Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Τι θα γίνει με το χαράτσι της ΔΕΗ; - Διαβάστε....



Αποδεσμεύεται το χαράτσι από το λογαριασμό και πρέπει κανονικά η ΔΕΗ να δέχεται ξεχωριστή πληρωμή ρεύματος.

Αν δε δεχθούν να πληρώσετε μόνο το ρεύμα (χωρίς το χαράτσι) ή σας πουν ότι “δεν έχουν σφραγίδες”, φύγετε από το υποκατάστημα αυτό της ΔΕΗ & ρωτήστε ποιό άλλο κοντινό σας δέχεται. Σιγά -σιγά θα δέχονται όλα. Σίγουρα δέχονται σε ΔΕΗ Κερατσινίου, ΔΕΗ Παγκρατίου, ΔΕΗ Κηφισιάς και τα υποκαταστήματα αυξάνονται καθημερινά σε όλη τη χώρα.

Στις 14 Φεβρουαρίου κυρώθηκε με νόμο από τη Βουλή (ν.4047/2012) η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (16-12-2011) που, εκτός των άλλων, αναφερόταν και στο χαράτσι της ΔΕΗ. Κατά την ψήφιση αυτού του νόμου υποβλήθηκε από τον υπουργό οικονομικών Βενιζέλο σχετική τροπολογία.

Η τροπολογία αυτή ως προς την είσπραξη του χαρατσιού γράφει τα εξής:
“Αν δεν καταβληθεί το τέλος, η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος, μετά παρέλευση τεσσάρων (4) μηνών από την ημερομηνία λήξης πληρωμής της πρώτης δόσης του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., […] διαγράφουν τους υπόχρεους καταναλωτές ως προς το  Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., αποστέλλουν κατάσταση στη Γ.Γ.Π.Σ. και μέσω αυτής βεβαιώνεται το οφειλόμενο τέλος και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. μεριμνούν για την είσπραξη του τέλους αυτού, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.”

Ως προς δε τη διακοπή του ρεύματος αναφέρει:
“Αν δεν καταβληθεί το τέλος, η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος προβαίνουν στην έκδοση εντολής διακοπής του ρεύματος του καταναλωτή προς τον Διαχειριστή του Δικτύου, ο οποίος προβαίνει, ύστερα από εντολή του Υπουργείου Οικονομικών σε διακοπή της σύνδεσης…”

Από τους σχετικούς νόμους και την τροπολογία προκύπτει ότι:
1. Αποδεσμεύεται το χαράτσι από το λογαριασμό και πρέπει κανονικά η ΔΕΗ να δέχεται ξεχωριστή πληρωμή ρεύματος.

2. Διακοπή ρεύματος γίνεται μόνο ύστερα από εντολή του Υπουργείου Οικονομικών (και όχι της ΔΕΗ ή των Εφοριών) και θα χρησιμοποιείται σαν μπαμπούλας μαζί με το υπόλοιπο νομοθετικό πλαίσιο για την είσπραξη του χαρατσιού, αναλόγως της περίπτωσης.

3. Οι Εφορίες δέχονται αιτήσεις και εξετάζουν περιπτώσεις είτε για τροποποιήσεις ως προς το χαράτσι (ύψος, δόσεις κλπ) είτε για απαλλαγή από της διακοπή ρεύματος, οπότε στέλνουν εισήγηση στο Υπουργείο Οικονομικών.
4. Ήδη από το Δεκέμβρη (Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου) μπορούν να γίνονται διακανονισμοί πληρωμών με τη ΔΕΗ και για τους λογαριασμούς με το χαράτσι.


Τι δείχνουν όλα αυτά:
α. Το κίνημα ενάντια στο χαράτσι που εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα κυρίως επειδή ο κόμπος έφτασε στο χτένι για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, έχει μια επιτυχία.
β. Δεν μπορεί όμως σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ως νίκη, για τον απλούστατο λόγο ότι το χαράτσι υπάρχει και διευρύνεται.

γ. Κυβέρνηση και τρόικα είναι αδίστακτοι και θα συνεχίσουν να επιδιώκουν την απόλυτη εξαθλίωση του ελληνικού λαού.
δ. Ο αγώνας για την κατάργηση του χαρατσιού πρέπει να συνεχιστεί και να διευρυνθεί. Υπάρχουν οι πραγματικοί, υλικοί  όροι για να έχει νικηφόρα έκβαση.


mediasoup 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_6908.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters