Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Μετά την πολιτική «θύελλα» & τα παρακάλια της κατοχικής κυβέρνησης, τα «μάζεψε» ο Σόιμπλε


Φωτιές στο πολιτικό σκηνικό έχουν ανάψει οι δηλώσεις Σόιμπλε που απειλεί με έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη αν δεν εφαρμοστούν μεταρρυθμίσεις. Σκληρή αντιπαράθεση κυβέρνησης αντιπολίτευσης έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών στο περιοδικό Focus. Ο κ. Σόιμπλε επέλεξε μετεκλογικά να προκαλέσει εκ νέου υποστηρίζοντας πως το ελληνικό χρέος δεν θα φτάσει σε βιώσιμο επίπεδο πριν το 2022 και για τον λόγο αυτό μπορεί η Ελλάδα να χρειαστεί και πάλι να λάβει περιορισμένη βοήθεια. ...
Πάντως, σήμερα, η εκπρόσωπός του, Μαριάνε Κοτέ, αναφερόμενη στις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, έσπευσε να δηλώσει ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν είπε επί της ουσίας κάτι καινούργιο, 
Οι δηλώσεις του κ. Σόιμπλε κινούνται στη λογική των σχετικών αποφάσεων της Ευρωζώνης, επισήμανε η κ. Κοτέ και επανέλαβε ότι εφόσον, μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος, η Ελλάδα χρειάζεται περαιτέρω βοήθεια, οι εταίροι της θα ανταποκριθούν θετικά.
Το πρωί, ο Αντώνης Σαμαράς είχε συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Εξερχόμενος, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι συζήτησε με τον πρωθυπουργό για τα προαπαιτούμενα για τις επόμενες δόσεις. Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Σόιμπλε, παρέπεμψε στη χθεσινή ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.
Ο γραμματέας της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις του Β. Σόιμπλε στο περιοδικό Focus. «Έχουμε ξεκαθαρίσει εδώ και πάρα πολύ καιρό ότι δεν πρόκειται να προβούμε σε νέα μέτρα. Εμείς είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας και από κει και πέρα η δήλωση του κ. Σόιμπλε θεωρώ ότι είναι μία λάθος δήλωση. σε λάθος στιγμή και είναι εκτός κλίματος και είναι εκτός κλίματος όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη», τόνισε ο κ. Παπαμιμίκος.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στον realfm 97,8και τον Νίκο Χατζηνικολάου αναφερόμενος στις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών επεσήμανε: «Τόσο η έκθεση, όσο και οι δηλώσεις του κ. Σόιμπλε κινούνται στην ίδια κατεύθυνση. Να διαλύσουν την όποια ψεύτικη αισιοδοξία γύρω από την πορεία της χώρας. Επιβεβαιώνουν κάποιες επισημάνσεις που είχαμε κάνει από την αρχή. Οτι αυτό το πρόγραμμα δεν έχει σαν στόχο να ορθοποδήσει η χώρα, αλλά κυρίως να επιφέρει μεγάλες ανατροπές εις βάρος του κόσμου της εργασίας και βέβαια να αποτελέσει μακρινό παρελθόν αυτό που είχαμε ονομάσει κοινωνικό κράτος σε ευρωπαϊκό χώρο». 
Για πρώτη φορά η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσαν ανακοίνωση για τα όσα υποστήριξε ο Β. Σόιμπλε. «Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, όπως είναι γνωστό και έχει δεχθεί και το τελευταίο Eurogroup, είναι καλυμμένες μέχρι τα μέσα του 2015. Για την περίοδο 2015-2016 οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας θα εξαρτηθούν σε σημαντικό βαθμό από τα αποτελέσματα της τραπεζικής δοκιμασίας που θα διενεργήσει η ΕΚΤ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για σκληρή μνημονιακή πραγματικότητα. «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει ούτε την πρόσδεσή της σε μια καταστροφική πολιτική που εξοντώνει τον ελληνικό λαό και συνεπάγεται τη λήψη νέων αντικοινωνικών μέτρων, ούτε ότι το δημόσιο χρέος, που αποτελεί το πρόσχημα των μνημονίων, δεν καθίσταται σε καμία περίπτωση βιώσιμο» επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η Κουμουνδούρου τονίζει πως «επικοινωνιακές και μόνο κινήσεις, όπως ο φημολογούμενος ανασχηματισμός, δεν μπορούν να διορθώσουν την εικόνα κυβερνητικής αποσύνθεσης».
«Tις δηλώσεις αυτού του είδους πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν α λα καρτ;», αναρωτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Και πρόσθεσε: «Να σας θυμίσω δηλώσεις που οι ξένοι έχουν πέσει έξω. Έχουν πέσει σε πολλά πράγματα έξω. Να σας θυμίσω ότι η κουβέντα που γινόταν το ’13 ήταν η Ελλάδα θα έχει τρύπα στον προϋπολογισμό της και τελικά αποδείχθηκε ότι είχε πλεόνασμα, ότι θα είχαμε νέα μέτρα επειδή δεν θα έβγαινε ο προϋπολογισμός του ’13, στον οποίο δεν συμφωνήσει ποτέ η τρόικα. Να σας θυμίσω ότι η μαύρη τρύπα μεταφέρθηκε το ’14 και έχει διαψεύστηκε ότι για το '14 θα υπάρχει μαύρη τρύπα. Να σας θυμίσω ότι έλεγα πως δεν θα καταφέρουμε ποτέ να έχουμε πλεόνασμα στον προϋπολογισμό, άρα δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τη συζήτηση περί χρέους».
Και σημείωσε ο κ. Μιχελάκης: «Όλοι αυτοί έλεγαν αυτά. Και όλα αυτά δεν συνέβησαν. Εμένα δεν με στεναχωρεί αυτό. Με προβληματίζει ότι κάθε φορά που υπάρχουν Κασσάνδρες από το εξωτερικό με ενοχλούν οι φωνές από το εσωτερικό. Ακούω μια αντήχηση που ηχεί περίεργα στα αυτιά του κόσμου», τόνισε.
Λίγο αργότερα, ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, μιλώντας στο Star ανέφερε για το θέμα:
«Ο κ. Σόιμπλε ένωσε τη φωνή του με το ΔΝΤ και οι δύο ένωσαν τη φωνή τους με τις διαπιστώσεις που είχαμε κάνει τους τελευταίους 4 μήνες, ότι δηλαδή όλα βρίσκονται σε εκκρεμότητα, υπάρχουν χοντρές δεσμεύσεις, υπάρχουν κενά σε όλα τα επίπεδα».
«Άρα», σύμφωνα με τον κ. Βούτση, «το διακύβευμα και αυτών των εκλογών ήταν οριακό, η χώρα μας δεν μπορεί να συνεχίσει κάτω από αυτή τη μέγκενη των απειλών και των πραγματικών ρυθμίσεων που έχει προχωρήσει, όπως φαίνεται, η κυβέρνηση και αυτό πρέπει να βρει κάποιο τέλος».
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/06/blog-post_1014.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters