Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Όρισαν χαράτσι και για τα μερεμέτια που θα κάνεις στο σπίτι σου



Του Γιώργου Κράλογλου
Από την μια μεριά του δρόμου το «μαγαζάκι» γράφει Ενεργειακοί Επιθεωρητές. Από την άλλη Ελεγκτές Δόμησης. Ποια είναι η διαφορά;
Απολύτως καμία αν έχεις να δώσεις το κάτι τις... Αν δεν το έχεις θα τραβιέσαι να αλλάζεις τούβλα και κουφώματα ως παραβάτης... Τι αλλάζει στο νέο «μαγαζί»; Ότι οι Ελεγκτές Δόμησης θα έρχονται και ως μπουλούκι...
Οι άνθρωποι (σε υπουργεία και κυβέρνηση) είναι κωμικοί έως και γελοίοι. Κάνουν οτιδήποτε μπορεί να βολέψει την διαφθορά και την συναλλαγή και ταυτόχρονα πασχίζουν να διαλύσουν στην οικοδομή ακόμη και τον φουκαρά που θέλει να κάνει κάποια μερεμέτια.

Όρισαν χαράτσι (εκτός βέβαια από τις άδειες και ό,τι άλλο χρειαστείς) και για τα μερεμέτια που θα κάνεις στο σπίτι σου.
Αντί να δουν τι «λούκι» στήθηκε με τον θεσμό των Ενεργειακών Επιθεωρητών και τι αντικίνητρο προκάλεσαν για την περιστολή των ενεργειακών δαπανών κοτσάρισαν τώρα και τον θεσμό του Ελεγκτή Δόμησης για να τσεκάρει (λέει) τα μερεμέτια που θα κάνεις στο σπίτι σου για να το μεγαλώσεις ή να το μικρύνεις...
Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση (229 ΦΕΚ57/16 Ιανουαρίου νέες επιβαρύνσεις για τους ιδιοκτήτες στο χθεσινό Capital.gr) οι ιδιοκτήτες ακινήτων που πραγματοποιούν, μεταξύ άλλων, εργασίες επισκευής, δόμησης, προσθήκες ή έργα κατεδάφισης στο ακίνητό τους θα πληρώνουν από 150-250 ευρώ χαράτσι για να συμφωνήσει με τα μερεμέτια και ο Ελεγκτής Δόμησης!!!
Ο γνωστός μας πλέον «οικογενειακός» μηχανικός που αμείβεται, από την μία τσέπη, ως Ενεργειακός Επιθεωρητής θα αμείβεται και από την άλλη ως Ελεγκτής Δόμησης.
Μα δεν πρέπει η Πολιτεία να ελέγχει οτιδήποτε κατασκευάζει ή γκρεμίζει ο ιδιοκτήτης ακινήτων ώστε να αποφεύγονται οι αυθαιρεσίες...; Θα μου πουν προφανώς οι αμετανόητοι ιθαγενείς της Ελλάδας...
Να τα ελέγχει και να χώνει στην φυλακή αυτούς που αυθαιρετούν. Αλλά να τα ελέγχει τζάμπα. Να τα ελέγχει με τους κηφήνες κρατικούς υπαλλήλους που έχει και κάθονται ενώ υποτίθεται ότι έχουν καθήκον να παρακολουθούν και την πολεοδόμηση και την ανοικοδόμηση των πόλεων. Να τα ελέγχει ακόμη και με τους μηχανικούς του ΤΕΕ αλλά τζάμπα για τον ιδιοκτήτη.
Έτσι γίνεται στη Βουλγαρία, στην Αλβανία, στα Σκόπια και στην Τουρκία αλλά και σε όλη την Ευρώπη.
Και μην μου φέρετε ως αντίλογο τους Ενεργειακούς ή άλλους Επιθεωρητές της Ευρώπης. Γιατί και η δουλειά τους είναι διαφορετική και η εντιμότητά τους (κατά κανόνα) δεδομένη.
