Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Κάνουν πλάκα οι Γερμανοί με τις “αποζημιώσεις”. Δεν λένε κουβέντα όμως για το κατοχικό δάνειο που είναι αδιαμφισβήτητο. Όπως και κάποιοι Έλληνες. Τυχαίο;

Θυμάστε τι γράφαμε πριν λίγες ημέρες; Δόλια η δήθεν έρευνα για οφειλές από τις “Γερμανικές αποζημιώσεις”. Αποσιωπούν το “κατοχικό δάνειο” που ανέρχεται σε 510 δις Ευρώ (συμφωνα με αναλυτή της BnP)!

Αυτό τρέμουν οι Γερμανοί και δεν το αναφέρουν καν (‘οπως περιέργως και κάποιοι Έλληνες αγωνιστές). Διότι είναι το μόνο που τεκμηριώνεται χωρίς να υπάρξει καν ανάγκη επιδιαιτησίας παρά μόνον για τα επιτόκια προ Euribor και είναι άμεσα απαιτητό. 

 Αντίθετα με τις αποζημιώσεις που επιδιώκουν κυρίως την αποτίμηση γενοκτονίας σε οικονομοτεχνικούς όρους. Αλήθεια, πόσους αιώνες θα χρειαστούμε μέχρι να “συμβιβαστούμε” σε μία τέτοια αντιστοιχία; Ή ακόμα χειρότερα, εισπράξαμε καμμία αποζημίωση για το ολοκαύτωμα των Ποντίων, των Ιώνων, των Κυπρίων, των Τενέδιων και των Ίμβριων; Εδώ τον φόρο από την Hoechtief δεν τολμούμε να εισπράξουμε.

Εγγραφή λοιπόν στον προϋπολογισμό, της απαίτησης του κατοχικού δανείου. Από μία μή κατοχική κυβέρνηση εννοείται.

Γράφει η Σοφία Τ.
ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΠΗΡΑΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ
[με τέτοια «ηγεσία» στην Ελλάδα γιατί να μην προκαλούν. Όμως οι FT Γερμανίας δεν μίλησαν για το πώς το 1953 χαρίστηκαν χρέη στην χώρα; Γιατί; Γιατί δεν λένε ότι το 1897 ΑΥΤΟΙ απαίτησαν να πληρώσει αποζημιώσεις η Ελλάδα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και την ώθησαν σε ΔΟΕ(αντίστοιχη Τρόικα);]
FTD: Οι Έλληνες έχουν πάρει πολλάκις τις πολεμικές αποζημιώσεις
Χέρι στα «χρήματα των άλλων»(σχόλιο: οι Γερμανοί προφανώς) προσπαθούν να βάλουν οι Έλληνες διεκδικώντας τις γερμανικές επανορθώσεις, σύμφωνα με τη γερμανική έκδοση των «Financial Times».   

Μάλιστα, η εφημερίδα αναρωτιέται «τι έκαναν οι Έλληνες» τα χρήματα των αποζημιώσεων, για τα οποία αποφαίνεται ότι τα διαχειρίστηκαν πλημμελώς.«Πριν από 2 χρόνια, μεταξύ Βερολίνου και Αθήνας όλα ήταν ξεκάθαρα: ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε δηλώσει στην Frankfurter Allgemeine Zeitung ότι οι αποζημιώσεις «παραμένει ανοιχτό ερώτημα, όμως δεν τίθεται στην ημερήσια διάταξη, καθώς αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε εντελώς διαφορετικά προβλήματα»»(σχόλιο: ο ΓΑΠ είναι σοβαρό επιχείρημα).


Η επαναφορά του ζητήματος από το υπουργείο Οικονομικών «λίγο πριν από την έκθεση της τρόικας», για τη γερμανική εφημερίδα σημαίνει ότι «η Ελλάδα προσπαθεί να βελτιώσει τα οικονομικά της». Όμως, η Γερμανία έχει ήδη καταβάλει αποζημιώσεις για τον Β’ ΠΠ. «Μόνο που τα χρήματα δεν έφθασαν ποτέ στον παραλήπτη τους», υποστηρίζει.
Υ.Γ.: αν είναι «μάγκες» στην φυλλάδα ας πάνε στο Δίστομο και τα Καλάβρυτα για ρεπορτάζ επί του θέματος! Δεν ξέρω πώς θα φύγουν μετά από αυτή την εμπειρία! Κάποιοι σοβαροί Γερμανοί έκλαιγαν μαθαίνοντας ιστορία στα μαρτυρικά αυτά χώματα! Και λίγη τσίπα δεν βλάπτει πια!
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/09/blog-post_359.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters