Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ-> Νομιμες και αφορολόγητες οι «μίζες», παράνομα τα κουπόνια του ενός Ευρώ!

Σε πλήρη «αμερικανοποίηση» του πολιτικού σκηνικού οδηγούν οι ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών

Στην εποχή των κομμάτων «της Κοκα-Κολα και της Πέπσι –Κόλα» μεταφέρει το πολιτικό σκηνικό το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων, που κατατέθηκε στην Βουλή. Πρόκειται για ένα νομοθέτημα που νομιμοποιεί τις μίζες (ενώ τις κάνει και …αφορολόγητες) την ίδια στιγμή που θίγει τα κόμματα και τους σχηματισμούς της αριστεράς απαγορεύοντας την διακίνηση...
ανώνυμων κουπονιών οικονομικής ενίσχυσης!
Το νομοθέτημα – σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης- επρόκειτο να κατατεθεί μετά την 1η Οκτωβρίου στην Ολομέλεια της Βουλής, παρόλα αυτά πολύ βιαστικά κατατέθηκε την τελευταία μέρα του Ιουλίου και είναι άγνωστο πότε θα ψηφιστεί. Πάντως υφίσταται η εκτίμηση πώς σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι υποχρεωτική ή ψήφισή του στην ολομέλεια.
Ουσιαστικά πρόκειται για μία βαθιά υποκριτική κίνηση από την πλευρά των κυβερνώντων. Παρά τις όποιες περιοριστικές διατάξεις του νόμου ουσιαστικά είναι αδύνατον να ελεγχθεί η διαπλοκή κομμάτων και επιχειρηματικού κεφαλαίου. Το καθεστώς των ανώνυμων off shore εταιριών, των φορολογικών παραδείσων, της απαγόρευσης ονομαστικοποίησης των μετοχών έως φυσικού προσώπου και των λοιπών σχετικών δεδομένων – που προστατεύονται από την κοινοτική νομοθεσία- το εγγυάται. Πρακτικά θίγονται οι πολιτικοί σχηματισμοί εκείνοι που όντως βασίζουν την χρηματοδότηση τους στην σχέση τους με τους πολίτες και τον λαό. Αξίζει να σημειώσουμε πως το εν λόγων νομοσχέδιο εντάσσεται στα «προαπαιτούμενα» της Τρόϊκα για την εκταμίευση της δόσης του 1 δίς ευρώ.
 
Τι προβλέπει το νομοσχέδιο
Βασικό στοιχείο του νομοσχεδίου είναι η πλήρης νομιμοποίηση των εσόδων των πολιτικών κομμάτων από φυσικά αλλά και νομικά πρόσωπα δηλαδή και από εταιρίες και επιχειρήσεις. Μάλιστα με βάση με το άρθρο 1 παράγραφος 7 του νομοθετήματος το ποσό που θα διαθέσουν επιχειρήσεις για την χρηματοδότηση κομμάτων …εκπίπτει και από την εφορία!
Σύμφωνα με το άρθρο 5 παράγραφος 4 του νομοσχεδίου απαγορεύεται πλέον ή έκδοση και διακίνηση ανώνυμων κουπονιών ενίσχυσης των πολιτικών σχηματισμών και κομμάτων. Σύμφωνα με τις διατάξεις τα κουπόνια που θα εκδίδονται πρέπει να έχουν πρώτα θεωρηθεί από την αρμόδια επιτροπή ελέγχου (ορίζεται επίσης στο νομοθέτημα) και υποχρεωτικά φέρουν το ονοματεπώνυμο και τα στοιχεία αυτού που επιλέγει να ενισχύσει. Στο τέλος κάθε έτους η αρμόδια επιτροπή θα ελέγχει τον αριθμό των κουπονιών που θεωρήθηκαν και ταυτόχρονα τον αριθμό των κουπονιών που διατέθηκαν.
Παράλληλα κάθε ενίσχυση προς ένα πολιτικό κόμμα ή συνασπισμό που υπερβαίνει τα 1500 ευρώ πρέπει υποχρεωτικά να γίνεται μέσω του τραπεζικού συστήματος. Οσον αφορά τα νομικά πρόσωπα (π.χ ιδρύματα κ.λ.π) που έχουν συστήσει τα πολιτικά κόμματα είναι υποχρεωτική ή έκδοση απόδειξης για κάθε ενίσχυση που λαμβάνουν.
Στον ίδιο νομοσχέδιο «νομιμοποιείται» η ιδιωτική χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων αλλά και των βουλευτών ως φυσικών προσώπων. Οι διατάξεις του ορίζουν ότι η χρηματοδότηση κομμάτων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 20.000 ευρώ ανά έτος από ένα φυσικό πρόσωπο, ενώ για τους βουλευτές το όριο είναι τα 5.000 ευρώ.
Όσον αφορά την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων αυτή ορίζεται σε ποσοστό 0,05 τοις χιλίοις «επι των καθαρών εσόδων του τακτικού απολογισμού του προηγούμενου έτους». Η εκλογική χρηματοδόσηση μειώνεται από 0,022% των τακτικών εσόδων του απολογισμού σε 0,08% των καθαρών. Επίσης απαγορεύεται πλέον ο τραπεζικός δανεισμός των κομμάτων με υποθήκευση μελλοντικών εσόδων από την κρατική χρηματοδότηση.
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ από imerodromos
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/08/blog-post_56.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters