Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Bloomberg: Η ελληνική κυβέρνηση και η πώληση ακινήτων

Εκτενές άρθρο για τα ακίνητα της Ελλάδας αλλά και το σκάνδαλο του Βατοπεδίου φιλοξενεί το οικονομικό δίκτυο Bloomberg...Όπως αναφέρει, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στοχεύει στην άντληση κεφαλαίων από τα κρατικά ακίνητα με εκτιμώμενη αξία μέχρι 300 δισ. ευρώ (408 δισεκατομμύρια δολάρια), ποσό που ισοδυναμεί με το εθνικό χρέος. Αρχικά θα πρέπει να υπολογίσει ποια περιουσιακά στοιχεία βρίσκονται στα χέρια της κυβέρνησης, πριν μπει στο «σαφάρι» επενδυτών, ανταγωνιζόμενος άλλα χρεωμένα ευρωπαϊκά κράτη. «Η δυναμική της προσφοράς και της ζήτησης στην Ελλάδα αυτή την στιγμή δεν είναι καλή», λέει ο Frances Hudson, στρατηγικός αναλυτής μετοχών της Standard Life Investments στο Εδιμβούργο.

Ο Hudson θα προτιμούσε να αγοράσει εμπορικά ακίνητα για παράδειγμα στο Παρίσι ή στη Στοκχόλμη που θα προσφέρουν καλύτερη απόδοση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο , καθώς και Γερμανοί πολιτικοί που αντιτίθενται στη διάσωση της Ελλάδας και νομοθέτες, ζήτησαν από τη χώρα την πώληση ή μίσθωση καζίνο, γηπέδων γκολφ, αεροδρομίων, ακόμα και νησιών για να αποπληρώσει το χρέος της και να αποφευχθεί μια πτώχευση. Η ΕΕ μάλιστα σε έκθεσή της τον Δεκέμβριο ανέφερε ότι «αρκετά έσοδα θα μπορούσαν να παραχθούν με αυτόν τον τρόπο». Μία τέτοια πηγή εισοδήματος θα επέτρεπε στον κ. Παπακωνσταντίνου να αναθεωρήσει τις προβλέψεις για τα έσοδα του κράτους από 3 δισεκατομμύρια ευρώ σε επτά μέχρι το 2013. Πάντως η συναλλαγή με την Μονή Βατοπεδίου , στο Άγιον Όρος, δεν βελτίωσε τα οικονομικά της Ελλάδας, σχολιάζει το Bloomberg. Το 2008, το σκάνδαλο ακινήτων, το οποίο αφορούσε στην προηγούμενη κυβέρνηση, οδήγησε σε εκλογική ήττα τον Κώστα Καραμανλή και την παράταξή του ενώ χρέωσε το ελληνικό δημόσιο περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ.

epikaira

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters