Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Νεκροί οι 224 επιβαίνοντες. Νέα αεροπορική τραγωδία: Συνετρίβη ρωσικό αεροσκάφος στη χερσόνησο του Σινά – (Βίντεο & Φωτογραφίες)

Στα δύο κόπηκε το ρωσικό αεροσκάφος - Ο πιλότος ανέφερε μηχανική βλάβη και ζήτησε να αλλάξει πορεία - Εξαφανίστηκε από τα ραντάρ 23 λεπτά αφότου απογειώθηκε - Βρέθηκε το μαύρο κουτί του μοιραίου Airbus - Σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων διασκορπίστηκαν τα πτώματα
Ρωσικό επιβατικό αεροσκάφος που είχε απογειωθεί από το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου με 224 επιβαίνοντες συνετρίβη στο Σινά.
Και οι 224 επιβαίνοντες του μοιραίου Airbus της ρωσικής εταιρείας «Kogalymavia», που κατέπεσε στη χερσόνησο Σινά της Αιγύπτου, ανασύρθηκαν νεκροί από τα συντρίμμια της πτήσης, όπως ανακοίνωσαν το μεσημέρι του Σαββάτου οι αιγυπτιακές αρχές.
Έτσι έσβηναν οι ελπίδες για εντοπισμό επιζώντων στα συντρίμμια του αεροπλάνου.
Ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού της Αιγύπτου, Σερίφ Ισμαΐλ, αναφέρει ότι συγκαλείται υπουργική επιτροπή διαχείρισης κρίσεων για την αντιμετώπιση της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους.
«Είναι πολύ νωρίς να προσδιορίσουμε τα αίτια της τραγωδίας», ανέφεραν οι αιγυπτιακές αρχές στο Reuters.
Όπως έγινε γνωστό, το αεροπλάνο ανήκε στην εταιρεία Kogalymavia και εκτελούσε την πτήση 7K9268, από το τουριστικό θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου στην Αγία Πετρούπολη.
Ένας Αιγύπτιος αξιωματικός ασφαλείας, ο οποίος έσπευσε στο σημείο της συντριβής είπε στο Reuters πως το αεροπλάνο καταστράφηκε ολοσχερώς, καθώς και ότι όλοι οι επιβάτες είναι πιθανότατα νεκροί.
Ωστόσο, όπως τόνισε, οι σοροί των θυμάτων μεταφέρονται στο Κάιρο.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει εξακριβωθεί τι ακριβώς προκάλεσε το νέο δυστύχημα με το αεροπλάνο που μετέφερε 217 επιβάτες και επταμελές πλήρωμα.
Ακόμα, έγινε γνωστό ότι αμέσως μετά την απογείωση, ο πιλότος του Airbus ανέφερε ότι υπήρχε μια μηχανική βλάβη στο αεροπλάνο και ζήτησε να αλλάξει πορεία.
Δεν είναι ακόμη γνωστό αν το αεροσκάφος άλλαξε τελικά πορεία, ωστόσο, σύμφωνα με την αιγυπτιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, βρισκόταν στα 31.000 πόδια όταν χάθηκε από τα ραντάρ.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti το πλήρωμα του αεροσκάφους που συνετρίβη είχε αναφέρει αρκετές φορές προβλήματα στον κινητήρα.
Το αεροσκάφος κατέπεσε σε μια ορεινή περιοχή, στο κέντρο της Χερσονήσου, ενώ οι άσχημες καιρικές συνθήκες,  δυσκόλεψαν τα σωστικά  συνεργεία να προσεγγίσουν με ευκολία το σημείο του δυστυχήματος.
Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «Tass», αναφέρει ότι οι αρχές στην Αγία Πετρούπολη έχουν στήσει ένα κέντρο πληροφοριών για τους συγγενείς των επιβατών στο αεροδρόμιο του Πούλκοβο.
Οι επιβάτες ήταν δεμένοι ακόμη με τις ζώνες στα καθίσματά τους
Στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 224 άτομα, ανάμεσά τους 17 παιδιά, ηλικίας από 2 έως 17 ετών, ενώ όπως μετέδωσε με το Russia Today, στους επιβαίνοντες συγκαταλέγονται επίσης 67 άνδρες και 138 γυναίκες.
Σοκ προκαλεί το γεγονός ότι τα πτώματα διασκορπίστηκαν σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων.
Σύμφωνα με Αιγύπτιο αξιωματικό, το αεροσκάφος κόπηκε στα δύο πολλοί από τους επιβάτες που εντοπίστηκαν νεκροί ήταν δεμένοι ακόμη με τις ζώνες στα καθίσματά τους.
«Βλέπω μία τραγική σκηνή. Πολλοί νεκροί στο έδαφος και πολλοί νεκροί που είναι ακόμα δεμένοι στο κάθισμά τους. Το αεροσκάφος κόπηκε στα δύο, ένα μικρό τμήμα της ουράς που κάηκε και ένα μεγαλύτερο που συνετρίβη σε βράχο. Έχουμε ανασύρει τουλάχιστον 100 πτώματα και οι υπόλοιποι είναι ακόμα μέσα στο αεροπλάνο», ανέφερε νωρίτερα μέλος των σωστικών συνεργείων.
Νωρίτερα, η αιγυπτιακή ελεγκτική αρχή εναέριου χώρου ανέφερε ότι το αεροσκάφος άφησε με ασφάλεια την Αίγυπτο και εισήλθε στον τουρκικό εναέριο χώρο.
Οι πρώτες πληροφορίες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας αναφορικά με το αεροπλάνο της Kogalymavia ανέφεραν ότι εξαφανίστηκε από τα ραντάρ 23 λεπτά αφότου απογειώθηκε από το διεθνές αεροδρόμιο του Σαρμ Ελ Σέιχ.
Ωστόσο, την ώρα που ρωσικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι η πτήση 7K9268 συνετρίβη, υπήρχαν αναφορές από την Αίγυπτο ότι το αεροσκάφος είχε εντοπιστεί και πως όλοι οι επιβάτες του ήταν καλά στην υγεία τους, πληροφορίες οι οποίες διαψεύστηκαν λίγα λεπτά αργότερα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας.
Μάλιστα, Αιγύπτιοι αξιωματούχοι ανέφεραν νωρίτερα ότι λίγη ώρα μετά την απογείωσή του και αμέσως μόλις βγήκε από τον αιγυπτιακό εναέριο χώρο, το αεροπλάνο επικοινώνησε με την τουρκική υπηρεσία εναέριας κυκλοφορίας.
Ρώσος αξιωματούχος είπε στο πρακτορείο Ria Novosti ότι το αεροσκάφος εξαφανίστηκε κοντά στην Κύπρο και όχι στο Σινά.
Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ρωσικού Airbus
Τα συντρίμμια του ρωσικού αεροσκάφους εντόπισαν τα σωστικά συνεργεία στην περιοχή Χασάνα, νότια του Αρίς, στο Σινά, σύμφωνα με το αιγυπτιακό υπουργείο πολιτικής αεροπορίας.
Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και το γραφείο του Αιγύπτιου πρωθυπουργού Σερίφ Ισμαήλ.
Είναι πιθανό να έχουν χάσει τη ζωή τους οι περισσότεροι άνθρωποι που επέβαιναν στο ρωσικό επιβατικό αεροπλάνο που συνετρίβη σήμερα στο Σινά της Αιγύπτου, καθώς το αεροσκάφος καταστράφηκε ολοσχερώς, δήλωσε αξιωματούχος της αιγυπτιακής ασφάλειας, ο οποίος είχε μόλις φτάσει στον τόπο του δυστυχήματος.
Το αεροπλάνο κατέπεσε σε ορεινή περιοχή στο κεντρικό Σινά και οι κακές καιρικές συνθήκες είχαν καταστήσει δύσκολη την πρόσβαση των σωστικών συνεργείων στον τόπο του δυστυχήματος, πρόσθεσε ο ίδιος.
«Τα αεροσκάφη του στρατού βρήκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους σε μια ορεινή περιοχή, 45 ασθενοφόρα εστάλησαν στη ζώνη για να απομακρύνουν τους νεκρούς και τους τραυματίες», διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.
Οι επιζώντες και οι σοροί των νεκρών θα μεταφερθούν αεροπορικώς στο Κάιρο, πρόσθεσε ο αξιωματούχος της αιγυπτιακής ασφάλειας.
Παράλληλα, πηγές της αιγυπτιακής ασφάλειας σημείωσαν ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το αεροπλάνο κατερρίφθη.
Ισλαμιστές μαχητές δραστηριοποιούνται σε κάποιες περιοχές του Σινά.
Σοκάρουν οι περιγραφές των μελών των συνεργείων διάσωσης - Στα δύο κόπηκε το ρωσικό αεροσκάφος
Στα δύο έχει κοπεί το ρωσικό αεροπλάνο, που συνετρίβη στη χερσόνησο Σινά στην Αίγυπτο, σύμφωνα με τα μέλη των σωστικών συνεργείων που επιχειρούν στην περιοχή της συντριβής.
Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι διασώστες περιγράφουν ανατριχιαστικές εικόνες, με επιβάτες που βρέθηκαν, νεκροί, δεμένοι στις θέσεις τους ανάμεσα στα συντρίμμια και πέντε παιδιά μεταξύ τους.
Βρέθηκε το μαύρο κουτί του μοιραίου Airbus - Νεκρά τα 17 παιδιά που επέβαιναν στο ρωσικό αεροσκάφος
Βρέθηκε το μαύρο κουτί του μοιραίου ρωσικού αεροπλάνου που συνετρίβη στο Σινά, σύμφωνα με τις αιγυπτιακές αρχές.
Στο μαύρο κουτί έχουν καταγραφεί τα δεδομένα πτήσης του Airbus, που αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια της συντριβής, όμως δεν είναι γνωστό σε τι κατάσταση εντοπίστηκε.
Ακόμα, έγινε γνωστό από τα αιγυπτιακά διασωστικά συνεργεία ότι ανασύρθηκαν νεκρά και τα 17 παιδιά που επέβαιναν στο αεροπλάνο της Kolavia.
Russia Today: Φωνές παγιδευμένων επιβατών ακούγονται στα συντρίμμια του αεροσκάφους
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για επιζώντες στο σημείο της συντριβής του μοιραίου Airbus
Ανατριχιαστικές είναι οι πρώτες πληροφορίες που φτάνουν από τον τόπο της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους στο Σινά της Αιγύπτου.
Σύμφωνα με αξιωματούχους που βρίσκονται στο σημείο της συντριβής, και μεταδίδει το Russia Today, ανάμεσα στα συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους ακούγονται οι φωνές των επιβατών.
«Πιστεύουμε ότι θα βρούμε επιζώντες. Προσπαθούμε να μπούμε μέσα σε ένα κομμάτι του αεροπλάνου», ανέφερε αξιωματούχος που επιχειρεί στο σημείο.
Στο σημείο της συντριβής του ρωσικού μεταβαίνει ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός
Στο σημείο της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους στη χερσόνησο του Σινά, κατευθύνεται ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου, Σερίφ Ισμαήλ Μοχάμεντ, σύμφωνα με το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο «Sky News Arabia».
Την ίδια ώρα, οι αιγυπτιακές εισαγγελικές αρχές διέταξαν τη διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους.
Ο γενικός εισαγγελέας της Αιγύπτου, Ναμπίλ Σάντεκ, ζήτησε από μια ομάδα εισαγγελέων να μεταβούν στο σημείο και να ερευνήσουν τα συντρίμμια.
Την άμεση αποστολή ρωσικών ομάδων διάσωσης στο Σινά διέταξε ο Πούτιν 
Την αποστολή ομάδων Ρώσων διασωστών στη Χερσόνησο του Σινά, όπου συνετρίβη το ρωσικό επιβατικό αεροσκάφος διέταξε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.
Σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, που επικαλούνται το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου, ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε εντολή στα υπουργεία Υγείας και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Περιστατικών να παράσχουν άμεση βοήθεια στους συγγενείς των θυμάτων.
Ο πρόεδρος «έδωσε εντολή στον υπουργό Αντιμετώπισης Εκτάκτων Περιστατικών (...) να στείλει αμέσως, κατόπιν συμφωνίας με τις αιγυπτιακές αρχές, το αεροσκάφος του υπουργείου στην Αίγυπτο» για να συμμετάσχει στις έρευνες στο σημείο της συντριβής, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Παράλληλα, ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ κάλεσε τον υπουργό Μεταφορών να μεταβεί στο Κάιρο για να οργανώσει την επιχείρηση παροχής βοήθειας στα θύματα και τους οικείους τους.
Η Επιτροπή Ερευνών της Ρωσίας ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση σε βάρος της αεροπορικής εταιρείας Kogalymavia, στην οποία ανήκει το Airbus, με βάση ένα άρθρο που αφορά την «παραβίαση κανόνων πτήσης και προετοιμασίας των πτήσεων». Δεν διευκρινίστηκε αν η Μόσχα θεωρεί υπαίτια την εταιρεία για τη συντριβή.
Ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Χοσάμ Κεμάλ, τόνισε ότι ακόμη είναι «πάρα πολύ νωρίς για να καθοριστούν τα αίτια» της τραγωδίας.
Η πορεία του ρωσικού αεροσκάφος πριν χαθεί από τα ραντάρ - To ρωσικό αεροσκάφος έπεφτε με ταχύτητα 1.700μ./λεπτό
Δείτε την πορεία του ρωσικού αεροσκάφους που συνετρίβη στη χερσόνησο Σινά της Αιγύπτου.
Σύμφωνα με το flightradar24, αυτή είναι η πτήση του ρωσικού αεροπλάνου λίγο πριν χαθούν τα ίχνη του στο ραντάρ.
Ο Πούτιν κήρυξε εθνικό πένθος - Το μήνυμα του Μεντβέντεφ
Ημέρα πένθους κήρυξε την 1η Νοεμβρίου ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, έπειτα από τη αεροπορική τραγωδία που σημειώθηκε στην Αίγυπτο το πρωί του Σαββάτου και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πάνω από 200 Ρώσοι πολίτες.
Ο Πούτιν εξέφρασε τη θλίψη του για τα θύματα, ενώ έδωσε εντολή να διενεργηθεί έρευνα σχετικά με τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας.
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε μήνυμά του που ανήρτησε στο Facebook, εξέφρασε την οδύνη του για την τραγωδία.
«Μία τόσο τρομερή τραγωδία όπου έχασαν τη ζωή τους άνθρωποι που είχαν δύναμη και πολλά σχέδια. Πρόκειται για μία τεράστια απώλεια. Οι λεπτομέρειες γύρω από τα γεγονότα θα ερευνηθούν λεπτομερώς», ήταν το μήνυμα του Ρώσου πρωθυπουργού.
 
Αυτό είναι το ρωσικό αεροσκάφος που συνετρίβη στο Σινά
Ένα Airbus Α321-231 ήταν το αεροπλάνο της εταιρείας Metrojet Kogalymavia, που συνετρίβη στη χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα jetphotos το αεροπλάνο ήταν 18,5 ετών.
Η αεροπορική εταιρεία από τη Σιβηρία είχε αγοράσει το Airbus από τουρκική εταιρεία χαμηλού κόστους τον Μάρτιο του 2012.
Russia Today: 220 οι επιβάτες του αεροσκάφους που “χάθηκε” - ΦΩΤΟ
Σε απόγνωση οι συγγενείς των επιβαινόντων του μοιραίου αεροσκάφους
Απόγνωση και θρήνος στα πρόσωπα των συγγενών και των φίλων των 224 επιβαινόντων του Airbus της ρωσικής εταιρείας Kogalymavia, που καταφθάνουν στο αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι κανείς δεν αισιοδοξεί ότι θα βρεθούν επιζώντες, ενώ ήδη ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των επιβατών και του πληρώματος.
Στο μοιραίο αεροσκάφος επέβαιναν, 63 άνδρες, 138 γυναίκες και 17 παιδιά.
Στο μεταξύ, η Επιτροπή Ερευνών της Ρωσίας ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση σε βάρος της αεροπορικής εταιρείας Kogalymavia, στην οποία ανήκει το Airbus, με βάση ένα άρθρο που αφορά την «παραβίαση κανόνων πτήσης και προετοιμασίας των πτήσεων».
Δεν διευκρινίστηκε αν η Μόσχα θεωρεί υπαίτια την εταιρεία για τη συντριβή, ωστόσο ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Χοσάμ Κεμάλ, τόνισε ότι ακόμη είναι «πάρα πολύ νωρίς για να καθοριστούν τα αίτια» της τραγωδίας.
 
Σε απόγνωση οι συγγενείς των επιβατών του μοιραίου Αirbus - ΦΩΤΟ
http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.gr/2015/10/224.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters