Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ο Fuchtel, τα Καλάβρυτα και η Ελληνογερμανική Συνέλευση (DGV III)

"..Για άλλη μια φορά τα Καλάβρυτα γίνονται έρμαια εντολών και διπλωματικών υπαναχωρήσεων στα πλαίσια της "ειρήνης" και της "φιλίας". Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε εντολές και σαν καλά παιδιά να υπακούσουμε για το ...καλό της ανάπτυξης..."
Στις 15 και 16 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί η 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση (DGV III), μια διοργάνωση που έχει ως αντικείμενο τη συνεργασία μεταξύ ελληνικών και γερμανικών περιφερειών και δήμων, αλλά και τη συνεργασία εμπειρογνωμόνων, επιχειρηματιών και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, "στόχος της διοργάνωσης είναι η ανταλλαγή εμπειριών σε πολλούς τομείς της πολιτικής σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και η προώθηση της ανάπτυξης ελληνικών επιχειρήσεων μέσω της συνεργασίας με Γερμανούς εταίρους"

Τη διοργάνωση με την υψηλή επιστασία του κ. Φούχτελ έχει η Ελληνογερμανική Επιτροπή Δημάρχων, ιδρυτικά μέλη της οποίας είναι:


  • ο κ Benedikt Bisping, Δήμαρχος της πόλης Lauf
  • ο κ Helmut Riegger, Περιφερειάρχης της Περιφέρειας Calw
  • ο κ Herbert Krüger, Δήμαρχος του Neckartenzlingen
  • ο κ Rainer Heller, Δήμαρχος της πόλης Detmold
  • ο κ Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης
  • ο κ Απόστολος Τζιτζικώστας, Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και αρμόδιος για την Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης
  • ο κ Λάζαρος Μαλούτας, Δήμαρχος Κοζάνης, και
  • ο κ Νικόλαος Βαφειάδης, Πρόεδρος της Ε.Ε.Τ.Α.Α A.E. (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίωνn .
Από την προηγούμενη συνέλευση που έγινε πέρσι (4 και 5 Νοεμβρίου 2011) πάλι στη Θεσσαλονίκη και με προσωπική εντολή της καγκελαρίου της Γερμανίας κ. Μέρκελ, εντεταλμένος εκπρόσωπος Γερμανίας είναι για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός κύριος Hans-Joachim Fuchtel ο οποίος καλείται να υλοποίηση τη συμφωνία, που είχε υπογραφεί στις 5 Μαρτίου 2010 μεταξύ της Ομοσπονδιακής Καγκελαρίου και του τότε Έλληνα πρωθυπουργού, κ. Γιώργου Παπανδρέου. Οι δύο αρχηγοί  είχαν συμφωνήσει στα.... "πλαίσια της μακροχρόνιας καλής φιλίας μεταξύ των δύο χωρών να εντατικοποιηθεί η συνεργασία σε όλους τους τομείς.και να ενισχύσουν τη συνεργασία σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Ειδικά η ενεργοποίηση του θεσμού των αδελφοποιημένων πόλεων με σκοπό να... προσφέρει τη δυνατότητα για απευθείας ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ενίσχυση του υπάρχοντος δικτύου επαφών των δήμων."

Πραγματικά μια τέτοια κίνηση δεν έχει κατ’ αρχάς τίποτα το µεµπτό το αντίθετο μάλιστα, θα έπρεπε να είναι καλοδεχούµενη και οι ελληνικοί δήµοι και ο ελληνικός τουρισµός θα µπορούσαν να κερδίσουν πολλά από την αξιοποίηση της γερµανικής εµπειρίας και τεχνολογίας.
Σήµερα όµως μόνο συνειρμούς δημιουργεί. Από τότε που ξέσπασε η κρίση χρέους η χώρα δίνει την εικόνα προτεκτοράτου – όχι φυσικά µε τους όρους του διεθνούς δικαίου αλλά ντε φάκτο. Με πάτρωνα την τρόικα και σε έναν βαθµό άλλα όργανα που υποκαθιστούν τα ελληνικά υπουργεία στην Ευρώπη, όπως η Task Force της ΕΕ υπό τον Χορστ Ράιχενµπαχ και με συνδυασμό τις εργασιακές ανατροπές μόνο πονηρά μπορούμε να σκεφτούμε. 

Αλήθεια τόσο πολύ μας πονάνε οι "φίλοι" μας Γερμανοί; 
Αλήθεια όταν οι γερμανικές επιχειρήσεις με τις ευλογίες της καγκελαρίας όργωναν την ελληνική επικράτεια σκορπώντας μίζες στους ημετέρους ήθελαν το καλό μας;
Αλήθεια περιμένουμε από τον κ. Φούχτελ να μας κάνει "σεμινάρια" ανάπτυξης; Είναι τόσο δύσκολα να βρούμε τρόπους και δρόμους από τα δικά μας δημιουργικά πνεύματα;   

Ο κ. Φούχτελ με εντολή της καγκελαρίας έχει οργώσει την Ελλάδα και μέσω των Ελληνογερμανικών συνελεύσεων....στο όνομα της...βοήθειας και της....ανάπτυξης προωθεί τις αδελφοποιήσεις Ελληνικών και Γερμανικών Δήμων και Περιφερειών και ήδη στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί 36 δήμοι της χώρας. Οι αδελφοποιήσεις αποτελούν σχεδόν προϋπόθεση για να ενταχθούν οι ενδιαφερόμενοι Δήμοι στα προγράμματα.

Ποιος είναι ο στόχος; Απλός πολύ απλός, η εκμετάλλευση τουριστικών εγκαταστάσεων, ιαματικών πηγών, ενέργειας και ότι μπορεί να προσφέρει κάθε περιφέρεια, από τους ίδιους τους Γερμανούς με πολύ φτηνά εργατικά χέρια.......
 
Ο ίδιος ο Φούχτελ σε συνέντευξή του (TO BHMA – 11/12/2011) δηλώνει:
«Κινούµαι στο πλαίσιο της συµφωνίας που συνήψαν στις 5 Μαρτίου 2010 η καγκελάριος µε τον τότε πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου περί “εντατικοποίησης των φιλικών σχέσεων µεταξύ των δύο χωρών”. Ένα µέρος της συµφωνίας αφορά την κοινωνία των πολιτών και ιδιαίτερα την ενεργοποίηση της αδελφοποίησης των γερµανικών πόλεων µε τις ελληνικές, καθώς και την εντατικοποίηση των επαφών µε στόχο την ανταλλαγή εµπειριών και τεχνογνωσίας»...«Μιλάµε, για παράδειγµα, για νέες µορφές τουρισµού, όπως τον λεγόµενο “τουρισµό χωρίς εµπόδια” ή “τουρισµό για όλους” που αφορά ιδιαίτερα άτοµα µε αναπηρικά προβλήµατα, τα οποία πρέπει να βρουν κατάλληλες υποδοµές στα τουριστικά θέρετρα. Υπάρχουν δήµαρχοι στην Ελλάδα οι οποίοι ενδιαφέρονται διακαώς γι’ αυτό, επειδή έτσι θα µπορούσαν να διευρύνουν την παλέτα των προσφορών τους. Βρήκαµε έναν ειδικό πρώτης τάξεως στο κρατίδιο Μεκλεµβούργο-∆υτική Ποµερανία, ο οποίος άρχισε ήδη να παρουσιάζει στην Ελλάδα την τεχνογνωσία της περιοχής του»...«Σε µια διάσκεψη για τα ιαµατικά λουτρά, στην οποία συµµετείχαν 35 έλληνες δήµαρχοι, παραβρέθηκαν και ειδικοί από τη Γερµανία. Στο επίκεντρο ήταν η ποιότητα του νερού, καθώς και ο τεχνικός εξοπλισµός των λουτρών που ανταποκρίνεται στις τρέχουσες απαιτήσεις των τουριστών».....«Οι Γερμανοί έχουν υψηλού κύρους επαγγελματικές σχολές που έχουν πολλές κενές θέσεις μαθητών και στην περιφέρεια κινδυνεύουν να κλείσουν. Εκπαιδεύοντας τους νέους από την Ελλάδα, επιβιώνουν οι σχολές μας, μαθαίνουν τα Ελληνόπουλα και επιστρέφουν καταρτισμένα στη χώρα σας. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται μια υπεραξία εργασίας που την καρπώνεται η Ελλάδα.
»

Αν αυτό δεν είναι προτεκτοράτο τότε τι είναι; Και μην αρχίσουν τώρα οι τιμητές της ανάπτυξης στο όνομα της υποτέλειας, τα περί λαϊκισμού.


...και ερχόμαστε στο Δήμο Καλαβρύτων......  


Στις 2 Οκτωβρίου του 2012 με αριθμ. πρωτ. 57  έφτασε στα Καλάβρυτα επιστολή του υπουργού Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη προς τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Λαζουρά, καλώντας τον Δήμο Καλαβρύτων να δηλώσει συμμετοχή στην Ελληνογερμανική Συνέλευση της Θεσσαλονίκης τον προσεχή Νοέμβριο. Στα πλαίσια της ...καλής φιλίας του Δήμου Καλαβρύτων (εδώ και πολλααα χρόνια)  με τους Γερμανούς η συμμετοχή του Δήμου είναι δεδομένη περνώντας από ... τυπική έγκριση από το αυριανό (22/10) δημοτικό συμβούλιο.


Για άλλη μια φορά τα Καλάβρυτα γίνονται έρμαια εντολών και διπλωματικών υπαναχωρήσεων στα πλαίσια της "ειρήνης" και της "φιλίας". Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε εντολές και σαν καλά παιδιά να υπακούσουμε για το ...καλό της ανάπτυξης. Ναι θα πετύχουμε πολλά, θα υπάρχει ανάπτυξη στο τόπο μας, θα γίνουμε πιστοί εργάτες, υποστηρικτές, θα έχουμε όλοι δουλειά και ας είναι βρε αδερφέ για ένα κομμάτι ψωμί δεν πειράζει φτάνει που ο τόπος μας θα γεμίσει κόσμο.......


Υ.Γ.1 μια πρόταση για αδελφοποίηση θα ήταν τα Καλάβρυτα με το Άουσβιτς η το Νταχάου....και τα δύο μυρίζουν αίμα.....

Υ.Γ.2 έτσι από περιέργεια.... εκεί στο δημοτικό συμβούλιο των Καλαβρύτων θα σπάσει το σερί των ομόφωνων αποφάσεων η θα πάμε για παγκόσμιο ρεκόρ όπου σε ένα συμβούλιο δεν υπάρχει αντίλογος........ 

για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS 
Νίκος Π. Κυριαζής 
Νίκος Κυριαζής. Θεολόγος, αρθρογράφος, ερευνητής, διαχειριστής της ηλεκτρονικής εφημερίδας ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS. Άρθρα του με κοινωνικοπολιτικό περιεχόμενο έχουν δημοσιευθεί σε τοπικό και Αθηναϊκό τύπο.
 
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2012/10/fuchtel-dgv-iii.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters