Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Ο Μίλτος, η Ντόρα ,ο Βαγγέλης, η Όλγα, ο Κωστής, η Κάλλια, ο Θειος Μιχάλης, ο…. Σόρος και το κακό συναπάντημα ,

Το σχέδιο ‘Κάβο Σιδερο’ στη Μονή Τοπλού μπορεί να έχει προκαλέσει τόσες αντιδράσεις εδώ και μια εικοσαετία, αλλά δίπλα είναι που ετοιμάζεται ακόμη πιο...μεγάλη τουριστική μονάδα της εταιρείας "ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε " της Dolphin Capital Investors .

Το ΥΠΕΚΑ ήδη ενέκρινε την προκαταρκτική περιβαλλοντική μελέτη για την κατασκευή μεγάλης τουριστικής μονάδας 2510 κλινών στον Κάβο Πλάκο της Δημοτικής Ενότητας Ιτάνου του Δήμου Σητείας της εταιρείας " ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε " της Dolphin Capital Investors και εστάλη ήδη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης για να αποφανθεί σχετικά

Η απόφαση αρ. πρωτ. οικ. 59888/2355/4-12-2012 εγκρίθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος στο πλαίσιο της Προκαταρκτικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης και Αξιολόγηση αλλά είχαν προηγηθεί πολλά.

Το 2009 το Υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα η Διεύθυνσης Προιστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων απέρριψε το αίτημα της εταιρείας με το σκεπτικό ότι μέσα στην έκταση της προτεινόμενης εγκατάστασης, στη θέση «Σκαριά» βρίσκεται ο οριοθετημένος αρχαιολογικός χώρος αρχαίου λατομείου. Η εταιρεία επανήλθε με αίτηση θεραπείας και τελικά η αρμόδια υπηρεσία τον Μάρτιο 2012 έκανε δεκτή την αίτηση.

Η Προκαταρκτική Περιβαλλοντική Εκτίμηση και Αξιολόγηση (ΠΠΕΑ) του έργου αφορά στη κατασκευή και λειτουργία τουριστικού συγκροτήματος (που θα αποτελείται από ξενοδοχεία κλασικού τύπου και επιπλωμένα διαμερίσματα) συνολικής δυναμικότητας 2510 κλινών και των συνοδών - βοηθητικών - υποστηρικτικών αυτού έργων, σε έκταση εμβαδού 4.061 στρ. 


Από το σύνολο της έκτασης, τμήμα περίπου 328 στρ. αποτελεί ζώνη αιγιαλού παραλίας, ενώ τμήμα περίπου 127 στρ. αποτελεί ζώνη κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου. Τα τμήματα αυτά θα παραμείνουν αδόμητα και για αυτά θα ισχύουν οι διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

Η έκταση στην οποία θα αναπτυχθεί το εν λόγω έργο, εμπίπτει σε περιοχή του Ευρωπαϊκού Οικολογικού Δικτύου Natura 2000 με ονομασία "Βορειοανατολικό Άκρο Κρήτης:

Διονυσάδες, Ελάσα και Χερσόνησος Σίδερο (Άκρα Μαυροβούνι - Βάι-Άκρα Πλάκα)"- κωδικός "GR4320006" για την οποία η εταιρεία " ΕΤ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝ. ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε" της Dolphin Capital Investors δηλώνει ότι θα σεβαστεί πλήρως το περιβάλλον.



Για να δούμε όμως ποιοι κρύβονται πίσω από τις λεζάντες.
Πίσω από την Dolphin Capital Partners βρίσκονται δύο Κύπριοι Ο Μίλτος Καμπουρίδης και ο Πιέρ Χαραλαμπίδης, έπειτα από χρόνια παρουσίας σε ομίλους όπως η Goldman Sachs, η JP Morgan, η Hilton International, δούλεψαν μαζί στη Soros Real Estate Partners του μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος. 
Εκτός της πολύχρονης δραστηριοποίησης του στον χώρο των επενδύσεων στο real estate, εις εκ των ιδρυτών της Dolphin, ο Μίλτος Καμπουρίδης είναι γνωστός και στους κοσμικούς και επιχειρηματικούς κύκλους της Αθήνας. Πέρυσι παντρεύτηκε την Μαρίνα Βερνίκου, κόρη του Γιώργου Βερνίκου που είναι φίλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου. από το 1974 και είναι ο άνθρωπος που έβαλε στην πολιτική τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, όταν τον ανακάλυψε σε ηλικία 18 χρονών και τον έβαλε στην ΕΦΕΕ. 
Η κόρη του, Μαρίνα Βερνίκου, έχει παντρευτεί τον Κύπριο επιχειρηματία, Μίλτο Καμπουρίδη, ο οποίος είναι αδερφός της γυναίκας τού Κώστα Μπακογιάννη, γιου της Ντόρας. και του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη, εγγονό του Κώστα Μητσοτάκη. Ο αδερφός του Νίκος έχει παντρευτεί την Βαρβάρα Στράτου, κόρη του βιομηχάνου και υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, αείμνηστου, Χριστόφορου Στράτου, στενού συνεργάτη και προσωπικού φίλου του ιδρυτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Καραμανλή. 
Η Βαρβάρα Βερνίκου-Στράτου είναι γνωστή επιχειρηματίας και διευθύνει την αλυσίδα καταστημάτων, Notos Galleries. Ο δε Γιώργος Βερνίκος  που έγινε για μερικά φεγγάρια υφυπουργός  αναγκάστηκε να παραιτηθεί όταν αποκαλύφθηκε ότι  ήταν μέτοχος  στην offshore, της Vernicos Offshore Group SΑ, με έδρα τα Νησιά Μάρσαλ. 
Δείτε εδώ Η offshore βύθισε τον Γιώργο Βερνίκο  Μάλιστα ο νόμος δεν θέτει απλώς ασυμβίβαστο, αλλά ορίζει και βαριές ποινές στην περίπτωση παραβίασής του, αλλά και ότι του είχε επιβληθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε πρόστιμο ύψους 200.000 ευρώ. 
Η αποκάλυψη βασίστηκε σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο κ. Βερνίκος καταδικάστηκε στην καταβολή του προστίμου τον Δεκέμβριο του 2009. Έκτοτε και μετά από προσφυγή του Γιώργου Βερνίκου η υπόθεση εκκρεμεί στα δικαστήρια.

Το 2005 η Dolphin Capital Investors εισάγεται στο Χρηματιστήριο ΑΙΜ (η εναλλακτική επενδυτική αγορά του LSE) του Λονδίνου, συγκεντρώνοντας κεφάλαια 100 εκατ. ευρώ. Στην πορεία προστέθηκαν δύο ακόμη έμπειρα στελέχη, ο Γιώργος Καμπουρόπουλος και ο Πάνος Κατσαβός, ενώ η DCI κατάφερε να συγκεντρώσει επιπλέον κεφάλαια για να χρηματοδοτήσει τις επενδύσεις της. 
Στις αρχές Οκτωβρίου η DCI προχώρησε σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου συγκεντρώνοντας 300 εκατ. ευρώ για τα χρηματοδοτήσει τα νέα έργα της. Μέσω της αύξησης κεφαλαίου στην Dolphin Capital απέκτησαν συμμετοχή γνωστοί επενδυτικοί οίκοι, όπως η Merrill Lynch, η Henderson και η Standard Life, ενώ η κεφαλαιοποίηση της DCI μετά την αύξηση έφτασε τα 470 εκατ. ευρώ, πράγμα που την καθιστά τη δεύτερη μεγαλύτερη επενδυτική εταιρεία real estate στο ΑΙΜ. 
Τον περασμένο  Ιούλιο η DCI υπέγραψε συμφωνία με τη Sibimin Overseas, θυγατρική της αμαρτωλής S&B, για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας που διαθέτει η εταιρεία της οικογένειας Κυριακόπουλου στη Μήλο.

Ο Καμπουρίδης  του οποίου η αδελφή Κάλια είναι η σύζυγος του υι­ού της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη και νυν δημάρχου Καρπενησίου Κώστα, το 2008-2009 μέσω εταιρίας συμφερόντων του, ετοίμαζε τουριστικές εγκαταστάσεις σε «αμφισβητούμενες» εκτάσεις που είχε αγοράσει από μία μονή του Βόλου, υπόθεση που έμεινε στην ιστορία ως «Βατοπέδι της Μαγνησίας». 

Την ίδια εποχή, κατά την εφημερίδα, ο Ισίδωρος Κούβελος-ως πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων- έπαιζε κομβικό ρόλο στο να γίνουν οι Αγώνες στο Βόλο. Μεταφέρω κάτι που διάβασα εδώ, για να αποκτήσετε μία πιο εμπεριστατωμένη εικόνα: http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=25144
“«Βολοπέδιο» με τις εκτάσεις του γκολφ στη Μαγνησία”

Το νέο κόλπο γκρόσο είναι πως μέσω της σχέσης του με την Axia Ventures ) φέρεται να διαδρα­ματίζει ουσιαστικό ρόλο στα σχέδια εκποίησης της δημόσιας περιουσίας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

Η εφημερίδα που κυκλοφόρησε με τον τίτλο «Ελευθεροτυπία», εκδίδεται «βάσει σύμβασης έργου που υπεγράφη με την εταιρεία Τρίτη Oψη Α.Ε.  που  είναι «Ανώνυμη Εταιρεία Αγοράς Ανάπτυξης, Εκμετάλλευσης Ακινήτων και Συμμετοχών» (2.11.2011). Μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας αναφέρονται η Λουίζα Στέφα (πρόεδρος), ο Ευθύμιος Μάνδαλος (αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος) και η Γιασμίν-Μικαέλα-Γεωργία Καρίμζαντεχ Νετζάτ (μέλος, σύζυγος του κ. Οικονομόπουλου). 
Από πού κι ως πού μια εταιρεία εκμετάλλευσης ακινήτων εκδίδει εφημερίδα; Μη βιάζεστε.

Μέχρι τις 13.1.2010 η ίδια εταιρεία ονομαζόταν «Τρίτη Όψη Ανώνυμη Εταιρεία Ηλεκτρονικών Εκδόσεων», δεν είχε σχέση δηλαδή με ακίνητα αλλά με εκδόσεις. Στο διοικητικό της συμβούλιο εμφανίζονται εκτός από τους προαναφερόμενους και η Κυριακούλα Χατζηδημητρίου (δικηγόρος, συνεργάτης του κ. Οικονομόπουλου) και ο δημοσιογράφος Χάρης Μπότσαρης, ο οποίος πρωταγωνιστεί σε αποκαλύψεις …Παπασταυρου-Μυωνης κ.α μαζί με τον Σπύρο Καρατζαφερη κατά του Σαμαρά στο κανάλι του …Καρατζαφερη , και κατά παράδοξο τρόπο δήλωνε ως κατοικία του τη διεύθυνση της «Ελευθεροτυπίας»!

Αλλά οι μεταλλάξεις της εταιρείας δεν είναι μόνο αυτές. Η ενασχόληση της «Τρίτης Οψης» με τις εκδόσεις άντεξε μόνο ένα εξάμηνο. Μέχρι τις 15.6.2009 η ονομασία της εταιρείας ήταν «Ειδικού Σκοπού 19 Α.Ε. Αγοράς, Ανάπτυξης και Εκμετάλλευσης Ακινήτων». 
Μ” αυτή την ονομασία έκανε και την πρώτη της εμφάνιση στις 8.11.2006. Τα πρώτα μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας ήταν …ο Μίλτος Καμπουρίδης, ο Πιερ Χαραλαμπίδης και ο Χαρίλαος Οικονομόπουλος.

Ο κ. Καμπουρίδης είναι γνωστός επιχειρηματίας του χρηματιστηριακού real estate που συνδέεται συγγενικά με την οικογένεια Μητσοτάκη (είναι αδελφός της συζύγου του Κώστα Μπακογιάννη). 
Και η σχέση αναδείχτηκε στον Τύπο το 2008-2009, όταν διαπιστώθηκε ότι εταιρεία συμφερόντων του κ. Καμπουρίδη (στην οποία συμμετείχε ο κ. Οικονομόπουλος) ετοίμαζε τουριστικές εγκαταστάσεις (γκολφ κ.λπ.) σε αμφισβητούμενες εκτάσεις που είχε αγοράσει από μια μονή του Βόλου.

Το θέμα συνδυάστηκε με την παρουσία του συζύγου της κυρίας Μπακογιάννη, Ισίδωρου Κούβελου, στην προεδρία της επιτροπής διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων και τον ιδιαίτερο ρόλο του στην επιλογή του Βόλου ως τόπου διεξαγωγής των αγώνων. 
Η «Ελευθεροτυπία» είχε δημοσιεύσει πολυσέλιδα ρεπορτάζ γι” αυτό που ονομάστηκε Βατοπέδι της Μαγνησίας.

Οι εταιρείες που αναμίχτηκαν στην υπόθεση φέρουν ονομασίες «Golfing Development», «Dolfing Capital 1», «Dolfing Capital 2», «Dolfing Capital 3», «Dolfing Capital 4». Σε όλες συναντάμε τους Καμπουρίδη και Οικονομόπουλο.

Όλα αυτά εξηγούν και την υπουργοποιήσει της άχρηστης..Όλγας.

Όποια πέτρα λοιπόν και αν σηκώσεις θα βρεις κάποιον από το μητσοτακέικο η του κύκλου του. Έχει έρθει η ώρα των τυμβωρύχων να ξεσκίσουν το πτώμα που λέγετε Ελλάδα. Αυτά βλέπει ο Σαμαράς και τρελαίνεται καταλαβαίνοντας ότι εάν μπει στα πόδια τους, θα τον ρίξουν στην  πυρά …και… του…. Αρχείου Καρατζαφέρη .Δείτε ΕΔΩ Χέρι-χέρι Αβραμόπουλος και μητσοτακεϊκο μέσω Καρατζαφέρη σκάβουν τον λάκκο του Σαμαρά.την παρέμβαση του  για να καταλάβετε τι …άρχισε.

Έξαλλου το Μητσοτακέϊκο δεν έκρυψε ποτέ τις προθέσεις- διαθέσεις του, σε ότι αφορά την εδαφική και οικονομική επικυριαρχία  στην ανεκμετάλλευτη και ΠΑΡΘΕΝΑ ακόμη ΣΗΤΕΙΑ.

Δείτε παρακάτω τι είχαμε γράψει σε ανύποπτο χρόνο.

 Μονή ΤΟΠΛΟΥ τo COLPO GROSSO

ΤΟΠΛΟΥ / ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Η εταιρεία ... φάντασμα και το φάντασμα του Μητσοτάκη

Και ότι αφορά τις σχέσεις Καμπουρίδη-μητσοτακέϊκου παρακάτω

ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΡΑΣΙ - ΟΣΟ ΠΑΛΙΩΝΕΙ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΠΙΝΕΤΑΙ

ΠΩΣ Ο "ΘΕΙΟΣ" ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ ...
 http://ixnos.blogspot.gr/


http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/02/blog-post_10.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters