Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014

Ο Ιωάννης Καρούζος η σύζυγός του Ρεβέκκα Σκαφτούρα & CIA. «Εγκληματική οργάνωση με υψηλές διασυνδέσεις», λέει η Εισαγγελέας


Ρεπορτάζ: Της Άννας Κανδύλη
Εγκληματική ομάδα με υψηλές διασυνδέσεις είχαν συστήσει ο μεγαλοκατασκευαστής Ιωάννης Καρούζος και η πρώην σύζυγός του Ρεβέκκα Σκαφτούρα, σύμφωνα με την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου. Επειτα από πολύμηνη και επίπονη έρευνα, η Π. Παπανδρέου σε ένα πόρισμα 114 σελίδων περιγράφει τη δράση των εμπλεκόμενων σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στη χώρα μας....

 που η Realnews έφερε στο φως της δημοσιότητας.
Μάλιστα, όπως επισημαίνει η εισαγγελέας, η υπόθεση ακόμα δεν έχει αποκαλυφθεί στο σύνολό της, και για τούτο πρότεινε την έκδοση εντάλματος κατά της Ρ. Σκαφτούρα, αφού ο πρωταγωνιστής του αποκαλούμενου και «Καρούζος gate», Ι. Καρούζος, είναι ήδη κρατούμενος στις φυλακές Χαλκίδας. 

Κατά την εισαγγελέα, όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα είναι όχι μόνο ύποπτα φυγής, καθώς είχαν αναπτύξει υποδομή στο εξωτερικό που θεωρεί ότι ακόμα υφίσταται, αλλά και ύποπτα τέλεσης νέων εγκλημάτων ή παρέμβασης και αλλοίωσης της πραγματικής κατάστασης: «Ενόψει του κύκλου των γνωριμιών και σχέσεων που ανέπτυξαν με υψηλόβαθμους παράγοντες της Χώρας, αλλά και με πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στην αλλοδαπή (δικηγόρους, επιχειρηματίες κ.λπ.), ικανά να συνδράμουν στη διακίνηση και απόκρυψη των χρηματικών ποσών, τα οποία προφανώς εξακολουθούν να έχουν στη διάθεσή τους τα μέλη της οργάνωσης σε τόπο και με μορφή που δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί, κρίνεται ότι οι προαναφερόμενοι δύνανται να χρησιμοποιήσουν τις διασυνδέσεις αυτές είτε προκειμένου να συσκοτίσουν ή τουλάχιστον να επιβραδύνουν τις έρευνες των Δικαστικών Αρχών». Οπως επισημαίνει, υπάρχουν ακόμα «σκοτεινά» σημεία που δεν έχουν διαλευκανθεί πλήρως «λόγω του όγκου των δεδομένων, του ιδιαίτερα διευρυμένου χρονικού πεδίου δράσης τους, η οποία εκκινεί από το έτος 2001, και των ιδιαίτερα χρονοβόρων διαδικασιών σε επίπεδο ελεγκτικού μηχανισμού και Δικαστικών Συνδρομών».

Κρύβουν κι άλλα

Η Π. Παπανδρέου, ξετυλίγοντας το κουβάρι από την αρχή, σημειώνει ότι οι κατηγορούμενοι «συνέστησαν και συμμετείχαν σε ομάδα με σκοπό τη διάπραξη περισσότερων πράξεων νομιμοποίησης εσόδων προερχόμενων από εγκληματική δραστηριότητα, ενώ η οργάνωση αυτή δραστηριοποιήθηκε για εξαιρετικά μεγάλο χρονικό διάστημα, δημιούργησε ένα πολυδαίδαλο σχήμα ημεδαπών εταιρειών, διατηρούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα πληθώρα τραπεζικών λογαριασμών και πραγματοποίησε πλήθος συναλλαγών για τη νομιμοποίηση των εσόδων των ως άνω εγκλημάτων και τη συγκάλυψη της δράσης της. Μέσω του πολύπλοκου δικτύου εταιρειών, ακόμη και εξωχώριων -οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν ως αναγκαίο εργαλείο απόκρυψης των παράνομων προσόδων των ανωτέρω προσώπων και περαιτέρω εκμετάλλευσής τους στην αλλοδαπή- παρένθετων προσώπων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, και τραπεζικών λογαριασμών, που με μεθοδικότητα “έστησαν” οι προαναφερόμενοι με τη συνδρομή και άλλων άγνωστων ακόμα προσώπων, διακινήθηκαν, απεκρύβησαν και τοποθετήθηκαν τεράστια χρηματικά ποσά, ενώ, σύμφωνα με όσα εκτέθηκαν, μέρος μόνο του εγκληματικού σχεδιασμού των ανωτέρω έχει αποκαλυφθεί από τη μέχρι σήμερα έρευνα, με συνέπεια να υπάρχουν σαφείς ενδείξεις περί του ότι τα πρόσωπα αυτά διαθέτουν χρηματικά ποσά σε τόπους και με μορφή που δεν είναι ακόμα γνωστή».

Αχυράνθρωποι

Προκειμένου ο Ι. Καρούζος, ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του σκανδάλου, να φέρει εις πέρας το «έργο» του, προχώρησε στην ίδρυση δεκάδων εσωχώριων και εξωχώριων εταιρειών, βάζοντας μπροστά «αχυρανθρώπους», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Π. Παπανδρέου: «Ο Ιωάννης Καρούζος άρχισε να ιδρύει εταιρείες, προκειμένου σταδιακά να μεταβιβαστούν σ’ αυτές τα ακίνητα που είχε στην ιδιοκτησία του ο όμιλος ΚΑΡΟΥΖΟΥ, κυρίως η μητρική KAROYZOS REAL ESTATE Α.Ε. ώστε να αντιστοιχεί ένα ακίνητο σε κάθε μία από αυτές, υιοθετώντας ένα ιδιαίτερα περίπλοκο σχεδιασμό επιχειρηματικής δράσης... Από την άλλη πλευρά, τόσο οι Ιωάννης Καρούζος και Ρεβέκκα Σκαφτούρα ατομικά όσο και οι επιχειρήσεις συμφερόντων τους φέρονται να συνδέονται με πλήθος υπεράκτιων (offshore) εταιρειών με έδρα, μεταξύ άλλων, την Κύπρο και τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, ως πραγματικοί δικαιούχοι των οποίων εμφανίζονται τρίτοι, οι οποίοι ενεργούν ως “αχυράνθρωποι”. Να σημειωθεί ότι στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές των ανωτέρω Χωρών έχουν ήδη αποσταλεί αιτήματα Δικαστικής Συνδρομής και αναμένονται οι σχετικές απαντήσεις».

Μεταξύ άλλων, η εισαγγελέας αναφέρεται στην εταιρεία Zoulian Trustees, η οποία στις 29-9-2008 απέκτησε τις μετοχές μιας άλλης offshore, της Coakleyworth Limited με έδρα την Καραϊβική, από τον Mathew Charles Stokes, που δηλώνει διεύθυνση στο Ντουμπάι. «Ο εν λόγω Βρετανός υπήκοος εμφανίζεται ως διευθυντής σε 279 υπεράκτιες εταιρείες και ως μέτοχος σε 87, το οποίο σημαίνει ότι πρόκειται, χωρίς αμφιβολία, για επαγγελματία “αχυράνθρωπο” που βάζει επ’ αμοιβή την υπογραφή του, κατόπιν εντολών που δέχεται από τους πραγματικούς δικαιούχους των εταιρειών. Ακριβώς την ίδια ημέρα στη Zoulian Trustees μεταβιβάζονται οι μετοχές της Brimpleworth Limited, με έδρα επίσης τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους. Τις μετοχές φέρεται να πούλησε η Brenda Patricia Coksedge, με διεύθυνση κατοικίας και πάλι το Ντουμπάι, η οποία φέρεται να είναι διευθύντρια σε 132 και μέτοχος σε 57 offshore εταιρείες με έδρα την Καραϊβική, ήτοι και αυτή αποτελεί έναν από τους επαγγελματίες “αχυρανθρώπους” των offshore εταιρειών. Ταυτόχρονα μέσα στο ίδιο 24ωρο πέρασαν στη Zoulian Trustees και οι μετοχές της Okihonre Alliance Ltd, με έδρα και πάλι τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, από τον προηγούμενο φερόμενο ως ιδιοκτήτη της εταιρείας Ντέμιαν Τζέιμς Καλντερμπάνκ, με διεύθυνση το Ντουμπάι, ο οποίος εμφανιζόταν σε 218 υπεράκτιες εταιρείες ως διευθυντής και σε 81 ως μέτοχος...».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ REALNEWS
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2013/09/cia_16.html
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters