Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

«Το σημείωμα είναι η φωνή του πατέρα μου»

 Η συγκινητική επιστολή της κόρης του αυτόχειρα.

«Το σημείωμα είναι η φωνή του πατέρα μου»
Εξακολουθεί και σκορπά ρίγη συγκίνησης η αυτοκτονία του  77χρονου συνταξιούχου χθες το πρωί στην πλατεία Συντάγματος. Τραγική φιγούρα, η κόρη του αυτόχειρα, Έμμυ Χριστούλα- δημοσιογράφος και ακτιβίστρια, υπεύθυνη, παλιότερα του γραφείου Τύπου της Σοφίας Σακοράφα-, η οποία σε επιστολή της κάνει λόγο για «πολιτική πράξη» ενώ ζητά την δημοσιοποίηση του ονόματος του πατέρα της, Δημήτρη Χριστούλα.  
 «Το ιδιόχειρο σημείωμα του πατέρα μου, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Σε όλη τη ζωή υπήρξε ένας αριστερός αγωνιστής, ένας ανιδιοτελής οραματιστής.

Η συγκεκριμένη πράξη του τέλους, είναι μια συνειδητή πολιτική πράξη, απολύτως συνεπής με όσα πίστευε και έπραττε όσο ζούσε. Στην πατρίδα μας, στην Ελλάδα, σκοτώνουν τα αυτονόητα. Για κάποιους, για  ‘τα πεισματάρικα παιδιά της χίμαιρας’, σε μια τέτοια κατάσταση, η αυτοκτονία μοιάζει αυτονόητη, όχι σα φυγή αλλά σαν κραυγή αφύπνισης.

Για το λόγο αυτό προσλαμβάνει ένα άλλο περιεχόμενο, αυτό το περιεχόμενο που τραγουδήσαμε παρέα για πρώτη φορά στη συναυλία του αγαπημένου μας Μίκη το 75, που τραγουδάγαμε πάντα στις δικές μας γιορτές και για τους δικούς μας νεκρούς. .. Κοιμήσου πατέρα, κι εγώ τραβάω στα αδέρφια μου και παίρνω τη φωνή σου.

Μόνο αυτό ονειρευόσουν για τους νέους και νομίζω τα κατάφερες.

Στο σημείο που έφυγες υπάρχει το σημείωμα, ενός νέου ‘ To όνομα του νεκρού σήμερα είναι Δημοκρατία..μα είμαστε 11 εκατομμύρια οι ζωντανοί και το όνομα μας είναι Αντίσταση’».
Έμμυ Χριστούλα
simeioma
Νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα νέα συγκέντρωση πολιτών στην πλατεία Συντάγματος, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την θλίψη αλλά και την οργή τους για το απονενοημένο διάβημα του ηλικιωμένου.
Πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται σε εκείνο το δέντρο της πλατείας, εκεί όπου ο 77χρονος επέλεξε να είναι το σημείο όπου έστρεψε το όπλο στον ίδιο του τον εαυτό. Από νωρίς δεκάδες άτομα αφήνουν στο σημείο λουλούδια και σημειώματα κάθε είδους.
syn-2_2
Παράλληλα, έχουν ήδη στηθεί κιγκλιδώματα μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ενώ λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα έκλεισε και ο σταθμός του ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα.
syn-4
Διαβάστε ακόμη: 

http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/126236/to-simeioma-einai-i-foni-toy-patera-moy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters