Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Καμία περικοπή στις διπλές συντάξεις βουλευτών και δημάρχων !


Τη στιγμή που σχεδόν δύο εκατομμύρια συνταξιούχοι παλεύουν με νύχια και με δόντια για να τα βγάλουν πέρα μετά τις περικοπές στους μισθούς τους, οι βουλευτές και άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης συνεχίζουν να παίρνουν κανονικά τις συντάξεις τους χωρίς τη μείωση 20% ή 30% που
περιλαμβάνεται στη σχετική διάταξη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Τύπου της Κυριακής", οι περικοπές στις βουλευτικές συντάξεις θα υπολογιστούν σε διαφορετικό πλαίσιο από τις μειώσεις που έγιναν στους υπόλοιπους «κοινούς θνητούς» συνταξιούχους.

Συγκεκριμένα, η διάταξη που αναφέρεται στην παράγραφο Θ του ενός και μόνο άρθρου του ν. 4093/12 και η οποία δεν έχει εφαρμοστεί, προβλέπει ότι οι καταβαλλόμενες κατά την 1η Ιανουαρίου 2013 κανονιζόμενες συντάξεις των βουλευτών και των τοπικών αρχόντων των ΟΤΑ α' και β' βαθμού, που λαμβάνουν και δεύτερη σύνταξη από οποιονδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης ή το Δημόσιο, μειώνονται κατά 20%.

Το ποσοστό μείωσης ορίζεται στο 30%, εάν τα ανωτέρω πρόσωπα λαμβάνουν και τρίτη σύνταξη, συμπεριλαμβανομένης και της βουλευτικής ή της χορηγίας.

Η διάταξη ορίζει, ότι ένας πρώην δήμαρχος ή βουλευτής που παίρνει δύο συντάξεις, μία βουλευτική, έστω 3.000 ευρώ και μία εξ επαγγέλματος, έστω 1.800 ευρώ, η βουλευτική ή δημαρχιακή σύνταξη θα κοπεί κατά 20% και θα πέσει στις 2.400 ευρώ.

Αν υπάρχουν συνολικά τρεις κύριες συντάξεις, τότε η βουλευτική κόβεται κατά 30% και από 3.000 ευρώ θα έπρεπε να πέσει στα 2.100 ευρώ, από την 1η Ιανουαρίου του 2013.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η μείωση δεν έγινε στις 31 Ιανουαρίου και δεν αναμένεται να γίνει ούτε στη σύνταξη του Μαρτίου! Αντιθέτως, , έχει προγραμματιστεί να γίνει στη σύνταξη Απριλίου και ο ο λόγος είναι σύμφωνα με τον «Τύπο της Κυριακής» ότι δεν... είχαν χρόνο να κόψουν αυτές τις συντάξεις, διότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν κατάφεραν να στείλουν και να συγκεντρώσουν τα μητρώα των συνταξιούχων που παίρνουν σύνταξη βουλευτική, δημάρχου, νομάρχη και κοινοτάρχη!
 
 
http://www.triklopodia.gr/2013/02/blog-post_1457.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters