Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Εκκένωση της Νομικής εντός της ημέρας

Την εκκένωση της Νομικής Σχολής εντός της ημέρας, με την παρέμβαση του υπουργείου Εσωτερικών όμως –και όχι δηλαδή της αστυνομίας- ζήτησε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης Τύπου για τους μετανάστες που έχουν καταλύσει από την Κυριακή στη Νομική. Κάλεσε μάλιστα τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, την υφυπουργό Άννα Νταλάρα, τον Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό και τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη να προσέλθουν άμεσα σε σύσκεψη στο Πανεπιστήμιο για την επίλυση του θέματος.

Ο πρύτανης επανέλαβε πολλές φορές πως πρόκειται για ζήτημα μεταναστευτικής πολιτικής, που δεν αφορά μόνο το Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά όλα τα Πανεπιστήμια, και έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.
Σε αντίθεση με όσα διατυπώνονται περί ολιγωρίας της πρυτανικής αρχής, σημείωσε ο κ. Πελεγρίνης, από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκαν για το ζήτημα, ειδοποίησαν τα αρμόδια όργανα ζητώντας να βρουν άλλο χώρο για να εγκατασταθούν οι μετανάστες και από την Κυριακή, όταν και έφτασαν στην Αθήνα, βρίσκονται σε διαρκή επαφή μαζί τους.
Μάλιστα, τη Νομική επισκέφτηκαν γιατροί του Πανεπιστημίου για να παράσχουν βοήθεια στους μετανάστες και όπως διαπίστωσαν, τηρούν τους κανόνες υγιεινής, είναι καλά στην υγεία τους και δεν έχουν προχωρήσει σε βανδαλισμούς του κτιρίου, όπως αρχικά κάποιοι υποστήριξαν, προσπαθώντας να παραπλανήσουν τη κοινή γνώμη.
Σε ανακοίνωση που διάβασε στη συνέχεια ο κ. Πελεγρίνης, γίνεται λόγος για «καθοδηγούμενη κατάληψη της Νομικής Σχολής που αποτελεί κατάχρηση του ασύλου. Το Πανεπιστήμιο αναγνωρίζει το ανθρώπινο και κοινωνικό πρόβλημα των μεταναστών, όμως αναγνωρίζει ότι είναι πρωτίστως ζήτημα μεταναστευτικής πολιτικής που οφείλει να λύσει η πολιτεία». Η πρυτανεία του Πανεπιστημίου, ευχαριστεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για την παρέμβασή του, καλεί τους αρμόδιους υπουργούς «να εγγυηθούν σήμερα την ασφαλή μετάβαση των μεταναστών σε άλλο χώρο» και ζητά από το υπουργείο Εσωτερικών (όπως τόνισε πολλές φορές ο πρύτανης) την εκκένωση της Νομικής εντός της ημέρας.
«Η λύση δεν μπορεί να δοθεί με την ιδιοτελή πολιτική εκμετάλλευση του Πανεπιστημίου και του ασύλου. Δίνουμε τέλος στην εύκολη μεταβίβαση ευθυνών στο Πανεπιστήμιο και στη μετατροπή του ασύλου σε πεδίο πολιτικής εκμετάλλευσης και αντιπαράθεσης».
Επίσης, η πρυτανεία του Πανεπιστημίου καταγγέλλει όσους επένδυσαν πολιτικά επικίνδυνα στην εκμετάλλευση του θεσμού του Πανεπιστημίου. «Πιστεύουμε πως η κοινωνία είναι μαζί μας», καταλήγει η ανακοίνωση. 
 
http://greeknation.blogspot.com/2011/01/blog-post_8985.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters