Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Οι εντιμότατοι (Γερμανοί) φίλοι μας…

Ποιος θα μας …σώσει από τους (Γερμανούς) σωτήρες; Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό, καθώς τα τελευταία χρόνια προβάλλεται συστηματικά και με ένταση όχι μόνο ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα συνολικά (όλοι μαζί τα φάγαμε) διεφθαρμένη , αλλά και πως έχει βρεθεί το φάρμακο της θεραπείας; Η Γερμανική εντιμότητα και ηθική. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Ας ρίξουμε μια ματιά στην περιβόητη γερμανική ηθική και εντιμότητα, όπως μας την παρουσιάζει μια φίλη του ημεροδρόμου η οποία ζει πολλά χρόνια στη Γερμανία και ως εκ τούτου έχει τη δυνατότητα να απολαμβάνει από κοντά το...
γερμανικό ήθος. Το κείμενο που ακολουθεί είναι δικό της, με ελάχιστες παρεμβάσεις του ημεροδρόμου.
  
Θα μπορούσα να αναφερθώ σε πολλά παραδείγματα από την καθημερινότητα μου, αλλά αυτά εύκολα μπορούν να αμφισβητηθούν και θα πρέπει να αποδείξω, πως δεν είμαι ελέφαντας. 
   
Παραδείγματα όπως, ο δάσκαλος που έκανε ιδιαίτερα στα παιδιά μου δεν μου έδωσε ποτέ απόδειξη, ούτε η αισθητικός, η κομμώτρια, ο επιδιορθωτής ρούχων και άλλοι πολλοί.  Οι μαστόροι κάνουν διαφορετικές προσφορές με ή χωρίς απόδειξη. Συνήθως με συμφέρει χωρίς απόδειξη. Ακόμη και όταν μπορώ να δικαιολογήσω το έξοδο στην εφορία με συμφέρει λιγότερο η σχετική φοροαπαλλαγή από το να γίνουν τα μαστορέματα χωρίς απόδειξη.
   
Θα αναφερθώ παρακάτω για τη διαφθορά, μαύρη εργασία και φοροδιαφυγή στη Γερμανία με αναφορές, έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να ενημερωθεί περαιτέρω.
   
Σχετικά με τη διαφθορά, λαμπρό παράδειγμα είναι ο Γερμανός «Τσουκάτος», κύριος Βόλφγκανγκ Σοιμπλε. Ναι, αυτός ο κύριος που συναποφασίζει, για να μην πω αποφασίζει, για τις ζωές μας, το μέλλον μας και το μέλλον της πατρίδας μας. «…ο Σόιμπλε εμπλέκεται στο σκάνδαλο σχετικά με τη παράνομη χρηματοδότηση των Χριστιανοδημοκρατών. Αρχικά αρνείται πως έχει λάβει χρήματα από τον έμπορο όπλων Κάρλχαϊντς Σράιμπερ ωστόσο λίγο καιρό αργότερα παραδέχεται πως έλαβε 100.000 γερμανικά μάρκα για λογαριασμό του CDU. Απολογείται για την αρχική διάψευση του και παραιτείται από την προεδρία του κόμματος
  •  Αυστηρότερο πλαίσιο για τη διαφθορά βουλευτών: η βουλευτής των Πρασίνων Κάτια Κόιλ: «Υπό την κυβέρνηση συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων, υπογράφηκε το 2004 η Συνθήκη του ΟΗΕ κατά της διαφθοράς. Από τότε μας μέμφονται κάθε χρόνο, επειδή προφανώς δεν καταφέρνουμε να ποινικοποιήσουμε τη δωροδοκία των βουλευτών. Από όλα τα κράτη που υπέγραψαν τη συνθήκη, μόνο η Σαουδική Αραβία, το Σουδάν, η Συρία, η Μιανμάρ και η Γερμανία δεν την έχουν επικυρώσει μέχρι σήμερα. Πραγματικά συμπαθητική η ‘παρέα’ μας».
  • Αεροδρόμιο «Βίλι Μπραντ»: Το γεφύρι του Βερολίνου A never ending story! Πριν λίγο καιρό αποκαλύφτηκε και άλλο σκάνδαλο. Ένας από τους νέους τεχνικούς δεν είχε πτυχίο τεχνικού. Αλλά, να ήταν μόνο αυτό….
  • Οικοδομικές λαμογιές στη Γερμανία Οι ελεγκτικές επιτροπές της πολεοδομίας στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας έχουν πολύ δουλειά μπροστά τους. Σαν σήμερα πριν από ένα χρόνο κατέρρευσε το Ιστορικό Αρχείο της Κολωνίας και οι μέχρι τώρα έρευνες απέδειξαν πως η οικοδομική εταιρεία Bilfinger Beger εξαπατούσε συστηματικά τις αρχές.
  • Διογκούμενο πρόβλημα η διαφθορά στη Γερμανία Το  σκάνδαλο του 2001 , που αφορά τεράστιες δωροδοκίες μελών του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος στην Κολωνία από εταιρείες διαχείρισης απορριμμάτων, ήταν απλώς ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας πρωτοσέλιδων τέτοιων συμβάντων που υποχρέωσαν το κοινό της Γερμανίας να έλθει αντιμέτωπο με τη δυσάρεστη πραγματικότητα, πως η συστηματική διαφθορά -ιδιαίτερα με εταιρείες του ιδιωτικού τομέα που προσβλέπουν σε συμβάσεις του Δημοσίου σε κλάδους όπως οι κατασκευές και οι μεταφορές- έχει γίνει μέρος της καθημερινής επιχειρηματικής ζωής. Κι αυτό, εκτός από παράνομο, είναι και κακό για τις επιχειρήσεις, αφού ανεβάζει το κόστος, μειώνει την ανταγωνιστικότητα και πλήττει τη διαφάνεια. Στην Κολωνία, ηγέτης του περιφερειακού γραφείου των Σοσιαλδημοκρατών του καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ παραδέχθηκε τον Μάρτιο ότι το κόμμα του έλαβε παράνομες δωρεές ύψους 424.000 ευρώ στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Οι δωρεές ήταν μέρος πολύ ευρύτερου δικτύου διαφθοράς που αφορούσαν δωροδοκίες έως και 15 εκατ. ευρώ, οι οποίες φέρονται να δόθηκαν σε περιφερειακούς αξιωματούχους και πολιτικούς από εταιρείες στον κλάδο οικοδομών, που εκμεταλλεύονταν επίσης εργοστάσιο αποτέφρωσης απορριμμάτων κοντά στην πόλη. Αλλωστε, επίσης φέτος, οι εισαγγελικές αρχές της Γερμανίας ανακοίνωσαν τη διεξαγωγή ερευνών προκειμένου να διαλευκάνουν κατηγορίες που έφεραν νοσοκομειακούς γιατρούς να δωροδοκούνται προκειμένου να συνταγογραφήσουν συγκεκριμένα φάρμακα.»
Και μετά από αυτά,  έρχεται σήμερα στην Ελλάδα ο Φούχτελ για να μας εξηγήσει μαζί με τον δήμαρχο της  Κολωνίας πως γίνεται η «Διαχείριση αποβλήτων και λυμάτων». Ε. αυτό το ξέρουν και οι δικοί μας, ο Μπόμπολας και οι υπάλληλοί του στην Κυβέρνηση…
Από imerodromos
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/07/blog-post_85.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters