Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Άρθρο-φωτιά για το δολάριο: "Είναι ετοιμοθάνατο - Οι κυρώσεις στη Ρωσία επισπεύδουν την... κηδεία του"


Ένα άρθρο-φωτιά για το μέλλον του δολαρίου εξαιτίας της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ δημοσιεύει ο γνωστός Αμερικανός οικονομολόγος και διδάκτωρ στατιστικής Jim Willie.
Αυτό που επισημαίνει είναι πώς «το δολάριο είναι ετοιμοθάνατο και η κηδεία του θα έρθει σύντομα με τις κυρώσεις που επιβάλλονται σε χώρες όπως η Ρωσία».
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Αμερικανός οικονομολόγος «δεν μπορεί να επιβάλεις κυρώσεις σε όλον τον κόσμο. Αυτό θα οδηγήσει σε απομόνωση των ΗΠΑ και του αμερικανικού λαού και εν τέλει θα έχει τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις».
Είναι αυτό για το οποίο πολλές εταιρείες τόσο αμερικανικές όσο και ευρωπαϊκές έχουν εκφράσει την έντονη ανησυχία τους. Πώς οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας θα σημάνουν την καταστροφή τους, άρα και θα έχει σοβαρές συνέπειες στις εύθραυστες οικονομίες.
Κι ακόμη, ο οικονομικός «Αρμαγεδώνας» με τον οποίο απειλούν Ρωσία και Κίνα, σε συνεργασία με άλλα μέλη των BRICS δεν έχει έρθει ακόμη. Τώρα ετοιμάζονται τα σχέδια για νέα Παγκόσμια Τράπεζα και νέο Νομισματικό Ταμείο.
Το επισημαίνει και ο και ο Jim Willie. «Νομίζω πώς τα καύσιμα θα γίνουν ακριβότερα, τα τρόφιμα επίσης και θα αρχίσουμε να βλέπουμε προσφορές θέσεων εργασίας από κινεζικές εταιρείες σε αμερικανικό έδαφος. Ήδη πολλές χώρες εγκαταλείπουν το δολάριο και στρέφονται στο γούαν».
Ο Αμερικανός οικονομολόγος αποδομεί πλήρως τους ισχυρισμούς που θέλουν οι ΗΠΑ να ενισχύουν την Ευρώπη με φυσικό αέριο κόντρα στη Ρωσία. «Μιλάνε για εφοδιασμό της Ευρώπης, αλλά δεν έχουν ούτε την ικανότητα της παράδοσης. Δεν διαθέτουν δεξαμενόπλοια για την μεταφορά του. Οι ευρωπαϊκοί λιμένες υποδοχής είναι ακατάλληλοι. Και δεν έχουν αγωγούς αερίου που να διασχίζουν τον Ατλαντικό».
Υποστηρίζει επίσης πως το σχέδιο των ΗΠΑ στην Ουκρανία είναι κατασκευασμένο από τη CIA, όταν από το Πεντάγωνο υπάρχουν αντιδράσεις και αυτό γιατί θα αποδειχθεί «παγίδα», όπως συνέβη στο Ιράκ.
Τα βασικότερα σημεία του άρθρου του εκδότη οικονομικής ιστοσελίδας στις ΗΠΑ, διακεκριμένου οικονομολόγου και κατόχου phd στη στατιστική Jim Willie έχουν ως εξής :
«Το δολλάριο είναι ετοιμοθάνατο…Νομίζω πως η νεκρώσιμη πομπή αρχίζει εφέτος. Είπα κατ’ επανάληψη ότι ο χρόνος δεν θα τελειώσει όπως άρχισε».
Τι θα αρχίσουν οι Αμερικανοί να βλέπουν να έρχεται με την επιτάχυνση της κρίσης του δολαρίου;
Ο Willie λέει: «Πιστεύω πως θα αρχίσουν να παίρνουν ειδοποιήσεις απόλυσης από τους εργοδότες τους. Πιστεύω πως θα αρχίσουν να βλέπουν υψηλότερες τιμές στα καύσιμα και στα τρόφιμα. Νομίζω πως θα αρχίσουν να βλέπουν προσφορές θέσεων εργασίας από κινεζικές εταιρείες σε αμερικανικό έδαφος. Χάνουμε την χώρα μας…»
Στα διεθνή ζητήματα λέει: «Δεν σας κάνει εντύπωση ότι κάθε μήνα έχουμε και επιτάχυνση των γεγονότων;… Η Ουκρανία ήταν μια παγίδα και οι ΗΠΑ πήγαν και έπεσαν μέσα. Τώρα βλέπουμε τον βάλτο. Μετά θα χάσουμε το ΝΑΤΟ. Στο Ιράκ συνέβη το ίδιο πράγμα. Αλλά στον αραβικό κόσμο μια παγίδα ήταν στημένη και οι ΗΠΑ πηγαίνουν κατευθείαν μέσα σε αυτήν. Το αποτέλεσμα θα είναι θολό και αβέβαιο, αλλά μπορώ να εγγυηθώ πως δεν θα είναι ευνοϊκό για την κυβέρνηση Ομπάμα και για τις σχέσεις της με το Πεντάγωνο…
Στην ουσία οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν και εκπαίδευσαν και τις δύο πλευρές της σύγκρουσης. Τώρα αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες αυτών των ενεργειών. Αυτοί που εκπαιδεύαμε μυστικά και χρηματοδοτούσαμε μυστικά, ως συμμάχους μας στη Συρία, τώρα επιτίθενται σε άλλους συμμάχους μας στο Ιράκ. Έτσι οι ΗΠΑ είναι και στις δυο πλευρές, μπλεγμένη στη μέση και βαδίζοντας μέσα σε μια παγίδα».
Ένα μεγάλο θέμα που απασχολεί τον Willie είναι ότι ο κόσμος εγκαταλείπει τη χρήση του δολαρίου στο διεθνές εμπόριο.
«Είναι μια κίνηση που επιταχύνεται. Οι ΗΠΑ θα κατορθώσουν να απομονώσουν τα 90% του κόσμου, και κάνοντάς το θα απομονώσουν τον εαυτό τους.
Δεν μπορείς να βάλεις κυρώσεις σε όλον τον κόσμο που δεν θέλει να χρησιμοποιεί το δολάριο. Εάν το κάνεις, αυτό που θα κάνεις είναι να ορίσεις ένα κόσμο εκτός δολαρίου. Να μετατρέψεις το δολάριο σε τοξικό… Έχουμε “ποσοτική χαλάρωση” και νομισματοποίηση μη “καθαρών ομολόγων”.
Με άλλα λόγια χρήση των πιεστηρίων εκτύπωσης δολαρίων για την στήριξη της ζήτησης κρατικών ομολόγων, που είναι τοξικά… Αυτό είναι το ανάποδο από ότι δίδασκαν οι κεντρικοί τραπεζίτες επί 70 χρόνια μέχρι το 2008. Αυτό που κάνει το δολάριο τοξικό είναι ότι όλες οι αξίες έχουν πλαστή διατίμηση. Έχεις την χρηματιστηριακή απάτη, η οποία επιτρέπεται σε μεγάλο βαθμό… Έτσι έχουμε τα παράγωγα, τη χρηματιστηριακή απάτη της Γουόλ Στριτ.
Βρισκόμαστε τώρα στο σημείο όπου έχει γίνει σαφές πως έθνη που αναγγέλλουν πως θέλουν να εγκαταλείψουν το δολάριο κηρύσσονται ως τρομοκράτες και εξαπολύουμε πόλεμο εναντίον τους. Έτσι απλά.
«Το Λονδίνο και η Φρανκφούρτη στήνονται σαν χρηματιστικά κέντρα του ρενμινμπί (ή γουάν), που σημαίνει λαϊκό νόμισμα… Ώστε η Κίνα δελεάζει το Λονδίνο, να καταστεί κέντρο του ΡενΜινΜπί για τις συναλλαγές σε κινεζικά ομόλογα. Και το Λονδίνο είναι ενθουσιασμένο…»
Στο θέμα περί εφοδιασμού της Ευρώπης με αμερικανικό φυσικό αέριο αναφέρει: «Μιλάνε για εφοδιασμό της Ευρώπης, αλλά δεν έχουν ούτε την ικανότητα της παράδοσης. Δεν διαθέτουν δεξαμενόπλοια για την μεταφορά υγραερίου. Οι ευρωπαϊκοί λιμένες υποδοχής είναι ακατάλληλοι. Και δεν έχουν αγωγούς αερίου που να διασχίζουν τον Ατλαντικό. Ποιος ηλίθιος επινόησε αυτό το σχέδιο; Θα σου πω εγώ ποιος. Ο τύπος που κάθεται στον Λευκό Οίκο».
Μιλάει και για διχογνωμία ανάμεσα στο Πεντάγωνο και την CIA. «Έχω υπόψη ότι ολόκληρα τα σχέδια για την Ουκρανία και για τη Συρία δεν εκπονήθηκαν από το Πεντάγωνο. Έγιναν στο Λάνγκλεϋ, από την CIA. Το Πεντάγωνο λέει εμείς δεν στηρίζουμε όλες αυτές τις ενέργειες. Δεν θέλουμε την επέκταση του πολέμου. Δεν επιθυμούμε τη σύγκρουση με τη Ρωσία και με την Κίνα».
Καταλήγοντας ο Αμερικανός οικονομολόγος λέει. «Χάσαμε το έθνος μας, χάσαμε την βιομηχανία μας, χάσαμε την βιωσιμότητά μας, χάσαμε το κράτος δικαίου που είχαμε και τώρα βασιζόμαστε σε επιθέσεις εναντίον εθνών που θέλουν να εγκαταλείψουν το δολάριο. Αυτό που θα πετύχουν οι ΗΠΑ είναι να απομονώσουν τα 90% του κόσμου και επομένως να απομονωθούν. Συμβαίνει ήδη με άλματα…».
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters