Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Farage: “Oι έννοιες «νομιμότητα» και «Ευρωπαϊκή Ένωση» είναι έννοιες αντικρουόμενες”



Νigel Farage:   
  • "Το Ευρωσύνταγμα παραβιάστηκε, προκειμένου να οδηγηθεί η Ελλάδα, καθώς και τέσσερις άλλες χώρες, σε έναν δανεισμό δίχως τέλος"
  • "Tο πρόβλημα, όσον αφορά στην οικονομία, είναι ότι η Ευρωζώνη δεν μπορεί - και δεν πρόκειται – να λειτουργήσει ποτέ".
Russia Today
10 Φεβρουαρίου 2013 
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Ενώ η Ελλάδα πορεύεται για τρίτη συνεχή χρονιά στον κατήφορο που την έσπρωξαν οι ειδικά «διαμορφωμένες» συνθήκες που την οδήγησαν στην υπογραφή του μνημονίου με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, ο Βρετανός ευρωβουλευτής Nigel Farage, σε προχθεσινή εμφάνισή του στο δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today έκανε μία αποκάλυψη σημαντική:


«Το Ευρωσύνταγμα παραβιάστηκε, προκειμένου να οδηγηθεί η Ελλάδα, καθώς και τέσσερις άλλες χώρες, σε έναν δανεισμό δίχως τέλος»…

Και καθώς οι ηγέτες της Ευρωζώνης ανταλλάσσουν διαξιφισμούς για την συμφωνία για τον προϋπολογισμό, έχει διαρρεύσει από έγκυρες πηγές στις Βρυξέλλες, και επιβεβαιώνεται και από τον Βρετανό ευρωβουλευτή και Πρόεδρο του Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), ότι η ΕΕ σχεδιάζει να επενδύσει εκατομμύρια σε μια ιδιότυπη εκστρατεία «δημοσίων σχέσεων» με σκοπό να αντιμετωπίσει επιθετικά την όποια κριτική ασκείται εναντίον της στο διαδίκτυο.

«Από μόνο του το γεγονός αυτό αρκεί για να υποβιβάσει το Ευρωκοινοβούλιο στο επίπεδο της Βουλής μιας Μπανανίας», δήλωσε ο ευρωβουλευτής στον δορυφορικό σταθμό Russia Today.


«Οι έννοιες «νομιμότητα» και «Ευρωπαϊκή Ένωση» είναι έννοιες αντικρουόμενες. Τίποτε δεν μετράει εδώ. Δεν υπάρχουν κανόνες», σχολίασε ο Nigel Farage, μιλώντας για την παραβίαση του Ευρωσυντάγματος που έσυρε την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιταλία στον δανεισμό, αλλά και για το σχέδιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ξοδέψει τεράστια ποσά από τα χρήματα των φορολογουμένων Ευρωπαίων πολιτών σε εκστρατείες εναντίον της ελεύθερης έκφρασης όσων εκφέρουν απόψεις εναντίον της ΕΕ στον κυβερνοχώρο.

Η είδηση διέρρευσε καθώς οι ηγέτες των χωρών μελών της ΕΕ συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες την Πέμπτη για διήμερη σύνοδο κορυφής, όπου καταβάλλονται προσπάθειες να καταλήξουν σε συναίνεση σχετικά με τον προϋπολογισμό, ύψους σχεδόν ενός τρισεκατομμυρίου, από τον οποίο προβλέπονται δαπάνες για την γεωργική ανάπτυξη, τις μεταφορές, τον τομέα της έρευνας και έργα υποδομής στην Ευρωζώνη.

Οι συνομιλίες ήδη φαίνεται ότι διεξάγονται σε κλίμα έντονο, με αμφίβολη έκβαση. Ο Βρετανός Πρωθυπουργός David Cameron - ο σθεναρότερος υποστηρικτής των περικοπών του προϋπολογισμού - απείλησε ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν δεν μειωθούν οι δαπάνες. Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Francois Hollande εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για τις κλονισμένες σχέσεις της Βρετανίας με την Ένωση, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί, και τάχθηκε υπέρ των δαπανών για τη γεωργία, από τις οποίες εξαρτώνται πολλά κράτη-μέλη του ευρωπαϊκού Νότου. Η δε Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel τόνισε ότι η συμφωνία για το ακανθώδες αυτό ζήτημα παραμένει αμφίβολη και θα είναι χρονοβόρα η όλη διαδικασία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ηγέτες των χωρών της Ε.Ε. διαφωνούν στο συγκεκριμένο ζήτημα. Την ίδια έκβαση είχε και η σύνοδος του περασμένου Νοεμβρίου, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα, σε περίπτωση που υπάρξει και πάλι ασυμφωνία, να αναγκαστεί η Ε.Ε. να εφαρμόσει προσωρινής ισχύος ετήσιους προϋπολογισμούς. Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία κατά τη διάρκεια αυτής της συνόδου κορυφής, θα υπάρξει αναβολή της τελικής απόφασης, η οποία ίσως να καθυστερήσει μέχρι το 2015, οπότε προβλέπεται να διεξαχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο ένα κρίσιμο δημοψήφισμα για την συνέχεια ή μη της ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αλλά ενώ οι ηγέτες στις Βρυξέλλες διαφωνούν για τον προϋπολογισμό, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταστρώνει σχέδια που προβλέπουν δαπάνες 2 εκατομμυρίων ευρώ για μια διαδυκτιακή εκστρατεία που στόχο την διαμόρφωση της κοινής γνώμης υπέρ της Ε.Ε. Το πρώτο δημοσίευμα που αποκάλυψε ότι η Ευρωκράτες σχεδιάζουν να σπαταλήσουν ένα τεράστιο ποσό προκειμένου να προασπίσουν τις θέσεις της Ε.Ε. σε δικτυακούς τόπους κοινωνικής δικτύωσης εμφανίστηκε στην βρετανική εφημερίδα The Daily Telegraph. Ο Nigel Farage, Πρόεδρος του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου, χαρακτήρισε την πρωτοβουλία «πραγματική παράνοια». Πιστεύει, μάλιστα, ότι η κίνηση αποτελεί ένδειξη του φόβου που κυριαρχεί στην Ε.Ε. για την αφύπνιση των πολιτών, αλλά είναι επίσης ενδεικτική της απόλυτης άρνησης της Ευρωζώνης να αποδεχθεί την σημερινή οικονομική και πολιτική πραγματικότητα.

Η συνέντευξη του Νigel Farage στο RT:

Russia Today: Διέρρευσε η είδηση, κ. Farage, ότι κάποιοι αξιωματούχοι της ΕΕ θα κληθούν να αναλάβουν ρόλο μυστικού πράκτορα στο διαδίκτυο, όπου θα αναρτούν εδώ κι εκεί ανακοινώσεις και μηνύματα. Ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πείτε μας: πόσο ρεαλιστικό είναι κάτι τέτοιο;


Nigel Farage: Κατ’ αρχάς, να σας διαβεβαιώσω ότι δεν πρόκειται για φήμη. Είναι αλήθεια και είναι πολύ σοβαρό το θέμα. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο αποφασίζει με ποιο τρόπο δαπανώνται οι πόροι της Ε.Ε., αποφάσισε ότι είναι αναγκαία η εκπαίδευση μέρους του προσωπικού της στις Βρυξέλλες στην πορεία προς τις ευρωεκλογές του 2014 ... Θα τους εκπαιδεύσουν, λοιπόν, να σερφάρουν στο διαδίκτυο και να ψάχνουν στο Facebook, το Twitter και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να «διορθώνουν» τυχόν… «παρανοήσεις» που μπορεί να υπάρχουν σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με ένα κοινοβούλιο το οποίο κάνει χρήση των πόρων που αποκόμισε από φορολογούμενους πολίτες για τέτοιους σκοπούς λέει πολλά για τα θεσμικά όργανα της ΕΕ. Και υπάρχει ένα εξ ίσου σημαντικό ζήτημα στην υπόθεση αυτή. Ο πρόεδρος ενός κοινοβουλίου, οποιουδήποτε κοινοβουλίου σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, υποτίθεται ότι είναι ουδέτερος και αδέκαστος. Δεν επιτρέπεται να παίρνει πολιτική θέση σε οποιοδήποτε θέμα.

Και το γεγονός αυτό καθ’ εαυτό ότι το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε ότι θα δαπανηθούν χρήματα, χρόνος και πόροι για να γίνει αυτό που σκοπεύουν να κάνουν δείχνει, ειλικρινά, ότι η Ε.Ε. δεν είναι καλύτερη από μια «Μπανανία». Κάτι τέτοια θα έκανε ο Μουγκάμπε. Και πιστεύω ότι η απόφαση αυτή θα σοκάρει πολλούς Ευρωπαίους. Προσωπικά, έχοντας εργαστεί εκεί μέσα 13 χρόνια, δεν είμαι καθόλου έκπληκτος. Και σας διαβεβαιώνω ότι τους έχουν ζώσει οι φόβοι ότι οι πολίτες της Ε.Ε., από βορρά μέχρι νότο, και από ανατολικά μέχρι δυτικά, σκέφτονται και λένε αυτή τη στιγμή: 

«Εμείς ποτέ δεν ψήφισαμε για να δούμε τελικά αυτό το κράτος να μεταμορφώνεται στις «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης». Ούτε ζητήσαμε ποτέ να διαμορφώνεται το μεγαλύτερο μέρος της νομοθεσίας μας κάπου αλλού. Κάτι πρέπει να κάνουμε για να σταματήσει αυτή η επικίνδυνη παρωδία». 

Νά γιατί φοβούνται σήμερα και σχεδιάζουν επιθετικές πολιτικές.

Russia Today: Εκτός από την ηθική διάσταση του ζητήματος, είναι νόμιμα αυτά τα μέτρα;

Nigel Farage: Οι έννοιες «νομιμότητα»και «Ευρωπαϊκή Ένωση» είναι έννοιες αντικρουόμενες. Τίποτε δεν μετράει εδώ. Δεν υπάρχουν κανόνες. Γνωρίζετε τι ακριβώς είναι η Συνθήκη της Λισαβόνας; Τρεις χώρες ψήφισαν εναντίον της συνθήκης αυτής, εναντίον του Ευρωσυντάγματος, αλλά αγνοήθηκε η λαϊκή βούληση. Το Ευρωσύνταγμα, το οποίο επιβλήθηκε με το ζόρι, απαγορεύει ρητά τον δανεισμό σε χώρες της Ευρωζώνης. Και όμως, το Ευρωσύνταγμα παραβιάστηκε, προκειμένου να οδηγηθεί η Ελλάδα, καθώς και τέσσερις άλλες χώρες, σε έναν δανεισμό δίχως τέλος.

Έχουμε, λοιπόν, να κάνουμε με μια ομάδα η οποία ενστερνίζεται με φανατισμό την άποψη ότι πρέπει να κατασκευαστεί μια ευρωπαϊκή δομή, ένα κράτος που θα έχει δικό του στρατό, δική του αστυνομία και δικό του υπουργείο Οικονομικών.

«Τι μας νοιάζει εμάς τι πιστεύουν οι λαοί της Ευρώπης», σκέφτονται. «Εμείς θα το υλοποιήσουμε το σχέδιο έτσι κι αλλιώς» . Και φυσικά έχουν φτιάξει ήδη την σημαία, έναν ευρωπαϊκό ύμνο και προωθούν τα σχέδιά τους με επιμονή και φανατισμό. Κατά την άποψή μου, τα άτομα αυτά είναι ό,τι πιο επικίνδυνο έχει εμφανιστεί στην Ευρώπη τα τελευταία 70 χρόνια.

Russia Today: Αλλά δεν θα ήταν πιο λογικό να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της κρίσης της Ευρωζώνης στη ρίζα του, αντί να ξοδεύονται τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων, όπως αναφέρατε προηγουμένως; Αντί να δανείζονται oι χώρες επ’ αόριστον; Αντί να διορίζονται πράκτορες που θα παρακολουθούν τις κινήσεις των χρηστών του διαδικτύου στις κοινωνικές ιστοσελίδες και να προσπαθούν να περνούν προπαγάνδα υπέρ της ΕΕ με αυτόν τον τρόπο;


Nigel Farage: Μπορεί να ξοδέψει κανείς τρισεκατομμύρια ευρώ, αν το επιλέξει, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το «ευρωπαϊκό πρόβλημα» στη ρίζα του. Αλλά το πρόβλημα είναι, όσον αφορά στην οικονομία, ότι η Ευρωζώνη δεν μπορεί - και δεν πρόκειται – να λειτουργήσει ποτέ. Δεν υπάρχει λόγος να γίνει καμιά προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό είναι το γεγονός που έχουν παρερμηνεύσει τόσοι πολλοί. Η οικονομική πολιτική τους είναι λάθος, και οι πολιτικοί σχεδιασμοί τους είναι λάθος. Και αντί να παραδεχτούν την ήττα τους, κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να αμαυρώσουν το όνομα ανθρώπων όπως εγώ, ανθρώπων που έχουν θέσει υπό αμφισβήτηση τη νομιμότητά τους.

Τελικά, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, ο «πόλεμος των λέξεων» που ήδη έχει ξεσπάσει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι βέβαιο ότι πρόκειται να πάρει μια πολύ πικρή και δυσάρεστη τροπή.
Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

http://kostasxan.blogspot.gr/2013/02/farage-o.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters