Σάββατο 19 Μαΐου 2012

"Ελληνική έξοδος θα καταστρέψει τη Βρετανία"

"Ελληνική έξοδος από το ευρώ θα βυθίσει τη χώρα σε ιστορική ύφεση". Η φράση αυτή δεν ανήκει σε κάποιον αξιωματούχο χώρας της Ευρωζώνης αλλά σε κορυφαίο οικονομικό αναλυτή της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο Robert Chote, κρατικός αξιωματούχος επιφορτισμένος με θέματα προϋπολογισμού, μιλώντας στον Guardian προειδοποίησε για "ανεπανόρθωτη ζημιά" στην οικονομία της χώρας του, ανάλογη με εκείνη που προκάλεσε η κατάρρευση της Lehmnan.

Για την ακρίβεια την περίοδο 2008-09 η βρετανική οικονομία έχασε το 7% του ΑΕΠ της και μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να κερδίσει το χαμένο έδαφος. Αν μία ανάλογη κρίση επαναληφθεί "δεν θα αποδυναμωθεί απλά η οικονομία και μετά θα ανακάμψει" λέει.

O ίδιος αναφέρει ότι υπάρχει τόση αβεβαιότητα για το τι θα γίνει με την Ελλάδα και την Ευρωζώνη που είναι αδύνατο να γίνουν προβλέψεις. Ωστόσο βρετανικό οικονομικό ινστιτούτο κρίνει ότι χρεοκοπία της Ελλάδας θα σημάνει δύο χρόνια ύφεσης, αποπληθωρισμό, ανεργία στο 11% και κρατικό χρέος γύρω στο 90% του ΑΕΠ για τη Μ. Βρετανία.

Ωστόσο ο Chote αναφέρει ότι αυτές οι προβλέψεις έχουν περιορισμένη αξία, καθώς η κρίση μπορεί να εξελιχθεί με διάφορους τρόπους και είναι επίσης πιθανό οι δυσκολίες της Ευρωζώνης καταστήσουν πιο φτηνό τον βρετανικό δανεισμό αν οι επενδυτές δουν τη Βρετανία ως "καταφύγιο".


Στο άρθρο γίνεται αναφορά και στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μαθητική φωτογραφία του οποίου συνοδεύει... το παραπάνω κείμενο.



nooz

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/05/blog-post_2904.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters