Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η “ΙΣΤΟΡΙΑ” ΜΕ ΤΑ 600 ΔΙΣ… ΦΟΥΣΚΑ ‘Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ'?

Το όνομα Αρτέμης Σώρρας και Οργανισμός EI END (Ei End National Dept – Τέλος Εθνικού Χρέους) ακούγεται πολύ τελευταία ιδιαίτερα στην Ελλάδα αλλά όχι τόσο στην Κύπρο.

Είναι ένα όνομα και ένας οργανισμός που παίζουν πολύ στο διαδίκτυο αλλά όχι στα «main stream media»…και αυτό είναι που δημιουργεί στον κόσμο ερωτηματικά.
Στο διαδίκτυο έχουμε δύο τάσεις που ασχολούνται με αυτό το θέμα με χιλιάδες αναρτήσεις.
– Έχουμε αυτούς που πιστεύουν και στηρίζουν τη προσπάθεια αυτή με στοιχεία και
– Αυτούς που είναι απέναντι και την απορρίπτουν κυρίως με προφορικά επιχειρήματα.
Με βάση τα γεγονότα μέχρι σήμερα κρίνετε από μόνοι σας για το αν είναι φούσκα ή αλήθεια.
———————————————–

Η ιστορία άρχισε πρίν από 4 χρόνια…
…όταν εμφανίστηκε στην Ελλάδα ένας άγνωστος μέχρι τότε Έλληνας ο Αρτέμης Σώρρας. (Είναι μόνιμος κάτοικος Πατρών)
Πριν η Ελλάδα υπογράψει το πρώτο μνημόνιο ο Σώρρας επισκέφθηκε τον τότε Υπ. Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου και του προσέφερε 514δις. δολάρια για να μην μπει η Έλλάδα στο μνημόνιο. Ο Υπ. αρνήθηκε να δεχθεί τη προσφορά λέγοντας ότι δεν μπορεί να τα δεχθεί αυτά τα χρήματα…?
Στη συνέχεια ο Αρτέμης Σώρρας ίδρυσε στην Αθήνα μαζί με συνεργάτες του τον οργανισμό EI END.
Δώδεκα ομογενείς Ελληνοαμερικανοί επιστήμονες απαρτίζουν την συμβουλευτική ομάδα του οργανισμού με πρόεδρο το γιατρό Μανώλη Λαμπράκη. Στις 28 Σεπτεμβρίου του 2012 καταθέτουν στην Τράπεζα Μόντρεαλ ( Montreal Bank) του Καναδά σε κηδεμονευόμενο λογαριασμό χρεόγραφα του Αμερικάνικου Δημοσίου (3Α) αξίας 600δις δολαρίων στο όνομα της Ελληνικής Δημοκρατίας και 48,926,500.000 δολάρια στο όνομα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Προτού κατατεθούν αυτά τα χρεόγραφα ενημερώθηκαν και οι :
α) Πρόεδρος των ΗΠΑ Ομπάμα
β) Υπουργός Εξωτερικών Χίλαρυ Κλίντον
γ) Υπουργός Οικονομικών ΗΠΑ
δ) Υπουργός Δικαιοσύνης ΗΠΑ
Με βάση τις ισχύουσες διαδικασίες έπρεπε να ενημερωθούν για την πρόθεση να κατατεθούν χρεόγραφα προς όφελος της Ελλάδος και της Κύπρου , και εντός 15 ημερών να εκφράσουν την ένσταση τους αν είχαν. Αυτό δεν έγινε και ο Αρτέμης Σώρρας προχώρησε στο δεύτερο βήμα που ήταν η κατάθεση των Χρεογράφων και εν συνεχεία η ενημέρωση των κάτωθι:
α) Πρόεδρο ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρτ
β) Πρόεδρο Ευρωπαϊκής Επιτροπής κο Μπαρόζο
γ) Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
δ) Υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ εκ νέου
ε) Πρόεδρο Ελληνικής Δημοκρατίας
ζ) Πρωθυπουργό της Ελλάδος
η) Πρόεδρο Βουλής των Ελλήνων
θ) Όλους του Βουλευτές και κόμματα της Ελλάδος
Επίσης ενημέρωσε πολιτειακούς παράγοντες και για την Κυπριακή Δημοκρατία ενημέρωσε ότι 48,5 δις+ είναι κατατεθειμένα για την Κύπρο. (και εδώ γεννήθηκαν πολλά ερωτηματικά γιατί τα δύο κράτη δεν έχουν προβεί στους νόμιμους ελέγχους για αυτές τις προτάσεις και να πάρουν τα χρήματα.)

Ο Αρτέμης και η Κύπρος
Ο Αρτέμιος Σώρρας και ο οργανισμός με την επωνυμία ΕΙ- Ε.Ν.D. (ΕΙ- End National Debt) κατέθεσαν δια μέσου των Κυπριακών Προξενείων Νέας Υόρκης – Αμερικής και Τορόντο – Καναδά, καθώς και δια μέσου εκπροσώπου τους (κας Βίκυς Χαραλάμπους) 2 ξεχωριστά πακέτα προτάσεων χρηματοδότησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και συνοδευτικές άλλες μικρότερες προτάσεις, πολύ πριν υπογραφεί το μνημόνιο με την ΤΡΟΙΚΑ.
Όλοι οι πολιτικοί φορείς, η εισαγγελία και η κεντρική τράπεζα πληροφορήθηκαν πολλές φορές, ακόμα και την ύστατη στιγμή πριν υπογραφεί το αντισυνταγματικό μνημόνιο σχετικό με τη δανειακή συμφωνία με την ΤΡΟΙΚΑ, για τις προτάσεις χρηματοδότησης που κατατέθηκαν υπέρ της Κυπριακής Δημοκρατίας. (Με αυτές τις προτάσεις, θα μπορούσαν με σιγουριά να αποφευχθούν όλα τα τραγικά αποτελέσματα που ακολούθησαν και θα ακολουθήσουν, έχοντας ως δεδομένο το τι συνέβηκε στην Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες πριν από εμάς με τις ίδιες τακτικές).

Δείτε πιο κάτω συνοπτικά τις προτάσεις που κατατέθηκαν:
ΠΡΟΤΑΣΗ «Α» 26.06.2012
Ισχύει μέχρι σήμερα Προτάθηκε από τον Κο Σώρρα Αρτέμη, η Εκχώρηση Νόμιμης περιουσίας του, Χρεόγραφο (IBOE) του Αμερικανικού Δημοσίου, για να προεξοφληθεί και να χρησιμοποιηθεί ως αντασφάλεια για την παροχή δανείου στην Κύπρο:
• Ποσό : $ 48.926.500.000 δολάρια – USD
• Επιτόκιο : 0 %
Αποπληρωμή : από 50 μέχρι και 100 χρόνια (για όσα αποφασιστεί) ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΠΡΟΤΑΣΗ «Β» 22.03.2013
Ισχύει μέχρι σήμερα. Για την υλοποίηση της πρότασης αυτής θα συνεργαστούν δύο (2) ανεξάρτητοι φορείς:
1. Το ΤΑΜΕΙΟ «Α» το οποίο θα παρέχει την ανάλογη ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΙΜΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ συνολικού ποσού από 31 ΔΙΣ ΕΥΡΩ (Περιουσία που τώρα η Κύπρος δεν έχει και άρα θα μπορέσει να δημιουργηθεί πιστοληπτική ικανότητα),
2. Δεύτερο ΤΑΜΕΙΟ «Β» όπου, αφού υπάρξει η τυπική συμφωνία μεταξύ του πρώτου ταμείου «Α» και της κυβέρνησης, το 2ο ταμείο ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ.
Το Έθνος των «MAORI» από τη Νέα Ζηλανδία και οι συνεργάτες τους (hedge Fund) προσέφεραν προς την Κυπριακή Κυβέρνηση, να δεσμεύσουν από κοινού δική τους περιουσία στο ταμείο «Α»
• Ποσό : € 31.000.000.000 – Ευρώ
• Επιτόκιο : Κάτω από 2.9 %
• Αποπληρωμή: 10 – 15 έτη (ή όπως αποφασιστεί) ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Επίσης, κατατέθηκαν και οι κάτωθι άλλες συνοδευτικές προτάσεις οι οποίες αφορούν δανεισμό με ρευστό χρήμα με παράλληλη κάλυψη ομολόγων του Κυπριακού Δημοσίου. Για την πρώτη εξ’ αυτών κατατέθηκε και απόδειξη λογαριασμού με ποσό 325 εκ Δολάρια, λογαριασμός ο οποίος είχε ελεγχτεί και είχε εξακριβωθεί ότι υπήρχαν τα χρήματα.
Όλα τα πιο κάτω δόθηκαν με συμβατική μορφή δανείου (Bridge Funding) και το επιτόκιο κυμαινόταν από 2.5 % – 2.9 %.
• 100 εκ Δολάρια (Οκτ. 2012 – κατατέθηκε ως απόδειξη “Statement” λογαριασμού με ποσό 325 $)
• 350 εκ Δολάρια που αργότερα αυξήθηκε στα 500 εκ Δολάρια (Οκτ. 2012)
• 1 Δις Δολάρια (Οκτ. 2012)
• 1.8 Δις Δολάρια (Οκτ. 2012 – Αυτό αφορούσε την εξαγορά του βέρους της Λαϊκής τράπεζας για να μην επιβαρυνθεί το Δημόσιο με αυτό και να πέσει η πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου,
• 20 Δις Δολάρια σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο το χρεόγραφο δεν μπορούσε να ρευστοποιηθεί, τα χρήματα αυτά δεσμεύονταν ως αντασφάλεια για παν ενδεχόμενο. (Οκτ. 2012)
• 1 Δις Δολάρια (Δεκ. 2012) 1 Δις Ευρώ (αυτή η προσφορά δόθηκε τέλος Δεκ. όπου πια η χώρα ήταν στο μέγιστο ρίσκο.. Ζητήθηκε το ομόλογο να ασφαλιστεί έναντι πιθανού κουρέματος ή πτώχευσης του κράτους. Το κόστος αυτού θα συμψηφιζόταν στον τόκο και στην περίπτωση που στη λήξη δεν θα είχε πρόβλημα κουρέματος, θα ακυρωνόταν και το κόστος θα επιστεφόταν. Το κυπριακό ομόλογο θα διδόταν ως αντασφάλεια έναντι του δανεισμού με αξία 1 : 1)
• «Cyprus Mother Land» – μέχρι 20 Δις $. Χρηματοδότηση προσφύγων για να κρατήσουν τις περιουσίες τους και να προβούν όλοι κάτω από μια κοινή συνισταμένη να αναζητήσουν τα δικαιώματά τους μέσω νομίμων οδών κατά της Τουρκίας, Αμερικής και Ευρώπης.