Αντίθετα στην Ελλάδα, το γνωρίζουν και οι πέτρες, η έννοια Επιθεώρηση και Έλεγχος σημαίνει (κατά κανόνα)λάδωμα, εκβιασμό, συναλλαγή και πιστοποιητικά που έρχονται σπίτι σου μέσω ταχυδρομείου ή (ανάλογα με το λάδωμα) στα φέρνει και ο ίδιος ο Επιθεωρητής.
Άδεια οδήγησης ή ανανέωση άδειας οδήγησης παίρνεις στην Ελλάδα ακόμη και αν είσαι τυφλός... Παράβολα όμως δίνεις και για τους γιατρούς και για τους μηχανικούς.
Χημικοί και μηχανικοί είναι αυτοί που ελέγχουν τα βενζινάδικα στα οποία θα είσαι ο τυχερός της χρονιάς αν πετύχεις σωστή βενζίνη και στην ποιότητα και στην ποσότητα!!!
Μηχανικοί και ειδικοί είναι και αυτοί που πληρώνονται για να ελέγξουν τα μέτρα πυρασφάλειας στα εργοστάσια. Ψάξτε όμως να δείτε τι πρέπει να κάνετε για να πάρετε το πιστοποιητικό.
Μηχανικοί του κράτους είναι και στα ΚΤΕΟ που παίρνεις πιστοποιητικό κατ οίκον... και ανάλογα με την συμφωνία!!!
Και μέσα στον βούρκο της διαφθοράς αυτής όπου η Ελλάδα σέρνεται πάντα στις αθλιότερες θέσεις παγκοσμίως, το ανίκανο κράτος μας έχει το θράσος να μας λέει ότι ο θεσμός των Ελεγκτών Δόμησης θα λειτουργήσει με ευθύνη και συνέπεια, χωρίς διαφθορά και συναλλαγή...
Και από πού προκύπτει αυτό κύριοι σοφοί εγκέφαλοι των αρμοδίων υπουργείων;
Στις περιφερειακές υπηρεσίες εκδόσεως αδειών για εργοστάσια κυκλοφορεί μέχρι «μενού» παροχής υπηρεσιών... «Λαδόσημο» προς τόσα... ευρώ. Γρογορόσημο (άμεσης εξυπηρέτησης) προς τόσα... ευρώ. Τακτοποιόσημο... (για ρύθμιση αυθαιρέτων εγκαταστάσεων) προς τόσα... ευρώ.
Τα ίδια και στα Τελωνεία με το ιστορικό πλέον «γρηγορόσημο»...
Γιατί δηλαδή αυτή η νέα υπηρεσία Ελεγκτών Δόμησης θα γίνει το υπόδειγμα του νέου κράτους και της νέας Ελλάδας;
Ποιος το εγγυάται αυτό;
Ο Τομπούλογλου, ο Λιάπης, ο Ρίζος, ο Τσοχατζόπουλος, ο Ευθυμίου, ο Μαντέλης, ο Παπαγεωργόπουλος, ή οι συνδικαλιστές που έχουν το δικό τους «τιμολόγιο» για να κάνουν ή να μην κάνουν απεργίες;
Εάν το κράτος θέλει να φαίνεται τίμιο, ως άλλη γυναίκα του Καίσαρα, πρέπει να είναι και τίμιο. Και έντιμο κράτος είναι αυτό που δεν δημιουργεί προϋποθέσεις συναλλαγής και διαφθοράς. Όταν λοιπόν οι θεσμοί (όπως και ο νέος) που σκαρφίστηκαν οι αρμόδιοι σε συνεργασία (υποθέτω) με το ΤΕΕ είναι πιστά αντίγραφα θεσμών με ιστορία διαφθοράς στην χώρα ας μην μιλάμε για εντιμότητα.
 
 
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/01/blog-post_6336.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters