Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Εις το όνομα του Νταβός

α. Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός άνοιξε την 26.1.2011 τις “πύλες” του και ήδη τη δεύτερη ημέρα, η Ελλάδα είναι στο επίκεντρο των προφητειών. Τι ειπώθηκε όμως για την Ελλάδα αφού το ζήτημα που κυριαρχεί είναι η σοβαρή πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, διάβαζε ευγενική χρεωκοπία. Σ’ αυτό το club των χρηματοοικονομικών τεράτων της .....
γης, ακούστηκαν πολλά ήξεις αφίξεις για τη χώρα μας

George Soros: Η Ελλάδα θα πρέπει να προβεί σε αναδιάρθρωση χρέους : “H Ελλάδα και η Ιρλανδία, δεν μπορούν να περιμένουν έως το 2013 για να προβούν σε αναδιάρθρωση του χρέους,” «Υπάρχουν δύο Ευρώπες, η έχουσα και η μη έχουσα», είπε. «Θα έχεις μια ήπειρο δύο ταχυτήτων, πολιτικά μη βιώσιμη.

Jean Claud Trichet πρόεδρος της ΕΚΤ: “Δεν έχουμε κρίση του ευρώ , αν και ορισμένες χώρες της ζώνης του ευρώ αντιμετωπίζουν προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν. Αντιμετωπίζουμε απλώς πρόβλημα με ορισμένες συμβάσεις. Στα 12 χρόνια ύπαρξης της Ευρωζώνης ο πληθωρισμός κινείται γύρω στο 2%, συνάδοντας απόλυτα με το στόχο.

Gurriaπρόεδρος του ΟΟΣΑ : «Μία χώρα είναι πιθανό να χρειαστεί αναδιάρθρωση και αυτή είναι η Ελλάδα. Δεν ανησυχώ για την Ισπανία και την Πορτογαλία, καθώς αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τις αγορές»

Jamie Dimon, CEO της JPMorgan: “ Η αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους σε μια από τις χώρες της Ευρωζώνης θα ήταν μια εξαιρετικά επικίνδυνη επιλογή. Μια ισχυρότερη, καλύτερη προσέγγιση στο θέμα θα ήταν να δράσουμε άμεσα. Δεν συμφωνώ όμως με την αναδιάρθρωση του χρέους».

β. Πόσα κοστίζει να πάω κι εγώ στο Νταβός ; Όταν μιλάμε για το χιονοδρομικό θέρετρο του Νταβός, την έδρα του χλιδάτου jet-set ανά την υφήλιο, θυμόμαστε πως πρόκεται για μία κλασσική αλπική πόλη σε ορεινή κοιλάδα, αυτή με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην Ευρώπη (1560 μ.) Φιλοξενεί ετησίως την παγκόσμια πολιτικοοικονομική ελίτ, και παρότι έχει λιγότερο από 12.000 μόνιμους κατοίκους, είναι από την ίδρυσή του (1213) ο ανατολικός πυλώντας των ελβετικών Άλπεων. Για τη συμμετοχή ενός κοινού θνητού στο Davos Forum χρειάζονται εκτός από τα μαλλιά της κεφαλής του και τα παρακάτω Πρόσκληση : 52.000 δολάρια. Εισιτήριο συνεδρίου : 19.000 δολλάρια. Ιδιαίτερες συναντήσεις : 137.000 δολάρια, Όχημα : 10.000 δολ./ημέρα, μαζί με τον οδηγό. Ελικόπτερο Ζυρίχη-Νταβός : 3.400 δολάρια.

Ποιος κερατάς τα πληρώνει αυτά τα λεφτά δεν μπορώ καν να το φανταστώ. Πάντως είναι εντελώς βεβαιο ότι στο ρεφενέ κι εγώ τσοντάρω, κι ας νομίζω ότι είμαι εντελώς απόκληρος της όλης ιστορίας. Στον καταναλωτή άλλωστε πηγαίνει πάντα με κάποιο τρόπο ο λογαριασμός.

γ. Το Νταβός το ξέρουμε από “Το Μαγικό Βουνό” του Τόμας Μαν (1875-1955),


ένα θρυλικό (δίτομο) βιβλίο, αριστούργημα της λογοτεχνίας, ένα έργο που φωτίζει τη ζωή και το θάνατο, το χρόνο και τον έρωτα. Ο νεαρός μηχανικός Χανς Κάστορπ επισκέπτεται τον άρρωστο από φυματίωση ξάδερφό του Γιοάχιμ Τσείμσεν στο σανατόριο Μπεργκχοφ στο Νταβός. Όμως ένας ελαφρύς πυρετός οδηγεί τον ιατρικό σύμβουλο Μπέρενς να προτείνει στον επισκέπτη να μείνει για λίγο, προληπτικώς. Η παραμονή ανανεώνεται, και τελικά διαρκεί επτά έτη ασθενείας. Ο νέος άρρωστος γοητεύεται από το βουνό, μεταλλάσσεται συναισθηματικά, ηθικολογεί, ερωτεύεται. Ο χρόνος αποκτά εντελώς άλλες διαστάσεις… Ένα πρωτότυπο, χειμερινό, μελαγχολικό, βιβλίο, που συγκινεί. Καμία σχέση με το Davos Forum.

www.xartografos.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters