την ανάπτυξη των εργασιών της Deutsche Telekom στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.
«Υπάρχουν σκούρα σύννεφα στην επένδυσή της Ελλάδας και η DT ήδη αναγκάστηκε να διαγράψει 0,9 δισ. ευρώ από τα 3,8 δισ. ευρώ που είχε επενδύσει στον ΟΤΕ, δηλαδή το ¼ των κεφαλαίων της και «αυτά είναι χρήματα που δεν θα τα ανακτήσουμε ποτέ».
Ο κ. Kerkoff επιτέθηκε στην κυβέρνηση για έλλειψη πολιτικής στο θέμα του ΟΤΕ κυρίως στο εργασιακό λέγοντας ουσιαστικά ότι επιβαρύνεται υπερβολικά η εταιρεία επειδή υπάρχουν «άκαμπτοι κανονισμοί εργασίας (νόμοι και συλλογικές συμβάσεις) που καθυστερούν τις απαιτούμενες αλλαγές».
Κάλεσε την κυβέρνηση να εφαρμόσει πιο ευέλικτη εργατική νομοθεσία για να δοθούν στον ΟΤΕ μεγαλύτερα περιθώρια για την βελτίωση του κόστους του προσωπικού του και για την δημιουργία ενός περιβάλλοντος εργασίας προσανατολισμένου στην αποδοτικότητα.
Παρουσίασε το παράδειγμα της Γερμανίας όπου μέχρι το 2020 ο στόχος είναι το 50% των νοικοκυριών να έχει συνδεθεί σε δίκτυο οπτικών ινών στο σπίτι – FTTH, το 30% σε VDSL και ευρυζωνικές υπηρεσίες κάτω από 50 Mbps στα υπόλοιπα νοικοκυριά.
Κι όλα αυτά την ώρα που ο Παναγ. Βουρλούμης βρίσκεται και με τα δύο πόδια εκτός Οργανισμού και αναζητείται ο διάδοχός του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτός πρόκειται να είναι ο Μιχάλης Τσαμάζ ο οποίος με συμφωνία Γερμανών και κυβέρνησης θα γίνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ. Ολως τυχαίως στο χθεσινό συνέδριο ο κ. Τσαμάζ Διευθύνων Σύμβουλος της Cosmote βραβεύτηκε ως Manager of the Year” . Ο κ. Τσαμάζ, γνωστό στέλεχος στην αγορά, ήλθε το 1998 στην Ελλάδα και έπιασε αμέσως δουλειά στην τότε Πάναφον που αναπτυσσόταν ραγδαία. Να μη σας θυμίσουμε ποιος ήταν τότε μέτοχος στην Πάναφον, το ξέρετε καλά.
Από το 2001 μέχρι το 2007 έχει πάρει διάφορες θέσεις στον ΟΤΕ και έκτοτε πήγε στην κινητή τηλεφωνία και την Cosmote.
antinews
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου