Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Οι αντιδράσεις των κομμάτων στην πρόταση(;) Μέρκελ για δημοψήφισμα

Άμεσα αντέδρασαν τα πολιτικά κόμματα στη φερόμενη ως πρόταση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Μέρκελ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, παράλληλα με τις εκλογές της 17ης Ιουνίου – προκειμένου ο ελληνικός λαός να αποφασίσει εάν επιθυμεί τη συμμετοχή της χώρας στο ευρώ.

Παρά το γεγονός πως η πρόταση αυτή διαψεύσθηκε από την Καγκελαρία, οι ηγεσίες των κομμάτων σχολίασαν την εξέλιξη, άλλες με «κομψούς» χαρακτηρισμούς και άλλες ανεβάζοντας τους τόνους.

«Ατυχή» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς την πρόταση Μέρκελ για δημοψήφισμα και πρόσθεσε ότι «ο ελληνικός λαός δεν έχει ανάγκη από δημοψήφισμα για να αποδείξει την επιλογή του στο ευρώ». http://www.protothema.gr/ekloges/article/?aid=198473

Ο ελληνικός λαός θα δώσει στην κ. Μέρκελ αρνητική απάντηση στις εκλογές της 17ης Ιουνίου και θα βάλει τέλος στα μνημόνια της λιτότητας, της υποτέλειας και της αναξιοπρέπειας, ανοίγοντας το δρόμο για προοδευτικές εξελίξεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.


«Η διενέργεια δημοψηφίσματος ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Κυβέρνησης και της Βουλής των Ελλήνων και όχι στην αρμοδιότητα της ΕΕ ή κυβερνήσεων άλλων κρατών-μελών», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζοντας ότι δεν τίθεται ζήτημα δημοψηφίσματος.


«Η Γερμανία αν επιθυμεί μπορεί να κάνει στην επικράτεια της δημοψήφισμα και να φύγει από το Ευρώ, εμείς δεν έχουμε τέτοιο δίλημμα» αναφέρει ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος .

Για ωμό εκβιασμό σε βάρος του ελληνικού λαού κάνει λόγο το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, απαντώντας στην πρόταση της Γερμανίδας καγκελαρίου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για διενέργεια δημοψηφίσματος μαζί με τις εκλογές.

Η κ. Μέρκελ επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους Έλληνες πολίτες, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά, συμπληρώνοντας ότι αποτελεί απαράδεκτη ενέργεια η πρόταση για δημοψήφισμα και μάλιστα την ώρα που η χώρα πορεύεται προς εκλογές.

Η πρόταση Μέρκελ για δημοψήφισμα αποτελεί ωμή παρέμβαση στην εσωτερική πολιτική ζωή της χώρας, σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή.


Ως «εξοργιστική» απορρίπτει τέλος το ΛΑΟΣ την πρόταση Μέρκελ για δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή της χώρας στο ευρώ. http://www.protothema.gr/ekloges/article/?aid=198484



protothema


http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/05/blog-post_4608.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters