Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011

Έγγραφο του Φόρεϊν Όφις για τον Αλή Πασά των Ιωαννίνων

Έγγραφο του Φόρεϊ ΄Οφις (Υπ. Εξωτερικών Αγγλίας), που συντάχθηκε το 1907, αποκαλύπτει τα σχέδια του Αλή Πασά των Ιωαννίνων. "... Από το 1798 μέχρι το 1818 ο Αλή Πασάς των Ιωαννίνων είχε ετοιμάσει σχέδιο με το οποίο όχι μόνο να κυβερνά την περιοχή, αλλά επίσης να περάσει στο χέρι του και την γη. Για να το κατορθώσει αυτό έβαλε Αλβανούς στρατιώτες να.....
διαπράττουν πράξεις αγριότητας εναντίον των Ελλήνων χωρικών. Όταν έβλεπε την απογοήτευση τους, τους έπειθε ότι οι τουρκο-Αλβανοί δεν θα τους άφηναν ήσυχους εκτός και αν τα χωριά ανήκαν στον Πασά. Οι Έλληνες πείθοντας δίχως επιλογή και με ψεύτικες αγοραπωλησίες παρέδιδαν τις ιδιοκτησίες τους στον Αλή.
Μόνο οι περιοχές Ζαγορέα (44 χωριά) και Χιμάρα (7 χωριά) εξαιρέθηκαν από αυτή την ανταλλαγή, λόγω ιδιαίτερων λόγων. Σχεδόν ολόκληρη η Ήπειρος μετατράπηκε σε ένα απέραντο κτήμα του Αλή Πασά, μόνο για τον ίδιο, ή που διαμοίραζε κάποια κομμάτια στους δικούς του".

katoci.blogspot.com
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

50000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΗΣ ΑΙΘΕΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ. ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΠΥΡΗ ΓΝΩΣΗ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΕ ΝΑ ΕΝΘΥΜΗΘΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ!!!
ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ!!!
https://www.aitherikigrafi.gr/keimena

ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΓΡΑΦΕΙΑ Ε.ΣΥ. – ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΣ;;; ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 600 ΔΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ

ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΣΩΡΡΑΣ : ΕΓΩ ΣΕ ΧΕΛΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΩ

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters