Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

"Το θαύμα των Ελλήνων". Ένα ντοκιμαντέρ που δείχνει γιατί όλοι μας χρωστάνε

Επειδή πολλά μας τα λένε οι Ευρωπαίοι και ειδικά οι Γερμανοί κι επειδή η ψυχολογία μας είναι στα τάρταρα ,καιρός να ξαναθυμηθούμε ορισμένα πράγματα από την ιστορία μας. Και να τα υπενθυμίσουμε και σ΄ όλους αυτούς που σήμερα μας αντιμετωπίζου απαξιωτικά, έχοντας να αντιπαρατάξουν μόνο τις γνώσεις τους στην τοκογλυφία.
Το ντοκιμαντέρ είναι από μια γαλλικη σειρα που θα σας θυμισει το ποσο περηφανοι πρεπει να ειστε που γεννηθηκατε ελληνες .
Ο Θρυλος των Επιστημων ειναι μια σειρα βραβευμενων γαλλικων ταινιων τεκμηριωσης (ντοκυμαντερ) του γαλλου φιλοσοφου και συγγραφεως Michel Serres και αναφερεται στο θαυμα των Ελληνων.
Στην εκρηξη των γνωσεων και των επιστημων απο τον 6 αιωνα εως και τον 4 αιωνα σε ενα ενα μικρο ηλιολουστο κομματι γης , την Ελλαδα, γεννηθηκαν οι επιστημες που εξακολουθουν να μας οδηγουν εως και σημερα 

Η ιδια η επιστημη , η οποια ειναι το καμαρι του συγχρονου δυτικου ανθρωπου, και που η γεννηση της οφειλεται στους ελληνες με την καθαροτητα του πνευματος τους.


Ο Ομηρος, Θαλης ο Μιλησιος,ο Ιπποκρατης , ο Πυθαγορας, ο Ηρακλειτος, ο Πυθεας ο Μασσαλιωτης , ο Ευδοξος, ο Διοσκουριδης και αλλοι πολλοι Ελληνες πατερες των επιστημων της ποιητικης της χαρτογραφιας της ιατρικης των μαθηματικων ,της γεωμετρια μας ταξιδευουν στον κοσμο των ελληνων.
Αυτη η ταινια συνδυαζει, αφηγηση, τοπια, ιστορικες και ποιητικες αναφορες, και επιχειρει να αναβιωσει τις θρυλικες μορφες της ιστοριας των Ελληνων.




 
 
http://www.katohika.gr/2013/02/to-thavma-ton-ellhnon.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters