Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΦΑΓΕΑ ΚΕΜΑΛ:

tourkiko_proxeneio_thessalonikiskemal 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1923 Ο Μουσταφά Κεμάλ, ο επονομαζόμενος και Ατατούρκ, εκλέγεται Πρόεδρος της Τουρκίας.
Βόμβα μολότοφ πέταξαν χθες τα ξημερώματα άγνωστοι στην περίφραξη του τουρκικού προξενείου στην Θεσσαλονίκη. Το περιστατικό συνέβη στις 04.15 το πρωί. Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της πυροσβεστικής Υπηρεσίας και η φωτιά δεν προκάλεσε ζημιές.
Να σημειωθεί ότι δίπλα στο τουρκικό προξενείο, σε ενιαίο χώρο, βρίσκεται το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ο ιδρυτής του σύγχρονου τουρκικού κράτους. Για αυτό το λόγο ο χώρος έχει ιδιαίτερη σημασία για τους Τούρκους και θεωρείται κάτι σαν «ιερός τόπος». Το γεγονός πάντως ξυπνάει μνήμες από το παρελθόν. Το 1955 έκρηξη βόμβας που οφειλόταν σε προβοκάτσια είχε προκαλέσει μικρές ζημιές στο σπίτι του Κεμάλ – οι τουρκικές εφημερίδες της εποχής είχαν όμως γράψει πως το σπίτι είχε καταστραφεί ολοσχερώς. Αυτό είχε σταθεί αφορμή για το μεγάλο πογκρόμ του 1955 στην Κωνσταντινούπολη –τα λεγόμενα «Σεπτεμβριανά»– που είχε ως αποτέλεσμα τον σχεδόν ολοκληρωτικό αφελληνισμό της Πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters