετά από την κατάρρευση της αμερικανικής τράπεζας Λίμαν Μπράδερς, το Σεπτέμβριο του 2008, και την παγκόσμια οικονομική κρίση που ακολούθησε, ένα μυστικό κονκλάβιο διερευνούσε το ενδεχόμενο κατάρρευσης οικονομίας κράτους - μέλους της ζώνης του ευρώ και εκπονούσε ανάλογο σχέδιο αντίδρασης.

Το «κονκλάβιο» αυτό έχει και το όνομα της «επιτροπής που δεν υπήρξε ποτέ», καθώς όλες οι δραστηριότητές του καλύπτονταν από άκρα μυστικότητα. Όπως επισημαίνει η διεθνούς εμβέλειας αμερικανική εφημερίδα, «το Μάρτιο του 2009, ο Ξαβιέ Μούσκα, στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας, ετοιμαζόταν να εγκαταλείψει τη θέση του ως πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, ένα...ειδικό σώμα τεχνοκρατών που διαχειριζόταν την οικονομική πολιτική της Ε.Ε. Ενημερώνοντας τον διάδοχό του, Αυστριακό Τόμας Βίζερ, του είπε: «Παρεμπιπτόντως, υπάρχει και μια ομάδα που επίσημα δεν υφίσταται».
Η μυστική αυτή ομάδα λειτουργούσε από το Νοέμβριο του 2008 για τη δημιουργία σχεδίου αντιμετώπισης κρίσης από χώρα - μέλος της Ευρωζώνης και μέλη της ήταν κορυφαία στελέχη των οικονομικών επιτελείων των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, με θέση κάτω από τους υπουργούς. Τα μέλη της ομάδας προέρχονταν από τα επιτελεία της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του γραφείου του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ».
«Αυτή η ομάδα κρούσης», αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, «συναντιόταν κρυφά στο περιθώριο συνόδων κορυφής, συχνά ξημερώματα ή αργά το βράδυ, εξετάζοντας πιθανούς κινδύνους που θα μπορούσαν να προέλθουν από χώρες όπως η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Ελλάδα και η Ισπανία. Εκεί η Ευρωπαϊκή Ενωση πίεζε να αναλάβει κεντρικό ρόλο στη συγκέντρωση και χορήγηση κεφαλαίων σε χώρες που είχαν ανάγκη, έχοντας στο πλευρό της τη Γαλλία».
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η Επιτροπή πάλεψε να ξεπεράσει τις διαφωνίες που υπήρχαν στο εσωτερικό της Ευρωζώνης για το αν θα έπρεπε να διασωθεί μία οικονομία κράτους - μέλους που καταρρέει. Μία απάντηση, που όπως επισημαίνουν οι συντάκτες του εκτενούς ρεπορτάζ, η Επιτροπή «δεν τη βρήκε ποτέ».
Σε αυτό το γεγονός, όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, συνέβαλαν οι ιδεολογικές διαφορές στο εσωτερικό της Ευρωζώνης, αλλά και οι διαφορετικές ατζέντες που είχαν οι δύο ισχυροί της Ευρώπης, η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.
Η αμερικανική εφημερίδα κάνει ειδική αναφορά στις εκλογές στη Γερμανία και υποστηρίζει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος ζήτησε την παρουσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας, γιατί μόνο έτσι θα μπορούσε να πείσει τους ψηφοφόρους της γερμανικής επαρχίας για την αναγκαιότητα του μηχανισμού στήριξης.
Ωστόσο, η Μέρκελ δεχόταν και εισηγήσεις ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι απλώς «έλλειψη ρευστού», αλλά ότι «η χώρα χρειάζεται επιδιόρθωση». Από την πλευρά του, ο Σαρκοζί κατάλαβε αμέσως ότι τα προβλήματα της Ελλάδας απειλούν να συνταράξουν την Ευρωζώνη και ζήτησε άμεση δράση.
Οπως έγραψε η «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», ο κίνδυνος κρίσης κρατικών χρεών είχε αρχίσει να απασχολεί την Ευρωζώνη ήδη από τον Οκτώβριο του 2008, όταν η Ουγγαρία, μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά εκτός του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, είδε να στερεύει ο δανεισμός από τις διεθνείς αγορές. Τότε οι Βρυξέλλες χρησιμοποίησαν ειδικό μηχανισμό, επιτρέποντας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα να σώσουν την Ουγγαρία, παρέχοντας 20 δισεκατομμύρια ευρώ σε δάνεια.
Το δημοσίευμα προσθέτει πως «σύντομα έγινε κατανοητό ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν είχε ανάλογο μηχανισμό να σώσει με παρόμοιο τρόπο χώρα της Ευρωζώνης. Επιπλέον, η ιδέα της προσφυγής στο ΔΝΤ ήταν ταμπού για πολλούς κορυφαίους παράγοντες της Ε.Ε., επειδή οι τελευταίοι θεωρούσαν ότι στο Ταμείο προσφεύγουν μόνο φτωχές χώρες του πρώην κομμουνιστικού μπλοκ».
Η αμερικανική εφημερίδα αποκάλυψε επίσης πως η Ευρωζώνη κινητοποιήθηκε μόλις το Φεβρουάριο του 2010 και ότι μόνο τότε άνοιξε σε όλα τα μέλη της η πρόσβαση στη μυστική επιτροπή, γιατί τότε πλέον ήταν εμφανής η αδυναμία της Ελλάδας να προχωρήσει στις αγορές και μία χρεοκοπία θα είχε πολύ χειρότερα αποτελέσματα από την κατάρρευση της Λίμαν Μπράδερς.

enimerwsi

Ε.Βενιζέλος: "Ενιαίος χώρος η Ελλάδα και η Κύπρος στην Αν. Μεσόγειο" - Προάγγελος ανακήρυξης ΑΟΖ

ImageΗ φράση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ε.Βενιζέλου στην Κύπρο την περασμένη Παρασκευή περί "ενιαίου χώρου Ελλάδας και Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο" από ελάχιστους έγινε αντιληπτή, αλλά έχει ιδιαίτερη, κρίσιμη θα λέγαμε, στρατηγική σημασία και όπως διαβεβαιώνουν στενοί συνεργάτες του υπουργού "μόνο τυχαία δεν λέχθηκε". Ο "Ενιαίος χώρος Ελλάδας και Κύπρυ στην Α.Μεσόγειο" σηματοδοτείται από την κυπριακή ΑΟΖ και την ελληνική, η οποία τυπικά δεν έχει ακόμα οριοθετηθεί, αλλά όπως αναφέρει πηγή του υπουργείου Εξωτερικών "Σύντομα η περιοχή όπου σήμερα αφορά το FIR Αθηνών στην Ανατολική Μεσόγειο θα αποτελεί την ελληνική ΑΟΖ".
Eνοποιώντας κατ'αυτό τον τρόπο Ελλάδα και Κύπρο και θέτοντας τις βάσεις για την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου που κρύβεται στην περιοχή. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα που ο Ε.Βενιζέλος κάνει αναφορά στα ελληνικά συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο, πέραν αυτών που αφορούν την Κύπρο.
Επιβεβαιώντας και πάλι το δημοσίευμα της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ που κυκλοφορεί για τον απόφαση της Ελλάδας να προχωρήσει σε εκμετάλλευση των φυσικών πόρων που είναι βέβαιο πλέον ότι κρύβεται στις περιοχές αυτές, στο "Ελ Ντοράντο" της Αν. Μεσογείου.
Στο μεταξύ η Κύπρος και το Ισραήλ βρίσκονται πολύ κοντά στην υπογραφή συμφωνίας με την οποία θα οριοθετούνται οι Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες (ΑΟΖ), ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο για την εκμετάλλευση των πετρελαϊκών λεκανών στην ευρύτερη περιοχή που αποκαλείται «Πέτρα του Ρωμιού».
Δορυφορικές φωτογραφίες και αποτελέσματα σεισμογραφικών ερευνών του γαλλικού συμβουλευτικού οίκου Beicip-Franlah που έχει συγκεντρώσει από τις θαλάσσιες έρευνες στην ΑΟΖ της Κύπρου και στοιχεία που έχει η νορβηγική εταιρεία Petroleum Ceo-Services καταδεικνύουν ότι η θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Πάφου και της Λεμεσού είναι άλλη μία πολύ πιθανή δεξαμενή πετρελαίου και φυσικού αερίου. 
Ομως, σύμφωνα με τον κυπριακό τύπο, κλειδί των γενικότερων εξελίξεων στην περιοχή θεωρείται η επικείμενη συμφωνία Λευκωσίας- Τελ-Αβίβ, καθώς στην πράξη θα ακυρώνει στη θάλασσα τα αποτελέσματα της τουρκικής εισβολής. Σύμφωνα με τα κυπριακά ΜΜΕ η συμφωνία αυτή κατοχυρώνει το Τελ-Αβίβ για τα δικά του κοιτάσματα, αλλά και την Κύπρο, που δεν θα έχει πια καμία διεθνή αμφισβήτηση για τις κινήσεις της.

Η έρευνα και η εκμετάλλευση των πιθανών κοιτασμάτων και λεκανών φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή, που εκτείνεται προς το Ισραήλ,
έχουν ανατεθεί στην αμερικανική εταιρεία Noble Energy τόσο από την Κύπρο, όσο και από το Ισραήλ. Κάποιες πληροφορίες φέρουν την ετειρεία φαβορί να αναλάβει και την ελληνική ΑΟΖ μόλις οριοθετηθεί.
Η Κύπρος παραχώρησε στην ίδια εταιρεία τα δικαιώματα στο «Οικόπεδο 12» ακριβώς στο όριο της κυπριακής ΑΟΖ. 
Πρόσφατα η αμερικανική Γεωλογική Επιθεώρηση (U.S. Geological Survey) υπολόγισε ότι η Λεκάνη Λεβάντ- Ανατ. Μεσογείου (Levant Basin) κρύβει περισσότερα από 122 τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου, ίσως το μεγαλύτερο απόθεμα ενεργειακών πόρων στον κόσμο. Σύμφωνα με ερευνητές της Noble Energy, ο χάρτης των κοιτασμάτων στην περιοχή της Ανατ. Μεσογείου τώρα σχηματίζεται και ίσως κρύβει πολύ μεγαλύτερες ποσότητες υδρογονανθράκων απ' ό,τι αρχικά είχε διαφανεί.

Φυσικά η Άγκυρα δεν κάθεται "με σταυρωμένα χέρια". Προχωρά στην ιδιωτικοποίηση της Turkiye Petroleri Anonim, της Τουρκικής Εταιρείας Πετρελαίων. Για την περίφημη ΤΡΑΟ, του κρατικών συμφερόντων όμιλο εδώ και 51 χρόνια, με ισχυρό μέτοχο το Τουρκικό Ταμείο Στρατού, προωθείται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η στρατηγική συνεργασία με ιδιωτικούς ομίλους και συμφέροντα. 

Όλα όμως θα κριθούν από τον παράγοντα της ένοπλης ισχύος που θα μπορέσουν να προβάλουν οι ενδιαφερόμενες πλευρές. Ο ισχυρότερος κερδίζει...


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Επίθεση κατά της Ελλάδας από τους Αμερικανούς "φίλους" και το CNN

Το μνημείο της Ακρόπολης επέλεξε το αμερικανικό δίκτυο CNN για να παρουσιάσει την είδηση της ταξιδιωτικής οδηγίας των ΗΠΑ που προειδοποιεί τους τουρίστες για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα από την Αλ Κάϊντα στην Ευρώπη. Την Ακρόπολη επέλεξε το αμερικανικό δίκτυο CNN για την είδηση της ταξιδιωτικής οδηγίας που εξέδωσαν οι ΗΠΑ και αφορά όσους πολίτες προτίθενται να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, αναφέροντας ότι υπάρχουν πληροφορίες πως η Αλ Κάιντα σχεδιάζει τρομοκρατικά χτυπήματα.

Με την οδηγία συστήνει στους Αμερικανούς τουρίστες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε δημόσιους χώρους, όπως τα μνημεία και τα αεροδρόμια, να απομακρύνονται αμέσως εάν αντιληφθούν ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει και να ειδοποιούν τις αρχές εάν αντιληφθούν ανάμεσα στις αποσκευές τους, δέματα ή βαλίτσες που δεν τους ανήκουν. Στην οδηγία συστήνεται ακόμη, οι τουρίστες να προσέχουν συνεχώς ποιός βρίσκεται δίπλα τους, να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και να γνωρίζουν πως να επικοινωνήσουν άμεσα με τις αμερικανικές προξενικές αρχές, εάν χρειαστεί.
Ωστόσο, δεν συστήνει να μην ταξιδέψουν, αλλά εάν το κάνουν να είναι προσεκτικοί, καθώς οι ληροφορίες έκαναν λόγο για οργάνωση επιχείρησης όμοιας με αυτήν στο Μουμπάϊ της Ινδίας όπου από πυρά ενόπλων έχασαν την ζωή τους πολλοί τουρίστες.
Ενδεικτικό -σύμφωνα με το CNN- του πόσο σοβαρά λαμβάνουν υπόψιν τους οι ΗΠΑ τις πληροφορίες για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον πολιτών τους, είναι ότι το βράδυ της Παρασκευής, το Πεντάγωνο έδωσε εντολή στους στρατιώτες που υπηρετούν στις βάσεις της Γερμανίας, να μην φορούν τις στολές τους, όταν βγαίνουν στις πόλεις.
Οι Βρετανικές αρχές, το Σάββατο επιβεβαίωσαν ότι διαθέτουν παρόμοια πληροφόρηση, ενώ το βράδυ της Κυριακής και ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Ερβέ Μορέν, υποστήριξε ότι η τρομοκρατική απειλή μπορεί να χτυπήσει τη χώρα οποιαδήποτε στιγμή, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Λε Παριζιέν. Στη Γαλλία η τρομοκρατική απειλή είναι υπαρκτή και μπορεί να μας χτυπήσει οποιαδήποτε στιγμή, φέρεται να δήλωσε ο Γάλλος υπουργός. "Συνεχώς σε όλο τον κόσμο εξαρθρώνονται δίκτυα που έχουν οργανωθεί για να προετοιμάσουν επιθέσεις. Είναι καλό να το γνωρίζουν οι Γάλλοι", πρόσθεσε ο Μορέν.
Ωστόσο, προξενεί εντύπωση, το γεγονός, ότι από όλα τα μνημεία της ευρωπαϊκής ηπείρου, επελέγη η Ακρόπολη από το CNN γεγονός που δημιουργεί την αίσθηση μίας ιδιαίτερης απειλής για το μνημείο της Αθήνας και τους χιλιάδες τουρίστες που το επισκέπτονται κάθε εβδομάδα.
Ειδικά όταν τις προηγούμενες ημέρες, οι γαλλικές αρχές διέταξαν δύο φορές την εκκένωση του πύργου του Άιφελ, ύστερα από πληροφορίες για τοποθέτηση βόμβας στην περιοχή.

«Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΓΛΩΣΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ»

Η ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό είναι θεσμός υψίστης σημασίας, αφού παρέχει Παιδεία στους Έλληνες της διασποράς. Σήμερα όμως, θυσιάζεται στο όνομα της «σωτηρίας της πατρίδας», στο όνομα του «μηχανισμού στήριξης», κοινώς ΔΝΤ, στο όνομα της .....

«διαφάνειας και του ορθολογισμού».«Το μεγάλο ζητούμενο για εμάς είναι να μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές την ελληνική γλώσσα, τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική ιστορία και να παρέχουμε στους Έλληνες ομογενείς και σε όλους όσους το επιθυμούν, τη δυνατότητα να μάθουν να σκέπτονται και να εκφράζονται μέσα από την λεξιλογική επάρκεια της ελληνικής γλώσσας» είπε η υφυπουργός κα Χριστοφιλοπούλου σε συνέντευξή της.

Πώς όμως, οραματίζεται η σημερινή πολιτική ηγεσία τη «μεταλαμπάδευση» όταν οδηγεί προκλητικά τους εκπαιδευτικούς στην στοχοποίηση, την απαξίωση και την εξαθλίωση ηθικά και οικονομικά; Κατήργησε τις εξετάσεις ξένης γλώσσας. Καμία απόσπαση δε θα πραγματοποιηθεί το σχολικό έτος 2010-2011. Έτσι αποφάσισε ένα πρωί, χωρίς να αναλογιστεί πως το ίδιο χέρι που υπέγραφε την κατάργηση, λίγους μήνες πριν είχε υπογράψει την προκήρυξη, δίνοντας το έναυσμα σε κείνους που ονειρεύτηκαν το ταξίδι να κοπιάσουν, να ξοδευτούν, να επενδύσουν προσδοκίες. Ποιος άραγε έδωσε το δικαίωμα σε «πολιτικές ηγεσίες» να αποφασίζουν και τελευταία στιγμή να ξεαποφασίζουν; Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα μ’ ένα «συγγνώμη λάθος» να κλέβουν χρόνο, κόπο κι όνειρα; Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα με μια υπογραφή ν’ αλλάζουν ετσιθελικά και χωρίς προγραμματισμό ολόκληρο τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό; Με ποιους διαβουλεύτηκαν; Με τους φορείς, με τους εκπαιδευτικούς ή μήπως με την κοινωνία;

Και… αφού γλύτωσαν τη χώρα από ένα χωρίς νόημα, χωρίς ουσία, καθόλα περιττό έξοδο, κατακαλόκαιρο αποφάσισε αιφνιδιαστικά κι ετσιθελικά τη μη ανανέωση των εκπαιδευτικών, που συμπλήρωσαν τριετία σε χώρα του εξωτερικού. Ουδείς εκ της πολιτικής ηγεσίας αναλογίστηκε πως οι συνάδελφοι είχαν προοπτική πενταετίας κι είχαν αναλόγως οργανώσει τη ζωή τους. Δεν τους δόθηκε καν το δικαίωμα της ομαλής προσαρμογής, του μεταβατικού χρόνου. Εδώ και τώρα δόθηκε εντολή επιστροφής τους, απλά γιατί έτσι αποφάσισαν εκείνοι που έχουν δικαίωμα με μια υπογραφή ν’ αναστατώνουν ζωές, να ματαιώνουν όνειρα, να καταλύουν θεσμούς κι αξίες.


Όταν έχεις ως άνθρωπος, ως συνδικαλιστής αλλά κυρίως ως εκπαιδευτικός το όραμα για ένα καλύτερο αύριο της εκπαίδευσης, οι μεταρρυθμίσεις και τα μεγάλα λόγια τα ωραία εν καιρώ οικονομικής κρίσης και υποχρηματοδότησης της Παιδείας σε προβληματίζουν και σε θυμώνουν. Όταν όμως, έχεις απέναντί σου κι όχι δίπλα σου μια πολιτική ηγεσία που έχει ως σύνθημα την αξιοκρατία και ως πράξη την αδιαφάνεια, οδηγείσαι στην αγανάκτηση. Πώς αλλιώς πιο κόσμια, όπως ταιριάζει σε λειτουργούς της εκπαίδευσης, μπορεί να χαρακτηριστούν ενέργειες της Υπουργού και του επιτελείου της, όπως:
• Επιλεκτική ανάκληση των εκπαιδευτικών που συμπλήρωσαν τριετία στο εξωτερικό με απευθείας απόφαση της Υπουργού. Αυτό μεταφράζεται ως εξής: η ίδια η Υπουργός και μόνο η Υπουργός αποφασίζει ποιους θα επιστρέψει και ποιων θα ανανεώσει τη θητεία!!!
• Επιλεκτικές αποσπάσεις και παρατάσεις της θητείας συναδέλφων που έχουν συνάψει γάμο με μόνιμο κάτοικο εξωτερικού. Αυτό επίσης μεταφράζεται ως εξής: Η ίδια η Υπουργός και μόνο η Υπουργός αποφασίζει ποιους θα αποσπάσει, ποιων τη θητεία θα ανανεώσει και ποιους θα επιστρέψει πίσω καταστρέφοντας την οικογενειακή τους ζωή. Η δικαιολογία δια στόματος Υφυπουργού καςΧριστοφιλοπούλου«…θα πρέπει να σημειώσω ότι και ο γάμος και η οικογένεια είναι απόφαση ζωής και κάποια στιγμή θα πρέπει ν’ αποφασίσουν πού θέλουν να βρίσκονται, γιατί υπάρχουν ανάγκες και στα σχολεία στο εσωτερικό». Μόνο που δεν αποφασίζουν οι συνάδελφοι. Αποφασίζει μόνο η πολιτική ηγεσία εξυπηρετώντας «ημέτερους» και χρησιμοποιώντας στο όνομα της διαφάνειας «αδιαφανείς» διαδικασίες…


• Παρατάσεις για κενά που παρουσιάζονται, δε δημοσιοποιούνται και με αιτήσεις που …εμπνευσμένα έχουν κάποιοι κάνει, αφού δεν υπάρχουν όπως ο νόμος ορίζει, πίνακες!!! Είναι και τα μοναδικά θέματα που ασχολείται η επιτροπή της Διεύθυνσης Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης…
• Ακόμα και αίτηση θεραπείας κι επανεξέτασης αιτήματος συναδέλφου που ανακλήθηκε λόγω τριετίας από Παρίσι, ενώ δεν εξετάστηκε από την επιτροπή στη συνεδρίαση της 16ης Σεπτεμβρίου, την ίδια μέρα η συνάδελφος έλαβε αρνητική απάντηση από τη ΔΙΠΟΔΕ!!!

Επειδή έχει πλέον ευτελιστεί η λειτουργία της επιτροπής της ΔΙΠΟΔΕ,
Επειδή έμαθα να λειτουργώ με βάση τους νόμους της αξιοκρατίας και διαφάνειας, που τόσο κάποιοι αρέσκονται να χρησιμοποιούν μόνο στα λόγια κι όχι στην πράξη,
Επειδή αν συνεχίσω να ευελπιστώ ότι η πολιτική ηγεσία θα μας καλέσει όπως υποσχέθηκε στην τελευταία συνάντηση της 25ης Αυγούστου να συζητήσουμε και να θέσουμε από κοινού όρους και κανόνες, θα γίνω συμμέτοχος με την ανοχή μου σε παρασκηνιακές διεργασίες, που βλάπτουν συναδέλφους,
Ζητώ από το Δ.Σ. της ΔΟΕ ομόφωνα να καταγγείλει τη λειτουργία της ΔΙΠΟΔΕ, τις αδιαφανείς διαδικασίες της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΔΒΘ και να απαιτήσει άμεσα:
1. Την ικανοποίηση ΟΛΩΝ των συναδέλφων που ανακλήθηκαν λόγω τριετίας καθώς και ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες και

2. Τη δημοσιοποίηση των κενών ώστε τουλάχιστον για φέτος να έχουν το δικαίωμα όσοι έχουν λάβει μέρος σε παλαιότερες εξετάσεις γλώσσας κι έχουν επιτύχει, να ζητήσουν απόσπαση αν αυτό επιθυμούν.
Είναι σαφές ότι όλη η διαδικασία μετακίνησης εκπαιδευτικών σε χώρες του εξωτερικού αφορά την Επιτροπή της ΔΙΠΟΔΕ η οποία είναι η μόνη αρμόδια να αποφασίζει.
Συχνά πυκνά κατηγορούμαστε ως συνδικαλιστικό κίνημα που επιμένει να εμφανίζει την επιθυμία ως πρόταση. Στην κοινωνία μας όμως υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: οι αισιόδοξοι και οι απαισιόδοξοι. Οι απαισιόδοξοι έχουν συνήθως δίκιο. Αν όμως η ανθρωπότητα έφτασε ως εδώ, το χρωστάει στους αισιόδοξους. Κι οι αισιόδοξοι λένε πως το ποτάμι δε γυρίζει πίσω. Όποιος το προσπάθησε πνίγηκε… από την ορμή του νερού που αντιστάθηκε. ‘Όπως ακριβώς θα συμβεί και στο χώρο της εκπαίδευσης.

Για την κατάντια της χώρας μας, για την κατάντια της Παιδείας μας, για την κατάντια των σχολειών μας ο μόνος που δεν φταίει, είναι ο δάσκαλος.
Πρωτίστως λοιπόν να απολογηθεί η Πολιτεία και μετά να ζητήσει τα ρέστα από τους λειτουργούς της, μετά να αποφασίσει ότι τα παιδιά δεύτερης και τρίτης γενιάς της ελληνικής ομογένειας δεν έχουν δικαίωμα να διδαχθούν την ελληνική Παιδεία, τον ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία του τόπου καταγωγής τους.
Αν θέλουμε να λεγόμαστε περήφανα Έλληνες!

ΚΑΙΤΗ ΡΗΝΑΚΗ
Μέλος της ΔΑΚΕ
στο Δ.Σ. της ΔΟΕ
Εκπρόσωπος της ΔΟΕ
στη ΔΙΠΟΔΕ
diaspora-grecque.com
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters