Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

UNICEF: Επιδημία χολέρας εξαπλώνεται από το Ιράκ σε Συρία, Κουβέιτ, Μπαχρέιν . Στην Ευρώπη τι γίνεται ;

xolera 
Μια επιδημία χολέρας η οποία ξεκίνησε από το Ιράκ και εξαπλώθηκε  σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν,  μπορεί να μετατραπεί σε πανδημία  σε όλη την Μέση Ανατολή , καθώς εκατομμύρια μουσουλμάνοι Σιίτες  προσκυνητές προετοιμάζονται για να επισκεφθούν την χώρα, τόνισε ο διευθυντής της UNICEF στο Ιράκ, αναφέρει ο διεθνής τύπος.
Η ασθένεια, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο από αφυδάτωση και νεφρική ανεπάρκεια μέσα σε λίγες ώρες, αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, εντοπίστηκε δυτικά της Βαγδάτης το Σεπτέμβριο και έκτοτε έχουν μολυνθεί τουλάχιστον 2.200 άνθρωποι στο Ιράκ και έχουν πεθάνει  έξι.
«Είναι   θανατηφόρα (η εκδήλωση της)  και  υπάρχει  κίνδυνος  να μεταδοθεί μόνο από άνθρωπο σε άνθρωπο σε όλη την περιοχή  του Ιράκ,»  δήλωσε ο διευθυντής της UNICEF , Peter Hawkins. .
Ο Hawkins είπε ότι η χολέρα έχει  εξαπλωθεί σε Μπαχρέιν,  Κουβέιτ και   Συρία, αλλά, σε μεταγενέστερη ανακοίνωση  η UNICEF ανέφερε ότι τα κρούσματα στην  Συρία δεν επιβεβαιώθηκαν. «Ωστόσο, δεδομένης της κλίμακας της επιδημίας στο Ιράκ ο κίνδυνος εξάπλωσης πέρα από τα σύνορα του Ιράκ μιας επιδημίας  χολέρας  παραμένει σε υψηλά επίπεδα, » είπε ο ίδιος.
Εκατομμύρια  Σιίτες μουσουλμάνοι  πρόκειται να επισκεφθούν το Ιράκ τον Δεκέμβριο για την εορτή του Arbaeen, ένα θρησκευτικό τελετουργικό που σηματοδοτεί το τέλος της ετήσιας περιόδου πένθους για τον προφήτη Μωάμεθ και τον εγγονό του Χουσεΐν, ο θάνατος του οποίου το 680 ​​μ.Χ. εδραίωσε το σχίσμα μεταξύ Σιιτών  και Σουνιτών.
Ο Hawkins αναφέρει ότι η UNICEF εργάζεται με κληρικούς στις σιιτικές πόλεις Νατζάφ και Κερμπάλα για να μεταφέρουν πληροφορίες σχετικά με το πώς πρέπει να προφυλαχθεί  ο  τοπικός πληθυσμός κατά της χολέρας, η οποία είναι ενδημική στο Ιράκ και την ευρύτερη περιοχή.
Το ξέσπασμα μπορεί να εντοπιστεί σε μια σειρά από παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των χαμηλών επιπέδων του νερού στον Ευφράτη  ποταμό , αλλά και στις χειμωνιάτικες πλημμύρες που έχουν  μολύνει το ποτάμι και τα ρηχά πηγάδια με νερό αποχέτευσης.
Ο πόλεμος της δύσης και της Ρωσίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, ενάντια στον ισλαμικό κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIL) που ελέγχουν μεγάλα τμήματα του εδάφους στο  βόρειο και δυτικό Ιράκ  επίσης  έχει συμβάλει στο ξέσπασμα της επιδημίας .
Η σύγκρουση έχει εκτοπίσει περισσότερους από 3 εκατομμύρια ανθρώπους , πολλοί από τους οποίους ζουν σε καταυλισμούς όπου οι συνθήκες ευνοούν την εξάπλωση της χολέρας. Μια μπουκιά σε μολυσμένα τρόφιμα  ή μια γουλιά από το μολυσμένο νερό είναι αρκετά  για να προκαλέσουν μόλυνση.
Ο Hawkins αναφέρει ότι η UNICEF έχει περιορισμένη πρόσβαση στις περιοχές που ελέγχονται από τον ISIL, γεγονός που εγκυμονεί περισσότερους κινδύνους.
Ένα στα  πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Ιράκ είναι μεταξύ των παιδιών, καθώς και σε μεγάλα τμήματα της χώρας η  έναρξη του σχολικού έτους καθυστέρησε κατά ένα μήνα ως μέτρο προφύλαξης, ανακοίνωσε η UNICEF  σε ανακοίνωση της .
Το μόνο που δεν μας είπε η UNICEF   είναι για τους πρόσφυγες που διέρχονται το Αιγαίο και εισέρχονται στην Ευρώπη. Ο κίνδυνος αναζωπύρωσης ασθενειών που είχαν εξαφανιστεί στην γηραιά ήπειρο είναι υπαρκτός πιο πολύ από ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters