Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Δε θα δεις την Ελλάδα ελεύθερη πριν κλείσεις τα μάτια σου 86χρονε αγρότη!

chain
Το γύρω του διαδικτύου, μιας και μόνο σε αυτό ανεβαίνουν τέτοιες ειδήσεις, έκανε η επιθυμία ενός 86 συμπατριώτη μας να δει την πατρίδα του ελεύθερη πριν πεθάνει. ΕΔΩ http://dionios.blogspot.gr/2013/02/86-binteo.html
του Στρατή Μαζίδη
stratis1Γεννημένος το 1927 έζησε κατοχή, βίωσε πείνα, είδε Ελληνες να τουφεκίζουν Ελληνες. 

Κι εκεί που ίσως νόμιζε ότι η χώρα του ελευθερώθηκε, τη βλέπει ξανά δεμένη με αόρατα δεσμά. Αλυσίδες πασπαλισμένες με τη ζάχαρη άχνη της ελευθερίας.

Σεβαστέ γέροντα λυπάμαι που στο λέω, αλλά δε θα δεις την Ελλάδα ελεύθερη πριν φύγεις. Είτε ο Θεός σε φωνάξει αύριο είτε σε 20 χρόνια. Κι είναι αλήθεια τραγικό να γεννιέσαι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ και να πεθαίνεις σκλάβος.

Απόκαμε ο Ελληνας παππού. Κάποτε ήταν φιλότιμος. Ήταν εργατικός. Ήταν ταπεινός. Άπλωνε το πόδι του ως εκεί που έφτανε. Αλλά είχε ένα ελάττωμα όπως φάνηκε. Έχαφτε τα πάντα, ότι του σέρβιραν και δεν έβλεπε τις παγίδες.

Του έταζαν και ψήφιζε. Του έδιναν και έπαιρνε κι ας ήξερε ότι εδώ υπάρχει κάτι που δεν είναι σωστό.
Του παρουσίασαν ένα άλλο τρόπο ζωής. Του μοίρασαν χρήμα κι αυτός ο άφρων νόμιζε πως ήταν χάρισμα. Και τα πήρε. Τα άρπαξε! Και τα σκόρπισε. Το κουτούκι έγινε restaurant, ο μεζές στα τέσσερα έδωσε τη θέση του στη μια αστακομακαρονάδα για τον καθένα. Άνοιξε η σόλα στο παπούτσι; Έλα καημένε που θα το κολλήσεις. 

Μην είσαι καρμοίρης. Πάρε φιρμάτα και βάλτα στην κάρτα. Έφευγε κάθε σαββατοκύριακο στα Πήλια, τις Αράχωβες και την Υδρα κόβοντας τον απλό καφέ στον Αλιμο ή τη Νέα Μάκρη. Το αμάξι πάλιωσε και βαρέθηκε να το βλέπει. Πάρε ένα άλλο. Είναι με δόσεις. Ύστερα απέκτησε κινητό. Στο δίμηνο όμως βγήκε νέο μοντέλο, με έξτρα εφαρμογές ενώ το …παλιό έχει ένα σημαδάκι κάπου που δεν φαίνεται. Απαράδεκτο. Αγόρασε ένα καινούριο! Αγόρασε ότι ξεκινά με i- και γενικώς βυθίστηκε στη λίμνη των αγαθών και της απόλαυσης.

Α ναι είχε κι ένα μυαλό κι ένα πνεύμα γέροντα.

Αλλά τι να το κάνεις κι αυτό. Εκεί που διάβαζε ένα βιβλίο, μια εφημερίδα ή παρακολουθούσε κάτι ενδιαφέρον τον έπιασαν στα δίχτυα τους κάτι αποτυχημένοι εκδότες που τιμωρήθηκαν από τη ζωή βάζοντας λουκέτα. Ναι αυτοί που πέταξαν στο δρόμο το προσωπικό τους απλήρωτο. Αυτοί που έμαθαν τον Ελληνα και την Ελληνιδα να βλέπουν από την κλειδαρότρυπα τις ζωές των άλλων, να ασχολούνται με μπούρδες αντί για την ουσία. 

Αυτοί που τον απέκδυσαν από τα πνευματικά του ρούχα και τον έμαθαν να κοιτάζει κυλότες. Αυτοί που κάθε εβδομάδα σου έλεγαν ότι είσαι αποτυχημένος αν δε γνωρίζεις αυτές στις στάσεις στο σεξ, αν δεν κοροϊδεύεις 100 ταυτόχρονα, αν έτσι, αν γιουβέτσι. Αυτοί που είχαν πάντα φωτογραφίες για τα …μάτια σου μόνο, 5 τρόπους για να γίνεις πιο ηλίθιος και 10 μεθόδους για να οδηγηθείς στην αποτυχία. Αυτοί δηλαδή που από ανεξάρτητο άνθρωπο σε έκαναν ένα κοινό μαλάκα.

Κι εσύ τώρα γέροντα πριν κλείσεις τα μάτια σου δε ζητάς δουλειά για το παιδί σου ή το εγγόνι σου. Αλλά να δεις τη Ελλάδα ελεύθερη. Ίσως γιατί σε έμαθε η ζωή πως η ελευθερία είναι το Α και το Ω για να έρθουν όλα τα άλλα.

Το κακό είναι πως περιμένεις να σπάσουν τα δεσμά εθελόδουλοι, αποκαμωμένα θεριά, άνθρωποι που μεγάλωσαν με ιδανικό το να μπουν κάπου και να αράξουν.

Φοβάμαι σεβαστέ μαχητή της ζωής ότι όχι μόνο ελεύθερη αλλά ούτε αρτιμελή δε θα δεις φεύγοντας την πατρίδα σου…

http://freepen.gr/?p=17635 

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/02/86.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters