Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Στο ναδίρ το κύρος των θεσμών Γράφει ο Γιώργος Παπαθανασόπουλος-ΜΟΝΟΝ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ(Ε.Δ) ΚΡΑΤΑΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΗΘΙΚΟ

ΒΛΕΠΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ  ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ ΤΙΣ Ε.Δ ; ΟΜΩΣ ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ   ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ Ε.Δ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ . ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΠΑΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ. ΤΟΝ ΓΡΑΦΟΝΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΠΙ 33 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ. ΑΡΝΗΘΗΚΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΣΚΛΑΒΟΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΚΑΤΙ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΤΙΜΗ. ΟΧΙ!! ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΟΥ ΠΡΑΤΤΩ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΡΑΞΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ,  Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ  ,ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΜΟΥ ΟΛΟΙ , ΚΑΙ Η ΓΕΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΒΙΩΣΑ, Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ 1040 ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ.
ΟΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ , ΨΕΥΤΕΣ, ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ, ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ , ΕΘΝΟΚΤΟΝΟΙ ΚΑΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΓΑΠ,  ΤΟΥΣ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ, ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ;;;;;
ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΚΟΛΟΥΘΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΟΡΩΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ 

ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ 


Στο ναδίρ το κύρος των θεσμών


Γράφει ο
Γιώργος Παπαθανασόπουλος
Στο ναδίρ βρίσκεται το κύρος των θεσμών στην χώρα μας, την ώρα που η πολιτική ατμόσφαιρα ρυπαίνεται όλο και περισσότερο. Η παροχολογία και η προεδρολογία, σε συνδυασμό με την οιωνοσκοπικής αντίληψης σωτηριολογία και τις υψηλές τιμές  μυθοπλαστίας δημιουργούν την πολιτική αποπνικτική ατμόσφαιρα. Μόλις προχθές στη Θεσσαλονίκη ο κ. Τσίπρας, χωρίς αιδώ, υποσχέθηκε 17,5 δισεκατομμύρια παροχές από τα δανεικά, βεβαιώνοντας (!) ότι έχει το μαγικό όργανο, που θα μετατρέψει τους δανειστές της χώρας σε πειθήνια όργανά του.
Την ίδια ώρα  αγνοεί ότι οι πολίτες έχουν χάσει παντελώς την εμπιστοσύνη τους στους  θεσμούς. Αυτό είναι το σοβαρό πρόβλημα στη χώρα σήμερα. Έλλειψη εμπιστοσύνης στους θεσμούς σημαίνει παρακμή της Δημοκρατίας.  Και αντί  να βάζει  πάνω από όλα την Ελλάδα και τη Δημοκρατία βάζει τη φιλοδοξία του. Η καταρράκωση των θεσμών φαίνεται από τη  δημοσκόπηση που δημοσίευσε πρόσφατα  «Το Βήμα». Στο ερώτημα «κατά πόσο εμπιστεύεστε καθέναν από τους παρακάτω θεσμούς για την πρόοδο και την ευημερία της χώρας μας;», οι πολίτες απαντούν στη μεγάλη  πλειονοψηφία τους αρνητικά για όλους τους θεσμούς.
Κανένας θεσμός δεν εξασφαλίζει την εμπιστοσύνη έστω των μισών πολιτών!  Πρώτος  θεσμός στην εμπιστοσύνη των πολιτών έρχεται ο Στρατός με θετικές τις γνώμες του 43% των ερωτηθέντων. Ακολουθούν οι επιχειρήσεις με 40%, κάτι που είναι θετικό, αφού δείχνει μια στροφή της κοινής γνώμης προς την ιδιωτική πρωτοβουλία και απομάκρυνση της από τη λατρεία της κρατικής γραφειοκρατίας.
Στο ναδίρ της εμπιστοσύνης των πολιτών βρίσκονται τα ΜΜΕ. Στους εκατό πολίτες μόλις οι δύο τα εμπιστεύονται. Είναι μια ένδειξη  της  κρίσης, που και αυτά διέρχονται. Στη συνέχεια είναι τα συνδικάτα, με μόνο το 5,7% των πολιτών να τα εμπιστεύονται και  τα  Κόμματα, με το 7,6%. Ούτε ο ένας στους δέκα πολίτες! Αυτό πρέπει να αντιμετωπίσουν οι συνδικαλιστές, οι πολιτικοί μας και τα  Κόμματα, δηλαδή το πώς θα αποκτήσουν και πάλι την εμπιστοσύνη των πολιτών. Όλα τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα.
Κοντά στο ναδίρ των θεσμών  βρίσκονται οι  Τράπεζες (12,6%), η γραφειοκρατία του δημόσιου τομέα (13,3%), η  Κυβέρνηση (14,5%), και το Κοινοβούλιο (15,4%)!  Η Τρόικα – μπήκε κι αυτή στους θεσμούς μας… -  είναι επίσης πολύ χαμηλά, αλλά ψηλότερα από τα ελληνικά Κόμματα, από την Κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο, με 17,4%!  Παράξενο, αλλά συμβαίνει.
Για την κοινωνία μας είναι εξίσου σοβαρό ότι βρίσκονται πλέον πολύ χαμηλά στην εμπιστοσύνη των πολιτών θεσμοί, όπως η Εκκλησία (20,8%) και η Δικαιοσύνη (28,8%), που είναι τα ηθικά στηρίγματα της Δημοκρατίας. Προ ολίγων ετών στην  εμπιστοσύνη των πολιτών τα ποσοστά τους είχαν φτάσει και το 70%. Οι ηγεσίες Εκκλησίας και Δικαιοσύνης οφείλουν να δουν τι φταίει και άμεσα να προβούν σε διορθωτικές κινήσεις. Ο συναγερμός έχει σημάνει. Όλοι οι εκπρόσωποι των θεσμών όχι στα καταφύγια, αλλά στην πρώτη γραμμή.

http://amphiktyon.blogspot.gr/2014/09/blog-post_358.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters