Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Σαμαράς για στήριξη στη Μέρκελ, με... «μπαμπούλα» τον ΣΥΡΙΖΑ

Καθώς ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να κερδίζει μέχρι στιγμής στο επικοινωνιακό παιχνίδι και στη μάχη για την προσέλκυση αναποφάσιστων ψηφοφόρων, η επικείμενη συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ γίνεται ακόμη πιο σημαντική για τον πρωθυπουργό. Πρέπει οπωσδήποτε να
εξασφαλίσει γερμανική στήριξη για μια πολιτική λύση σε υψηλό επίπεδο, ώστε να καμφθούν οι πιέσεις της τρόικας, να μη ληφθούν νέα αντιδημοτικά μέτρα και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για ελάφρυνση του χρέους και έξοδο από τα μνημόνια. Μόνο έτσι θα μπορέσει να αλλάξει το πολιτικό κλίμα, να αποτρέψει περαιτέρω αποδυνάμωση-αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης και να ελπίζει βάσιμα ότι θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την "απειλή" του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σαμαράς ετοιμάζεται για μια εξαιρετικά κρίσιμη διαβούλευση-διαπραγμάτευση, από την έκβαση της οποίας ενδέχεται να εξαρτηθούν να σημαντικό βαθμό η επιβίωση της κυβέρνησης του και το προσωπικό του πολιτικό μέλλον.

Στη συνάντηση της προσεχούς Τρίτης στο Βερολίνο θα προσέλθει έχοντας πολλαπλούς στόχους και γεμάτη ατζέντα. Το μίνιμουμ που μπορεί να ελπίζει είναι μια θετική δημόσια δήλωση της καγκελαρίου για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, η οποία θα αποτελεί έμμεσο έπαινο και θα απονέμει "εύσημα" στην κυβέρνηση.

Ομως, γα να μεταστρέψει υπέρ του το πολιτικό κλίμα ο κ. Σαμαράς χρειάζεται τώρα κάτι πολύ περισσότερο από φραστική στήριξη και επαίνους.

 Εχοντας μπροστά της τις εκκρεμότητες με την τρόικα και το μείζον ζήτημα  της αναδιάρθρωσης-ελάφρυνσης του χρέους, η συγκυβέρνηση πρέπει να αναζητήσει λύσες γι αυτά τα προβλήματα. Και δεν μπορεί να τις βρεί, παρά μόνον με έμπρακτη υποστήριξη από το Βερολίνο.

 Για να την εξασφαλίσει, ο κ. Σαμαράς θα χρησιμοποιήσει τον... «μπαμπούλα» του ΣΥΡΙΖΑ. Θα επιδιώξει κατά πρώτον να καταστήσει την καγκελάριο Μέρκελ κοινωνό του πολιτικού κλίματος που επικρατεί στην Ελλάδα, επισημαίνοντας τον κίνδυνο να διαταραχθεί η πολιτική και οικονομική ομαλότητα, εαν η κυβέρνηση αποδυναμωθεί περαιτέρω και οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

Θα της ζητήσει λοιπόν να ασκήσει την επιρροή της σε όλα τα επίπεδα, ώστε να γίνουν αποδεκτές από τρόικα-ΕΕ οι πρωτοβουλίες που θέλει να αναλάβει η κυβέρνηση,  και να ανοίξει η συζήτηση για τη μείωση του χρέους.

Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι η άρση της αβεβαιότητας για το τι μέλλει γενέσθαι με το δημόσιο χρέος, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να βελτιωθεί πραγματικά το επιχειρηματικό-επενδυτικό κλίμα και να εισρεύσουν κεφάλαια που θα συμβάλουν στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Εξαιρετικά σημαντική θεωρούν στο Μαξίμου και τη γερμανική στάση όσον αφορά τις απαιτήσεις που προβάλλει η τρόικα για "μεταρρυθμίσεις" που θα προκαλέσουν σφοδρές πολιτικές και συνδικαλιστικές αντιδράσεις. Συνεργάτες του κ. Σαμαρά λένε ότι ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να πείσει την κ. Μέρκελ ότι «δεν μπορούν να προωθηθούν τώρα αλλαγές στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά, διότι θα προκαλούσαν περαιτέρω κλιμάκωση κοινωνικών εντάσεων». Θα επισημάνει μάλιστα ότι τέτοιες πρωτοβουλίας θα είχαν αμφίβολο αποτέλεσμα, καθώς «οι όποιες νέες ρυθμίσεις ενδέχεται να μην ψηφιστούν από τη Βουλή και να οδηγηθεί σε πτώση η κυβέρνηση».

Χ. ΝΙΑΚΑΣ


http://www.sofokleousin.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters