Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Φήμες για χρησιμοποίηση των Βάσεων Ακρωτηρίου για επιχειρήσεις στη Λιβύη

Φουντώνουν σήμερα τα σενάρια στο Βρετανικό Τύπο για τη χρησιμοποίηση της Βάσης Ακρωτηρίου για  επιχειρήσεις στη Λιβύη.Η εφημερίδα ΤΑΙΜΣ, επικαλούμενη στρατιωτικές πηγές, γράφει στο πρώτο της θέμα ότι η Βρετανία και συμμαχικές ΝΑΤΟϊκες χώρες επεξεργάζονται σχέδια μεταξύ των οποίων είναι και η απογείωση πολεμικών αεροσκαφών Eurofighter Typhoon από τη βάση Ακρωτηρίου για την επιτήρηση της ζώνης απαγόρευσης  πτήσεων στον εναέριο χώρο της Λιβύης.

Η Εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι ο Βρετανός Πρωθυπουργός, προχωρώντας περισσότερο από κάθε άλλο ηγέτη, ζήτησε από τον αρχηγό των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων Σέρ Ντεηβιντ Ρίτσαρντς να ετοιμάσει σχέδια για την επιβολή απαγόρευσης πτήσεων στον εναέριο χώρο της Λιβύης και κατάρριψης Λιβυκών πολεμικών, σε μια προσπάθεια να τα παρεμποδίσουν να βομβαρδίσουν άμαχους.Η Βρετανία, καταλήγει η εφημερίδα, δεν θα απέκλειε το ενδεχόμενο  να απέστελλε και χερσαίες δυνάμεις στη Λιβύη.http://astra.mywebreview.com

Μαχητικά αεροσκάφη στη βάση του Ακρωτηρίου σκέφτεται να στείλει η Βρετανία, καθώς κορυφώνονται οι διεργασίες για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Λιβύη.
Σύμφωνα με πήγες του Sky News, το Λονδίνο εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει την αεροπορική βάση στο Ακρωτήρι για να ενισχύσει έτσι τη μη ζώνη πτήσεων πάνω από τη Λιβύη. 

Άλλωστε, δυο αεροπλανοφόρα VC10 βρίσκονται ήδη στην Κύπρο, λαμβάνοντας μέρος στην επιχείρηση απεγκλωβισμού ξένων υπηκόων από τη Λιβύη. 

Η κυπριακή κυβέρνηση, πάντως, πρόκειται να αποστείλει ερώτημα στο Λονδίνο, ζητώντας να μάθει αν είναι μεταξύ των συμβατικών της υποχρεώσεων να δεχτεί τα βρετανικά αεροσκάφη στο έδαφός της.
http://www.onalert.gr

Κύπρος: Πληροφόρηση αναμένει η Κυβέρνηση για πτήσεις από το Ακρωτήρι

Η Κυβέρνηση αναμένει πληροφόρηση επί του θέματος της πιθανής χρήσης της Βρετανικής Βάσης Ακρωτηρίου για στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι.
Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι η Κυπριακή κυβέρνηση έχει κάμει επαφές σχετικά με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες η χρησιμοποίηση της στρατιωτικής βάσης Ακρωτηρίου αποτελεί μια από τις επιλογές της βρετανικής κυβέρνησης για την επιτήρηση του εναερίου χώρου της Λιβύης ως απαγορευμένης ζώνης, σε περίπτωση που αποφασισθεί αυτό το μέτρο.

"Κάναμε κάποιες επαφές και αναμένουμε πληροφόρηση επί αυτού του ζητήματος.Ακόμα τίποτε δεν έχουμε ενώπιον μας", δήλωσε ο κ. Στεφάνου όταν ρωτήθηκε σχετικά.Ερωτηθείς εάν η Βρετανία είναι υποχρεωμένη να ενημερώσει την Κυπριακή Δημοκρατία ή να ζητήσει την άδειά της για χρήση της βάσης για το σκοπό αυτό, απάντησε ότι με βάση τις συνθήκες χρειάζεται ενημέρωση ασφαλώς για το συγκεκριμένο θέμα.http://www.express.gr
 
 
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/03/blog-post_2634.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters