Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Αναφορά στο άρθρο 120 του Συντάγματος > Οργή δικηγόρων για την επίσκεψη της τρόικας σε φορείς της Δικαιοσύνης

Η τρόικα δεν νομιμοποιείται από το Σύνταγμα να έρθει σε επαφή με τους φορείς της Δικαιοσύνης, υπογραμμίζει σε σκληρή ανακοίνωσή της η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που συνήλθε εκτάκτως την Τρίτη στην Αθήνα. Η συντονιστική, σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει ότι «αδυνατεί να αντιληφθεί τη θεσμική ιδιότητα υπό την οποία οι εκπρόσωποι της τρόικας επισκέφτηκαν το Πρωτοδικείο, καθιστώντας απολογούμενους τους δικαστές και παρακάμπτοντας την πολιτική και, μέχρι στιγμής, νόμιμα εκλεγμένη ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία είναι -κατά το Σύνταγμα και την διάκριση των εξουσιών- μόνη αρμόδια, για να απευθύνουν οι δικαστές σε εκείνην, τα ζητήματα που τους απασχολούν και δεν άπτονται της εκφοράς της δικαιοδοτικής τους κρίσης».

Μάλιστα, οι δικηγόροι τονίζουν ότι είναι αντίθετοι στην απόπειρα εξωθεσμικής νομιμοποίησης της τρόικας και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μελλοντικά να προβούν σε επίκληση του άρθρου 120 του Συντάγματος. Το άρθρο 120 του Συντάγματος, μεταξύ των άλλων αναφέρει στην παράγραφο 3 ότι «ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος» και στην παράγραφο 4 αναφέρει ότι «η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».

ΤΑ ΝΕΑ
 
http://greeknation.blogspot.com/2011/10/120.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters