Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΑΠΕΙΛΗ‏

Πρέπει να σταματήσει. Αυτή η απειλή πρέπει να σταματήσει. Σήμερα κι όλας.

Τον τελευταίο αιώνα στην δύση, υπάρχει μια ξέφρενη διάδοση της μυστικιστικής γνώσης και διδασκαλίας. Μια διάδοση η οποία εχει φτάσει στο σημείο, κάθε νέο παιδί της εποχής μας να είναι εξοικειωμένο με όρους όπως “Μαγεία” – “Ψυχική ενδυνάμωση” – “Τελετουργία”, “Επαφή με Θεούς και Δαίμονες” κ.α. Μια διάδοση η οποία, συν πολλών άλλων συνιστωσών, έχει φέρει τις κοινωνίες μας και τις ψυχές μας σε απόγνωση και δυστυχία. Το λεω κατηγορηματικά και θα το αιτιολογήσω σε βάθος, πως η Απόκρυφη Γνώση, πρέπει με κάθε κόστος να σταματήσει να διαδίδεται στην ανθρωπότητα.


Έχουμε γεμίσει “Τάγματα”, “Μάγους”, “Μύστες”, “Γνώστες”, “Ερευνητές” και “Πειραματιζόμενους”. Έχει γεμίσει ο τόπος με πολλών ειδών περιοδικά, forum και σελίδες, οι οποίες αναλύουν σε βάθος, όσα κάποτε έπρεπε μετά από βαθύτατο ασκητισμό, να διδαχθούν οι «επιλεγμένοι» μαθητές. Για τί είδους γνώση μιλάμε όμως; Μιλάμε για μια πανάρχαια πανανθρώπινη γνώση, που ως σκοπό και στόχο, έχει να βοηθήσει τον άνθρωπο να εξελιχθεί ψυχικα και νοητικά, με απότερο “όφελος” το να γίνει “Θεός”. Για όσους δεν πιστεύουν στις ψυχικές ικανότητες και δυνάμεις, για όσους δεν πιστεύουν σε κάτι πέραν της απτής ύλης και πραγματικότητας, αυτό το άρθρο δεν εχει να προσφέρει τίποτα. Για όσους όμως είτε γνωρίζουν, είτε αναζητούν, έχει να δώσει μια εναλλακτική όψη των πραγμάτων.
Τι συνέβαινε στην Αρχαιότητα;

Η απόκρυφη γνώση, αυτό που σήμερα αποκαλούμε “Εσωτερισμό - Αποκρυφισμό - Μαγεία - Μυστικισμό”, στην αρχαία εποχή και από τότε που επήλθε η πτώση του προηγούμενου παγκόσμιου ανθρώπινου πολιτισμού, ήτανε γνώση φυλαγμένη για λίγους και εκλεκτούς, είτε στην ανατολή, είτε στην Δύση. Μια γνώση που είχε να κάνει τόσο με τις ψυχικές δυνάμεις των ανθρώπων, με το σύμπαν, την μορφολογία του, τους δημιουργούς του ανθρώπου, τους αόρατους φύλακες/καθοδηγητές του και φυσικά με την απτή πραγματική ιστορία και εξέλιξη του είδους μας. Μιλάμε για γνώση που αρκετοί εκ των Αυτοκρατόρων της Ρώμης κατείχαν, γνώση που για κανέναν λόγο δεν κοινοποιούνταν στο πλήθος των ανθρώπων. Γεμάτη η αρχαία Ελληνική - και όχι μόνο - Γραμματεία για τα “Μυστικά των Μυστικών” και τα “Μυστήρια των Μυστηρίων”, 'οπου οι μύστες και οι μαθητές, όφειλαν να σεβαστούν και να κρατήσουν για τον εαυτό τους και μόνο, πάση θυσία. Γιατί όμως τόση μυστικότητα; Γιατί έδιναν τόση σημασία σε αυτήν σε βαθμό να κυνηγηθούν μεγάλα μυαλά του τότε, μόνο και μόνο επειδή αποκάλυψαν κομμάτια αυτής της Αλήθειας, ακόμα κι αν τα αποκάλυψαν είτε με την μορφή επιστημών, είτε με την μορφή ποίησης και αλληγοριών; Ποιος μπορεί να κατανοήσει το κατηγορώ προς τον Αισχύλο, τον Σωκράτη, τον Πυθαγόρα, τον Πλάτωνα και τόσους ακόμα, για όσα μυστικά αποκάλυψαν μέσω της πένας τους και ακόμα περισσότερο, σε όσους διέδωσαν αυτή την Γνώση έξω από τον κύκλο των Μυημένων; Το ότι σήμερα δεν έχουν διασωθεί τα περισσότερα έργα από τους Γνώστες εκείνης της εποχής, για μένα οφείλεται κατηγορηματικά σε προσπάθεια να συνεχίσει η Γνώση να παραμένει “κεκλυσμένων” των θυρών.

Κάποιος εύστοχα θα γυρίσει και θα ρωτήσει “Γιατί να μένει η Γνώση κεκλυσμένων των Θυρών”; Γιατί να μην κοινοποιείται ελεύθερα; Υπάρχουν μήπως ανώτεροι και κατώτεροι άνθρωποι; Με ποιο δικαίωμα κάποιοι αποφασίζουν τι γνώση πρέπει να κατέχει η ανθρωπότητα;

Απαντώντας σε αυτά τα ερωτήματα, θα κατορθώσω να έρθω στο παρόν και να δώσω εξηγήσεις πειστικές από την πλευρά μου, που να αιτιολογούν το βαθύτερο νόημα αυτού του άρθρου.

Η Γνώση είναι δύναμη, η μόνη Δύναμη. Τι απαιτεί η κατοχή Γνώσης άρα και δύναμης; Απαιτεί ανθρώπους ώριμους, ευσεβείς, γεμάτους σεβασμό προς την ζωή και την δημιουργία, δίχως ανίερες προσωπικές επιδιώξεις και φιλοδοξίες, με συγκροτημένη σκέψη και ψυχοσύνθεση, υγιείς σε κάθε υπαρξιακό πλαίσιο. Πόσοι άνθρωποι θεωρούνται υγιείς ανά την ιστορία; Ελάχιστοι των ελαχίστων. Πόσοι κρίνονται ικανοί να διαχειριστούν το «βάρος» τέτοιας ευθύνης δίχως να οδηγηθούν στο μονοπάτι της Εγωπάθειας, της κακίας και της Έπαρσης; Ακόμα λιγότεροι. Η βαθύτερη κατανόηση της αδύναμης και άκρως φθαρτής μας φύσης θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε τους σκόπελους που έχει αντιμετωπίσει ως σήμερα η ανθρώπινη φυλή σε κάθε της πρόκληση. Λόγω αυτών των αδυναμιών, ο άνθρωπος σε κάθε ιστορική περίοδο, είτε παρακμής, είτε ευημερίας, αντιμετώπιζε και θα αντιμετωπίζει το αιώνιο πρόβλημα. Το να μην μπορεί με κανέναν τρόπο να ευχαριστηθεί και να απολαύσει την ζωή δίχως αυτοκαταστροφικές ροπές. Έχει καταντήσει κοσμικό αστείο η ροπή του ανθρώπου προς τον όλεθρο. Άνθρωποι που αντικειμενικά έχουν τα πάντα, αποδεικνύεται πως μέσα τους δεν έχουν τίποτα, ενώ άνθρωποι που δεν έχουν τίποτα, επιδιώκουν με κάθε κόστος και μέσο να αποκτήσουν τα πάντα, για να καταλήξουν ξανά στο να μην έχουν τίποτα, αυτή την φορά όμως εσωτερικά. Πόσο εύκολο να παπαγαλίζουμε τσιτάτα όπως «Μέτρον Άριστον», περί Εγκράτειας και αυτοπειθαρχίας, περί Αγάπης και Σεβασμού, μα πόσο δύσκολο αποδεικνύεται στην πλειοψηφία των ανθρώπων να τα κάνουν πράξη; Πόσο αδύνατον φαντάζει στον αληθινό αναζητητή ανα τους αιώνες, η ανεύρεση μιας φόρμουλας είτε πνευματικής, είτε υλικής, ικανή να εξευμενίσει το θηρίο που ονομάζεται άνθρωπος;

Μιλάω για την αρχαιότητα, όπου η γνώση τότε, μετουσιωμένη σε απτές συμβουλές και προτροπές, μεταδιδόμενη με το σταγονόμετρο, δημιούργησε τα θεμέλια του πολιτισμού ως σήμερα δίχως όμως να καταφέρει να λύσει το ίδιο το πρόβλημα. Τον άνθρωπο. Ναι, ο Άνθρωπος είναι το πρόβλημα ανά τους αιώνες, όχι τα πολιτικά συστήματα, όχι οι ιδεολογίες του, μα αυτός ο ίδιος, ο ανυπόφορα άγριος μα και υπέρλαμπρος.

Άς έλθουμε όμως στο σήμερα…

Με το αιτιολογικό της απολυταρχικής Παπικής εξουσίας και της εποχής της απόλυτης Άγνοιας, η γνώση άρχισε σταδιακά να επανέρχεται στο προσκήνιο. Μια γνώση που έφερε επαναστάσεις που αλλαξαν τον κόσμο όπως τον ξέραμε, αποτελούμενη από οραματιστές, μα δυστυχώς στην πλειοψηφία τους απο αριβίστες. Έχουμε φτάσει στο σημείο, η άλλοτε απαγορευμένη γνώση, να δίνεται στο ευρύ κοινό παραποιημένη και εξευτελιστικά απλουστευμένη, ή να υπάρχει διαφημιζόμενη σε κάθε βιβλιοπωλείο ή ηλεκτρονικό έντυπο. Κι όμως, το πρόβλημα αυξάνεται αντί να μειώνεται. Το Χάσμα μεγαλώνει αντί να συγκλίνει. Η “κακία” κυβερνά όσο ποτέ άλλοτε, συγκεκαλυμμένη στον σύγχρονο και άνετο βίο κι αυτή την φορά μεγάλο μέρος των ανθρώπων, τόσο όσο ποτέ ξανά στην ανθρώπινη ιστορία, χρησιμοποιεί την γνώση αυτή για προσωπικές φιλοδοξίες και οφέλη, δημιουργώντας παραφουσκωμένα Εγώ, λες και τους είπε κανείς πως η Γνώση, υφίσταται για να ικανοποιήσουν τις μικροπρεπής και ανούσιες ορμές τους.

Ποιος αμφιβάλλει πως η Γνώση, εξευτελιζόμενη, χρησιμοποιείται κυριολεκτικά και από την Κουτσή Μαρία, με σκοπό ζητήματα “Ερωτικά”, διαπροσωπικά ή οικονομικά; Ποιος έχει δει στο παρελθόν τέτοια τραγική αύξηση της Εγωπάθειας και της απανθρωπιάς όσο στο παρόν; Δεν ευθύνεται μόνο η απόκρυφη Γνώση για αυτό σαφέστατα, ευθύνεται και η “φανερή” γνώση, των ανέσεων, του χρήματος και της τεχνολογίας. Μια φανερή επιστημονική γνώση που πηγάζει από την απόκρυφη, όσων κειμένων εχουνε διασωθεί από τους μεγάλους Επιστήμονες/μύστες/φιλοσόφους.

Το πρόβλημα όμως παραμένει και ολοένα και αυξάνεται. Που έγκειται το πρόβλημα; Κατ' εμε στο ότι δεν δίνεται έμφαση στην ρίζα των δεινών. Στην Παιδεία και την Αγωγή των Ανθρώπων. Καταντήσαμε να έχουμε εξειδικευμένους σε πάσης φύσεως τεχνολογικά ή επιστημονικά θέματα γνώστες, που δεν έχουν όμως την παραμικρή ιδέα από του πώς να διαχειριστούν τον ίδιο τους τον εαυτό. Είναι η εποχή, που η Γνώση σε όλο της το εύρος είτε πνευματικό, είτε υλικό, πέρασε σε λάθος χέρια. Έχω κυριολεκτικά σιχαθεί όσους βαυκαλίζουν το ανθρώπινο γένος ή ότι κάποιος κακός μπαμπούλας θέλει να το εκμεταλλευτεί. Αρκετά με σας, φιλόσοφοι του ψεύδους, Σωπάστε. Ο κάθε μικροπρεπής και κομπλεξικός, ακολουθώντας την εύκολη συνταγή του γλειψίματος της «κακόμοιρης» ανθρωπότητας, με μια ψευδοευαισθησία για τους «πολλούς», αντί να προτείνει λύσεις, αρέσκεται σε μπούρδες, μόνο και μόνο για να δει τις πωλήσεις των βιβλίων του, του περιοδικού του, τον προσωπικό του λογαριασμό, ή την δημοφιλία των ανθρώπων γύρω του και ευρύτερα να αυξάνεται δραματικά. Όχι, όποιος μιλάει στην γλώσσα της φιλανθρωπίας ή της υπεράσπισης της ανθρώπινης φυλής, ή των ανθρώπων σε ατομικό επίπεδο, δίχως να λέει τις σκληρές και οφθαλμοφανείς αλήθειες για τα πάθη και τις αδυναμίες μας, (με εξαίρεση ορισμένων πραγματικά ευαίσθητων μα και άσχετων για την ανθρώπινη φύση ανθρώπων) είναι άνθρωπος που μόνο το καλό του συνόλου ή των συνανθρώπων του δεν επιθυμεί.

Είμαστε σε μια εποχή που όλοι μιλάνε, δίχως να λένε τίποτα, που όλοι ξέρουν, ενώ δεν γνωρίζουν τίποτα, που όλοι «υπάρχουν» , αλλά που ξέχασαν ζουν.

Είναι ανόητοι και ηλίθιοι οι σκληρά «εργαζόμενοι» στα του πνεύματος ασκητές στο Άγιο Όρος, το Θιβέτ ή και στα εγκόσμια ακόμα, αλλά trendy, in και της μόδας να έχουμε τις καθημερινές μας δουλίτσες για το προς το ζην, ενώ παράλληλα κάνουμε και έναν φευγαλέο διαλογισμό ή κάποια τελετουργία για να αυξηθεί ο λογαριασμός μας ή για να μας ερωτευτούν, σε συνδυασμό με ανάγνωση τόνων βιβλίων γεμάτα γνώση που οδηγούν στο τίποτα, όσους άφησαν απαίδευτο τον εαυτό τους. Νομίζετε ανόητοι πως συμβιβάζεται η Γνώση και η απόκτησή της, παράλληλα με την ανθρώπινη δραστηριότητα στα εγκόσμια; Δεν εχω δει ούτε έναν σύγχρονο “Μύστη” να είναι αφιερωμένος στην απόκτηση όλων των αγαθών του πνεύματος, που να εγκαταλείπει τις άνευ νοήματος κοινωνικές φιλοδοξίες και το κυνήγι των υλικών αγαθών και να αφιερώνεται με ζήλο στο να γίνει καλύτερος άνθρωπος. Αρκετά αστειάτορες των παθών, εργάτες ενός συστήματος παρακμής και δυσοδίας, απλά αυτοκαταστρέφεστε παρασύροντας και πολλούς ακόμα στην άβυσσο.

Είτε θα γίνεται αποφασισμένοι αναζητητές της αλήθειας και βιωματικά - έμπρακτα θα θυσιαστείτε για αυτήν, ή επιτέλους σταματήστε να εμπορεύεστε, όσα ποτέ σας δεν θα κατανοήσετε. Σας φτύνω με περιφρόνηση.

Η Γνώση οφείλει να μείνει για λίγους και «εκλεκτούς». Κατάρα σε όσους νομίζουν πως «φωτίζουν» τον κόσμο, ενώ το μόνο που κάνουν, είναι να τον οδηγούν στην οδό της ανυπαρξίας.

K.C.
Knight of Creation http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/06/blog-post_3508.html#ixzz2CmbQi3Jg
okloios

Πηγή: diadrastiko: Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΑΠΕΙΛΗ‏ http://diadrastiko.blogspot.com/2012/11/blog-post_7192.html#ixzz2CuHTSP67

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters