Η Φ.Ο.Σ. Νομικής Αθηνών απέστειλε σήμερα προς τον Πρόεδρο της Σχολής Θεόδωρο Φορτσάκη, επιστολή των φοιτητών της, σεβόμενη τους θεσμούς Δημοκρατικής λειτουργίας του Πανεπιστημίου. Εν αντιθέσει με τις παρατάξεις της άκρας αριστεράς και τους φοιτητοπατέρες των μεγάλων παρατάξεων, οι οποίοι παρανόμως για τρία χρόνια απαγορεύουν την συμμετοχή της Φ.Ο.Σ. Νομικής στις φοιτητικές εκλογές, οι ΦΟΣίτες εξακολουθούν να αποτελούν παράδειγμα θεσμικής και Δημοκρατικής λειτουργίας, μέσα στα πλαίσια του φοιτητικού κινήματος:

"Αθήναι, 25 Ιανουαρίου 2011
ΠΡΟΣ :ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ
ΥΠ ΟΨΙΝ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΟΜΙΚΗΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΘΕΟΔΩΡΟ ΦΟΡΤΣΑΚΗ

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Οι φοιτητές της Νομικής Σχολής Αθηνών της Φ.Ο.Σ. (Φοιτητικής Οργάνωσης Συναγερμού), καταδικάζουν έντονα και εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους και την αγανάκτησή τους για την παράνομη κατάληψη της σχολής μας από παράνομους αλλοδαπούς λαθρομετανάστες.

Η καπήλευση και η αλλοίωση της χρήσης του πανεπιστημιακού ασύλου με την εν λόγω προκλητική για τη σχολή μας και την πατρίδα μας ενέργεια δείχνει πλέον ότι είναι εκτός ελέγχου.

Σεβόμενοι τις αξίες και την λειτουργία της ιστορικής μας σχολής, σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση όπου η Διοίκηση της σχολής δεν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση του κύρους και της λειτουργικότητας της σχολής μας, θα προβούμε κύριε Πρόεδρε στη συμβολική κατάθεση των «Φοιτητικών Καρτών» μας ενώπιών σας.

Ως Έλληνες πολίτες και φοιτητές της Νομικής Σχολής Αθηνών δεν θα επιτρέψουμε τον εξευτελισμό των θεσμών και του κύρους της Σχολής μας. Τελικά όσοι διαμαρτύρονται έντεχνα για τους φράκτες στα σύνορά μας την ίδια ώρα οικοδομούν «φράκτες» εκπαιδευτικού και ρατσιστικού αποκλεισμού στους Έλληνες φοιτητές από το φυσικό τους περιβάλλον.
Την ίδια μας τη σχολή…
Φ.Ο.Σ. ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ"
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/01/blog-post_9322.html