Οι πράξεις αυτές ανακοινώθηκαν και γνωστοποιήθηκαν, σε διαδοχικές επιστολές (12 Σεπτ. 2012, 3 οκτ. 2014, 28 Οκτ. 2012), προς την Κυπριακή κυβέρνηση, και την Κυπριακή Κεντρική Τράπεζα και Γενικό Εισαγγελέα- Κύπρου και Άρειο Πάγο- Ελλάδα, προς το US Treasury, US Treasury Offset payments, US Transportation Dpt, Πρόεδρο Αμερικής κο Obama, προς την ΕΕ, ΕΚΤ και το ΔΝΤ και αφού όλα επικυρώθηκαν, κοινοποιήθηκε επιστολή προς την Κυπριακή κυβέρνηση στις 06.11.2012 από το συντονιστικό δικηγορικό γραφείο με έδρα την Αμερική, ότι περατώθηκαν όλα τα βήματα που προβλέπονται από το νόμο για την μεταφορά των τίτλων στη χώρα και τη ρευστοποίηση με σκοπό τον δανεισμό και όλα είναι έτοιμα προς χρήση από την Κυπριακή Κυβέρνηση χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Όλα τα πιο πάνω και με πολλές άλλες επιστολές γνωστοποιήθηκαν με πρωτόκολλο προς όλους τους φορείς αλλά παρόλες τις οχλήσεις καμία απάντηση δεν δόθηκε από την Κυπριακή Κυβέρνηση.
Σημειωτέο είναι επίσης το γεγονός, ότι 2000 πολίτες κατέθεσαν αίτημα εγγράφως και απαίτησαν να γνωστοποιηθεί τεκμηριωμένη απάντηση για το θέμα αυτό που αφορά όλους τους πολίτες γενικότερα, αλλά ούτε και αυτοί εισακούστηκαν!
Παράλληλα, έχει κατατεθεί αίτημα στον Επίτροπο Διοικήσεως ζητώντας να εφαρμοστεί ο νόμος όπως υποχρεούνται οι θεσμικοί φορείς της χώρας να πράξουν, δηλ υποχρεούνται να απαντήσουν εντός 60 ημερών όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και η Κυπριακή Νομοθεσία. Ούτε και εκεί έγινε τίποτα.

Τι είναι οι περιβόητες μετοχές της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ (Banque d’Orient )

Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα 1904 η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας ίδρυσε την Τράπεζα την Ανατολής. Αυτή η Τράπεζα ανέπτυξε μεγάλη δραστηριότητα σε τρεις κυρίως περιοχές την Θεσσαλλονίκη στη Σμύρνη και στην Αλεξάνδρεια.
Η Τράπεζα στη Σμύρνη ήταν από τις μεγαλύτερες Τράπεζες την εποχής και είχε συγκεντρωμένες μεγάλες ποσότητες χρυσού ο οποίος εκλάπει μετά τη Μικρασιατική καταστροφή. Το 1932 η Τράπεζα εξαγοράζεται και συγχωνεύεται με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Τρείς εκκαθαριστές βάση του νόμου αναλαμβάνουν την εκκαθάριση η οποία ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ.
Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ισχυρίζεται ότι η μετοχή της Ανατολής έχει μηδενιστεί όμως οι μετοχές αυτές ήταν σε χρυσό και εγγυητής αυτών των μετοχών ήταν και είναι η Κεντρική Τράπεζα της Γαλλίας η οποία σήμερα είναι η Ε.Κ.Τ. ( ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ).
Ο Αρτέμης Σώρρας είναι κάτοχος 40 τέτοιων μετοχών και όπως ήταν φυσικό απευθύνθηκε στην Εθνική Τράπεζα η οποία αρνήθικε ότι οι μετοχές αυτές έχουν αξία. Παρέλειψε όμως το Νομικό τμήμα της Τράπεζας να αναφέρει ότι οι μετοχές αυτές είναι σε χρυσό και τις εγγυάτο η Κεντρική Τράπεζα της Γαλλίας (Σημερινή Κεντρική Τράπεζα της Ευρώπης.) Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Αρτέμης Σώρρας απευθύνετε σε ειδικούς επί τραπεζικών θεμάτων νομικούς και οικονομικούς επιστήμονες για να μπορέσει να γίνει αποτίμηση της τρέχουσας αξίας της Μετοχής. Αυτό έγινε και η αξία κάθε μετοχής σήμερα είναι 675 δις Ευρώ (μόνο το αποθεματικό της).
Ο Αρτέμης Σώρρας έχει δωρίσει 4 τέτοιες μετοχές στον οργανισμό Ei END και Βάσει της Ελληνικής νομοθεσίας για την δωρεά αυτή ο Σώρρας έπρεπε να πληρώσει φόρο στο Ελληνικό κράτος. Έτσι απετάθει στην Γ Εφορία Πατρών ,όπου και υπάγεται, για να του βγάλει τον αναλογούντα φόρο.
Η εν λόγω εφορία απέστειλε έγγραφο στο υπουργείο οικονομικών για να διαπιστωθεί αν οι μετοχές είναι έγκυρες και να βγάλει τον αναλογούντα φόρο. Το υπουργείο επικύρωσε την εγκυρότητα τους και με έγγραφο που υπογράφει ο τότε αναπληρωτής υπουργός οικονομικών κ. Σαχινίδης Φίλιππος,γνωστοποιεί στην Γ’ εφορία Πατρών ότι ο φόρος που πρέπει να πληρώσει ο Σώρρας είναι 27,5 δις ΕΥΡΩ.
Δείτε σε μεγέθυνση.
Ο Αρτέμης Σώρρας πάει να πληρώσει τον φόρο αλλά η εφορία τον παραπέμπει στο ΣΔΟΕ και το ΣΔΟΕ με την σειρά του τον παραπέμπει πίσω στην εφορία και δεν παίρνει τον φόρο και έτσι ο Σώρρας αναγκάζεται να μηνύσει την εφορία επειδή δεν δέχεται τα 27,5 δις ΕΥΡΩ.
 
Πρωτοφανές παγκόσμιο γεγονός φορολογούμενος να μηνύει εφορία γιατί δεν παίρνει τον φόρο. Μέχρι στιγμής η μήνυση του Σώρρα δεν έχει εκδικασθεί…
Αυτά και πολλά άλλα παράδοξα πλέκουν το σκηνικό αυτής της υπόθεσης  και δίνουν το ερέθισμα σε κάποιον να διερωτηθεί και να ψάξει για απαντήσεις…
Αυτή την στιγμή πανελλαδικά, συλλέγονται υπογραφές αποδοχής των $600δις από τους Έλληνες πολίτες και επιπλέον ο κ. Σώρρας έχει ήδη έρθει σε συμφωνία με Δημάρχους στην Ελλάδα για την κατασκευή ιδιωτικών έργων, βάσει του Καλλικρατικού Νόμου στους 325 Δήμους.

Δείτε περισσότερα για την Κύπρο εδώ
Ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος επιζητεί το απόλυτο ξεκαθάρισμα από τις ελληνικές αρχές και το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών για την υπόθεση των 600 δις δολαρίων ΗΠΑ του κ. Αρτέμη Σώρρα.






 ΔΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ.
http://www.zachariasandfriends.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters